lente items

Mijn kleding wish list voor de lente

 • 29 februari 2020
 • 17 Reacties
Categorieën: Outfits

Hoewel ik er heus geen moeite mee heb me in felgekleurde truien te hullen, kan ik toch niet wachten totdat de lentekleding weer uit de kast mag. Mijn okergele trui berg ik met liefde op om de frisse lentekleurtjes weer te kunnen dragen. Ik ben er klaar voor, mijn garderobe ook. Nou ja, bijna. Er staan nog wel een aantal items op mijn lijstje om deze lente aan mijn kledingkast toe te voegen. Niet allemaal uiteraard! Maar een rondje windowshoppen en inspiratie opdoen kan nooit kwaad. Daarom deel ik mijn bescheiden wishlist aan kleding en accessoires voor de lente.

Items in de collage: Pastelroze jurk: Steps | Lichtblauwe trui: Only | Gele blouse: s.oliver | Roze veterschoenen: Graceland | Handtas Lorna: Parfois via Wehkamp | Blauw/wit gestreepte blouse: Anna van Toor | Kort spijkerjasje: Only | Lange gestreepte plissérok: Anna van Toor | Mintgroene jurk met bloemen: Only | Loose fit-broek: Only.

Wat staat er op mijn lente wishlist?

 • Vrolijke én zakelijke jurk. Het zal je vast verbazen, maar ik heb al maandenlang geen nieuwe jurkjes meer gekocht. Ik ben zelfs op het punt beland dat ik daadwerkelijk een nieuw jurkje nodig heb. Zo’n jurkje dat netjes genoeg is om naar mijn werk aan te trekken en ook vrolijk en casual genoeg om op een doodnormale lentedag mee de straat op te gaan. Het roze jurkje in de collage hierboven komt aardig in de buurt bij wat ik zoek.
 • Fijngebreide trui. De dikke truien zijn dan misschien binnenkort verleden tijd, maar met het Hollandse weer zou ik nooit de truienafdeling helemaal durven over te slaan. Ook niet in de lente. Dan ga ik natuurlijk wel voor het fijnere breiwerk, zodat ik op een wat frissere lentedag geen kou hoef te vatten en toch nog een beetje lenteachtig voor de dag kom.
 • Fleurige blouses. Sinds een tijdje heb ik veel van mijn T-shirts en topjes verruild voor fleurige blouses. Lekker vrouwelijk en romantisch – daar houd ik wel van. Ondanks dat ik al een stapeltje blouses heb liggen, vind ik dat ik daar dit jaar wel één of twee nieuwe exemplaren aan mag toevoegen. Wie weet tik ik een mooi tweedehands exemplaar op de kop en anders ga ik met plezier in de winkels op jacht.
 • Veterschoenen. Helaas nemen mijn voeten me sandaaltjes en hoge pumps vaak niet in dank af. Als stijlvol alternatief daarvoor zou ik met liefde een nieuw paar veterschoenen of sneakers uitzoeken. Wel graag in een lentekleurtje! Deze pastelroze schoenen vind ik bijvoorbeeld helemaal het einde. Ze zijn vast niet gemaakt voor modderige boswandelingen, maar doen het wel heel goed onder een mooie vrouwelijke outfit.
 • Een vrolijke handtas. De afgelopen tijd ga ik standaard met een hele hutkoffer de deur uit, dus het wordt tijd om iets minder zwaar bepakt en bezakt door het leven te gaan. Een kleinere handtas met handige vakjes is vast al een goede stok achter de deur om de helft van mijn overbodige bagage thuis te laten. Met een vrolijke tas zoals die hierboven zou ik het geen enkel probleem vinden een deel van mijn tasinhoud te schrappen.
 • Een lange plissérok. Aangezien vrouwelijk en romantisch nogal goed bij mijn stijl past, kun je je vast voorstellen dat ik graag een plissérok aan mijn kast toevoeg. Ideaal voor warme zomerdagen, maar ook voor frisse lentedagen als ik er stiekem een panty onder verstopt heb. In dit vrolijke gestreepte exemplaar van Anna van Toor zie ik mezelf wel rondlopen deze lente.
 • Een fleurige maxi-jurk. Wat geldt voor de plissérok, geldt ook voor de maxi-jurk – nog zo’n modegril waar ik maar al te graag ongegeneerd aan meedoe. Het liefst zoek ik dan natuurlijk een maxi-jurk uit in vrolijke kleuren met bloemetjesprint. Zoals de mintgroene jurk hierboven, die helemaal bij mijn stijl past. Leuk voor op een tropische vakantiedag, maar net zo leuk om met een spijkerjasje te combineren op een frisse lentedag in eigen land.
 • Een prachtige pantalon. Een broek, ik? Jazeker! Voor pantalons heb ik een zwak. Zeker als ze niet zwart zijn (héél onhandig met een kat!), maar een leuk kleurtje hebben. Mijn roze culottes en gestreepte pantalon trek ik ook dit jaar weer met plezier uit de kast, maar voor een wat strakkere pantalon is zeker nog plek op mijn broekenplank. Het roze exemplaar dat je hierboven ziet, is een goede kanshebber.
 • Stoer spijkerjasje. En als laatste: een nieuw spijkerjasje. Mijn vintage spijkerjasje is nog steeds een van mijn lievelingsvondsten, maar ik zou heel graag ook een donkerblauw spijkerjasje aan mijn kast toevoegen. Al is het maar omdat een spijkerjasje een ideale en warme tussenoplossing is als het met-zonder-jas-weer nog even op zich laat wachten. Overigens zijn ‘reset jassen’ ook een prima optie. Net iets warmer, regenbestendig en vaak ook nog eens lekker kleurrijk. Bij de reset jassen van Anna van Toor zag ik heel wat toffe opties in mooie kleuren voorbijkomen. Daarmee kun je vast de nodige regen en gure wind aan, zolang de Hollandse lente zich nog niet van zijn beste kant laat zien.

Heb jij je lentegarderobe al (hoopvol) tevoorschijn gehaald?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 29 februari 2020 op 7:15 am - Beantwoord

  Liefde voor alle mooie kleuren en printjes. Die jurk is wel het allerleukste!
  Liefs

  • Romy 1 maart 2020 op 11:32 am - Beantwoord

   Ja, wat een mooie jurk hè?! Ik zit me nu echt in te houden om die jurk niet te bestellen. Zo leuk vind ik hem!

 2. bychristiana 29 februari 2020 op 7:59 am - Beantwoord

  Die plissérok vind ik erg mooi, net als de roze broek met de strik. En kun je nagaan, want ik draag bijna nooit broeken.

 3. Naomi 29 februari 2020 op 8:33 am - Beantwoord

  Stuk voor stuk prachtige items. De gele blouse is wel mijn favoriet. Wat is die gaaf zeg!

 4. Darina 29 februari 2020 op 8:34 am - Beantwoord

  Hele mooie items. Ik ben fan van de gestreepte blouse en de pantalon.

 5. Simone 29 februari 2020 op 8:51 am - Beantwoord

  Jaaaaa ik word hier zo enthousiast van! De kleurtjes, de printjes: laat de lente maar komen!

 6. Giovanna Jansen 29 februari 2020 op 10:11 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke frisse lentekleurtjes! Krijg er helemaal de lentekriebels van!

 7. Lianne 29 februari 2020 op 10:34 am - Beantwoord

  Wat een leuke items allemaal! Helemaal mijn stijl 🙂 Die tas en die broek zou ik zelf ook zo kopen, zo gaaf!

  • Romy 1 maart 2020 op 11:33 am - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat de items ook helemaal bij jouw stijl passen! Die broek zou ik jou ook zo in zien lopen 🙂

 8. Hermien - KouweKleren 29 februari 2020 op 3:35 pm - Beantwoord

  Ik ben het met je eens: dunne truien zijn heerlijk om te hebben. Een van mijn dunne truien is zo’n beetje het oudste kledingstuk in mijn kast inmiddels en enigszins in rafels aan de onderkant. Maar ik draag hem toch (half) in mijn broek, dus niemand die het ziet. het zou denk ik moeite kosten om precies weer zo’n fijne te vinden.

  • Romy 1 maart 2020 op 11:34 am - Beantwoord

   Altijd jammer als een favoriet item langzaamaan gaat slijten. Maar slim opgelost zo! Zo kun je toch nog een tijdje langer van de trui genieten.

 9. Sarah 1 maart 2020 op 1:12 pm - Beantwoord

  Leuke outfits! Ben zelf al gezwicht voor een jeansjasje… gaat jaren mee! Die lichtblauwe jurk van Only vind ik ook heel mooi.

  • Romy 12 maart 2020 op 11:10 pm - Beantwoord

   Ja, jeansjasjes blijven fijn, hè?! En je kunt ze natuurlijk ook overal mee combineren – ideaal!

 10. Anna 1 maart 2020 op 7:56 pm - Beantwoord

  Wat een leuke items allemaal! Ik ben ook gek op maxi jurken en rokken, kan niet wachten om ze weer te dragen 😀

 11. Sabine 1 maart 2020 op 8:48 pm - Beantwoord

  Dat Steps jurkje is leuk! Zou ik ook zo aantrekken.

 12. Marloes 2 maart 2020 op 10:43 am - Beantwoord

  Een lange plissérok staat ook nog op mijn wish list. Ik zag een heel leuke bij de Monki. Heb ‘m nog niet gekocht, want ik ben bang dat de rok dan toch in de kast verdwijnt. Eerst eens jurkjes vaker dragen die ik nog weinig aan heb getrokken.

  • Romy 12 maart 2020 op 11:22 pm - Beantwoord

   Oeh, bij Monki hebben ze ook altijd leuke kleding! Daar moet ik ook echt eens kijken. Maar (jurkjes) shoppen in je eigen kast is natuurlijk ook altijd een goed idee 🙂

Recente blogs

Thuiswerken met je partner | 9 tips om frustraties te voorkomen

8 juli 2022|Carrière en ondernemen, Lifestyle|

Thuiswerken met je partner is sinds de eerste lockdown het nieuwe normaal in huize Romy-Bart. Toen ik besloot fulltime te ondernemen, wist ik zeker: thuiswerken is mijn ding. Wist ik toen veel dat we ooit bijna de hele week samen zouden thuiswerken. Vijf dagen per week tik ik vanaf de eettafel teksten; Bart stort zich 3 dagen per week vanuit huis op zijn werk. In het begin vond ik het best een uitdaging samen in ons niet heel grote huis. Zit je net midden in een serieuze tekst, verklaart je partner zijn digitale vrijmibo voor geopend inclusief feestbril en snackpakket (true story). Maar we hebben onze draai er prima in gevonden en vinden het ook wel gezellig. Dit is hoe wij samen thuiswerken aanpakken zonder frustraties.

Vaker Vrolijkheid #14: lipstickcommentaar en stilettopret

15 november 2017|Persoonlijk|

Wist je dat ook het uittrekken van je mooiste schoenen een groot geluksmoment kan zijn? En dat pottenkijkers tijdens het bloggen soms zo erg nog niet zijn? De afgelopen weken waren er weer genoeg onvergetelijke geluksmomenten. Klein en groot. Zo werd ik ook blij van een onverwacht grote collectie ondergoed en van een serieuze aanmerking van een collega op de lipstick die ik draag. Benieuwd naar mijn vrolijke momenten van de laatste tijd? Ik deel ze graag met je in Vaker Vrolijkheid #14. 

Over mijn te lange to do list en wat ik daaraan wil doen (+tips)

3 juli 2017|Lifestyle|

Er gaat geen dag voorbij zonder hem. Zelfs in het weekend achtervolgt hij mij en herinnert hij me keer op keer aan wat me te doen staat. Soms ben ik dolblij dat hij er is en houdt hij me bij de les. Maar er zijn ook momenten waarop ik hem even niet kan luchten. Nee, ik heb het niet over een knipperlichtrelatie. Of nou ja, zo zou je het bijna kunnen noemen. Ik heb het over mijn dagelijkse to do list. Soms een geschenk uit de hemel, maar ook regelmatig een bron van frustratie. Want die te lange to do list, wat moet je daarmee? Dit zijn 4 tips waar ik me aan wil wagen om weer vriendjes te worden met mijn to do list.

Ga naar de bovenkant