Verlanglijst 1 bijgesneden

Mijn random verlanglijstje (van keukenschorten tot 30-jaar-jurken)

 • 24 maart 2023
 • 12 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Windowshoppen is één van mijn stiekeme hobby’s. Het liefst online. Ik kan heel goed allerlei digitale winkelmandjes volgooien en daar vervolgens nooit meer wat mee doen. Wel zo goedkoop! En zo blijft er nog wat te wensen over voor als je jarig bent of als de man met de mijter in het land is. Vandaag deel ik weer wat dingen die op dit moment hoog op mijn verlanglijstje staan. Sommige haal ik waarschijnlijk al binnen een paar maanden in huis; bij andere dingen fantaseer ik (vanwege de prijs) nog even weg.

Tip: bouw het hele jaar door een verlanglijstje op

Dit soort verlanglijstjes bijhouden vind ik sowieso een goede tip voor als je nooit weet wat je voor je verjaardag moet vragen. Ik kreeg die tip eens van een vriendin en doe het nu zelf ook. Via tools als Lijstje.nl kun je continu op je verlanglijstje dingen noteren als je iets ziet wat je wel zou willen. Zo heb je altijd iets te vragen als iemand je de welbekende “Heb je nog cadeauwensen?”-vraag stelt.

Ook is zo’n lijstje voor jezelf een goede manier om impulsaankopen te voorkomen. Als ik dingen op mijn lijstje noteer, voel ik niet de behoefte om ze direct te kopen. Eens in de paar maanden doe ik mezelf iets van dat lijstje cadeau, maar dat voelt dan echt als iets speciaals en niet als een ondoordachte aankoop. Van de rest kan ik denken “Kan ik altijd nog eens voor mijn verjaardag vragen!”, waardoor ik niet in de verleiding kom om acuut op de bestelknop te klikken.

Goed, dat gezegd hebbende: dit is mijn random verlanglijstje van dit moment.

Verlanglijst 1
 1. Joggingbroek ‘Peri Blush’ van ORGANICATION – Shop Like You Give a Damn: €49,90. Als er iets hard aan vervanging toe is (en niet tot mijn verjaardag kan wachten), dan is het mijn joggingbroek wel. Ik heb hem al zeker tien jaar en na al die tijd is-ie toch echt “op” door alle hardlooprondjes. Toen ik deze duurzame én roze joggingbroek zag, wist ik: dit gaat de vervanger worden.
 2. Roze Loop-oordoppen – Loop: € 19,95. Op Instagram zie ik deze oordopjes overal voorbijkomen. Ze zijn bedoeld om vervelend achtergrondgeluid te dempen, bijvoorbeeld als je snel overprikkeld raakt en/of hooggevoelig bent. Ik heb zelf al oordopjes voor het slapen (die zo goed als al het geluid tegenhouden). Maar het idee van deze oortjes is juist dat je nog wel gesprekken kunt volgen, maar minder last hebt van onder andere muziek draaiende buren of het rumoer in een kantoortuin. Nu zag ik dat de reviews online wat wisselend zijn (lees bijvoorbeeld de review van Mirjam). Dus ik twijfel nog of ik ze ga kopen. Aan de andere kant: voor een aankoopprijs onder € 20,- kan ik het altijd proberen. Heb jij ervaring met deze oortjes? Laat me vooral weten wat jij ervan vindt!
 3. Keukenschort ‘Myrna’ van Tiseco Home Studio – 123Vloerkleed.nl: € 17,99. Wij hebben nog helemaal geen keukenschort in huis en dat is tamelijk risicovol voor iemand als ik die nogal klunzig uit de hoek kan komen. Om te voorkomen dat ik ooit een mooie blouse kan weggooien vanwege tomatenvlekken of chocoladespatten, denk ik dat ik maar eens een mooi schort ga kopen. Deze komt uit de leuke webshop 123Vloerkleed.nl, waar ze ook allerlei mooie vloerkleden voor een klein prijsje verkopen. Ook het vrolijke roze vloerkleed uit de collage komt daarvandaan.
 4. Zwarte veterschoenen “Brogues City Zwart” van Will’s Vegan Store – Shop Like You Give a Damn: € 95,-. Mijn schoenencollectie is vrij karig. Dat houdt in dat ik nog één paar laarsjes en twee paar sneakers heb die ik kan dragen. Elegante hakken die ook nog fijn zitten en niet té hoog zijn, ontbreken in onze schoenenkast. Deze stijlvolle veterschoenen (gemaakt van vegan leer) zijn zeker een goede kanshebber.
 5. Kookboek ‘Heel Holland bakt vegan – bol.com: € 27,50. Dit kookboek is nog niet eens officieel uitgebracht, maar staat nu al op mijn verlanglijstje. Ik vind het zelf altijd een leuke uitdaging om zonder melk en ei te bakken en wordt er steeds handiger in. Maar als er iemand is die dat goed kan, dan is het Enzo van Heel Holland Bakt (het vorige seizoen) wel. Hoe leuk dat hij een boek heeft uitgebracht om zijn tips & tricks en beste recepten te delen!
 6. Roze vilten bloem ‘Anemone Dusty Pink’ – ZININshop: € 3,95. Uit Kopenhagen namen wij een boeket van vilt mee. Sindsdien heb ik een zwak voor vilten bloemen. Ik vind ze zelf leuker dan droogbloemen en je hebt er uiteraard geen groene vingers of een plantenoppas tijdens vakanties voor nodig. Nu zag ik dat ook een paar Nederlandse webshops vilten bloemen verkopen. Moet ik hebben, geloof ik!
 7. “Homey Original”-kruik – Stoov: € 79,95. Ook dit is zo’n aankoop waarvan ik al een half jaar elke maand wel een keer de productpagina open. Het klinkt geweldig: een kruik die je elektrisch kunt opwarmen en die dan warm blijft. Ik ben een fanatieke kruikgebruiker (en moet dan elk uur wel een keer het water verwisselen), dus dit zou een uitkomst kunnen zijn. Aan de andere kant heb ik nog zo mijn vraagtekens (Duurt het dan niet steeds heel lang voordat de kruik opgeladen is? Is het geen stroomvreter? Is hij het geld waard?). Voor nu blijft het dus bij online ernaar kijken.
 8. Vloerkleed ‘Ata’ rond – 123Vloerkleden.nl: € 29,99. Dit is één van de mooie hoogpolige vloerkleden van 123Vloerkleden.nl. Ik viel vooral voor de hoeveelheid fluff (ik ben dol op zachte kleden waar je met je voeten in kunt woelen!). Ik zoek zo’n soort klein rond kleed voor onder mijn bureaustoel. Het is ideaal dat er wieltjes onder die stoel zitten, maar onze vloer wordt daar minder blij van. Zo’n kleed zou een goede en fleurige oplossing zijn.
 9. Talia Dress Marlow – King Louie: € 109,95. Dat ik in mei 30 word, leek me een goede reden om op feestjurkjacht te gaan. Deze rode jurk is een goede kanshebber. Hij is van mijn lievelingsmerk King Louie en is gemaakt van de duurzame stof Ecovero. De jurk past helemaal in mijn palet met favoriete kleuren en ziet eruit alsof hij ook heerlijk zit.
 10. Kruidenpotjes met bamboe deksel – We Love Bamboe via bol.com: € 64,95 voor 12. Dit is misschien wel mijn grote droom als graag goed georganiseerde dame. Er kan qua vrolijkmakerij weinig tippen aan een goed georganiseerde keukenla. Op dit moment hebben wij een ratjetoe aan kruidenpotjes van allerlei merken. Ooit ga ik mezelf op dit soort potjes trakteren en er dan een zatermiddagproject van maken om alle kruiden over te schenken. Ik kan nu al blij worden van de gedachte aan het resultaat!
 11. TetherPRO-kabel – Kamera Express: € 47,99. Deze kabel gebruikte degene bij wie ik laatst een workshop flitsfotografie volgde. Ik had nooit verwacht nog eens zo enthousiast te worden van een kabel, maar deze heeft het voor elkaar gekregen. Met de tether-kabel kun je je camera aansluiten op je computer en zo direct foto’s tijdens het fotograferen openen en bekijken in Adobe Lightroom. Veel handiger dan steeds alles op een klein cameraschermpje zien!
 12. BK Bourgogne braadpan van gietijzer – Like2Cook: € 129,90. En dan een laatste ding waar ik zeker twee jaar geleden mijn oog voor het eerst op liet vallen: een écht goede braad- en stoofpan. Het liefst één met een vrolijk kleurtje. Dat zit bij deze pan helemaal goed. Wie weet doe ik hem mezelf nog eens cadeau om het maken van curry’s en stoofschotels nog leuker te maken. Voorlopig blijf ik hem gewoon online bewonderen en nadenken over hoe het zou zijn als er zo’n vrolijk én praktisch blauw ding op ons fornuis staat.

Wat staat er bovenaan jouw verlanglijstje?

2

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Melanie 24 maart 2023 op 9:51 am - Beantwoord

  Ik heb een warmtedeken van Stoov en mijn zoon een kussen, en die bevallen beide goed. Ik moet zeggen dat ik het stroomverbruik niet check dus daar kan ik niks zinnigs over zeggen, maar het is wel echt superfijn. En ik heb ook 2 soorten van de loop oordopjes. Die waarmee je nog gesprekken kunt voeren en de iets sterkere, waarmee je ook kunt slapen. Die eerste gebruik ik wel op kantoor – ik werk soms in een mega kantoortuin en dan is dat echt heel fijn. Ik kan er overigens geen gesprek mee voeren, maar dat ligt aan mij denk ik, hoor, want ik heb al een vrij slecht gehoor (mn links hoor ik maar 30% ofzo). Die andere gebruik ik als ik thuis werk en man en/of kids thuis zijn. Dan sluit ik me wat af, en dat werkt voor mij best goed. Ik doe ze ook wel eens in als ik alleen thuis werk om me beter te concentreren. Wat ik fijn vind is dat er verschillende maten dopjes bij zitten. Ik heb ieniemienie oren en de kleinste passen goed.

  • Romy 27 maart 2023 op 6:57 am - Beantwoord

   Dank je voor het delen van jouw ervaring! Superfijn om te lezen dat je zowel over de warmtedeken als over de oordopjes heel tevreden bent!
   De oortjes lijken mij inderdaad ook handig voor thuiswerken, als Bart bijvoorbeeld net een telefoongesprek heeft. En wat ideaal dat er meerdere maten oortjes zijn! Ik heb door mijn slaapoordopjes op maat ontdekt dat mijn binnenoor er iets anders uitziet dan anders, waardoor in-ears niet altijd goed zitten bij mij. Eens kijken welke maat ik dan nodig heb van de Loops 🙂

 2. Daenelia 24 maart 2023 op 10:59 am - Beantwoord

  Ik heb wel 3 goede braadpannen … en ook nog van verschillende formaten. Het is handig! Ze gaan ook lang mee (hint: wie weet, tweedehands?). Zelf heb ik geen echte verlanglijstjes meer. Geloof me, op een dag denk je: maar ik heb alles al. Dat is natuurlijk niet de bedoeling in onze commerciele maatschappij. Gelukkig heb ik ook een kater, die de gordijnen echt als klimtouw gebruikt. Dus als ik nog iets wil vervangen: de gordijnen. Het liefst door een combi met een rolgordijn.

  • Romy 27 maart 2023 op 6:55 am - Beantwoord

   Ja, braadpannen zijn volgens mij een must 🙂 Wij hebben één kleine (voor Barts vlees), maar ik denk dat ik er maar één extra voor mijn verjaardag ga vragen over een tijdje (of geld om er zelf één uit te zoeken ;)).
   Heerlijk trouwens, zo’n gordijnenslopende kat – not 😉 Inderdaad een extra goede reden om, als hij de klimfase voorbij is, voor nieuwe rolgrodijnen te gaan.

 3. Darina 24 maart 2023 op 3:11 pm - Beantwoord

  Mooie items. Ik heb het warmte kussen van Stoov en ben er zo blij mee. Heel comfortabele warmte en staat nog leuk op de bank ook 🙂

  • Romy 27 maart 2023 op 6:54 am - Beantwoord

   Oh ja, die kussens zag ik ook op de site staan. Die zien er ook héérlijk uit, en ideaal dat ze ook nog leuk staan in huis 🙂

 4. Nehalennia 24 maart 2023 op 9:57 pm - Beantwoord

  Een tip voor jouw: koop in plaats van zo’n dure kruik gewoon bij de kringloop een ouderwetse metalen kruik, vul hem met kokend water, trek er een oude sok overheen (auw pas op want gloeiend heet) en leg die een paar uur voordat je gaat slapen in bed. Stap dan zelf in je heerlijk voorverwarmde bed. Tot mijn stomme verbazing blijft zo’n kruik de hele nacht warm, nouja tegen de ochtend wel lauw maar goed dan moest je er toch al uit.
  Tip 2: gebruik het water daarna voor de plantjes, hoef je het ook niet weg te gooien.

  • Romy 27 maart 2023 op 6:52 am - Beantwoord

   Dank je voor de tip! 😀

 5. Irene 25 maart 2023 op 9:50 am - Beantwoord

  Leuk lijstje! Ik heb oordopjes van Loop en ben daar wel heel tevreden van! Mij helpen ze alleszins om wat meer in mijn eigen bubbel te gaan zitten als ik wat overprikkeld ben, vb. op de trein of tijdens een etentje maar je moet ook niet verwachten dat al het achtergrondgeluid weg is. Het is gewoon minder aanwezig.

  • Romy 27 maart 2023 op 6:52 am - Beantwoord

   Wat goed om te weten! Ik zou ze inderdaad niet gebruiken om al het geluid te blocken, maar puur om het iets minder luid te maken. Supergoed dat het jou zo helpt 🙂

 6. Vivian 12 april 2023 op 11:11 am - Beantwoord

  loop is echt fantastisch! het zorgt ervoor dat alles net even wat minder hard binnenkomt, maar je kunt toch nog genieten van de omgeving. In combinatie met mijn Stoov-warmtekussen (iets meer warmte oppervlakte dan de kruik) is het een ideale combi om lekker een boek te lezen.

  • Romy 16 april 2023 op 9:57 pm - Beantwoord

   Ah wat fijn om te horen dat je zowel over de Loop als over het Stoov-warmtekussen enthousiast bent! Dat klinkt perfect 🙂 Ik heb toevallig de Loop-oordopjes net ook in mijn winkelmandje gegooid. Ben benieuwd!

Recente blogs

Vegan roze pasta met rode biet, amandelen & romige smaak

6 september 2022|Recepten|

Maaltijden met een vrolijke kleur hebben bij mij altijd een streepje voor. Deze roze pasta met rode biet is alleen al daarom een nieuwe favoriet voor op mijn avondeetbord. Maar uiteraard telt de smaak daarvoor ook mee. Je maakt de vrolijke pasta met strikjes binnen 25 minuten en hebt dan een heerlijke maaltijd met veel groenten, een zoetig tintje, een romige saus én een goede bite door de amandelen op je pastabord liggen. Een lekker kleurrijk gerecht dat weer eens iets totaal anders is dan de standaard tomatenpasta! 

Mei 2018 | De maand van…

2 juni 2018|Persoonlijk|

Mei is mijn favoriete maand van het jaar. Niet alleen ben ik gek op de lente (zon! bloemen!) en is het mijn verjaardagsmaand, maar ook was het een maand met veel leuke belevenissen. Zo was ik een dag in het zuiden des lands te vinden, maar ging ik ook een dag naar de Veluwe en begon ik deze maand zowaar mijn eigen onderneming. Verder werd ik verrast met live muziek én met een boek dat me juist nu op het lijf geschreven is. Maar ook was deze maand een beetje verdrietig door het afscheid van onze Beertje. Ik praat je in dit maandoverzicht helemaal bij.

Pasta met spinazie, balsamicocrème en paddenstoelen

27 december 2023|Recepten|

Ik ben dol op supersimpele gerechten die er toch uitzien alsof je je eens flink hebt uitgesloofd in de keuken. Deze pasta met spinazie, paddenstoelen en balsamico is zo'n gerecht. Het heeft zelfs een feestelijk tintje door de geglaceerde amandelen en rozemarijntakjes, terwijl je toch echt niet langer dan 20 minuten in de keuken staat voor deze verrukkelijke pasta. De pasta heeft een heerlijk zoet tintje door de mix van ahornsiroop en balsamicocrème. Daarmee glaceer je de paddenstoelen en de amandelen. Dat ziet er niet alleen restaurantwaardig uit, maar smaakt ook nog eens top. Benieuwd hoe het smaakt? Maak deze pasta zelf in 20 minuten met het recept hieronder.