gele regenjas 7

Dansen door de regenbui? Wel met mijn nieuwe gele regenjas!

 • 23 maart 2023
 • 6 Reacties
Categorieën: Outfits, Groen doen

Zal ik eens een onpopulaire mening delen? Ik vind regen dus helemaal niet zo erg. Oké oké, als het regent dat het giet terwijl ik net met korte mouwen aan een lange fietstocht ben begonnen, dan kom ik op die woorden terug. Maar miezerbuien vind ik altijd wel wat hebben. En sinds deze week is dat al helemaal het geval! Ik heb namelijk na een paar keer flink verzopen uit een regenbui te zijn gekomen nu eindelijk een goede én gele regenjas plus een stel vrolijke regenlaarzen. Ik zou er bijna door gaan hopen op een regenbui. Ik laat je mijn nieuwe (duurzame!) klaar-voor-de-regen-outfit zien.

Van verzopen kat naar nieuwe regenlook

De les dat een regenjas geen overbodige luxe is, leerde ik via de harde weg. Tijdens onze stedentrip naar Kopenhagen vorig jaar stortte het opeens met bakken uit de hemel toen we een boottripje van een uur maakten. Drie keer raden wie nooit aan een regenjas had gedacht. Juist, ik. Ik had zelfs geen jas met capuchon bij me en zat er na een half uur verkleumd en verregend bij. Mijn (wel goed voorbereide) schoonzusje was zo lief om me haar gele regenjas te lenen, zodat ik het nog enigszins droog zou houden.

Bij thuiskomst besloot ik twee dingen:

 1. Ik moet een regenjas hebben en die voortaan in mijn vakantiekoffer proppen (garantie op mooi weer in de zomer heb je nergens!).
 2. Als ik een regenjas koop, dan moet die geel zijn. Een beetje vrolijkheid in een regenbui is nooit weg!

Daar is-ie dan: dé gele regenjas die me voortaan droog houdt en die regenachtige lentedagen meteen een stuk minder vervelend maakt. Oh ja, en ik ben all the way gegaan, want ik heb er ook nog regenlaarzen bij om de regenlook compleet te maken. Oké, en om in de plassen te stampen! Want laten we wel wezen: dat is toch zo’n kinderding waar iedereen ook ver na zijn puberteit nog naar uitkijkt? Ik wel tenminste!

gele regenjas 5
gele regenjas 6

Duurzame gele regenjas en regenlaarzen van Ilse Jacobsen

Dat ik juist nu een regenoutfit op mijn blog plaats, heeft er alles mee te maken dat het gisteren World Water Day was. Dat is een dag waar het mooie Deense merk Ilse Jacobsen uitgebreid bij stilstaat. Zowel de jas als de regenlaarzen zijn van dit duurzame merk, dat vrouwen helpt om weer en wind op een stijlvolle manier te trotseren.

Ilse is haar eigen kledinglijn gestart omdat ze regenkleding en -laarzen vaak maar saai en stijlloos vond. En als kleding wel stijlvol en mooi was, dan was het vaak niet echt functioneel. Ilse Jacobsen ontwerpt daarom regenkleding en regenschoenen die zowel fashionable als lekker praktisch zijn. Je hoeft niet bang te zijn dat er een spatje regen door de stof heen glipt en bent dus verzekerd van droge voeten en een niet-verregende coupe. Hoera!

Duurzame regenkleding

Zelf koop ik zoveel mogelijk van mijn kleding van duurzame merken of in tweedehands winkels. Daarom word ik er extra blij van dat Ilse Jacobsen veel waarde hecht aan duurzaamheid. Zo zijn alle gebruikte stoffen voor de jassen milieuvriendelijk en vrij van schadelijke stoffen. Deze stoffen hebben het OEKO-TEX® 100-keurmerk. Ook heeft het merk een zero waste-policy en wordt alle niet gebruikte kleding gedoneerd aan het Rode Kruis.

De producten die ik uitzocht, zijn grotendeels gemaakt van (pvc-vrij) natuurrubber en er komen geen dierlijke bijproducten aan te pas. De binnenkant bestaat uit viscose en katoen. Allemaal mooie en kwalitatieve stoffen dus, waardoor de items als het goed is een hele tijd meegaan!

Bekijk alle regenjassen

Zoek je ook nog vrolijke en stijlvolle regenkleding waarin je geen nat pak meer haalt? Neem zeker een kijkje bij de regenjassen van Ilse Jacobsen.

gele regenjas 9
gele regenjas 10

“Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”

De quote “Slecht weer bestaat niet; slechte kleding wel.” ben ik al talloze keren tegengekomen. Ik moet toegeven: ik heb me vaak genoeg schuldig gemaakt aan niet-weerbestendige kleding. Het dieptepunt was toen ik als eigenwijze 18-jarige puber besloot om een bergwandeling door Zwitserland te maken op sleehakken. Wist ik veel (Buienradar bestond nog niet!) dat er net een fikse regenbui in de lucht hing. Ook niet zo’n groot succes was die keer dat ik door het park wandelde, de blubber over het hoofd zag en vervolgens mijn gympen een compleet andere (grijze blubber)look gaf. Het kostte me later een half uur om de schoenen hun originele roze kleur terug te geven.

Bart grapt weleens dat ik zo iemand ben die altijd slecht voorbereid qua kleding naar dingen toe gaat. Te warm. Te koud. Niet regenbestendig. Ik heb alle fouten weleens gemaakt.

De les die ik leerde: functioneel en mooi gaan wél samen

Maar sinds we samen zijn, ben ik mijn leven gaan beteren. Hoe dat is gelukt? Vooral door op zoek te gaan naar goede kleding die er ook nog leuk uitziet. Ik houd te erg van mooie kleding om me opeens in een eskimo-jas te hullen of een saaie zwarte regenjas (die meer wegheeft van een vuilniszak dan van een jas) aan te trekken als het regent dat het giet.

Gelukkig kun je met goed zoeken vaak prima kleding vinden die functioneel én mooi is. Ik ben helemaal blij dat dat dankzij deze jas en laarzen op regenachtige dagen sowieso goed gaat komen. Ik kan veilig door de blubber lopen, heb een goede capuchon om mijn haar de verzopen-kat-look te besparen en hoef niet bang te zijn dat mijn kleding bij thuiskomst doorweekt is. En het belangrijkste: ik loop er nog vrolijk in het geel bij ook!

Ilse Jacobsen jas

Dé gele regenjas

Dat mijn nieuwe regenjas geel moest zijn, stond als een paal boven water. Ik hoop dat mijn lieve schoonzusje het niet erg vindt dat ik nu een halve kloon van haar jas heb. Dat levert in een regenbui vast leuke foto’s op als we ons nog eens samen aan een boottocht in de regen wagen.

De gele regenjas die ik heb uitgekozen, is de ‘RAIN87’ in de kleur Cyber Yellow. De jas is van dun materiaal, waardoor je hem prima in de lente kunt dragen zonder een spontane zweetaanval te krijgen. Tegelijkertijd wordt je door de waterdichte coating wel goed tegen water van buitenaf beschermd. Daarnaast heeft de jas een capuchon, een sluiting met rits én met drukknopen en is hij lekker lang. Dat vind ik zelf altijd een must bij regenjassen, omdat je dan niet een doorweekte kont krijgt van je natte fietszadel.

Ilse Jacobsen regenlaarzen

Regenlaarzen om mee door de plassen te stampen?

De kleuter in mij zou het enig vinden om weer eens in een grote plas te springen zonder dat het één natte bedoening wordt. Sinds ik deze regenlaarzen heb, is dat een serieuze optie. Maar ook los van de dansjes door de plensbuien is het fijn om laarzen te hebben. We hopen over een tijdje serieus op jacht te gaan naar een huis met tuin. Volgens mij zijn laarzen daarvoor net wat praktischer om aan te trekken dan mijn charmante All Stars die ik het liefst nog enigszins mooi houd. Van deze laarzen veeg je viezigheid makkelijker af en je hoeft niet bang te zijn dat je natte voeten krijgt als je per ongeluk in een blubberboel stapt.

De laarzen die ik uitzocht, zijn de 3/4 RUB15-laarzen van Ilse Jacobsen en ik ben er compleet mee in mijn nopjes. De laarzen zijn gemaakt van (pvc-vrij) natuurrubber zonder dierlijke producten en ook hier bestaat de binnenkant uit viscose en katoen. Ik koos zelf bewust voor laarzen met veters. Mijn voeten zijn vrij breed, terwijl ik vrij smalle onderbenen heb. Veterschoenen of -laarzen kun je altijd volledig afstemmen op je voeten, dus deze laarzen zitten ook bij mijn lastige voeten perfect. De bovenkant is ietsje wijder, zodat je er een regen- of joggingbroek in kunt stoppen. En los van al die praktische dingen, vind ik de laarzen heel stijlvol. Hier zou ik zeker mee door de stad durven te lopen. Met plezier zelfs.

Life is about learning to dance in the rain

Kortom: laat de regenbuien maar komen! Ik vind het altijd wel wat hebben om een wandeling te maken door de uitgestorven straten als het regent dat het giet. Heb je toch wat buitenlucht opgesnoven, even aan de regengeur kunnen snuffelen en een ommetje gemaakt. Nu ik ook nog goede regenkleding heb om van zo’n uitstapje droog terug te komen, wordt zo’n regenwandeling nog aantrekkelijker. Geen excuses meer om binnen te blijven voortaan!

En heel eerlijk? Ik heb nu zelfs een piepklein beetje zin in de volgende regenbui. Nu maar hopen dat er een plas te vinden is, zodat ik met mijn nieuwe laarzen de ultieme stampen-door-de-plassen-test kan doen. Al is het maar om weer even dat fijne vrije vierjarigengevoel te hebben!

Heb jij goede regenkleding aan de kapstok hangen?

1 12

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 23 maart 2023 op 9:22 am - Beantwoord

  Ilse Jacobsen is ook een fantastisch merk. Ik raad je aan om de tulip schoenen eens aan te trekken (zijn bij goeie winkels ook echt te vinden). Die zijn heerlijk voor de zomer en lopen echt (ook na een jaar!) nog steeds als wolkjes! En ik heb ook een jas hangen van dit merk 🙂 Het is inderdaad echt goeie kwaliteit. En die kleur staat je heel goed! (Mijn chihuahua heeft óók een gele regenjas, trouwens!)

  • Romy 27 maart 2023 op 7:00 am - Beantwoord

   Die schoenen ga ik zeker eens bekijken! Superleuk om te horen dat jij ook zo enthousiast bent over het merk! Enne, ik snap helemaal dat je voor de hond ook voor een gele jas bent gegaan. Het is dat Pippa niet buitenkomt en liever geen polonaise aan haar lijf heeft, maar anders… 😉

 2. Johanna 23 maart 2023 op 3:14 pm - Beantwoord

  Een mooie gele regenjas! Nee, ik heb geen regenjas aan de kapstok hangen, omdat het hier heel vaak niet waait als het regent, gebruik ik een paraplu in in vrolijke kleuren. En dat ben ik zo gewend ondertussen, dat ik bij een bezoek aan noordelijkere landen toch mijn outfit zou moeten aanpassen. En ja, er is toch nog een regenjas aan mijn kapstok, maar of die echt goed waterdicht is, weet ik niet. Dus wandelen in de regen is momenteel niet mogelijk, en ook niet gewenst. Waarschijnlijk neem ik voor de zekerheid een paraplu mee. Overigens is een paraplu in de warmte of zomerse hitte veel aangenamer als een plakkende regenjas!

  • Romy 27 maart 2023 op 6:58 am - Beantwoord

   Ja, hartje zomer ga ik ook voor de paraplu 🙂 Net wat koeler! En met een vrolijk kleurtje zie je er dan alsnog fleurig uit in de regen.

 3. Maaike 24 maart 2023 op 3:14 pm - Beantwoord

  Heel leuke regenjas, staat je heel goed! 😀 Ik heb zelf een roze regenjas, hij is alleen wat te groot, maar dat vind ik fijn als het wat kouder is dat er iets warms onderaan kan doen.

  • Romy 27 maart 2023 op 6:53 am - Beantwoord

   Dat klinkt ook ideaal 🙂

Recente blogs

Supersnelle pasta met hummus, paprikasaus & zongedroogde tomaat

27 september 2023|Recepten|

Pasta met hummus is misschien geen combinatie die je bij het leuke Italiaanse terrasje met rood geblokt tafelkleed op het menu zal zien staan. Maar geweldig lekker is het wel! Als hummus-liefhebber moest ik deze combinatie een keer proberen. Eén keer werd twee keer, drie keer... Inmiddels heb ik deze pasta met hummus, tomaat en paprika al oneindig vaak op het menu gezet. Met de hummus en paprika maak je een heerlijk romige saus met veel eiwitten en zonder melk! Nog een belangrijk pluspunt: deze pasta staat in no-time op het menu. Twintig minuten werk en je hebt al een vol met spaghetti en een heerlijk geurende saus voor je neus staan.

Over zwart-wit-denken en (vooral!) daarmee stoppen

12 juli 2019|Persoonlijke groei|

Het is zwart. Of wit. Maar alles ertussen? Dat bestaat niet. Of dat zien we niet. Of willen we niet zien? Dat is hoe zwart-wit-denken werkt. Het is vaak verleidelijk om te denken in twee uitersten met een duidelijke scheidslijn. Dat terwijl er tussen die twee uitersten een heel grijs gebied zit. Een gebied dat soms veel meer te bieden heeft dan je misschien wel denkt. Ik werd laatst aan het denken gezet over dit onderwerp en vond het mooi om mijn plotselinge hersenspinsels een plekje op mijn blog te geven. Over zwart-witdenken, daarmee stoppen en wat dat je kan bieden.

10 tips voor meer positiviteit (elke dag!)

2 november 2017|Positiviteit|

Toen ik gisteren Twitter opende, ontdekte ik dat gisteren eigenlijk een bijzondere dag was. Niet alleen was het Allerheiligen, Veganismedag en de Dag van de Oppervlaktetechnologie (ja, echt!), maar ook was het de Dag voor de Positiviteit. En dat was ik met mijn positieve blog blijkbaar helemaal vergeten. Geen nood, want gelukkig kun je op elke dag van het jaar meer positiviteit in je leven brengen. Je hoeft geen blij ei op pootjes te zijn, maar soms kan iets kleins je al meer positiviteit gegeven. Hoe? Dit zijn 10 simpele manieren om elke dag iets positiever te maken.