Mijn favoriete tweedehands aanwinsten voor mijn interieur

Niet alleen mijn kledingkast hangt vol met tweedehands pareltjes, ook in de rest van mijn huis heb ik nogal wat kringloopkoopjes staan. Dat varieert van grote meubels tot vrolijke bloemetjeskussens waarover de meningen van gasten verdeeld zijn. En van kitscherige kopjes tot nogal zware vazen die ik koste wat kost mee naar huis wilde sjouwen. Ik laat je graag meegenieten van mijn eigen favoriete tweedehands koopjes, die door het hele huis verspreid staan.

1. Delfts blauwe vaas (nou ja, een look-a-like)

Zeker sinds mijn bloemenvoornemens (vaker bloemen voor mezelf in huis halen) is een extra vaas nooit weg. Ben ik even blij dat ik dit prachtexemplaar ooit bij de kringloopwinkel op de kop tikte voor maar € 2,50. Ik vind de kleuren en het geverfde patroon prachtig. Hij doet me denken aan Delfts blauw, maar is dat net niet helemaal. Hoe dan ook vind ik deze mooie vaas, zeker met een bos tulpen of rozen erin, een echte eye-catcher op tafel.

geborduurd kussen met bloemen

2. Retro bloemetjeskussen

“Waar heb je dat leuke kussen vandaan?” is een vraag die ik al vaker heb gekregen. Helaas moet ik de vraagstellers steeds teleurstellen: het is een uniek kringloopkoopje, dat ik ooit voor € 1,- op de kop tikte. Ik had het kussen al op mijn bed staan in mijn ouderlijk huis en wist zeker dat het ook op mijn blauwe bank een plekje móest krijgen. Mijn oom vond het een afgrijselijk ding, maar ik vind het kussen nog altijd een van mijn beste kringloopkoopjes. Een van de weinige dingen van één euro waar ik al meer dan drie jaar lang plezier van heb!

3. Mijn mokkencollectie

Mijn servieskast is goed gevuld met niet alleen mijn grote Blond Amsterdam-verzameling, knalblauwe Ikea-bordenen lekker grote waterglazen, maar ook met een flinke mokkencollectie. Veel van de mokken heb ik ooit tweedehands gescoord. Favoriet zijn toch wel de mokken die ik heb staan van het merk Babette. Ze zijn lekker kleurrijk en ik vind de kinderlijke teksten (“liefuhbees”) stiekem ook erg leuk. Elk van de mokken heb ik gekocht voor € 0,50. Ik ben overigens nog steeds driftig op zoek naar de andere mokken van dit merk. Er schijnen er nog een paar van te zijn.

albert heijn retro blik
albert heijn retro blik

4. Albert Heijn-voorraadblikken

Heerlijk retro en misschien ook een tikkeltje kitsch zijn deze voorraadblikken wel. Geen echte kitsch overigens, want ze komen oorspronkelijk gewoon van Albert Heijn. Ik heb inmiddels drie mooie blikken uit deze collectie op de kop getikt. Ze hebben allemaal een mooie plek in mijn keuken gekregen. Een van de blikken doet overigens dienst als plantenpot voor mijn nieuwe aanwinst. Werkt ook prima! Ik geloof dat ik de blikken voor € 1,- per stuk mee naar huis mocht nemen.

roze vaas met bloemen

5. Geen Chinese vondst, wel een leuke roze vaas

Ligt het aan mij of lijkt deze vaas een beetje op een aanwinst uit een Chinese souvenirwinkel? Oké, laat maar, dat ligt vast aan mij. Maar in ieder geval vind ik dit een prachtige vaas. Hij staat alweer een tijdje in mijn ladderkast te schitteren. Zonder bloemen erin, maar wel op een mooi ereplekje (bovenop het indrukwekkende “Boek met alle antwoorden”). Ik kocht de vaas trouwens ooit bij de IJ-hallen voor niet meer dan € 0,50.

vintage kopjes roze met bloemen
vintage kopjes roze met bloemen

6. Een plankje vol tweedehands servies

Je dacht toch niet dat ik als serviesliefhebber mijn servies tot de kast heb beperkt? Ook boven mijn aanrecht heb ik nogal wat pareltjes staan. Het leuke is dat alles op dit plankje, behalve het melkkannetje en het plantje, van de kringloopwinkel of de IJ-hallen komt. Ja echt! Van de Blond Amsterdam-voorraadblikken tot het suikerpotje met polka dots en de roze kopjes – alles is ooit door iemand afgedankt en heb ik een nieuw thuis gegeven (dit klinkt overigens heldhaftiger dan het is!). De roze kopjes met bloemen – geheel in oma’s stijl – zijn overigens mijn persoonlijke favoriet.

tweedehands kastje

7. Een nogal unieke tv-kast

Wist je dat mijn okergele tv-kast gewoon van Marktplaats komt? Ik had iets wel heel specifieks in mijn hoofd toen ik naar een tv-kast zocht en kon dat nergens vinden. Want ja, zoekt er nu een gele vintage-achtige tv-kast met precies de breedte van mijn bescheiden tv? Ik dus! Deze mooie kast vond ik op Marktplaats bij een onwijs creatieve dame die zelf meubels opknapt. Het kastje is officieel een commode, maar mijn tv (geen formaat plasmascherm) past er precies op. Ik ben nog altijd blij met dit mooie meubel, dat me maar € 75,- kostte. Leuk detail: ik heb er ook nog een EHBO-kit (a.k.a. potje verf) bij gekregen voor eventuele beschadigingen.

grote roze vaas

8. De vaas die het sjouwen waard was

Vazen – ik heb er nogal wat in huis staan. Deze roze vaas is énorm en is ook nog eens aardig zwaar. Het was wat sjouwwerk om hem de hele dag over de IJ-hallen mee te tillen, maar mijn pijnlijke armen achteraf had ik er graag voor over. Ik vind het echt een tof ding om voor het raam te hebben staan. En dan te bedenken dat ik er niet meer dan een paar verzuurde armspieren en € 4,- voor over hoefde te hebben!

kringloopvondsten stoel wooden

9. Mijn bureaustoel

Een tekstschrijver kan natuurlijk niet zonder een goede bureaustoel. Nu moet ik toegeven dat Pippa mijn stoel nogal eens inpikt en dat ik de eetkamerstoelen ook prima vind zitten, maar deze bureaustoel is toch een van mijn lievelingsaanwinsten van de kringloopwinkel. Ik liep er spontaan tegenaan en heb dit pareltje van maar € 10,- nu alweer een hele tijd achter mijn bureau staan. Echt een goed koopje (en een goedkoopje) dus!

Heb jij veel tweedehands aanwinsten in je interieur staan?

Volg:
Deel:

27 Reacties

 1. 5 februari 2020 / 06:09

  Die vaas en het bloemenkussen had ik ook zo kunnen kopen, helemaal mijn smaak.

 2. 5 februari 2020 / 07:44

  Stuk voor stuk prachtige aanwinsten. Ik heb ook zoiets als dat bloemenkussen, maar dan met een vogel. En jawel, ooit als kind zelf geborduurd, met veel geduld, bloed, zweet en tranen. Dus wie weet wie er voor die van jou heel erg zijn of haar best heeft gedaan;).
  Naomi blogde over…Zij die lezen…

  • Romy
   Auteur
   16 februari 2020 / 22:28

   Oh echt? Wat gaaf dat je zelf zo’n kussen hebt gemaakt! Dat lijkt me inderdaad nog een flinke klus. Ik ben dankbaar dat iemand dat werk voor mij heeft gedaan toen ik het kussen bij de kringloopwinkel op de kop tikte ;)

 3. 5 februari 2020 / 07:53

  Ik moest wel lachen om ‘mijn oom vond het een afgrijselijk ding’. Toen moest ik meteen denken aan een interview dat ik jaren geleden eens in een woontijdschrift las. Iemand zei daarin ‘Al vind de hele wereld het spuuglelijk, als ik maar elke dag blij ben als ik mijn huis binnenloop’. Nou, daar kan ik me dus ook helemaal in vinden! Ik vind jouw gele tv kast erg tof. Het is ook echt ‘mooi geel’.
  bychristiana blogde over…Een woonkamer upgrade met de Ikea STRANDMON fauteuil (in smaragdgroen!)

  • Romy
   Auteur
   16 februari 2020 / 22:29

   Daar kan ik het niet anders dan helemaal mee eens zijn. Toen ik mijn woning kocht, dacht ik alleen maar “Hoe vaak zal het voorkomen dat ik helemaal alleen alle beslissingen over mijn interieur kan nemen? Daar maak ik dus lekker gebruik van!”. Gelukkig heb ik mazzel dat Bart mijn interieur ook mooi vind. Zelfs de roze stoel in mijn woonkamer vindt hij nog leuk, terwijl ik ooit dacht dat elke willekeurige man daar niets mee zou hebben ;)

 4. 5 februari 2020 / 08:43

  Haha verzuurde armspieren! Ik vind de vaas super mooi, net zoals de andere roze vaas en het bloemetjeskussen. Eigenlijk is alles leuk en heel ‘Romy’, leuk om te zien!
  Simone blogde over…On My Mind #6

 5. Eline
  5 februari 2020 / 08:49

  Oh, de euforie van een mooie kringloopvondst. Leuke spullen! Ik heb twee vintage salontafeltjes, een heerlijke ouderwetse schommelstoel van mijn overgrootmoeder, enkele oude camera’s van mijn opa, … Wel allemaal vondsten uit de familie, dus je doet me eraan denken dat ik dringend eens wat kringloopwinkels hier in de buurt moet bezoeken.

  • Romy
   Auteur
   16 februari 2020 / 22:31

   Wat een toffe vintage vondsten allemaal! En ook wel heel mooi en bijzonder dat het vooral spullen met een verhaal zijn die je van andere mensen hebt overgenomen. Ik heb zelf ook een paar kussens die mijn oma heeft gemaakt en die zijn me enorm dierbaar.
   Maar kringloopkoopjes blijven ook leuk. Het is nog altijd een feestje om tussen alle spullen op zoek te gaan naar iets moois.

 6. 5 februari 2020 / 08:50

  Jij hebt echt zooooveel supertoffe kringloopdingen! Jammer dat een tripje IJhallen voor mij zou betekenen dat ik er niet alleen mee door Amsterdam loop, maar er ook nog twee uur mee in de trein zit, haha. Maar ik ben de kringloopwinkels hier in de buurt ook steeds meer aan het ontdekken.
  Audrey blogde over…Een of andere Molblogger 2020: WIDM-recap aflevering 4

  • Romy
   Auteur
   16 februari 2020 / 22:32

   Haha, vanuit Limburg zijn de IJ-hallen inderdaad niet heel makkelijk te bereiken. Gelukkig zijn kringloopwinkels wel in het hele land te vinden.

 7. 5 februari 2020 / 09:16

  Heel leuk! Nogmaals, jij weet altijd zulke gave tweedehands spullen op de kop te tikken! Veel spullen zien er ook nog eens als nieuw uit. Ik vind die kast nog steeds prachtig! Het scheelt zo veel geld als je toffe spullen ook tweedehands kan vinden, heerlijk!
  Meaghan blogde over…De meest gelezen blogs tussen 2018 en 2019

 8. 5 februari 2020 / 09:45

  Mooie dingen! Vooral de tv kast vind ik heel leuk!

  • Romy
   Auteur
   16 februari 2020 / 22:33

   Haha, dat lijkt me een goede strategie! Ik zeg: opruimen en kringloopshoppen maar :)

 9. 5 februari 2020 / 11:06

  Wij hebben heel veel tweedehands, de bank namen we over van mijn schoonouders, de eettafel stoelen komen van de kringloop en hebben we geverfd, en de eettafel is tweedehands via marktplaats (maar stiekem gewoon IKEA). Zo fijn om budget vriendelijk super mooie items te scoren!
  Anouk blogde over…Ik deed een no-buy maand (en hier lees je hoe dat ging)

  • Romy
   Auteur
   16 februari 2020 / 22:35

   Wat tof dat jullie op deze manier voor weinig geld een mooi interieur hebben gemaakt! Juist een leuke uitdaging, lijkt me. En soms beleef je juist na een zoektocht naar hét item dat ook nog eens betaalbaar is extra veel plezier aan je aankoop.

 10. 5 februari 2020 / 14:13

  Ah zo’n retro kussentje is leuk en als ik het zie heb ik er ook wel wat leuke herinneringen aan. Mijn oma heeft mij ooit leren breien toen ze nog leefde en ook geleerd zo’n kussentje te maken op een speciale haakmanier :)
  Mariska blogde over…Dé nieuwe bikinitrends voor de zomer van 2020

  • Romy
   Auteur
   16 februari 2020 / 22:36

   Wat mooi om te lezen! Mijn oma is ook gek op handwerken en maakte volgens mij ook weleens dit soort kussens.

 11. 5 februari 2020 / 22:22

  Die knoop op je bank is trouwens ook erg leuk en dat gele kastje.. wat mega fleurig! Dat past helemaal bij jou
  Rachel blogde over…Afscheid nemen

 12. 7 februari 2020 / 08:06

  Super toffe spulletjes! Ik heb ook zeker wat prachtige vondsten uit de kringloop, zo fijn!

 13. 7 februari 2020 / 09:09

  Ik vind je bloemenkussen echt geweldig. Als ik er zo eentje een keer tegenkom koop ik ‘m ook meteen. Mijn favoriete eigen kringloopvondst is zo’n bibliiotheektrapje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge