De lente is begonnen! De tijd waarin de krokussen volop in bloei staan, het perfect weer is om over het strand te lopen en ik weer frisse zin heb om leuke dingen te doen en nieuwe dingen op te pakken. Ook is deze lente voor mij het seizoen waarin ik een kwart eeuw (!) oud word en waarin ik een spannende cursus wil gaan doen. Al mijn plannen voor de lente zette ik op een rij in dit lijstje. Inclusief een aantal nog niet afgevinkte punten van mijn ’25 before 25′-lijst!

plannen voor de lente

 1. Voor het eerst sinds lange tijd weer op stedentrip naar een Europese stad. Het liefst naar het Zuid-Europese zonnetje in bijvoorbeeld Florence, Rome, Porto of een mooie Spaanse stad.
 2. Minstens 5 Disney-films kijken uit mijn collectie. De teller staat nu op 2 voor 2018, maar ik zou daar graag nog een paar Disney-klassiekers bij optellen.
 3. Minstens 5 andere mooie films kijken en daar een keer een artikel met korte reviews over schrijven. Een mooie film heb ik dit weekend al gezien: The Shape of Water.
 4. Een bezoekje brengen aan Scheveningen, foto’s maken bij de pier, een mooie strandwandeling maken en daarna in een strandtent genieten van een drankje.
 5. Eindelijk mijn blog in een nieuw jasje steken. Tijd om een nieuwe lay-out uit te zoeken bij Pipdig!
 6. Afspreken met opa en oma om samen de boekjes Opa Schrijft en Oma Schrijft in te vullen. Een goed excuus om samen thee te drinken en ook een mooie herinnering voor later!
 7. Een cursus of een paar lessen stijl- of salsadansen volgen, ook al is dat mijlenver buiten mijn comfortzone en vind ik dat – als houten hark – superspannend.
 8. Een dag vrij nemen en in mijn eentje een mooie Nederlandse stad bezoeken om daar op mijn gemakje te genieten en tijdens de lange treinrit een boek te lezen.
 9. Sowieso minstens 3 boeken lezen die al te lang in de kast staan stof te happen. Ik denk aan Vind je Ikigai, een boek over omdenken en het Wetboek voor bloggers.
 10. Met een vriendin een hele dag op stap naar een leuke stad in Nederland of ergens net over de grens.
 11. Net als vorig jaar een bezoekje brengen aan de Keukenhof. Tijd voor een dag kleurrijke bloemen op de gevoelige plaat vastleggen.
 12. Met mijn moeder naar het prachtige kersenbloesempark bij het Amsterdamse bos gaan. Het is daar misschien megadruk, maar ook megamooi!
 13. Een bezoekje brengen aan Den Haag, waar een van mijn broertjes nu tijdelijk woont.
 14. Een cabaretvoorstelling bijwonen, bijvoorbeeld in De Kleine Komedie.
 15. Een keer een middag naar het Vondelpark gaan. Om op een picknickkleedje bij te kletsen, om een boek te lezen of om gewoon te genieten van de avondzon na een werkdag.
 16. Een wandeling maken op de Veluwe met een vriendin die daar in de buurt woont en me al een paar keer heeft gezegd dat we dat echt eens samen moeten gaan doen. Iets waar ik het helemaal mee eens ben!
 17. Een mooie trenchcoat uitzoeken voor deze zomer. Het liefst eentje waarvan ik nog jááren plezier van heb.
 18. Weer een keer live afspreken met de lieve Claire
 19. Met de auto langs de bloemenvelden en door de duinen rijden in de buurt van Lisse op een mooie lentedag.
 20. Een leuke (roze?) hotspot bezoeken om daar een kop thee te drinken en jaloersmakende foto’s te maken.
 21. Naar de Hortus Botanicus gaan. Ja ja, ik heb iets met bloemen!
 22. Een aantal dagen achter elkaar vrij nemen, of ik nu op vakantie ga of niet.
 23. Een paar maskertjes opmaken die ik al tijden heb liggen. Lekker – nog net niet met komkommerschijfjes op mijn ogen – een avond ontspannen.
 24. De film Mama Mia 2 kijken, die binnenkort uitkomt. #ishetalzover?
 25. Op 25 mei mijn 25e verjaardag vieren. Wat een mijlpaal!

Heb jij al leuke plannen voor de lente?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 4 april 2018 op 6:17 am - Beantwoord

  Mooi lijstje. Ik vond The Shape of Water een geweldige film.

 2. Darina 4 april 2018 op 7:02 am - Beantwoord

  Een heel mooi lijstje! Het kersenbloesempark lijkt mij zo mooi! Ik ga bijna met vakantie en daar verheug ik me enorm op!

  • Romy 5 april 2018 op 12:11 am - Beantwoord

   Wat een heerlijk vooruitzicht, die vakantie! Geniet alvast van de voorpret! 🙂

 3. Oeh dat kersenbloesempark lijkt me heel leuk om te bezoeken! En lees ik het goed, heb je nog maar 2 Disney films gezien???!

  • Romy 5 april 2018 op 12:12 am - Beantwoord

   Haha, oeps, dat had ik niet helemaal duidelijk verwoord 😉 Ik heb in 2018 twee Disneyfilms gezien, maar heb gelukkig in mijn hele leven al wel véél meer Disneyfilms gezien als groot Disney-fan 🙂

 4. Sofie 4 april 2018 op 8:06 am - Beantwoord

  Heerlijke plannen voor een heerlijk seizoen. Als je nog een mooie film zoekt, ik vond The Zookeepers Wife laatst erg mooi!

 5. Anna 4 april 2018 op 8:11 am - Beantwoord

  Wat een super leuke plannen allemaal! Ik wil ook meer gaan lezen, ik lees meestal voor het slapen gaan, maar soms schiet het er weleens bij in. Ik kijk ook heel erg uit naar de lente, want ik ben deze maand jarig! Grappig dat je 25 mei 25 wordt, volgend jaar heb ik ook zo’n moment, dan word ik 24 op 24 april, haha!!!

  • Romy 5 april 2018 op 12:12 am - Beantwoord

   Oeh, goede tip! Over die film heb ik al eerder goede verhalen gehoord en ik ben daar zeker ook wel heel nieuwsgierig naar 🙂

  • Romy 5 april 2018 op 12:14 am - Beantwoord

   Jij hebt ook leuke vooruitzichten voor de lente zo te horen! En wat leuk dat jij volgend jaar ook zo’n bijzondere verjaardag (24 op 24 april) hebt. Ik vond 25 worden op de 25e ook wel iets hebben, haha.

 6. Sandra 4 april 2018 op 8:50 am - Beantwoord

  Zo ook dit is nog eens de goed gevuld en héél leuk lijstje! De lente moet voor jou helemaal goed komen zo volgens mij. 🙂 Oeeeh en natuurlijk jouw 25-jarige verjaardag! Mijn plannen voor de lente… hmzzz. Vandaag hoort mijn vriend of hij vakantie kan krijgen in mei en als het kan gaan we dan op vakantie! Verder wil ik ook nog wel een dagje naar de Veluwe, he brengt me op ideeën haha. Daar zijn mijn ouders altijd wel voor in dus dat ga ik binnenkort even vragen.

  • Romy 5 april 2018 op 12:15 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je vriend misschien in mei vrij kan krijgen! Het zou superleuk zijn als jullie dan een leuke vakantie kunnen boeken. En een dagje naar de Veluwe is natuurlijk ook een goed vooruitzicht. Hopelijk kun je daar een geslaagde dag met je ouders van maken 🙂

 7. Katrien 4 april 2018 op 9:01 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Ik raak er zelf ook helemaal van in de lentestemming. Ik kijk er ook enorm naar uit om terug wat meer buiten te zijn, van de zonnestralen te genieten en lichtere fleurige kleren aan te trekken. Een uitje naar een leuke stad lijkt mij ook super! Geniet van de lente!

 8. Marsha 4 april 2018 op 9:11 am - Beantwoord

  Leuke punten staan er op je lijstje! Ik zou ook zo graag weer een stedentrip willen doen, alleen op dit moment niet zo handig haha.

  • Romy 5 april 2018 op 12:15 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik wens jou ook een mooie lente toe met hopelijk heel veel zonnige dagen waarop je in je luchtige kleding naar buiten kunt gaan 🙂

  • Romy 5 april 2018 op 12:16 am - Beantwoord

   Haha, met een baby in je buik is zo’n stedentrip inderdaad misschien niet zo handig. Maar het vooruitzicht van een vakantie met z’n drietjes is dan misschien wel weer heel leuk 🙂

 9. Loes 4 april 2018 op 9:26 am - Beantwoord

  Wat een leuke plannen! Super leuk dat je op de 25ste 25 wordt, dat is toch best wel bijzonder! Ik ga vooral genieten van het (hopelijk) lekkere weer.

  • Romy 5 april 2018 op 12:16 am - Beantwoord

   Ja, grappig hè?! Ik vond het ook wel een bijzondere verjaardagsmijlpaal 🙂 Hopelijk ga jij ook een heerlijke lente tegemoet!

 10. Janne 4 april 2018 op 9:56 am - Beantwoord

  Om op 25-5 je 25e verjaardag te vieren is wel echt mooi.
  Ik ben benieuwd naar hoe je blog eruit gaat zien. Ik vind het nu al heel vrolijk en fijn overzichtelijk, maar wat afwisseling is ook niet mis natuurlijk.
  Ik vind het ook altijd heerlijk om naar bloemen te kijken. Wat rond deze tijd ook mooi is, is om rond schemering (nu half 8 – 8 uur) door een wijk met veel groen te lopen. Daar wonen namelijk veel merels, en de mannetjesmerels gaan rond de schemer zingen om hun territorium af te bakenen. Ze gaan op een hoge, zichtbare plek zitten en zingen ieder hun eigen deuntje. Als je goed oplet kun je dus zien waar ze zitten, en je kunt zien waar het volgende territorium begint. Soms hoor je er wel drie tegelijk. Ik heb zondag een lange wandeling gemaakt rond die tijd en het was echt leuk.
  Een jaar geleden was ik in Porto en het was er echt mooi! Ik heb er heerlijk tapas gegeten, port geproefd, door tuinen gewandeld met rhododendrons zo groot als flinke bomen, langs het water gelopen, paleizen bezocht. Je schijnt er ook naar het strand te kunnen en mooi te kunnen varen, maar daar had ik geen tijd voor. Als je rond deze tijd gaat is de temperatuur er echt fijn, lekker warm maar niet heet. Oh, nu wil ik er terug…

 11. Bente 4 april 2018 op 10:02 am - Beantwoord

  Wat een leuke plannen allemaal 😉 Hahah mijn grootste doel voor deze lente is een kind op de wereld zetten, maar dat zal je niet meer verbazen ;).

  Naar het Amsterdamse bos naar de bloesemtuin staat ook nog hoog op mijn lijstje 🙂 Ik ben er nog nooit geweest maar het ziet er altijd zo mooi uit daar (op foto’s).

  • Romy 5 april 2018 op 12:22 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je benieuwd bent naar mijn nieuwe lay-out! Ik ben tot nu toe nog geen lay-out tegengekomen die ik echt mooier en handiger vond dan wat ik nu heb, maar ik hoop toch nog iets leuks te vinden.
   Wat een prachtig gezicht (en gehoor) moet het trouwens zijn met die merels in de schemering. Daar wil ik ook zeker eens naar gaan kijken. Het klinkt als een echte lenteachtig tafereel.
   En als ik jouw omschrijving zo lees, dan moet Porto een geweldige stad zijn. Nu krijg ik natuurlijk nóg meer zin om daar een keer naartoe te gaan 🙂

  • Romy 5 april 2018 op 12:22 am - Beantwoord

   Haha, dat lijkt me een héél mooi en groot doel 😉 Wat een bijzondere lente gaan jullie tegemoet!
   Het Amsterdamse bos en dan vooral de bloesemtuim is echt prachtig. Zeker een aanrader voor als de bloesem straks bloeit 🙂

 12. Jenn 4 april 2018 op 10:02 am - Beantwoord

  Mooi lijstje met leuke plannen! Geniet ervan 🙂

 13. Johanne 4 april 2018 op 10:19 am - Beantwoord

  Heerlijk al die plannen! Ben heel benieuwd naar je toekomstige lay-out (hoewel ik deze ook superleuk vind) en wat je citytrip-bestemming wordt. The Shape of Water wil ik trouwens ook heel erg graag zien. Lijkt me zo’n goede film.

  Ik heb nog niet heel veel plannen voor in de lente. Ik word 9 mei 32, dus dat vier ik heel erg klein met een avondje sushi. Verder een bruiloft in mei en misschien, heel misschien, dat we nog een weekendje naar Brugge gaan. We gaan in juni al op vakantie, dus we hoeven ook niet zo heel veel leuks meer te doen om die tijd te overbruggen 😉

  • Romy 5 april 2018 op 12:24 am - Beantwoord

   Shape of Water is zeker een aanrader wat mij betreft! Een heel ander soort film dan ik meestal zie en een beetje absurdistisch ook, maar ik vond het verhaal echt heel mooi.
   Zo te horen hebben jullie ook al een paar leuke vooruitzichten voor de lente. Zo’n weekendje Brugge zou heerlijk zijn. Dat is zo’n leuke stad! Maar ook een bruiloft en je eigen verjaardag zijn natuurlijk al heel erg leuk 🙂

 14. Anouk 4 april 2018 op 11:36 am - Beantwoord

  Hier nog geen plannen voor de lente, maar wel heel veel zin en behoefte aan de lente!

 15. Dinja 4 april 2018 op 1:10 pm - Beantwoord

  Ik zie een aantal leuke ideetjes ertussen staan!
  Scheveningen en de Keukenhof wil ik ook nog eens bezoeken (en niet de keukenhof tijdens een fantasy evenement zoals ik vorig jaar deed – al ging ik daar toen heen voor het evenement). Maar ik wil ook eens naar de botanische tuinen in Utrecht en met veel (nieuwe) mensen afspreken! #zininlente

 16. Sija 4 april 2018 op 1:28 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! Ik wil ook zo graag een keer naar de Veluwe, lijkt me echt prachtig daar. Hoop dat je veel van dit lijstje kunt afstrepen <3

  • Romy 5 april 2018 op 12:26 am - Beantwoord

   Dankjewel! ♥ Hopelijk ga jij ook een mooie lente tegemoet.

 17. Haydée 4 april 2018 op 1:32 pm - Beantwoord

  Ik ben laatst naar de Hoge Veluwe geweest tijdens een lang weekend. Lentekriebels alom! Ik ben trouwens benieuwd naar de nieuwe lay-out van je blog. 🙂

 18. Margo 4 april 2018 op 1:33 pm - Beantwoord

  Mama Mia 2! Ik kan niet wachten! Ik wist dit niet, heb daar wel zin in. Heb laatst nog zo zitten genieten van deel 1 🙂 Wat een heerlijke berg plannen heb jij. Ik heb er ook een paar! Ik word 30, ga naar Warschau, vier een leuk feestje op Koningsdag en nog zoveel meer. Love de lente!

  • Romy 5 april 2018 op 12:27 am - Beantwoord

   Ah wat leuk dat je een bezoekje hebt gebracht aan de Veluwe! Ik ben zelf ook heel benieuwd wat voor lay-out ik uiteindelijk kies. Tot nu toe heb ik nog geen geschikte gevonden, maar dat komt vast snel 🙂

  • Romy 5 april 2018 op 12:27 am - Beantwoord

   Ja, gaaf hè?! Mama Mia 1 is een van de weinige films die ik al een keer of 3/4 heb gekeken en hij blijft gewoon leuk. Ik ben dan ook erg benieuwd naar deel 2.
   Zo te horen heb jij ook genoeg leuke plannen voor de lente. Wat tof, dat tripje naar Warschau! En je dertigste verjaardag is natuurlijk ook een bijzondere mijlpaal!

 19. Inge | Monsieur Mango 4 april 2018 op 1:39 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! Er zijn inderdaad zoveel mooie steden in Nederland die het bezoeken waard zijn. Iedereen wil altijd maar zo ver mogelijk weg, maar als je goed om je heen kijkt is er hier ook al zoveel moois te vinden. 🙂

  • Romy 5 april 2018 op 12:28 am - Beantwoord

   Precies! Ook in Nederland zijn heel veel mooie plekken te ontdekken. Ik hoop deze lente weer een paar mooie plaatsen in het land van mijn ‘lijstje’ af te strepen 🙂

 20. Nikita 4 april 2018 op 1:56 pm - Beantwoord

  Mooie lenteplannen! Ik ben net als jij blij dat de lente er is. De winter heeft lang genoeg geduurd. Ik ga na deze reactie onze slaapkamer aanpakken. Zie het als een lenteschoonmaak haha. Het zal veel werk zijn, maar die opgeruimde kamer zal een voldoening zijn achteraf. Grappig trouwens je verjaardag, ik ben exact een maand later jarig haha.

  Ik wens je heel veel plezier met je lenteplannen! Ik ben benieuwd naar je nieuwe blog-layout trouwens!

 21. Nesrin 4 april 2018 op 3:11 pm - Beantwoord

  Ik ben heel benieuwd naar welke stad je gaat en welke Disney films je gaat kijken. Heerlijk zo een lijstje en heel veel “succes” ermee 😉

  • Romy 5 april 2018 op 12:29 am - Beantwoord

   Wat een goed plan, zo’n lenteschoonmaak! Dat kan je vaak al zo veel meer rust in je hoofd geven 🙂
   Grappig dat jij precies een maand na mij jarig bent! Een vriendin van mij is toevallig ook op 25 juni jarig. Ook wel echt een mooie datum, vind ik 🙂
   Ik wens jou ook een prachtige lente toe!

  • Romy 5 april 2018 op 12:29 am - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat vast helemaal goed komen 🙂

 22. Irene 4 april 2018 op 4:23 pm - Beantwoord

  Ooooh leuke plannen! Ben heel benieuwd naar je nieuwe jasje 🙂 altijd leuk! Ben ook zo blij dat de lente er eindelijk is! Ondanks dat ik nu verkouden ben (typisch hé, een hele winter geen last van en als het weer mooier wordt heb ik het vlaggen :p), krijg ik er wel energie van 🙂

  Veel plezier met je lijst! ^^

  • Romy 5 april 2018 op 12:29 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heel mooie lente toe en natuurlijk veel beterschap, zodat je hopelijk snel echt van de lente kunt genieten 🙂

 23. Esmee 4 april 2018 op 7:04 pm - Beantwoord

  Heel leuk lijstje! Ik heb zojuist je blog gevonden en word er helemaal vrolijk van! Super leuk.

 24. Saskia 4 april 2018 op 9:29 pm - Beantwoord

  Wat een leuke plannen. benieuwd hoeveel je er gaat uitvoeren. Hou je ons op de hoogte? Je blog in een nieuw jasje steken is altijd leuk Ben met de mijne eindelijk eens tevreden dus hoop deze lang te laten staan.

  Mijn plannen voor de lente? Veel lezen (in onze tuin en hangmat) en lekker veel skaten<3

  • Romy 5 april 2018 op 12:30 am - Beantwoord

   Wat onwijs leuk om dat te horen! Dankjewel voor je lieve reactie 🙂

  • Romy 5 april 2018 op 12:30 am - Beantwoord

   Dat ga ik zeker doen 🙂 Ik hoop dat ik aan het einde van de lente nog een recap kan doen.
   Zo te horen heb jij ook genoeg leuke plannen voor de lente. Geniet er lekker van!

 25. Neverdullmoments 4 april 2018 op 10:06 pm - Beantwoord

  Leuk, ik haal er ook wat tips uit: ben nog nooit in de Keukenhof geweest. Kersenbloesempark? Wauw! Leuke plannen hoor! Mijn ultieme plan: van onze tuin genieten! Heerlijk in onze tuinset lezen en met de katten spelen.

  • Romy 5 april 2018 op 12:31 am - Beantwoord

   Genieten van de lentezonnestralen in de tuin is natuurlijk ook een heel goed plan 🙂 En met de katten spelen is iets wat ook zij vast en zeker heel erg zullen waarderen.
   Veel plezier deze lente! 🙂

 26. Claire 5 april 2018 op 9:19 am - Beantwoord

  Wat een leuke plannen voor de lente! En natuurlijk gaan we na mijn afstuderen afspreken. Ik zie dat je een botanische tuin in het lijstje hebt opgenomen, dat lijkt mij ook heel erg leuk. Daar kunnen we wel heen voor onze date 😉 En wat toevallig dat we allebei 25 worden dit jaar. Ik vind het zo’n gek idee dat we al op de helft zijn van onze twintige jaren. Ben heel benieuwd naar je artikelen rondom deze plannen.

  • Romy 5 april 2018 op 7:21 pm - Beantwoord

   Ja, wat een tof plan! Samen naar de Hortus Botanicus moeten we zeker doen 🙂 We prikken binnenkort snel een datum na je afstuderen. Ik heb er nu al zin in ♥
   En inderdaad echt bizar dat we dit jaar allebei alweer een kwart eeuw oud zijn. Ik vond 25 als kind altijd de leeftijd waarop je écht volwassen bent, haha. Of dat klopt, weet ik niet. Maar ik vind het in ieder geval wel een bijzondere mijlpaal 🙂

 27. Simone 6 april 2018 op 9:27 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Een stedentrip zit er voor mij helaas niet in door de bruiloft, maar dat zou ik ook wel weer eens willen. Misschien wel volgend jaar? Ik wil nog zo graag naar Parijs, maar ik krijg mijn vriend dus niet mee. En ik wil terug naar Londen <3

  • Romy 6 april 2018 op 5:14 pm - Beantwoord

   Oeh, ik hoop dat je je vriend een keer mee krijgt naar Parijs! Ik vind dat zo’n mooie stad, zeker als je er met je geliefde naartoe kunt gaan 🙂 Maar een bruiloft is natuurlijk ook al een geweldig vooruitzicht!

 28. Mariska 9 april 2018 op 11:08 am - Beantwoord

  Wandelingen vind ik ook altijd wel een fijn idee, maar over het algemeen maak ik er nooit tijd voor. Naar de supermarkt heen en weer lopen oké (echt maar 5 min) en daar houdt het wel bij op. Ben benieuwd naar je nieuwe layout 🙂

  • Romy 10 april 2018 op 1:13 am - Beantwoord

   Wandelen kan soms echt wel heel fijn zijn, zeker met het zonnetje erbij nu 🙂 Ik moet tegenwoordig een langer stuk lopen naar kantoor en merk dat dat me ook echt goed doet.