kringloop13 1

Mijn tweedehands koopjes bij de kringloopwinkel en Appel & Ei

 • 14 september 2021
 • 19 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Groen doen

Ook al heb ik de kringloopwinkel al tig keer bezocht (in coronatijd een stuk minder vaak dan anders), ik blijf me er als een kind in een snoepwinkel voelen. Altijd een verrassing waar je nu weer mee thuis komt! Nou, de laatste twee keren was dat een hele hoop. Kleding vooral. Ik werd onder andere de nieuwe eigenaar van een bloemetjesjurk die mijn naam schrééuwde en van een gele trui die me acuut deed hopen dat de winter snel komt. Spotlights aan: dit zijn mijn aankopen.

Kringloopkoopjes in coronatijd

Door corona ben ik kringloopshoppen nog veel meer gaan waarderen dan eerst. Het was in het pre-coronatijdperk voor mij bijna een standaard-uitje om er wekelijks naartoe te gaan; in coronatijd was dat een stuk minder vaak. Maar juist daardoor ging ik het nog veel meer waarderen en heb ik nóg leukere kringloopwinkels ontdekt dan degene die ik kende.

Bij de kringloopwinkel hier in de buurt sta je hutje-mutje, dus ging ik op zoek naar meer ruim opgezette kringloopwinkels. Zo kwam ik uit bij een kringloopwinkel in de buurt (Rataplan in Hoofddorp) waar je met gemak 10 meter afstand kunt houden en die ook nog eens veel leukere en veel meer kleding te koop had dan mijn “eigen” kringloopwinkel. Score! Daarnaast ontdekte ik in coronatijd de tweedehandsboetiekjes, waarvanAppel & Ei favoriet is: een wat duurdere tweedehandswinkel waar alleen maar écht mooie items van vaak wat meer prijzige merken hangen. Twee fijne winkels waar ik zeker nog veel vaker naartoe wil, hopelijk ook ooit in het post-coronatijdperk 😉

Dankzij die winkels ben ik ook met deze 7 aankopen thuis gekomen. Helemaal blij mee!

zwarte blazer steps

Zwarte blazer van Steps

Als er Steps op het label van een item staat, heeft het al bijna automatisch mijn aandacht. Dat gold ook voor deze zwarte blazer. Toen ik hem zag hangen, kon ik alleen maar heel hard hopen dat hij niet te groot zou zijn. En yes, hij paste perfect inderdaad. Ik vind het echt zo’n chic jasje om naar feestjes, zakelijke afspraken of gewoon in een laat-ik-iets-bijzonders-aantrekken-bui te dragen. Héél héél blij mee! Overigens draag ik er dan wel een kleurrijke jurk onder. Een all black outfit is en blijft niet mijn ding.

gestreept vest

Grijs/blauw/roze vest

Van vesten heb ik zeker geen tekort, maar een heel lang vest schitterende nog in afwezigheid in mijn kledingkast. Dat terwijl ik gék ben op wegkruipvesten waarin je niet bang hoeft te zijn dat je ook maar een beetje kou vat. Toen ik dit vest mét capuchon (helemaal goed voor een wegkruipvest!) zag hangen, was ik op slag verliefd. Voor € 4,75 werd ik er de nieuwe eigenaar van en zit ik er het komende najaar lekker warm bij.

bloemenjurk h&m

Maxi-jurk met roze bloemen

Bewaar ik het beste tot het eind of doe ik het niet? Niet dus! Ik laat je deze fantastisch bloemetjesjurk gewoon alvast zien. De jurk was eigenlijk een maat te groot, maar ik probeer in de kringloop altijd verder te kijken dan maten. En waarempel, hij bleek klein te vallen voor de maat en paste perfect. Was ik even blij, want ik was ondertussen al dolverliefd geworden op de jurk. Hij heeft mooie pofmouwtjes en reikt tot bijna op de grond. En dan heeft de jurk ook nog eens zo’n vrolijke bloemetjesprint in mijn lievelingskleur: roze. Mijn best bestede € 4,50 van de maand augustus!

zwarte spijkerrok

Zwarte spijkerrok 

Een aantal weken geleden was ik bij Appel & Ei in Haarlem te vinden. Het oorspronkelijke idee was dat ik er een tas vol kleding zou afzetten. Deed ik ook. Maar ik kon de verleiding niet weerstaan om de kas van Appel & Ei ook te spekken door zelf wat dingen mee te nemen. Ten eerste deze zwarte spijkerrok! Wat mij betreft een gouden vondst. 

Spijkerrokken vinden is voor mij vaak een onmogelijke missie. Veel rokjes hebben een te brede taille. En als ze wel passen in mijn taille, dan zitten ze niet lekker meer als ik een keer last heb van een opgeblazen buik. Ik ga dan ook altijd voor rokjes met elastiek, maar qua spijkerrokken zijn die er niet heel veel. Een gelukje dus dat ik deze rok zag hangen voor € 7,50 en dat hij ook perfect paste. Ik heb hem al een aantal keer met vrolijk gekleurde blouses gedragen en ben helemaal fan.

blauwe rok

Sportieve rok met roze strepen

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ik zag nóg een rok met elastieken band hangen die aan al mijn rokwensen voldoet: elastiek in de taille, niet te strak, beetje neutrale kleur en leuke details. Deze rok is lekker sportief, maar valt als een soort kokerrok. Ook een tikkeltje chic dus! Op deze foto lijkt het net onderdeel van een trainingspak, maar in het echt valt hij onwijs mooi. Ik zal hem vast binnenkort eens in een outfitpost laten zien om je er een beeld bij te geven. Meer dan € 7,00 hoefde ik voor deze rok niet af te rekenen. Koopje!

gele trui peplum

Lichtgele peplum-trui

Pastelgeel staat mij niet altijd even flatteus. In sommige tinten geel trek ik acuut wit weg. Maar dat viel bij deze peplum-trui gelukkig alles mee. Gelukkig maar, want ik had er mijn zinnen al op gezet. Pas toen ik de trui paste, viel me op dat het model heel bijzonder is: onderaan loopt de trui breed uit en de mouwen hebben een vrolijke pof. Echt geen standaardtrui dus! Daarnaast voelt hij heerlijk zacht aan en is de trui warm genoeg om zelfs het meest gure winterweer zonder kippenvel te trotseren. Oh ja, de trui is ook nog gemaakt van echt wol. Ik betaalde er bij Appel & Ei € 19,99 voor, wat voor een wollen trui echt niet duur is.

king louie jurk blauw

Donkerblauwe King Louie-jurk

Als laatste liep ik spontaan tegen deze jurk aan bij een tweedehandsboetiek in Alkmaar. Hij is van King Louie, een van mijn favoriete merken, en heeft ook precies de kleuren en een patroontje waar ik blij van word. Het jurkje sluit heel mooi aan zonder dat hij zo strak zit dat je spontaan je adem gaat inhouden. Ik betaalde er € 22,- voor (wat iets meer is dan in de gemiddelde tweedehandswinkel), maar deze jurk was me elke cent daarvan waard.

Tweedehands-tip: Appel & Ei

Ik weet dat ik deze naam al vaker heb laten vallen op mijn blog. Maar mocht je een Appel & Ei in de omgeving hebben, gaat daarheen! Ik heb er zelf onlangs wat oude kleding naartoe gebracht die ik te mooi en prijzig vind om zomaar naar de kringloop te brengen (en tegelijkertijd had ik geen zin in Marktplaats, a.k.a. discussies over één euro, mensen aan de deur, etc.), maar de kleding die ze er hebben hangen is ook fantastisch mooi. Echt geen afgedankte kleding, maar mooie items die er vlekkeloos en zo goed als nieuw uitzien.

Geen gesponsorde reclame (was leuk geweest, haha), gewoon een gratis tip van mij!

Ben jij de laatste tijd nog gaan kringloopshoppen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 14 september 2021 op 7:11 am - Beantwoord

  Hele mooie aankoopjes heb je gedaan! Ik vind het schatzoeken ook altijd leuk bij het kringlopen maar ik wil nu ook andere kringloopwinkels gaan bezoeken.

 2. Sofie 14 september 2021 op 7:52 am - Beantwoord

  Wauw, wat een mooie kleding weer!! Die jurk en die truien!

  Toevallig kwam er bij mij ook een kringloopkoopjes blog online vandaag dus ja: ik geniet er ook weer van!

  • Romy 18 september 2021 op 8:47 am - Beantwoord

   Oeh leuk! Ik ga meteen even een kijkje nemen 🙂

 3. bychristiana 14 september 2021 op 9:04 am - Beantwoord

  Ik ben toevallig laatst nog een kringloopwinkel binnen gestapt maar ik kon er niets vinden. Ik kijk er altijd voor Delfts blauw, zelf sla ik de kleding juist altijd over;-)

 4. Daenelia 14 september 2021 op 9:45 am - Beantwoord

  Jij vindt ook altijd de leukste dingen. Ik ben zelf meer aanbrenger bij de kringloop. Dat is soms wat lastig met grotere meubels, want we hebben geen auto. Dus probeer ik om meubels te laten ophalen. Maar de Amstelveense kringloop-medewerkers hebben niet echt kijk op of ze iets wel of niet mee kunnen nemen en hebben een aantal kasten en spullen laten staan. Die heb ik toen verkocht door mensen die het wel uit elkaar konden halen en vefvoeren. Echt, de Amstelveense kringloop is triest voor het ophalen van zaken.
  Maar ze hebben wel een giga-platenafdeling.

  • Romy 18 september 2021 op 8:46 am - Beantwoord

   Oh echt? Wat suf zeg dat ze mooie spullen niet eens willen ophalen. Ik geloof graag dat de Boemerang niet echt oog heeft voor mooie meubels, want ik moet zeggen dat in de winkel weleens wat viezige banken staan waarvan ik denk “Mwah, die had ik dan weer wel laten staan!” 😉 De kledingafdeling bij De Boemerang vind ik dan weer wel heel tof.

 5. Johanne 14 september 2021 op 9:55 am - Beantwoord

  Ja, dit kan jij gewoon! Vind die gele trui heel erg mooi, maar dat vestje ziet er ook echt fijn uit.

 6. Naomi 14 september 2021 op 10:08 am - Beantwoord

  Wauw, ik vind alles mooi, maar die jurk met roze bloemen schreeuwt inderdaad wel echt jouw naam. Prachtig!

 7. N8W8 14 september 2021 op 11:24 am - Beantwoord

  Leuke aankopen! Ik hoop dat je er veel plezier van hebt!

  Rataplan heeft tegenwoordig ook een webshop: rataplan.com

  Ik vin d de prijzen vrij hoog en dan komen er ook nog verzendkosten bij.

  En het is een summiere voorraad.

  • Romy 18 september 2021 op 8:44 am - Beantwoord

   Oh echt? Wat grappig dat Rataplan ook een online winkel heeft, maar inderdaad jammer dat de prijzen wat minder kringloop-achtig zijn. Voorlopig toch maar lekker in het echt kringloopshoppen 🙂

 8. Audrey 14 september 2021 op 11:47 am - Beantwoord

  Tof weer! Mijn laatste kringloop-aankopen waren servies en bestek (we merkten dat we vaak tekort kwamen) en uiteraard kon ik weer niet langs de boekenafdeling lopen zonder iets mee te nemen…

 9. Geke 14 september 2021 op 6:22 pm - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen weer, je hebt er echt een neus voor!
  Het is van voor corona geleden dat ik nog in de kringloop geweest ben maar bestel wel af en toe iets via Vinted, ook wat kringlopig hé.

 10. Giovanna Jansen 15 september 2021 op 11:38 am - Beantwoord

  Mooie aanwinsten!

 11. Janne 15 september 2021 op 11:55 am - Beantwoord

  Mooie vondsten! Ik ben benieuwd naar je outfitpost met de sportieve rok.

  Ik ben al een hele tijd niet meer naar een kringloopwinkel of welke kledingwinkel dan ook geweest. Straks als het kouder weer wordt, ga ik kijken of ik nog dingen mis in mijn kledingcollectie en dan vogel ik wel uit waar ik die vandaan moet halen. Maar ik ben niet van plan om dingen te kopen die niet “ontbreken”. Waarschijnlijk moet ik vooral kledingstukken die niet goed passen vervangen. Het leven is te kort om in spijkerbroeken te lopen die opkruipen of afzakken!

  De Appel & Ei bij mij in de stad heeft vooral fleurige jurkjes in de etalage hangen, en daarom ben ik er nog niet binnengelopen. Hebben ze er ook wat meer androgyne spullen of is het echt een Romy-winkel?

  • Romy 18 september 2021 op 8:34 am - Beantwoord

   Goede vraag! Volgens mij is het aanbod van Appel & Ei best wel gevarieerd. Ze hebben er wel veel jurkjes en rokjes, maar ook wat stoerdere blouses, etc. Je zou er eigenlijk gewoon eens binnen kunnen kijken of er iets hangt waar jij ook enthousiast van wordt 🙂

 12. Irene 16 september 2021 op 9:32 pm - Beantwoord

  Je hebt veel leuks gevonden! Die gele trui en die lange bloemenjurk vind ik echt geweldig! Kijk er al naar uit om ze in een outfit te zien ^^ De laatste keer dat ik in de kringloop was heb ik ook heel veel mooie kleding gevonden. Ik heb zeker 20 dingen gepast en heb uiteindelijk 6 kledingstukken meegenomen. Vooral veel leuke jurkjes

  • Romy 18 september 2021 op 8:05 am - Beantwoord

   Wauw, dat is een flinke buit! Gaaf zeg! Nu ben ik ook heel benieuwd naar jouw nieuwe tweedehands kleding.

 13. Maaike 17 september 2021 op 11:32 am - Beantwoord

  Heel leuke items heb je weer gevonden 🙂

 14. Saskia 22 september 2021 op 10:33 am - Beantwoord

  Wat een leuke aanwinsten! Ben zelf ook de laatste weken meer bij de kringloop geweest. Toffe dingen gescoord, komen voorbij volgende week in m’n maand overzicht. Ook hele fijne dingen voor Noa. Soms heb je van die gelukjes

Recente blogs

Te veel aan je hoofd? Probeer deze 8 tips!

14 mei 2019|Persoonlijke groei|

Heb jij ook weleens het gevoel dat je hoofd uit zijn voegen barst? Dat de raderen in je hersenen alsmaar stroever gaan draaien, omdat je hersencapaciteit al door 1000 andere dingen wordt gekaapt? Of ga je door alle drukte door het leven als een ware chaoot terwijl je normaal juist gestructureerd bent? Dan heb je misschien wel te veel aan je hoofd. Werken, sporten, sociale verplichtingen, social media, sportclubjes, huishoudelijke taken... Het houdt maar niet op. Of toch wel? Dit zijn 8 tips voor als je te veel aan je hoofd hebt.

Ik ging met mijn cadeaukaart naar Rituals en nam mee…

29 december 2019|Lifestyle|

Een enorme mazzelkont met prijsvragen ben ik niet. Maar zo nu en dan waag ik een gokje. Zo ook toen Evelien laatst op Instagram een Rituals-shoptegoed weggaf. Ha, dat zag ik wel zitten! Als liefhebber van lekkere geurtjes en fijne dierproefvrije producten had ik al zo'n vermoeden dat ik geen enkele moeite zou hebben om dat tegoed uit te geven. En raad eens...ik werd de bofkont van de maand, want mijn naam kwam een week later uit de hoge hoed als de gelukkige winnaar. Vele vreugdedansjes later vond ik het afgelopen vrijdag tijd om het shoptegoed te verzilveren. Ik laat je met plezier mijn zelf samengestelde Rituals-kerstpakket zien.

Lekker tegenstrijdig?! | 6 tegenstellingen in mij

19 oktober 2017|Persoonlijk|

Toen iemand laatst vroeg of ik mezelf kon omschrijven, merkte ik dat ik vooral in tegenstellingen praatte. Zo ben ik gestructureerd en chaotisch tegelijk, maar ook zowel actief als een tikkeltje lui. Ook ben ik een huismus, maar wel een die graag iets avontuurlijks doet op z'n tijd. Ik ben vaak niet alleen het ene uiterste, maar heb dan ook wel iets van het andere uiterste in me zitten. En soms is het eigenlijk wel zo fijn dat het elkaar zo een beetje opheft. Geïnspireerd door Cynthia's artikel geef ik je graag een inkijkje in een paar van mijn tegengestelde eigenschappen.