Mijn niet zo fabulous (maar superleuke!) bloggerbestaan

13 okt 2017 | Persoonlijk | 47 reacties

Het leven van een blogger lijkt soms misschien picture perfect te zijn. Gratis pakketjes, eindeloze inspiratie, een blogkantoor aan huis en moeiteloos dagelijks blogs uit je mouw schudden? In mijn ‘niet zo fabulous‘-rubriek laat ik graag zien dat mijn leven misschien niet perfect is, maar juist daardoor soms zo leuk. Ook mijn bestaan als blogger is niet altijd fabulous. Mijn bureau is geen clean desk, ik schiet niet in één keer de perfecte outfitfoto en ook mij komt de knipperende cursor bij gebrek aan bloginspiratie nog weleens bekend voor. Toch geniet ik volop. En dus geef ik je graag een kijkje in mijn niet fabulous, maar wel heerlijke blogleven.

minder leuk aan bloggen

Geen clean desk en hotspots

Ik heb weleens met open mond naar mooie blogkamers van andere bloggers gekeken. Of naar de mooie hotspots waar ik bloggers soms zie werken aan hun splinternieuwe laptop. De foto’s van clean desks met hooguit één vaasje met tulpen die ik weleens voorbij zie komen, doen me dan toch ernstig twijfelen aan mijn opruimskills. Bij mij is namelijk een flinke voorjaarsschoonmaak nodig voordat mijn werkplek aan mijn ietwat volle bureau enigszins Instagramwaardig te noemen is. Mijn artikelen schrijf ik toch vaak tussen de vele notitieboekjes en de stapels photo props die ik écht van plan was om die middag op te bergen. En dat werkt voor mij nog prima ook!

Geen technisch talent, wel een persoonlijke assistent

Aan diezelfde niet-zo-clean desk schrijf ik niet alleen artikelen, maar klungel ik ook nog weleens met HTML of zoek ik me suf naar de oplossing voor een vastgelopen plug-in of een mogelijke hack. Want ja, ook dat hoort erbij met bloggen. Ook als je, zoals ik, over niet al te veel technisch talent beschikt! Mijn glimlach maakt dan nog weleens plaats voor lichte ik-gooi-nu-de-computer-uit-het-raamfrustraties. Op zo’n moment kan ik ook de hulp van mijn persoonlijke assistent (lees: onze kat Paco) niet altijd waarderen. Zo nu en dan zet hij op een onoplettend moment graag zijn voorpootje op mijn toetsenbord, waarna ik een diepe zucht van opluchting slaak als ik net aan weet te voorkomen dat zijn pootje de ‘Delete’-knop vindt… Goed team zijn wij, Paco en ik!

Geen perfecte concentratie en eindeloze inspiratie

Het blogleven is niet perfect en iedere blogger is ook maar een mens. Zo heb ik, ondanks dat ik over bloginspiratie tot nu toe niet vaak iets te klagen gehad, ook weleens een blogdipje. Ik werk ook weleens tot iets te laat door en het fenomeen van de knipperende cursor en het witte vel dat je ongemakkelijk aanstaart, is ook mij niet vreemd. Ook ik schrijf soms concepten die ik vervolgens helemaal verwijder of waar ik onzeker over ben. Ik heb ook weleens iets verkeerd ingepland, een typefoutje gemaakt of twee artikelen tegelijk online gezet. Mijn concentratie is soms ver te zoeken (10 tabbladen open en de opwelling “Hé, ik heb mail!” zijn geen productiviteitsboost!) en ook ik kan soms kritisch zijn op foto’s die ik maak. Toch doen die dingen absoluut niet af aan het plezier dat ik dagelijks aan bloggen beleef.

Maar bloggen is zó leuk!

Voordat ik begon met bloggen, dacht ik soms bloggers het zo goed voor elkaar hebben. Perfecte foto’s, mooie outfits en een geweldig interessant leven vol met events. Inmiddels weet ik wel beter dan dat. Mensen die van bloggen hun werk maken, werken daar dagelijks keihard voor zonder de zekerheid van een vast inkomen. Ook zonder de ambitie om van mijn blog mijn werk te maken, moet ik soms goed plannen om naast mijn werk elke dag een artikel te publiceren. Een blog kost tijd, voor bezoekersaantallen moet je hard werken en een artikel schud je niet zomaar uit je mouw. Toch is mijn keuze om te bloggen écht een van de beste beslissingen die ik heb genomen. Het gaat dan misschien af en toe samen met tijdgebrek, perfectionisme of een kleine inspiratiedip, maar ik geniet er toch dagelijks met volle teugen van.

Life doesn’t have to be fabulous to be good.

Waar loop jij nog weleens tegenaan bij het bloggen?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

47 Reacties

 1. Simone

  Helemaal mee eens! Soms is het bij mij ook echt behelpen met mijn laptop die eigenlijk echt een upgrade nodig heeft en mijn bureau dat vol staat met make-up en beautyproducten. Vaak eindig ik gewoon in de huiskamer en schrijf ik mijn blogjes achter de eettafel. Helemaal geen probleem, want ik heb er onwijs veel plezier in!

  Antwoord
  • Romy

   Groot gelijk heb je! Juist bloggen aan de eettafel in de woonkamer is soms heerlijk :) En ook de troep zo af en toe is zo erg nog niet, want ondanks dat blijft bloggen gewoon iets waar ik onwijs veel plezier aan beleef.

   Antwoord
 2. Loes

  Ah wat een leuk artikel! Mijn bloggerbestaan is inderdaad ook totaal niet perfect. Mijn instagram is niet prachtig, ik ben slecht in het maken van flatlays (ik kan nog wat van jou leren!) en soms moet ik last minute nog een blog afmaken. Ach, het hoort er allemaal bij en blogger zijn is hartstikke leuk!

  Antwoord
  • Romy

   Precies! Perfect of niet, bloggen is gewoon hartstikke leuk! En gelukkig kun je altijd nog gedurende je bloggerbestaan nieuwe dingen leren ;)

   Antwoord
 3. Marije

  Zo herkenbaar. Ik leef verre van de fabulous blogger life en fabulous foto’s heb ik ook nog niet onder de knie. But that’s my life.

  Antwoord
  • Romy

   Mooi gezegd! Als blogger hoef je ook geen perfecte foto’s te maken of een heel mooi en fabulous leven te leiden. Zolang je maar plezier hebt in wat je doet :)

   Antwoord
 4. Sylvia - alovelyadventure

  Heel leuk om te lezen! Ik ben ook echt a-technisch en snap er geen snars van.. Dus geef ik dat stukje altijd uit handen. Aan een blog werken is knettershard werken! in het begin dacht ik.. oh.. dat doe ik er wel even bij maar verkeerd gedacht haha. Ik vind het nog steeds heerlijk om te doen en kan me ook niet meer voorstellen om niet te bloggen.

  Antwoord
  • Romy

   Helemaal mee eens! Bloggen is meestal niet echt iets om er zomaar even bij te doen, maar ik vind het de tijdsinvestering meer dan waard. Ik kan me ook al bijna geen leven zonder mijn blog meer voorstellen :)

   Antwoord
 5. Darina

  Leuk om te lezen! Mijn blogleven is ver van fabulous maar ik vind het zo leuk om te doen dat het mij ook niet stoort :)

  Antwoord
  • Romy

   Helemaal waar! Bloggen is gewoon zo leuk dat die niet zo perfecte dingen er eigenlijk niet eens echt toe doen :)

   Antwoord
 6. evelien

  Heel herkenbaar! Ik ben ook echt zo a-technisch haha, en inderdaad mijn werkplek is vaak aan mijn overvolle bureautje of lekker in mijn bedje.
  Liefs,
  Evelien

  Antwoord
 7. Daniëlle Springer

  Heel herkenbaar! Bij mij het is ook niet vaak vaak ‘blogger-perfect’! Leuk geschreven!

  Antwoord
 8. marleen

  Haha, ik vind het blogbestaan helemáál niet fabulous! Maar wel erg leuk (met de daarbijhorende dipjes!)
  Leuk artikel, ik zie dat hele tafereel met die kat al voor me! hihi!

  Antwoord
 9. Maaike

  Bloggen is inderdaad soms hard zwoegen! En dat hebben we er voor over omdat het zo leuk is! Ik ben ook niet erg technisch, maar wel eigenwijs. Dus als ik iets anders wil op mijn Blog duik ik er wel in om uit te zoeken hoe ik het dan kan aanpassen. Natuurlijk frustreert dat dan enorm omdat ik uiteindelijk de oplossing niet kan vinden. Sommige technische dingen zijn echt ingewikkeld!

  Antwoord
  • Romy

   Ik kan me voorstellen dat je met een beetje eigenwijsheid, ook zonder technische kennis, nog wel ver komt wat betreft de techniek achter bloggen. Lang leve de vele YouTube-video’s en blogs over bloggen :) Maar inderdaad, sommige dingen zijn gewoon écht te lastig om zelf aan te kunnen sleutelen.

   Antwoord
 10. Anne - Ditisanne.nl

  Leuk! Ik vind het vooral knap dat je er elke dag weer een leuk blog uit weet te brengen!

  Dat gedoe met een kat op mijn toetsenbord is hier ook heel herkenbaar inderdaad. Als onze kat zich teveel verwaarloosd voelt gaat hij heel nadrukkelijk aandacht vragen (lees: scherpe nagels in je been, ontzettend zielig mauwen en als laatste optie over het toetsenbord wandelen). Met als gevolg dat hij de studeerkamer uitgezet wordt en de deur dichtgaat! :-)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik moest lachen om het gedrag van jouw kat als hij zich verwaarloosd voelt. Heel herkenbaar wat je beschrijft! Toch jammer dat je als kat eigenlijk het tegenovergestelde bereikt met die strategie om om aandacht te vragen ;)

   Antwoord
 11. Lies

  Het gaat bij mij wat met hoogtes en laagtes, maar bloggen blijft inderdaad een leuke hobby.
  En dat Instagram-waardige bureau heb ik ook niet. Of jawel, maar ik werk zelden aan mijn bureau thuis, ik typ de meeste blogjes gewoon in de zetel :-)

  Antwoord
  • Romy

   Wat heerlijk om je artikelen gewoon in de stoel te typen :) Als je maar een plekje hebt waar je je lekker op je blog kunt storten, of dat nu Instagramwaardig is of niet :)

   Antwoord
 12. Patricia

  Wat een leuke post en heel herkenbaar. Bij mij is het eerder een kinderhandje die heel mijn concept delete?. En een opgeruimd bureau heb ik al helemaal niet. Meestal blog ik ook fijn aan de grote eettafel.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik kan me voorstellen dat grijpgrage kinderhandjes ook niet altijd heel handig zijn tijdens het bloggen ;) En toevallig zit ik nu ook aan de eettafel te bloggen. Dat heeft ook altijd wel wat! :)

   Antwoord
 13. Elisabeth

  Leuk artikel! Mijn bureau is ook een bende. Ben niet zo goed in opruimen :|
  Ik loop, nu ik net begonnen ben, aan tegen dat ik niet alles begrijp hoe alles werkt enz. Ben nog een soort van aan het uitzoeken en ondervinden :)

  Antwoord
  • Romy

   Ik kan me voorstellen dat het, zeker in het begin, nog best een beetje zoeken is hoe je het met je blog wilt aanpakken. Gelukkig heeft ook die ontdekkingstocht wel wat leuks :)

   Antwoord
 14. Madelon

  Leuk om te lezen! En ergens ook wel fijn om te weten dat anderen ook tegen dingetjes aan lopen! Foto’s maken, of meer mooie foto’s maken, vind ik nog altijd lastig. En soms vergeet ik ook een foto vervolgens boven het blogje te plaatsen, oeps. Bloggen kost inderdaad tijd en is soms hard werken, maar ik doe het, net als jij, met veel liefde.

  Antwoord
  • Romy

   Wat mooi om te horen dat je het bloggen, ondanks de struggles op z’n tijd, met zoveel liefde doet :) Het is inderdaad alle tijd en harde werk uiteindelijk meer dan waard.

   Antwoord
 15. Nikita

  Toen ik dit artikel las moest ik denken aan vorige week. Ik wou namelijk eindelijk een keer een fatsoenlijke header die mooi aansluit op mijn lay-out. Die heb ik gemaakt maar ik heb hem zeker 5 keer opnieuw mogen opslaan in ander formaat want WordPress bleef hem maar gepixeld weergeven. Tot zover mijn geklungel met WordPress en mijn header haha. En ook het fenomeen ‘geen inspiratie’ ken ik ook wel eens of geen zin. En het neemt af en toe veel tijd in beslag. Maar eerlijk? Ik ben zo gelukkig met mijn blog nu. Ik merk dat deze blog beter bij mij past, ik mijn ‘ei’ kwijt kan en de herkenbaarheid van mensen in de reacties of de lieve reacties doen me ook enorm veel deugd. Niemand is perfect toch?

  Antwoord
  • Romy

   Wat gaaf dat je een nieuwe header hebt gemaakt! Dat is inderdaad nog best een uitdaging. Ik heb de mazzel dat mijn header door iemand anders is gemaakt, maar anders zou ik daar ook flink mee gestoeid hebben ;)
   Wat mooi om te horen dat je zo je draai hebt gevonden met je blog en er echt je ei in kwijt kan. Perfect of niet, dat blogplezier is meer waard dan wat dan ook :)

   Antwoord
 16. Anne-Sterre

  Herkenbaar, zeker. Het krijgen van kleding of andere spullen vind ik natuurlijk wel leuk, maar het is een mooie bijkomstigheid, ik blog vooral om dat ik schrijven nou eenmaal heel leuk vind. Mijn bloggersleven is verre van fabulous. Geen clean desk, één en al chaos. Als ik foto’s maak, dan moet ik speciaal daarvoor opruimen, zeg maar. Ach, het heeft allemaal zo’n zijn charme haha.

  Antwoord
  • Romy

   Precies! Het belangrijkste is altijd dat je vooral plezier beleeft aan het bloggen en het doet omdat je het leuk vindt. Dat opruimen voor foto’s doe ik ook altijd trouwens. Vaak ligt er dan een stapel met rommeltjes naast me terwijl ik een mooie foto probeer te maken ;)

   Antwoord
 17. Evelyne

  Mijn bureau op mijn kamer ziet er echt uit als een stort. Niet gezeverd. Ik zeg al maanden dat ik die dringend eens moet opruimen, maar ‘t komt er niet van. Ik heb mezelf nu gezegd dat ik het volgende week in mijn 3 vrije dagen doe. Het MOET gewoon! Mijn artikels schrijf ik steeds in de zetel met mijn laptop op mijn schoot. Met de tv als afleiding (niet altijd even handig, want ofwel ben ik té geconcentreerd met mijn blog bezig dat ik mijn favoriete serie durf te missen ofwel ben ik bezig met het nieuws te volgen die mij meestal niet interesseert en laat het artikel op zich wachten).

  Antwoord
  • Romy

   Haha, heel herkenbaar dat je het opruimen soms even uitstelt. Hopelijk kom je er deze week écht aan toe ;) Ik kan me voorstellen dat bloggen met de tv op de achtergrond nog best een uitdaging is. Bij mij lukt dat soms wel (bijvoorbeeld bij outfitposts of shoplogs), maar meer diepzinnige artikelen kan ik vaak beter schrijven in stilte.

   Antwoord
 18. Irene

  Haha mijn blogkamertje is gewoon onze living. Ik hang in de zetel of op ons tapijt op de grond :p Ik ken niets van html en al die andere dingen. Geeft me niet :p vind het wel fijn zo ^^

  Antwoord
  • Romy

   Haha, groot gelijk heb je! Ik blog ook nog weleens liggend in mijn bed trouwens. OOk heerlijk :)

   Antwoord
 19. Nesrin

  Ik heb met mezelf afgesproken dat als ik niets heb om over te bloggen ik dan niets publiceer… en daar loop ik soms wel tegenaan. Oh en niet goed kunnen plannen en wel willen bloggen ook en geen tijd hebben ook ;-) best nog aardig wat puntjes toch.

  Antwoord
  • Romy

   Ik kan me voorstellen dat die dingen nog weleens een struikelblok zijn. Soms zou het ook zo fijn zijn als er gewoon iets meer uren in een dag zouden zitten ;)

   Antwoord
 20. Annika

  Door jouw artikel realiseer ik me opeens dat mijn werkplek heel nodig opgeruimd moet worden. Ik werk trouwens altijd gewoon thuis, ik heb meestal een peuter rondlopen, die neemt niet zo makkelijk mee naar een café. En in een overdekte speeltuin werkt ook niet echt lekker.

  Ik ga dit weekend ook maar weer eens een brainstormsessie houden om mijn inspiratie wat op te krikken.

  Antwoord
  • Romy

   Gelukkig ben ik niet de enige met een werkplek die niet helemaal spic en span is ;) En ik kan me voorstellen dat je met een peuter ook het liefst gewoon thuis aan je blog werkt.

   Antwoord
 21. Laetitia

  Heel fijn om te lezen hoe het/jouw bloggerleven er in het echt uitziet! Juist over het bloggersbestaan onstaat makkelijk een verkeerd beeld natuurlijk. Achter de schermen (of het scherm dus eigenlijk) zodat het er op Instagram en Facebook allemaal fantastisch, easypeasy en spontaan uitziet. Ik blog nog maar een paar weekjes en wist echt wel waar ik aan begon, maar nog bleek het veel meer werk dan ik verwacht had! En dan blog ik slechts één keer per week en niet elke dag (!) zoals jij doet. Wat ik het leukste vind aan je stuk is dat je vertelt dat je, ondanks dat het allemaal niet altijd van een leien dakje gaat, ontzettend geniet van het bloggen. Daar gat het om immers! En vooral niet aan een clean desk policy beginnen hoor! Veel te kaal en saai, een rommelig bureau is een teken van creativiteit moet je maar denken!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je ontzettend leuke reactie! Ik hoop met mijn blogposts af en toe te laten zien dat niet alles perfect is en dat je ook als blogger tegen dingen aanloopt, maar dat dat gelukkig geen afbreuk hoeft te doen aan hoe leuk het bloggen is. En voorlopig houd ik het inderdaad bij een lekker vol bureau. Dat bevordert de creativiteit, zullen we maar zeggen :)

   Antwoord
 22. Simone

  Heel erg herkenbaar! En ik moet zeggen dat ik blij ben dat het bij mij ook niet zo perfect is. Er wordt al zoveel van je verwacht, ook als niet professioneel blogger. De eisen lijken met de dag hoger te liggen…
  Ik waardeer daarom de niet professionele bloggers des te meer!

  Antwoord
  • Romy

   Precies! Juist omdat ik buiten mijn blog om al genoeg verplichtingen heb, is het fijn dat ik met bloggen niet alles perfect en professioneel hoef aan te pakken :)

   Antwoord
 23. Anna

  Ah zo’n leuk geschreven artikel en het is heel herkenbaar, haha! Mijn bureau is ook verre van opgeruimd, maar goed, ik heb geaccepteerd dat ik nou eenmaal een creatieve chaoot ben ;-).

  Antwoord
  • Romy

   Precies! Creativiteit vraagt soms ook gewoon om een klein beetje chaos ;)

   Antwoord
 24. Cassandra

  “10 tabbladen open en de opwelling “Hé, ik heb mail!” Zo herkenbaar! Soms wil ik het bloggen echt professioneel doen, maar ik heb daar vrees ik niet genoeg tijd voor. Met het gevolg dus van een overvol bureau.. Dan blijft het maar gewoon een leuke hobby!

  Antwoord
  • Romy

   Precies! Bloggen is al een hele leuke hobby op zich en, ook zonder het professioneel aan te pakken, kan het heerlijk zijn om te doen :)

   Antwoord
 25. Johanne

  Ik hoopte altijd dat als ik ging bloggen, mijn bureau plots veranderde in iets compleet Instagram-waardigs. Helaas. Mijn bureau ligt vooral vol met kattenhaar, pennen en een half afgemaakte desk planner. Nee, bloggen is zeker niet fabulous haha. Maar gelukkig hoeft dat ook niet. Stiekem denk ik alleen wel dat als ik mijn bureau wat oppimp, dat ik me beter kan concentreren. Want ik ben daarin net zoals jij: lekker honderd tabs tegelijk open, tussendoor mail checken, Pinteresten en ineens denken: hmmm, wat was ik ook alweer aan het doen?

  Antwoord
  • Romy

   Haha, wat fijn om te horen dat ik niet de enige ben zonder overvol bureau en veel te veel tabbladen open. Ik denk ook weleens dat een clean desk me zou helpen bij een betere concentratie. Maar eigenlijk vind ik het switchen tussen dingen soms ook juist wel lekker om te doen in mijn vrije tijd, ook tijdens het bloggen :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs