kringloop5 2

Mijn kringloopvondsten tijdens een langverwachte privé-shopafspraak

 • 23 maart 2021
 • 30 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Ik geloof dat ik nog nooit zo erg van twintig minuten rondlopen in een kringloopwinkel heb genoten als afgelopen weekend. Ooit kwam ik bijna wekelijks in de kringloopwinkel, maar door corona heb ik mijn geliefde kringloopuitjes heel lang gemist. Toen de maatregel voor privéshoppen op afspraak werd ingevoerd, kon ik het niet laten meteen een moment in te plannen. Uitgerust met mondkapje, pinpas en (vanonder mijn mondkapje) een grote glimlach, sloeg ik mijn slag. Deze aankopen duikelde ik tijdens twee shopafspraken (één keer bij de boeken en één keer bij de kleding) op.

slapen boek

Het meest slaapverwekkende boek

Met ‘slaapverwekkend’ als positieve term. Dit boek staat namelijk vol met mindfulnessoefeningen om beter in slaap te komen. Verwacht geen baanbrekende inzichten die je leven totaal veranderen, maar wel wat handige oefeningen en tips om mee aan de slag te gaan. Ik viel in eerste instantie voor de mooie vormgeving van het boek, maar de concrete oefeningen lijken me ook verrassend fijn. Echt een boek dat een plek op mijn nachtkastje verdient!

Prijs: € 3,50

flow vakantieboek

Flow vakantieboek

Tijdschriften koop ik haast nooit, maar Flow vind ik wel verrassend leuk. Vooral tof is dat elke uitgave van Flow barst van de leuke extra’s om mee te knutselen. Verder vind ik het tijdschrift zelf ook gewoon heel mooi vormgegeven. Stiekem kocht ik dit vakantieboek dan ook niet om de hele vakantie (welke?) van te genieten, maar om gewoon lekker uit te knippen en van alle uitgeknipte plaatjes mooie dingen te maken. Dit vrolijke boek is meteen een goede reden om eindelijk eens dat visionboard te maken dat al vanaf het begin van corona tot mijn grootse plannen behoort.

Prijs: € 1,75

vlinders boek
vlinders boek

Een boek vol vlinders

Nee sorry, dit boek kocht ik niet omdat ik razend geïnteresseerd ben in vlinders en van elk rondfladderend wezen wil weten hoe het heet en wat het kan. Nope, ook dit boek is bedoeld om plaatjes uit te knippen. Ik gebruik regelmatig uitgeknipte vlinders op mijn zelfgemaakte kaarten, dus deze plaatjes zijn ideaal om mee te knutselen. Dat ik er tussen de pagina’s door ook nog wat insectenkennis mee opdoe, is natuurlijk mooi meegenomen.

Prijs: € 1,-

chicks love food kookboek

Het kookboek voor snelle recepten

Er zijn maar twee woorden die mijn kookstijl het beste omschrijven: lekker simpel. Dit kookboek past dan ook perfect in mijn straatje, dacht ik zo. Het bevat alleen maar recepten met vijf ingrediënten of minder. Helaas was ik thuis bij het doorbladeren wat teleurgesteld. Bij veel recepten zou ik zelf naderhand nog minimaal een broodje pindakaas eten als ik rechtop wil blijven staan. Ook vond ik in veel gerechten wat weinig groenten zitten.

Maar goed, misschien ben ik gewoon een groot groente-eter. En receptboeken zijn uiteindelijk toch alleen maar voor de inspiratie. Die kan ik uit dit boek zeker halen. Voeg ik er gewoon wat extra groenten en hier en daar een vleesvervanger aan toe.

Prijs: € 1,75

esprit top met hartjes
esprit top met hartjes

Een top vol liefde

Over naar de kleding: wat was het geweldig om weer tussen de kledingrekken rond te neuzen. De kringloopwinkel waar ik was, had ik sinds maart 2020 niet meer van binnen gezien, terwijl ik er eerst bijna elke week wel wat scoorde. Ik werd er bijna hyper van om weer tussen de rekken te lopen en mooie dingen uit te zoeken. Ik had twintig minuten voor een rondje kledingrekken, maar dat bleek precies lang genoeg om te vinden wat ik zocht. Mijn eerste vondst was dit leuke topje van Esprit met hartjes. Echt een leuk, fleurig ding voor de zomer!

Prijs: € 2,99

shirt met bloemen

De bloemenblouse

Ook al zo leuk vond ik deze mooie blouse met bloemen. Met Heel Veel Bloemen. Zwarte kleding heb ik bijna niet in mijn kast hangen, omdat ik daarin al snel wat bleek lijk. Maar deze blouse vond ik wel helemaal het einde. Hij is gemaakt van een heel fijn luchtig stofje (puur katoen) en heeft zo’n leuk botanisch printje. Met een gekleurde rok eronder en eventueel een vrolijk vest eroverheen vind ik hem alsnog helemaal mij.

Prijs: € 4,99

gele blouse met katten
gele blouse met katten

De blouse met katten

Een item dat al helemaal perfect bij mij past, is deze blouse met katten. Aangezien ik een typisch gek kattenvrouwtje ben dat haar filmrol vol heeft staan met foto’s van Pippa vanuit alle mogelijke hoeken en poses, was het eigenlijk gek dat ik nog geen kattenkleding in mijn kast had hangen. Tot nu dus! Alsof het zo had moeten zijn. De blouse komt van Steps (een van mijn lievelingswinkels, die helaas niet meer bestaat) en heeft én mijn favoriete kleur én een opdruk met mijn favoriete dier. Die kon ik niet anders dan als de wiedeweerga mee naar huis nemen.

Prijs: € 4,95

legergroene jurk
legergroene jurk
zwarte blouse met bloemen

De chique legergroene feestjurk

Bij het zien van deze jurk maakte mijn hart een klein sprongetje. Wauwie! Een maat heeft de jurk niet, een merk ook niet. Maar na één keer voorhouden wist ik zeker dat hij zou moeten passen en nam ik hem mee naar huis. De jurk is totaal anders dan bijna alle andere jurken in mijn kast, ook qua kleur. Maar wat vind ik hem mooi! Die ga ik zowel in de zomer als op feestjes (ooit!) nog heel vaak aantrekken. Zeker weten.

Prijs: € 4,00

Kortom: na deze twee privé-kringloopuitstapjes had ik het euforische gevoel van kringloopvondsten scoren weer helemaal te pakken. Ik kan nu al niet wachten om hopelijk over een tijdje weer in mijn uppie de kringloopwinkel onveilig te maken. Klinkt misschien gek, maar kringloopshoppen is oprecht een van de dingen die ik tijdens deze pandemie nog het meest van alles mis.

Ben jij al bij de kringloopwinkel geweest de afgelopen weken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 23 maart 2021 op 7:52 am - Beantwoord

  Hele mooie dingen heb je op de kop getikt! De blouse met de katten vind ik echt geweldig! Ik mis het kringloopshoppen ook wel en ook de brocante markten. Maar ik ga zeker een shopafspraak inplannen bij de kringloop.

 2. Melanie 23 maart 2021 op 9:27 am - Beantwoord

  Zeker mooie dingen! Die gele blouse met katten is geweldig al zou ik m laten hangen (deze geel staat me afgrijselijk) maar ik vind ‘m superleuk en vrolijk. Die jurk is ook prachtig. Ik heb nog nergens geshopt of iets afgehaald; morgen wordt mijn 1e keer een online bestelling afhalen. Ik mis de kringloop wel maar heb echt niks nodig en enkel voor de fun vind ik op dit moment niet zo handig. Komt wel weer. Net wel mijn leren jack van zolder gehaald die ik ooit bij de kringloop scoorde. Nu de temperaturen weer wat oplopen kan ‘ ie weer (nog even met sjaal, dat wel).

  • Romy 24 maart 2021 op 12:26 am - Beantwoord

   Wat een goed kringloopkoopje, dat leren jack! Hopelijk kun je dat deze lente nog vaak met plezier dragen.

 3. Mirjam Hart 23 maart 2021 op 9:42 am - Beantwoord

  Wat een fijne vondsten! De poesenblouse past helemaal bij jou hè? En het Flow boek is echt een mazzeltje. Ik mocht laatst een uur en daar had ik niet eens genoeg aan, dus netjes gedaan 🙂

  • Romy 24 maart 2021 op 12:25 am - Beantwoord

   Hihi, ik maak van razendsnel een kringloopwinkel door gaan graag een leuke sport 😉 Echt een mazzeltje inderdaad, dat Flow-boek en de gele blouse. Ze zijn allebei echt helemaal mij.

 4. Ida 23 maart 2021 op 9:54 am - Beantwoord

  Leuke items die je hebt gescoord, ze passen ook perfect bij jouw style! Ik kom zelden bij de kringloop maar je hebt me nu wel enthousiast gemaakt. Ik heb net een afspraak gemaakt bij de kringloopwinkel en hopelijk kan ik net zulke mooie pareltjes vinden zoals jij!

  • Romy 24 maart 2021 op 12:25 am - Beantwoord

   Superleuk om te lezen! Ik ga voor je duimen dat je met mooie vondsten naar huis gaat 🙂

 5. bychristiana 23 maart 2021 op 9:55 am - Beantwoord

  Wat heb je een leuke dingen gevonden! Ik vind vooral dat groene jurkje erg leuk. Wat ik mis is naar een rommelmarkt gaan. Dat vind ik dus echt ZO leuk, ik speur er altijd naar Delfts blauw en vind ook eigenlijk altijd wat moois. Kringlopen vind ik ook altijd leuk, maar nee, ik heb nog geen afspraak gemaakt, eigenlijk nergens nog. Maar nu we nog eens met een maand gaan verlengen, moet ik er denk ik toch aan geloven.

 6. Audrey 23 maart 2021 op 9:59 am - Beantwoord

  Oeee, dat topje vind ik echt heel er leuk! En die kattenblouse (GEEL! Supertof!) schreeuwt ook echt jouw naam. Leuke aankopen!

 7. Meaghan 23 maart 2021 op 10:08 am - Beantwoord

  Wat heb jij weer toffe dingen gescoord! Leuk hoe je altijd al die pareltjes weet te vinden. Ik ben altijd zo onder de indruk van wat jij hebt gevonden als je naar de kringloop bent geweest! 🙂 Die kattenblouse en dat jurkje vind ik echt heel tof! Ben benieuwd hoe ze je gaan staan. En ook leuk dat je een kookboek voor zo’n kleine prijs hebt weten te scoren!
  Ik ben zelf nog niet gaan winkelen op afspraak, omdat ik geen onnodige uitgaven wil doen. Druk aan het sparen voor de spullen voor mijn nieuwe woning, maar ik probeer dat zo laat mogelijk pas te doen (ook op aanraden van jou!), omdat ik echt aan de woning moet aanvoelen welke stijl het wordt en hoe de meubels en spullen erin gaan passen.

  • Romy 24 maart 2021 op 12:24 am - Beantwoord

   Ha wat leuk dat je binnenkort echt kunt gaan beginnen met aankopen doen voor jullie nieuwe woning! En inderdaad slim om dan vooral lekker te sparen zodat je het geld straks aan mooie meubels kunt besteden 🙂 Daar ga je vast prachtige dingen mee kopen die helemaal bij jullie huis passen.

 8. Daenelia 23 maart 2021 op 10:57 am - Beantwoord

  Leuk 🙂 En nee, ik moet wel binnenkort een afspraak maken om spullen te laten ophalen. Want ik ben grootleverancier aan de kringloopwinkel. Echt, het is niet dat ik veel koop, maar op een of andere manier trekken wij spullen aan. Nu dus weer een dubbele inboedel waar we vanaf moeten. Helaas niks waarvan ik denk ‘dat is iets voor Romy’, anders zou ik je wel even prive benaderen.
  Maar er gaan dus 1000 boeken richting de kringloop. En dan heb ik er nog 2000 over. Ook wat kookboeken, maar totaal niet vega. Zelf koop ik vrij weinig bij de kringloop. Hoewel ik nog wel eens wil zwichten voor een mooie vinyl plaat of single.

  • Romy 24 maart 2021 op 12:23 am - Beantwoord

   Wauw, daar zal de kringloopwinkel blij mee zijn! Spullen afleveren bij de kringloopwinkel moet ik binnenkort ook nodig weer eens gaan doen als ik in dezelfde situatie zit als jij en er ook Barts inboedel bij krijg 😉

 9. Naomi 23 maart 2021 op 11:05 am - Beantwoord

  Leuke boeken en prachtige kleding! Die gele blouse is zó helemaal jou! Mijn persoonlijke favoriet: de top met hartjes. Te schattig gewoon.

 10. Evelyne - Gouden Momenten 23 maart 2021 op 11:52 am - Beantwoord

  Ik heb de indruk dat je andere items in de kringloopwinkel in België kan kopen. Ik heb al sinds mijn schooltijd geen kringloopwinkel meer bezocht omdat je er enkel kasten en tafels en stoelen kan krijgen. Of dat zou nu moeten verandert zijn en ik moet misschien toch nog eens een kringloopwinkel opzoeken 😉 Mooie items heb je kunnen bemachtigen!

  • Romy 24 maart 2021 op 12:18 am - Beantwoord

   Je zou eens op zoek kunnen gaan naar een ander soort kringloopwinkel. Het assortiment kan echt enorm wisselen per winkel, merk ik. Bij mij is het ook echt een kwestie geweest van de beste kringloopwinkels vinden waar je meer vindt dan alleen kasten of oud servies 🙂

 11. Corine N 23 maart 2021 op 12:29 pm - Beantwoord

  Ja hoor ik heb 2 kringloopafspraken achter de rug. Superfijn want die had ik echt gemist. Wat leuke en echt mooie kleding voor de kids gescoord, tijdschrijften voor mezelf, ik werd er blij van

  • Romy 24 maart 2021 op 12:16 am - Beantwoord

   Wat een leuke aankopen allemaal! En natuurlijk extra genieten nadat kringloopshoppen zo lang niet mogelijk was 🙂

 12. Katrien 23 maart 2021 op 2:11 pm - Beantwoord

  Zulke mooie aankopen. Die gele bloes vind ik heel leuk! Veel plezier met je nieuwe spulletjes.

 13. zwartraafje 23 maart 2021 op 3:39 pm - Beantwoord

  Wat een leuke vondsten. Ik vind het steeds leuk om te zien welke schatten je hebt ontdekt tijdens een bezoekje aan de Kringloopwinkel fijn dat er nu dus nog is zo’n post verschijnt op je blog.

 14. Tamara 23 maart 2021 op 4:21 pm - Beantwoord

  Heerlijk dat gevoel dat je ein-de-lijk weer een keertje mag shoppen in de kringloop. En je bent ook nog eens supergoed geslaagd. Dat poezenblousje is heel schattig en vind het ook echt iets voor jou!

 15. Anouk 23 maart 2021 op 5:00 pm - Beantwoord

  Yes ik ben ook al naar de kringloop geweest, en ik vond 2 broeken die me als gegoten zitten. Een wonder want normaal vind ik nooit passende broeken bij de kringloop. Wat heb je veel toffe boeken gevonden zeg in 20 minuten, dat doe ik je niet na!

  • Romy 24 maart 2021 op 12:16 am - Beantwoord

   Ja, echt een goede buit, hè?! Heel blij mee! Jouw kringloopuurtje klinkt ook heel succesvol trouwens. Wat heerlijk dat je twee goed passende broeken wist te vinden!

 16. Lianne 23 maart 2021 op 6:47 pm - Beantwoord

  Wat een leuke dingen heb je gekocht! Vooral dat shirt met die hartjes is leuk! Ik kan me voorstellen dat op afspraak winkelen echt wel een feest is. Ik heb het nog niet gedaan, maar ik heb ook niks nodig. Ik ben tegenwoordig heel kritisch op mijn aankopen en bij alles denk ik: heb ik dit écht nodig? Meestal is het antwoord nee en besteed ik er geen aandacht meer aan. Ik wil gewoon niet te veel geld uitgeven omdat ik al zo’n tegenvallers heb gehad in het coronajaar. Kringloopshoppen doe ik wel weer als het écht open gaat. Anders ben ik bang dat ik alsnog allemaal spullen koop die ik eigenlijk niet nodig heb, haha!

  • Romy 24 maart 2021 op 12:15 am - Beantwoord

   Hihi, bij kringloopshoppen is het inderdaad verleidelijk om meer mee te nemen dan je nodig hebt. Ik ben zelf ook een superkritische shopper, maar merk dat ik in de kringloopwinkel iets eenvoudiger ‘ja’ zeg omdat het niet zo veel kost 😉 Maar al met al heb ik gelukkig nog bijna geen miskopen gedaan.
   Als alles straks weer open mag, dan kun je het kringloopshoppen vast nóg meer waarderen dan anders 🙂

 17. Odetta 24 maart 2021 op 4:08 pm - Beantwoord

  Wauw, wat heb je goed gescored! De gele blouse, de zwart blouse met bloemen en de groene jurk zijn een plaatje. Ik heb vandaag een houten poppenhuis voor € 1,95 gescored, hahaha.

 18. Jantine 25 maart 2021 op 9:22 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar, ik mis kringlopen ook heel erg. Onze kringloop is heel groot en je kunt op afspraak een uur naar binnen! Vorige week donderdagmiddag had ik een afspraak en ook ik liep te glunderen achter mijn mondkapje! En ik vond nog precies de ovenschaal die ik zocht ook! Plus nog een mandje met andere dingen die ook goed van pas komen. Helemaal blij!!
  Groetjes
  Jantine

 19. Rachel Kromdijk 27 maart 2021 op 9:26 pm - Beantwoord

  Je hebt prachtige items gescoord… heerlijk he vooral het afrekenen blijft leuk bij een kringloop!

 20. Charlotte 27 maart 2021 op 10:19 pm - Beantwoord

  Wat een toffe aankopen! Oh, wat zou ik graag weer een bezoek brengen aan de kringloopwinkels. Maar het moeten maken van een afspraak is iets wat mij toch nog tegenhoudt bij dit soort winkels…

 21. Saskia 31 maart 2021 op 10:43 am - Beantwoord

  Toffe aankoopjes. Ik mis het zeker wel, struinen in kringloopwinkels. Moet zeker eens een afspraak maken om eens te shoppen. Enige waar ik nog ben geweest is Action en Zeeman (grootste gedeelte voor die kleine van ons niet eens voor mezelf haha)

Recente blogs

Wortelmuffins / carrot cake muffins (gezond & glutenvrij)

27 april 2022|Recepten|

Het is niet zo dat ik er vandaag de hele dag knaloranje geschminkt bijloop en een collectie aan ‘Hup Holland hup’-shirts heb liggen. Maar een andere manier om mee te doen aan de oranje-hype op Koningsdag leek me wel heel geslaagd: wortelmuffins maken! Een keer de keuken in duiken voor carrot cake muffins stond al een tijdje op mijn lijstje. De week van Koningsdag leek me een perfecte gelegenheid om daar werk van te maken. Deze wortelmuffins zijn lekker zoet (zonder geraffineerde suikers) en supersnel te maken. En ze zijn vooral een heerlijke en gezonde snack voor als je trek hebt in iets oranje-achtigs. 

Blij Lijstje #8 | Warm welkom, kleurrijk kantoor & nieuwe bank!

11 april 2019|Positiviteit|

De afgelopen weken werd ik blij van flinke schoonmaakbeurten, fris geverfde muren en banken die werden afgeleverd. Ja ja, de verhuizing is in volle gang. Waarschijnlijk schrijf ik mijn volgende Blije Lijstje vanuit mijn nieuwe woning, maar dit keer heb je er nog een vanuit het ouderlijk huis tegoed. Ik heb een gevarieerd lijstje voor je in petto met alles waar ik blij van werd de afgelopen weken. Met onder andere een verrassende welkomstbrief, een kleurrijk prikbord en onderbroekenlol op het werktoilet.

Wat als je wel WILT, maar niet DURFT? (5 tips)

20 december 2017|Persoonlijke groei|

“Ik wil graag in mijn eentje backpacken, maar ik vind het te eng.” of “Ik wil wel een blog beginnen, maar ik durf het niet.” Een reis maken naar Australië? Of met Sprs.me op verrassingstrip? Ik zou wel willen, maar het is een ander verhaal of ik het ook echt durf. Het is dan ook niet altijd eenvoudig om de daad bij het woord te voegen en je grootste angsten, schuldgevoelens of onzekerheden aan de kant te zetten. Soms lijken ‘willen’ en ‘durven’ mijlenver bij elkaar vandaan te staan. Hoe kom je dan toch zover dat je iets niet alleen heel graag wilt, maar ook echt doet? Dit zijn 5 tips om je daarbij te helpen.