leven leuker maken 1

Mijn leven is nog "veul" beter sinds ik…

 • 1 juni 2021
 • 27 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Zelfliefde
leven beter maken

Soms doe je een ontdekking waarvan je je afvraagt waarom je die niet tien jaar eerder hebt gedaan. Als je dát toch had geweten, dan was je leven al tien jaar lang nóg beter geweest. Van die simpele trucjes, verrukkelijke eetbare dingen of gewoon fijne gewoontes die alles beter maken. Ik heb een aardige waslijst verzameld aan dingen die mijn leven in welke zin dan ook leuker, lekkerder of makkelijker hebben gemaakt. Beter dus! Hier komen ze alle 30.

Voor de oplettende lezer, “veul” is een verwijzing naar mijn achternaam. Hoe vaak ik die woordgrap als Romy Veul al niet naar mijn hoofd geslingerd heb gekregen. Die kop ik er dus graag zelf in.

Mijn leven is nog veel beter sinds ik…

 1. …cacaopoeder over mijn ontbijtjes strooi. Wat je ook klaarmaakt (brood met pindakaas, kwark, havermout, overnight oats), elk ontbijt wordt lekkerder van een lepel cacaopoeder (of drie).
 2. …ik met mijn achterwerk op een écht goede bureaustoel mijn dagen kan slijten en mijn laptop een standaard heb gegeven. Geen idee hoe ik al die jaren voorovergebogen op een eetkamerstoel heb kunnen werken! Daar is mijn fysio het roerend mee eens, geloof ik.
 3. …automatisch een SPAM-melding voor telefoontjes van energieverkopers te zien krijg. Scheelt zeker drie onzinnige verkooppraatjes op totaal onhandige tijdstippen per week!
 4. …ik gevulde pasta uit het koelschap heb ontdekt, waardoor het geen probleem is om binnen tien minuten iets superlekkers voor mezelf te kokkerellen.
 5. …ik een agenda met ureindeling heb, waardoor ik minder snel mijn dagen tot de nok toe vol prop, en beter overzicht heb over mijn agenda.
 6. …ik bijna elke avond een paar pagina’s uit een boek lees.
 7. …ik podcasts heb ontdekt en daardoor nooit meer in de auto verveeld voor me uit hoef te staren omdat ik dat ene nummer voor de honderdste keer hoor.
 8. …ik Web WhatsApp heb geïnstalleerd en mijn lange verhalen niet meer met één vinger op mijn telefoon hoef te tikken.
 9. ik een fatsoenlijke hardloopoutfit heb en niet meer in mijn knalroze klustrui met afgebladderde New York-print hoef rond te rennen.
 10. …ik bijna nooit meer twee afspraken met vrienden op één dag plan, waardoor ik veel meer van die ene leuke afspraak kan genieten.
 11. …ik door heb hoe je de Lidl Groente- en Fruitbox in de Too Good To Go-app kunt bemachtigen. Boodschappen doen is opeens een hoogtepuntje van de week geworden.
 12. …we twee besteksets hebben liggen in plaats van één, waardoor we niet meer de hele dag door lepels hoeven af te spoelen (sorry Bart, je had toch gelijk!).
 13. onze woonkamermuur een karamelkleur heeft gekregen, waardoor de kamer veel meer warmte uitstraalt en beter past bij wat ik graag zie qua sfeer.
 14. …ik een internetabonnement en Google Maps heb (en dan te bedenken dat ik het tot vier jaar geleden nog zonder internetabonnement moest stellen). Nooit meer op mijn bar slechte richtingsgevoel hoeven te vertrouwen, is heel fijn.
 15. …ik een abonnement op NLZIET heb genomen. Oftewel: nooit meer hoeven haasten om een tv-programma live te kijken, omdat we alles – zelfs programma’s van drie jaar geleden – kunnen terugkijken op het moment dat we in de tv-kijk-modus zijn.
 16. ...ik elke dag ademhalingsoefeningen doe, waardoor mijn darmklachten veel (of nee: veul) minder zijn geworden. Als je structureel te hoog ademhaalt (niet vanuit je onderbuik), gaan blijkbaar zelfs je darmen na een tijdje protesteren.
 17. …ik investeer in wat duurdere én duurzamere kleding die niet na één keer wassen al gaat pluizen en lelijk wordt.
 18. …ik ben gestopt met twintig keer per dag checken hoe het met het coronanieuws is gesteld, en het houd bij één nieuwsuitzending of een paar snelle NOS-checks op een dag.
 19. …ik werkende oortjes heb liggen, die me kunnen afzonderen van welke prikkel dan ook. Zelfs als iemand naast me luid zit te praten, hoor ik er geen steek van.
 20. …ik aan lunchpauzes doe in plaats van tijdens de lunch standaard een date met mijn mailbox te hebben.
 21. …ik ben gaan praten – écht praten – over de dingen die me dwarszitten en daar niet zelf mee blijf stoeien.
 22. ...ik ’s ochtends om zeven uur opsta in plaats van om acht uur (en eerder naar bed ga dan eerst om dat te compenseren). ’s Ochtends ben ik op mijn productiefst en creatiefst en ik vind het ook gewoon fijn om in mijn uppie rustig de dag te starten.
 23. …ik een abonnement heb genomen op Stack voor het automatisch online opslaan van belangrijke bestanden. Eindelijk niet meer dagelijks de melding “Je One Drive is vol” krijgen en ik hoef niet bang te zijn dat welke slimme hacker, computerfout of eigen klunzigheid dan ook mijn bestanden opeens zoek kan maken.
 24. ik minder tijd steek in scrollen door perfecte Instagram-feeds van anderen en juist wel meer tijd steek in mijn eigen Insta-posts. Mijn captions zijn halve blogs, geloof ik, maar ik beleef er zo wel veel meer plezier aan.
 25. …ik me minder druk maak over alle verschillende meningen die er zijn en besef dat ieder zijn eigen keuzes maakt en dat ik alleen maar mezelf ermee heb als ik keuzes van anderen veroordeel.
 26. …ik het idee heb losgelaten dat ik “geen beller” zou zijn en mezelf ben gaan uitdagen om van praten aan de telefoon wél mijn ding te maken.
 27. ik uit theemokken drink van minimaal 300 ml. Ik ben altijd ietwat beteuterd als je in een restaurant een mini-kopje krijgt dat je binnen een paar slokken op hebt. Doe mij maar een joekel van een beker!
 28. …ik vaker een uurtje doorbreng op de bank. Altijd in goed gezelschap: Pippa op de leuning rechts van me, Bart op de zitting links. Die familiebijeenkomst van de dag is mijn lievelingsmoment.
 29. …ik mango uit de diepvries heb ontdekt. Veul voordeliger en praktischer dan de mangostukjes in een bakje.
 30. …ik mijn blog ben begonnen en daardoor standaard veel meer stilsta bij alles wat leuk, fijn en mooi is. En er dubbel van kan genieten door dat alles onder woorden te brengen op mijn digitale stekkie.

Wat heeft jouw leven beter gemaakt – in welke zin dan ook?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Hermien - KouweKleren 1 juni 2021 op 7:41 am - Beantwoord

  Heerlijk lijstje! Ik kan zelf van die praktische dingen best wel uitstellen – néé helemaal niet erg dat mijn laptop drie kwartier moet opstarten en mijn telefoon standaard aan de lader moet – maar mijn vriend heeft me geleerd wat eerder te investeren in mezelf. En daar ben je dan elke dag weer zo blij mee.

  • Romy 6 juni 2021 op 8:29 pm - Beantwoord

   Haha, yup, énorm herkenbaar! Bij mij is het ook vaak Bart die zegt “Ja maar, dat moet je jezelf gewoon gunnen!”. Vaak duurt het even voordat ik bereid ben geld te investeren in een nieuw, beter en vaak duurder exemplaar van iets 😉

 2. Anouk 1 juni 2021 op 8:43 am - Beantwoord

  Verse pasta uit het koelschap is echt een geweldige uitvinding, zo makkelijk. Bij AH is het ook zo vaak in de aanbieding.

  • Romy 6 juni 2021 op 8:30 pm - Beantwoord

   Ja klopt! Ik ben ook gek op die aanbiedingen. Ik kom bijna nooit bij Albert Heijn, maar voor die aanbieding loop ik graag een blokje om.

 3. Audrey 1 juni 2021 op 9:03 am - Beantwoord

  Leuke lijst! Dat echt praten over wat me dwars zit is heel herkenbaar. Verder: lunchwandelingen maken en ’s avonds uiterlijk om 20.00 uur mijn telefoon wegleggen. Ik kijk nu weer tv zonder afleiding en hoewel dat heel erg wennen was, zou ik nu niet meer anders willen.

  • Romy 6 juni 2021 op 8:31 pm - Beantwoord

   Wauw, wat goed zeg! Mijn telefoon echt wegleggen ’s avonds, zou ik nog best wel spannend vinden. Wat knap dat het je lukt en natuurlijk fijn dat het zo positief voor je uitpakt!

 4. Johanna 1 juni 2021 op 9:11 am - Beantwoord

  Moeilijk te zeggen, wat mijn leven beter heeft gemaakt. Door de lockdown heb ik meer tijd voor me zelf gekregen en voor wat ik wil doen. Dat bevalt goed. Nu is de vraag hoe ik dit na de lockdown, hier is dat min of meer het geval, blijf volhouden. Ook koken we nu weer altijd zelf en meer naar plan. Dat is een groot winstpunt. Maar ik heet geen “veul”, dus kan me met minder tevreden geven. Veel succes!

  • Romy 6 juni 2021 op 8:32 pm - Beantwoord

   Haha, je laatste zin – leuk! 😉
   Enne, zeker een goed idee om die tijd voor jezelf aan te houden – ook als corona ooit hopelijk helemaal verdwenen is.

 5. Janne 1 juni 2021 op 9:58 am - Beantwoord

  Wat een fijne dingen allemaal! Het klinkt alsof je jezelf veel beter kent en veel meer regie over je leven hebt. Dat is heerlijk.

  Ik herken me in een hoop punten op jouw lijstje — alleen het cacaopoeder niet, stuifzooi. Ik gooi overal kaneel over. 😉

  Mijn leven is vooral heel veel beter geworden doordat ik een hoop oude overtuigingen en angsten heb losgelaten.

  Ik durf nu hard te lopen in een legging (veel comfortabeler dan een dikke wijde trainingsbroek), en vandaag heb ik een jurk aan! Volgens mij heb ik hier wel eerder gereageerd met dat waar jij alleen in jurkjes durfde, ik juist alleen in broeken durfde. Ik heb toch een paar jurkjes aangeschaft en ik begin erachter te komen welke soorten jurkjes ik leuk vind. Vandaag heb ik een dunne spijkerstof tuinjurk.

  Vroeger kocht ik alleen de dingen die ik die week nodig had, maar ik heb inmiddels (dankzij corona) meer voorraden. Dat bevalt wel goed, want als ik nu een dagje later naar de supermarkt wil, heb ik nog eten, en ik kan ook flexibeler zijn met wat ik wanneer eet.

  Ik ben dol op mijn digitale abonnement op de bieb. Ik kan daardoor vanuit huis e-boeken lenen. Ik vind lezen veel rustgevender dan iets kijken. En inmiddels heb ik de schaamte losgelaten en lees ik gewoon lekker mijn romantische boekjes. Op dit moment ben ik bezig in de serie Virgin River.

  • Romy 6 juni 2021 op 8:35 pm - Beantwoord

   Haha, stuifzooi is cacaopoeder zeker! Kaneel vind ik ook lekker trouwens, maar gek genoeg ben ik daar eerder op uitgekeken dan op cacaopoeder 😉

   Wat geweldig dat je ondanks je eerdere gedachten over jurken toch een jurk hebt aangetrokken (én nu in een legging hardloopt). Ik herinner me je reactie nog inderdaad. Ben vanachter mijn computerscherm helemaal trots op je dat je het toch hebt gedaan en zelfs blij lijkt te zijn met je jurken 🙂
   Spijkerjurkjes zijn echt tof trouwens. Zo een zou ik ook nog weleens willen hebben.

 6. Daenelia 1 juni 2021 op 10:14 am - Beantwoord

  … Ik heb nog wel een paar oversized mokken staan hier, die ik nooit gebruik, maar die ook niet jouw stijl zijn. Ik denk dat ze binnenkort wel weggegeven worden, wellicht aan de kringloop. Als mijn theemok te groot is, koelt het ook te snel af en er is een korte periode tussen ‘drinkbaar heet’ en ‘is dit ijsthee??’ voor mijn gevoel. Dat terzijde.
  Wij zijn ook steeds bezig met dingen aan te passen in ons leven en elke verandering leidt ons tot een verbetering, soms via een omweg. Ik wil er niet te lang bij stilstaan, maar sinds ik ruim een derde, misschien wel de helft, van mijn boekenverzameling heb weggedaan (het is vreselijk…) voelt het zowel opgeruimd als leeg in huis. De verbetering is dat ik nu beter inzie welke boeken ik digitaal wil lezen, de weggooiertjes, en de boeken die ik fysiek in huis wil: de mooie edities, de prachtige kaften, de bijzondere paperbacks die je nergens anders ziet… En daar is nu weer een beetje plaats voor! Nu maar hopen dat boekwinkels naast wegooiertjes (de bestsellers vaak) ook weer eens prachtige bewezen klassiekers op hun planken zetten. Punt. Ik snap dat boekhandels winst willen maken, maar man: ik mis de KWALITEIT in de boekwinkel. Blergh. (Blog post idee, Dae..)

  • Romy 6 juni 2021 op 8:37 pm - Beantwoord

   Haha, van die afgekoelde thee heb ik nooit last, omdat ik mijn thee meestal vrij snel drink én hem al heel heet opdrink.
   Enne, hopen dat door corona meer (écht goede) schrijvers aan een schrijven geslagen zijn. Dan kun je hopelijk binnenkort weer een paar goede boeken aan je verzameling toevoegen.

 7. Darina 1 juni 2021 op 10:18 am - Beantwoord

  Heel fijn lijstje om te lezen! Wat mijn leven beter heeft gemaakt is zeker het feit dat ik mijn grenzen meer ben gaan aangeven en ik nu ook mediteer en door de lockdowns ook erachter ben gekomen wat ik nu echt wil en wat niet. En door de lockdowns had ik opeens veel meer tijd en heb ik mijn boek af kunnen schrijven. Dat voelt al als een hele grote overwinning.

  • Romy 6 juni 2021 op 8:38 pm - Beantwoord

   Wauw, hoe tof dat je je boek nu helemaal af hebt gekregen! Echt een overwinning inderdaad!
   En wat mooi dat je je grenzen beter bent gaan aangeven én erachter bent wat je wel en niet fijn vindt.

 8. bychristiana 1 juni 2021 op 12:38 pm - Beantwoord

  Mooi lijstje, fijne dingen inderdaad om bij stil te staan, want vaak nemen we dingen voor vanzelfsprekend aan. Ik vind het bloggen ook nog steeds heel leuk en geniet ook echt van het lezen van andere blogs, waaronder die van jou natuurlijk. Haha, lekker hè, twee besteksets;-)

  • Romy 6 juni 2021 op 8:39 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk om te horen, dank je wel! Blogs lezen blijft ook een van mijn favoriete bezigheden, en bij mijn blogrondje mag die van jou ook zeker niet ontbreken 🙂

 9. Noor 1 juni 2021 op 2:05 pm - Beantwoord

  Ik vind jouw lijstjes-artikels 1 van de fijnste artikels om te lezen. Wat mijn leven makkelijker maakt is sneller ‘nee’ zeggen, een vriendschap laten gaan (bye hoofdpijn!) en selfcare. En oh ja, een job waar je max tot 16u hoeft te werken… Mss ooit?

  • Romy 6 juni 2021 op 8:40 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk om te lezen! En van jouw lijstje word ik ook blij 🙂 Wat mooi dat je in al die opzichten beter voor jezelf zorgt!

 10. Naomi 1 juni 2021 op 4:19 pm - Beantwoord

  Ja, mango uit de diepvries! Bij (mijn) AH lang uit het schap geweest, maar het is er weer. Hoera! Verder springt Web WhatsApp er voor mij uit. Geweldige uitvinding. Net als NLZIET, maar dan vooral omdat ik nooit meer reclames zie. Heerlijk!

  • Romy 6 juni 2021 op 8:41 pm - Beantwoord

   Yes, tv zonder reclame is zó fijn. Ik merk dat ik door NLZIET zelfs moeite heb om ooit nog televisie met reclame tussendoor te kijken, haha. Dan denk ik al snel “Ik kijk het later wel zonder reclame terug op NLZIET” 😉

 11. Irene 1 juni 2021 op 4:45 pm - Beantwoord

  Fijne lijst! Ik word er vrolijk van 🙂
  Mijn blog is toch ook wel een van de dingen die mijn leven beter en leuker maken. Inderdaad ook omdat ik meer aandacht aan kleine dingen geef en alles vast leg. Ik wou vroeger altijd een fysiek dagboek maar dat hield ik nooit vol en nu doe ik het op deze manier.
  Daarnaast heb ik zelf ook wat meer dingen losgelaten. Ik besef dat ik niet per se dingen moet doen omdat ze zo horen en dat maakt ook dat ik me minder druk maak om wat mensen denken.
  En oja, ik zie hierboven WhatsApp voor op de computer, dat vind ik ook echt zo handig! En mijn Fitbit maakt dingen toch ook wel fijner. Ik kan makkelijk een alarmpje instellen zodat ik niet telkens op mijn telefoon moet kijken en dan weer in de oneindige Instagramput terechtkom :p

  • Romy 6 juni 2021 op 8:42 pm - Beantwoord

   Wat mooi hè hoe een blog eigenlijk net een dagboek is, maar dan online?
   Je Fitbit klinkt ook ideaal trouwens. Zo’n reminder tegen eindeloos Instagram-scrollen klinkt best fijn.

 12. Simone 1 juni 2021 op 5:27 pm - Beantwoord

  Vorig jaar heb ik een training gevolgd (of cursus, hoe je het noemen wilt) om een betere mindset te krijgen. Dat is wel echt een moment geweest dat mijn leven zo veranderde!

 13. Meaghan 1 juni 2021 op 10:52 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel en een leuk woordgrapje! Het klinkt echt alsof je dingen veel beter kan accepteren, loslaten en dat je goed inziet dat het hem in de kleine dingen zit. Ook staan er wel herkenbare dingen voor mij tussen. Diepvriesfruit is echt een topuitvinding hè? Haha! En vooral punt 25 kan ik mij nu ook echt bij aansluiten. Dat heeft ook aardig wat tijd gekost, maar net als jij kan ik dat ook meer loslaten.

  • Romy 6 juni 2021 op 8:44 pm - Beantwoord

   Oh wat goed dat je dat ook meer kunt loslaten! En inderdaad, diepvriesfruit is the best! Ik at nooit mango omdat ik geen zin had om hele mango’s te ontpitten en mango’s in bakjes zo duur vond. Maar op deze manier kan ik voor weinig geld en zonder snijgedoe tóch mango eten 🙂

 14. Maaike 3 juni 2021 op 11:41 pm - Beantwoord

  Wat een leuk en positief lijstje en ook inspirerend 😀 Ik zou ook eens vroeger moeten opstaan 🙂

 15. Saskia 7 juni 2021 op 12:40 pm - Beantwoord

  Mooie lijst met heel VEUL dingen 😉 Heerlijk juist zoveel positiviteit. En het los laten ervan is ook heerlijk!
  En om over je vraag na te denken; dat zijn echt een hoop dingen die het leven beter maken… Maar als ik 1 ding bovenaan moet zetten is het toch wel het mama zijn <3

Recente blogs

Je hart volgen | 5 lessen die ik daarover heb geleerd

2 april 2019|Persoonlijke groei|

"Volg je hart. Dat klopt altijd!" Het is zo'n uitspraak waarvan waarschijnlijk al duizenden keren muurstickers, Instagram-quotes en koelkastmagneten zijn gemaakt. Toch kan ik niet anders dan keihard ja knikken bij het horen van dit cliché. Met het volgen van dit kloppende orgaan in je buik maak je je leven vele malen mooier. Maar je hart volgen, hoe doe je dat dan precies?

10 (handige én onhandige!) verborgen talenten van mij

17 april 2018|Persoonlijk|

Verborgen talenten hebben we allemaal wel. Misschien heb je een stem als een nachtegaal of kun je geweldig mooi tekenen. Over die twee talenten beschik ik zelf niet, maar gelukkig heb ik een aantal andere dingen waar ik naar eigen zeggen best goed in ben. Bereid je voor: even nuttig zijn die verborgen talenten niet allemaal. Sterker nog, sommige talenten was ik liever kwijt dan rijk geweest. Toch leek het me leuk om 10 dingen te benoemen waar ik ongemerkt een talent voor heb ontwikkeld.

Waarom ik op mijn 24e ondernemer werd (terwijl ik dat altijd een “no way”-ding vond)?

19 april 2024|Carrière en ondernemen, Persoonlijk|

Ondernemer worden? Ik geloof dat ik er in de tijd dat ik nog met een Eastpack tussen kluisjes, aula's en kleffe broodjes rondliep al eens aan heb gedacht. Toch kwam het jaren later niet eens in mijn hoofd op om na mijn studie Nederlands voor mezelf te beginnen. Ik had op mijn twintigste serieuze bel-angst en had nog nooit op een kantoor rondgelopen. Er was geen vezel in mij die zich een "Dit ga ik eens even doen"-businessmeid voelde, zoals ik die op Instagram voorbij zag komen. Ik voelde me een onzekere beginneling zonder toekomstplannen toen ik vol trots mijn masterdiploma in ontvangst nam. "Ondernemer doe ik wel een keer als ik 45 en gesetteld ben", heb ik weleens geroepen. Toch liep ik op mijn 24e de KvK binnen. Twee jaar later werd ik fulltime freelancer. Waarom eigenlijk?