bucketlist 2024

Mijn geüpdatete bucketlist (op mijn bijna-31e)

 • 7 mei 2024
 • 6 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Ja, ook ik doe mee aan de trend: een bucketlist maken. Al een paar jaar geleden voor het eerst trouwens. Op mijn 24e maakte ik al eens een bucketlist met de grootse en minder grootse plannen die ik toen had. Maar mensen veranderen en dromen soms ook. Sommige dromen sneuvelden (bijvoorbeeld vanwege een gebrek aan reislust of veranderde avontuurzin), andere kwamen ervoor in de plaats. En nog mooier: sommige van die bucketlistdromen zijn inmiddels uitgekomen. Dat eengezinshuis met tuin bijvoorbeeld. En ook de liefde van mijn leven ontmoeten. Wat staat er nu, op mijn nog-net-30e, op mijn bucketlist?

 • De Eiffeltoren beklimmen, op de Champs Elysées dure auto’s bekijken en de trappen voor de Sacre Coeur bewandelen met Bart. Oftewel: Parijs bezoeken met mijn wederhelft en met de Thalys (die laatste als vervoersmiddel uiteraard, niet als extra reisgezelschap). Vriendlief is nog nooit in Parijs geweest en voor iemand als ik met een zwak voor romantiek én een zwak voor de Franse hoofdstad is dat reden genoeg om samen de Thalys te pakken. Dit jaar slaan we het tripje over vanwege de Olympische Spelen. Wie weet in 2025!
 • Pathé Tuschinski bezoeken met Bart. Dat is op zich een kwestie van twee trams pakken en een filmticket kopen. Toch vind ik het een heel speciaal uitje, omdat Bart de mooiste bioscoop van het land (naar mijn mening) nog niet kent.
 • Met een mooi vegan voedingsmerk samenwerken en dan recepten uitdenken en op de foto zetten voor hun website en social media.
 • De Dam-tot-Dam-loop by Night hardlopen. Dit doel staat toevallig al in de agenda. In september ga ik me aan deze 8 kilometer tellende run in het donker wagen.
 • Ooit de – al zeg ik het zelf – prachtige meisjesnaam die ik al sinds mijn 15e in gedachten heb, kunnen gebruiken voor een mini-meisje. Geen idee of dat ooit uitkomt. Kinderen krijgen is niet vanzelfsprekend. En als het ooit zover is, kan het ook een jongetje zijn of wie weet komt er tegen die tijd een nóg mooiere naam voorbij. Maar dromen mag. En anders noem ik een toekomstige kat wel zo 😉
 • Al pottenbakkend een eigen vaas maken. En dan het liefst eentje die er daadwerkelijk mooi genoeg uitziet om tentoon te stellen. Ja, de lat ligt hoog.
 • Naar restaurant De Kas in Amsterdam. Ook dit punt staat op de planning. Hoera, hoera! Wij gaan niet vaak uit eten. Maar als we het doen, doen we het graag goed. De Kas is hét Amsterdamse restaurant met een groene Michelin-ster. Veel ingrediënten komen uit eigen kas en daarmee maken ze de mooiste gerechten. In juni (ja, zó ver van tevoren moet je reserveren!) ga ik ernaartoe met Bart en mijn broertje.
 • Een poëzieworkshop volgen en daarbij nog meer leren over hoe je gedichten opbouwt en je gedachten of verzinsels in woorden op rijm giet.
 • Mezelf een zoomlens cadeau doen die groot genoeg is om de eekhoorntjes in Londense parken vast te leggen (en die het liefst niet het krachtpatsergewicht van 2 kilo heeft).
 • Het Anne Frank Huis bezoeken, zodat het indringende verhaal dat ik ooit in Annes dagboek las nog meer gaat leven. Het lijkt me nogal heftig en verdrietig, maar het voelt op een of andere manier als iets wat ik belangrijk vind om eens te doen.
 • Genieten van de adembenemend helder blauwe zee op Zakynthos, de indrukwekkende rotspartijen en alle andere mooie dingen die ik tot nu toe alleen op jaloersmakende kiekjes van dit Griekse eiland heb gezien. Nieuwsgierig waar ik het over heb? Op 27vakantiedagen vind je uitgebreide reisinformatie en persoonlijke ervaringen. Daar staan bijvoorbeeld betrouwbare reistips voor Zakynthos, maar ook handige tips voor nog veel meer bucketlistwaardige bestemmingen.
 • Een solo-weekend weg boeken. Waarschijnlijk naar een mooie stad ergens in Europa. Ik ben van mezelf niet heel reislustig, maar ben wel dol op alleentijd. Dit leek me een mooi uit-mijn-comfortzone-ding om eens te doen. Ook goed te combineren met het punt hieronder trouwens…
 • Een echt Vaker Vrolijk-boek schrijven. Ik ben er altijd stellig in geweest dat ik niet een boek wil schrijven om maar een boek op mijn naam te hebben staan. Ik wil een boek schrijven omdat ik iets wil vertellen heb dat in mijn ogen deelwaardig is. Ik heb een idee en wat vage plannen en het is zeker een bucketlistding dat dat boek ooit het daglicht ziet. In welke vorm dan ook. Al is het maar in een oplage van één die in mijn eigen boekenkast ligt.
bucketlist 2024 2
 • Een tuin vol hortensia’s creëren. En überhaupt een groene tuin vol bloemen hebben en die het liefst ook nog levend houden. De hele tuinindeling moet ooit nog komen. Maar als er hortensia’s staan, ben ik al een gelukkig mens.
 • Vrijwilligerswerk doen voor De Kindertelefoon of voorlichting geven op middelbare scholen over mentale gezondheid. Ik heb zelf ervaren hoe onzekermakend en lastig de puberteit door omstandigheden kan zijn, en zou maar al te graag anderen met die leeftijd helpen om milder voor zichzelf te zijn en op tijd hulp te zoeken.
 • Klimmen tot grote hoogte in een klimmuur. Daar was ik bij kinderfeestjes rond mijn 13e altijd dol op. Hoe leuk om die kriebels in mijn buik van toen opnieuw op te halen!
 • Een kookworkshop volgen bij een bekende chefkok en daardoor nog meer kneepjes van het vak opdoen (en ongetwijfeld ook weer dingen leren die ik vast al jaren compleet fout doe).
 • Leren om lezingen te geven zonder zenuwen, spanning, kriebels in mijn keel, haperingen in mijn stem en meer van dat.
 • Een dagticket voor de trein kopen en dan een willekeurige trein pakken en op allerlei plekken uitstappen die ik er wel tof uit vind zien om daar gewoonweg wat rond te banjeren, winkels in te duiken en te zien hoeveel moois er in Nederland eigenlijk is, als je maar (letterlijk) uit die trein stapt.
 • Een echte huskytocht beleven. Misschien niet in Lapland (dat lijkt me voor mij als koukleum geen ideale vakantiebestemming!), maar gewoon ergens in het bos. Als er maar huskyhonden zijn en als het maar snel gaat.
 • Anderen leren schrijven. Via een e-book, een online cursus, een training. Geen idee hoe. Maar ik heb nu een paar keer opdrachtgevers hierbij geholpen en dat smaakte naar meer.
 • In human design duiken en eens zien of ik daar iets mee kan en wat het me voor inzichten geeft.
 • Met een luchtballon tot op grote hoogte opstijgen en Nederland (of een ander land) van bovenaf bewonderen. Mijn hoogtevrees vindt hier iets van, maar ik vind het een veel te mooi plan om daarnaar te luisteren.
 • Autorijden door de bergen, maar dan zonder angst zoals ik die bij autorijden in het buitenland nog weleens voel.
 • Spierbundelig genoeg zijn om 30 push-ups achter elkaar te kunnen doen. Ik ben best sportief, maar van krachttraining bak ik weinig. 20 moet best haalbaar zijn, toch?
 • Zelf een (bloesem)boom in de tuin planten en zien hoe die met het jaar steeds iets verder uitbloeit tot iets moois, kleurrijks en vooral bloeiends.
 • Een keer een fantasy-fotoshoot doen, waarbij je op de foto wordt gezet op een nogal magische manier. De foto’s van By Marije vind ik al jaren geweldig mooi. Het lijkt me heel bijzonder om eens zulk soort foto’s van mezelf te laten maken. Gewoon voor mezelf.
 • Mijn opa en oma mee uit eten nemen of zelf een gangendiner voor hen koken.
 • Op safari gaan in Afrika. Uiteraard met die ene goede zoomlens die ik voor ogen heb. En dan het liefst The Big Five spotten.
 • Een kat die al heel lang in het asiel zit en niet wordt geadopteerd toch aan een nieuw baasje en een goed thuis kunnen helpen.
 • Leren hoe ik zelf een echt goede vegan burger (met broodje, saus en al) maak waar zelfs Bart met liefde zijn tanden in zet.
 • Met een lieve vrouw uit mijn omgeving (een vriendin of schoonzusje) mee mogen gaan naar haar ‘Say yes to the dress’-moment.
 • Zelf een schilderij maken voor in ons eigen huis.
 • De grote versie van onze citroenenvaas op Marktplaats of in een tweedehands winkel scoren voor een iets vriendelijker prijsje dan anders.
 • Door een lavendelveld (vast ergens onder de Franse zon) wandelen terwijl het op en top paars kleurt.
 • Eilandhoppen bij de Azoren, een prachtige eilandengroep vlak bij Portugal waar elk eiland zijn eigen indrukwekkende natuur heeft en waar je – om maar eens bucketlistdingen te combineren – met dolfijnen kunt zwemmen.
 • Op een rommelmarkt of in een kringloopwinkel een designer-ding voor in huis scoren voor een prikkie.
 • Een publicatie in Flow Magazine, &C of Linda met mijn naam erbij.
 • Teruggaan naar Lissabon en mijn lijstje met leuke dingen om te doen in Lissabon zelf op repeat gooien, maar dan met Bart samen.
 • Les krijgen in pasta maken van een Italiaanse culi-nerd of traditionele nonna die als geen ander weet hoe dat wel en niet moet.
 • Ooit trouwen en dan de allermooiste, meest extravagante en zeker niet minimalistische jurk uitzoeken voor dé dag waarop je super-extravagante jurken dragen mag. En oh ja, alles los van de jurk zou ik ook best leuk vinden aan trouwen, hoor. Zoals degene die ik als persoon om mee te trouwen op het oog heb 😉
 • Paardrijden op de Waddeneilanden. Als kind heb ik ooit bij een verjaardagsfeestje op een shetlandpony rondgehuppeld en dat heeft blijkbaar diepe indruk gemaakt. Langs het strand paardrijden is al jarenlang een grote, GROTE droom. Ooit dacht ik aan een paardrij-reis in Australië. Inmiddels denk ik: de Waddeneilanden zijn tof zat.
 • Een waskamer met van die luxe inbouwkasten, praktische planken en bloemetjesbehang in plaats van ons nog niet afgewerkte hok met een wasmachine naast de cv-ketel. Voorlopig heeft dit nul prioriteit. Maar dromen over de was doen in stijl kan altijd.
 • Over 5 jaar (of eerder) opnieuw een bucketlist maken en dan tot de ontdekking komen dat ik een paar van deze dromen heb verwezenlijkt én dat er altijd nog zoveel te dromen valt.

Wat staat er hoog op jouw bucketlist (als je er één hebt)?

1 1

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 7 mei 2024 op 7:10 am - Beantwoord

  Mooie lijst! Die huskytocht lijkt me dus echt doodeng, maar ik ben dan wél weer heel benieuwd naar jouw verslag ervan:).

 2. Daenelia 7 mei 2024 op 9:01 am - Beantwoord

  Bucket lists zijn niet mijn ding. Dus zo noem ik het ook niet. Maar je hebt leuke dingen in het vooruitzicht. De grote zaal van Tuschinski is ontzettend mooi en ook mijn favo zaal … voor de atmosphere. Niet voor de akoestic of het scherm. En laat je niet verleiden tot een balkon-plaats aan de zijkant (als ze die nog doen): dan zie je de helft van het scherm op een rare hoek. De Kas is geweldig: ze hadden (alweer een paar jaar geleden) spruitjes op tafel staan als borrelhapjes. Ik was de enige die enthousiast alle bakjes leeg at 🙂 Spruitje op een stokje, als een bitterbal, heerlijk! Mijn tafelgenoten genoten minder. Dus echt voor de groenteliefhebbers!!

 3. Ina 7 mei 2024 op 12:43 pm - Beantwoord

  Wat een leuke lijst! Ik heb niet echt een bucketlist, wel wat dingen in mijn hoofd die ik ooit zou willen, zoals een reis naar Japan (ooit haha, mogen we nog wel even sparen 😅).

 4. Johanna 7 mei 2024 op 2:12 pm - Beantwoord

  Er staan een paar interessante dingen op. Hortensia’s zijn moeilijke planten, hebben veel eisen. Verder die kat uit het asiel moet je niet te romantisch zien. Zo’n kat die lang in een asiel zit heeft meestal behoorlijk problemen van het asiel leven. Dus dat is een half jaar project. En dan spreek ik uit ervaring. Of zelfs langer.
  Op mijn bugetlijst staat meer uitstapjes of reisjes ondernemen. Verder meer wandelen, voor de natuur en voor mijn gezondheid.
  Succes!

 5. Saskia 7 mei 2024 op 9:14 pm - Beantwoord

  Leuke lijst om te lezen. Een Bucketlist is niet mijn ding en zal het ook nooit worden.

 6. Rianne 8 mei 2024 op 2:57 pm - Beantwoord

  Wij hebben een roze hortensia in de voortuin, die stond er al van de vorige bewoners. Ik dacht dat is mooi voor de bijtjes en de vlinders, maar nou kwam ik er nog niet zolang geleden achter dat de hortensia dus helemaal geen nectar heeft, dus ze doen helemaal niets voor de bijtjes en de vlinders 🙁 Ze gaan hier de straat nog zo’n 40 cm ophogen dus als dat eenmaal gebeurt is dan gaat de hele voortuin op de schop, ook de hortensia en dan ga ik er allemaal biologische inheemse planten inzetten is de bedoeling, dat is gelijk ook iets van mijn droomlijstje, een mooie voortuin met gezonde planten, struiken en misschien zelfs nog wel een boompje erin die allemaal geschikt zijn voor insecten en vogels. En dan daarna nog de achtertuin 🙂 met een schommel erin, dat is ook nog een grote droom 🙂

Recente blogs

6 luisterboeken die ik in komkommertijd beluisterde (+ mijn oordeel erover)

8 augustus 2023|Lifestyle|

Ja, ook ik merk het: er is bar weinig te zien op tv. Ik ken de lyrische verhalen van veel mensen over B&B Vol Liefde, maar ik kom er niet doorheen en ben al bij aflevering 1 afgehaakt. Gelukkig heb ik mijn andere liefde: Storytel. Daarmee kom ik zelfs de komkommertijd wel door. Ik heb het luisterend lezen helemaal ontdekt. Eerder bleef mijn gelezen-boeken-teller vaak steken bij hooguit 5 boeken in een jaar, maar opeens verbreek ik dat persoonlijk record moeiteloos in een paar weken tijd. Dit waren de 6 boeken die ik de afgelopen tijd beluisterde: van een boek vol anekdotes om van te smullen tot zelfhulpboeken om een traantje bij weg te pinken. Er zitten een paar mega-aanraders bij én een boek waarbij ik al trots was dat ik tot pagina 50 wist te komen...

Mijn niet zo fabulous make-uproutine

20 augustus 2017|Positiviteit|

Ken je de ‘Get ready with me?’-video’s op YouTube? Mensen die zich voor de camera opmaken en met producten in de weer gaan waar ik soms nog nooit van heb gehoord. Het resultaat vind ik vaak jaloersmakend mooi. Mijn make-uproutine is namelijk een stuk – uhm – beknopter. Claire vroeg me laatst of ik eens wilde laten zien wat voor make-up ik dagelijks gebruik. Juist omdat ik geen fabulous make-uproutines heb voor een prachtige kaptafel, neem ik je graag mee in mijn niet zo glamoreuze opmaakritueel op een gewone werkdag. Get ready with me!

Toekomstdromen | Mijn leven over 5 jaar?

16 februari 2019|Persoonlijk|

Dromen, ik ben er gek op. Ik droom graag mijn toekomst bij elkaar. En die toekomstdromen zijn precies waar ik vandaag eens bij wil stilstaan. De inspiratie voor dit artikel kwam van Sonja en Nelleke, die me voor een Q&A-oproep vroegen hoe ik mijn toekomst voor me zie. Die vraag laat zich wat lastig beantwoorden in drie regels, dus is het een heel artikel geworden. Waar werk ik? Zijn er baby’s? Heb ik huisje, boompje, beestje? Dit is hoe ik als 25-jarige mijn toekomst voor over 5 jaar voor me zie. Niet dat alles te voorspellen is (het leven blijft je verrassen!), maar dromen mag. Altijd.