Mijn ultieme recept voor meal prepping (< 10 minuten)

Soms heb je van die dagen waarop je je afvraagt hoe je in vredesnaam tijd moet vinden om iets klaar te maken. Tot voor kort waren dat de momenten waarop ik naar de supermarkt sjeesde om een maaltijdsalade te kopen. Een euro of zes armer werkte ik een van de twee vega-opties uit het koelschap naar binnen. Niet echt vullend en nogal prijzig. Dat moet toch anders kunnen, bedacht ik laatst. En dus duik ik tegenwoordig zelf de keuken in als ik haasje-repje wat te eten moet hebben. Dit is mijn ultieme recept voor meal prepping dat je binnen 10 minuten klaar hebt. Doet het goed op een bord én in een tupperwarebakje om mee te nemen!

ultieme recept voor meal prepping couscous salade

Mijn ultieme recept voor meal prepping

Wat doe je als je maar 10 minuten de tijd hebt en ergens in de auto, op het station of op je werk achter je bureau moet zien te eten? Juist, dan duik je de koelkast in (bij voorkeur niet letterlijk!) en gooi je gewoon allerlei lekkere dingen bij elkaar die je nog in de laatjes en bakjes tegenkwam. Althans, dat is mijn strategie. En in dit geval pakte die strategie naar mijn bescheiden mening aardig goed uit. Reden genoeg om het recept van mijn goed gelukte poging tot meal prepping met je te delen.

Wat heb je nodig?

Ik gebruikte voor deze couscoussalade met groenten en geitenkaas de onderstaande ingrediënten (voor 1 persoon):

 • 70 gram volkoren couscous
 • 1 halve (rode) paprika
 • 1 halve tomaat
 • 1/5 komkommer
 • Handje babyspinazie of rucola
 • 2 bosuien
 • 50 gram geitenkaas
 • Paar snufjes kurkuma
 • Beetje olijfolie of bakboter

Hoe maak je het?

 • Breng eerst water aan de kook voor de couscous. Lees de verpakking om te bepalen hoeveel water je nodig hebt.
 • Snijd ondertussen de paprika, tomaat, bosui en komkommer in stukjes en wacht totdat het water kookt. Breek of snijd ook alvast de geitenkaas in kleine blokjes.
 • Haal de pan van het vuur zodra het water kookt. Gooi de couscous bij het kokende water en doe er een paar snufjes kurkuma bij. Laat de couscous wellen (zie aanwijzingen op de verpakking).
 • Doe ondertussen een beetje (vloeibare) olijfolie in een koekenpan en doe daar de stukjes paprika bij. Laat dit 2 minuten bakken.
 • Voeg vervolgens de bosui en tomaat toe aan de paprika en blijf dit een paar minuten roerbakken.
 • Schep na zo’n 3 minuten de couscous bij de groenten in de koekenpan en roer het nog een paar minuten op laag vuur goed door.
 • Leg de blaadjes babyspinazie (of rucola – net wat je lekker vindt) op je bord en gooi de couscous met groenten er vanuit de pan overheen.
 • Strooi daarna de komkommer en geitenkaasblokjes over het gerecht heen. Voilà, je bent klaar!

Tip: Heb je wat extra energie nodig, bijvoorbeeld omdat je onderweg bent naar een dodelijk saaie bespreking? Eet er dan nog wat cashewnoten of pinda’s bij.

recept meal prepping couscous met geitenkaas

Een geslaagd staaltje meal prepping

Een heel eenvoudig maaltje dus voor de haastige avonden (of voor wie veel honger heeft bij de lunch). Je kunt het gerecht ook prima meenemen in je tupperwarebakje naar een afspraak. Ook een dag later is het nog prima te eten. Een stuk gezonder dan veel maaltijdsalades en ook nog eens een stuk goedkoper en lekker vers. Zonder dat je daarvoor een half uur in de keuken staat!

Het is inmiddels mijn maaltijd to go (letterlijk!) geworden als ik snel de deur uit moet. Eens zien of ik nog een maaltijd aan mijn beginnende meal prepping-repertoire kan toevoegen!

Heb jij ook een goed meal-prepping recept dat altijd werkt?

Pinterest - ultieme recept voor meal prepping
Volg:
Deel:

15 Reacties

  • Romy
   Auteur
   22 september 2019 / 21:31

   Onwijs leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan zult vinden :)

 1. 21 september 2019 / 09:18

  Wat goed!! Ik zit nu in de fase dat ik geen brood meer wil voor de lunch, dus dan is dit echt een mooi recept! Ik sla hem op!
  Neverdullmoments blogde over…De nachttrein

  • Romy
   Auteur
   22 september 2019 / 21:31

   Ha leuk! Dit soort salades smaken inderdaad ook goed bij de lunch.

 2. 21 september 2019 / 09:19

  Heerlijk! En eerlijk gezegd smaken zelf bereide maatjes vaak een stuk beter dan (dure!) kant en klare pakketten uit de supermarkt.
  Naomi blogde over…Opruimwoede

  • Romy
   Auteur
   22 september 2019 / 21:30

   Absoluut! Vers eten smaakt bijna altijd wel lekkerder dan wat je kant-en-klaar in een plastic bak koopt.

  • Romy
   Auteur
   22 september 2019 / 21:30

   Wat leuk om te horen! Ik ben benieuwd wat je van het gerecht vindt :)

 3. Daenelia
  21 september 2019 / 10:50

  Meal prepping is iets heel anders.
  Dit is een snelle maaltijd.
  Meal prepping is voor een aantal dagen vooruit koken, zodat je de maaltijd alleen nog hoeft op te warmen of samen te stellen. Dus dan sla je zaken als koken en snijden over, omdat dat nou net de prep is.
  Maar ik snap dat je seo gevoelige termen wilt gebruiken.
  Weet wel dat dat je geloofwaardigheid uiteindelijk gaat aantasten.

  • Romy
   Auteur
   21 september 2019 / 13:40

   Goed om te weten! Ik maak dit klaar om mee te nemen in een bakje en dacht dat dat ook meal prepping is. Het is meer onwetendheid dan een doordachte SEO-technische keuze dus ?

 4. Katrien
  21 september 2019 / 12:35

  Lekker én gezond, en dan ook nog eens snel klaar. Heerlijk. Vaak zijn zulke probeersels echte succesjes. Smakelijk!

 5. 23 september 2019 / 10:17

  Ziet er heerlijk uit! Ik denk dat ik dit maar eens ga proberen, is eens iets anders om mee te nemen naar kantoor dan mijn sla-slaatje. ?
  Ik wil trouwens graag écht aan het meal preppen slaan, want ik heb zooo vaak geen zin om ‘s avonds na het avondeten nóg eens de keuken in te kruipen om m’n lunch voor de volgende dag te maken. En vroeger opstaan, lukt ook lang niet altijd. Moet ik alleen nog wat meer potjes in huis halen … en de motivatie vinden om ‘s zondags voor vijf dagen te koken! ?
  Jessica J. blogde over…Review • Lush Mercury Retrograde Bath Bomb

  • Romy
   Auteur
   28 september 2019 / 00:13

   Haha, het kost inderdaad wat motivatie om op zondag uitgebreid te gaan koken voor de hele week, maar op de dag zelf zal het wel héérlijk zijn dat je alleen maar even iets hoeft op te warmen.
   Deze maaltijd was in ieder geval lekkere makkelijk te maken en kun je ook prima voor een paar dagen tegelijk in elkaar flansen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge