favoriete series op videoland en netflix|favoriete series op videoland en netflix|||favoriete series op videoland en netflix|favoriete series op videoland en netflix

Mijn 7 favoriete series op Videoland en Netflix

 • 3 juli 2019
 • 34 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Normaal ben ik een echte doorzetter in alles wat ik doe, maar met series laat mijn doorzettingsvermogen het regelmatig afweten. Ik haak vaak voortijdig af, heb het na één aflevering wel gezien of vind de serie te ingewikkeld voor waar ik op dat moment zin in heb. En zelfs als ik een serie leuk vind, ben ik er soms alsnog na twee seizoenen wel op uitgekeken. Je hoort het: als serie moet je van goeden huize komen om mij zover te krijgen dat ik er eens echt voor ga zitten. Toch hebben een aantal series het zo ver weten te schoppen. Dit zijn de 7 favoriete series op Videoland en Netflix, die zelfs ik als kritische kijker de moeite waard vind.

Overigens heb ik zelf alleen Netflix. Videoland heb ik alleen een tijdje op proef gehad.

1. Nieuwe buren

Ik kan er niet over uit hoe goed ik deze serie vind. Ik weet dat veel mensen iets tegen Nederlandse series hebben. Nou, mocht je zo iemand zijn, dan zou ik je aanraden om Nieuwe buren eens te proberen. Wie weet verandert dat je mening. Nieuwe buren is een psychologische thriller die – vind ik – steengoed in elkaar zit. Inmiddels staat seizoen 4 op Videoland, maar door de introductie van steeds weer nieuwe personages verveelt de serie me nog steeds niet. De serie volgt een aantal buren in een ogenschijnlijk doodnormale woonwijk in Almere, waar stiekem heel wat geheimzinnige en niet altijd legale taferelen achter de voordeur plaatsvinden. Binnenshuis, maar ook tussen de buren onderling. Enorm spannend, zelfs in seizoen 4 nog.

2. Atypical

Deze serie keek ik op Netflix en vind ik helemaal geweldig. In Atypical volg je Sam en zijn familie. Sam heeft autisme, waardoor hij de wereld soms op een andere manier bekijkt dan de mensen om hem heen. Dat levert vaak interessante, ontroerende of juist verdrietige situaties op, bijvoorbeeld als Sam begint met daten en – uiterst romantisch – op basis van een lijstje met voor- en nadelen besluit of hij verkering wil met een meisje. Soms is de serie wat cliché, maar over het algemeen vind ik hem erg leuk. Of het echt een goed beeld geeft van autisme, daar kan ik niet over oordelen. Maar vermakelijk is de serie zeker.

3. Jane the Virgin

De serie Jane the Virgin is mijn ultieme guilty pleasure in dit lijstje met series op Videoland en Netflix. Als je een steengoede verhaallijn en diepzinnigheid verwacht, dan is dit misschien niet de serie die je op Netflix moet aanklikken. Maar als je net als ik een gebrek aan diepzinnigheid soms juist wel kunt waarderen, dan is Jane wat je zoekt. Jane the Virgin is gebaseerd op Spaanse soapseries (telenovela’s) en bevat nogal veel verschillende verhaallijnen. De hoofdpersoon is Jane, die per ongeluk kunstmatig geïnsemineerd is en daardoor als maagd zwanger is geraakt van de jongen op wie ze een oogje heeft. Het is een serie met veel liefde, humor en gezwijmel, maar ook bizarre plottwisten die soms ietwat ver gezocht zijn. Juist daarom vind ik de serie zo leuk.

4. Judas

De serie Judas heb ik laatst gekeken op Videoland. Als ik de serie in één woord moet beschrijven, dan is dat “indrukwekkend”. De serie is gebaseerd op het boek van Astrid Holleeder over het leven met haar broer en topcrimineel Willem Holleeder. In de serie zie je hoe Astrid en haar zus Sonja worden meegesleurd in de wereld waarin hun broer actief is en hoe hij een stempel op hun leven heeft gedrukt. Ook volg je Astrid als zij getuigt tegen haar eigen broer. De serie en het verhaal raakten me enorm. Met zes afleveringen ben je al snel door de serie heen. Ik kon zelf nauwelijks ophouden met kijken toen ik eenmaal begonnen was.

favoriete series op videoland en netflix

5. Undercover

We blijven nog even bij het thema spannende Nederlandse series op Videoland en Netflix. Ook Undercover hoort in dat rijtje thuis. Deze serie is de eerste Nederlandse Netflix Original en ik vind hem steengoed. De serie gaat over Ferry Bouman, een XTC-handelaar. Twee agenten zijn naar de camping gestuurd om undercover als mede-campinggangers in het leven van Ferry te infiltreren. Een spannende serie, maar tegelijkertijd kan ik genieten van de geweldige typetjes in de serie. Vooral het personage gespeeld door Elise Schaap is soms heerlijk naïef.

6. Modern Family

Iets heel anders in dit rijtje met favoriete series op Videoland en Netflix: een echte komedie. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik met komedies een haat-liefdeverhouding heb. Zo heb ik een ernstige allergie voor alle komedies waarin bandjes met lachgeluiden op de achtergrond worden afgespeeld en vind ik veel Engelse komedies helemaal niet zo grappig. Maar er is één komedie waar ik wel keer op keer smakelijk om moet lachen: Modern Family. Al heel wat seizoenen lang mijn favoriete komedieserie. In de serie volg je – zoals de naam al doet vermoeden – een moderne familie. Ieder personage in de serie heeft zijn eigen herkenbare (of juist niet) karaktertrekken. Bij mij goed voor heel wat lachbuien!

7. Workin’ Moms

Mijn meest favoriete grappige serie is er een die ik pas recent heb ontdekt: Workin’ Moms. Helaas bestaat er maar één seizoen van. Ik zou Netflix haast een brief schrijven in de hoop dat er snel meer seizoenen volgen, want deze serie vond ik te grappig voor woorden van minuut één tot het eind. In Workin’ Moms volg je een aantal jonge moeders die ieder op hun eigen manier worstelen met het moederschap, wel/geen carrière maken, het familieleven en alles wat een 30+-vrouw met kinderen dwars kan zitten. Of dat nu gaat over lekkende borsten, een puberdochter die dwars ligt of serieuze dilemma’s, alles komt aan bod. Maar dan wel op een komedieachtige manier! Een hilarische serie, ook als je geen moeder bent.

Wat is jouw favoriete serie op Videoland of Netflix?

favoriete series op videoland en netflix

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 3 juli 2019 op 6:30 am - Beantwoord

  Goede kijktips! Ik heb alleen Netflix en mijn favoriete series zijn la Mante, la Trêve, Velvet en Velvet Coleccion, Gran Hotel….teveel om op te noemen 🙂

  • Romy 3 juli 2019 op 11:48 pm - Beantwoord

   Ha, wat leuk om over jouw favoriete series te lezen! Ik ken ze allemaal nog niet.

 2. Cindy 3 juli 2019 op 7:22 am - Beantwoord

  Hier alleen Netflix en veel goede series!

  – La Casa de Papel: Spaanse serie over een groep bankovervallers. Eerste serie die ik getipt kreeg. Ik moest er even aan wennen, vooral door de taal, maar misschien maakt juist die taal de serie nóg beter. Eind van de maand seizoen 3.
  – Stranger Things: speelt zich af ergens in de jaren 80 geloof ik. Misschien een klein beetje onrealistisch, maar wel een goede serie. Morgen seizoen 3.
  – iZombie: écht onrealistisch, maar leuk gemaakt. Meisje wordt op een feestje gebeten door een zombie en wordt er daardoor zelf een. Werkt in een politiemortuarium en eet daar duur ook de hersens van de doden. Door het eten van die hersens weet ze ook waaraan de dode is gestorven. Haar collega komt er uiteindelijk achter en voorziet haar van eten. Politiecommissaris vindt haar gedrag raar en gelooft weinig van haar “ik ben soms helderziend”.
  – Vampire Diaries: op tv ooit seizoen 1 gezien, daarna is het niet meer terug gekomen. Ik zit nu in seizoen 5.

  En dan heb ik nog heel veel op Mijn Lijst staan: The Originals, Breaking Bed, Better Call Saul, Atypical, Lucifer, The Order, The DIsappearance of Madeline McCann, Riverdale, 13 Reasons Why ‘and many, many more’… 😉
  Sleepy Hollow is ook een aanrader, maar die hebben we al op dvd gezien. Suits is ook goed, die is tot halverwege seizoen 5 op tv uitgezonden en heb ik ook gezien. Ga ik tzt wel gewoon weer vanaf seizoen 1 kijken.

  En dan staan er ook nog veel goede films op, ik hoef me niet te vervelen 😉

  Zeker nu er de laatste maanden zo weinig op tv is, is Netflix een uitkomst.

  • Romy 3 juli 2019 op 11:50 pm - Beantwoord

   Wat leuk om over jouw favorieten te lezen! Door jou heb ik er weer heel wat frisse serie-inspiratie bij gekregen. Dankjewel! 🙂 Mijn broertje is ook fan van La Casa del Papel. Misschien moet ik die serie ook maar eens kijken. Riverdale staat ook hoog op mijn lijstje om nog eens te kijken en naar Stranger Things ben ik ook erg benieuwd. Ik geloof dat ik in ieder geval nog láng niet uitgekeken ben, als ik dit zo lees 😉

 3. Naomi 3 juli 2019 op 7:25 am - Beantwoord

  Judas heb ik ook gekeken, maar ik wist niet zo goed wat ik er eigenlijk van moest vinden. Ik vond het boek echt zó spannend en goed, dat ik eigenlijk spijt had dat ik daarna de serie keek. Ik kan alleen niet goed omschrijven waarom. Verder heb ik pas in één keer een heel seizoen ‘Polizei Potsdam’ doorheen gejaagd op NLZiet. Vond ik heel erg tof! Zeg maar de Duitse versie van Flikken Maastricht. Ben ik ook fan van trouwens, van Flikken Maastricht.

  • Romy 3 juli 2019 op 11:52 pm - Beantwoord

   Jammer dat de serie Judas jou wat tegenviel na het lezen van het boek. Ik heb het boek zelf niet gelezen, maar je maakt me wel nieuwsgierig om daar nog eens de tijd voor te nemen. Misschien helpt het dat ik eerst de serie heb gekeken en dan het (betere) boek lees in plaats van andersom 😉
   Flikken Maastricht vind ik ook geweldig trouwens. Daarvoor kijk ik nog altijd trouw tv, terwijl ik de televisie verder nauwelijks aanzet. Je maakt me nieuwsgierig naar de Duitse variant. Die zal vast minstens zo tof zijn als de Nederlandse. Er is ook een Belgische versie toch? Flikken Gent heet die, geloof ik.

 4. Ilona Wielinga 3 juli 2019 op 7:29 am - Beantwoord

  Deze series klinken allemaal best leuk, maar is niet helemaal mijn ding haha. Geef mij maar series als The blacklist, prison break en orphan black.

  • Romy 3 juli 2019 op 11:52 pm - Beantwoord

   Haha, ik heb wel een specifieke seriesmaak, geloof ik 😉 Leuk om over jouw favorieten te lezen!

 5. Jessica J. 3 juli 2019 op 9:39 am - Beantwoord

  Atypical en Jane the Virgin zijn inderdaad supertoffe series! Heb je trouwens Crazy Ex-Girlfriend gezien? Ik ben nog maar een paar afleveringen ver, maar volgens mij is dat wel een Romy-serie. ?

  • Romy 3 juli 2019 op 11:53 pm - Beantwoord

   Oeh, dat klinkt goed! Alleen al door de titel (klinkt als een beetje bizarre komedie) was mijn aandacht getrokken 😉 Die serie gaat zeker op mijn lijstje nu!

 6. Anna 3 juli 2019 op 9:43 am - Beantwoord

  Wat leuk om over jouw favorieten te kijken! Ik heb geen Netflix, dus ik kan helaas niks aanraden, haha. Wel ben ik momenteel helemaal verslaafd aan het terugkijken van The Hills, alle oude afleveringen staan gewoon op de website van MTV! Nostalgie 😀

  • Romy 3 juli 2019 op 11:54 pm - Beantwoord

   Wat tof dat je op die manier ook een oude serie kunt terugkijken. The Hills heb ik nooit gezien, maar volgens mij is dat wel echt zo’n leuke meidenserie die zeker het kijken waard is 🙂

 7. Marloes 3 juli 2019 op 10:09 am - Beantwoord

  Van Atypical heb ik alleen het eerste seizoen gezien en met Jane the Virgin stopte ik op een gegeven moment. Beide wel heel leuke series! Modern Family kijk ik altijd graag, maar die afleveringen kijk ik meestal als ze gewoon op televisie zijn. Ik ben laatst begonnen met de serie Younger. Die is wel aan te raden.

  Ook heb ik Plan Coeur gekeken. Helaas is daar tot op heden pas één seizoen van, maar ik heb al gelezen dat er in ieder geval een tweede komt.

  Liefs,
  Marloes

  • Romy 4 juli 2019 op 7:19 am - Beantwoord

   Younger en Plan Coeur ken ik allebei nog niet, maar klinken zeker goed. Ik ga eens een kijkje nemen of die series ook wat voor mij zijn 🙂

 8. Jessica 3 juli 2019 op 10:26 am - Beantwoord

  Allemaal leuke series! Als je trouwens van Nieuwe Buren en Undercover houdt vind je Overspel misschien ook een interessante serie. De serie is al een paar jaar op de Nederlandse tv geweest maar hij staat nu ook op Netflix. 🙂

  • Romy 4 juli 2019 op 7:20 am - Beantwoord

   Ja, Overspel is ook heel tof! Die serie heb ik een aantal jaar geleden met veel plezier op tv gekeken, maar misschien is het tijd om de series nog eens opnieuw te kijken op Netflix 🙂

 9. Tanja 3 juli 2019 op 10:41 am - Beantwoord

  Leuk Romy, bedankt voor de tips. Ik zie dat Workin moms op 29 juli een tweede seizoen krijgt.

  • Romy 4 juli 2019 op 7:21 am - Beantwoord

   Oh wat leuk! Ik zie nu al uit naar de nieuwe afleveringen. Dank je voor de tip!

 10. Lilian 3 juli 2019 op 10:43 am - Beantwoord

  Leuke tips! Undercover heb ik een beetje half meegekeken. Wat ik een aanrader vindt, is Eigen Kweek. Dat gaat over een Vlaamse boerenfamilie die wiet gaat kweken, echt geweldig die accenten 🙂

  • Romy 4 juli 2019 op 7:20 am - Beantwoord

   Haha, alleen al vanwege de accenten klinkt die serie geweldig. Dank je voor de tip!

 11. Irene 3 juli 2019 op 2:24 pm - Beantwoord

  Tof! Undercover hebben wij op tv gekeken. Inderdaad echt goed! Mijn favorieten op Netflix zijn Stranger Things, Sex Education, The Sinner en The Killing. Oja en How to get away with murder vond ik ook geweldig goed! Zit heel goed in elkaar ook. Ik hou vooral van spannende series.

  • Romy 4 juli 2019 op 7:41 am - Beantwoord

   Leuk om over jouw favorieten te lezen! How To Get Away with Murder lijkt mij ook heel tof. Daar ben ik wel benieuwd naar. Sex Education heb ik trouwens ook gekeken. Echt een leuke, grappige serie!

 12. Liset - Beautydagboek 3 juli 2019 op 2:29 pm - Beantwoord

  Leuk om je favorieten zo te zien! Ik heb Atypical ook gezien, zo’n leuke serie! Ik kan er wel tientallen opnoemen die ik leuk vind, Netflix heeft echt een leuk aanbod :).

 13. Amy 3 juli 2019 op 7:09 pm - Beantwoord

  Atypical en Undercover heb ik ook gezien en yes, wat zijn ze goed! Hoewel ik me bij Undercover wel stoorde aan het fake Brabants accent, maar dat is een detail voor velen denk ik.. Ik ben nu bezig aan het tweede seizoen van Good Girls, dat is ook echt een aanrader!

  • Romy 4 juli 2019 op 7:40 am - Beantwoord

   Leuk om te horen! Good Girls kende ik nog niet, maar ga ik nu ook zeker eens bekijken. Ik ben benieuwd!

 14. Anja - Minimalist Dutchie 3 juli 2019 op 10:01 pm - Beantwoord

  Ohh Working Moms vond ik echt geweldig! Voor de rest ben ik vooral van de films.

 15. Nadine 4 juli 2019 op 11:03 am - Beantwoord

  Judas en Nieuwe Buren inderdaad ook in één ruk uitgekeken. Ik ben nu bezig met Beauty and the Beast. Ik vind het een leuke serie. Tot nu toe doet het me denken aan Twilight of Warm Bodies.

  • Romy 7 juli 2019 op 9:09 am - Beantwoord

   Die serie kende ik nog niet, maar klinkt zeker goed 🙂

 16. Claire 5 juli 2019 op 9:22 am - Beantwoord

  Aaah wat een leuke tips! Ik ken alleen Atypical van je lijstje (die ik erg goed vond) dus ik heb genoeg te kijken. Ik vond ‘Good GIrls’ ook heel erg leuk op Netflix. Een aanrader 😉

  • Romy 7 juli 2019 op 9:42 am - Beantwoord

   Oeh, Good Girls klinkt goed! Die komt ook op mijn lijstje met series te staan om ooit nog een keer te kijken 🙂

 17. Wendy 11 juli 2019 op 3:24 pm - Beantwoord

  Ik ben net klaar met het tweede seizoen van ‘Sense8’ en OMG… <3 Fantastisch! Veel personages en verhaallijnen, en het is ook niet echt onder te brengen in één genre. Ik vond het romantisch en spannend en grappig en sexy en bizar en inspirerend, dusja… In het begin wist ik daarom niet goed wat ik ervan moest verwachten, maar ik vind het nu met afstand de beste serie die ik dit jaar gezien heb. Verder vond ik Atypical en Undercover ook heel leuk, en – niet in jouw rijtje, maar ook een aanrader – de korte western-serie 'Godless'.

  • Romy 14 juli 2019 op 10:15 am - Beantwoord

   Je maakt me heel nieuwsgierig naar Sense8. Van die serie had ik nog nooit gehoord, maar het klinkt zeker als een aanrader. Ik ga maar eens een kijkje nemen of dat wat voor mij is 🙂

 18. Mariska 20 juli 2019 op 8:25 pm - Beantwoord

  Judas heb ik toen in één dag uitgekeken en vond die echt enorm spannend. Maar sowieso alles vind ik rond de criminaliteit erg interessant enzo. Heb je de serie Overspel gezien? Is dus ook Nederlands en vond ik ook enorm spannend en boeide ook.

  • Romy 21 juli 2019 op 10:16 am - Beantwoord

   Echt een spannende serie inderdaad! Ik was ook al heel snel door alle afleveringen van Judas heen. Overspel heb ik inderdaad ook gezien toen het nog op tv werd uitgezonden. Ook echt een heel toffe serie!

Recente blogs

DIY | Zelf voorjaarskaarten maken met organza zakjes

3 februari 2022|DIY|

De eerste lentebloemen laten nog eventjes op zich wachten. Maar aangezien ik het liefst zo vroeg mogelijk de lente in mijn bol heb, was ik afgelopen weekend al voorjaarskaarten aan het maken. Ik had ooit een aantal organza zakjes gekocht, waar ik nog eens iets creatiefs mee wilde doen. Deze zondagmiddag leek me daar een prima reden voor. Ik laat je zien hoe je zelf deze voorjaarskaarten maakt met organza zakjes. En het leuke is: die kun je zelf vullen met wat je maar wilt. Ook met chocola voor de liefhebbers!

Industrieel wonen mét kleur? 9 tips voor een vleugje industrieel in huis!

10 februari 2023|Interieur|

Bij industrieel wonen denk je misschien al snel aan zwarte banken, donkere houten tafels en bakstenen muren. Stoer, robuust en een tikkeltje donker. Niet meteen de stijl die je bij mij als kleurenliefhebber zou verwachten. Toch vind ik een industrieel tintje in huis mega-mooi. Ja, ik houd van kleur. Ik ben gek op zachte materialen. En ik ben dol op licht hout. Maar dat alles vind ik juist mooi door het af te wisselen met stoere details. Een vleugje industrieel kan ik dus zeker waarderen. Dat kan hem al zitten in subtiele accenten bij meubels, in woonaccessoires of in iets anders kleins. Daarom 9 tips om je huis een industrieel tintje te geven, terwijl je toch je eigen (kleurrijke?) woonsmaak aanhoudt.