skadis9

Mijn Ikea Skadis ophangbord | Kleur aan de muur

 • 11 juni 2020
 • 26 Reacties
Categorieën: Interieur

Al voordat ik een huis – laat staan een hobbykamer – had, wist ik het zeker. Er moest en zou een Ikea Skadis ophangbord aan mijn muur komen te hangen. Het was dan ook een van mijn eerste Ikea-aankopen toen ik eenmaal mijn koopcontract had getekend. En het leukste van alles: dit ophangbord kun je wanneer je maar wilt anders indelen. Ideaal als je – zoals ik – nogal wispelturig bent wat interieur betreft. Zondag deed ik dan ook weer eens een make-over. De hoogste tijd om je mijn “opgefriste” Ikea Skadis ophangbord te laten zien. En om deze fijne Ikea must-have meteen een welverdiend eerbetoon op mijn blog te geven.

Het Ikea Skadis ophangbord

Wie net zo’n Pinterest-junkie is als ik heeft dit bord vast al eens voorbij zien komen. Er zijn zelfs mensen die drie van deze borden naast elkaar hangen. Wat een droom moet dat zijn, zo’n muur vol pennenbakjes en tapehouders! Ik hield het keurig netjes bij één pegboard (om mee te beginnen) voor mijn hobbykamer.

Waarom ik de pegboards zo leuk vind? Je kunt er zelf allerlei bakjes, plankjes, klemmetjes, clips en hangers bij kopen en dus van alles aan het bord ophangen en erop zetten. Ik ben zelf niet dol op gaten in de muur boren, zeker niet voor kleine dingen. Daarom leek zo’n ophangbord me ideaal. Je hebt maar twee gaatjes in de muur nodig om daarna alles wat je maar wilt te kunnen ophangen. Uiteraard maakte ik er zelf met veel plezier een lekker kleurrijke boel van op mijn bord.

ikea pegboard
ikea pegboard

Tapehouders en pennenbakjes

Alle items om aan het bord op te hangen, kun je er dus los bij kopen. Die items hebben gelukkig ook nog eens allemaal een fijn Ikea-prijsje. Ik vond het zelf nog best lastig kiezen met zo veel leuke bakjes, klemmetjes en ander spul. In eerste instantie heb ik gewoon willekeurig wat dingen bij elkaar gezocht. Zelf vind ik vooral de bakjes erg handig. Ik barst van de pennen (handig als je – zoals ik – veel schrijft én graag pennen fotografeert op flatlayfoto’s!), dus die wilde ik graag in leuke bakjes kwijt kunnen. Ook wist ik zeker dat er in ieder geval een washi-tapehouder moest komen. Want als er iets is waar mijn hobbyverzameling van uitpuilt, dan zijn het wel de rolletjes washi tape.

ikea skadis pegboard
washi tape houder ikea

Een kleurrijke boel

Zoals je ziet, is die houder er dus inderdaad van gekomen. Mijn verzameling tape is “iets” te groot om aan één houder kwijt te kunnen, dus koos ik mijn vrolijkste taperolletjes uit om aan deze houder op te hangen. Samen met een rol touw, die ik nogal vaak gebruik. Leek me wel praktisch! Overigens is de houder voor de rolletjes tape verder allesbehalve praktisch, omdat ik de rolletjes bij gebruik standaard van de houder afhaal. Maar goed, je moet wat over hebben voor een vrolijk geheel aan de muur. Verder stopte ik ook in een paar bakjes (op kleur gesorteerde – zo ben ik dan ook weer!) tape. In andere bakjes kregen mijn kleurrijke markers een plekje.

kalender winkeltje van anne
washi tape houder ikea
ikea skadis bord

Mijn kalender met wijze woorden

Verder hing ik aan een haakje deze kalender op met bijzonder wijze woorden op de voorkant. De kalender is van het merk Winkeltje van Anne en kreeg ik vorig jaar van een vriendin. Daarnaast hangt – ook helemaal bovenin – een plankje aan het Ikea Skadis ophangbord. Daarop staan – hoe kan het ook anders – een paar vrolijke kantoorspullen uitgestald. Op de houten kalender verander ik overigens gemiddeld zo’n twee keer per jaar de datum, dus echt veel wijzer word ik er nooit van. Maar leuk staat hij evengoed.

skadis ophangbord
kaart met katten

Nepbloemen en kattenkaarten

Verder hangen aan de haakjes onderaan wat paperclips, schaartjes en leuke labels. De paperclips hangen er trouwens vooral voor de sier. Toch jammer dat veel ander handig knutselgerei geen ophanggaatje heeft.

Daarnaast zie je twee (nogal goed van echt te onderscheiden) nepbloemen die eigenlijk gewoon verhullen dat de linkerbovenhoek van mijn bord nog niet helemaal gevuld is. Ik moet binnenkort nog eens naar Ikea voor een bureaustoel. Dan ga ik ook maar meteen wat spullen inslaan om dit gat op te vullen. Geen vervelende bezigheid! De rest van de linkerbovenhoek leukte ik op met een kattenkaart, die ik laatst van een vriendin kreeg. Echt iets voor mij als kattenvrouwtje!

pennenbakjes
ikea skadis pegboard

Twee uur later en een vol bord verder

En zo hangt mijn bord alweer (bijna) vol. Je kunt mij op vrije dagen soms niet blijer maken dan met een mini-interieurproject als dit. Kieper alle dozen met washi tape om, laat mij ze op kleur sorteren en laat me gewoon wat kleine hebbedingetjes uithangen op een bord, en ik ben blij. Het is dat het een wat lange titel voor op de kalender was geweest, maar anders had op de voorkant van de kalender vast gestaan:

Als ik een op kleur gesorteerd Ikea Skadis ophangbord zie, word ik blij!

Lekker pakkend wel.

Over de Ikea Skadis-lijn

Deze Ikea Skadis ophangborden zijn dus te koop bij de Zweedse meubelgigant. Inclusief alle accessoires die je er los bij kunt kopen. Ik heb zelf een bord van 56 x 56 centimeter, maar je kunt ook een kleinere of grotere versie kopen. En ze zijn er ook in een kraftkleur. Ook heel tof! De prijzen voor de borden variëren tussen de € 9,95 en € 17,95. De accessoires zijn er al vanaf € 2,00. Heel betaalbaar dus! Alle items zijn te koop via de Ikea-webshop of in de winkel.

Ik zat er zelf eerst aan te denken om zo’n bord in de keuken op te hangen en er keukengerei in uit te stallen. Uiteindelijk niet gedaan, maar het idee vind ik nog steeds heel tof. Wie weet ooit! Tot die tijd blijf ik maar gewoon doorgaan met Skadis-inspiratie opdoen op Pinterest – en geniet ik van mijn eigen Ikea Skadis ophangbord. Totdat alle bakjes, klemmetjes en haakjes op een volgende vrije zondagmiddag wéér totaal anders moeten natuurlijk…

Zou zo’n bord iets voor jou zijn?

ikea skadis ophangbord

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 11 juni 2020 op 6:09 am - Beantwoord

  Haha het ziet er ook wel heel netjes en georganiseerd uit. Maar zoiets is wel prachtig inderdaad!

 2. Darina 11 juni 2020 op 7:13 am - Beantwoord

  Een heel mooi bord. Je hebt hem ook heel gezellig ingericht.

 3. Saskia 11 juni 2020 op 7:31 am - Beantwoord

  Kan me voorstellen dat je er erg blij mee bent, lekker praktisch ook om alles zo op te kunnen bergen 🙂

 4. Jantine 11 juni 2020 op 8:30 am - Beantwoord

  Jouw Skadis ziet er heerlijk kleurrijk uit! Ik vind ze ook geweldig, maar heb in mijn hobbyruimte geen muur waar die aan kan blijft dus een droom voor mij…
  Groetjes
  Jantine

 5. Anouk 11 juni 2020 op 8:51 am - Beantwoord

  Ik vind deze borden zo ontzettend leuk, helaas vind mijn vriend ze super lelijk en krijg ik hem echt niet overtuigd. Die van jou is ook zo vrolijk met al die kleurrijke spulletjes!

  • Romy 25 juni 2020 op 11:15 pm - Beantwoord

   Echt?! Mijn vriend vond dit bord juist lekker praktisch en hip eruitzien. Wie weet kun je hem overtuigen met het beigekleurige exemplaar 😉

 6. Audrey 11 juni 2020 op 9:22 am - Beantwoord

  Heel erg leuk! Met je suggestie over de keuken heb je me op een idee gebracht… Even meten en met mijn vriend overleggen 😉

  • Romy 25 juni 2020 op 11:15 pm - Beantwoord

   Leuk leuk! Ik ben heel benieuwd! Laat je het weten als je je vriend hebt weten te overtuigen 😉

 7. Naomi 11 juni 2020 op 9:30 am - Beantwoord

  Dit is echt de perfecte oplossing voor als je (zoals ik) niet houdt van overal losse bakjes op bureaus enz. En ik ben elke keer zo verwonderd over hoe jij met veel kleur en spullen (zoals op zo’n bord) toch rust in je interieur houdt. Zo gaaf om te zien!

  • Romy 25 juni 2020 op 11:17 pm - Beantwoord

   Thanks! Wat leuk om dat te horen! Ik blijf het zelf ook een leuke uitdaging vinden om felle kleuren met neutrale basics (ai, dat klinkt wel heel vtwonen-achtig, haha) te combineren 🙂

 8. johanna 11 juni 2020 op 9:31 am - Beantwoord

  Heel leuk bord, heb het hier nog nooit bij Ikea gezien. Nu kkm ik er heel weinig en koop dan heel doelgericht. Dus misschien ligt het aan mij. Ik zal het internet eens uitpluizen. Eén of meerdere bestemmingen heb ik er zeker voor!

  • Lisa 12 juni 2020 op 7:28 am - Beantwoord

   Zo tof dit. Leuk, praktisch en vrolijk. Bij de eerste alinea dacht ik al: dat is wat voor in de keuken 🙂 Ik ga ook verder zoeken naar voorbeelden.

   • Romy 25 juni 2020 op 11:19 pm - Beantwoord

    Leuk! Pinterest barst van de voorbeelden voor manieren om dit bord te gebruiken. Ik krijg er zelf elke keer weer frisse zin van om nóg zo’n bord te kopen.

 9. Meaghan 11 juni 2020 op 10:01 am - Beantwoord

  Hoe leuk en handig is dit? Echt wel een goede uitvinding hihi. Ik vind ook dat je het echt heel mooi en vrolijk hebt ingericht. Zoiets lijkt mij inderdaad handig voor in de keuken. Ik ga dit zeker onthouden voor mijn toekomstige huis!

 10. Johanne 11 juni 2020 op 10:18 am - Beantwoord

  Oh, wat een leuk ding! En die kleurtjes

 11. Giovanna Jansen 11 juni 2020 op 10:41 am - Beantwoord

  Wat een leukerd! Heel gaaf al die dingen die je er aan kan hangen. Heel gezellig en kleurrijk.

 12. bychristiana 11 juni 2020 op 11:23 am - Beantwoord

  Hoe kan ik dit als Ikea liefhebber nu niet kennen? Erg leuk hoe je het rek ingedeeld hebt, het is inderdaad ook een origineel idee om er meerdere naast elkaar te hangen. Vooral dat je er eindeloos mee kunt variëren vind ik ook tof. Dat wispelturige herken ik natuurlijk ook wel;-)

 13. Irene 11 juni 2020 op 2:02 pm - Beantwoord

  Ik heb zo’n ding voor m’n mama gekocht voor in haar thuiskantoortje. Vind het zelf ook mega leuk maar ik zou voor de bruine gaan. Had er eigenlijk nog niet aan gedacht om het in de keuken te gebruiken maar dat is ook nog wel een goeie manier om wat spullen te organiseren!
  De jouwe ziet er alleszins super vrolijk uit zo met al die kleurtjes.

  • Romy 25 juni 2020 op 11:18 pm - Beantwoord

   Ja, de bruine is ook heel tof! Die zou ik zelf heel mooi en stijlvol vinden voor in de keuken bijvoorbeeld. Wie weet haal ik dat exemplaar ook nog eens in huis 🙂

 14. Tamara 11 juni 2020 op 4:10 pm - Beantwoord

  Ik ben ook fan hiervan! Ik had geen ruimte voor een nachtkastje naast mijn bed omdat de deur net naar die kant open ging, en dus moest ik creatief zijn. Toen ik dit bord zag bij de Ikea wist ik het al; dit is gewoon superhandig! Ik heb er een mandje voor mijn tijdschriften aan hangen, een plankje om mijn telefoon in de nacht op te leggen, en bakje voor een flesje water en een bakje voor mijn dagelijkse medicijnen. Ideaal, want het neemt geen ruimte in, maar ik heb alles wat ik nodig heb binnen handbereik.

  • Romy 25 juni 2020 op 11:18 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een slim en leuk idee! Echt creatief bedacht als alternatief voor een nachtkastje en ook nog eens superpraktisch!

 15. Hermien - KouweKleren 11 juni 2020 op 10:45 pm - Beantwoord

  Slimme oplossingen heeft ikea toch. Ik ben tegenwoordig zelf meer van het opbergen achter gesloten deuren, omdat het bij mij nooit zo netjes blijft. Bij jou ziet het er wel érg gezellig uit!

 16. Villasappho 18 juni 2020 op 7:34 pm - Beantwoord

  Ik heb er vaker naar staan kijken, maar ik vind het onpraktisch dat het geen magneetbord is en je dus clips moet kopen om er even iets aan op te hangen. En er ook niks op kan schrijven maar papier moet verspillen. Het bord is een slimme zet van ikea maar een magneetbord is vele male handiger, duurzamer en de helft goedkoper inclusief wat ik er al jaren aan hem hangen.

  • Romy 28 juni 2020 op 10:15 pm - Beantwoord

   Ha, daar zit wat in! Een magneetbord was inderdaad ook handig geweest! Zelf vind ik het heel fijn dat je er zwaar beladen bakjes aan kunt hangen, iets wat bij magneetborden qua gewicht niet altijd kan. Maar het is net wat je fijn vindt natuurlijk 🙂

 17. Rosita 28 augustus 2020 op 7:38 pm - Beantwoord

  Ik heb sinds een maand of twee een Skadisbord boven mijn bureau hangen. Ik ben er heel blij mee. Eerst had ik ook die 56 x 56 cm, maar die heb ik sinds gisteren geupgraded naar een bord van 76 x 56 cm, Ik had geen ruimte meer om nog wat tijdelijke notities op te hangen. Daarnaast kan ik nu alles netjes ophangen, zonder dat het een rommelig geheel wordt. Die andere geef ik aan mijn broer.

  • Romy 30 augustus 2020 op 11:26 pm - Beantwoord

   Ha wat leuk dat je zo’n groot Skadis-bord hebt nu! Daar kun je heel wat handige notities en andere spullen op kwijt 🙂

Recente blogs

Mijn niet zo fabulous belevenissen op reis

2 september 2017|Persoonlijk|

In reisgidsen, op internet en op social media zie je vaak de mooiste foto’s van vakantiegangers. Idyllische plekjes, perfecte hotspots en uitgeruste gezichten. De een gaat winkelen in New York, de ander gaat de Chinese Muur bekijken en weer een ander boekt een safari in Kenia. Ik kijk mijn ogen alleen al uit bij het zien van de foto’s en krijg daar acute wanderlust van. Ook zelf heb ik al mooie reizen en vooral stedentrips mogen maken. Maar niet altijd is alles wat het lijkt op vakantie. Ik geef je graag een eerlijk inkijkje in mijn misschien niet zo fabulous vakanties, die eigenlijk juist daardoor vaak onvergetelijk en leuk zijn.

10 dingen die ik niet meer koop

24 juni 2020|Lifestyle|

Less is more. Tenminste, soms wel. De afgelopen jaren is mijn uitgavenpatroon nogal drastisch veranderd. Ik heb nooit echt geld over de balk gesmeten, maar ben wel nóg bewuster gaan shoppen. Aan sommige spullen geef ik bewust een stuk meer geld uit. Andere spullen koop ik juist (bijna) nooit meer. Precies dat is waar ik het in dit artikel over wil hebben. Door Mirjam werd ik een tijdje geleden getagd om 10 spullen op een rij te zetten die niet meer in mijn mandje belanden. Hier komen ze, de dingen die ik niet meer koop.

Omgaan met negativiteit van buitenaf | 7 tips tegen het sponseffect

30 maart 2021|Persoonlijke groei, Positiviteit|

Collega's die overduidelijk al jarenlang niet met plezier naar het werk gaan, nieuwsberichten over de zoveelste misdaad en die ene vriendin die altijd wat te klagen heeft. Die drie dingen hebben één ding gemeen: vrolijk word je er niet van. Dat soort negatieve prikkels kunnen je energie wegslurpen als een dorstige bloedzuiger die zijn prooi heeft gevonden. Helaas kun je situaties, berichtgeving en mensen om je heen niet veranderen. Wat je wel kunt veranderen? Jouw manier van omgaan met negativiteit van buitenaf.