Dit zijn mijn 8 favoriete YouTubers

mijn favoriete YouTubers

Met een videocamera voor mijn neus mijn leven vastleggen, is niet per se mijn cup of tea. Andere mensen volgen die dat wél heel goed kunnen, vind ik dan weer wel erg leuk. Althans, ik volg niet zomaar alles en iedereen. Make-upvideo’s en shoplogs heb ik bijvoorbeeld niet veel mee. Ook video’s waarin mensen slijm en AliExpress-jurken (overigens niet in combinatie met elkaar!) proberen, sla ik liever over. Maar gelukkig zijn zijn er daarnaast heel wat YouTubers die ik met plezier volg. Volgideetjes nodig? Ik deel mijn 8 favoriete YouTubers.

Favoriete YouTubers om te volgen

Zelf ben ik een echte blogger in plaats van vlogger. Laat mij maar mijn gedachten op papier zetten in plaats van achter een vlogcamera plaatsnemen. YouTube-video’s kijken vind ik dan weer wel leuk. Ik ga er niet speciaal voor zitten, maar zet ze vaak op terwijl ik andere dingen doe, zoals schoonmaken, knutselen of foto’s bewerken. Eigenlijk precies waar sommige mensen tv-programma’s voor gebruiken. Daarbij kijk ik vooral graag naar mijn favoriete YouTubers, die ik hieronder op een rij zet.

1. Ik Vrouw van Jou

Scarlet en Joyce zijn het eerste Nederlandse lesbische YouTube-stel. Een heel inspirerend stel ook, dat onlangs hun tegenslagen altijd positief en krachtig blijft. Vaak heb ik bij vloggers het idee dat ze de schone schijn ophouden, maar bij Scarlet en Joyce is dat zeker niet het geval. Ze maken het leven niet mooier dan het is, maar maken er ondanks alles iets heel moois van. Tel daar een heleboel heerlijke humor bij op en je begrijpt vast dat ik elke vrijdag klaar zit voor hun vlogs. Ook mooi: Scarlet en Joyce hebben zelfs in vlogs de zoektocht naar een donorvader voor hun kindje vastgelegd. Heel bijzonder om nu hun leven als gezin met zoontje Hunter te volgen!

2. Sarah Rebecca

Ik ben Sarah ooit gaan volgen vanwege een video over haar ervaringen met hoogsensitiviteit. Direct herkende ik me een beetje in haar. Nog steeds volg ik met veel plezier haar oprechte video’s over alles wat er in haar leven speelt. Haar make-uptutorials sla ik over met mijn eeuwige “basic make-uplook” (als in: concealer en mascara op en gáán!), maar haar vlogs kijk ik graag. Ook plaatst ze de laatste tijd toffe video’s met outfitinspiratie en stylingtips, waar ik vaak nog wat van kan leren.

3. Dit gebeurt er als

Marijes kanaal is geweldig! En dan niet alleen vanwege de droge humor van haar vriend Max die regelmatig in de video’s te zien is. Marije doet in al haar video’s een experiment. Wat gebeurt er als je twee weken je haren niet wast? Als je eet als een Victoria’s Secret Model? Of als je naar de slechtst beoordeelde restaurants van Amsterdam gaat? Bij het zien van de titels van haar video’s denk ik altijd meteen “Ha, daar ben ik benieuwd naar!”. Ook leuk is dat ze de laatste tijd veel video’s plaatst over duurzaamheid. Maar dan wel op een leuke en totaal niet belerende manier! Extra bonuspunten scoort ze bij mij trouwens met haar 5 (!) schattige katten.

4. Sanny zoekt geluk

Sanny ben ik ooit gaan volgen vanwege haar gelukstips, bijvoorbeeld over ontspannen, mindfulness en dicht bij jezelf blijven. Inmiddels gaan haar video’s over veel meer dan dat, maar het thema geluk speelt nog steeds een grote rol in haar vlogs. Tussen de fragmenten over haar (te schattige!) kinderen door deelt ze vaak tips voor bijvoorbeeld dankbaarheid, ontspanning en dromen waarmaken. Ook vind ik het superinspirerend om te zien hoe positief zij continu in het leven staat. Alleen al om die reden volg ik haar met plezier.

mijn favoriete YouTubers

5. Boncolor

Soms zie je iemand online die je gewoon een tof mens vindt, zelfs al heb je diegene nog nooit hebt gesproken. Dat heb ik dus bij Bonnie. Ze doet duidelijk haar eigen ding en is lekker creatief en vrolijk. Ik volg vooral graag haar rubriek Kringloopkwartier. Daarin gaat ze steeds samen met iemand anders een outfit bij elkaar shoppen in (je raadt het al!) de kringloopwinkel. Verder deelt Bonnie regelmatig lekkere vega-tips, vind ik haar fleurige outfits onwijs leuk en word ik gewoon vrolijk van haar leuke beelden over het dagelijks leven.

6. Creachick

Zoek je creatieve inspiratie? Dan is Creachick echt een leuk kanaal om te volgen. Mariska is supercreatief en deelt daar video’s over. Zo maakt ze prachtige bullet journals, kan ze onwijs goed tekenen, plaatst ze reviews van creatieve producten. Mijn persoonlijke favoriet op haar kanaal zijn de opbergtips voor hobbyspullen. Om een of andere reden word ik nogal zen van dat soort opruimvideo’s. Ik krijg er altijd zin van om mijn eigen hobbykamer onder handen te nemen.

7. Wil en Tien

Willemijn en Martine vind ik leuk om hun Groningse nuchterheid en gezelligheid. Hun video’s kijk ik standaard met een kopje thee erbij. Heel anders dan de vele kijk-mij-eens-luxe-leven-vloggers. Alleen al dat maakt hun twee van mijn favoriete YouTubers. Ze zijn gewoon lekker zichzelf en gaan taboes niet uit de weg. De echte mama-video’s sla ik meestal over, maar hun vlogs kijk ik met veel plezier. Favoriet zijn hun grappige doe-maar-normaal-dan-doe-je-al-gek-genoeg-video’s. Zo hebben Willemijn en Martine een tijdje paspopvideo’s gemaakt, waarin ze outfits van een paspop zelf gingen aantrekken. Met soms heel wat hilarische gevolgen van dien…

8. D is for Dazzle

Ten slotte mag Diana niet in dit rijtje met favoriete YouTubers ontbreken. Haar volg ik niet zozeer om haar vlogs, maar vooral om haar leuke kook-, interieur- en kringloopvideo’s. Diana is gek op tweedehands kleding shoppen, is supercreatief (met pen en papier, maar ook in de keuken!). Haar huis ziet er ook nog eens onwijs tof uit. Stiekem heb ik haar home tour video dan ook al een keer of drie bekeken… Daarnaast vind ik haar gewoon heel leuk en lief overkomen.

Deze vloggers verdienen stuk voor stuk hun plekje in mijn lijst met favoriete YouTubers. En met zo’n flinke lijst zit ik eigenlijk nooit bij het avondeten zonder een nieuwe vlog om op de achtergrond te kijken.

Wie zijn jouw favoriete YouTubers?

tips favoriete youtubers
Volg:
Deel:

24 Reacties

 1. Lisa
  17 mei 2020 / 07:09

  Dit is echt leuk om te lezen, dank je wel voor het delen. Ik ken uit het lijstje alleen Sanny, dus ik ga de andere zeker bekijken. Ik volg zelf de vlogs van Marloes van Optimavita.

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 15:51

   Ja, Optima Vita is ook echt een leuk kanaal. Haar video’s over voeding sla ik meestal over, maar haar vlogs kijk ik wel met veel plezier.

 2. 17 mei 2020 / 07:22

  Vloggers vind ik niet zo heel interessant. Ik kijk meestal katten, honden en blooper video’s. Of karaoke video’s…. en natuurlijk de late night shows. Stephen Colbert, Seth Meyers en Trevor Noah zijn vaste prik. Net als John Oliver en Samantha Bee.
  Daenelia blogde over…Absolutely a new penguin t-shirt design

 3. 17 mei 2020 / 08:07

  Ik kijk geen vlogs. Ik heb er niks mee. Ik volg wel sinds kortde geleide meditaties van Sanny zoekt geluk en ik heb een keer een gellak-tutorial opgezocht waarbij ik bij Wil en Tien uitkwam. De rest ken ik eigenlijk helemaal niet. Wel volg ik samen met Stefan de capriolen van Stuk TV en de Gierige Gasten. Dat vind ik dan wel weer heel grappig! Haha guilty pleasure, denk ik ;)
  Lianne blogde over…Meet the Zomerdromen-crew #4: Sandra en Mariska

 4. 17 mei 2020 / 09:23

  Leuk, ik kende er een paar nog niet! Een aantal jaar geleden volgde ik nog wel veel mensen op YouTube, maar nu nog maar weinig. Alleen van Wil en Tien en Ik vrouw van jou kijk ik regelmatig een filmpje.

  O, en How To Cook That vind ik tof, zeker de filmpjes waarin Ann als voedingswetenschappers laat zien waarom van die lifehack-kookvideo’s niet werken.
  Audrey blogde over…Recept: zelf vegan loempia’s uit de oven maken

  • 17 mei 2020 / 18:06

   Ik vind Sanny ook heel leuk om naar te kijken. Ik vind haar positieve vibe vooral heel fijn.

 5. 17 mei 2020 / 09:57

  Bizar zeg, op 3 na kijk ik alle youtubers in mijn lijst en ik zou ze ook allemaal als favorieten aanduiden! Sarah haar vlogs kreeg ik laatst al getipt van een goede vriendin, en nu noem jij haar ook weer. Ik volg haar graag op instagram, dus ik moet haar youtube ook echt maar eens opzoeken.
  Anouk blogde over…Duurzame alternatieven voor inlegkruisjes (en waarom je dat wil)

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 15:55

   Wat leuk dat we zoveel dezelfde favoriete vloggers hebben! En Sarah is echt een aanrader om te volgen ook :)

 6. 17 mei 2020 / 11:02

  O, leuk! Ik ben meer van de blogs dan van de blogs, maar sinds kort ben ik fan van de vlogs van Charlotte (juf vlogt). Ik vind het zó leuk om te zien hoe zij bezig is in het onderwijs. Houdt de juf in mij nog een beetje wakker;).
  Naomi blogde over…Eerste levensbehoeften

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 15:53

   Oeh, nu maak je me heel nieuwsgierig naar haar vlogs! Ik ga er ook eens eentje kijken. Wie weet heb ik er dan alweer een favoriete vlogger bij :)

 7. 17 mei 2020 / 11:55

  Ik ken alle YouTubers die je opnoemt. Mijn favoriete YouTubers zijn Diana, Teske (de Schepper) en Bonnie. Vooral de eerste twee vind ik heel leuk om te zien. Die volg ik al vanaf hun begin. Zo leuk om te zien hoe ze zijn gegroeid en dat ze allebei van beauty meer zijn overgestapt op duurzaam leven. Oh, en ik vind het kanaal NOS op 3 (en NOS Stories) heel interessant. Daar leggen ze soms ingewikkelde onderwerpen duidelijk uit.
  Marloes blogde over…Recensie | Brian Tracy – Eat that frog

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 15:56

   Ja, NOS Stories is ook heel interessant! Op dat kanaal kijk ik regelmatig de explainers. Die zijn vaak heel fijn en verhelderend!

 8. 18 mei 2020 / 09:33

  Wat een super leuke lijst! Ik ken bijna alle YouTubers die je benoemd in je artikel, maar ik volg eigenlijk alleen Bonnie. Vroeger keek ik ook altijd de video’s van Diana, maar op de een of andere manier heeft ze mijn interesse verloren de afgelopen tijd.
  Anna blogde over…MLBB #170 | Sushi, make-up uitzoeken en nieuwe sandalen!

 9. 18 mei 2020 / 13:48

  Ik volg niemand van hen op YouTube, maar wel veel op Insta! Vind Willemijn en Martine en Sarah Rebecca ook heel leuk daar. En idd, Wil & Tien hebben zo’n mooie mix van serieus en zichzelf niet zo serieus nemen. Plus, Groningse nuchterheid is mij op het lijf geschreven ;-)
  Johanne blogde over…A Pinch of Jo: hoe nu verder?

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 16:11

   Hihi, Wil en Tien passen alleen al vanwege het Groningse volgens mij heel goed bij jou. Vind hun ook zo lekker cynisch en totaal niet influencer-achtig :)

 10. 18 mei 2020 / 14:51

  Ik ken ze eigenlijk allemaal wel, alleen niet iedereen volg ik ook echt.
  Op dit moment kijk ik nog veel naar Lottelovesbeauty, de kleine groene planeet (ook handig als je veel wilt weten over planten), mama botanica (planten), Joyce Rikken, Froukjelovesmakeup (is altijd lekker eerlijk met haar mening geven) en Alwin van het kanaal Vetgezellig.
  Wie weet haal je er nog nieuwe kanalen uit. :)
  Jessica blogde over…50 feitjes / weetjes over mij

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 16:10

   Oeh leuk, dank je wel voor je vlogtips! Mama Botanica heb ik ook eerder getipt gekregen. Haar wil ik ook echt eens volgen. Al is het maar om mijn eigen groene vingers verder te verbeteren :)

 11. 18 mei 2020 / 20:23

  Jeetje, ik ken ze allemaal niet! Haha, ik had verwacht dat ik er toch wel een paar zou herkennen.
  Zelf ben ik echt helemaal fan van Simple Happy Zen. Echt een aanrader! Vegan Fittie vind ik ook leuk, omdat ze zo lekker gek kan doen en eerlijk is. :)
  Lotte blogde over…3x redenen om feelgood boeken te lezen

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 16:13

   Die twee kanalen ken ik nog niet, maar je maakt me heel nieuwsgierig. Gek, lekker eerlijk en vega(n) klinkt in ieder geval al goed :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge