Mijn nieuwe Nordkisa nachtkastjes

3 apr 2020 | Interieur | 14 reacties

ikea nordkisa nachtkastje

Tja, je moet toch wat met je extra vrije tijd. Een interieurbestelling plaatsen leek mij de ideale bezigheid. De inhoud? Onder andere twee Nordkisa nachtkastjes, waar ik al maanden geleden mijn oog op had laten vallen. Inmiddels staan de nachtkastjes in elkaar gezet en wel naast mijn bed te pronken. Hoog tijd om je de mini-upgrade van mijn slaapkamer én mijn nieuwe nachtkastjes te laten zien.

Mini-upgrade van mijn slaapkamer

Een huis is nooit af. Onder meer doordat ik me continu zit te verlekkeren aan mooie interieurs op Pinterest en Instagram (een gevaarlijke bezigheid!), blijven mijn interieurideeën maar komen. Omdat het een duur grapje is om mijn huis elke maand flink te verbouwen, ga ik liever op zoek naar betaalbare opties. Een potje verf, een klein meubelstuk of wat extra accessoires bijvoorbeeld. Voor een paar tientjes kun je een kamer soms al een totaal andere uitstraling geven.

Dromen mag – zeker in een slaapkamer!

Ik heb heel wat dromen voor mijn ideale slaapkamer. Mijn roze muur is al precies hoe ik het wil en ook met mijn bed ben ik erg in mijn nopjes. Een van mijn volgende (slaapkamer)dromen zou mooi licht laminaat zijn. Iets heel anders dan de (ook ietwat scheve) vloer die ik nu heb liggen dus! Bij Carpetright kwam ik bijvoorbeeld meerdere soorten laminaat tegen die helemaal bij mijn stijl passen. Vooral het beigekleurige laminaat vind ik ontzettend mooi. Mijn huidige vloer vind ik ook absoluut niet lelijk, maar dit laminaat is toch wel mijn ultieme slaapkamerwens. Het zal voorlopig blijven bij dromen maar wel besloot ik een andere “droom” waar te maken: nieuwe nachtkastjes naast mijn bed.

ikea nordkisa nachtkastje

De Nordkisa nachtkastjes

Nieuwe nachtkastjes moesten het worden. Ik stoorde me al een tijdje aan mijn krakkemikkige nachtkastjes van metaal (zie dit artikel). Ik vond ze totaal niet sfeervol en ze wiebelden ook nog eens als een gek. Tijd voor iets nieuws dus!

Maar nieuwe nachtkastjes uitzoeken lukt mij dus niet in één dag. Meestal heb ik iets in mijn hoofd wat nergens te vinden is. Of nou, niet zonder dat ik mijn spaarrekening flink moet plunderen. Zo heb ik het liefst meubels van massief hout, maar hangt daar vaak nogal een prijskaartje aan. Het was dan ook een wonder dat ik deze fijne Nordkisa nachtkastjes zag staan van massief bamboe voor een betaalbaar prijsje. Bamboe is een mooi duurzaam materiaal, is slijtvast en staat ook nog eens heel stijlvol. Echt mijn ding!

roze slaapkamer

Een klusmiddag verder

Na de boel netjes opgemeten te hebben en nog een paar maanden te hebben gewikt en gewogen, wist ik het zeker: deze nachtkastjes wilde ik hebben. En dus stond de bezorger vorige week (vanaf veilige afstand) voor de deur met mijn twee zware bouwpakketten. Het bouwen was zo gepiept, mede dankzij de lieve hulp van mijn vriend. En zo heb ik nu twee gloednieuwe kastjes naast mijn bed staan om voortaan mijn leesboek, handcrème en andere broodnodige spullen in kwijt te kunnen.

roze slaapkamer
gevlochten kleed sukhi

Bij de nachtkastjes bestelde ik ook deze twee vilten mandjes. Er zit (nog) niets in, maar ik heb zo’n vermoeden dat hier binnen korte tijd heel wat troepjes in zullen belanden. Altijd handig om crème, sieraden of mijn bril in op te bergen.

ikea nachtkastje bamboe

Een fijn kleed en een batterijloos klokje

Links zie je mijn kant van het bed. Ik ben dus zo iemand die ook in een tweepersoonsbed in haar eentje altijd netjes op één helft slaapt. Op de vloer ligt nog altijd mijn fijne handgemaakte vloerkleed, zodat ik ‘s ochtends nooit last heb van koude voeten. Verder is er op mijn nachtkastje vrij weinig te bekennen. Alleen een fijn boek (ik lees nu ‘Picture Perfect’ van Iep Bergsma over allerlei handige fotografietips), een tijdschrift en wat kleine decoratie. De nachtlampjes had ik al, net als het roze klokje dat na een jaar nog steeds de hele dag door op half drie staat. Typisch iets voor mij!

roze slaapkamer
nachtkastje met spiegel
metalen nachtlampje

Een spiegel en een rozenkopje

Dan de andere kant van het bed, die speciaal gereserveerd is voor mijn vriend. Hier staan nu vooral wat vrouwelijke spulletjes uitgestald, maar uiteraard maak ik met liefde plek voor de spullen van vriendlief. Op zijn kastje staat onder andere een houten spiegel, die ik laatst nieuw heb gekocht. Het vaasje en de waxinelichthouder heb ik van een vriendin gekregen. Op het plankje daaronder kun je een glimp opvangen van een Forever Friends-beertje, dat ik van mijn ouders kreeg na mijn vwo-examen (alweer 9 jaar geleden). Daarnaast zie je een theekopje met rozen – een recente kringloopvondst!

roze slaapkamer

Nog meer plannen voor mijn slaapkamer?

Verder ziet mijn slaapkamer er overigens nog vrijwel hetzelfde uit als een jaar geleden. Dat mag een wonder heten als je qua interieur zo wispelturig bent als ik. Maar ik ben nu eenmaal nog altijd dolgelukkig met de oudroze kleur op de muur en met het plankje met posters boven mijn bed. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik nog steeds genoeg plannen heb om andere dingen te veranderen. Zo wil ik op de witte muur tegenover mijn bed een gallery wall maken. Ook hoop ik mijn dekbed ooit in een prachtig (maar o zo duur!) dekbedovertrek van het merk Essenza te kunnen stoppen. Ach, zoals ik al zei: dromen mag, toch?! Zeker in een slaapkamer natuurlijk.

Wat voor nachtkastjes heb jij naast je bed staan?

Dit artikel bevat een samenwerking met Carpetright.

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

14 Reacties

 1. Naomi

  Heerlijk dromerige sfeer heb jij in de slaapkamer. Ik vind je nieuwe nachtkastjes prachtig! (En ja, kuch, ik zoek zoiets ook niet in één dag uit hoor…)

  Antwoord
 2. Marloes

  Prachtige kastjes! Ik vind ook die lampen, spiegel en wekker heel mooi 😍 Hier in huis staat het bed tegen twee muren, dus mijn vriend heeft geen plek voor een nachtkasje. Ik heb een soort klein bijzettafeltje als nachtkasje. Weet niet zo goed hoe ik ‘m kan omschrijven. Een rond tafeltje met houten plank als deksel en de onderkant bestaat uit spijlen waar je bijvoorbeeld een dekentje in opbergt.

  Antwoord
 3. Darina

  Hele mooie kastjes. Mooie spulletjes heb je erop gezet. Ik vind je slaapkamer sowieso heel mooi ingericht.

  Antwoord
 4. Audrey

  Mooi! Ze passen echt perfect bij de rest.

  Antwoord
 5. Giovanna Jansen

  Wat een leuke kastjes, past qua kleur en sfeer perfect bij je bed en de muur. Prachtige kleur ook trouwens!
  Mijn nachtkastje is zwart, met twee laatjes, en ligt vol met stapels boeken. ;-)

  Antwoord
 6. Shirley

  Mooie nachtkastjes, ze passen heel goed bij de rest van je slaapkamer. Ik gebruik nog nachtkastjes die horen bij mijn vorige bed. Het bed heb ik achtergelaten in mijn oude appartement, voor de nieuwe bewoner. De nachtkastjes heb ik meegenomen. Ze passen iets minder goed bij mijn nieuwe bed, maar voorlopig vind ik ze nog prima.

  Antwoord
 7. Anna

  Wauw wat een prachtige klassieke items! Ik ben zelf gek van je Pip Studio items en die lamp! Ah, te mooi! Liefs

  Antwoord
 8. Anouk

  Wij hebben geen nachtkastjes naast ons bed. Het zou misschien net passen als we zouden proppen, maar eigenlijk hebben we er geen ruimte voor. Wel hebben we een ikea bed die in het hoofdeinde opbergruimte heeft, dus dat gebruik ik als plek voor spullen die normaal in je nachtkastje zouden liggen :)

  Antwoord
 9. Jantine

  Leuke nachtkastjes! Wij hebben hangende nachtkastjes, heel handig ivm de robotstofzuiger, die daar precies onderdoor kan!
  Groetjes
  Jantine

  Antwoord
 10. Saskia

  Leuke kastjes! Ik heb zwarte van de Ikea, die prima bij onze boxspring passen :-)

  Antwoord
 11. Rachel

  Ze passen enorm goed bij je interieur, echt iets wat bij jou past!
  Zelf heb ik totaalaal andere nachtkastjes van de ikea. Een maand geleden kocht ik er nog een tweede bij.

  Antwoord
 12. Lisa

  Die zijn tof, ik heb ongeveer dezelfde maat, horen bij ons bed, maar er staat allemaal nuttigs op (wekker, body lotion, nachtcreme). Ik ga ze eens restylen. Dank voor de inspiratie en mooie foto’s.

  Antwoord
 13. bychristiana

  Haha, dromen mag, zeker in een slaapkamer;-) Zo leuk geschreven. Ohhhhhh, ik ben de laatste dagen ook het Pinteresten. Ik heb hulp ingeschakeld omdat ik niet wist waar ik moest beginnen. Ik heb echt mega veel geleerd en ontdekt en nu ben ik ook een Pinterest verslaafde haha;-) Voorlopig eerst maar eens borden vullen met mijn eigen mooie foto’s, want ik heb zoveel om er op te zetten. Maar het schijnt dat je ook weer niet TE veel op een dag moet pinnen. Dat is dus wat ik de laatste dagen aan het doen ben;-) Geniet van je mooie slaapkamer!

  Antwoord
 14. Anna

  Wat een ontzettend leuke nachtkastjes! Echt heel mooi, niet te groot en te aanwezig, maar wel heel praktisch. En wat een leuke decoratie ook!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs