aankopen6 1 1

Mijn kleurrijke mokkencollectie (Spannend? Nee! Vrolijk? Zeker!)

 • 22 maart 2020
 • 22 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Het is tijd voor een inkijkje in mijn mokkencollectie. Spannender kan ik het niet maken, kleurrijker wel. Er staan namelijk nogal wat vrolijke exemplaren in mijn kast te pronken. Waarom ik ze laat zien? Je komt nog eens op ideeën als je plotseling meer tijd voor je eigen servieskast doorbrengt in plaats van met een werkmok in je hand. Hopelijk ben ik niet de enige die blij wordt van de vele gekleurde drinkbekers. Van tweedehands vondsten tot gewoon leuke roze mokken – ik heb er een plank vol mee. Een paar van mijn favorieten laat ik je vandaag zien.

Overigens zijn dit maar een paar mokken uit mijn verzameling. Er staan er ook heel wat op mijn hobbykamer. Gevuld met pennen dus.

Oeps, ik vond deze schuine foto een goed idee toen ik hem maakte. Maar toen ik het resultaat op de computer bewonderde, kon ik niet anders dan denken “Help, mijn mokken vallen!”
Ook maar even een rechte foto dus.
mokken van babette

Kleurrijke dierenmokken

Ten eerste heb ik een bescheiden collectie met mokken van het merk Babette. Allemaal tweedehands gescoord. Ik hoop nog steeds een keer het vierde exemplaar uit de serie te vinden. ik geloof trouwens dat het originele kitsch van een paar jaar geleden bij Albert Heijn is. Doet er voor mij niet toe, want ik vind ze gewoon ontzettend leuk. Meestal krijgt mijn visite uit deze mokken te drinken. De koeienmok is overigens gereserveerd voor mijn moeder, die als groot koeienverzamelaar haar koffie het liefst drinkt uit deze mok.

De foute mok in mijn kast

Nog een tweedehands vondst is deze fleurige mok. ‘Life is about rainbows and glitter’. Oké, het regenbogen-en-eenhoorns-gehalte van deze mok is nogal hoog. Maar misschien vind ik hem juist daarom wel zo leuk. Iedereen mag op z’n minst één foute mok in zijn kast hebben staan, toch?!

De beer op de fiets

Deze lieve mok tikte ik een tijdje geleden (nieuw!) op de kop bij de kringloopwinkel. Te schattig vind ik hem! Hij is van het merk Sass & Belle. Ik had nog nooit van het merk gehoord, maar ben er sinds mijn aankoop van deze mok nogal weg van.

Hoy Brilla El Sol

Hoy-watte? Ja, dat dacht ik ook even. Maar broerlief, van wie ik deze mok kreeg, wist me te vertellen dat dit Spaans is voor “Vandaag schijnt de zon”. Deze mok kreeg ik van hem toen hij terugkwam van vier maanden wonen en studeren en Barcelona. Heel lief! De mok heeft alleen al daarom een speciaal plekje in mijn kast gekregen.

De zonnige tekst is misschien iets meer van toepassing op Spanje dan op Nederland (met onze regenachtige winter), maar het is in ieder geval een mooie reminder dat altijd ergens op de wereld de zon schijnt.

Nog meer vrolijke vondsten

Nog twee mokken die ik gewoon leuk vind en onmogelijk kon laten “verpieteren” in de kringloopwinkel zijn deze twee. Of nee, dat is niet helemaal waar. De roze mok kreeg ik een tijdje geleden van mijn moeder. Ze was hem ergens in een kast tegengekomen – nog net niet verwaarloosd. Of ik hem een nieuw thuis wilde geven? Jazeker, de mok staat inmiddels tussen zijn kleurrijke soortgenoten in mijn kast. Hetzelfde geldt voor de gezellige übervrolijke mok met belangrijke boodschap (“Don’t worry be happy”) die ik zelf bij de kringloopwinkel scoorde.

Dé Vaker Vrolijk-mok

Deze mok scoorde ik uiteraard niet bij de kringloopwinkel, maar heb ik alweer twee jaar geleden cadeau gekregen van Laura en Dorinde. Ik was blij verrast toen ik onverwachts een pakketje van Vistaprint ontving en er deze mok uit haalde. Ontzettend leuk! Wie mijn blog al langer volgt, weet misschien nog dat dit mijn oude blogheader en logo was. Inmiddels heb ik die al een tijdje verruild voor mijn nieuwe header met fleurige bloemen. Dus hoe leuk is het om mijn oude header nog op een mok vereeuwigd te hebben!

De Utrecht-beker

Oké, deze mok is niet helemaal van mij. Hij is van mijn favoriete Utrechter die hier een eigen mok heeft staan. Een cadeautje van mij voor hem! Op de mok staan allerlei bekende gebouwen uit Utrecht te shinen. Van de Dom (toen nog niet in de steigers) tot het bijzondere gemeentehuis (het U-gebouw) aan toe.

Een heleboel Blond en een flamingo

Verder puilt mijn kast natuurlijk uit van de Blond Amsterdam-items. Ik heb er twee hele planken voor gereserveerd om al mijn Blond-servies uitgebreid te kunnen uitstallen. Jarenlang heb ik er in mijn ouderlijk huis naar uitgezien om mijn servies een mooi plekje te geven en inmiddels is dat dankzij mijn grote servieskast helemaal gelukt. De enige niet-Blond-mok die zijn weg naar deze plank heeft gevonden, is deze flamingo. Een goedkoop ding van Blokker, maar té leuk om niet te kopen. Het is een van mijn favoriete mokken, ook al heb ik nog nooit iemand zo gekregen een slok uit de flamingo te drinken.

En mocht je je nu afvragen “Wat doet ze met al die mokken?”. Nou, vrij weinig. Vooral er blij van worden. De meeste mokken staan voor de sier op een plank te staan en worden zo nu en dan door visite gebruikt. Maar ik ben van mening dat je van mokken nooit genoeg kunt hebben (zeker niet van leuke tweedehands exemplaren). Dat ze multifunctioneel genoeg zijn om als pennenhouder, plantenpot of tandenborstelbak te dienen, vind ik des te meer reden om mijn mokkenverzameling nooit compleet te verklaren.

Ik durf dan ook niet te beloven dat mijn collectie aan het eind van dit jaar niet nog iets meer is uitgebreid…

Heb jij ook een favoriete mok?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 22 maart 2020 op 7:33 am - Beantwoord

  Zó gaaf, zo’n mokkencollectie! Ik zou alleen bij iedere kop thee keuzestress hebben over welk leuk exemplaar ik nu weer ga kiezen. Jouw strategie is dus beter, om gewoon mokken te hebben als leuke kastinhoud;).

 2. Tineke 22 maart 2020 op 7:40 am - Beantwoord

  Die van de beer op de fiets en die met bloemen zijn ook helemaal mijn smaak.
  Liefs

 3. Nynke 22 maart 2020 op 8:14 am - Beantwoord

  Bedank, voor weer een mooie blog met positieve vibes! (-;
  Ik word helemaal blij van jouw mokken collectie!
  Hier is mijn mok van Blond Amsterdam favoriet. Ik word altijd blij van de tekst ‘a cup of sunshine’ die erop staat.

  • Romy 7 april 2020 op 7:00 pm - Beantwoord

   Oeh die mok had ik eerder ook! Zo vrolijk is die! Helaas is hij bij mij ooit kapot gegaan, maar gelukkig had ik nog een hele collectie Blond-mokken als alternatief 😉

 4. Daenelia 22 maart 2020 op 8:22 am - Beantwoord

  Vroeger spaarde ik ook mokken. Ik heb er dus ook aardig wat. Mijn favoriete mokken zijn de bloemetjes bekers die mijn moeder mij gaf toen zij een nieuw servies aanschafte. Die bekers gebruikte ik dus al toen ik 13 was … Ze zijn zowat antiek!
  Ik heb ook mokken met koeien. Melkmokken. Vond ik wel logisch.

  • Romy 7 april 2020 op 7:01 pm - Beantwoord

   Leuk hoor, koeienmokken! Mijn moeder is fervent koeienverzamelaar, dus zij heeft daar ook een kast mee vol staan. En dan niet alleen voor de melk 😉

 5. bychristiana 22 maart 2020 op 9:15 am - Beantwoord

  Ah, wat leuk! Daar gaan we weer, dit zijn echt heerlijke #huisvrouwengelukjes. Ik word ook zo blij van mooi servies, thee drinken en een boterham eten is dan echt gewoon leuker. Vrijwel al ons servies is van HK living. We hebben wel diverse verschillende prints , alles is met elkaar te combineren. Vorig jaar kocht ik bij Anthropologie ook een beker met een C en eentje met een A. Andre vond het echt verschrikkelijk haha;-) Verder kregen we na onze Franse bruiloft ook een set met een Mr en Mrs mok, ook daar ben ik heel blij mee.

  • Romy 7 april 2020 op 7:02 pm - Beantwoord

   Haha, juist leuk toch om zulke mokken met jullie eigen letters erop te hebben. Wat is het toch met mannen en “cheesy” dingen? 😉 Het servies van HK Living vind ik trouwens ook prachtig. Ik kan me goed voorstellen dat je daar met liefde je koffie of thee uit drinkt 🙂

 6. Darina 22 maart 2020 op 9:44 am - Beantwoord

  Wat een mooie mokkencollectie. Heel vrolijk! Ik heb er niet zoveel, maar mijn favorieten zijn mijn Parijs mok van Blond Amsterdam en een groene mok van de H&M.

 7. Hilly Nicolay 22 maart 2020 op 10:14 am - Beantwoord

  Wat een leuke mokken.
  De beer op de fiets bijzonder leuk!

  Ik heb mokken met schilderijen oude meesters van het Rijksmuseum van een bekend koffiemerk.
  Die vind ik op het moment het leukst om te gebruiken.

  • Romy 7 april 2020 op 7:03 pm - Beantwoord

   Die mokken klinken alleen al prachtig. Ik zou zelf ook heel graag nog een mok hebben van het bloesemschilderij van Vincent van Gogh. Dat is een van mijn lievelingsschilderijen 🙂

 8. Shirley 22 maart 2020 op 11:38 am - Beantwoord

  Wat een gezellige collectie. Die Utrecht-mok is superleuk. Ik heb ook een bonte collectie. Inclusief een Beertje Paddington-mok die we vroeger thuis hadden, nostalgie. Mijn favoriete mokken zijn de grote van Blond en eentje die ik cadeau heb gekregen van mijn vriend.

  • Romy 7 april 2020 op 7:03 pm - Beantwoord

   Die Utrecht-mok zou misschien ook wel wat voor jou zijn als voormalig Utrechter 🙂 Heb je toch nog een beetje Utrecht in Antwerpen!

 9. Irene 22 maart 2020 op 11:57 am - Beantwoord

  Zo’n leuke en vooral kleurrijke verzameling! Die met de fietsende beer is m’n favoriet. Zo mooi! Wij hebben welgeteld 2 mokken :p haha. En ook een stuk of vier van die emaille tasjes en dan een servies met uiteraard allemaal dezelfde tasjes. Door jou krijg ik wel zin om te investeren in een paar leuke exemplaren maar ik drink bijna nooit uit een mok dus dat zou ook wat zonde zijn.

  • Romy 7 april 2020 op 7:05 pm - Beantwoord

   Oh wauw, twee mokken maar? Ik vind mokken echt verslavend om te verzamelen. Misschien leuk om een paar mooie exemplaren te scoren. Al is het maar om leuke pennen in te zetten of zoiets. Multifunctioneel, die mokken 🙂

 10. Anouk 22 maart 2020 op 1:22 pm - Beantwoord

  Wat een leukerds allemaal! mijn favoriete mok is mijn 0.5L blond mok, echt beste cadeautje ooit!

 11. Saskia 23 maart 2020 op 11:06 am - Beantwoord

  Leuke mokken! Ik zal maar niet beginnen over mijn mokken collectie hahahahaha. Ik heb er echt ZOVEEL. Nu een aantal favoriete, van Blond, met foto’s van Noa en uiteraard nog steeds mijn poezenmok.

  • Romy 7 april 2020 op 7:15 pm - Beantwoord

   Haha, jij bent al helemaal een groot mokkenfan volgens mij! Leuk hoor! Van mokken kun je er gewoon nooit genoeg hebben – zeker niet van mokken van Blond Amsterdam natuurlijk 😉

 12. Lilian Visser 23 maart 2020 op 11:24 am - Beantwoord

  Haha, wat een leuke! Wij hebben de saaiste mokken die er bestaan (we zijn wel op zoek naar andere, vooral bij de kringloop). Die dierenmokken helemaal bovenaan hebben wij ook. Waarschijnlijk van iemand gekregen, want lijkt me stug dat we die zouden kopen, maar we gebruiken ze nu om het gereedschap in te doen in de kelder en om planten in te zetten (zodat de keuken wat fleuriger wordt) 😉

  • Romy 7 april 2020 op 7:15 pm - Beantwoord

   Als plantenbakjes doen die mokken het vast ook heel goed. Leuk hoor! En lekker fleurig 🙂 Ik ben benieuwd welke mokken je uiteindelijke zult scoren. Bij de kringloopwinkel is in ieder geval haast altijd wel wat moois te vinden op mokkengebied. Daar is mijn iets te grote mokkenverzameling hét bewijs van 😉

 13. Giovanna Jansen 25 maart 2020 op 9:32 pm - Beantwoord

  Wat een geweldig leuke en kleurrijke verzameling!
  De flamingo mok heb ik ook. 🙂 Verder heb ik een mok met schattige, kleurrijke vogeltjes en een mok met een beer en hart die ik van mijn zoon kreeg met moederdag. Voor de rest gewoon simpel wit servies.

  • Romy 7 april 2020 op 7:44 pm - Beantwoord

   Oeh leuk, die flamingomok is mooi hè?! Ik vind hem ook echt wat voor jou 🙂 De mok van je zoon klinkt ook prachtig trouwens. Wat een mooi cadeau!

Recente blogs

Tijd overhouden? 31 dingen om genadeloos te schrappen uit je leven & agenda

22 september 2023|Persoonlijke groei|

Ik kon er niet onderuit. Met fantastisch leuke werkopdrachten, een klusagenda, een verbouwing, een huisverkoop en veel sociale dingen waren er ergens in mijn agenda én leven een paar rode strepen nodig. Meer ruimte voor rust, minder meuk en vooral minder van die dingen doen die echt geen tijd waard zijn. Dus ging ik schrappen! Ik ontdekte dat ik veel dingen eigenlijk maar deed omdat ik ze altijd zo deed. Een flinke bezem door mijn agenda, mijn leven én mijn huis zorgden voor meer rust. Sterker nog: het hielp me bij tijd overhouden, zelfs in een drukke periode. Mocht jij ook extra tijd kunnen gebruiken, dit zijn 31 dingen om te schrappen voor meer agendaruimte en minder opgeslokte minuten.

Blooper! | 10 awkward momenten van mij à la Bridget Jones

15 september 2018|Persoonlijk|

Van alle romcoms die ik heb gezien, is Bridget Jones' Diary absoluut mijn favoriet. Niet alleen omdat ik de Britse accenten geweldig vind en smakelijk om de film moet lachen, maar ook omdat ik me stiekem een beetje in Bridget Jones herken. Nee, ik heb geen chocoladeverslaving en geen corrigerend ondergoed. Maar net als Bridget ben ik wel een tikkeltje onhandig en is "awkward" nog net niet mijn tweede naam. Benieuwd in welke situaties ik Bridgets onhandigheid herken? Lach mee om deze 10 klunzige situaties.

Favoriete recept voor vegan bananenbrood met walnoten (ook glutenvrij)

7 mei 2023|Recepten|

Bananenbrood is één van mijn favoriete eetbare dingen. Bij de lunch, als snack of bij het ontbijt - ik kan het altijd eten. Nu had ik alleen tot voor kort nog niet hét recept voor vegan bananenbrood gevonden. Bananenbrood dat én glutenvrij én eivrij is, vond ik soms maar wat droog of werd juist te sompig. De structuur was het meestal gewoon net niet. Totdat ik na heel wat experimenteersessies boekweitmeel ontdekte. Dit vegan bananenbrood komt perfect uit de oven: stevig, fluffy en met een vleugje zoet. Heerlijk om elke dag een dikke plak (of twee) van te snijden. Ik deel het recept heel graag!