IJ hallen 7

Mijn tweedehands aankopen tijdens een spontaan uitstapje naar de IJ-hallen

 • 5 oktober 2023
 • 6 Reacties
Categorieën: Groen doen, Outfits

Zaterdagavond was ik in dubio. Zal ik morgen naar de IJ-hallen gaan voor een leuke zoektocht naar tweedehands kleding of ga ik twee uur extra klussen? Na een liefdevol duwtje in de goede richting van Bart besloot ik mezelf toch de extra ontspanning te gunnen. Het werd dus een uitstapje naar de IJ-hallen. Even quality time met enkel mezelf als gezelschap én met een leuke missie: tweedehands pareltjes vinden tussen de meer dan 750 kraampjes. Ik werd zeker niet teleurgesteld en kwam daarna met een tas vol kleding in ons nieuwe huis aan. Dit zijn mijn 5 gescoorde pronkstukken, waaronder een fantastisch Ted Baker-item waar ik uren naar kan blijven kijken.

Nog even vooraf: hoe scoor je pareltjes bij de IJ-hallen?

Het is een unicum dat ik al maandenlang niet bij de IJ-hallen was geweest. Normaal loop ik er met plezier elke 2-3 maanden rond. Als vaste gast bij de NSDM-dreef in Amsterdam voor deze tweedehands-markt krijg ik regelmatig de vraag “Hoe vind je daar leuke dingen?”. Er zijn in mijn ogen vijf dingen die helpen om goed te slagen:

 1. Kijk goed. Écht goed. Dus loop niet te snel voorbij een kraampje om het af te doen als “Mwah, niet mijn ding!”, maar bestudeer alsnog wat er nu eigenlijk hangt en ligt. Soms liggen onder hopen kleding alsnog mooie items verstopt.
 2. Ga op tijd. De IJ-hallen zijn geopend van 9 uur tot 16 uur, maar tegenwoordig is er blijkbaar ook een Early Bird-optie voor de vroege vogels die 6 uur een prima tijdstip vinden om al naar tweedehands aankopen op zoek te gaan. Dat laatste vind ik zelf iets te enthousiast, maar ik zorg wel dat ik er meestal rond 10 uur ben. Dan liggen er vaak meer mooie items dan als je na lunchtijd gaat.
 3. Staar je niet blind op de maat. Kledingstukken die officieel te groot zijn, kunnen alsnog heel leuk staan. Een crop-trui van twee maten te groot kan een tof oversized ding worden. Soms klopt de maat niet en past een te groot of te klein item je alsnog prima. En ook heerlijke vesten of blouses die eigenlijk niet je maat zijn, kunnen heel tof staan. Pas het eerst en oordeel dan pas.
 4. Denk niet te snel dat iets alleen voor mannen of alleen voor vrouwen is. Ik kijk ook geregeld bij overhemden, vesten of colberts voor mannen. Daar zitten geregeld dingen tussen die ik ook heel tof vind. Zeker colberts van de mannenafdeling zijn regelmatig hartstikke gaaf en chic. Zelfs spijkerbroeken voor heren (ik kwam een paar leuke bij Twinlife tegen – voor Bart óf voor mij om ook stiekem in rond te lopen, maar dan een maatje kleiner!) kunnen als vrouw heel tof staan. Boyfriend jeans vind ik zelf nog altijd lekkerder zitten dan een normale skinny broek.
 5. Heb je hét kraampje gevonden? Kijk dan extra goed. Vaak hangen in hetzelfde kraampje vooral items in één maat. Als je een kraam hebt gespot waar twee items jouw maat hebben, is de kans groot dat er meer ligt. En liggen daar ook nog kledingstukken die jij tof vindt? Kijk dan al helemaal extra goed. Als je je maat en stijl met iemand deelt, is de kans groot dat je meerdere leuke dingen tegenkomt.
Overigens deel ik in een ander artikel nog meer tips voor tweedehands shoppen bij de IJ-hallen. 

Dat gezegd hebbende, ook dit keer had ik zéker succes bij mijn bezoekje aan deze hemelse hal vol tweedehands kleding. Dit is wat ik kocht:

IJ hallen 6

Blauwe bloemenjurk van Ted Baker – € 30,-

Ik begin meteen met de showsteler van dit hele artikel. Als je mij al langer volgt, dan weet je misschien dat Ted Baker één van mijn favoriete kledingmerken is. De reden dat ik maar twee items van dit merk heb hangen, is dat de prijs minder favoriet is bij mijn portemonnee. Voor een jurk als deze betaal je nieuw al snel meer dan € 200,-. Dan mag de jurk nog zo fantastisch mooi zijn, op een enkele keer voor een feestje na, ga ik dan toch maar met pijn in het hart weg. Mijn portemonnee is me dankbaar.

Kortom: het was een gelukje dat ik bij de IJ-hallen een schitterende jurk van Ted Baker zag hangen voor maar € 30,-. Een prikkie voor dit merk! En de jurk is ook nog eens zó zó mooi. Hij heeft alles waar ik dol op ben: ruches (bij de split), bloemetjesprint, mooie vlinders, vrolijke kleuren en een prachtige pasvorm met een uitlopende rok en een strak (maar niet knellend) bovenlijf. Wauw! Ik was à la minute verkocht en dat ben ik nog steeds.

Misschien ga ik hier maar (met een mooi jasje eroverheen) mijn kerstjurk voor dit jaar van maken. Ik zie het al voor me!

IJ hallen 3

Blauwe blazer van Twenty-Three – € 7,-

We blijven nog even in de donkerblauwe tinten, want blijkbaar was het vooral die kleur die mijn aandacht trok tijdens dit IJ-hallen-bezoekje. Aan de zijkant van een kraampje spotte ik deze blauwe blazer met een subtiel stippenprintje en nette zakken aan de zijkant. Aangezien ik laatst helaas afscheid moest nemen van een mooie blazer (vanwege een grote scheur aan de achterkant), was een nieuw jasje voor nette werkafspraken heel welkom. Dit is typisch zo’n jasje dat ik naar feestjes, naar werkafspraken of gewoon op een zin-om-me-op-te-doffen-dag zou aantrekken over een mooie blouse of jurk heen. Ik ben erg blij dat ik er weer een fijne blazer bij heb, en dan ook nog een mooi chic exemplaar.

IJ hallen 4

Blauwe jurk met veren van Papillonne – € 4,00

Het is één en al donkerblauw wat de klok slaat, want ook deze jurk is grotendeels donkerblauw. Hij heeft wel een vrolijke opdruk van roze veren en goudkleurige details. Dat is ook precies waarom mijn aandacht werd getrokken door deze jurk. Wat hem nog meer zo gaaf maakt (en wat helaas niet op de foto te zien is), is dat de achterkant van de jurk veel langer is dan de voorkant. Daardoor heeft de jurk een speels en extra sierlijk effect. Het is wel een maxi-jurk, maar net even anders! Verder is dit echt mijn printje en viel ik uiteraard (voorspelbaar als ik ben!) voor de vrolijke ruches. Daar heb ik een eeuwig zwak voor als het op jurken aankomt. Nadat ik er € 4,- voor neertelde, was de jurk van mij. Erg blij met dit pareltje!

IJ hallen 2

Tule rok met stippen – € 4,-

Als we het over ruches hebben, dan is deze jurk wel echt één en al ruches. De één zal het een clownspak vinden of moet meteen denken aan de 101 Dalmatiërs-tekenfilm, de ander is er helemaal weg van. Ik behoor uiteraard tot dat straalverliefde kamp. Ik ben dol op stippen en ben de voorliefde voor tule prinsessenrokken uit mijn kindertijd nooit verloren. Kortom: ik wist niet hoe snel ik deze rok moest afrekenen voordat hij naar een andere eigenaar zou kunnen gaan.

Ik zie mezelf hier al wel een mooie strakke blouse op dragen en er dan op zomerse dagen of op feestjes of tijdens stedentrips in rond paraderen. Wát een mooi ding! Dat sommigen het een onderdeel van clownskostuum zullen vinden, maakt me niets uit. Ik ben er meer dan happy mee.

IJ hallen 1

Zwarte geruite rok van Body Flirt – € 2,50

Mijn laatste aankoop van de IJ-hallen is een simpel maar fijn rokje. Ik heb altijd graag een kleine collectie neutrale rokjes in mijn kledingkast liggen, die ik met allerlei blouses en tops uit mijn kast kan combineren. In de winter draag ik ze over truien met een panty eronder; in de lente en zomer draag ik er een luchtige blouse op. Zo heb ik het hele jaar door plezier van dit soort rokjes.

Iets met ruitjesprint had ik nog niet en ik vond de veters aan dit rokje ook wel tof. Bovendien zit de stof héérlijk. Allemaal redenen om dit rokje voor een klein prijsje mee naar huis te nemen om er nog talloze combinaties mee te bedenken. Winter of zomer, hier weet ik me altijd wel raad mee.

Wat was jouw laatste tweedehands aankoop?

1

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Johanna 5 oktober 2023 op 8:19 am - Beantwoord

  die Ted Baker jurk is echt heeeel mooi. Veel plezier ermee!

 2. Daenelia 5 oktober 2023 op 8:21 am - Beantwoord

  Mijn fijnste spijkerbroek is ook van een herenmerk en was oorspronkelijk voor mijn gozer bedoeld. Maar die vond de kleur niet leuk en droeg hem nooit. Met een riem past de broek mij precies en weet je wat het fijnste is? De grote broekzakken!!!!!!!! Het is dames dat vrouwen nog steeds met een tasje moeten rondlopen terwijl heren blijkbaar echt alles in de zakken kunnen doen.
  Er horen wat mij betreft dan ook zakken in jurken en rokken. Punt.

 3. Ria 5 oktober 2023 op 10:35 am - Beantwoord

  Romy, wat heb je weer erge leuke kleding gescoord ! Ik zou het zelf ook allemaal gekocht kunnen hebben. Heerlijk, zo tussen het klussen door er eventjes tussen uit, met iets, wat jij dolgraag doet. Ik ben zelf ook dol op kringloopwinkels, maar Ted Baker had ik nog nooit van gehoord, ik dacht eerst, wat duur in verhouding met de andere kledingstukken, maar het zal zijn geld wel waard zijn.
  Ook bedankt voor de goede (snuffel)tips.
  Nog een vraagje, is het ook mogelijk om daar te passen of neem je het zo (op goed geluk) mee ?
  Veel plezier met je aanwinsten !

 4. Simone 5 oktober 2023 op 5:14 pm - Beantwoord

  Wat heb je weer leuke dingen gevonden zeg! Door je eerdere artikelen, lukt het mij ook om soms wat leuke tweedehands kleding te scoren.

 5. Darina 11 oktober 2023 op 2:12 pm - Beantwoord

  Wat een mooie pareltjes heb je weer op de kop getikt!

 6. Maaike 14 oktober 2023 op 9:25 pm - Beantwoord

  Heel leuke aankopen! Mijn laatste tweedehands aankoop was een boek 🙂

Recente blogs

Inkiekje #87 | Woonkeuzes, werken in de trein & wegpuffen van de hitte

19 juni 2023|Persoonlijk|

Oh yes, na een hele stapel papierwerk kan de focus nu verschuiven naar mijn lievelingsonderdeel van verhuizen: de interieurkeuzes. Maak je geen illusies: meubels hebben we nog niet gekocht. Maar we hebben het eerste kleurenpalet uitgekozen en dat is al een stap op zich. Daarnaast puften we een hoop hitte weg vanachter de ventilator, scoorde ik broodbeleg dat me net een tikkie gelukkiger maakt, treinde ik naar Limburg (mét airco, hoera!) en kregen we een verkoopstylist over de vloer met één belangrijke mededeling ("Minimaliseren graag!"). Kijk je mee in mijn inkiekje?

Zo blijf je na de feestdagen in de feeststemming! (9 tips)

7 januari 2019|Positiviteit|

De feestdagen zijn voorbij. Het nieuwe jaar is begonnen. BAM! Weg eindeloos (na)tafelen bij het kerstdiner, weg stoofpeertjes, weg 24/7 kerstliedjes en weg oliebollen met krenten! Het normale leven begint weer en dat kan soms even wennen zijn. Maar is de overgang wel zó groot? Ook van de periode na de feestdagen kun je prima iets moois maken. Ook al duurt het nog 350 dagen tot de kerstdagen, met deze 9 tips kun jij ook op de donkere dagen na de feestdagen in de feeststemming blijven. Of kun je daar in ieder geval iets moois van maken!

Je kwetsbaar opstellen online | Mijn dilemma's en overwegingen

8 februari 2019|Persoonlijk|

Je kwetsbaar opstellen. De een vindt het een ware uitdaging, de ander doet het vrijwel automatisch. Ik heb in de afgelopen jaren wel geleerd om open te zijn over mijn gevoelens, onzekerheden en struggles. Maar je kwetsbaar opstellen in een online wereld? Dat is toch wel wat anders! Hoe stel je je kwetsbaar op ten overstaan van honderden of zelfs duizenden lezers? Hoe ver durf je te gaan met je online kwetsbaar opstellen? Wat deel je wel en wat juist niet? Allemaal overwegingen die mij bezighouden. Ik schreef er dit artikel over!