plannen voor de nazomer

Normaal gesproken ben ik niet per se heel blij als de laatste zomerse dagen achter de rug zijn. Maar dit jaar heb ik genoeg naar uit te zien in de nazomer om ook de maand september enthousiast te verwelkomen. Zo ben ik deze nazomer een aantal keer in het theater te vinden, ga ik heel binnenkort iets doen met stippen en een kwast, mag ik mijn jeugdidolen bewonderen in de Arena en staan er leuke uitstapjes én bankhangsessies op de planning. Dit zijn 15 fijne vooruitzichten voor de komende tijd.

 1. Ik was alweer bijna vergeten dat mijn moeder en ik deze week met schilderkwasten aan de slag gaan. Dit keer niet om muren van een kleurtje te voorzien, maar voor een workshop stipschilderen (die ik mijn moeder twee maanden terug cadeau deed). Klinkt misschien kneuterig, maar wij zien er enorm naar uit om een porseleinen bordje van vrolijk gekleurde stippen te voorzien. Morgen is het al zover!
 2. Ook het verjaardagscadeau aan mijn vader ga ik binnenkort verzilveren. Eind oktober gaan we naar het concert van Krezip. Krezip is een van de weinige bands waarvan ik bijna alle nummers ken. Puur jeugdsentiment! Ik kan niet wachten om de nummers straks in de Arena samen met mijn vader uit volle borst mee te zingen.
 3. Ook een theaterbezoekje staat al op de planning voor binnenkort. Ik had dankzij mijn deelname aan een onderzoekje vrijkaartjes gekregen voor een voorstelling van Sara Kroos. Niet verkeerd! Daar ga ik gezellig samen met mijn vriend naartoe <3
 4. Sowieso samen leuke dingen doen. Of gewoon bankhangen of samen koken. Zodra we samen in de keuken staan, vind ik koken dus opeens verrassend leuk (en sloof ik me ook net iets meer uit dan voor mijn solo-diners).
 5. De dag erna mag ik alweer vroeg uit de veren, want dan neem ik met een vriendin de trein naar Duitsland. Voor een dagje maar, maar we hebben grootse shopplannen bij de Duitse drogisten. We gaan een dag naar Duisburg met de sneltrein in de hoop daar heel wat leuke koopjes bij de Duitse drogisten te scoren en natuurlijk de stad te verkennen (of was het nu andersom?).
 6. Ik wil binnenkort nog een keer naar de botanische tuin in Amsterdam of Leiden gaan. Al wekenlang wil ik graag weer eens mooie bloemen fotograferen. Of vlinders. Of allebei.
 7. En nu we het toch over fotograferen hebben: ik hoop ook zeker wat mooie herfstfoto’s te kunnen maken zodra de blaadjes binnenkort naar beneden dwarrelen. Dat is de standaard activiteit die elk jaar niet mag ontbreken op mijn herfstbucketlist.
 8. Ook hoop ik nog een leuke okergele of oudroze jurk te scoren. De zoektocht daarnaar alleen al is een fijn vooruitzicht. Ik denk dat ik eens bij Gesponnen Suiker ga rondkijken. Daar wil ik al zó lang naartoe.
 9. Een nieuwe zakelijke fotoshoot is iets wat ook al tijden op mijn lijstje staat. Ik wil heel graag van de zakelijke pagina die ik als tekstschrijver heb een aparte site maken. Net wat professioneler, met een portfolio erbij en met een apart mailadres. Ik ben de afgelopen tijd al veel bezig geweest met plannen maken en dingen uitdenken. Tijd om mijn plannen waar te maken!
 10. De komende weken wil ik een paar nieuwe, grote kamerplanten kopen. Dat wordt een bezoekje aan het tuincentrum binnenkort. Geen straf! Ik heb zelfs al een paar flinke zakken potgrond in huis. De boodschap is duidelijk: mijn plantenfamilie is nog niet compleet.
 11. De leuke jongen in mijn leven is heel goed in de keuken. En dus kreeg ik laatst te horen dat we maar eens moeten gaan pepernoten bakken. Geen slecht plan, zeker niet voor iemand als ik die pepernoten alleen uit de zak kent. Eens zien wat ik ervan bak! *pun intended*
 12. Én ik wil gaan leren om zelf pompoensoep te maken. Het schijnt zo moeilijk nog niet te zijn en ik vind dat echt een herfstmaaltijd.
 13. Ergens een week vrij? Ik heb nog aardig wat vrije dagen over, dus ik denk dat ik mezelf maar ergens de komende maanden op een week vrij ga trakteren. Geeft me mooi de kans om in één keer heel wat vooruitzichten van dit lijstje waar te maken. En om lekker te relaxen met een kop thee erbij.
 14. Lekker cliché, maar ik weet zeker dat ik deze nazomer wel een aantal mooie boswandelingen zal maken. Voor de paarse heide ben ik volgens mij helaas net te laat, maar met de gele bomen straks is een wandeling door het bos ook niet verkeerd. Kan ik mooi mijn nieuwe (tweedehands) jas aantrekken.
 15. Maar alles leuk en aardig, avondjes met een plaid op de bank zijn ook zo erg nog niet. De leuke tv-programma’s gaan langzaamaan weer beginnen, het wordt ’s avonds weer wat donkerder en mijn bank zit ook nog eens heerlijk. Eerst nog even een fijne plaid kopen en dan ben ik klaar voor de nazomeravonden. Of de herfstregen nu met bakken uit de hemel valt of niet, ik vermaak me wel.

Heb jij al leuke plannen voor de nazomer?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 3 september 2019 op 6:41 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje met mooie vooruitzichten. Ook al ga ik nog twee weekjes de zon opzoeken, ik kijk ook wel uit naar het herfstseizoen met de mooie kleuren.

  • Romy 3 september 2019 op 8:59 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat jij ook zo uitziet naar de herfst. Maar twee weken zon klinkt overigens ook echt totaal niet verkeerd 🙂

 2. Shirley 3 september 2019 op 7:07 am - Beantwoord

  Er staan al veel leuke dingen op je planning. Een plaid kan inderdaad niet ontbreken in de herfst. Ik heb nog drie weken vakantie in het vooruitzicht, maar ik hoop ook weer fulltime aan het werk te gaan. Er staan veel gesprekken op de planning in ieder geval.

  • Romy 3 september 2019 op 8:59 pm - Beantwoord

   Heerlijk zeg, drie weken vakantie! Hopelijk komt die ene leuke baan er snel van. Ik duim hard met je mee dat in ieder geval een van de gesprekken iets leuks oplevert 🙂

 3. Sanne 3 september 2019 op 7:20 am - Beantwoord

  Heerlijk lijstje weer! Confession: ik lig alweer met een dekentje op de bank. Wat leuk ook dat je met je vader en moeder zulke activiteiten onderneemt.

  • Romy 3 september 2019 op 9:00 pm - Beantwoord

   Haha, met fijne dekentjes kun je natuurlijk ook niet vroeg genoeg beginnen 🙂
   Ik vind het ook heel gezellig (zeker nu ik niet meer thuis woon) om nog regelmatig iets leuks met mijn ouders buiten de deur te ondernemen.

 4. Anouk 3 september 2019 op 7:24 am - Beantwoord

  Wat een verukkelijke vooruitzichten zeg, en wat leuk dat je geluk in de liefde gaat vinden deze maand.

  • Romy 3 september 2019 op 9:01 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik heb sinds kort een vriend en ben ook echt heel blij met hem 🙂

 5. Naomi 3 september 2019 op 7:50 am - Beantwoord

  Dat zijn een paar leuke ‘verheugjes’. Ik vind het nu al niets dat de dagen korter worden, maar ik merk dat ik dan wel (nog) meer lees, dus daar verheug ik me dan maar op.

  • Romy 3 september 2019 op 9:06 pm - Beantwoord

   Leestijd is inderdaad wel een fijn vooruitzicht voor de herfst. Ik hoop ook binnenkort weer wat meer te lezen. Daar is de herfst perfect voor.

 6. Ilona Wielinga 3 september 2019 op 8:21 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje met fijne vooruitzichten. Ik snap dat je je er op verheugd! Ik ben blij dat de dagen inmiddels korter worden en de herfst echt in aantocht is.

 7. Jessica J. 3 september 2019 op 8:43 am - Beantwoord

  Wauw, jullie staan samen in de keuken? Dat moeten mijn vriend en ik niet proberen, haha. Als één iemand kookt, blijft de andere in de woonkamer. Het helpt natuurlijk niet dat wij maar een erg klein keukentje hebben. ?
  Zelfgemaakte pompoensoep is zó lekker! Protip: mix er eens rode paprika en een rood appeltje doorheen. Héérlijk!

  • Romy 3 september 2019 op 9:43 pm - Beantwoord

   Haha, misschien ligt het aan mijn grote keuken of aan het feit dat ik nog wel wat extra kookkennis kan gebruiken, maar ik vind samen koken dus écht heel gezellig. Overigens is mijn vriend goed in koken en ben ik goed in opruimen, dus dat is ook wel een goede match 😛
   Dank je voor de pompoensoeptip trouwens! Dat ga ik eens proberen. Ik verheug me er nu al op!

 8. Audrey 3 september 2019 op 8:47 am - Beantwoord

  Ho, wacht, heb ik iets gemist, of drop je nu zomaar het nieuws dat je een vriend hebt? Superleuk!

  Pompoensoep is trouwens supermakkelijk om te maken (hoewel, ik krijg de pompoen al in blokjes aangeleverd door mijn moeder die ervoor heeft staan ploeteren).

  • Romy 3 september 2019 op 9:47 pm - Beantwoord

   Haha, ik had er heel kort in mijn maandoverzicht iets over verteld, maar ik heb inderdaad sinds heel kort een vriend 🙂 Hopelijk kan ik hem binnenkort nog een keer officieel introduceren op mijn blog.
   Ik denk dat bij pompoensoep de pompoen snijden inderdaad nog het lastigst is. Misschien moet ik ook maar gewoon kant-en-klare blokjes pompoen kopen of mijn vriend lief aankijken voor het snijden 😉

 9. Sandra 3 september 2019 op 8:58 am - Beantwoord

  Hé hé, mijn oog viel ook gelijk op de woorden ‘mijn vriend’. Offfff heb ik dat verkeerd geïnterpreteerd? Haha, nu ben ik natuurlijk wel benieuwd hè!

  Leuk dat je met je vader en moeder allebei leuke dingen gaat doen. Veel plezier alvast bij de workshop morgen! Ahhh en ik kijk ook heel erg uit naar de mooie boswandelingen straks. Kom maar door met die herfstkleuren. ♡

  Dit najaar hopen mijn man en ik in ons nieuwe huis te gaan wonen. Verder staat ook de huwelijksreis op de planning, whoooho.

  • Romy 3 september 2019 op 9:49 pm - Beantwoord

   Haha, nee hoor, je hebt gelijk! Ik heb sinds heel kort een vriend. Heel blij met hem! <3 Ik zal eens checken of ik hem binnenkort een keer officieel op mijn blog mag introduceren, want ik geloof dat veel mensen heel nieuwsgierig zijn inmiddels 😀
   Wat heerlijk dat jullie binnenkort echt in jullie huis kunnen intrekken! En echt geweldig dat jullie huwelijksreis ook al steeds dichterbij komt. Zoals ik je beschrijving van de reis op je blog las, wordt het echt een droomreis.

 10. bychristiana 3 september 2019 op 9:11 am - Beantwoord

  Leuk, nieuwe planten! Als je eenmaal begonnen bent, is er geen houden meer aan, dus je bent gewaarschuwd;-) Wat leuk dat je nieuwe liefde graag in de keuken staat. De liefde van een vrouw….;-) Ik ben ook wel benieuwd naar jullie pepernoten avontuur. Ik heb ze ook nog nooit zelf gebakken. Veel plezier morgen met schilderen!

  • Romy 3 september 2019 op 9:52 pm - Beantwoord

   Haha, planten zijn inderdaad nogal verslavend, zo blijkt. Terwijl ik een half jaar geleden nog riep dat ik nooit grote planten in huis wilde halen, wil ik nu niets liever dan dat 😉 Smaak is blijkbaar veranderlijk.
   Misschien moet ik ons pepernotenavontuur maar vastleggen binnenkort. Volgens vriendlief is pepernoten bakken een leuke bezigheid en kun je zelfs nog je frustratie erin kwijt, haha. Ik ben dus heel benieuwd.

 11. Geke 3 september 2019 op 9:22 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke lijst fijne vooruitzichten. Ook super dat je zoveel uitstapjes met je ouders doet.
  Succes ook met de kook- en bakplannen! Sommige pompoenen hoef je trouwens niet te schillen, ’t is maar dat je niet zo zit te zwoegen als ik eens vroeger, en er dan achter komen dat het eigenlijk niet hoefde. En de combinatie pompoen – appel is zo lekker, dus hier geen pompoensoep zonder een appeltje erin.

  Ik hoop net eens niet te moeten koken. Misschien dat we er toch nog een weekje tussenuit gaan. Deze zomer door de lang durende dakwerken aan ons huis, niet echt vakantie en zeker geen rust, gehad. Ik zou het wel kunnen gebruiken. En dan twijfel: eenvoudig huisje in Nl-Limburg, of eens luxe doen en een all-in in een warm land?

  • Romy 5 september 2019 op 9:05 am - Beantwoord

   Dank je wel voor je fijne pompoensoep-tips! En goed om te weten dat schillen niet altijd nodig was. Dat zou inderdaad al de helft van het werk schelen.
   Wat heerlijk trouwens dat jullie misschien toch nog een weekje vakantie boeken. Ik vind zelf in het najaar een tripje naar de zon wel heel fijn, maar een huisje in Nederland is natuurlijk ook niet verkeerd om even echt te kunnen ontspannen zonder stress over vliegtuigen, buitenlands eten of vreemde gewoontes 🙂

 12. Jenn 3 september 2019 op 9:34 am - Beantwoord

  Heerlijk lijstje! Ik heb even gemist dat je een vriend hebt geloof ik, wat leuk!

  • Romy 5 september 2019 op 9:06 am - Beantwoord

   Dank je! Ik had het nieuws van mijn vriend alleen in mijn maandoverzicht kort aangestipt, maar hopelijk kan ik hem binnenkort nog wat uitgebreider voorstellen 🙂

 13. Lianne 3 september 2019 op 10:19 am - Beantwoord

  Wat een leuke plannen heb je! Ik vind het ook maar niets dat het weer kouder wordt en dat de dagen korter worden, maar een lijstje opstellen met leuke plannen kan altijd helpen! Wat fijn dat je vriend zo goed in de keuken is! Daar ben ik dan helaas wat minder mee gezegend, haha! Misschien dat we binnenkort iets samen kunnen gaan doen van het lijstje? 🙂

  • Romy 5 september 2019 op 9:07 am - Beantwoord

   Absoluut! Met fijne plannen worden zelfs de koudere seizoenen nog écht leuk. Ik bof ook wel echt met een vriend die goed kan koken. Al is het maar omdat ik zelf nog wat van zijn lessen kan profiteren 😉
   Lijkt me leuk om een keer samen iets van mijn lijstje te doen! Daar kunnen we vast iets leuks voor bedenken. En sowieso zie ik uit naar ons tripje naar Haarlem natuurlijk 🙂

 14. Bettie 3 september 2019 op 11:03 am - Beantwoord

  Super fijn lijstje. Klinkt allemaal fantastisch en wat tof dat je naar Krezip gaat. Mijn jongere ik is wel heel erg jaloers.

  Bettie
  http://www.thewildflowerhippie.com

 15. Simone 3 september 2019 op 12:15 pm - Beantwoord

  Whaaaaa, najaar betekend gewoon dat we de sleutel van ons huis krijgen. Misschien vind ik het daarom ook niet zo erg dat de zomer voorbij is? Dus dat wordt lekker klussen en cocoonen in ons nieuwe huis haha!

 16. Linda 3 september 2019 op 2:13 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat je ook naar Krezip gaat! Alleen moet je wel naar de Ziggodome, in de Arena staan ze niet 😉

 17. Zo simpel is dan geluk 3 september 2019 op 7:35 pm - Beantwoord

  Wacht, ho , stop… Je hebt een vriend. Wat ontzettend leuk!!
  Je hebt zeker heel wat fijne dingen om naar uit te kijken.
  Een goede vriendin van mij gaat binnenkort trouwens, dus dat is wel iets waar ik zelf erg naar uitkijk.

  • Romy 10 september 2019 op 12:05 am - Beantwoord

   Klopt, ik heb sinds kort een vriend 🙂 Zo blij met hem!

 18. Anna 3 september 2019 op 9:07 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje, ik krijg bijna zin in de herfst haha! :p Zelf pepernoten bakken, ooooh, dat is altijd heerlijk. Nu krijg ik ook zin om dat weer eens te doen, ook al is het nog lang geen Sinterklaas :p. Pompoensoep is inderdaad lekker in het najaar en zo makkelijk te maken! Ik koop meestal pompoenblokjes uit het vriesvak, dan hoef je helemaal niks meer zelf te doen en het is heerlijk :p. En wat een heerlijk vooruitzicht dat je een week vrij hebt, veel plezier alvast!

 19. Mariska 3 september 2019 op 10:03 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen dat je een vriend hebt! Ik dacht al dat ik iets gemist had, maar waarschijnlijk heb je het nog niet eerder genoemd 🙂 Heel veel geluk!

 20. Eric 3 september 2019 op 10:22 pm - Beantwoord

  Ben benieuwd of je inderdaad alle liedjes van Krezip kent. Dan ga ik ervan uit dat je straks alles meezingt. :-;

  • Ann 4 september 2019 op 7:20 pm - Beantwoord

   Is dit een reactie van DE vriend? 🙂 Superleuk, gefeliciteerd!!

   • Romy 4 september 2019 op 10:39 pm - Beantwoord

    Haha, dit was een reactie van mijn vader ? Mijn vriend leest stilletjes mee ?

 21. chucky1012 4 september 2019 op 6:51 am - Beantwoord

  Je hebt zoveel leuks om naar uit te kijken….
  Lekker goed genieten van leuke uitjes en shoppen etc……

 22. Iris 4 september 2019 op 6:41 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke dingen allemaal! Ik wil ook echt eens leuke workshops gaan doen en kneuterig is dan helemaal niet erg. En lekker ook dat je nog wat vrije dagen over hebt, groot gelijk dat je jezelf op een week vrij trakteert! Veel plezier deze maand 😀

 23. Saskia 7 september 2019 op 9:36 pm - Beantwoord

  Leuke plannen! Sara Kroos ben ik ook járen geleden geweest erg leuk! 🙂
  En leuk naar een concert van Krezip. Avast heel erg veel plezier.

  • Romy 10 september 2019 op 8:29 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ik ben zowel naar Sara Kroos als naar het concert ook echt heel benieuwd ?

 24. Odetta 8 september 2019 op 9:09 am - Beantwoord

  Superleuke nazomerplannen! Ik heb nog niets concreets gepland. Maar samen met Rob Formule 1 races kijken staat zeker op het programma. Wat vrije dagen plannen staat ook op de agenda. Creatief bezig zijn, vast wel.

  • Romy 14 september 2019 op 10:51 pm - Beantwoord

   Heerlijk dat er wat vrije dagen aan zitten te komen dit najaar. Hopelijk kun je dan lekker genieten van het creatief bezig zijn. Daar is de herfst natuurlijk dé tijd voor.

 25. Giovanna Jansen 8 september 2019 op 9:27 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke nazomer bucketlist! Ik heb zin om een appeltaart te bakken en een lange boswandeling te maken. 🙂

 26. Nikita 11 september 2019 op 10:54 am - Beantwoord

  Wat een toffe dingen om naar uit de kijken! Ik hoop dat je van al die plannen oprecht gaat genieten. Maar ik denk eerlijk gezegd niet dat dat een probleem zal worden.

  Ik heb weinig plannen omdat ik vooral veel rust moet nemen doordat ik terug fulltime werk. Maar ik ga wel morgen met mijn nichtje na haar ochtend les de stad in in Brugge! En je weet dat dat iets is waar ik heel vrolijk van word! Brugge! Nee, ik ben die stad nog niet beu nu ik er dagelijks zoveel kom. Integendeel, ik vind het alleen maar leuk. Nostalgie! Ik kijk er wel naar uit omdat ik haar echt al heel lang niet meer ‘live’ heb gezien doordat zij nog naar school gaat en ik aan het werk ben. Maar morgen heeft ze een vrije middag en morgen is mijn vrije dag, dus dat komt mooi uit. Verder wil ik ook mijn kast opruimen want er ligt heel veel in waarvan ik weet dat ik het niet meer ga aandoen omdat mijn kledingstijl aan het veranderen is. Dus ik ga met sommige dingen mijn zusje blij maken en met sommige dingen de kringloopwinkel. En als ik daar dan toch ben, wil ik eens tussen de rekken snuisteren. Dat klinken nu weer heel intensieve dingen maar ik ga ze stap voor stap doen. Ik ben van plan komende tijd de eerste twee planken aan te pakken en dan de andere twee en daarna lade per lade. Het liefst doe ik alles in een keer, maar dat is niet mogelijk met mijn energie en dat moet ik aanvaarden. Dus dat doe ik stapje per stapje ook. Maar een kast waar de helft niet meer gedragen wordt is gewoon niet leuk. Oke, dat klonk dramatisch. Maar ik denk dat er wel het een en ander uit mijn kast gaat verdwijnen. Perks of becoming an adult denk ik

  • Romy 15 september 2019 op 12:14 am - Beantwoord

   Oh wat heerlijk dat je afgelopen week weer een dag in Brugge kon doorbrengen. Hopelijk heb je er volop van kunnen genieten samen met je nichtje, maar ik ben ervan overtuigd dat dat helemaal goed is gekomen.
   Leuk trouwens dat er een flinke opruimbeurt van je kledingkast op de planning staat. Zoiets kost natuurlijk wat tijd, maar kan wel zoveel meer orde in je hoofd en in de kast geven, zeker als je kledingstijl is veranderd. Zet hem op met de opruimbeurt! 🙂