Niet alleen kom ik op Instagram perfecte vrouwen tegen, maar ook kattenfoto’s van anderen lijken nog weleens perfect. Van die katten die netjes op schoot liggen, zoet in de camera kijken en keurig in hun mandje zitten. Ook ik ben niet anders gewend dan dat er twee katten rondlopen in huis. Hoe geweldig leuk het ook is om het baasje te zijn van Paco en Beertje, echt fabulous is het bestaan als katteneigenaar niet altijd. Op Instagram zie je namelijk niet de rondslingerende kattenharen, de ontlede muizen op de deurmat en de ‘gezellige’ bezoekjes als je op het toilet zit. Ik geef je graag een inkijkje in mijn niet zo fabulous, maar toch heerlijke leven met twee katten.

niet zo fabulous leven met kat

“Mijn kat heeft mijn huiswerk opgegeten!”

Soms lijkt het leven met een kat perfect. Als je kijkt naar alle liefde die je ervoor terugkrijgt, is het dat ook wel. Maar leven met een kat is niet altijd fabulous. Die heerlijke fluffy beestjes geven namelijk ook de nodige haren af, storen je weleens midden in de nacht en hebben af en toe stembanden waar ik alleen maar jaloers op kan zijn. Ook het jachtinstinct van katten is geweldig – ahum! Niet alleen omdat het niet bepaald fabulous is om je dag te beginnen met een dode muis in de badkamer, maar ook omdat het niet ideaal is als je kat je woonassecoires als nieuwe prooi ziet. Om nog maar te zwijgen over de periode waarin onze Beertje papier een lekkernij vond. Wat resulteerde in wel hele slechte smoezen op school: “Sorry, juf, mijn kat heeft een deel van mijn huiswerk opgegeten…”

Je kat als ongewenste photo prop

De katten die ik tegenkom op Instagram zijn vaak geweldig fotogeniek. Als ze poseercursussen gaven aan andere katten, zou ik die twee van ons graag op les sturen. Heel charmant worden mijn foto’s van onze drie- en viervoeter namelijk niet. Ideaal zo’n kat die altijd op jou en je camera af komt lopen in plaats van netjes te blijven liggen! Het gekste van alles? Op sommige momenten willen ze dan weer niets liever dan mijn foto’s domineren. Ik hoef maar mijn witte kleedje neer te leggen voor de flatlayfoto’s of ze komen alweer aangestormd. Midden tussen de photo props vindt ze het perfecte plekje voor hun schoonheidsslaapje. En dan niet op een manier waarbij je denkt je kat nog eens leuk in de foto te kunnen integreren, zoals het een echte Instagrammer betaamt.

Dure smaak en nachtelijke avontuurtjes

Voor die geweldige katten moeten we ook weleens diep in de buidel tasten. Dat dure kattenvoer is volgens onze katten immers hard nodig om in leven te blijven. Voor elke verdwaalde doperwt door hun eten halen ze hun neus op. En wat te denken van de nachtelijke avontuurtjes die je als kat per se wilt beleven? Als ik om drie uur wakker word van krassende nageltjes op mijn deur, weet ik al hoe laat het is. Geheel fabulous stap ik met mijn slaperige hoofd uit bed om de deur te openen. Om vervolgens Paco naar binnen te zien stormen, op het eerste het beste rommeltje op mijn kastje af. De aanval is geopend. En daar sta je dan, half wakker voor scheidsrechter te spelen in het oneerlijke gevecht tussen mijn kat en het rommeltje dat mijn favoriete ketting blijkt te zijn.

Niet fabulous, maar zo leuk!

Leven met een kat betekent dagelijks stofzuigen, oppas regelen als je op vakantie gaat en soms mislukte pogingen tot consequent zijn. Ook betekent het soms een kat van tafel af bonjouren en accepteren dat je kat jouw nek lekkerder vindt liggen dan je schoot (hallo, hernia!). Je zult als kattenbaasje misschien ook regelmatig tijd besteden op het ‘Help, mijn kat zat op mijn laptop en nu is mijn beeld omgedraaid!’-forum. Om daar te ontdekken dat meer katten hetzelfde voor elkaar hebben gekregen. Maar weet je, nog het meest van alles is leven met een kat een kwestie van lachen, knuffelen en genieten. Want zelfs met mijn slaperige hoofd, om drie uur ’s nachts en met mijn verfrommelde kettinkje in mijn hand realiseer ik me hoe leuk en lief die kleine beestjes van ons zijn.

Life doesn’t have to be fabulous to be good.

Heb jij een huisdier? En wat zijn de ergste streken die jouw huisdier uithaalt?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. jonna@burgertrutjes 26 augustus 2017 op 7:16 am - Beantwoord

  Wij hebben geen huisdieren, maar dat komt omdat we veel weg zijn voor het werk en vaak weekendjes weg gaan of op vakantie. Gelukkig hebben wij wel het geluk dat we af en toe mogen oppassen op de hond van goede vrienden.

  • Romy 26 augustus 2017 op 11:45 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat het dan beter is om geen huisdier te nemen. Wel leuk dat jullie af en toe een gezellige hond in huis hebben 🙂

  • Emelie 27 augustus 2017 op 10:22 pm - Beantwoord

   Wij hebben een verwend dwergkonijntje dat haar eigen kamer heeft en alle dagen vrij mag rondlopen. Voor de rest is ze heel lief maar toch ook haar eigen wil en karakter.
   Iedere dag word er gestofzuigd en op reis gaan doen we niet.

   • Romy 27 augustus 2017 op 11:29 pm - Beantwoord

    Zo te horen leidt jullie konijntje een heerlijk leven! Wat fijn dat ze zelfs haar eigen kamer kan hebben. Er gaat best veel tijd en energie zitten in zo’n huisdier, zeker als je daardoor ook niet op vakantie kunt, maar gelukkig krijg je er dan wel het nodige voor terug 🙂

 2. Sylvia 26 augustus 2017 op 7:40 am - Beantwoord

  Ja, heel herkenbaar allemaal. Altijd als ik iets nieuws heb gekocht. Bijvoorbeeld eindelijk die mooie tas dan moet ik het ergens ophangen. Want als ik het neerleg gaat Muis onze kat zijn nagels er aan krabben.. Zo irritant.. maar voor de rest is het de liefste dikkert van de hele wereld?

  • Romy 26 augustus 2017 op 11:47 pm - Beantwoord

   Haha, oeps! Katten hebben volgens mij ook iets met tassen, want die van ons liggen daar ook altijd graag op (of in). Maar gelukkig maakt het veel goed dat Muis verder zo’n lieverd is 🙂

 3. bychristiana 26 augustus 2017 op 7:41 am - Beantwoord

  Haha, tussen je flatlay props. Nee, dat wil je inderdaad niet;-) Wij hebben geen huisdieren. Er komen wel vaak buurtkatjes bij ons in de tuin op bezoek, dat is best gezellig;-)

  • Romy 26 augustus 2017 op 11:47 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat er regelmatig buurkatten langskomen 🙂 Altijd gezellig!

 4. Neverdullmoments 26 augustus 2017 op 8:06 am - Beantwoord

  Haha, you gotta love cats! Die van ons zijn er heel goed in om een partijtje te gaan pootjeworstelen nét nadat we gestofzuigd hebben, arghhhh. Harenconfetti 😉 Daarentegen zijn ze wel echt perfecte afwassers. Beetje smeerkaas blijven liggen op het mes? Geen probleem, Darcy en James regelen dat wel even! Kan zó de la weer in 😉

  • Romy 26 augustus 2017 op 11:49 pm - Beantwoord

   Haha, ideaal zulke afwashulpjes! Brandschoon bestek zonder er ook maar iets voor te hoeven doen 😉 Katten fungeren ook prima als stofzuiger trouwens. Paco vindt het namelijk nooit erg om een gevallen stukje groente, vlees, brood, kaas of wat dan ook voor ons van de grond op te eten 😉

 5. Mariska 26 augustus 2017 op 8:49 am - Beantwoord

  Vooral ’s nachts inderdaad! Die van mij begint soms tegenwoordig om een uur of 4 in de ochtend te spelen met z’n poppetje, op mijn bed. Heel irritant.

 6. Darina 26 augustus 2017 op 8:54 am - Beantwoord

  Wij hebben een kat gehad maar die is helaas overleden. Sindsdien hebben wij geen huisdieren meer. Ik vond het wel altijd heel leuk. Onze kat kon zich altijd heel goed verstoppen en dat heel lang volhouden 🙂

 7. Danique 26 augustus 2017 op 9:23 am - Beantwoord

  Wat grappig om te lezen! Vroeger, toen ik klein was, hadden wij thuis ook twee katten. 1 was er zelfs zo mooi dat ze aan allerlei wedstrijden mee mocht doen. Helaas moesten we ze beiden weg doen aangezien mijn zus en ik astma kregen. Toch zou ik nog graag een kat willen hebben.

 8. Irene 26 augustus 2017 op 9:37 am - Beantwoord

  Wat goed dat je ook de wat minder leuke kanten van katten belicht. Wij hebben nu geen huisdieren, naar willen in de toekomst wel weer huisdieren.

  • Romy 26 augustus 2017 op 11:50 pm - Beantwoord

   Haha, altijd fijn als je kat om de meest vreemde tijdstippen in actie komt om te spelen 😉 Zeker met een kitten kan ik me voorstellen dat het soms wel erg druk kan zijn.

  • Romy 26 augustus 2017 op 11:51 pm - Beantwoord

   Wat naar om te horen dat jullie kat is overleden! Wel heel leuk dat je nog goede herinneringen hebt aan de gezellige verstopspelletjes met hem 😉

  • Romy 26 augustus 2017 op 11:51 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat een kat er door jullie astma eerder niet in zat! Hopelijk wordt het toch een keer mogelijk om een kat te nemen 🙂 Het is zulk fijn gezelschap!

  • Romy 26 augustus 2017 op 11:52 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je in de toekomst misschien weer huisdieren wilt! Huisdieren zijn zo leuk 🙂 En meestatl moet ik om de minder leuke kanten juist wel hard lachen. Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen met de maffe acties van een huisdier om je heen 😉

 9. Loes 26 augustus 2017 op 9:40 am - Beantwoord

  Haha, leuk artikel! Katten lijken me zo gezellig, ook al kunnen ze vast ook wel eens vervelend zijn.. Ik moest vooral lachen om dat stuk met je huiswerk!

  • Romy 26 augustus 2017 op 11:53 pm - Beantwoord

   Haha, erg hè? Ik kan me nog herinneren hoe Beertje dan hapje voor hapje aan mijn verslagen zat als ik even de kamer uit liep. Oeps!

 10. Maaike 26 augustus 2017 op 9:41 am - Beantwoord

  Haha, wat een origineel blog onderwerp! Als kind heb ik wel altijd katten gehad. Dat eigenzinnige karakter is soms toch wel hilarisch. Nu hebben we geen huisdieren en dat bevalt eigenlijk ook wel goed.

  • Romy 26 augustus 2017 op 11:54 pm - Beantwoord

   Ja, juist dat eigenzinnige van katten is zo leuk! Ik kan ook echt genieten van hun hele eigen karaktertjes. Maar ik kan me voorstellen dat een huishouden zonder huisdieren ook weleens fijn kan zijn. Het scheelt in ieder geval al heel wat stofzuigen 😉

 11. Marloes 26 augustus 2017 op 9:44 am - Beantwoord

  Jaaa een kattenpost, hoe leuk 😀 Dat nachtbraken klinkt ons ook erg bekend in de oren. Freya heeft vaak midden in de nacht enorm veel energie en sjeest dan door het huis om vervolgens een paar keer op je te springen. En Lily wil gewoon altijd bij je zijn, dus die loopt vaak flink in de weg. Niet handig als je net een hete ovenschaal wil pakken! Gelukkig is er nog nooit iets ergs gebeurd, behalve dat ze af en toe per ongeluk een duw krijgt, haha.

 12. Josephine 26 augustus 2017 op 11:31 am - Beantwoord

  Haha, heel leuk geschreven! Wij hebben geen huisdier omdat mijn man allergisch is, maar een kat hadden we allebei wel leuk gevonden. Ze zijn zo lekker eigenwijs! En dat is minstens net zo leuk als fabulous, toch? 😉

  Foto’s van dieren kunnen inderdaad best lastig zijn. Mijn tip: blijven oefenen! Ik moet wel zeggen, dat het gebruik van een flinke zoomlens dan wel helpt. Zo kun je ze ongezien fotograferen, wat rustigere plaatjes oplevert.

  • Romy 26 augustus 2017 op 11:59 pm - Beantwoord

   Haha, precies! Een kat zou eigenlijk maar saai zijn als hij niet een beetje eigenwijs is en zijn eigen ding doet 😉
   Dat van de zoomlens is inderdaad een goede tip! Ik heb nog een mooie zoomlens liggen, maar gebruik die eigenlijk bijna nooit. Ik ga het eens proberen om vanuit de verte foto’s te maken zonder dat onze katten het doorhebben 🙂

 13. Irene 26 augustus 2017 op 11:46 am - Beantwoord

  Ons leven met de poekies is ook allesbehalve fabulous. Haha. Inderdaad, overal dat kattenhaar! En op een nacht hadden we poezen buiten gezet en liep Baloe ineens om 5u ’s morgens doodleuk onze slaapkamer binnen. Met bijhorend gemiauw. Wij schrokken ons een ongeluk! Was ie door het openstaande raam van de dressing geglipt. Haha. Raar beest. Maar ik zou ze niet meer kunnen missen 🙂

  • Romy 27 augustus 2017 op 12:00 am - Beantwoord

   Haha, zo te horen hebben jullie ook een stel eigenwijze katten met een heerlijk eigen karakter 😉 Maar hoe stout en eigenwijs die beesten soms ook kunnen zijn, ze zijn inderdaad (misschien wel juist door hun eigenwijsheid) onmisbaar 🙂

 14. Madelon 26 augustus 2017 op 11:59 am - Beantwoord

  Haha leuk om te lezen!

 15. Anna 26 augustus 2017 op 12:47 pm - Beantwoord

  Leuk geschreven, haha! “Help, mijn kat zat op mijn laptop en nu is mijn beeld omgedraaid!” Hahaha. Ik heb zelf geen kat, maar ik weet dat katten rare streken uit kunnen halen. Vroeger hadden wij wel altijd een kat en veel familieleden hebben nog steeds katten. Ik weet nu nog niet of het haalbaar is, maar op mijn 23e verjaardag wil ik heel graag een kat uit het asiel halen – nog even sparen -, haha. Ik heb nu namelijk een tuintje en dat is natuurlijk wel een stuk fijner voor een kat.

  • Romy 27 augustus 2017 op 12:04 am - Beantwoord

   Superleuk dat je misschien voor je verjaardag een kat uit het asiel wilt halen! Het is zo fijn om een kat in huis te hebben, ondanks de haren, het gemiauw en dat soort dingen 😉 Want bovenal zijn het gewoon zulke lieve en gezellige beestjes. Ik ben heel benieuwd of het gaat lukken en wat voor kat je straks kiest 🙂

 16. Laura Louise 26 augustus 2017 op 4:02 pm - Beantwoord

  Heel leuk om te lezen!

  Ik heb nu een half jaar een kat uit het asiel in huis en ik ben er ontzettend dol op maar er zijn inderdaad van die streken die ik best wel een dagje kan missen. Bijvoorbeeld inderdaad elke dag stofzuiger erbij omdat mevrouw zo nodig met enorme gang de kattenbak uitgerend komt. Haar drinkbak lekker omgooien… en dan die veel te vroege ochtend miauwtjes. Maar ik zou echt niet meer zonder haar kunnen <3

 17. Nikita 26 augustus 2017 op 7:00 pm - Beantwoord

  Zelf heb ik geen katten, ik heb twee vogeltjes. Eentje daarvan is enorm aanhankelijk en wil constant in mijn buurt zijn. En soms vind ik dat heel lief, maar ik ben ook iemand die gek wordt als er constant aan haar gehangen wordt. Dus dit is wel vaker tegenstrijdig. En niet te vergeten de momenten dat hij om 8u op zondagochtend al uit zijn kooi mocht van mijn ouders en er iemand perongeluk de slaapkamerdeur open liet staan. Ja, ik ben meteen klaarwakker want hij fluit me gewoon wakker. Maar ondanks alles zou ik niet zonder mijn beestjes kunnen. Want in ons vorige huis stond de deur naar buiten een keer open en de kooi ook. En hij raasde net langs de deur. Het heeft 2 seconden gescheeld of hij was gewoon buiten. Zonder overdrijven, mijn hart stond echt even stil.

 18. Johanne 26 augustus 2017 op 7:21 pm - Beantwoord

  Heerlijke fratsen halen die beestjes soms uit he! Buttons speelt dus niet, dus ze valt me ook niet middenin de nacht wakker. Ze is wel een enorme vreetzak (welke kat niet?) dus als ik thuis werk stalkt ze me totdat ze iets te eten krijgt. En een rare frats van d’r (vind ik) is dat ze niet opgetild wil worden. Ze weigert echt en dat vind ik super jammer ?

  • Romy 27 augustus 2017 op 12:06 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je een asielkat in huis hebt! Haha, zo te horen heeft jouw kat ook de nodige streken die je liever arm bent dan rijk 😉 Maar wel fijn dat je desondanks dol op haar bent! Juist die streken geven een kat ook echt een eigen karaktertje en dat heeft ook wel weer wat 🙂

 19. Evelyne 26 augustus 2017 op 8:23 pm - Beantwoord

  Wij hebben nog katten gehad, maar door het vele verdriet houden wij nu geen katten meer. Op mijn blog heb ik er al eens over geschreven. Onze katten waren redelijk aanhankelijk. Ze moesten wel buiten wonen en kwamen het huis niet binnen (dachten we). Wanneer een deur openstond konden ze wel eens ongezien naar binnen glippen. Zo herinner ik mij een moment dat Snoopy ongezien is binnengeglipt. Opeens, na een tijd, zagen wij het tafellaken bewegen. Dat hing nog redelijk laag tot op de stoelen. Snoopy was zo achter het tafellaken op de stoel geklommen 😀

  • Romy 27 augustus 2017 op 12:14 am - Beantwoord

   Wat naar om te horen dat jullie vanwege het verdriet geen katten meer kunnen nemen. Ik moest wel lachen om je verhaal over Snoopy. Haha, wat een stiekeme gluiperds kunnen katten soms zijn 😉

 20. Saskia 26 augustus 2017 op 9:15 pm - Beantwoord

  Zoals je weet heb ik 2 katten<3 Kan echt niet meer zonder ze, vooral door de verschillende karakters. Wij hebben echt 2 totaal verschillende katten en beide lieverds. En eentje heeft echt een eigen (sterk) karaktertje… Dat 'je kat als ongewenste photo prop' komt mij dus heel bekend voor haha.

  • Romy 27 augustus 2017 op 12:15 am - Beantwoord

   Wat grappig dat jullie katten zo totaal verschillend zijn! En gelukkig ben ik niet de enige bij wie de foto’s regelmatig worden verstoord door een kattenkont in beeld 😉

 21. Nesrin 26 augustus 2017 op 9:32 pm - Beantwoord

  Hahaha jaaaa leuk! Leuk geschreven. Ik heb al het een en ander niet zo fab mogen meemaken hier. 😉 Ben al zeker bijna 55 keer bijna gevallen door de kleine broertjes hier.

  • Romy 27 augustus 2017 op 12:16 am - Beantwoord

   Haha, ik snap dat twee kleine kittens toch wel een flinke uitdaging zijn 😉 Zeker met twee tegelijk kom je vast handen en ogen tekort, haha.

 22. Vivian 27 augustus 2017 op 4:52 pm - Beantwoord

  Haha, dit is echt veel te herkenbaar! Al werkt het ook omgekeerd met dat poseren: ik ben soms blogfoto’s aan het maken en dan komt de kat erbij en dan wordt de foto nog net iets leuker! En ahh, die laatste is zo herkenbaar, de mijne heeft mijn laptop echt tig keer uitgezet of Plaktoetsen aangezet en zie dat maar weer eens uit te krijgen! Maar ach, het zijn ook gewoon lieverds, en als ze je dan met zo’n onschuldig snoetje aankijken en een koppie geven kan ik ook niet geïrriteerd blijven…

  • Romy 27 augustus 2017 op 11:21 pm - Beantwoord

   Haha, die stille hoop heb ik ook nog weleens, dat ik een foto maak en dat de kat er een perfecte, gezellige flatlay van maakt. Helaas is dat tot nu toe meestal niet zo’n succes, haha. Wat grappig dat jouw kat ook regelmatig dingen op je computer instelt of de computer helemaal uitzet. Maar inderdaad, het zien van zo’n lief koppie zorgt ervoor dat je zelfs de meest storende dingen op de computer snel weer vergeet 😉

 23. Mona 27 augustus 2017 op 7:24 pm - Beantwoord

  Hahaha wat een geniale katten heb jij, al kan ik me voorstellen dat je het niet altijd zo fabulous zou noemen hihi.
  Ik ben stiekem gezegend met een kat die wat weg heeft van een zeer rustige hond die op de kattenbak gaat. Ze slaapt het liefste tussen ons in, volgt je overal (ja, ook op de wc haha), dol op knuffels… en slapen. Vooral slapen.

  Maar eerlijk, ik moet heel hard lachen om hoe je het omschrijft allemaal. Ontzettend leuke en originele blog!

  • Romy 27 augustus 2017 op 11:27 pm - Beantwoord

   Haha, dat klinkt ook als een geweldige kat! Altijd fijn als zo’n beestje gezellig de hele dag bij je wil zijn 🙂
   Dankjewel voor je onwijs leuke reactie!

 24. Oui Nathalie 27 augustus 2017 op 10:59 pm - Beantwoord

  Oh zo herkenbaar maar zou t voor geen goud willen missen:-)
  Saartje komt ook standaard bij flatlay foto’s tevoorschijn!

  Liefs, Nathalie

 25. Anne-Wil 28 augustus 2017 op 2:09 pm - Beantwoord

  Haha herkenbaar! Ik heb er drie thuis… Hoewel ze af en toe best mooi willen poseren! Ik heb er 1 die echt een ‘model’ is wat dat betreft haha. x

  • Romy 28 augustus 2017 op 6:42 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben jaloers op jouw modelkat! Ideaal als je katten uit zichzelf geweldig weten te poseren 😉

 26. Jessica J. 28 augustus 2017 op 4:18 pm - Beantwoord

  Ik had een kat… Zij haalde niet echt erge streken uit, maar kwam ook wel altijd piepen als je op het toilet zat. Ze stak haar pootje tussen de deur en trok ze dan een beetje open, haha.
  Onze kantoorkitten is voorlopig gewoon ontzettend speels en soms een beetje ondeugend, maar hij is nog niet oud genoeg om nu al te weten wat zijn vaste erge streek wordt. I’ll keep you posted, haha.