unnamed file 82 2

Mijn liefde voor gedichten + winactie

 • 21 november 2016
 • 23 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Gedichten hebben volgens mij toch vaak een wat stoffig imago. Als ik aan gedichten denk, denk ik aan mijn oude poëzie-album en aan deprimerende gedichtenbundels. Voor velen kan gedichten schrijven een perfecte uitlaatklep zijn om negatieve gedachten op papier te zetten. Zelf vind ik het juist heerlijk om korte gedichtjes te schrijven met een vrolijke boodschap. Normaal laat ik ze niet snel aan mensen lezen, maar voor mijn blog maak ik graag een uitzondering. Ook staat er een leuke winactie voor je klaar waarmee je van jouw eigen gedicht of quote een sticker kunt laten maken.

gedichten

Waarom ik van gedichten houd?

Net als veel anderen schrijf ik al jaren grappige gedichtjes voor 5 december. Het zijn nooit hoogstandjes met hele innovatieve woordkeuzes, maar ik heb ze wel altijd met veel plezier geschreven. Mijn liefde voor dichten begon pas echt toen ik ooit aan een prijsvraag meedeed en mijn inzending voor de verandering in rijmvorm besloot te gieten. Ik pakte er een rijmwoordenboek bij en kwam erachter hoe leuk het eigenlijk is om steeds dat ene juiste woord te vinden. Altijd al vond ik het leuk om met taal en woorden te spelen en gedichten zijn voor mij een geweldig leuk taalspel. Ik schud ze vaak vrij snel uit de mouw en vind het ook fijn om iets vlot en snel op papier te hebben staan in plaats van er uren over na te denken. Het is voor mij geen uitlaatklep voor negatieve gedachten, want die schrijf ik liever op een simpelere manier op papier. In plaats daarvan zie ik dichten juist als een manier om positieve dingen mooi verwoord vast te leggen.

Het hoeft niet perfect

Op de middelbare school leerde ik al dat er voor gedichten geen regels bestaan. Woorden hoeven niet te rijmen en het is ook niet erg als je niet een vaste dichtvorm gebruikt. Die vrijheid vind ik heerlijk. Het leven zit al zo vol regeltjes en wat is er dan fijner dan even buiten de lijntjes te kunnen kleuren? Toch vind ik het zelf wel leuk als er een beetje rijm in mijn gedichten zit. Ik lees mijn gedichten ook vaak een aantal keer hardop voor, omdat ik het wel zo fijn vind als ze een beetje lekker lezen. Toch denk ik niet uren na over een woord. Een gedicht is voor mij meer een weerspiegeling van wat er op dat moment in mijn hoofd omgaat en niet een perfecte combinatie van woorden.

gedichten

Ook gedichten schrijven?

Lijkt het je ook leuk om een gedicht te schrijven? Doen! Iedereen heeft wel een dichter(es) in zich. Om te kunnen dichten, hoef je bijvoorbeeld geen echte taalfanaat te zijn of snel te kunnen schrijven. Juist omdat er geen regels bestaan voor gedichten, kun je het precies doen zoals jij het wilt. Bovendien hoef je aan niemand je gedichten te laten lezen. Ze zijn van jou en het maakt dus niet uit wat anderen ervan vinden. Hoe heerlijk is dat? Inspiratie voor gedichten kun je trouwens werkelijk overal vandaan halen. Zelf raak ik vaak geïnspireerd door foto’s en dingen in de natuur, maar soms ook door een woord dat spontaan in me opkomt. Schrijf over wat jou bezighoudt, of dit nu positief is of negatief. Het zijn jouw gedichten en het gaat erom dat jij er je ei in kwijt kunt.

Wat doe je met je gedichten?

Het enige lastige aan gedichten is dat ik nooit weet wat ik ermee moet doen. Meestal type ik ze in een Word-documentje en lees ik ze vervolgens nooit meer terug. Eigenlijk zonde, want een positieve boodschap kan ik op elk moment van de dag wel gebruiken. Dat is ook de reden dat ik voor deze blog een aantal gedichten heb geprobeerd leuk op te maken. Maar wil je echt iets speciaals doen met een gedicht of misschien met een mooie quote? Dan kun je bij Tenstickers terecht. Deze webwinkel maakt muurstickers, laptopstickers en zelfs stickers waar je met krijt op kunt schrijven. Je kunt een sticker laten maken van je eigen quote of gedicht, maar ook een kant-en-klare sticker bestellen.

muurstickers

Winactie

Het leuke nieuws is dat ik €25,- shoptegoed bij Tenstickers mag weggeven. Daarmee kun je dus je eigen quote laten ontwerpen, maar ook een bestaande quotesticker of een sticker met een afbeelding bestellen. Denk bijvoorbeeld aan een wereldkaart voor aan de muur, een leuk dier voor in de kinderkamer of een grappige quote voor op je laptop. Om kans te maken op dit tegoed, hoef je maar twee dingen te doen:

 1. Laat een reactie achter onder deze blog met een geldig e-mailadres.
 2. Volg Vaker Vrolijk op Bloglovin.

Je hebt tot 4 december de tijd om mee te doen. De winnaar ontvangt op 5 december bericht.

Schrijf jij weleens gedichten?

De winactie is tot stand gekomen door een samenwerking.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Nikita 21 november 2016 op 7:27 am - Beantwoord

  Gedichten schrijven heb ik ook een tijdje gedaan maar dan als uitlaatklep. Ik doe graag mee en je gedichten zijn trouwen lekker vrolijk!

  • Romy 21 november 2016 op 9:02 am - Beantwoord

   Fijn om te horen dat je jezelf via dichten echt kunt uiten! Dat kan soms zo fijn zijn! Dankjewel voor je compliment 🙂

 2. Lisa 21 november 2016 op 8:34 am - Beantwoord

  Sinds kleins af aan schrijf ik al gedichten, toen waren gedichten mijn creatieve uitlaatklep (in plaats van mijn blog). Mijn ouders zijn gescheiden toen ik acht was en daar heb ik toen met niemand echt goed over kunnen praten. Daarom vond ik het ook heerlijk om mijn emoties te verwerken in gedichten die ik lekker voor mezelf hield. Deze gedichten heb ik wel bewaard en af en toe lees ik ze nog weleens door, heel bijzonder om mij dan weer eens in dat ‘kleine meisje’ te verplaatsen. Goed, genoeg over mijn jeugd haha. Momenteel schrijf ik gedichten vooral voor de fun! Ik doe zeker mee met je winactie! Ik volg je via Bloglovin en mijn mailadres is: info@revivestyle.nl
  Liefs

  • Romy 21 november 2016 op 9:02 am - Beantwoord

   Wat fijn om te horen dat dichten echt een uitlaatklep voor je was! Ik kan me voorstellen dat het soms fijn is om die gedichten er weer even bij te pakken. En wat heerlijk dat je nu iets vrolijkere gedichten kunt schrijven 🙂

 3. Volgmama 21 november 2016 op 8:58 am - Beantwoord

  Vroeger wel, nu neem ik de tijd er niet meer voor.

 4. Lieke - Life As Lieke 21 november 2016 op 10:52 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Ik heb niet zoveel met gedichten…Je maakt wel mooie zeg, superknap!

 5. Iris 21 november 2016 op 11:44 am - Beantwoord

  Wat een leuke winactie! Ik kan alleen niet mee doen, want ik bedenk me in eens dat ik helemaal geen plek meer heb. Ik vind het wel heel leuk om te lezen dat je zo van gedichten houdt. Misschien is het boek “Love Letters” dan ook wel wat voor jou

  • Romy 21 november 2016 op 11:53 am - Beantwoord

   Haha, dat probleem heb ik zelf ook weleens met muurstickers 😉 Bedankt voor de boektip! Ik heb het even opgezocht en dat klinkt inderdaad wel als een boek voor mij. Ik ga eens kijken of ik die bij de bibliotheek kan lenen.

 6. Charel 21 november 2016 op 12:41 pm - Beantwoord

  Ik ben dol op quotes en gedichten, lekker bij wegdromen! Doe zeker mee met de winactie heel erg leuk!

 7. Sandra 21 november 2016 op 2:02 pm - Beantwoord

  Vroeger was ik veel bezig met gedichten (en verhalen) schrijven, maar nu al heel lang niet meer. Daarvoor in de plaats is nu bloggen gekomen, hihi. Hier haal ik meer plezier uit!
  Leuke winactie! Ik denk dat je er iemand anders blijer mee kan maken, dus ik doe niet mee. Maar wel heel tof dat je shoptegoed mag weggeven!!

  • Romy 21 november 2016 op 8:03 pm - Beantwoord

   Haha, bloggen is een goed alternatief inderdaad! Dat is ook mijn grootste uitlaatklep tegenwoordig 😉

 8. Denise 21 november 2016 op 4:30 pm - Beantwoord

  Zo nu en dan schrijf ik ook gedichten. Dit is meer persoonlijk, om wat gevoelens even kwijt te kunnen. En dan is papier en pen (of computer en toetsenbord) toch wel een grote vriend! Helaas is mijn Nederlands niet zo heel goed, maar ik doe het alleen om de plezier 😉

 9. Rebecca 21 november 2016 op 6:26 pm - Beantwoord

  Kleine, korte gedichtjes vind ik vaak erg mooi om te lezen. Her en der wil ik er ook een paar door mijn huis. Zelf heb ik helaas het dicht talent niet gekregen bij mijn geboorte haha

 10. Tamara TS 21 november 2016 op 10:34 pm - Beantwoord

  Ik schrijf zelf geen gedichten, maar ik kom schijnbaar in een gedichtenbundel voor van een oude vriend die in de jaren 90 een bundeltje heeft uitgegeven. ? Wat leuk dat je er een winactie bij houdt! Ik doe graag mee.

 11. Janne 22 november 2016 op 10:43 am - Beantwoord

  Ik houd vooral van liedjes, maar eigenlijk zijn dat gedichtjes met nog wat extra 😉
  Ik denk dus ook dat als ik zou winnen, ik een paar regels uit een van mijn favoriete liedjes zou laten afdrukken… Leuk!

 12. Saskia 22 november 2016 op 11:51 am - Beantwoord

  Ik kan zelf niet dichten, maar kan echt geraakt worden door mooie teksten. Sla er een hoop op op mijn Pinterest pagina 🙂

 13. Josephine 24 november 2016 op 7:24 pm - Beantwoord

  Knap dat je zo dichten kan, ik kom zelf niet veel verder dan Sinterklaasrijm. 🙂

  Die winactie is heel leuk, ik doe graag mee! Inmiddels volg ik je blog op bloglovin.

 14. Vivian 27 november 2016 op 4:50 pm - Beantwoord

  Ik doe graag mee met de winactie! Ik vind gedichten ook steeds vaker fijn om te schrijven, gewoon om mijn gedachten van me af te kunnen zetten. Ik doe het ook omdat mijn hoofdpersoon in mijn nieuwe verhaal het graag doet en ik vind het heel mooi dat er een soort intensiteit, een soort magie in schuilt. Misschien zijn trouwens de boeken van Miriam Bruijstens wel wat voor jou? Zij heeft Het boek van Tess en Het tweede boek van Tess geschreven: dunne boeken over een jong meisje met allerlei struggles die ook gedichten schrijft, zit erg mooie poëzie in!

 15. Nadia 4 december 2016 op 12:56 am - Beantwoord

  Nee, ik schrijf geen gedichten, heb er geen talent voor, helaas. Zelfs bij wenskaarten heb ik moeite om iets leuks te verzinnen. Gelukkig is er Google. ?
  Ik doe graag mee voor een dieren muursticker voor de babykamer. ?

 16. Hilly Nicolay 17 november 2018 op 9:35 am - Beantwoord

  Ja, ik schrijf ook gedichten en plaats ze op een eigen blog.
  Ik kan mijn gevoel kwijt in mijn gedichten, waarbij vaak de natuur een rol speelt.

  Groet.

  • Romy 17 november 2018 op 1:49 pm - Beantwoord

   Onwijs leuk dat jij ook graag en veel dicht! De natuur is ook een mooi onderwerp om gedichten over te schrijven.

Recente blogs

Albert Heijn vleesvervangers getest | eerlijke XXL review

28 juli 2021|Groen doen, Lifestyle|

Eigenlijk kom ik bijna nooit bij Albert Heijn. Juist daarom was ik reuze-benieuwd naar het grote assortiment aan Albert Heijn vleesvervangers van het huismerk. Een tripje naar Albert Heijn kon dus niet uitblijven, waarbij ik uiteraard groots insloeg. Ik testte maar liefst Albert Heijn vleesvervangers een voor een bij mijn avondeetmaaltijd en deel graag mijn scores met je. Alvast een woord vooraf: de satéschnitzel moet je so-wie-so proeven. Die en nog een paar vleesvervangers wisten mij blij te verrassen.

Outfit | Mijn vintage spijkerjasje van Vergane Glorie

22 juni 2019|Outfits|

Kleding kopen is op zich geen straf. Maar veel leuker dan het ene na het andere item in je virtuele winkelmandje gooien, is het als je spontaan tegen een geweldige vintage vondst aanloopt. Het overkwam mij twee weken geleden op de Sunday Market. Net nadat ik afscheid had genomen van mijn oude spijkerjasje dat een gapend gat bij de oksel bleek te hebben, kwam ik een nieuw exemplaar tegen waaraan het gapende-gat-jasje absoluut niet had kunnen tippen. Of nou ja, nieuw - vintage dus. Een uniek exemplaar dat door een creatieve ondernemer is opgefleurd. Je begrijpt het: dit jasje verdient een plek op mijn blog.

Gepofte zoete aardappel met kikkererwten, groenten & kaas

6 augustus 2021|Recepten|

Zoete aardappel vind ik zelf een stuk lekkerder dan gewone piepers. Gepoft zijn ze nóg lekkerder en zachter. Daarom besloot ik in ons vakantiehuisje (met Blond Amsterdam-servies, woohoo!) gepofte zoete aardappel op tafel te zetten. Inclusief een vulling van heel veel groenten, geitenkaas en cashewnoten. Mijn eerste poging tot zoete aardappel poffen, maar die pakte verrassend lekker uit. Lees verder voor het recept.