2 1 4

Dit zijn mijn plannen voor de zomer!

 • 25 juni 2017
 • 35 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

De zomer is nu officieel begonnen. Hét seizoen van hoge temperaturen, verkoelende drankjes en zwoele zomeravonden bij een kampvuur. De zomer is vooral door de lange dagen toch wel een van mijn favoriete seizoenen. Ook omdat ik nu al talloze plannen heb om de komende drie maanden uit te voeren. Ik ga dan wel voorlopig nog niet op vakantie, maar er is ook in Nederland gelukkig genoeg te doen. Vandaag zet ik voor mezelf op een rijtje wat ik dit seizoen allemaal wil gaan doen. Laat het genieten beginnen en laat de zonneschijn maar komen!

plannen voor zomer 2017

 • (Alweer) tijd voor een grote opruiming! Ik wil mijn kledingkast en scrapbookspullen uitzoeken en een heleboel oude dingen op Marktplaats zetten.
 • In september alsnog een weekje weg met mijn ouders. Ons idee is nu om naar Toscane te gaan. Een van mijn droombestemmingen!
 • Opa en oma met de auto meenemen om ergens iets te drinken (omdat dit er in de lente niet van kwam).
 • Minstens 5 boeken lezen deze zomer. Een enorme (maar ook hele leuke!) uitdaging, omdat ik nooit echt de tijd neem om even rustig te lezen. Welke boeken ik wil lezen, zal ik later nog in een apart artikel vertellen.
 • Heel veel hardlooprondjes maken, zodat ik straks hopelijk 5 kilometer kan rennen binnen een half uur.
 • Ten minste 4 challenges uit mijn lijstje met 30 days challenges aangaan.
 • Een keer een dagje naar Duitsland (net over de grens) en daar een DM bezoeken én lekker genieten natuurlijk.
 • Minstens één keer deze zomer met blote benen over straat lopen en daar outfitfoto’s van maken.
 • Met mijn vader een dagje weg in Nederland voor zijn vaderdagcadeau.
 • Een keer de IJhallen of een grote winkel met tweedehands kleding bezoeken die ik nog niet ken.
 • Leren om beter om te gaan met eyeliner en dat eens iets vaker dragen deze zomer.
 • Nog een keer professionele foto’s van mezelf laten maken voor mijn blog.
 • Verjaardagsfeestjes vieren in de tuin (in juni en juli komen er weer een aantal leuke verjaardagen aan, waaronder mijn moeder die 50 (!) wordt).
 • Mijn eerste salaris besteden aan een mooie tas en/of jurk (binnenkort meer hierover!).
 • Een keer een middag met vriendinnen doorbrengen in het park of in het A’damse bos.
 • Blogupdates. Mijn blog weer een nieuwe look geven en een aantal oude artikelen meer SEO-proof maken.
 • Mijn broertje opzoeken op zijn kamer in Nijmegen (ja, deze heb ik doorgeschoven van mijn lenteplannen).
 • Meer tijd besteden aan leren handletteren en ook iets vaker scrapbooken ’s avonds. #danmaakikmaartijd
 • Een zwoele zomeravond doorbrengen op een terrasje in Amsterdam.
 • Doorgaan met portretfotografie en vaker ‘oefenen’ op lieve bekenden die wel proefkonijn willen zijn.
 • Een keer appels plukken en foto’s maken bij appelboomgaard De Olmenhorst.

Na de zomer zal ik weer een update geven met wat er van mijn plannen terecht is gekomen. Ik ben nu al heel benieuwd! Ik wens jullie ook een heerlijke zomer toe met hopelijk veel moois op de planning.

Wat zijn jouw plannen voor de zomer?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Susan 25 juni 2017 op 6:52 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! Jij gaat een leuke zomer tegemoet 🙂

 2. Jonna@Burgertrutjes 25 juni 2017 op 7:08 am - Beantwoord

  Ik moet ook weer snel een bezoekje aan de DM brengen. Is weer veel te lang geleden. Ook ik wil deze zomer flink gaan opruimen. Vandaag ga ik alvast wat items op Marktplaats zetten. Toscane lijkt mij prachtig. Lekker vooruitzicht

  • Romy 25 juni 2017 op 7:34 pm - Beantwoord

   Goed bezig met het opruimen! Het lucht altijd zo op (én levert weer wat geld op) als je spullen op Marktplaats heb gezet. Ik kan soms ook echt chaos in mijn hoofd krijgen door alle spullen om me heen. En Toscane is zeker een heerlijk vooruitzicht, net als hopelijk een bezoekje aan DM. Hopelijk kun jij daar ook binnenkort weer lekker shoppen 🙂

 3. marije 25 juni 2017 op 7:12 am - Beantwoord

  Wat een leuke plannen!

  Ik wil ook flink gaan opruimen en dingen veranderen in mijn huis.

 4. Neverdullmoments 25 juni 2017 op 7:49 am - Beantwoord

  Ik ga dit lijstje denk ik van je kopiëren naar mijn agenda, wat staan er leuke dingen tussen! Vooral dat blogupdaten heb ik ook zin in!

  • Romy 25 juni 2017 op 7:34 pm - Beantwoord

   Zo leuk dat je ook met blogupdates aan de slag gaat! Ik kan daar ook nu al naar uitzien 🙂

 5. Maaike 25 juni 2017 op 8:39 am - Beantwoord

  Wat een leuke lijst. Ik krijg daar ook wel zin in, om eens een lijst met leuke dingen te maken. Een vakantie naar Toscane: ohhhh heerlijk!

  • Romy 25 juni 2017 op 7:35 pm - Beantwoord

   Zo’n lijst maken is echt een aanrader! Het stimuleert me ook om daadwerkelijk leuke dingen te gaan ondernemen deze zomer als ik het eens op papier zet 🙂

 6. Odetta 25 juni 2017 op 8:51 am - Beantwoord

  Life is busy while you’re making plans. Ik hoop dat je heel veel leuke plannen kunt uitvoeren deze zomer!

 7. Danique 25 juni 2017 op 9:35 am - Beantwoord

  Wat een leuke plannen! Ik ben benieuwd of je ze aan het einde van de zomer allemaal hebt kunnen uitvoeren. Wat heerlijk dat je waarschijnlijk naar Toscane gaat <3.

 8. Sandra 25 juni 2017 op 9:43 am - Beantwoord

  De Olmenhorst! Dat is leuk, hihi. Ben daar ook al aardig wat keren geweest. Ze hebben daar ook zo’n leuk terras om lekker te lunchen. 🙂 Fijn lijstje heb je weer voor jezelf opgesteld hoor! Er staan gezellige dingen tussen. Tof dat je waarschijnlijk naar Toscane gaat! 🙂 Naar de DM gaan staat ook op mijn lijstje voor deze zomer. Zou graag weer een keer naar Center O willen in Duitsland. Vind het altjjd zo leuk daar, en al helemaal tijdens de sale haha.

  • Romy 25 juni 2017 op 7:40 pm - Beantwoord

   Oh wat leuk dat je zo vaak naar De Olmenhorst bent geweest! Ik ben er nog nooit geweest, terwijl het helemaal niet zo ver weg is eigenlijk. Ik heb er nu al zin in 🙂 Leuk dat jij ook naar de DM wilt deze zomer. Hopelijk kunnen we er allebei eens onze slag slaan ergens in de komende maanden 🙂 Center O kende ik nog niet, maar ik heb het even opgezocht en het ziet er inderdaad heel gaaf uit. Wat een megagroot winkelcentrum. Vooral tijdens de sale lijkt dat me echt een walhalla!

 9. Darina 25 juni 2017 op 9:52 am - Beantwoord

  Een heel mooi lijstje! Toscane is prachtig, wat een mooi vooruitzicht! Ik ben heel benieuwd naar je update van deze mooie zomerplannen!

 10. Marianne 25 juni 2017 op 9:56 am - Beantwoord

  Leuke plannen Romy. Ik hoop dat je vooral geniet en ze niet gaat doen omdat het van je ‘moet’.

 11. Amt 25 juni 2017 op 11:06 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk uitgebreid lijstje, geniet ervan! Ik ga vooral veel genieten van de zon en lekker eten.

 12. Johanne 25 juni 2017 op 11:53 am - Beantwoord

  Fijn lijstje! En superleuk dat je ook met je challenges aan de slag gaat!! Toscane is trouwens geweldig. Heb er toch zeker wel vier zomervakanties doorgebracht, samen met m’n ouders en broertjes. Denk er nog regelmatig aan en hoop er snel weer heen te mogen ?

 13. Iris 25 juni 2017 op 2:10 pm - Beantwoord

  Wat een leuke plannen! En wat een leuk vooruitzicht dat je gezellig wat met je vader gaat doen en dat je moeder bijna 50 wordt! Groot feest dus!

 14. Evelyne 25 juni 2017 op 2:23 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje. Ik kijk vooral uit naar mijn verlof (24Juli-3Aug) om eens goed te kunnen relaxen. Ik heb het helaas hard nodig. Het is nog niet helemaal volgepland, er kan gerust nog wat bij 🙂 Maar soms vind ik het ook leuk om gewoon eens te relaxen of om op het moment zelf eens een zotte ingeving te krijgen. Wat ik wel wil doen, is mijn kamer en bureau opruimen (!) En we gaan ook een dagje naar Sluis met mijn nonkel, zijn vriendin en mijn ouders. Mijn nonkel en papa verjaren allebei in Juli en schelen net 10j in leeftijd. Dit jaar vieren ze allebei een rond getal en dat gaan we vieren met een dagje Sluis 🙂 Voor de rest laat ik het nog even allemaal op mij afkomen 😉 Geniet van je zomer!

  • Romy 25 juni 2017 op 7:41 pm - Beantwoord

   Nee hoor, dat komt helemaal goed 🙂 Ik heb het lijstje vooral opgesteld als stok achter de deur om ook leuke dingen te ondernemen deze zomer, zodat ik lekker van dit seizoen kan genieten.

  • Romy 25 juni 2017 op 7:41 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je zo vaak in Toscane bent geweest! Ik ben er nog nooit geweest, maar wil al zo lang nog eens daarnaartoe gaan. Ik kan haast niet wachten om de mooie omgeving en de bekende steden daar te bekijken 🙂

 15. Marloes 25 juni 2017 op 2:33 pm - Beantwoord

  Wat een leuke lijst! Toscane is erg mooi 🙂 Ik ben er twee jaar geleden geweest voor een bruiloft, echt op een prachtige locatie. Wij waren er toen ook een week, lekker de omgeving verkennen met de auto en genieten van al het moois.

  • Romy 25 juni 2017 op 7:44 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je een week rondom een bruiloft in Toscane bent geweest. Het lijkt mij ook zo’n prachtige omgeving om eens te ontdekken.

 16. Priscilla 25 juni 2017 op 2:34 pm - Beantwoord

  Oe, leuke plannen heb je! Ik hoop dat je veel van je plannen kunt waarmaken en deze zomer enorm kan genieten. <3

  • Romy 25 juni 2017 op 7:45 pm - Beantwoord

   Dankjewel! <3 Dat gaat vast helemaal goed komen 🙂 Hopelijk ga jij ook een heerlijke zomer tegemoet.

 17. Simone 25 juni 2017 op 2:50 pm - Beantwoord

  Wat een leuke plannen heb je voor deze zomer! Hopelijk heb je genoeg tijd voor alles 🙂 Ik hoop dat ik deze zomer kan beginnen bij een werkervaringsplaats.

  • Romy 25 juni 2017 op 7:46 pm - Beantwoord

   Wat een spannend vooruitzicht, een werkervaringsplaats. Hopelijk wordt dat inderdaad werkelijkheid en kun je in een inspirerende omgeving ervaring opdoen deze zomer 🙂

 18. Margo 25 juni 2017 op 3:50 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk vrolijkmakend lijstje 🙂 Ik ga er ook 1 voor mezelf maken, wat een leuk idee!

  • Romy 25 juni 2017 op 7:46 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen! Ik vond het ook echt heerlijk om zo’n lijstje op te stellen. Ik ben benieuwd wat er op jouw lijstje komt te staan 🙂

 19. Mariska 25 juni 2017 op 9:24 pm - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! Genoeg te doen, je hoeft je in ieder geval niet te vervelen 🙂

 20. Joanne 25 juni 2017 op 10:15 pm - Beantwoord

  Spullen opruimen is altijd wel een goed idee! Niet heel leuk, maar altijd super fijn wanneer het achter de rug is haha 🙂

  • Romy 25 juni 2017 op 11:57 pm - Beantwoord

   Ja precies! Naderhand geeft het zo’n fijn en rustig gevoel om alles weer netjes opgeruimd te hebben 🙂

 21. Nesrin 25 juni 2017 op 11:23 pm - Beantwoord

  Je hebt een mooi lijstje met hele leuke dingen. Ik ben ook helemaal een voorstander om van het eerste loon iets moois te kopen.
  Toscane lijkt mij bijzonder mooi, wat gaaf dat jullie er waarschijnlijk naartoe gaan.

 22. Fleur | MizFlurry 28 juni 2017 op 8:03 pm - Beantwoord

  Leuke ideeën, ik wens je een fijne zomer. Mijn moeder is afgelopen oktober 65 (! 😉 geworden. Hopelijk hebben jullie net zo’n fijn feest als wij hadden.

  • Romy 28 juni 2017 op 9:50 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik hoop dat jij ook een heerlijke zomer hebt. Wat leuk om te horen dat jullie zo’n geslaagd feest hebben gehad bij je moeder. Je wordt tenslotte ook maar één keer 65 🙂 Wij hebben een zaaltje gehuurd voor mijn moeder, dus dat wordt vast ook een heerlijke dag 🙂

Recente blogs

9 vegetarische recepten die ik nog wil maken

2 november 2019|Recepten|

Nee hoor, een geboren culinair wonder ben ik niet. Wel doe ik regelmatig dappere pogingen om toch iets smakelijks op tafel te zetten. Naar mijn eigen bescheiden mening heb ik een redelijke groei doorgemaakt als je je bedenkt dat ik vijf maanden alleen maar vegetarische AVG'tjes met diepvriesgroenten maakte. Ik heb zelfs een nieuwe hobby gevonden in het ontdekken van vegetarische recepten die ik nog eens wil proberen. Met een Pinterest-bord gevuld met meer dan 200 recepten kan ik nog wel even vooruit. Dit is een selectie van 9 vegetarische recepten die ik écht nog eens wil gaan maken.

15 eigenschappen van vrouwen die ik wel/niet herken

12 januari 2017|Persoonlijk|

Toen ik nog een geheime obsessie had voor de opvoedtijdschriften van mijn moeder, kwam ik voor het eerst in aanraking met de term 'meisje-meisje'. Ik vind het eigenlijk maar een lastige term, want ik hield en houd nooit zo van mensen in hokjes indelen. Toch ben ik me in de loop der jaren steeds meer gaan beseffen dat het plakkertje 'meisje-meisje' misschien wel op mijn voorhoofd thuishoort. Nu ben ik inmiddels 23, dus meisje-meisje klinkt misschien wat jong. Laten we het er daarom op houden dat ik in sommige opzichten volgens de clichés een 'typische vrouw' ben. Daarom in dit artikel (met een flinke korrel zout!) 15 cliché-eigenschappen van vrouwen waarin ik me wel of juist niet herken.

Het braafste meisje van de klas of een stiekeme rebel?

9 maart 2018|Persoonlijk|

Het braafste meisje van de klas. Dat vooroordeel heb ik wel vaker te horen gekregen als ietwat verlegen meisje met sproetjes en roze outfits, dat bijna nooit uitgaat, geen alcohol drinkt en dat al paniek krijgt als ze een keer is vergeten in te checken in de trein. Tja, soms ben ik inderdaad ook wel een beetje braaf. Maar weet je, ik heb ook écht wel mijn momenten waarop ik flink boos kan zijn, voorzichtige schop- of scheldneigingen krijg of gewoon even tegen de meute in wil gaan en lekker mezelf wil zijn. Schuilt er in mij toch een stiekeme rebel of blijf ik dat brave meisje dat alle regeltjes opvolgt?