lente items

Mijn kleding wish list voor de lente

 • 29 februari 2020
 • 17 Reacties
Categorieën: Outfits

Hoewel ik er heus geen moeite mee heb me in felgekleurde truien te hullen, kan ik toch niet wachten totdat de lentekleding weer uit de kast mag. Mijn okergele trui berg ik met liefde op om de frisse lentekleurtjes weer te kunnen dragen. Ik ben er klaar voor, mijn garderobe ook. Nou ja, bijna. Er staan nog wel een aantal items op mijn lijstje om deze lente aan mijn kledingkast toe te voegen. Niet allemaal uiteraard! Maar een rondje windowshoppen en inspiratie opdoen kan nooit kwaad. Daarom deel ik mijn bescheiden wishlist aan kleding en accessoires voor de lente.

Items in de collage: Pastelroze jurk: Steps | Lichtblauwe trui: Only | Gele blouse: s.oliver | Roze veterschoenen: Graceland | Handtas Lorna: Parfois via Wehkamp | Blauw/wit gestreepte blouse: Anna van Toor | Kort spijkerjasje: Only | Lange gestreepte plissérok: Anna van Toor | Mintgroene jurk met bloemen: Only | Loose fit-broek: Only.

Wat staat er op mijn lente wishlist?

 • Vrolijke én zakelijke jurk. Het zal je vast verbazen, maar ik heb al maandenlang geen nieuwe jurkjes meer gekocht. Ik ben zelfs op het punt beland dat ik daadwerkelijk een nieuw jurkje nodig heb. Zo’n jurkje dat netjes genoeg is om naar mijn werk aan te trekken en ook vrolijk en casual genoeg om op een doodnormale lentedag mee de straat op te gaan. Het roze jurkje in de collage hierboven komt aardig in de buurt bij wat ik zoek.
 • Fijngebreide trui. De dikke truien zijn dan misschien binnenkort verleden tijd, maar met het Hollandse weer zou ik nooit de truienafdeling helemaal durven over te slaan. Ook niet in de lente. Dan ga ik natuurlijk wel voor het fijnere breiwerk, zodat ik op een wat frissere lentedag geen kou hoef te vatten en toch nog een beetje lenteachtig voor de dag kom.
 • Fleurige blouses. Sinds een tijdje heb ik veel van mijn T-shirts en topjes verruild voor fleurige blouses. Lekker vrouwelijk en romantisch – daar houd ik wel van. Ondanks dat ik al een stapeltje blouses heb liggen, vind ik dat ik daar dit jaar wel één of twee nieuwe exemplaren aan mag toevoegen. Wie weet tik ik een mooi tweedehands exemplaar op de kop en anders ga ik met plezier in de winkels op jacht.
 • Veterschoenen. Helaas nemen mijn voeten me sandaaltjes en hoge pumps vaak niet in dank af. Als stijlvol alternatief daarvoor zou ik met liefde een nieuw paar veterschoenen of sneakers uitzoeken. Wel graag in een lentekleurtje! Deze pastelroze schoenen vind ik bijvoorbeeld helemaal het einde. Ze zijn vast niet gemaakt voor modderige boswandelingen, maar doen het wel heel goed onder een mooie vrouwelijke outfit.
 • Een vrolijke handtas. De afgelopen tijd ga ik standaard met een hele hutkoffer de deur uit, dus het wordt tijd om iets minder zwaar bepakt en bezakt door het leven te gaan. Een kleinere handtas met handige vakjes is vast al een goede stok achter de deur om de helft van mijn overbodige bagage thuis te laten. Met een vrolijke tas zoals die hierboven zou ik het geen enkel probleem vinden een deel van mijn tasinhoud te schrappen.
 • Een lange plissérok. Aangezien vrouwelijk en romantisch nogal goed bij mijn stijl past, kun je je vast voorstellen dat ik graag een plissérok aan mijn kast toevoeg. Ideaal voor warme zomerdagen, maar ook voor frisse lentedagen als ik er stiekem een panty onder verstopt heb. In dit vrolijke gestreepte exemplaar van Anna van Toor zie ik mezelf wel rondlopen deze lente.
 • Een fleurige maxi-jurk. Wat geldt voor de plissérok, geldt ook voor de maxi-jurk – nog zo’n modegril waar ik maar al te graag ongegeneerd aan meedoe. Het liefst zoek ik dan natuurlijk een maxi-jurk uit in vrolijke kleuren met bloemetjesprint. Zoals de mintgroene jurk hierboven, die helemaal bij mijn stijl past. Leuk voor op een tropische vakantiedag, maar net zo leuk om met een spijkerjasje te combineren op een frisse lentedag in eigen land.
 • Een prachtige pantalon. Een broek, ik? Jazeker! Voor pantalons heb ik een zwak. Zeker als ze niet zwart zijn (héél onhandig met een kat!), maar een leuk kleurtje hebben. Mijn roze culottes en gestreepte pantalon trek ik ook dit jaar weer met plezier uit de kast, maar voor een wat strakkere pantalon is zeker nog plek op mijn broekenplank. Het roze exemplaar dat je hierboven ziet, is een goede kanshebber.
 • Stoer spijkerjasje. En als laatste: een nieuw spijkerjasje. Mijn vintage spijkerjasje is nog steeds een van mijn lievelingsvondsten, maar ik zou heel graag ook een donkerblauw spijkerjasje aan mijn kast toevoegen. Al is het maar omdat een spijkerjasje een ideale en warme tussenoplossing is als het met-zonder-jas-weer nog even op zich laat wachten. Overigens zijn ‘reset jassen’ ook een prima optie. Net iets warmer, regenbestendig en vaak ook nog eens lekker kleurrijk. Bij de reset jassen van Anna van Toor zag ik heel wat toffe opties in mooie kleuren voorbijkomen. Daarmee kun je vast de nodige regen en gure wind aan, zolang de Hollandse lente zich nog niet van zijn beste kant laat zien.

Heb jij je lentegarderobe al (hoopvol) tevoorschijn gehaald?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 29 februari 2020 op 7:15 am - Beantwoord

  Liefde voor alle mooie kleuren en printjes. Die jurk is wel het allerleukste!
  Liefs

  • Romy 1 maart 2020 op 11:32 am - Beantwoord

   Ja, wat een mooie jurk hè?! Ik zit me nu echt in te houden om die jurk niet te bestellen. Zo leuk vind ik hem!

 2. bychristiana 29 februari 2020 op 7:59 am - Beantwoord

  Die plissérok vind ik erg mooi, net als de roze broek met de strik. En kun je nagaan, want ik draag bijna nooit broeken.

 3. Naomi 29 februari 2020 op 8:33 am - Beantwoord

  Stuk voor stuk prachtige items. De gele blouse is wel mijn favoriet. Wat is die gaaf zeg!

 4. Darina 29 februari 2020 op 8:34 am - Beantwoord

  Hele mooie items. Ik ben fan van de gestreepte blouse en de pantalon.

 5. Simone 29 februari 2020 op 8:51 am - Beantwoord

  Jaaaaa ik word hier zo enthousiast van! De kleurtjes, de printjes: laat de lente maar komen!

 6. Giovanna Jansen 29 februari 2020 op 10:11 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke frisse lentekleurtjes! Krijg er helemaal de lentekriebels van!

 7. Lianne 29 februari 2020 op 10:34 am - Beantwoord

  Wat een leuke items allemaal! Helemaal mijn stijl 🙂 Die tas en die broek zou ik zelf ook zo kopen, zo gaaf!

  • Romy 1 maart 2020 op 11:33 am - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat de items ook helemaal bij jouw stijl passen! Die broek zou ik jou ook zo in zien lopen 🙂

 8. Hermien - KouweKleren 29 februari 2020 op 3:35 pm - Beantwoord

  Ik ben het met je eens: dunne truien zijn heerlijk om te hebben. Een van mijn dunne truien is zo’n beetje het oudste kledingstuk in mijn kast inmiddels en enigszins in rafels aan de onderkant. Maar ik draag hem toch (half) in mijn broek, dus niemand die het ziet. het zou denk ik moeite kosten om precies weer zo’n fijne te vinden.

  • Romy 1 maart 2020 op 11:34 am - Beantwoord

   Altijd jammer als een favoriet item langzaamaan gaat slijten. Maar slim opgelost zo! Zo kun je toch nog een tijdje langer van de trui genieten.

 9. Sarah 1 maart 2020 op 1:12 pm - Beantwoord

  Leuke outfits! Ben zelf al gezwicht voor een jeansjasje… gaat jaren mee! Die lichtblauwe jurk van Only vind ik ook heel mooi.

  • Romy 12 maart 2020 op 11:10 pm - Beantwoord

   Ja, jeansjasjes blijven fijn, hè?! En je kunt ze natuurlijk ook overal mee combineren – ideaal!

 10. Anna 1 maart 2020 op 7:56 pm - Beantwoord

  Wat een leuke items allemaal! Ik ben ook gek op maxi jurken en rokken, kan niet wachten om ze weer te dragen 😀

 11. Sabine 1 maart 2020 op 8:48 pm - Beantwoord

  Dat Steps jurkje is leuk! Zou ik ook zo aantrekken.

 12. Marloes 2 maart 2020 op 10:43 am - Beantwoord

  Een lange plissérok staat ook nog op mijn wish list. Ik zag een heel leuke bij de Monki. Heb ‘m nog niet gekocht, want ik ben bang dat de rok dan toch in de kast verdwijnt. Eerst eens jurkjes vaker dragen die ik nog weinig aan heb getrokken.

  • Romy 12 maart 2020 op 11:22 pm - Beantwoord

   Oeh, bij Monki hebben ze ook altijd leuke kleding! Daar moet ik ook echt eens kijken. Maar (jurkjes) shoppen in je eigen kast is natuurlijk ook altijd een goed idee 🙂

Recente blogs

Mijn 11 struggles als introvert (over gang-gesprekken & gezelligheidsgebrek)

17 maart 2022|Persoonlijk|

De term ‘introvert’ is er zo één die een hoop kwartjes liet vallen. Aha, dus dáárom ben ik vaak niet de gezelligste als ik een dag vol meetings heb gehad. En daarom heb ik na een weekendje weg met een groep een hele dag nodig om bij te komen. Sinds ik mijn gebruiksaanwijzing beter ken, komt het veel minder vaak voor dat ik over mijn introverte grenzen ga. Superfijn! Maar introvert zijn gaat niet altijd over rozen. Dit zijn een paar struggles waar ik soms tegen aanloop.

Schaduwkanten ontdekken én eraan werken? 11 tips om meer jezelf te zijn

18 juli 2023|Zelfliefde, Persoonlijke groei|

Van een coach leerde ik ooit de term "schaduwkanten". Dit zijn de rauwe randjes aan jezelf die je liever niet open en bloot aan de buitenwereld toont. Dat kunnen negatieve eigenschappen zijn, maar ook behoeften waar je liever niet aan toegeeft of dingen die je onterecht veroordeelt. Denk aan angst, controlfreak-neigingen, gevoeligheid of schaamte over bepaalde gebeurtenissen. Het vervelende is dat die schaduwkanten je vaak juist in de weg gaan zitten als je ze diep wegstopt. Die schaduwkanten onder ogen komen én ze accepteren aan mezelf, heeft mij geholpen om liever naar mezelf te kijken. Daarom dit artikel over je schaduwkanten ontdekken én over jezelf ook met die kanten accepteren.

Blij Lijstje #31 | Pizzasokken, pony-knipbeurt & pakjesavond

7 december 2020|Persoonlijk|

Foute sintcadeaus kopen, Bart mijn haar laten knippen en dubbel liggen om een hilarische beginzin in een Sinterklaas-gedicht - mijn weekend alleen al was gevuld met heel wat fijne momenten. Een goede reden om je weer eens mee te nemen in een Blij Lijstje! Van pizzasokken tot een nadeel dat toch ook z'n voordeel bleek te hebben - ik geef je een inkijkje in mijn lichtpuntjes van de afgelopen week.