Barcelona12 3

Lieve bloglezer | Mijn Sinterklaasgedicht voor jou

 • 5 december 2017
 • 39 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Vier jij vanavond Pakjesavond of heb je het al gevierd? Of doe je misschien wel helemaal niets aan het feest van de Goedheiligman? Wij hebben afgelopen zondag al Pakjesavond gevierd, inclusief leuke cadeaus en mooie gedichten. Vooral dat laatste is iets wat ik altijd wel kan waarderen. Geef mij een rijmwoordenboek en ik dicht er graag op los. Daarom besloot ik dit jaar mijn dichttalent af te stoffen en voor jou, lieve bloglezer, mijn artikel in rijmvorm te gieten. Voor als jij misschien nooit gedichten krijgt of gewoon houdt van een rijm(pje) op z’n tijd. Lieve bloglezer, deze rijm is voor jou!

sinterklaasgedicht voor jou

Lieve bloglezer,

Graag wil ik je iets zeggen op deze dag van de Sint,
Terwijl jij je pepernoten en marsepein verslindt.
Misschien liggen er wel cadeaus voor je klaar,
Samen met een gedicht over het afgelopen jaar.
Of je nu iets doet aan Sinterklaas vandaag of niet,
Ik wil je graag iets zeggen als vermomde Rijmpiet.

Is Pakjesavond niet hét moment om terug te kijken,
Op wat je dit jaar allemaal hebt kunnen bereiken?
Misschien heb je wel iets spannends overwonnen,
Of ben je na lang twijfelen met iets begonnen.
Wellicht heb je bijzondere mensen ontmoet,
Of ging je uitdaging na uitdaging tegemoet.

Er waren ongetwijfeld weleens tegenslagen,
Maar bovenal ook talloze mooie, blije dagen.
Wat is er daarin veranderd sinds vorig jaar Sint?
Wat is het dat jij het mooiste aan dit jaar vindt?
Waar kijk je op terug met een trots gevoel?
Wat is jouw allermooiste behaalde doel?

Juist tussen de pepernoten en marsepein,
Wil ik je uitdagen om trots op jezelf te zijn.
Of je deze avond nu doorbrengt achter je pc,
Of met de familie en een kop gemberthee.
Je mag heel trots zijn op waar jij nu staat,
En op hoe jij vol achter jouw doel aan gaat.

Sinterklaas is een feest van geven en verwennen,
Van last-minute nog uren door de winkels rennen,
En vervolgens toezien hoe cadeaupapier opengaat,

En of er een glimlach bij de ontvanger ontstaat,
Maar vandaag wil ik je vragen om stil te staan,
Waar wil jij komend jaar naartoe gaan?

Wat zijn je dromen of allermooiste plannen?
Misschien de balans tussen werk en ontspannen?
Hoe dan ook, wil ik jou een schouderklop geven,
Voor alles wat jij dit jaar hebt mogen beleven,
Je hoeft niet altijd te rennen, sjezen en presteren,
Je hoeft niet alleen keihard te werken of te studeren.

Graag geef ik je aan het einde van deze rijmelarij,
Een boodschap mee in deze gezellige woordenbrij.
Twijfel niet aan jezelf en ga vol op jouw doelen af,
Ook al kost het je moeite en ben je straks bekaf.
Wees trots op jezelf en heb respect voor wie jij bent:
Een prachtige vrouw, een leuke meid of een stoere vent.

Graag wil ik je iets zeggen op deze dag van de Sint,
Terwijl jij je pepernoten en marsepein verslindt.
Misschien liggen er wel cadeaus voor je klaar,
Samen met een gedicht over het afgelopen jaar.
Maar wat je ook doet of waar je ook gaat,
Wees trots op waar jij op deze avond staat!

Schrijf jij nog elk jaar gedichten voor Sinterklaas?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 5 december 2017 op 6:42 am - Beantwoord

  Een geweldig gedicht! Heel knap gedaan! Ik schrijf nooit gedichten maar vind het ontzettend knap hoe men deze maakt!

 2. Aneta 5 december 2017 op 7:01 am - Beantwoord

  Super mooi! Ik wens je een hele fijne avond toe! Zelf vier ik geen sinterklaas maar ik ga wel snoepen van de pepernoten vanavond. Die blijven toch mijn favoriet!

  • Romy 5 december 2017 op 7:28 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik hoop dat jij ook een fijne avond hebt, inclusief heerlijke pepernoten 🙂

 3. Josephine 5 december 2017 op 7:45 am - Beantwoord

  Geweldig! Echt, hier word ik helemaal vrolijk van op de vroege ochtend. Het plezier en talent spat ervan af!

  Vroeger schreven wij inderdaad ook gedichten – en dat deed ik heel graag – maar inmiddels hebben we het al een paar jaar afgeschaft. Jammer eigenlijk!

  • Romy 5 december 2017 op 7:20 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie compliment!
   Wat jammer dat jullie niet meer aan gedichten doen. Als je graag een gedicht wilt schrijven, kun je er altijd als verrassing spontaan een in de schoen van je man stoppen 🙂 Een mooi gedicht is al een leuk schoencadeau op zich.

 4. Lieke 5 december 2017 op 8:35 am - Beantwoord

  Wauw wat een mooi gedicht meis!

  • Romy 5 december 2017 op 7:22 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel voor je reactie 🙂

 5. Jenn 5 december 2017 op 8:51 am - Beantwoord

  Leuk! Ik schrijf al jaren geen gedichten meer, simpelweg omdat ik geen sinterklaas vier. Best jammer eigenlijk, ik vond het ook altijd zo leuk om te doen, als ik eenmaal begonnen was kwam er gerust een gedicht van twee A4tjes uit…

 6. Sam - singlereadytomingleblog 5 december 2017 op 9:07 am - Beantwoord

  Sinterklaasgedichten zijn volgens mij echt meer ingeburgerd in Nederland, in België ken ik echt niemand die dat doet! Wel voor Nieuwjaar, dat dan weer wel 🙂

  • Romy 5 december 2017 op 7:23 pm - Beantwoord

   Gedichten schrijven met Nieuwjaar is ook wel een heel leuk idee! Dat ga ik onthouden 🙂 Misschien leuk om dan het jaar af te sluiten met een mooi gedicht voor mijn ouders.

 7. Maaike 5 december 2017 op 9:12 am - Beantwoord

  Wauw! Ik sta er van te kijken wat een mooi gedicht dit is! Wij vieren vanavond pakjesavond en mijn man verzorgd altijd de gedichten. Ik ben daar niet zo goed in.

 8. chantal 5 december 2017 op 9:40 am - Beantwoord

  Wat een mooi gedicht! Knap hoor dat je dat kan. En wat een lieve hoopvolle boodschap zit erin, die kon ik wel gebruiken na een paar roerige weken.
  Ik schrijf nooit gedichten, ik kan het niet, maar mijn moeder is er dol op en schrijft ze wel ieder jaar voor ons.

  • Romy 5 december 2017 op 7:24 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie compliment! Heel veel plezier met pakjesavond vanavond en met de Sinterklaasgedichten 🙂

  • Romy 5 december 2017 op 7:24 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! Wat mooi om te horen dat je iets aan mijn boodschap hebt 🙂 Hopelijk heb jij met Sinterklaas ook een heel mooi gedicht van je moeder gekregen.

 9. Iris 5 december 2017 op 10:00 am - Beantwoord

  Wat leuk bedankt en geschreven! Ik kan echt niet goed dichten. Maar ik vind het wel heel erg leuk!

 10. Simone 5 december 2017 op 10:02 am - Beantwoord

  Ik heb dit gedicht met een grote glimlach op mijn gezicht gelezen! Wat ben je toch een leuk, lief en positief mens! 🙂 Ik hoop dat je een heerlijke dag hebt.

  • Romy 5 december 2017 op 7:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je superlieve reactie! 🙂 Ik werd er helemaal blij van!

 11. anna 5 december 2017 op 10:43 am - Beantwoord

  Wat een mooi en lief gedicht Romy, je hebt echt talent! Super mooi geschreven en een hele mooie, lieve boodschap. Mij heb je vandaag in ieder geval heel blij gemaakt! <3

 12. Saskia 5 december 2017 op 11:32 am - Beantwoord

  Wat een goed en fijn gedicht. Lekker doordacht. Ik maak nooit meer gedichten, nooit echt gedaan ook eigenlijk. Wij vieren Sinterklaas ook niet uitgebreid, gewoon met wat cadeautjes voor elkaar en gezelligheid & lekker eten.

  Fijne Sinterklaas lieve Romy!

  • Romy 5 december 2017 op 7:25 pm - Beantwoord

   Wat onwijs leuk om te horen! 🙂 Dankjewel voor je superlieve reactie!

  • Romy 5 december 2017 op 7:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik wens jou ook een mooie Sinterklaasavond toe 🙂

 13. Loes 5 december 2017 op 11:33 am - Beantwoord

  Ah wat een leuk gedicht, zo origineel en lief! Ik doe ieder jaar nog surprise met mijn schoonfamilie, inclusief gedicht en ik vind dat zo leuk. Kan daar echt mijn creativiteit in kwijt.

  • Romy 5 december 2017 op 7:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Wat leuk dat jij ook nog Sinterklaas viert inclusief gedichten. Zo’n Sintgedicht is inderdaad alleen al een hele fijne creatieve uitlaatklep.

 14. Marlieke 5 december 2017 op 12:08 pm - Beantwoord

  Wauw! Wat mooi, lief en knap gedaan!!!

 15. Sandra 5 december 2017 op 1:13 pm - Beantwoord

  Ahh wat een mooi, lief en leuk gedicht heb je geschreven Romy! (HAHA, ik zie nu pas dat ik bijna dezelfde woorden herhaal als Marlieke die hierboven een reactie schreef :p) Ik kan opzich ook wel aardig gedichten schrijven, alleen heb ik daar dus nooit zo’n zin in. Maar als het moet dan kan ik het wel! Toch ben ik blij dat wij niet aan gedichten doen thuis, hihi.

  • Romy 5 december 2017 op 7:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je superlieve compliment! 🙂 Haha, gedichten schrijven voor Sinterklaas is inderdaad wel iets waar je echt tijd voor moet vrijmaken en ik kan me voorstellen dat je daar niet altijd zin in hebt 😉

 16. Simone 5 december 2017 op 2:42 pm - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuk gedicht! Wij doen niet meer aan sinterklaas, dus ik hoef ook niet meer te dichten hiervoor. Gedichten schrijven vond ik nooit erg, maar die suprises… Oh daar maakte je me echt niet blij mee 😛

  • Romy 5 december 2017 op 7:28 pm - Beantwoord

   Haha, surprises maken is eerlijk gezegd ook niet echt mijn ding 😉 Ik ben blij dat wij ‘lekker makkelijk’ gewoon cadeautjes geven met Sinterklaas. Netjes inpakken vind ik al voldoende uitdaging, haha.

 17. Lilian 5 december 2017 op 11:09 pm - Beantwoord

  Wat een leuk gedicht! Ik hou ook erg van dichten, vind dat eigenlijk een van de leukste dingen, omdat dat toch persoonlijker is dan een cadeau. Bij ons gebruiken we de gedichten soms om terug te blikken, maar ook vooral om mensen te pesten en grappige anekdotes aan te halen. Eénmaal een fout gemaakt en het kwam nog jaren terug in de gedichten 😉

  • Romy 6 december 2017 op 11:39 pm - Beantwoord

   Superleuk dat jij ook graag gedichten schrijft voor Sinterklaas! Er gaat inderdaad niets boven een beetje humor en plagen in Sintgedichten. Dat is hét moment om weer eens naar die grappige anekdotes te verwijzen 😉

 18. Nesrin 6 december 2017 op 12:00 am - Beantwoord

  Wat mooi Romy!! Wat lief dat je dit mooie gedicht voor je lezers hebt bedacht.

 19. Irene 6 december 2017 op 6:01 pm - Beantwoord

  Wauw! Wat mooi ^^ bij ons wordt dat dus totaal niet gedaan hé. Wel cadeautjes op 6/12 maar dat is hier altijd zonder gedicht. En de cadeautjes zijn ook alleen voor de kids en niet voor ons. Haha.

  • Romy 6 december 2017 op 11:55 pm - Beantwoord

   Wat lief, dankjewel!
   Grappig om te horen hoe het er met Sinterklaas bij jullie aan toe gaat. Dat klinkt inderdaad wel anders dan bij ons. Niet iedereen schrijft trouwens gedichten. Mijn nichtjes vinden er bijvoorbeeld niets aan als iemand eerst een gedicht moet voorlezen voordat hij het cadeau kan openmaken. Dan duurt het namelijk langer voordat mijn nichtjes hun eigen cadeaus kunnen uitpakken, haha.

 20. Nikita 6 december 2017 op 7:41 pm - Beantwoord

  Prachtig gedicht! Ik ben een Belgje, dus ik moest nog een dagje langer wachten. Maar heb mezelf gisteren verwend met tekenspullen, ben eindelijk een keer naar de Action geweest! Dat is een Sinterklaascadeau aan mezelf, vond dat ik dat ook verdiend had. En vandaag kwam het echte Sinterklaas-cadeau. Ik vind je gedicht echt heel mooi, het is zoveel meer dan standaard cadeautjes en krijgen en plezier. Er zit inhoud in, en daarom vind ik hem echt mooi. En wat nog mooier is, is dat als ik lees over trots zijn op jezelf, dan voel ik het gewoon. En dat is het mooiste Sint-cadeau dat ik kan krijgen volgens mij. Dankjewel! Ik zal je gedicht koesteren 🙂 Moet trouwens denken aan het liedje dat uitkwam dit jaar van de tweeling Mylene en Rosanne (de tweeling die ooit het JSF won in Nederland). Zij maakten ook een Sinterklaasliedje en normaal vind ik die liedjes superleuk en word ik er vrolijk van (wat ik zal altijd kinds blijven want Sint betreft) maar bij hen zit er een boodschap in. Het liedje zit al een hele dag in mijn hoofd omdat ik het zo mooi vind. En hoe blij ik ook ben met mijn cadeautjes, ik wou toch echt dat hun liedje werkelijkheid kon worden. Mocht je het willen luisteren, het heet ‘Sinterklaasje heb je even’.

  En trouwens, ik maakte gisteren mijn zusje ook blij met een Sintcadeautje en mensen blij maken is het allerleukste om te doen. Daar ben ik van overtuigd!

  • Romy 6 december 2017 op 11:57 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie compliment over mijn gedicht! En wat leuk om te horen over dat bijzondere Sinterklaasliedje. Ik ga het morgenochtend vroeg meteen even luisteren. Ik ben heel benieuwd nu 🙂
   Wat leuk om te horen dat je jezelf gisteren hebt verwend voor Sinterklaas. Ook daar is Sinterklaas de perfecte gelegenheid voor 🙂 Superlief dat je je zusje ook hebt verwend met een cadeau! Cadeaus geven is ook mijn favoriete aspect van Pakjesavond.

 21. Rosita Elise 6 december 2017 op 11:20 pm - Beantwoord

  Wat ben je toch heerlijk creatief Romy! Ik word er oprecht vaker vrolijk van! Super leuk! X

Recente blogs

Millennialkwesties | Over de vastigheid die even zoek is

18 april 2018|Persoonlijke groei|

Vastigheid en vooral het gebrek daaraan is iets waar volgens mij menig millennial tegen aanloopt. Vaste contracten zijn tegenwoordig bijna net zo schaars als starterswoningen en tegelijkertijd wordt er als begin-twintiger vaak heel wat flexibiliteit van je verwacht. Ook ik heb geen zekerheid over waar ik over een paar jaar werk en over een eigen woning. En een vaste relatie om op te bouwen heb ik niet. Hoe houd je jezelf staande als jouw leven minstens zo veranderlijk kan zijn als de modetrends anno nu? Ga je uit alle macht op zoek naar vastigheid of ga je juist als avonturier alle opties te ontdekken? Ik deel graag hoe ik tegen deze millennialkwestie aankijk.

7 dingen om vooral NIET meer over te piekeren

13 maart 2020|Persoonlijke groei|

Slapeloze nachten. Lijstjes met voor- en nadelen. Of een hoofd vol zorgen en stress. Ik ben vast niet de enige die weleens aan het piekeren slaat. Je wilt het niet, maar voordat je het weet schiet je hoofd in de overdenkmodus en je lijf in standje stress. Dat terwijl veel piekergedachten nog geen minuut van je tijd verdienen. Tja, ik weet er alles van. En omdat bewustzijn altijd stap 1 is naar verandering, deel ik 7 dingen die het gepieker niet waard zijn.

Gezonde ontbijtbrownie met warme kersen (glutenvrij & vegan)

29 januari 2023|Recepten|

Gooi een vleugje cacao bij mijn ontbijt, en de kans is groot dat het er bij mij als warme koek in gaat. Of als warme brownie, in dit geval. Ik bedacht namelijk een gezonde ontbijtbrownie met een "monchou"-achtige topping van sojakwark, warme kersen en speculaaskruimel. En dit is oprecht verrukkelijk. Ik maak deze schaal eigenlijk voor Bart en mij samen, maar schep dan stiekem op mijn eigen bordje net iets meer dan de helft. Kan het niet laten! Als je houdt van chocola, warme kersen en een lekker warm ontbijt én als je zin hebt in iets anders dan je standaard havermoutje - trakteer jezelf dan hierop. Een traktatie voor in het weekend, maar stiekem ook gewoon voor doordeweeks!