999 vragen

Mijn review van het boek '999 vragen aan jezelf'

 • 10 februari 2017
 • 39 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Vraag jij jezelf weleens iets af? Het leek mij leuk om mezelf 999 keer iets af te vragen. Toen ik mezelf afgelopen week iets inspirerends cadeau wilde doen, kocht ik daarom het boek ‘999 vragen aan jezelf’. Dat deed ik onder andere op aanraden van een paar van jullie. Mijn pakketje lag deze week op de deurmat en enthousiast ging ik aan de slag met het beantwoorden van een aantal vragen. Wat kun je precies van dit boek verwachten en ben ik nog steeds zo enthousiast? Je leest het in deze review.

Ik ben zelf iemand die eigenlijk liever leest dan schrijft, dus ‘999 vragen aan jezelf’ leek me echt een boek voor mij. Dit is wat er in de flaptekst staat: “Wat is er leuker dan vragen over jezelf beantwoorden? Dat dachten wij ook: niets! Daarom is er nu dit boek, waarin iedereen zijn of haar ei kwijt kan. 999 eieren om precies te zijn.” Volgens de auteurs is vragen beantwoorden een topsport. Een topsport waar ik me graag eens aan wilde wagen.

Ik kocht het boek vooral omdat het me een leuke bezigheid leek om vragen te beantwoorden, maar ook ter inspiratie voor mijn blog. Een antwoord op een vraag kan immers altijd weer een leuk blogonderwerp zijn. Ook voor mijn artikelen met willekeurige feitjes over mezelf kan dit boek heel inspirerend zijn. Daarnaast leek het me een leuk boek om een stukje van mezelf vast te leggen. Misschien kijk ik over 10 jaar wel heel anders tegen dingen aan en dan vind ik het bijzonder om nog eens terug te blikken op deze tijd uit mijn leven.

999 vragen aan jezelf kaft

Laten we beginnen met het uiterlijk van het boek. Het boek heeft een handig, niet al te groot formaat en kun je gemakkelijk meenemen in bijvoorbeeld de trein of de bus. Zo kun je elke vrije minuut van de dag (als je dat leuk vindt) een paar vragen invullen. Het boek heeft een zachte kaft met een kraftkleurige wikkel eromheen. Ik vind het er erg vrolijk uitzien, alhoewel zo’n wikkel er bij mij altijd om vraagt om te scheuren of kwijt te raken. Maar misschien ligt dat meer aan mijn chaotische persoonlijkheid…

999 vragen aan jezelf review

De binnenkant van het boek is blauw met een vrolijk ruitjespatroon. Ook aan de zijkant van de pagina’s zie je dit patroon een beetje terug. Het boek begint met een korte introductie, waarin te lezen is dat het helemaal jouw boek is en dat er maar één regel is: “Je moet antwoorden en je moet kiezen.” Dat deed ik en ik begon gisteren alvast met vragen beantwoorden. Ik vulde als eerste mijn persoonlijke gegevens in. Alleen de vraag aan wie ik het boek nalaat, liet ik nog even open. Daar wil ik nog goed over nadenken. Mijn achternaam heb ik voor mijn blog even weggelaten, maar heb ik natuurlijk later wel gewoon ingevuld.

999 vragen aan jezelf review

999 vragen voor jezelf review

Door het hele boek heen vind je dus 999 vragen. Er zijn veel open vragen, maar ook multiple-choicevragen, 10-punts schalen en keuzedilemma’s. De vragen zijn allemaal genummerd, dus je kunt ze invullen op volgorde, maar je kunt ook gewoon steeds een paar willekeurige vragen uitkiezen om te beantwoorden. De vragen gaan over allerlei onderwerpen. Het boek begint met een aantal basisvragen, zoals je bloedgroep, je religie en de vraag of je vegetariër bent (check!). Daarna worden de serieuze en diepzinnige vragen afgewisseld met grappige en luchtige vragen. Denk aan ‘Sneeuwschuiven of grasmaaien?’ of ‘Heb je weleens iets gekocht via teleshopping?’. Verder zijn er veel vragen die gewoon leuk zijn om later eens terug te lezen. ‘Wat is je lievelingseten?’ en ‘Hoeveel uur slaap per nacht heb je minimaal nodig?’ Dat zijn dingen die misschien over een tijdje veranderen en die ‘999 vragen aan jezelf’ tot een mooi aandenken maken.

999 vragen aan jezelf review

999 vragen aan jezelf review

999 vragen aan jezelf review

Ik kan je vertellen dat het boek redelijk verslavend werkt als je eenmaal bezig bent met invullen. Ik was van plan om een paar proefvragen te beantwoorden, maar had voordat ik het wist al heel wat meer kruisjes gezet en antwoorden gegeven. De meeste vragen in dit boek kun je toch wel vrij snel beantwoorden, omdat ze niet heel diepzinnig zijn. Soms vond ik dat jammer, want dat zijn wel het soort vragen die je voor bijvoorbeeld een blog aan het denken zetten. Maar aan de andere kant heeft het ook wel wat dat je steeds tussendoor even iets in dit boek kunt invullen.

999 vragen aan jezelf review

Conclusie

Zoek je een leuke bezigheid voor een druilerige zondag of voor een ritje in de bus of trein? Of houd je gewoon van schrijven en over dingen nadenken? Dan kan ik je dit boek zeker aanraden. ‘999 vragen aan jezelf’ geeft je een leuke bezigheid, zet je soms even aan het denken en bent tegelijkertijd een mooi aandenken aan het creëren voor jezelf of voor anderen. Je kunt vast wel raden wat er nu standaard in mijn tas ligt. Dit fijne boekje!

Het boek ‘999 vragen aan jezelf’ is te koop via Bol.com voor €12,50.

Om jou maar even een vraag uit het boek te stellen: ‘Lees jij je horoscoop?’

Dit artikel bevat een affiliate link.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Klaske 10 februari 2017 op 8:46 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je dit boek reviewt! Ik ben dol op dit soort boeken en heb er ook een aantal op m’n wishlist staan. En nee, ik lees niet m’n horoscoop. Vind ik onzin, haha. 🙂

  • Romy 10 februari 2017 op 6:52 pm - Beantwoord

   Ja, zo leuk zijn dit soort boeken, hè? Er zijn er ook nog een aantal die ik ook graag nog eens zou kopen of krijgen. En mijn horoscoop lees ik zelf ook nooit, hoor 😉 Ik geloof er ook niet zo in.

 2. Sofie 10 februari 2017 op 8:48 am - Beantwoord

  Wat leuk ziet het eruit, ook binnenin. Ik heb hetzelfde met wikkels, haha. Lijkt me wel fijn dat er ook veel kortere antwoorden kunnen, ik heb niet altijd zin om veel met de hand te schrijven, ik typ liever tegenwoordig hoewel ik geschreven charmant vind.

  • Romy 10 februari 2017 op 7:01 pm - Beantwoord

   Ja inderdaad! Je zou maar een lamme hand krijgen van alle schrijfwerk anders. Zelf ben ik ook wel iemand die graag dingen op de computer typt, maar met zo’n boekje vind ik schrijven ook wel wat hebben.

 3. Jonna@burgertrutjesNL 10 februari 2017 op 9:15 am - Beantwoord

  Wat leuk!!! Dit boekje wil ik ook hebben. Word je toch super blij van?!

 4. Susan 10 februari 2017 op 9:21 am - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk! Ik vind de prijs ook nog wel meevallen. Daarvoor kun je hem wel een keer aanschaffen.

 5. Josephine 10 februari 2017 op 9:23 am - Beantwoord

  Wat een grappig boekje. Het doet me een beetje denken aan die vriendschapsboekjes die je vroeger op school had. De vragen zijn inderdaad niet zo diepzinnig, dat zou ik ook wel leuker hebben gevonden. Maar ja, aangezien het boekje de lezer omschrijft als “de leukste persoon die er op aarde rondloopt”, neem ik aan dat ze het niet zo serieus bedoelen. Hoop ik… 😉

  En ja, ik lees mijn eigen horoscoop: maanden te laat bij de kapper, haha.

  • Romy 10 februari 2017 op 7:02 pm - Beantwoord

   Ja, het is echt een aanrader! Ik word in ieder geval alleen al van het invullen erg blij en straks vast ook van al het terugbladeren 🙂

  • Romy 10 februari 2017 op 7:02 pm - Beantwoord

   Ja inderdaad. Het is echt een koopje. Daarvoor vul je nog eens 999 vragen in 😉

  • Romy 10 februari 2017 op 8:38 pm - Beantwoord

   Haha, klopt! Het is niet een heel serieus vragenboekje, alhoewel er ook wel doordenkvragen tussen zitten. Vooral de eerste vragen hebben wel een hoog vriendenboekjegehalte 😉

 6. Demi | StudioKOOK 10 februari 2017 op 9:54 am - Beantwoord

  Een bijzonder onderwerp voor een boek! Ook leuk om iemand anders cadeau te doen.

  • Romy 10 februari 2017 op 8:38 pm - Beantwoord

   Ja klopt! Het is ook echt een leuk cadeautje!

 7. Mariëlle 10 februari 2017 op 9:58 am - Beantwoord

  Ja, het lijkt me best leuk om te doen hihi! Maar wat moet je er daarna mee!? Zo denk ik dan weer als minimalist haha!

  • Romy 10 februari 2017 op 8:40 pm - Beantwoord

   Haha, dat kan ik me voorstellen! Zelf bewaar ik het boekje gewoon voor als ik over een jaar of tien nog eens wil terugblikken op mijn leven nu. Best een mooie herinnering 🙂

 8. Demi 10 februari 2017 op 9:58 am - Beantwoord

  Wat leuk! Vind het jammer dat ik ‘m gisteren niet heb meegenomen toen ik ‘m zag.. Deze ga ik zeker onthouden. Hoop dat je er ook nog wat inspiratie uithaalt! Oh, en ik lees m’n horoscoop eigenlijk niet, om eerlijk te zijn.

  • Romy 10 februari 2017 op 8:40 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je nu ook zo enthousiast bent over het boek. Wie weet kun je het nog een andere keer bij de boekhandel halen. Het is echt een leuk boekje om jezelf op te trakteren 🙂

 9. Claire 10 februari 2017 op 10:32 am - Beantwoord

  Wat een schattig boekje! Dit lijkt me ook een super leuk cadeau om weg te geven. Aan de ene kant jammer dat de vragen heel luchtig zijn (serieus grasmaaien of sneeuwschuiven) maar aan de andere kant is het ook wel schattig. Ik ga deze onthouden!

  • Romy 10 februari 2017 op 9:59 pm - Beantwoord

   Ah leuk! Het is echt een boekje voor mensen die van schrijven en vragen beantwoorden houden 🙂 Die simpele vragen ga ik gewoon heel snel doorheen, maar er zitten ook wel leuke en wat diepzinnigere vragen tussen gelukkig.

 10. Irene 10 februari 2017 op 12:05 pm - Beantwoord

  Oh dat ziet er zo’n leuk boekje uit! Ook fijn dat je plaats hebt om je antwoorden neer te schrijven! 🙂 Ik vind zo’n vraagjes altijd leuk om te beantwoorden. Maar ik kan nog wel even verder met m’n 1000 vragen van de Flow. Anders zou ik dit zeker kopen. Over leuke vragen gesproken; ik heb je tag ingevuld! 😉 😀

  • Romy 10 februari 2017 op 10:00 pm - Beantwoord

   Ja, het is echt zo leuk om dit soort vragen te beantwoorden! Ik vind jouw 1000 vragen van de Flow ook elke keer zo leuk! Maar kan me voorstellen dat je daar nog even genoeg aan hebt nu, haha. Superleuk trouwens dat je mijn tag hebt ingevuld! Je hebt de vragen echt leuk beantwoord.

 11. Galina 10 februari 2017 op 2:39 pm - Beantwoord

  Oke, dit is volgens mij écht heel leuk! En de prijs is goed, dus als ik subtiel hint aan mijn Valentijn krijg ik hem misschien wel erbij (A)

  Ik had voor kerst van mijn zusje een doosje met kaartjes gekregen met vragen die je aan je partner kan stellen. We hebben het nog niet geprobeerd, maar volgens mij is dat ook hartstikke leuk. Leer je misschien toch nog iets over elkaar 🙂

  O en ik lees mijn horoscoop niet, heb altijd het idee dat het door de stagiare wordt verzonnen 😛 Wel heb ik ook een persoonlijk horoscoop laten opstellen door iemand die er verstand van heeft, was heel interessant.

 12. marije 10 februari 2017 op 3:05 pm - Beantwoord

  Dit leek me al een super leuk boekje maar na jouw review wil ik helemaal hebben.

 13. Denise 10 februari 2017 op 4:04 pm - Beantwoord

  Wat leuk zo’n boekje! Leuk om in te vullen als je je een keer verveeld voelt. En of ik mijn horoscoop lees? Soms, maar alleen als er een boekje is waar het instaat zeg maar. Ik ga het niet speciaal op internet zoeken naar mijn horoscoop of zo. En daarnaast geloof ik er ook helemaal niet in, haha. Ik vind het alleen grappig om te lezen.

  • Romy 10 februari 2017 op 10:04 pm - Beantwoord

   Ik sta er precies zo in als jij eigenlijk. Ik lees af en toe mijn horoscoop, gewoon voor de grap. Echt geloven doe ik er niet in. Maar soms is het wel leuk om te zoeken naar een manier waarop die horoscoop toch een beetje op mijn leven past 😉

 14. Simone 10 februari 2017 op 6:37 pm - Beantwoord

  Wat een leuk boekje! Die wil ik ook hebben. Ik heb nog wat geld van mijn verjaardag liggen, dus weet nu gelijk wat ik ermee ga doen!
  En ja, soms lees ik mijn horoscoop. 🙂

  • Romy 10 februari 2017 op 10:04 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Dat is zeker een goede besteding van je verjaardagsgeld 🙂

 15. Danique 10 februari 2017 op 8:33 pm - Beantwoord

  Wat een onwijs leuk boekje! Die komt op mijn wishlist haha. Mwah, af en toe zie ik wel eens iets voorbij komen over horoscopen en dan klik ik het wel eens aan, maar echt erin geloven en iedere week/maand lezen, nee dat doe ik niet.

 16. The Mad Twins 10 februari 2017 op 10:00 pm - Beantwoord

  Super leuk en cute boek. Ik hou wel van nadenken en dit is wel een leuk tool ervoor. Doet me wat denken aan the bucket list. Niet zo’n duur boek ook niet en het ziet er zo vrolijk uit 😀 Tof dat het ook afwisselt tussen keuze vragen en open vragen. Ik zou bijvoorbeeld niet kunnen kiezen tussen zonsopgang of zonsondergang.

 17. Nadine 11 februari 2017 op 11:41 am - Beantwoord

  Leuk dat je het boek toch gekocht heb! Lijkt me een erg leuk boek om in te vullen of als cadeautje te geven aan iemand. Ik lees mijn horoscoop als ik hem tegenkom, maar ik ga er niet naar op zoek.

  • Romy 11 februari 2017 op 7:59 pm - Beantwoord

   Ja, ik ben ook zo blij dat ik dit boek mezelf toch cadeau heb gedaan! En ik doe hetzelfde met horoscopen als jij: ik lees ze als ik ze toevallig tegenkom, maar speur niet het hele internet af op zoek naar horoscopen 😉

 18. Mariska 12 februari 2017 op 12:47 pm - Beantwoord

  Dit lijkt me wel echt een heel erg leuk boek! Ga hem zeker onthouden 🙂

 19. Hilde 1 december 2017 op 12:26 pm - Beantwoord

  Ik heb dit boek ook een tijdje geleden gekocht. Heel af en toe licht ik er enkele vragen uit en beantwoord die dan op de blog ;-). M’n horoscoop lees ik niet (om jouw vraag te beantwoorden), om de eenvoudige reden dat dat op gelijk wie van toepassing kan zijn, wat men daarin vermeldt.

  • Romy 1 december 2017 op 10:47 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je dit boek ook hebt en er regelmatig vragen uit beantwoordt! Ik sta er hetzelfde in als jij. Volgens mij kunnen mensen altijd wel iets in hun horoscoop herkennen, maar komt dat eerder doordat het heel algemeen is verwoord dan doordat de voorspellingen zo goed zijn 😉

 20. Ylse 28 februari 2018 op 3:51 pm - Beantwoord

  Ik heb hem ook gekocht. Erg leuk boekje. Ik ha hem cadeau gevrn aan mijn (nu nog) vriend als we vd zomer trouwen. Dat ik mijzelf aan hem geef.
  Het viel mij wel op dat er meerdere vragen instaan die eigenlijk hetzelfde zijn maar anders verwoord. En dat vind ik jammer.

  • Romy 28 februari 2018 op 9:18 pm - Beantwoord

   Wat een mooi idee om dit boek ingevuld aan je vriend te geven voor jullie trouwdag! Ik weet zeker dat hij daar heel blij mee zal zijn.
   Het was me nog niet opgevallen dat sommige vragen (min of meer) dubbel in het boek staan, misschien ook omdat ik het boek zelf in de loop van een paar maanden heb ingevuld (steeds een paar vragen). Maar dat is inderdaad wel jammer. Hopelijk beleef je er ondanks dat toch wel plezier aan om het boek in te vullen en te geven binnenkort.

 21. Jolanda konings 4 januari 2020 op 10:59 pm - Beantwoord

  Er is nu ook deel twee uit van dit boekje…nog leuker!!!

  • Romy 5 januari 2020 op 8:07 pm - Beantwoord

   Oh wat leuk! Dank je voor de tip! Ik ga er meteen even naar op zoek 🙂

Recente blogs

Kerst 2016: mijn kerstwens voor jou

25 december 2016|Lifestyle, Outfits|

Terwijl ik dit blogje schrijf, staat de televisie aan op All You Need Is Love. Elk jaar weer is deze tranentrekker ons startschot voor de kerst. Al maanden ben ik aan het knutselen om de kerstkaartjes op tijd af te krijgen en al een paar weken zing ik hard (en vals!) mee met de kerstliedjes op de radio. Nu is het dan eindelijk zover en is kerst echt aangebroken. Daarom is het vandaag tijd voor mijn kerstwens aan jou.

Experimenteren met lipgloss en lipstick

3 november 2016|Positiviteit|

Zoals ik eergisteren al verklapte, ben ik van plan om meer met make-up te experimenteren. Inmiddels ben ik het standaard riedeltje van foundation, mascara en soms wat oogpotlood wel een beetje zat. Tijd voor iets nieuws en verfrissends! Gisteren besloot ik daarom eens in mijn voorraadje dierproefvrije lipsticks en lipgloss te duiken en er daarvan een aantal uit te proberen. Lipgloss en lipstick gebruik om eerlijk te zijn namelijk al jaren niet meer. Ik kiepte daarom mijn beautycase om op tafel en experimenteerde er lekker op los. Kijk je mee?