aankopen4 1 1

Mijn ultieme recept voor meal prepping (< 10 minuten)

 • 21 september 2019
 • 15 Reacties
Categorieën: Recepten

Soms heb je van die dagen waarop je je afvraagt hoe je in vredesnaam tijd moet vinden om iets klaar te maken. Tot voor kort waren dat de momenten waarop ik naar de supermarkt sjeesde om een maaltijdsalade te kopen. Een euro of zes armer werkte ik een van de twee vega-opties uit het koelschap naar binnen. Niet echt vullend en nogal prijzig. Dat moet toch anders kunnen, bedacht ik laatst. En dus duik ik tegenwoordig zelf de keuken in als ik haasje-repje wat te eten moet hebben. Dit is mijn ultieme recept voor meal prepping dat je binnen 10 minuten klaar hebt. Doet het goed op een bord én in een tupperwarebakje om mee te nemen!

ultieme recept voor meal prepping couscous salade

Mijn ultieme recept voor meal prepping

Wat doe je als je maar 10 minuten de tijd hebt en ergens in de auto, op het station of op je werk achter je bureau moet zien te eten? Juist, dan duik je de koelkast in (bij voorkeur niet letterlijk!) en gooi je gewoon allerlei lekkere dingen bij elkaar die je nog in de laatjes en bakjes tegenkwam. Althans, dat is mijn strategie. En in dit geval pakte die strategie naar mijn bescheiden mening aardig goed uit. Reden genoeg om het recept van mijn goed gelukte poging tot meal prepping met je te delen.

Wat heb je nodig?

Ik gebruikte voor deze couscoussalade met groenten en geitenkaas de onderstaande ingrediënten (voor 1 persoon):

 • 70 gram volkoren couscous
 • 1 halve (rode) paprika
 • 1 halve tomaat
 • 1/5 komkommer
 • Handje babyspinazie of rucola
 • 2 bosuien
 • 50 gram geitenkaas
 • Paar snufjes kurkuma
 • Beetje olijfolie of bakboter

Hoe maak je het?

 • Breng eerst water aan de kook voor de couscous. Lees de verpakking om te bepalen hoeveel water je nodig hebt.
 • Snijd ondertussen de paprika, tomaat, bosui en komkommer in stukjes en wacht totdat het water kookt. Breek of snijd ook alvast de geitenkaas in kleine blokjes.
 • Haal de pan van het vuur zodra het water kookt. Gooi de couscous bij het kokende water en doe er een paar snufjes kurkuma bij. Laat de couscous wellen (zie aanwijzingen op de verpakking).
 • Doe ondertussen een beetje (vloeibare) olijfolie in een koekenpan en doe daar de stukjes paprika bij. Laat dit 2 minuten bakken.
 • Voeg vervolgens de bosui en tomaat toe aan de paprika en blijf dit een paar minuten roerbakken.
 • Schep na zo’n 3 minuten de couscous bij de groenten in de koekenpan en roer het nog een paar minuten op laag vuur goed door.
 • Leg de blaadjes babyspinazie (of rucola – net wat je lekker vindt) op je bord en gooi de couscous met groenten er vanuit de pan overheen.
 • Strooi daarna de komkommer en geitenkaasblokjes over het gerecht heen. Voilà, je bent klaar!

Tip: Heb je wat extra energie nodig, bijvoorbeeld omdat je onderweg bent naar een dodelijk saaie bespreking? Eet er dan nog wat cashewnoten of pinda’s bij.

recept meal prepping couscous met geitenkaas

Een geslaagd staaltje meal prepping

Een heel eenvoudig maaltje dus voor de haastige avonden (of voor wie veel honger heeft bij de lunch). Je kunt het gerecht ook prima meenemen in je tupperwarebakje naar een afspraak. Ook een dag later is het nog prima te eten. Een stuk gezonder dan veel maaltijdsalades en ook nog eens een stuk goedkoper en lekker vers. Zonder dat je daarvoor een half uur in de keuken staat!

Het is inmiddels mijn maaltijd to go (letterlijk!) geworden als ik snel de deur uit moet. Eens zien of ik nog een maaltijd aan mijn beginnende meal prepping-repertoire kan toevoegen!

Heb jij ook een goed meal-prepping recept dat altijd werkt?

Pinterest - ultieme recept voor meal prepping
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 21 september 2019 op 7:40 am - Beantwoord

  Een heerlijk recept! Deze ga ik zeker maken voor naar mijn werk.

  • Romy 22 september 2019 op 9:31 pm - Beantwoord

   Onwijs leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan zult vinden 🙂

 2. Neverdullmoments 21 september 2019 op 9:18 am - Beantwoord

  Wat goed!! Ik zit nu in de fase dat ik geen brood meer wil voor de lunch, dus dan is dit echt een mooi recept! Ik sla hem op!

  • Romy 22 september 2019 op 9:31 pm - Beantwoord

   Ha leuk! Dit soort salades smaken inderdaad ook goed bij de lunch.

 3. Naomi 21 september 2019 op 9:19 am - Beantwoord

  Heerlijk! En eerlijk gezegd smaken zelf bereide maatjes vaak een stuk beter dan (dure!) kant en klare pakketten uit de supermarkt.

  • Romy 22 september 2019 op 9:30 pm - Beantwoord

   Absoluut! Vers eten smaakt bijna altijd wel lekkerder dan wat je kant-en-klaar in een plastic bak koopt.

 4. Iris - Thebeautymagazine.nl 21 september 2019 op 10:22 am - Beantwoord

  Wat een leuk en lekker recept! Precies waar ik van hou. Lekker en super easy om te maken. Ik ga het zeker een keer namaken!

  • Romy 22 september 2019 op 9:30 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Ik ben benieuwd wat je van het gerecht vindt 🙂

 5. Daenelia 21 september 2019 op 10:50 am - Beantwoord

  Meal prepping is iets heel anders.
  Dit is een snelle maaltijd.
  Meal prepping is voor een aantal dagen vooruit koken, zodat je de maaltijd alleen nog hoeft op te warmen of samen te stellen. Dus dan sla je zaken als koken en snijden over, omdat dat nou net de prep is.
  Maar ik snap dat je seo gevoelige termen wilt gebruiken.
  Weet wel dat dat je geloofwaardigheid uiteindelijk gaat aantasten.

  • Romy 21 september 2019 op 1:40 pm - Beantwoord

   Goed om te weten! Ik maak dit klaar om mee te nemen in een bakje en dacht dat dat ook meal prepping is. Het is meer onwetendheid dan een doordachte SEO-technische keuze dus ?

 6. Katrien 21 september 2019 op 12:35 pm - Beantwoord

  Lekker én gezond, en dan ook nog eens snel klaar. Heerlijk. Vaak zijn zulke probeersels echte succesjes. Smakelijk!

 7. Anouk 21 september 2019 op 2:41 pm - Beantwoord

  Meal-prepping is zoiets waarvan ik altijd zeg dat ik het ga doen, en dan doe ik het nooit. Ooit ga ik het vast echt proberen.

 8. Els 21 september 2019 op 3:00 pm - Beantwoord

  mmm, dat ziet er heerlijk uit :-). Echt iets voor mij, snel klaar en makkelijk :-).

 9. Jessica J. 23 september 2019 op 10:17 am - Beantwoord

  Ziet er heerlijk uit! Ik denk dat ik dit maar eens ga proberen, is eens iets anders om mee te nemen naar kantoor dan mijn sla-slaatje. ?
  Ik wil trouwens graag écht aan het meal preppen slaan, want ik heb zooo vaak geen zin om ‘s avonds na het avondeten nóg eens de keuken in te kruipen om m’n lunch voor de volgende dag te maken. En vroeger opstaan, lukt ook lang niet altijd. Moet ik alleen nog wat meer potjes in huis halen … en de motivatie vinden om ‘s zondags voor vijf dagen te koken! ?

  • Romy 28 september 2019 op 12:13 am - Beantwoord

   Haha, het kost inderdaad wat motivatie om op zondag uitgebreid te gaan koken voor de hele week, maar op de dag zelf zal het wel héérlijk zijn dat je alleen maar even iets hoeft op te warmen.
   Deze maaltijd was in ieder geval lekkere makkelijk te maken en kun je ook prima voor een paar dagen tegelijk in elkaar flansen 🙂

Recente blogs

39 kleine gelukjes die mij altijd vrolijk maken

22 september 2019|Positiviteit|

Dat ik een groot voorstander ben van kleine gelukjes, zullen mijn trouwe lezers wel weten. Kleine gelukjes zijn de dingen die je juist op een dag vol pech niet over het hoofd moet zien. Ze zijn een geweldig medicijn tegen een negatieve spiraal en helpen je om het wat positiever in te zien als je denkt dat alles tegenzit. Juist dan is een lijstje met fijne dingen samenstellen dus heel waardevol. Omdat ik laatst een dag vol pechmomenten (voornamelijk OV-gerelateerd) had, besloot ik in de trein een lijstje op te stellen met 39 kleine, simpele dingen die mij altijd opvrolijken.

Zelfvertrouwen als ondernemer | 7 tips die mij helpen

3 augustus 2020|Carrière en ondernemen, Persoonlijke groei|

Een eigen bedrijf runnen, moet je daarvoor niet barsten van het zelfvertrouwen? Nou, nee hoor. Zelfverzekerd worden over je bedrijf kun je leren. Ik leer daarin nog steeds elke dag een beetje bij. Toen ik twee jaar geleden naar de KvK stapte, wist ik helemaal niet zo goed of ik het allemaal wel kon. Ondernemen. Opdrachten bij elkaar sprokkelen. Een eigen salaris verdienen. Klanten blij maken. Nou ja, alles eigenlijk. Stapje voor stapje is mijn zelfvertrouwen als ondernemer gegroeid. Dit zijn 7 tips voor meer zelfvertrouwen als ondernemer waar ik veel aan heb.

Outfit | roze vest, tweedehands jurk & enkellaarsjes

15 november 2018|Outfits|

Dat de herfst alweer een tijdje geleden is ingetreden, zal niemand zijn ontgaan. Het herfstbriesje, de gele bladeren die in rap tempo van de bomen vallen en de motregen zijn niet te missen. De koudere dagen vragen natuurlijk om andere kleding dan frisse zomerjurkjes en slippers. Oftewel tijd voor dikke vesten, warme kleuren en enkellaarsjes! Toevallig wist ik laatst goed te slagen bij de kringloopwinkel voor een heerlijk vest én een fijn jurkje. En raad eens? Een dag later kwam de pakketjesbezorger mijn nieuwe enkellaarsjes langs brengen. Gooi al die items bij elkaar en een fijne herfstoutfit is het resultaat!

Ga naar de bovenkant