ontbijten met fruit

Onpopulaire meningen | 24 dingen waar ik vast afwijkend over denk

 • 27 augustus 2021
 • 26 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Het lijstje met ‘unpopular opinions’ op Irenes blog zette me laatst direct aan het denken. Ook ik houd er soms een onpopulaire mening op na. En ja hoor, vaak zonder schaamte. Omdat ik heel nieuwsgierig ben of deze meningen écht zo afwijkend zijn of dat ik onder mijn lezers nog meer niet-avocadoliefhebbers, niet-iPhone-fans en fietswinkelluchtsnuivers heb, deel ik 24 van mijn vast onpopulaire meningen.

Mijn vast-niet-door-iedereen-ondersteunde meningen

Komen ze: mijn meningen waarvan ik vermoed dat niet iedereen ze volledig zal ondersteunen.

 • Avocado is niet het lekkerste broodbeleg ooit. Sterker nog, ik vind er echt helemaal niets aan en geef de avocado’s uit mijn Too Good To Go-boxen altijd weg aan anderen.
 • De woorden “lekker” en “druk” hoeven niet altijd samen te gaan. Als ik een mega-druk weekend achter de rug heb, vind ik het stiekem veel lekkerder dat ik weer een rustige maandag voor de boeg heb zonder afspraken buiten de deur.
 • Je mag best in de datingfase al over een kinderwens beginnen. Ik weet al van jongs af aan dat ik een grote kinderwens heb en liet dat onderwerp vaak wel ergens op date 2 of 3 ter sprake komen. Niet omdat ik op stel en sprong moeder wilde worden (zeker niet!), wel omdat ik dat té graag óóit wil om er pas na een half jaar verkering eens over te beginnen of de ander dat (voor óóit) net zo’n goed plan zou vinden.
 • Overnight oats zijn best wel overrated. Er bestaan lekkere varianten, maar sommige smaken gewoon naar de Brinta-pap die ik als kind at.

Ik vind niet dat je per se minstens één keer in je leven een grote rondreis gemaakt moet hebben om “echt geleefd te hebben”. Wat is er mis met een weekje Frankrijk?

 • Als je een film hebt gezien, hoef je niet altijd het boek van de film ook nog te lezen. (Dat is de reden dat ik nog geen Harry Potter-boek heb aangeraakt. Of heb ik daarmee toch iets gemist?)
 • Als een bestemming in Nederland twee uur autorijden is, neem ik liever de trein om drie of vier uur lekker lui uit mijn raam te staren dan dat ik twee uur goed moet opletten achter het stuur.
 • Je bent óók een “echte student” geweest als je je gezicht bijzonder weinig op feestjes liet zien, nog nooit dronken bent geweest en soms op zaterdagavond in de studieboeken zat in plaats van in een kroeg te dansen. En nee, dan heb je niet iets gemist.
 • Er is niets mis met tijdens je studie thuis blijven wonen. Dat betekent ook echt niet dat je onvolwassen of verwend bent. Ik ben op mijn 25e het huis uit gegaan en denk achteraf dat dat voor mij precies het goede moment was. Ik ben nu blij dat ik daarin nooit in soms wat felle opmerkingen van anderen heb geluisterd.
 • Je hoeft je verleden niet compleet achter je te laten. Alles wat je hebt meegemaakt, maakt je tot wie je bent. Ik heb geen spijt van keuzes die ik heb gemaakt, voel me ook geen slachtoffer van nare omstandigheden in het verleden, maar probeer te kijken hoe die dingen me soms wel degelijk iets hebben gebracht. Tuurlijk, zou ik soms willen dat dingen anders waren gegaan. Maar ik zou nooit die nare dingen willen wegpoetsen.
 • Je mag van dingen een punt maken als die dingen voor jou een punt zijn. Ook als die dingen heel klein lijken. Als een enkele opmerking jou echt dwars zit of een simpele actie van de ander veel met jou doet, denk dan niet dat je er overheen moet stappen. Ook niet als anderen het maar “gezeur” vinden.

Borrels aan het eind van een training die al heel lang duurt, zijn niet altijd “een leuke afsluiting”. Stiekem wil ik na zo’n lange dag soms vooral heel graag naar huis en even niet meer sociaal doen.

 

 • Ik vind iPhones nogal overpriced en zou er nooit meer eentje nemen. Ik heb er twee jaar één gehad en was daar zo ontevreden over dat ik nu uit principe al naar een ander merk grijp. (Eeuwig discussiepunt met Bart trouwens die juist groot iPhone-liefhebber is ;))
 • Ik vind niet zoveel aan Wie is de mol?. Sorry. Heb het dit jaar weer geprobeerd, maar het is gewoon niet zo mijn serie. Volgens mij grotendeels omdat ik het stom vind dat je de Mol bijna onmogelijk kunt raden.
 • Maar los daarvan, Nederlandse series zijn leuk. Ben geloof ik één van de weinigen die meer Nederlandse dan buitenlandse series kijkt. Om een of andere reden ken ik bijna elke Nederlandse drama- of thrillerserie die de afgelopen jaren op tv is verschenen.
 • Sommige vleesvervangers smaken zó erg naar vlees dat ik ze daardoor onmogelijk  lekker kan vinden als vegetariër. Gekke mindfuck denk ik!
 • Pindakaas met komkommer is een superlekkere combinatie. En als je het nog nooit hebt geproefd, moet je het echt eens proberen.
 • Ik vind wandelen in de regen helemaal niet erg, mits het op de terugweg is en ik een goede paraplu of regenjas bij me heb.
 • Ik heb er geen moeite mee dat er dit jaar geen “echte zomer” is geweest. Doe mij maar liever dit dan de intense hitte van vorig jaar. Is voor de natuur ook nog beter.
 • Fietswinkels en benzinestations ruiken héérlijk. Echt van het niveau: ik ga nu terug om de geur nog een keer op te snuiven.
 • Je mailnotificaties aan laten staan, is fijn. Dan hoef ik niet steeds mijn inbox te checken of iemand die ik net heb gemaild wel al gereageerd heeft.
 • Calvé-pindakaas is niet de lekkerste. Doe mij maar de 100% pindakaas van Jumbo of Albert Heijn. Ik houd van bijna vloeibare pindakaas, niet die waar je een mes rechtop in kunt zetten.
 • Pindakaas met stukjes vind ik echt niet lekker. En het smeert ook totaal niet.
 • Mondspoeling moet een beetje (boel) scherp zijn. Het moet prikkelen in je mond; anders heb ik het gevoel dat mijn mond niet echt gespoeld is.

Onpopulaire meningen

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Volgens mij heb ik vooral op eetgebied regelmatig een afwijkende mening. Maar in plaats van er nog meer foodfeitjes over mijn eetvoorliefdes tegenaan te gooien, ben ik nu vooral heel benieuwd welke van deze meningen jij volledig met mij deelt en welke totaal niet.

In welke onpopulaire mening herken jij je?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Audrey 27 augustus 2021 op 9:17 am - Beantwoord

  Ik ben het echt op bijna alle punten met je eens! *boks* Alleen vind ik pindakaas gewoon een van de vieste dingen op aarde en ben ik wel groot fan van WIDM. Nog veel meer van de Vlaamse versie trouwens, misschien moet je die eens proberen (dan ga je de NL-versie alleen zeker niet meer waarderen, haha).

  Ik heb een iPhone van mijn werk en de camera is heel fijn, maar verder vind ik ‘m vaak juist heel erg niet-intuitief werken? Enne, over die kinderwens in een vroeg stadium bespreken… Vriend O en ik hadden dus een extreem atypische eerste date waarin we echt zo’n beetje alle taboe-onderwerpen alvast hebben besproken. Inclusief die kinderwens dus, en nog heel veel andere dingen waarvan mensen hun mond echt zou openvallen als ze het zouden horen, haha. Ach, je kunt wel stellen dat het allemaal goed heeft uitgepakt in ons geval.

  • Nynke 27 augustus 2021 op 2:43 pm - Beantwoord

   Ik hou van wie is de mol? En ook van de harry potter boeken, heb ze allemaal minimaal 5x gelezen. De films heb ik niet gezien, want in mijn hoofd ziet het er heel anders uit. Als je dan de film gezien hebt, vervangt dat bij mij vaak mijn eigen fantasie.
   Iphones vind ik ook te duur en 100% pindakaas is de lekkerste voir het maken van satésaus!

   • Romy 29 augustus 2021 op 4:33 pm - Beantwoord

    Daar kan ik me wel wat bij voorstellen inderdaad als je eerst de boeken hebt gelezen. Groot gelijk dat je het dan houdt bij je eigen fantasie 🙂 Kan het in elk geval niet tegenvallen.

  • Romy 29 augustus 2021 op 4:42 pm - Beantwoord

   Oeh, die Vlaamse WIDM klinkt nog best als een goed idee. Grappig genoeg vind ik de Belgische Bake-off ook leuker dan de Nederlandse.
   Enne, hoe leuk dat jullie lekker atypisch al die onderwerpen alvast bij date 1 hebben besproken. Sommige dingen kun je maar beter meteen op tafel gooien, toch?! Ik geloof dat Bart en ik het er ook al supervroeg over hadden. Overigens doen we ook al sinds een half jaar samenzijn polls voor babynamen (op een Instagram-account dat ik volg). Niet omdat we zelf verwachten er één op korte termijn nodig te hebben, maar gewoon voor de leuk 😉

 2. Noor 27 augustus 2021 op 9:34 am - Beantwoord

  Ik koop bij AH altijd de “100% pindakaas”. Dit is puur, zonder zout, of nog erger: palmolie. Sinds ik op Netflix een docu zag over palmolie heeft dit mijn ogen echt geopend. Regenwouden worden gekapt en mensen zijn verplicht om hun woonplaats te verlaten zodat er een mega olieplantage gebouwd kan worden. Sick.

  • Zo simpel is dan geluk 27 augustus 2021 op 12:53 pm - Beantwoord

   Een aantal zijn erg herkenbaar. Ik vind de iPhone ook erg prijzig, maar dat geldt ook voor een Samsung. De onbekende merken hebben altijd een veel betere prijs-kwaliteitverhouding!

  • Romy 29 augustus 2021 op 4:40 pm - Beantwoord

   Ja, die pindakaas is de allerlekkerste! Ik heb dezelfde (maar dan van Jumbo-huismerk, ook zonder palmolie). Wist je trouwens dat er ook margarine zonder palmolie bestaat (van een merk in een zwart doosje)? Wij kopen die sinds kort standaard. De verpakking ziet er ook altijd zo vrolijk uit 🙂

 3. Dorien Boekema 27 augustus 2021 op 9:36 am - Beantwoord

  ik ben t met de meeste punten ook helemaal eens hoor…..

 4. Darina 27 augustus 2021 op 9:38 am - Beantwoord

  Leuk artikel! Ik herken me in veel meningen die je beschrijft, behalve de iPhone, die vind ik echt heel fijn 🙂

 5. Daenelia 27 augustus 2021 op 10:47 am - Beantwoord

  Ik herken me een een aantal dingen, hoor. Avocado smaakt nergens naar en er zijn betere opties voor mij om te eten die ik wel lekker vind. iPhones zijn afgrijselijk, maar ik ben dan ook niet echt blij met Apple dingen in het algemeen. Het werkt allemaal nét niet goed genoeg en is zo beperkt. En ja: ik denk ook dat je snel moet aangeven of je een kinderwens hebt … of niet. Of dat je juist droomt van huisdieren. Ik heb altijd aangegeven dat ik geen kinderen wil en dat ik erg graag een hond wilde. Want ik had mijn startende relatie be-eindigd als iemand daar niet blij van werd. Maar goed, ik heb mijn geen-kinderwens altijd al uitgesproken, geen probleem. Altijd genegeerd als mensen zeiden dat daar nog wel anders over zou denken. (Niet té lang wachten met kids, hoor. En ik kan alleen aanraden om niet voor 3 of meer kids te gaan, gewoon omdat het logistiek nu een stuk lastiger is om een groot gezin fijn te houden. Plus … er zijn echt al genoeg mensen en kinderen op de wereld. Denk eens aan pleegzorg 🙂 )
  En kaas en chocola is de allerbeste combinatie ooit!!1!!1

  • Romy 29 augustus 2021 op 4:38 pm - Beantwoord

   Hmm, kaas en chocola klinkt als een spannende combinatie 😉 Maar kan me best voorstellen dat het lekker is. Chocola smaakt bij bijna alles goed.
   Goed dat je altijd helder bent geweest over je niet-kinderwens! Ik ben ook blij dat dat onderwerp de laatste jaren ook minder een taboe lijkt. Zo bizar eigenlijk dat mensen daar vaak wat van vinden, terwijl dat niet is als iemand wél een kinderwens heeft. Ik luisterde laatst een podcast waarin iemand zei: “Eigenlijk zijn er meer redenen om geen dan om wel kinderen te willen. Waarom zou je dat dan moeten verantwoorden?”. Zat best wat in!

  • Daniël 20 januari 2022 op 12:03 am - Beantwoord

   Mee eens, alleen denk ik over de Apple producten dat het een een kwestie is van wennen/overstappen.

 6. Johanne 27 augustus 2021 op 2:42 pm - Beantwoord

  Ik vind de pindakaas van Jumbo en Appie ook lekkerder! En over snel praten over je kinderwens: eens. Heb ik ook gedaan. Ik dacht: als hem dat afschrikt, dan is het ook niet degene om mee verder te gaan. Maareh, op iPhone-vlak ben ik het niet met je eens ;-). Of ja, deels niet. Die krengen zijn belachelijk duur. Maar ik vind iPhones zo fijn! Heb niet zonder reden al bijna 10 jaar een iPhone (niet dezelfde. Zou heel knap zijn).

  • Romy 29 augustus 2021 op 4:35 pm - Beantwoord

   Precies! Als een man meteen denkt “Kinderen, niets voor mij!”, zou het toch zonde zijn als je heel veel tijd in die persoon investeert. Enne, ik kan me helemaal voorstellen dat overstappen van telefoonmerk niet zo aantrekkelijk is als je helemaal aan de iPhone gewend bent. Geloof dat Bart hetzelfde heeft 🙂

 7. Johanna 27 augustus 2021 op 6:33 pm - Beantwoord

  Leuke post weer. Over borrels na de training; meestal heb ik dan honger en ben moe. En voor de honger helpen een paar pinda’s niet. Dus gewoon naar huis. Gelukkig is het hier niet gebruikelijk. Vermoedelijk ook omdat de reisafstanden langer zijn. En die lauwwarme zomer dit jaar, is helemaal mijn ding. Ja, wat zijn onpopulaire meiningen? Succes!

  • Romy 29 augustus 2021 op 4:33 pm - Beantwoord

   Ideaal dat borrels na trainingen in Zwitserland niet zo gebruikelijk zijn! Het komt hier wel vaak voor en ik voel me altijd zo’n spelbreker als ik weer eens vroegtijdig wegga uit pure moeheid 😉

 8. Evelyne - Gouden Momenten 27 augustus 2021 op 8:06 pm - Beantwoord

  Ik ben het helemaal met je eens dat je niet moet meedoen met het feit dat je alleen moet gaan wonen vanaf je afgestudeerd bent of eender wanneer. Ik krijg die opmerking ook nog heel vaak en ik heb dan zoiets van ‘hé, het is mijn leven, ik doe er mee wat ik wil’. Hetzelfde verhaal over een lief hebben. Alsof het een must is dat je een lief MOET hebben om op deze wereld te kunnen zijn, terwijl sommigen liever alleen blijven of het moeilijk vinden om een lief aan de haak te slaan.

  • Romy 29 augustus 2021 op 4:32 pm - Beantwoord

   Precies, helemaal mee eens! Een partner hebben is absoluut niet het levensdoel waarvoor mensen op aarde zijn. Zonde dat mensen daar soms zo’n mening over lijken te hebben!

 9. Simone 27 augustus 2021 op 10:03 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Sommige dingen zijn ook echt wel herkenbaar haha! Zoals de hype over de avocado’s. Brrrr… Iets wat ik nooit heb begrepen. Ik eet ze overigens wel in sushi’s, maar aangezien het toch geen smaak heeft is het niet erg 😛

  • Romy 29 augustus 2021 op 4:31 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die dat heeft met avocado. Ik eet het inderdaad ook wel op als het ergens doorheen zit, maar zou nooit uit mezelf iets met avocado bestellen 😛

 10. Saskia 28 augustus 2021 op 4:25 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel om te lezen. Sommige dingen zijn herkenbaar, andere totaal weer niet haha. Grappig hoe dat zo kan verschillen. Juist leuk dus om dit artikel te lezen.

 11. Lotte 28 augustus 2021 op 7:08 pm - Beantwoord

  Leuke punten! Ik ben het helemaal eens dat ik 2 uur rijden in de auto ook veel langer vindt dan 3 uur in de trein een boek lezen. 🙂 En ik vond deze zomer ook hélemaal prima zo. Beter dit dan dat alle planten verdord raken door droogte. 🙁

 12. bychristiana 29 augustus 2021 op 12:50 pm - Beantwoord

  Tja, ik vind natuurlijk wel dat je de Harry Potter boeken echt gelezen MOET hebben, haha! Er zijn heel veel boeken verfilmd en dan vielen die films toch soms wat tegen, maar ik vind zowel de boeken als de films van Harry Potter ge-wel-dig. Ik heb ze zo vaak gelezen en gezien dat ik de tel ook kwijt ben;-) De boeken zijn natuurlijk wel een stuk uitgebreider (vooral deel 4, de Vuurbeker).

  • Romy 29 augustus 2021 op 4:29 pm - Beantwoord

   Haha, ik had al zo’n vermoeden dat ik toch nog maar een keer in mijn leven de boeken van Harry Potter moet lezen. De boeken zijn ook zó dik dat het haast niet anders kan dan dat ze in de film stukjes hebben geschrapt.

 13. Janne 29 augustus 2021 op 8:52 pm - Beantwoord

  Pindakaas met komkommer, jazeker!

  Met augurk en sambal is trouwens ook lekker. En handig voor wanneer het geen komkommertijd is.

 14. Meaghan 1 september 2021 op 11:57 am - Beantwoord

  Wat leuk om wat punten te lezen waarin je lekker tegendraads bent Juist goed dat je niet met de massa meeloopt! Alleen één opmerking moet ik toch wel echt maken… Als je de Harry Potter films hebt gezien, heb je maar een fractie gezien van wat er in de boeken te lezen valt ;-). De boeken zijn zo veel meer gedetailleerd en veel scenes uit de boeken komen niet eens voor in de film. En leer je de personages nog beter kennen en snap je hun achtergronden een stuk beter. Maar enfin, maakt niet uit hahaha!

  Ik ben het ook met je eens dat Calvé pindakaas niet de lekkerste is (hier ook team 100% pindakaas van de AH of Jumbo)! En ik woonde ook mijn gehele studententijd lekker thuis en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Juist prettig en voordelig, anders had ik nu geen huis kunnen kopen. Die studentenfeestjes sloeg ik trouwens ook allemaal maar over. En ook ik vind dat je in de datingsfase echt wel mag beginnen over een kinderwens. Lijkt me wel prettig om op voorhand te weten of je date wel of geen kinderen wil, anders ontstaan daar later problemen over… Zou zonde zijn als je al wat moois hebt opgebouwd.

Recente blogs

De maand van… | Augustus 2017 (+plannen voor september)

1 september 2017|Persoonlijk|

Het is weer de eerste dag van de maand. Hét moment om weer eens diep te graven in mijn geheugen en me te bedenken wat ik ook alweer heb uitgespookt de afgelopen maand. Augustus 2017 was in ieder geval geen maand die als subtropisch de boeken in gaat, maar wel een maand waarin iedereen weg leek te gaan naar zonnige oorden. Gelukkig hoefde ik me ook in Nederland absoluut niet te vervelen. Het was een maand van gezelligheid, van een voortgangsgesprek op mijn werk (spannend!), van kleine blije momenten en van plannen maken voor september, waaronder iets wat dit weekend al gaat gebeuren. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Outfit | Een bloemetjesgordijn (nee, -jurk) waar ik dolblij mee ben

6 april 2022|Outfits|

Met boeketten bloemen maak je mij altijd gelukkig. Met een jurk met bloemen ook. Een tijdje geleden vond ik tweedehands deze bloemige jurk die bijna tot de grond komt. Dat was natuurlijk pure liefde. Ik zie mezelf er al helemaal in rondlopen op zomerse dagen, bij voorkeur op een mooi strand of misschien dit jaar toch weer eens ergens in het zuiden van Europa. Maar voordat het zover is, draag ik de jurk ook gewoon in het winderige Nederland. Met een warm vest eroverheen, maar dat mag de pret niet drukken.

Wat als je een rotdag hebt? | 25 overleef-je-rotdag-tips

8 december 2019|Positiviteit|

Eenhoorns, regenbogen en zonnestralen? Hoe mooi dat ook zou zijn, niet elke dag ga je huppelend van roze wolk naar roze wolk door het leven. Er zijn van die dagen waarop werkelijk alles lijkt tegen te zitten. Zelfs als je keihard je best doet om positief te blijven, zit er op sommige dagen gewoon niet meer in dan een glimlach als een boer met kiespijn. Hoe overleef je dan die rotdag? Ik deel mijn eerste-hulp-bij-rotdagen-actielijst. Dit zijn 25 dingen die je kunt doen als je een rotdag hebt.