Lieve bloglezer | Mijn Sinterklaasgedicht voor jou

5 dec 2017 | Positiviteit | 39 reacties

Vier jij vanavond Pakjesavond of heb je het al gevierd? Of doe je misschien wel helemaal niets aan het feest van de Goedheiligman? Wij hebben afgelopen zondag al Pakjesavond gevierd, inclusief leuke cadeaus en mooie gedichten. Vooral dat laatste is iets wat ik altijd wel kan waarderen. Geef mij een rijmwoordenboek en ik dicht er graag op los. Daarom besloot ik dit jaar mijn dichttalent af te stoffen en voor jou, lieve bloglezer, mijn artikel in rijmvorm te gieten. Voor als jij misschien nooit gedichten krijgt of gewoon houdt van een rijm(pje) op z’n tijd. Lieve bloglezer, deze rijm is voor jou!

sinterklaasgedicht voor jou

Lieve bloglezer,

Graag wil ik je iets zeggen op deze dag van de Sint,
Terwijl jij je pepernoten en marsepein verslindt.
Misschien liggen er wel cadeaus voor je klaar,
Samen met een gedicht over het afgelopen jaar.
Of je nu iets doet aan Sinterklaas vandaag of niet,
Ik wil je graag iets zeggen als vermomde Rijmpiet.

Is Pakjesavond niet hét moment om terug te kijken,
Op wat je dit jaar allemaal hebt kunnen bereiken?
Misschien heb je wel iets spannends overwonnen,
Of ben je na lang twijfelen met iets begonnen.
Wellicht heb je bijzondere mensen ontmoet,
Of ging je uitdaging na uitdaging tegemoet.

Er waren ongetwijfeld weleens tegenslagen,
Maar bovenal ook talloze mooie, blije dagen.
Wat is er daarin veranderd sinds vorig jaar Sint?
Wat is het dat jij het mooiste aan dit jaar vindt?
Waar kijk je op terug met een trots gevoel?
Wat is jouw allermooiste behaalde doel?

Juist tussen de pepernoten en marsepein,
Wil ik je uitdagen om trots op jezelf te zijn.
Of je deze avond nu doorbrengt achter je pc,
Of met de familie en een kop gemberthee.
Je mag heel trots zijn op waar jij nu staat,
En op hoe jij vol achter jouw doel aan gaat.

Sinterklaas is een feest van geven en verwennen,
Van last-minute nog uren door de winkels rennen,
En vervolgens toezien hoe cadeaupapier opengaat,

En of er een glimlach bij de ontvanger ontstaat,
Maar vandaag wil ik je vragen om stil te staan,
Waar wil jij komend jaar naartoe gaan?

Wat zijn je dromen of allermooiste plannen?
Misschien de balans tussen werk en ontspannen?
Hoe dan ook, wil ik jou een schouderklop geven,
Voor alles wat jij dit jaar hebt mogen beleven,
Je hoeft niet altijd te rennen, sjezen en presteren,
Je hoeft niet alleen keihard te werken of te studeren.

Graag geef ik je aan het einde van deze rijmelarij,
Een boodschap mee in deze gezellige woordenbrij.
Twijfel niet aan jezelf en ga vol op jouw doelen af,
Ook al kost het je moeite en ben je straks bekaf.
Wees trots op jezelf en heb respect voor wie jij bent:
Een prachtige vrouw, een leuke meid of een stoere vent.

Graag wil ik je iets zeggen op deze dag van de Sint,
Terwijl jij je pepernoten en marsepein verslindt.
Misschien liggen er wel cadeaus voor je klaar,
Samen met een gedicht over het afgelopen jaar.
Maar wat je ook doet of waar je ook gaat,
Wees trots op waar jij op deze avond staat!

Schrijf jij nog elk jaar gedichten voor Sinterklaas?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

39 Reacties

 1. Darina

  Een geweldig gedicht! Heel knap gedaan! Ik schrijf nooit gedichten maar vind het ontzettend knap hoe men deze maakt!

  Antwoord
 2. Aneta

  Super mooi! Ik wens je een hele fijne avond toe! Zelf vier ik geen sinterklaas maar ik ga wel snoepen van de pepernoten vanavond. Die blijven toch mijn favoriet!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik hoop dat jij ook een fijne avond hebt, inclusief heerlijke pepernoten :)

   Antwoord
 3. Josephine

  Geweldig! Echt, hier word ik helemaal vrolijk van op de vroege ochtend. Het plezier en talent spat ervan af!

  Vroeger schreven wij inderdaad ook gedichten – en dat deed ik heel graag – maar inmiddels hebben we het al een paar jaar afgeschaft. Jammer eigenlijk!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je mooie compliment!
   Wat jammer dat jullie niet meer aan gedichten doen. Als je graag een gedicht wilt schrijven, kun je er altijd als verrassing spontaan een in de schoen van je man stoppen :) Een mooi gedicht is al een leuk schoencadeau op zich.

   Antwoord
 4. Maaike

  Wauw! Ik sta er van te kijken wat een mooi gedicht dit is! Wij vieren vanavond pakjesavond en mijn man verzorgd altijd de gedichten. Ik ben daar niet zo goed in.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je mooie compliment! Heel veel plezier met pakjesavond vanavond en met de Sinterklaasgedichten :)

   Antwoord
 5. Lieke

  Wauw wat een mooi gedicht meis!

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief! Dankjewel voor je reactie :)

   Antwoord
 6. Jenn

  Leuk! Ik schrijf al jaren geen gedichten meer, simpelweg omdat ik geen sinterklaas vier. Best jammer eigenlijk, ik vond het ook altijd zo leuk om te doen, als ik eenmaal begonnen was kwam er gerust een gedicht van twee A4tjes uit…

  Antwoord
 7. Sam - singlereadytomingleblog

  Sinterklaasgedichten zijn volgens mij echt meer ingeburgerd in Nederland, in België ken ik echt niemand die dat doet! Wel voor Nieuwjaar, dat dan weer wel :-)

  Antwoord
  • Romy

   Gedichten schrijven met Nieuwjaar is ook wel een heel leuk idee! Dat ga ik onthouden :) Misschien leuk om dan het jaar af te sluiten met een mooi gedicht voor mijn ouders.

   Antwoord
 8. chantal

  Wat een mooi gedicht! Knap hoor dat je dat kan. En wat een lieve hoopvolle boodschap zit erin, die kon ik wel gebruiken na een paar roerige weken.
  Ik schrijf nooit gedichten, ik kan het niet, maar mijn moeder is er dol op en schrijft ze wel ieder jaar voor ons.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je compliment! Wat mooi om te horen dat je iets aan mijn boodschap hebt :) Hopelijk heb jij met Sinterklaas ook een heel mooi gedicht van je moeder gekregen.

   Antwoord
 9. Iris

  Wat leuk bedankt en geschreven! Ik kan echt niet goed dichten. Maar ik vind het wel heel erg leuk!

  Antwoord
 10. Simone

  Ik heb dit gedicht met een grote glimlach op mijn gezicht gelezen! Wat ben je toch een leuk, lief en positief mens! :-) Ik hoop dat je een heerlijke dag hebt.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je superlieve reactie! :) Ik werd er helemaal blij van!

   Antwoord
 11. anna

  Wat een mooi en lief gedicht Romy, je hebt echt talent! Super mooi geschreven en een hele mooie, lieve boodschap. Mij heb je vandaag in ieder geval heel blij gemaakt! <3

  Antwoord
  • Romy

   Wat onwijs leuk om te horen! :) Dankjewel voor je superlieve reactie!

   Antwoord
 12. Saskia

  Wat een goed en fijn gedicht. Lekker doordacht. Ik maak nooit meer gedichten, nooit echt gedaan ook eigenlijk. Wij vieren Sinterklaas ook niet uitgebreid, gewoon met wat cadeautjes voor elkaar en gezelligheid & lekker eten.

  Fijne Sinterklaas lieve Romy!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik wens jou ook een mooie Sinterklaasavond toe :)

   Antwoord
 13. Loes

  Ah wat een leuk gedicht, zo origineel en lief! Ik doe ieder jaar nog surprise met mijn schoonfamilie, inclusief gedicht en ik vind dat zo leuk. Kan daar echt mijn creativiteit in kwijt.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Wat leuk dat jij ook nog Sinterklaas viert inclusief gedichten. Zo’n Sintgedicht is inderdaad alleen al een hele fijne creatieve uitlaatklep.

   Antwoord
 14. Marlieke

  Wauw! Wat mooi, lief en knap gedaan!!!

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooi compliment! Dankjewel!

   Antwoord
 15. Sandra

  Ahh wat een mooi, lief en leuk gedicht heb je geschreven Romy! (HAHA, ik zie nu pas dat ik bijna dezelfde woorden herhaal als Marlieke die hierboven een reactie schreef :p) Ik kan opzich ook wel aardig gedichten schrijven, alleen heb ik daar dus nooit zo’n zin in. Maar als het moet dan kan ik het wel! Toch ben ik blij dat wij niet aan gedichten doen thuis, hihi.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je superlieve compliment! :) Haha, gedichten schrijven voor Sinterklaas is inderdaad wel iets waar je echt tijd voor moet vrijmaken en ik kan me voorstellen dat je daar niet altijd zin in hebt ;)

   Antwoord
 16. Simone

  Wat een ontzettend leuk gedicht! Wij doen niet meer aan sinterklaas, dus ik hoef ook niet meer te dichten hiervoor. Gedichten schrijven vond ik nooit erg, maar die suprises… Oh daar maakte je me echt niet blij mee :P

  Antwoord
  • Romy

   Haha, surprises maken is eerlijk gezegd ook niet echt mijn ding ;) Ik ben blij dat wij ‘lekker makkelijk’ gewoon cadeautjes geven met Sinterklaas. Netjes inpakken vind ik al voldoende uitdaging, haha.

   Antwoord
 17. Lilian

  Wat een leuk gedicht! Ik hou ook erg van dichten, vind dat eigenlijk een van de leukste dingen, omdat dat toch persoonlijker is dan een cadeau. Bij ons gebruiken we de gedichten soms om terug te blikken, maar ook vooral om mensen te pesten en grappige anekdotes aan te halen. Eénmaal een fout gemaakt en het kwam nog jaren terug in de gedichten ;-)

  Antwoord
  • Romy

   Superleuk dat jij ook graag gedichten schrijft voor Sinterklaas! Er gaat inderdaad niets boven een beetje humor en plagen in Sintgedichten. Dat is hét moment om weer eens naar die grappige anekdotes te verwijzen ;)

   Antwoord
 18. Nesrin

  Wat mooi Romy!! Wat lief dat je dit mooie gedicht voor je lezers hebt bedacht.

  Antwoord
 19. Irene

  Wauw! Wat mooi ^^ bij ons wordt dat dus totaal niet gedaan hé. Wel cadeautjes op 6/12 maar dat is hier altijd zonder gedicht. En de cadeautjes zijn ook alleen voor de kids en niet voor ons. Haha.

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief, dankjewel!
   Grappig om te horen hoe het er met Sinterklaas bij jullie aan toe gaat. Dat klinkt inderdaad wel anders dan bij ons. Niet iedereen schrijft trouwens gedichten. Mijn nichtjes vinden er bijvoorbeeld niets aan als iemand eerst een gedicht moet voorlezen voordat hij het cadeau kan openmaken. Dan duurt het namelijk langer voordat mijn nichtjes hun eigen cadeaus kunnen uitpakken, haha.

   Antwoord
 20. Nikita

  Prachtig gedicht! Ik ben een Belgje, dus ik moest nog een dagje langer wachten. Maar heb mezelf gisteren verwend met tekenspullen, ben eindelijk een keer naar de Action geweest! Dat is een Sinterklaascadeau aan mezelf, vond dat ik dat ook verdiend had. En vandaag kwam het echte Sinterklaas-cadeau. Ik vind je gedicht echt heel mooi, het is zoveel meer dan standaard cadeautjes en krijgen en plezier. Er zit inhoud in, en daarom vind ik hem echt mooi. En wat nog mooier is, is dat als ik lees over trots zijn op jezelf, dan voel ik het gewoon. En dat is het mooiste Sint-cadeau dat ik kan krijgen volgens mij. Dankjewel! Ik zal je gedicht koesteren :) Moet trouwens denken aan het liedje dat uitkwam dit jaar van de tweeling Mylene en Rosanne (de tweeling die ooit het JSF won in Nederland). Zij maakten ook een Sinterklaasliedje en normaal vind ik die liedjes superleuk en word ik er vrolijk van (wat ik zal altijd kinds blijven want Sint betreft) maar bij hen zit er een boodschap in. Het liedje zit al een hele dag in mijn hoofd omdat ik het zo mooi vind. En hoe blij ik ook ben met mijn cadeautjes, ik wou toch echt dat hun liedje werkelijkheid kon worden. Mocht je het willen luisteren, het heet ‘Sinterklaasje heb je even’.

  En trouwens, ik maakte gisteren mijn zusje ook blij met een Sintcadeautje en mensen blij maken is het allerleukste om te doen. Daar ben ik van overtuigd!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je mooie compliment over mijn gedicht! En wat leuk om te horen over dat bijzondere Sinterklaasliedje. Ik ga het morgenochtend vroeg meteen even luisteren. Ik ben heel benieuwd nu :)
   Wat leuk om te horen dat je jezelf gisteren hebt verwend voor Sinterklaas. Ook daar is Sinterklaas de perfecte gelegenheid voor :) Superlief dat je je zusje ook hebt verwend met een cadeau! Cadeaus geven is ook mijn favoriete aspect van Pakjesavond.

   Antwoord
 21. Rosita Elise

  Wat ben je toch heerlijk creatief Romy! Ik word er oprecht vaker vrolijk van! Super leuk! X

  Antwoord
  • Romy

   Wat een lieve reactie! Dankjewel!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs