unnamed file 4 13

Mijn leuke plannen voor de laatste maanden van 2019

 • 22 november 2019
 • 37 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
waar ik naar uitzie in 2019

Wacht, hoe kan dat nu? Het einde van 2019 is alweer in zicht, terwijl het voor mijn gevoel helemaal niet zo lang geleden is dat ik heel heldhaftig met sterretjes zwaaide om dit jaar in te luiden. Maar voordat het opnieuw tijd is om met sterretjes te zwaaien en met terugblikartikelen te strooien, heb ik eerst nog genoeg leuke dingen om naar uit te zien. Dit zijn een paar leuke vooruitzichten die het staartje van 2019 voor mij in petto heeft.

 1. Kerstinkopen doen als een malle. Mijn kerstinboedel bestaat om precies te zijn uit één kersthanger. Tja, daar kun je natuurlijk geen kerst mee vieren. Binnenkort wil ik een mini-kerstboom uitzoeken en het tuincentrum onveilig maken om mooie ballen en versiering in te slaan. Hoe geweldig is het als je eindelijk een goed excuus hebt om een deel van je salaris aan allerlei mooie kerstornamenten te spenderen. Ik kijk ernaar uit!
 2. Sinterklaas! Maar first things first. Eerst binnenkort maar eens de Goedheiligman feestelijk uitzwaaien. Of nou ja, eerlijk gezegd vieren wij vanavond al een beetje Sinterklaas. Dat krijg je met twee families die allebei gek zijn op Pakjesavond. Vanavond staat er een leuk dobbelspel op het programma en over twee weken doen we het nog eens dunnetjes over bij de andere familie.
 3. Series kijken. De afgelopen maanden waren nogal druk. Met mijn onderneming naast het werk en alle plannen daarvoor heb ik soms tot in de late uurtjes doorgewerkt. Hoe leuk ik dat ook vind, ik ben blij dat het binnenkort ietsje rustiger is. Series kijken, dat is een van de belangrijke taken die ik dan maar eens ga vervullen. En films. Kortom, het is hoog tijd om mijn Netflixaccount iets minder te verwaarlozen.
 4. Kerstknutselen. Het is elk jaar een heel karwei om mijn kerstkaarten zelf te maken, maar tegelijkertijd is het kerstknutselen wel de ideale stok achter de deur om creatief bezig te zijn. De eerste drie kerstkaarten zijn een feit (zie de kaart hierboven!), nu de rest nog. Mijn vriend bood al aan dat hij wel wil meehelpen. Ik geloof dat ik me dat geen twee keer laat zeggen. Ik een workshop oliebollen bakken (zie het punt onderaan) van hem, hij een lesje kaarten maken van mij.
 5. Amsterdam in kerstsferen. Aan onze hoofdstad ben ik aardig verknocht geraakt. En in de winter ziet Amsterdam er nóg mooier uit met de vele lampjes en kerstdecoratie. Ik hoop dan ook zeker nog eens rond kersttijd door de Negen Straatjes te lopen, het mooie Magna Plaza te bezoeken (kijken kijken, niet kopen met alle prijzige winkels!) en misschien een rondje te maken op de schaatsbaan op het Museumplein.
 6. Naar de kerstmarkt. Nu ik toch al de nodige kerstclichés aan het opsommen ben, een bezoekje aan een kerstmarkt mag daarbij ook niet ontbreken. De kerstmarkt bij Haarzuilens lijkt me sprookjesachtig mooi, maar ook in Limburg kunnen ze er volgens mij wat van. Eens zien welke kerstmarkt het zal worden!
 7. Nieuw vloerkleed uitzoeken. De kriebels om dingen in huis te veranderen, verdwijnen bij mij nooit. Dankzij een leuke samenwerking ben ik binnenkort een mooi vloerkleed in de woonkamer rijker. Ook ben ik nog steeds niet klaar met mijn zoektocht naar hét dressoir (liefst een beetje betaalbaarder dan het dure exemplaar waarop ik mijn oog heb laten vallen). Hopelijk kan ik daar dit jaar nog voor slagen. Goh, misschien is het cliché van Tweede Kerstdag doorbrengen in een meubelboulevard zo’n slecht idee nog niet!
 8. Mijn zakelijke site lanceren. Yes, na héél lang voorbereiden (en een klein beetje uitstelgedrag dankzij de nodige gezonde spanning!) is het zover: binnenkort leg ik de laatste hand aan de website voor mijn diensten als tekstschrijver. Stiekem vind ik het heel spannend om mijn virtuele “kindje” het wereldwijde web in te sturen, maar het is wel een langverwacht punt dat ik hopelijk heel binnenkort van mijn zakelijke bucketlist kan afvinken.
 9. Oliebollen bakken. Sommige dingen moet je eens in je leven gedaan hebben. Oliebollen bakken hoort daar waarschijnlijk ook bij. Ik ga me er in ieder geval aan wagen bij de schoonfamilie. Met wat goede hulp van mensen met meer oliebollenervaring dan ik moet het vast lukken om het oude jaar smakelijk af te sluiten.
 10. Kerstvakantie vieren. En het allerleukste: aan het eind van dit jaar heb ik twee (!) weken vrij van werk. Na een best wel vol (maar leuk!) jaar zie ik er enorm naar uit eind december twee weken vrij te zijn van mijn werk in loondienst. Verplicht zelfs! Lang leve de kantoren die rond de kerstperiode twee weken hun deuren sluiten. Oh ja, de feestelijke kerstmarkt en kerstlunch waarmee we het werkjaar afsluiten, zijn vast ook geen straf.

Heb jij nog leuke plannen voor de rest van het jaar?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 22 november 2019 op 7:13 am - Beantwoord

  Hele fijne plannen. Ik kijk ook erg uit naar mijn twee weken kerstvakantie en kerst en ons stedentripje. Heel veel plezier met alles!

  • Romy 28 november 2019 op 9:18 pm - Beantwoord

   Wat een heerlijke vooruitzichten allemaal! Superfijn dat jij rond de kersttijd ook twee weken vrij bent!

 2. Audrey 22 november 2019 op 8:53 am - Beantwoord

  Ik heb ooit nog nooit Oliebollen gebakken! Vanavond Sinterklaas vieren is wel heel erg vroeg trouwens, maar het wordt er vast niet minder gezellig van. Veel plezier alvast!

  • Romy 28 november 2019 op 9:22 pm - Beantwoord

   Haha, wij vieren Sinterklaas altijd vrij vroeg, omdat we het twee keer vieren (met zowel de familie van mijn moeder als die van mijn vader). Maar gezellig was het zeker! 😉

 3. Meaghan 22 november 2019 op 9:28 am - Beantwoord

  Ah heerlijk lijstje! Leuke plannen heb je allemaal. Zo spannend dat je je zakelijke site gaat lanceren, maar dat is juist een mooie mijlpaal en ik weet zeker dat het er allemaal goed gaat uitzien! Ook leuk dat je zelf oliebollen leert bakken, alleen maar handig als je straks visite krijgt of op visite gaat (om mee te nemen). Hopelijk vind je straks ook wat meer rust om series en films te kijken en om prachtige kerstknutsels in elkaar te zetten.

  • Romy 28 november 2019 op 9:23 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve woorden! Zo’n eigen site is wel even spannend (stiekem vind ik het spannender dan alles rondom mijn blog), maar ik vind het ook wel gaaf om hem binnenkort te kunnen lanceren.
   Naar het oliebollen bakken zie ik ook al uit. Lijkt me alleen al heel gezellig om eens te doen!

 4. Naomi 22 november 2019 op 9:32 am - Beantwoord

  Nou, je hebt nog behoorlijk wat te doen de laatste weken, maar het klinkt allemaal leuk. Veel plezier met alle leuke dingen. En ja, het was toch gisteren dat 2019 begon? Hoe kan het dan dat het nu bijna 2020 is?

 5. Yvonne 22 november 2019 op 10:12 am - Beantwoord

  Heel veel kerstigs, I love it! Bij mij hoort een cheesy kerstfilm in de bioscoop met vriendinnen er ook altijd bij. En vorig jaar heb ik sinds jaaaaren de legpuzzel weer eens ontdekt, dat vind ik ook iets typisch knus voor de kerstvakantie!

  • Romy 28 november 2019 op 9:24 pm - Beantwoord

   Oeh ja, een foute kerstfilm (bij voorkeur een romcom met allerlei verhaallijnen door elkaar) mag voor mij ook niet ontbreken in de kerstperiode. Ik kan vast wel een vriendin zo ver krijgen met me mee te gaan 🙂

 6. Lianne 22 november 2019 op 10:16 am - Beantwoord

  Dat zijn allemaal leuke plannen! Stefan en ik bezoeken meestal een kerstmarkt in Duitsland. Supergezellig daar! Ik heb ook voor het eerst sinds jaren eindelijk weer eens twee weken vrij tijdens die periode! Als zzp’er kan ik dat lekker zelf bepalen 🙂 Even lekker met z’n tweeën twee weken even bijkomen, ik kijk er nu al naar uit!

  • Romy 28 november 2019 op 9:28 pm - Beantwoord

   Superleuk idee, zo’n kerstmarkt in Duitsland! Ik zat er stiekem ook al aan te denken dat een kerstmarkt in België of Duitsland wel leuk zou zijn. Wie weet krijg ik Bart zover om mee te gaan.
   Wat heerlijk dat jullie ook straks twee weken vakantie in het vooruitzicht hebben rond de kersttijd. Meer dan verdiend na een jaar hard werken volgens mij 🙂

 7. Jessica J. 22 november 2019 op 10:24 am - Beantwoord

  Ik wil ook erg graag een klein kerstboompje zetten, maar ben bang dat de kat de ornamenten aan diggelen mept en de boom kaal vreet. :’) Misschien dat we hem wat hogerop kunnen zetten als we wat andere spullen tijdelijk een ander plaatsje geven!

  • Romy 28 november 2019 op 9:29 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben stiekem ook heel benieuwd hoe een kerstboom in combinatie met Pippa zal gaan. Ik heb zo’n vermoeden dat ze de hangende ornamenten geweldig zal vinden (op een andere manier dan ik, haha).
   Hopelijk houden Pippa en jullie kat onze kerstbomen enigszins heel 😉

 8. Janne 22 november 2019 op 10:28 am - Beantwoord

  Ik heb ook een boel plannen voor het eind van het jaar. Ik hoop voor mijn studie een aantal verslagen af te maken: voor eentje heb ik nog maar een paar dagen nodig en ik hoop dat de tweede nog dit jaar af komt. Ik geef midden december een housewarming en ik ben van plan om allerlei nieuwe taartrecepten uit te proberen voor mijn bezoek. Er staat een Sinterklaasviering met mijn vaders kant van de familie op het programma — bijna dertig man en de meest enorme surprises, dus het wordt sowieso interessant. Ik heb afgelopen weekend stoelen gevonden voor bij mijn eettafel, en die ga ik ergens de komende tijd verven in mooie blauwtinten. Genoeg te doen dus 😀 ik zal net zoals jij niet veel stilzitten, behalve voor het maken van kerstknutsels (ik ben een paar rode wanten aan het breien!).

  • Romy 28 november 2019 op 9:31 pm - Beantwoord

   Jij hebt nogal wat leuke dingen op de planning staan. Heerlijk, zo’n groot Sinterklaasfeest! En wat tof dat het niet lang meer duurt voordat je je huis officieel gaat inwijden met dierbaren. Gaaf hoor! Hopelijk houd je tussen alle leuke plannen door ook nog wat tijd over om je rode wanten af te maken 🙂

 9. Lilian Visser 22 november 2019 op 10:44 am - Beantwoord

  Ik heb al kerstkaarten gemaakt én een vloerkleed gekocht haha. Verder zijn mijn plannen: gewoon een beetje rustig aan doen, plannen maken voor 2020 en zoveel mogelijk genieten van het daglicht 🙂

  • Romy 28 november 2019 op 9:31 pm - Beantwoord

   Wat goed! Niets zo belangrijk als daglicht meepakken zodra dat kan. Ik probeer om die reden ook elke dag dat ik overdag thuis ben even wat buitenlucht mee te pakken.

 10. Anna 22 november 2019 op 12:35 pm - Beantwoord

  Wat heerlijk dat je straks 2 weken vrij bent! Mocht je de tijd hebben dan kan ik je het echt aanraden om naar een Duitse kerstmarkt te gaan. Die vind ik stiekem zoveel gezelliger dan bij ons! 🙂 En ik ben super benieuwd naar je nieuwe website!

  • Romy 28 november 2019 op 9:32 pm - Beantwoord

   Goed om te weten! Een Duitse kerstmarkt lijkt mij inderdaad ook heel leuk om eens te bezoeken. Wie weet komt dat er deze kerstperiode nog eens van 🙂

 11. Ilona Wielinga 22 november 2019 op 1:25 pm - Beantwoord

  Zo leuk om te lezen! En zo herkenbaar die spanning rondom je website. Ik vond het ook wel heel spannend toen mijn vernieuwde portfoliosite live ging.

  • Romy 28 november 2019 op 9:36 pm - Beantwoord

   Dat kan ik me voorstellen. Zo spannend is het om een eigen site te lanceren. Het gekke is dat ik mijn blog destijds binnen één dag online had zonder me daar druk over te maken. Maar zo’n zakelijke site vind ik blijkbaar toch een stuk spannender.

 12. Jantine 22 november 2019 op 3:53 pm - Beantwoord

  Heerlijke plannen!
  Ik ben 2 jaar geleden begonnen met het hele jaar door kerstkaarten maken, het lukte me namelijk nooit om er in december genoeg op tijd af te hebben, wat veel stress opleverde. En kaarten die pas na kerst bezorgd werden.
  Nu doe ik het hele jaar door af en toe kerstkaarten, dat gaat prima en ze worden heel verschillend.
  Hoewel ik erg pro-Sinterklaas ben en we dit feest zeker uitgebreid gaan vieren belandde ik tot mijn eigen verrassing afgelopen weekend al op een gezellige kerstmarkt in Oberhausen. We waren daar vanwege het concert van A-ha, dat overigens ook geweldig was. Maar de kerstmarkt was dus al van start gegaan. En Duitse kerstmarkten zijn toch wel echt heel sfeervol, vooral ‘s avonds, zo bleek.
  Verder vieren zowel lief als ikzelf onze verjaardagen in december, daarom gaan we met onze naaste familie lekker een weekendje weg.
  En december is een drukke maand op mijn werk, leuk, maar ook fijn als het weer klaar is ?
  Oliebollen heb ik al wel eens gebakken, best leuk, vooral als het in de tuin kan en je niet die lucht nog tot half januari in huis hebt ?
  Geniet lekker van de komende weken!
  Groetjes
  Jantine

  • Romy 28 november 2019 op 9:39 pm - Beantwoord

   Wat een slim idee om al vroeg te beginnen met het maken van kerstkaarten! Dan hoef je je inderdaad niet last-minute te haasten om alles af te krijgen én voorkom je dat de kerstkaarten je na een paar weken de neusgaten uit komen 😉
   Grappig trouwens dat de kerstmarkten in Duitsland nu al bezig zijn. Ze zijn er op tijd bij. Ik ben inmiddels ook wel nieuwsgierig geworden naar de Duitse kerstmarkten. Wie weet ga ik ook nog eens die kant op rond de kersttijd.
   Wat betreft de oliebollen heb ik mazzel dat ik dat bij de ouders van mijn vriend doe, haha. Heb ik zelf geen last van de oliebollenlucht dus 😉

 13. Giovanna Jansen 22 november 2019 op 5:50 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke plannen voor de komende maanden!
  Ik vind kerstmarkten bezoeken ook zo leuk, ik wil er zeker een paar bezoeken dit jaar. En ook eens een keer naar Deventer met het Dickensfestijn.
  En ik kijk er stiekem al naar uit om op oudejaarsdag oliebollen en appelflappen te bakken. Altijd zo leuk om te doen en een heerlijke afsluiter van het jaar. 🙂

  • Romy 28 november 2019 op 9:40 pm - Beantwoord

   Oh ja, dat Dickensfestijn lijkt mij ook ontzettend mooi. Dat lijkt me ook prachtig om een keer te bezoeken. Het Dickensfestijn in Haarlem is ook echt een aanrader trouwens. Prachtig vond ik het daar twee jaar geleden!

 14. Zo simpel is dan geluk 22 november 2019 op 7:44 pm - Beantwoord

  Heerlijk dat je dit jaar nog twee weken vrij bent. Dat geeft vast genoeg tijd voor het kijken van die series!
  Leuke dingen heb je op de planning, lekker van gaan genieten.
  Waar ik nog naar uitkijk dit jaar? Daar heb ik toevallig van de week ook een blog overgeschreven!

  • Romy 28 november 2019 op 9:41 pm - Beantwoord

   Oh leuk! Ik ga snel je blogartikel lezen. Ben benieuwd naar jouw plannen voor de laatste maand van het jaar!

 15. bychristiana 23 november 2019 op 8:12 am - Beantwoord

  Wat spannend, dat je je zakelijke site gaat lanceren. Daar zullen vast en zeker een hoop voorbereidingen aan vooraf zijn gegaan. Knap hoe jij dat allemaal doet; je eigen huishouden, Pippa, dagelijks bloggen, werken en daarnaast ook nog je werk als tekstschrijfster! Ik ben super benieuwd naar je vloerkleed, die zien we vast en zeker nog eens voorbij komen hier.

  • Romy 28 november 2019 op 9:46 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve compliment! Er gaan inderdaad nogal wat voorbereidingen zitten in het opzetten van mijn zakelijke site. Ik dacht dat het me wel zou lukken na het opzetten van mijn blog, maar dat bleek toch iets ingewikkelder te zijn 😉 Gelukkig is het met een mooi doel voor ogen: hopelijk kan ik volgende week mijn site echt lanceren.

 16. Jacqueline 23 november 2019 op 8:20 pm - Beantwoord

  Met al die leuke dingen vliegen die laatste weken zo voorbij.
  Ik vier sinterklaas met mijn familie en kerst met mijn schoonfamilie. Daarnaast nog een hoop verjaardagen en ik kijk heel erg uit naar het Danceable festival volgend weekend, waar ik 2x mag optreden.

  • Romy 28 november 2019 op 9:48 pm - Beantwoord

   Wat gaaf dat je bij dat festival gaat optreden! Heel veel plezier alvast dit weekend!

 17. Justine 23 november 2019 op 11:12 pm - Beantwoord

  Wat een leuke plannen! Voor je het weet is de maand zo voorbij 😉 Moest wel lachen om je vloerkleed plannen. ben benieuwd naar wat voor iets je gaat uitkiezen! Ennn.. naar je zakelijke website!

 18. Saskia 25 november 2019 op 8:23 am - Beantwoord

  Ja we zijn alweer bijna aan het einde van 2019… Tjeetje wat gaat het hard. Ik kijk erg uit naar de Sint viering met mijn ouders en uiteraard de eerste keer met Noa. Zelfde geldt voor Kerst en ik kijk erg uit naar mijn (waarschijnlijk) bijna 3 weken vakantie het einde v/h jaar<3

  • Romy 28 november 2019 op 10:08 pm - Beantwoord

   Jij hebt ook heel wat leuke vooruitzichten voor het eind van het jaar. Heel bijzonder waarschijnlijk om zowel Sinterklaas als kerst voor het eerst met Noa erbij te vieren. Ik kan me voorstellen dat dat het extra speciaal maakt.

 19. Nikita 28 november 2019 op 10:31 pm - Beantwoord

  Ik kijk uit naar Sinterklaas, ieder jaar weer. Maar dit jaar gaat de Sint me nieuwe stiftjes brengen, van mijn favoriete merk. Ik hoop daarmee veel te tekenen in december want ik zal het hard nodig hebben. Ik ben ook bezig met mijn eigen kerstkaartjes te maken, ook zo wil ik de feestdagen wat beter maken voor mezelf. Een kaartje is ondertussen al op bestemming gekomen en werd heel dankbaar ontvangen. Wat ik ook ga doen is met familie en vrienden de kerstmarkt doen in Brugge! En vanzelfsprekend dat ik daar heel erg naar uitkijk. Ik moet normaal werken, maar ik ga proberen van shift te wisselen met iemand.

  Ik kijk niet echt uit naar de feestdagen omdat het de eerste kerst en nieuwjaar is zonder opa. En dat zal een hele zware worden. Met oma was het al zwaar, maar ik ben door de jaren nog gevoeliger geworden. Sowieso waren de feestdagen al niet echt meer mijn ding sinds oma gestorven was, maar nu het de eerste feestdagen zijn zonder opa… Ik moet wel eventjes slikken.

  • Romy 28 november 2019 op 11:53 pm - Beantwoord

   Wat een fijne plannen heb je voor de komende maand! Het krijgen van de stiftjes is al een ontzettend leuk vooruitzicht. Die komen vast ook nog goed van pas bij het kerstkaarten maken.
   Ik kan me voorstellen dat de kerstdagen wel een zwart randje hebben gekregen nu je je opa en oma allebei moet missen. Het verlies van een dierbare is helaas extra merkbaar als diegene er tijdens de feestdagen niet meer bij is. Heel heftig moet dat zijn! 🙁

Recente blogs

Inkiekje #74 | Van Pakjesavond naar een kerstdiner op de Veluwe

19 december 2022|Persoonlijk|

De afgelopen weken stonden onder andere in het teken van een (iets te) grote kerstboom, een hele stapel werk en een kerstdiner in een prachtig stukje Nederland. Maar ook waren er ondernemersdates, zelfgemaakte lampen, blanco agenda's en een moment van afscheid. Kortom: ik heb me niet verveeld! Ik neem je mee op ons weekend naar de Veluwe en ook gewoon naar de winterse taferelen bij ons in de buurt (die me meteen een nieuwe goede gewoonte aanleerden). Spiek vooral mee!