misschien ooit 2

Mijn "misschien ooit"-lijstje

 • 23 oktober 2020
 • 21 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

De bucketlist, fuck it-list en to-do-list kende ik allemaal al. Maar sinds kort heb ik er als groot lijstjesliefhebber een nieuw lijstje bij: de “misschien ooit”-lijst. Misschien wel de allerfijnste van al mijn lijstjes. Dit is de lijst met wilde plannen waar ik helemaal niet per se iets mee moet. Maar als ik eens zin heb in een mooie nieuwe uitdaging, dan pik ik er eentje uit. Geeft rust in mijn hoofd en altijd genoeg dromen op de stapel om wat mee te doen. Of om uiteindelijk toch maar lekker te laten schieten. Deze 38 punten staan nu op mijn “misschien ooit”-lijst.

Waarom dit lijstje?

Ik ben dus zo iemand die zeker wekelijks wel een wild plan heeft, waar ik het liefst de volgende dag al werk van maak. Enige jammere is dat er maar 24 uren in een dag zitten en dat dat er nooit genoeg zijn om als een hyperactieve stuiterbal het ene na het andere wilde plan waar te maken. Daarom heb ik dus dit lijstje voor mezelf in het leven geroepen. Ik pen er al mijn wilde plannen op neer om daar vervolgens eens in de zoveel tijd een blik op te werpen. Soms kras ik iets door, soms schrijf ik er wat bij en soms maak ik bewust tijd vrij om één van die dingen uit te voeren. Want hé, dromen waarmaken vraagt natuurlijk om sommige dingen verplaatsen van “misschien ooit” naar “gewoon nu”. Alleen niet allemaal tegelijk dus.

Wat staat er nu op mijn “misschien ooit”-lijst?

 1. Een gedichtenbundel uitbrengen met mijn eigen gedichtjes. Zowel met gedichtjes die ik eerder heb gedeeld als met persoonlijke gedichtjes die ik tot nu toe voor mezelf houd. Tot die tijd deel ik wekelijks mijn positieve rijmelarij op Instagram.
 2. Een TED-talk geven en dat niet eng maar alleen maar “leuk spannend” vinden.
 3. Vrijwilligerswerk doen voor de Kindertelefoon, omdat ik vind dat zij heel waardevol werk verrichten.
 4. Een kringloopkastje kopen en dat helemaal naar mijn eigen stijl verven en opknappen.
 5. Een cursus stijldansen volgen. Het liefst samen met mijn vriend, die overigens veel beter kan dansen dan ik.
 6. Bij mijn eigen huis met tuin een mooie veranda aanleggen. Juist in de winter lijkt zoiets me heerlijk om toch nog het terrasjesgevoel te hebben in je eigen tuin. Maar goed, eerst maar eens ooit een huis met tuin kopen (nee hoor, op korte termijn heb ik geen plannen!).
 7. Ergens voordat dat zover is Project Balkon uitvoeren. Oftewel: de witte spijlen van mijn balkon opvrolijken met wat fleurigers.
 8. Voor dag en dauw opstaan om de paarse heide in mistige toestand te fotograferen.
 9. Leren hoe je zelf linzenburgers maakt, zodat ik niet meer voor elke vega-burger naar de supermarkt hoef te rennen. Een lekker recept heb ik al gevonden; nu alleen de kookzin nog zien te vinden.
 10. Mijn standaard 5 kilometer-rondje hardlopen opschroeven naar 10 kilometer hardlopen (geen zorgen: uiteraard niet in één keer).
 11. Leren hoe je Instagram Reels een beetje leuk kunt gebruiken. En überhaupt hoe dat werkt. Ik ben dus zo’n spuit elf die nog steeds de vorige Instagram-updates (Instagram Stories) aan het uitvogelen is.
 12. Een e-book schrijven over schrijven. Oftewel: een e-book met schrijftips voor andere ondernemers. Hoe en wat weet ik nog niet. Daarom is het ook een “misschien ooit”-plan.
 13. Een echt boek schrijven over vrolijker leven, positiviteit, geluk en de ontdekkingen die ik daar zelf over heb gedaan. Je leest het: schrijfplannen en -ideeën genoeg. Alleen al op dit lijstje.
 14. Een cursus mindfulness volgen.
 15. Leren hoe ik vakkundig met mijn zwaar verwaarloosde krultang kan omgaan, zodat ik mijn steile lokken eens in een bos krullen kan omtoveren.
 16. Met mijn vriend naar Oostenrijk gaan om hem de plekken te laten zien waar ik ooit als kind al lyrisch over was (en om die prachtige plekken nu eindelijk met een digitale camera te kunnen vastleggen).
 17. Een cursus Engels voor gevorderden volgen. En dan niet via DuoLingo, maar weer eens in zo’n ouderwetse schoolachtige setting.
 18. Heel luxe uit eten gaan met mijn vriend. Bij zo’n restaurant waar je bord groter is dan je eten, waar je de ober om uitleg over de kaart moet vragen en waar de chocoladetoetjes god-de-lijk zijn. Dat laatste is natuurlijk het belangrijkste.
 19. Zelf vegetarische erwtensoep maken die net zo lekker is als die van mijn oma.
 20. Een coach opzoeken die vroeger heel veel voor mij heeft betekend om haar daarvoor te bedanken.
 21. Een nóg betere spiegelreflexcamera (en bijpassende lens) kopen, zodat ik voor mijn gevoel nog een stuk meer met fotografie kan gaan doen. Je begrijpt: sparen is de eerste stap.
 22. Een roadtrip maken door de Elzas en zuidwest-Duitsland. Ik heb zelfs ooit al een hele route uitgestippeld langs allerlei gezellige dorpjes.
 23. Een cursus timemanagement of snel lezen volgen. Omdat sommige dingen vast (nog) efficiënter kunnen. En omdat ik dat soort onderwerpen gewoon heel interessant vind.
 24. Paardencoaching volgen. Niet omdat ik ergens mee worstel, wel omdat ik daar veel goede verhalen over heb gehoord. En omdat ik als dierenliefhebber graag in zoiets geloof.
 25. Een websitebouwer een nieuwe lay-out voor mijn blog laten maken. Eentje met gekleurde koppen en van die flitsende submenu’s enzo. Maar goed, eerst mijn zakelijke site maar eens onder handen nemen.
 26. Een nieuwe keuken uitzoeken en die helemaal naar mijn wens maken. Tot aan de kranen en de greepjes van de kastdeuren aan toe. Vast niet in dit huis, maar “misschien ooit” in een volgend huis.
 27. Een houten natuurhuisje huren en daarin overnachten.
 28. Een pompoen uithollen en daar een waar kunstwerk (of om de lat wat lager te leggen: iets wat daarop lijkt) van maken. Dit punt is inmiddels verplaatst naar mijn dit-weekend-plannen. Yay!

Vooral hoop ik nog heel veel van dit soort wilde “misschien ooit”-plannen te krijgen en uit te voeren. Want niets is zo leuk als verheugmomenten en vrolijke plannen blijven bedenken. En belangrijker nog: die ook waarmaken.

Wat staat er op zoal op jouw “misschien ooit”-lijstje?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 23 oktober 2020 op 6:49 am - Beantwoord

  Een heel mooi lijstje en leuk om er zo één op te stellen. Ik ben heel benieuwd naar de pompoen creatie. Op mijn ‘misschien ooit’ lijstje staat een tijdje in Parijs wonen en daar aan een boek schrijven.

 2. Audrey 23 oktober 2020 op 7:15 am - Beantwoord

  O, dit is een goed idee! Leuk dat er zowel heel kleine dingen opstaan als echt grote wensen. Ik ga even nadenken over mijn lijstje.

 3. Daenelia 23 oktober 2020 op 7:44 am - Beantwoord

  Wink, wink. Websites bouwen doe ik officieel vanaf 2 november. Just sayin’.
  Ik zie leuke dingen op je lijst staan. Zelf heb ik een lange treinreis met gozer en chihuahua op mijn ooit-doen lijstje staan. Onze Chi is gek op treinreizen en is al in Keulen geweest. Volgende bestemming Florence of Berlijn.

 4. Naomi 23 oktober 2020 op 8:36 am - Beantwoord

  Goed idee, zo’n lijst. Bij mij nemen die ‘misschien ooit’ dingen namelijk allemaal ruimte in mijn hoofd in. Op deze manier worden ze ook nog eens veel concreter.
  Ben benieuwd naar je dit-weekend-project, maar daar ga je vast nog over bloggen als je het afgerond hebt;).

 5. Meaghan 23 oktober 2020 op 9:19 am - Beantwoord

  Leuke punten allemaal! Die cursus stijldansen, een TED-talk geven, in een natuurhuisje slapen, een roadtrip doen en mijn droomkeuken uitkiezen zijn punten die ik ook ooit wil doen hahaha! Dat van paardencoaching had ik nog nooit van gehoord, maar dat lijkt mij al dierenliefhebber ook echt geweldig. Ik wil bijvoorbeeld ook nog eens een workshop koeknuffelen gaan doen met zo’n boerenpak en laarzen aan en dan heerlijk tegen een koe aanliggen haha!

 6. Giovanna Jansen 23 oktober 2020 op 10:04 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Leuk idee om dat eens op te stellen. Ik zou ook heel graag een nieuwe (betere) spiegelreflexcamera kopen. Met een ontzettend goeie camera op mijn telefoon heeft dit veel minder prioriteit gekregen, maar ik zou toch wel een betere echte camera willen. Misschien ooit…

 7. Marije 23 oktober 2020 op 10:30 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje en ik zie genoeg punten staan die best te behalen zijn naar mijn idee

 8. johanna 23 oktober 2020 op 11:27 am - Beantwoord

  Leuk lijstje. Overigens zijn die maar 28 punten, komen de volgende 10 nog??? Punt 5 zou ik direkt omzetten, als het weer mag dan, want een man die kan en wil dansen….die zijn schaars. Punt 18 en 22 zijn goed te combineren. In de Elzas zijn genoeg goede chocoladedingen te eten.
  En nu je vraag: daar moet ik bekennen dat mijn “misschien ooit”-lijstje door mijn “to-do” lijstje staat, en dat het nu het moment is om dat uit elkaar te halen, en er een goed plan van te maken. Eén punt is een website met blog. Verder……boek schrijven……creatief zijn met fotocamera of penseel en papier…. een pop naaien…..slovenisch leren…. etc….

 9. Johanne 23 oktober 2020 op 12:29 pm - Beantwoord

  Het is vooral nu in coronatijden zo mooi (en soms ook lastig) om te dromen over de dingen die je nog wil doen he? Lijkt soms zo ver weg nu, maar ooit kunnen we weer mooie reizen maken!! Oh, en ik zou sowieso jouw gedichtenbundel kopen. Vind het zo knap en vind je gedichten op Insta zo leuk!

  Op mijn misschien ooit-lijstje staat een camperreis door Amerika, met de jongens naar Italië gaan omdat ik daar zulke goede herinneringen aan heb en natuuuuurlijk ook een e-book/echt boek uitgeven 😀

 10. Anna 23 oktober 2020 op 12:35 pm - Beantwoord

  Wat een leuk en handig idee, zo’n misschien-ooit lijstje! Een boek schrijven staat ook op mijn misschien-ooit lijstje. Ook zou ik graag naar Los Angeles willen. En dit weekend ga ik na lange tijd weer eens zelf soep maken. Wie het kleine niet eert… 😉

 11. Marloes 23 oktober 2020 op 1:04 pm - Beantwoord

  Haha, leuk dat je de 10-kilometer op je “misschien ooit”-lijstje hebt gezet 😉 ! Ik wil ooit (niet misschien) een boek schrijven en ik wil graag ooit naar New York, Scandinavië en nog veel meer plekken. Ook wil ik ooit een halve marathon lopen en misschien ooit een hele. Eerst maar eens het hardlopen goed opbouwen!

 12. Alyssa 23 oktober 2020 op 1:43 pm - Beantwoord

  Wat een superleuk idee! En volgens mij geeft dit veel meer ‘rust’ dan een bucket list, waarbij je het gevoel hebt dat je het echt echt móet bereiken. In ieder geval, zo ervaar ik het, haha! Er staan toffe dingen op je lijstje; nummer 8 wil ik zelf ook ooit nog doen! En oef, een hele nieuwe keuken uitzoeken en helemaal naar wens? Lijkt me fantastisch.

 13. Anouk 23 oktober 2020 op 4:23 pm - Beantwoord

  Oh wat leuk dit, ik wil ook zo’n lijstje. Ik heb op mijn misschien ooit lijstje sowieso nog staan om een e-boek te schrijven over duurzaamheid en hoe je daar low-key mee kan beginnen en het steeds uit kan bouwen.

 14. Iris 23 oktober 2020 op 8:22 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje! Ik zou ook nog wel een keertje een leuk kastje bij de kringloop willen scoren en opknappen. Maar ik ben nog niet hét kastje tegengekomen.

 15. bychristiana 24 oktober 2020 op 12:37 pm - Beantwoord

  Wat een mooi en inspirerend lijstje. Nu heb je me wel aan het denken gezet wat ik ‘misschien ooit’ nog wel zou willen. Ik heb één van mijn ‘misschien ooit’s’ immers dit jaar omgezet naar een ‘ja, ik ga er nu voor’ en begin dus volgend jaar aan een nieuwe opleiding en maandag lanceer ik mijn tweede blog! Dus wat dat betreft heb ik in dit zeer rare jaar toch een grote stap gezet.

  • Mara 26 oktober 2020 op 7:45 am - Beantwoord

   Probeer de curly girl method eeebs! Dat heeft echt wonderen verricht bij mij 🙂

 16. Saskia 24 oktober 2020 op 2:17 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje! Nummer 4 ben ik nu aan het doen met het keukentje van Noa 🙂

 17. Lianne 24 oktober 2020 op 5:02 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje! Al zou ik dat “misschien” weghalen. Je gaat het gewoon ooit doen, punt. 😉 Op mijn ooit-lijstje staan onder andere een eigen album maken en optreden, leren aquarellen en nog eens mijn huis een beetje mooi inrichten en stylen, misschien dat ik daar een interieurstylist of iets dergelijks voor inhuur. Maar eerst hebben andere dingen nu de prioriteit 🙂 Gelukkig kan ik dat boek al van mijn lijstje halen!

 18. Justine 25 oktober 2020 op 1:02 pm - Beantwoord

  wat grappig zo’n lijstje, dat heb ik nog nooit eerder gezien! Ik geloof juist heel erg in het uitspreken van je wensen en als je dat hebt gedaan, dan is het geen misschien meer maar ga je het gewoon een keer doen. Zelfs de dingen waarvan je niet verwacht dat ze snel zullen gebeuren. Al snap ik wel wat jij bedoelt!

  Leuk lijstje wel. Staan super originele dingen op waar ik nog nooit over na heb gedacht. Hele waardevolle dingen ook. Vooral die coach opzoeken, hoe bijzonder. Dat is echt geen misschien ding joh, moet je doen! hoe mooi is dat <3

 19. Els 26 oktober 2020 op 9:21 am - Beantwoord

  Een TED talk lijkt mij nou echt iets voor jou. Hoe je schrijft zou je denk ik ook echt heel boeiend kunnen vertellen :-).

 20. Carmen 27 oktober 2020 op 10:58 am - Beantwoord

  Hey Romy, ik las punt 27 en kon het niet laten om toch even reclame te maken voor ons eigen huisje aan de Veluwse bossen. Denk dat het ook echt iets voor jou (en je vriend) zou zijn… https://veluwevakantiehuisje.wordpress.com/

  (Als je geen links naar andere sites of reclame wilt op je blog haal dan gerust mijn reactie weg:)) Groetjes, Carmen

Recente blogs

Inkiekje #5 | Ongelukjes, ontdekkingen & ovenbaksels

23 april 2020|Persoonlijk|

Na twee razend spannende weken (nee hoor, valt mee!) vond ik het weer tijd om je een inkiekje te geven in de foto's op mijn telefoon. Of nou ja, er gebeurden toch wel een aantal spannende dingen. Zo had ik mijn eerste echte huis-tuin-en-keukenongelukje, waagde ik me aan een nieuw soort broodbeleg, mislukte een nieuw gerecht volledig en was Pippa in gevecht met mijn potlood. Spannend of niet, ik laat je weer graag meegenieten van mijn weken in foto's.

8x waarom bloggen mij vrolijk maakt

30 januari 2017|Lifestyle, Persoonlijk|

Ongeveer 4 maanden geleden plaatste ik mijn eerste artikel online. Dat deed ik met de nodige zenuwen, maar ook vol enthousiasme over het nieuwe avontuur waar ik aan zou beginnen. Hoewel ik nog geen doorgewinterde blogger ben, kan ik wel zeggen dat de keuze om te gaan bloggen een van mijn beste keuzes is geweest. Het heeft me niet alleen mijn eigen plekje op internet opgeleverd, maar bloggen is ook iets waar ik elke dag vrolijk van word. Dit zijn voor mij 8 redenen waarom bloggen mij vrolijk maakt.

IJ-hallen shoplog | Pluizige jas, afritsbare blazer & kerstjurk

19 december 2019|Lifestyle|

Een dag binnen zitten is niet zo aan mij besteed. Gelukkig kan ik genoeg leuke activiteiten bedenken om achter de geraniums vandaan te blijven. Tweedehands winkelen bijvoorbeeld - heel verrassend! Afgelopen zondag deed ik dan ook weer eens een rondje IJ-hallen. Ik kwam dit keer met een bescheiden buit thuis, maar laat je mijn aankopen alsnog graag zien. Met dit keer onder andere een afritsbaar jasje en een leuke kerstjurk. Net op tijd voor kerst!