boodschappen3

Mijn favoriete producten uit de supermarkt

 • 30 juli 2019
 • 26 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Oh jee, mijn blog begint zowaar een hoog burgerlijkheidsgehalte te krijgen. Toen ik laatst met een volle boodschappentas thuiskwam, kreeg ik het spontane idee om een keer mijn favoriete producten uit de supermarkt te laten zien. Gewoon omdat ik het stiekem ook heel leuk vind om online bij andere trotse boodschappenbloggers inspiratie op te doen voor mijn volgende uitje naar de supermarkt. In de hoop dat er meer mensen zijn met diezelfde voorliefde, laat ik je een paar boodschappen zien die ik standaard in huis heb.

geitenkaas lidl

Naturel geitenkaas (Jumbo)

Sinds een paar maanden heb ik ontdekt dat ik gek ben op geitenkaas. Als ik in een lunchtentje zit, kies ik bijna altijd wel voor iets met dat ingrediënt erdoorheen. Waarom zou ik niet thuis ook eens wat geitenkaas door mijn avondeten mikken, bedacht ik me daarom laatst. Inmiddels heb ik standaard deze geitenkaasblokjes in huis. Ze zijn van Lidl en zijn altijd goed voor door salades, couscous of pasta. Zeker in de zomer!

100% pindakaas (Albert Heijn)

Deze pindakaas kopen was mijn eerste “rebelse” actie toen ik het ouderlijk huis definitief had verlaten. Het is absoluut mijn favoriete pindakaas, maar thuis hadden we vaak een andere staan. Ik was dan ook vastbesloten op mijn eerste dag op mezelf “mijn” pindakaas te kopen, oftewel de 100% pindakaas van Albert Heijn Heerlijk vind ik die! Ik koop zelf altijd de variant zonder stukjes trouwens, omdat mijn neurotische kant nooit zo blij wordt van niet goed smeerbare pindakaas. Zijn er meer mensen met mij?

jumbo hummus met pompoen

Hummus met zoete peper/ pompoen (Jumbo)

Van hummus ben ik al jarenlang fan. Saai als ik ben eet ik eigenlijk altijd vrijwel alleen maar pindakaas en hummus op brood. Gelukkig heb je tegenwoordig zo veel soorten hummus in het koelvak dat het voor mij nooit saai wordt. Omdat de Jumbo bij mij om de hoek is, sla ik tegenwoordig daar mijn hummus in. Mijn favoriete soorten zijn de pikante variant met zoete peper en de hummus met pompoen.

Trouwens, ik ben nu wel benieuwd: hoe zou jij hummus schrijven en uitspreken? Ik heb het altijd over ‘hummus’ (uitgesproken zoals je het schrijft), maar blijkbaar zijn de mensen van Jumbo meer Team Houmous.

franse magere kwark jumbo

Franse magere kwark (Jumbo)

Even voor de duidelijkheid: dit artikel is niet mede mogelijk gemaakt door Jumbo (was het maar zo’n feest – gratis boodschappen zie ik wel zitten!). Met een Jumbo om de hoek haal ik daar gewoon zo goed als alles. Ook mijn kwark komt bij de supermarktketen met het gele uithangbord vandaan.

Ik vind magere kwark altijd lekker om tussendoor te eten, eventueel met fruit erdoorheen. En deze kwark van Jumbo is echt een aanrader. Hij is veel steviger dan andere kwark die ik ken. En omdat het een 1 kilo-bak is, is het ook een wat duurzamere aankoop dan de kleinere bakken. Scheelt weer wat plastic!

Magere yoghurt (Jumbo)

Naast kwark eet ik ook nogal wat yoghurt. Sowieso bij het ontbijt en na mijn avondeten. Yoghurt is echt zo’n product waarvan ik altijd minstens twee of drie pakken heb staan (en dat als eenpersoons huishouden). Stiekem vind ik ook yoghurt van de Jumbo lekkerder dan die van sommige andere huismerken, dus deze yoghurt belandt standaard in mijn boodschappenmandje.

ongezouten cashewnoten jumbo

Ongezouten cashewnoten

Naast hummus en kwark staan ongezouten cashewnoten ook standaard op mijn boodschappenlijstje. Ook die eet ik als tussendoortje of bij mijn avondeten. Ik haal ook vaak ongezouten pinda’s, omdat die iets voordeliger zijn, maar cashewnoten vind ik wel echt lekkerder. Ik koop ze zelf altijd bij Jumbo per twee, zodat ik een paar dubbeltjes korting krijg.

Snoeptomaatjes (a.k.a. “Tommies”?)

De nogal kinderachtige namen van snoeptomaatjes maken me regelmatig aan het lachen. Zo ook deze: de Tommies. Ach, als ze maar lekker zijn. Snoeptomaatjes heb ik standaard in huis, vooral uit praktisch oogpunt. Ik heb nogal wat moeite om mijn hoeveelheden groenten in te schatten als ik alles in een pan mik. Het komt dus weleens voor dat ik uiteindelijk een minimaal hoopje groenten op mijn bord heb liggen. Dan zijn snoeptomaatjes dé uitkomst voor wat extra vitamines.

lidl groenteschnitzel

Vegetarische groenteschnitzels (Lidl)

Deze groenteschnitzels liet ik laatst al zien in mijn artikel over vleesvervangers. Ze zijn van Lidl en ik vind ze heerlijk. Aangezien ze voor vleesvervangers echt heel voordelig zijn (€1,59 per twee) haal ik ze nogal regelmatig in huis. Ik fiets tegenwoordig zelfs speciaal om voor de Lidl om mijn vleesvervangers daar in te slaan, omdat het vaak wel €1,00 per pakje scheelt. Anyway, deze groenteschnitzels zijn ook om de smaak een echte aanrader dus.

Girasoli met broccoli en tuinbonen (Jumbo)

In een artikel met súpersimpele gerechten (als in: haalbaar voor iemand die 1 maand op zichzelf woont) deelde ik al deze girasoli. Ook deze staat altijd wel in mijn koelkast. Ik vind het sowieso een lekkere pastasoort en hij is ook al in een paar minuten klaar. Het komt nogal eens voor dat ik ver na de Hollandse avondeettijden (zo rond acht uur/half negen) ontdek dat ik nog iets in elkaar moet flansen. Dan is deze pasta een uitkomst. Wat diepvriesspinazie en een vleesvervanger erbij en tien minuten later kan ik al aan tafel gaan.

mango-kokos thee albert heijn

Groene thee met mango-kokos

Mijn favoriet der favorieten heb ik tot het laatst bewaard: deze groene thee met mango-kokossmaak. Ook mijn favoriete theesmaken heb ik al eens in de schijnwerpers gezet. Deze thee van Albert Heijn-huismerk staat op dit moment met stip op één. Als groot liefhebber van deze smaak schrok ik laatst zelfs toen ik deze thee bij een vestiging van Albert Heijn met kortingsstickers zag staan. Ik kocht snel het hele schap leeg met 35% korting in het kader van ‘je doet gekke dingen als je van één soort thee houdt’. Vervolgens kwam ik erachter dat de theezakjes bij “mijn” Albert Heijn nog gewoon te koop zijn. Voorlopig heb ik nog zes pakjes staan, maar daarna ga ik deze thee zeker weer halen.

Heb jij nog een product uit de supermarkt dat je mij aanraadt?

Favoriete producten uit de supermarkt - Pinterest

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Wendy 30 juli 2019 op 7:11 am - Beantwoord

  Ijsbergsla heb ik altijd in huis. Humus op je brood, blaadje sla, schijfje appel ( of ander fruit) evt ook nog ei of tomaat. En stiekem eet je zo weer wat extra groente / vitaminen ???

  • Romy 31 juli 2019 op 7:44 am - Beantwoord

   Leuk om te lezen! Sla zou ik eigenlijk ook wat vaker in huis moeten halen. Dat smaakt inderdaad goed bij van alles 🙂

 2. Simone 30 juli 2019 op 7:30 am - Beantwoord

  Super grappig, dit had gewoon mijn lijstje kunnen zijn! Behalve de tomaatjes dan, want hoe graag ik die ook lekker wil vinden, ze gaan er nog steeds niet echt in!

  • Romy 31 juli 2019 op 7:44 am - Beantwoord

   Haha, wat leuk dat je mijn lijstje herkent! Op de snoeptomaatjes na dan 😉

 3. Ilona 30 juli 2019 op 7:33 am - Beantwoord

  Lang geleden als au-pair in Israël gewerkt en daar sprak men het uit als “hoemmoes”. Tip: hier maken ze het vers:
  https://www.sirhummus.nl/

  Smaakt echt heel anders dan de producten uit de supermarkt.
  Wel supermarkt maar ook erg lekker: die van Maza. Zij hebben ook heel lekkere Baba Ganoush (met aubergine).

  Ik was zondag bij mijn moeder en zag bij “haar” Appie op het Gelderlandplein deze thee voor 0,50 per doosje…

  Fijne dag,

  • Shirley 30 juli 2019 op 10:05 am - Beantwoord

   Ik zou ook hummus schrijven. Zolang je er naar geen humus van maakt, want dat is blijkbaar aarde leerde ik ooit van de eindredactie waar ik werkte, haha.

   • Romy 31 juli 2019 op 7:52 am - Beantwoord

    Haha, goed om te weten! Volgens mij is humus met één m inderdaad iets als compost 😉

  • Romy 31 juli 2019 op 7:46 am - Beantwoord

   Ah goed om te weten! Ik had al zo’n vermoeden dat “hoemmoes” de originele uitspraak is, maar dat we er in Nederland een Nederlandse uitspraak van hebben gemaakt 😉
   Dank je voor de hummustips trouwens! Die van Maza vind ik ook erg lekker. Misschien ga ik Baba Ganoush ook eens proberen. Dat heb ik nog nooit op.

 4. Sofie 30 juli 2019 op 7:56 am - Beantwoord

  Het is volgens mij hoemoes maar ik zeg ook hummus ??

  • Romy 31 juli 2019 op 7:47 am - Beantwoord

   Haha, ik heb hetzelfde. Ik vind de Israëlische/Griekse uitspraak toch een beetje vreemd om over mijn eigen lippen te krijgen 😉

 5. Naomi 30 juli 2019 op 8:02 am - Beantwoord

  Hahaha, je favoriete thee groot inslaan omdat je denkt dat de pakjes uit de schappen gaan verdwijnen. Ik zou zoiets ook doen. Gelukkig kun je gewoon weer nieuwe voorraad inslaan als deze op is.
  Mijn favoriete product uit de supermarkt is denk ik de witte chocoladehagelslag van de AH. Had ik nog nooit ergens gezien, maar ik vind het dus zó lekker, zowel op beschuit als op brood (of lekker over een bolletje ijs).

  • Romy 31 juli 2019 op 7:48 am - Beantwoord

   Oeh, die witte hagelslag klinkt zeker goed. Mijn vader is verzot op witte chocola, dus ik ga je tip ook even aan hem doorspelen 😉

 6. Audrey 30 juli 2019 op 8:52 am - Beantwoord

  Helemaal healthy en verantwoord, dit lijstje! Ik vind het wel echt een goede vraag, wat mijn favoriete producten uit de supermarkt zijn. We hebben altijd veel vleesvervangers in de diepvries (inslaan bij aanbiedingen!) en naast gewone magere yoghurt hebben we ook altijd Griekse yoghurt in huis. O, en Heksenkaas (of een namaak-versie) vind ik ook altijd heel lekker.

  • Romy 31 juli 2019 op 7:49 am - Beantwoord

   Griekse yoghurt wil ik ook weer wat vaker proberen. Dat is volgens mij echt heel lekker. Heksenkaas heb ik weleens gegeten in een vleesvervanger. Dat is inderdaad heerlijk.

 7. Jessica J. 30 juli 2019 op 9:03 am - Beantwoord

  Ik spreek hummus ook gewoon uit zoals je het schrijft, hoor. Ik vind de zoete pompoenhummus van Albert Heijn heel erg lekker. Perfect om falafelwraps mee te besmeren! Ken je de tortilla’s van No Fairytales? Die bestaan voor 45% uit groenten. Heb je meteen ook het gevoel dat je gezond bezig bent wanneer je de ene wrap na de andere naar binnen schuift, haha.

  • Romy 31 juli 2019 op 7:50 am - Beantwoord

   Haha, die tortilla’s klinken inderdaad ideaal. Misschien ga ik die ook nog eens proberen. Pompoenhummus vind ik sowieso heel lekker. Tot nu toe heb ik alleen die van Jumbo gegeten, maar ik wil zeker ook die van Albert Heijn nu een keer proberen.

 8. Darina 30 juli 2019 op 9:15 am - Beantwoord

  Een mooi boodschappenlijstje 🙂 Ik neem altijd crackers mee en huttenkase, daar heb je nu ook verschillende smaken in. Ook neem ik altijd havermout mee, blauwe bessen en Griekse yoghurt.

  • Romy 31 juli 2019 op 7:51 am - Beantwoord

   Leuk om jouw favoriete boodschappen te lezen. Huttenkase zou ik eigenlijk ook weer eens moeten eten.

 9. Iris - Thebeautymagazine.nl 30 juli 2019 op 10:52 am - Beantwoord

  Lekkere dingetje!

 10. Irene 30 juli 2019 op 11:26 am - Beantwoord

  Ik ben ook team hummus! Als ik werk ga ik in de supermarkt aan het station altijd pikante hummus halen. Dat vind ik super lekker op van die crackers of ik haal er gewoon stukjes brood doorheen 🙂 Wij kopen elke week standaard Griekse yoghurt, een pak wortelen, paprika, tomaat en appelmoes :p

  • Romy 31 juli 2019 op 7:53 am - Beantwoord

   Pikante hummus is inderdaad zó lekker. Daar geniet ik ook altijd van. Griekse yoghurt zou ik ook weer eens willen proberen. Wel lekker om af te wisselen met kwark volgens mij!

 11. Els 31 juli 2019 op 8:00 am - Beantwoord

  Ja, snoeptomaatjes! Zo super lekker! Ik ben daar echt fan van. Meestal eet ik deze in de middag.

 12. Josephine 31 juli 2019 op 9:47 am - Beantwoord

  Haha, ik vind zo’n supermarkt-shoplog wel leuk, hoor! Maar ik ben dan ook heel burgerlijk. :-p
  De geitenkaas van Lidl vind ik ook goed, en heel betaalbaar! Ik vind trouwens alle hummus-varianten van maza ook heel lekker!

  • Romy 2 augustus 2019 op 11:01 pm - Beantwoord

   Haha, fijn om te horen dat ik niet de enige ben die enthousiast wordt van supermarktshoplogs 😉 De Maza-hummus is inderdaad ook erg lekker, net als de muhammara van dat merk trouwens.

 13. Nikita 4 augustus 2019 op 6:59 pm - Beantwoord

  Zelf doe ik geen boodschappen, maar ik ben wel vaak mee met mama en dan vraag ik ook wel eens het een en ander. Dus ik heb ook zo mijn favorietjes wat betreft supermarkten. Doordat ik meer vleesvervangers eet, heb ik wel een favoriet ontdekt trouwens. Bij de Carrefour (een supermarkt niet zo ver van ons huis) hebben ze een kaasschnitzel van Vivera en die is zo lekker! Echt, die zou ik dagelijks kunnen eten. Ben ik niet van plan, want dan is het lekkere er ook af. Ik ben vooral aan het experimenteren wat dat betreft, maar gelukkig is dat geen straf en bevalt het mij ook wel. Wat kaas betreft vind ik geitenkaas ook superlekker! Maar ook Brugse kaas is een favoriet van me. Ik heb gewoon iets met Brugge denk ik. Het is niet op de stad gekozen, maar puur toeval. Zo zie je maar dat alles uit Brugge gewoon goed is haha.

  • Romy 6 augustus 2019 op 8:34 am - Beantwoord

   Die kaasschnitzel van Vivera is inderdaad héérlijk. Wat grappig trouwens dat er Brugse kaas bestaat. Daar had ik nog nooit van gehoord. Heerlijk toch dat de kaas én lekker is én je aan je favoriete stad herinnert 🙂

Recente blogs

Surprise! | 6 speciale cadeaus die mij blij maken

30 oktober 2017|Lifestyle|

Wat cadeaus betreft, ben ik gelukkig de moeilijkste niet. Kaarsjes, doucheproducten, make-up, sieraden, servies of gewoon gezellige prullaria... Met bijna alles kun je mij wel blij maken en met typische meidendingen zit je eigenlijk altidj wel goed bij mij. Maar soms ben ik toch wel écht blij verrast als een cadeau uit het inpakpapier tevoorschijn komt. Dit zijn 6 cadeaus waarmee de gevers mij wel héél erg vrolijk wisten te maken. Van wel heel bijzonder keukengerei tot een Spaans notitieboekje.

Mijn (allereerste eigen én echte) kerstboom staat!

9 december 2019|Interieur, Lifestyle|

Afgelopen zaterdag deden mijn vriend en ik iets wel heel erg leuks. Net als blijkbaar zo'n beetje de helft van Nederland reisden we af naar de place to be op de zaterdag na Pakjesavond. Oftewel, het tuincentrum. Dit keer niet om het 148402e plantje voor in huis te kopen, maar om iets veel groters in huis te halen: een kerstboom. Een simpele zaterdag bij het tuincentrum, maar voor mij stond deze middag ook voor een paar emotionele vinkjes op mijn bucketlist: mijn allereerste eigen en echte kerstboom optuigen en dat voor het eerst met mijn vriend samen.

Meer zelfcompassie (zelfs als je even baalt van jezelf) – 9 tips

22 februari 2024|Zelfliefde, Persoonlijke groei|

Hoe vaak betrap jij jezelf erop dat je een berg aan zelfkritiek over jezelf heen stort? Hoe vaak focus jij op dingen die je niet aanspreken in je spiegelbeeld? Hoe vaak zit jij er vier uur later nog mee dat je baas die ene tekst van jouw hand écht ondermaats vond? Zelfcompassie is het tegenovergestelde van jezelf een (onterechte) trap na geven. Maar ja, zelfcompassie klinkt meteen zo gezapig en met een hoog jezelf-pamperen-met-een-maskertje-en-chocola-gehalte. Nee hoor, echte zelfcompassie gaat daar niet over. En zelfcompassie is ook nog eens heel belangrijk. Voor je levensplezier, voor je zelfvertrouwen én om juist je fouten onder ogen te komen. Dit zijn 9 tips die mij helpen om meer zelfcompassie te voelen.