Over een week slenter ik op dit moment misschien wel door de schattige straatjes in Bologna of zoek ik verkoeling op een Italiaans terras. Om alvast in de stemming te komen, besloot ik er een paar gezellige vakantieclichés van mij bij te halen. Ik kan toch niet de enige zijn die 5 boeken in haar koffer stopt om er uiteindelijk net aan één te lezen? En er zijn toch vast ook anderen die, net als ik, tot op het allerlaatste moment nog dingen toevoegen aan hun koffer, om het dan toch nog te presteren om zonder tandenborstel op de plaats van bestemming aan te komen? Nóg 25 van mijn vakantie-eigenaardigheden deel ik in dit artikel. Welke herken jij?

vakantie-eigenaardigheden

Ben ik de enige die…

 1. …zich er elke vakantie over verbaast dat sommige mensen met alleen één stuk handbagage op reis gaan, terwijl ik voor 1 week met een grote koffer, een cameratas én een rugzak loop te sjouwen?
 2. …er bepakt en bezakt eerder uitziet als een backpacker met grootse plannen dan als iemand die een weekje naar een Airbnb in Italië gaat?
 3. …theezakjes van thuis in haar tas stopt voor ’s avonds in het appartement, omdat die het allerlekkerst zijn?
 4. …1001 keer checkt of ze haar mobiele telefoon en camera (inclusief opladers) wel mee heeft?
 5. …en die check op het vliegveld vervolgens nóg 1000 keer herhaalt?
 6. …er op de bestemming altijd achterkomt dat ze iets anders essentieels is vergeten? Meestal is mijn tandenborstel de pineut!
 7. …niet zomaar wat kleding in haar koffer gooit, maar alvast heeft uitgedacht welke outfit leuk is voor welke dag of bezienswaardigheid? Tja, zo vaak kom je natuurlijk niet in het kleurrijke Burano. 
 8. …zich afvraagt of een geheugenkaartje voor 4000 foto’s wel genoeg zal zijn? Ik klik er graag flink op los.
 9. …op het vliegveld standaard nog iets in haar tas heeft zitten wat blijkbaar niet mag? Van een vergeten nietmachine tot aan een pincet, waarmee je blijkbaar met de nodige fantasie óók geweldsdelicten kan plegen…
 10. …steeds weer het geniale plan heeft om boeken te lezen in het vliegtuig, maar vervolgens al bij pagina 2 zit te knikkebollen door de vliegreis?
 11. …nog altijd op het punt staat van applaudisseren (alleen al uit opluchting) als het vliegtuig weer veilig is geland?
 12. …even moet acclimatiseren op een buitenlands vliegveld waar niet gewoon ‘uitgang’ boven de uitgang staat?
 13. …op het vliegveld in een vreemd land graag plannen maakt om ooit een talencursus te gaan doen? Hoe gaaf zou het zijn als ik de man bij het ticketloket totaal kan verrassen met mijn beste Italiaans. 
 14. …nog steeds vurig hoopt dat er een knappe Italiaan, Spanjaard of Fransman op haar afgestormd komt als ze de loodzware koffer alle trappen van het metrostation op moet tillen? Hallo, kijk mij eens opvallend onhandig zijn!
 15. …bij aankomst in het appartement direct op het bed ploft en daar het liefst de hele dag niet meer van af komt? Mooie omgeving of niet! 
 16. …bar weinig begrijpt van de ticketautomaten en OV-voorzieningen op een buitenlands vliegveld?
 17. …van de stadsplattegronden ook niet veel wijzer wordt?
 18. …een vreugdedansje doet als het appartement een erker blijkt te hebben? Bij voorkeur een fotogeniek plekje waar zelfs het lezen van een tijdschrift nog iets magisch wordt.
 19. …in de plaatselijke souvenirwinkels opeens alle veel te dure truien met plaatsnamen, mokken met stadsplattegronden en kleurrijke asbakjes wél kan waarderen?
 20. …bijna elke vakantie een leuk kledingstuk tegenkomt en dat vervolgens absoluut nog die vakantie móet aantrekken?
 21. …de namen van buitenlandse straten en bezienswaardigheden nooit precies uitspreekt zoals het hoort, waardoor locals vaak eerst hun wenkbrauwen optrekken voordat ze de weg kunnen wijzen?
 22. …op vakantie altijd blij is om een teken van leven van het thuisfront te ontvangen? Al is het alleen al om te weten dat de kat het nog goed maakt.
 23. …zich in het vliegtuig naar huis heel even héél trots voelt? Vliegtuig gehaald! Bagage mee! Reis overleefd én – vooral – heel erg genoten!
 24. ….de eerste voet op Nederlandse bodem net zo magisch vindt als de heenreis?
 25. …zich bij terugkomst op Schiphol altijd héél even allerlei Hello Goodbye-taferelen met spandoeken, minutenlange omhelzingen en tranen met tuiten voor de geest haalt, totdat ze even later wakker geschud door de vraag “Welke bus moeten we ook alweer hebben?”. Back to reality!

Dus…herkenbaar? Welke van deze eigenaardigheden van mij herken jij?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 29 juli 2018 op 8:05 am - Beantwoord

  Hahaha .. leuk lijstje. Ik neem ook altijd theezakjes en teveel boeken mee ?

 2. Else-Marie 29 juli 2018 op 8:23 am - Beantwoord

  Herkenbaar! Ik al snap ook niks van het ov in het buitenland en presteer het om mijn eigen tandenborstel te vergeten terwijl ik die van mijn man wel heb meegekomen.

 3. Darina 29 juli 2018 op 8:52 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen. 1 en 7 zijn heel herkenbaar 🙂

 4. Annelies 29 juli 2018 op 10:15 am - Beantwoord

  Ik heb ook vaak al outfits uitgedacht per dag. En ik heb ook altijd schrik dat mijn geheugenkaartje niet voldoet. Ooit ben ik thuisgekomen met slechts plaats meer voor 1 foto :D.

  • Romy 29 juli 2018 op 2:11 pm - Beantwoord

   Haha, dat had je wel precies goed uitgezocht dan met de SD-kaart! Tot nu toe zijn mijn kaartjes nog nooit vol geweest, zelfs als ik héél veel foto’s maak. Maar toch, je weet maar nooit 😉

 5. Maaike 29 juli 2018 op 10:58 am - Beantwoord

  Eerlijk gezegd is niet alles even herkenbaar. Ik durf het haast niet te zeggen, maar ik heb een excel bestand waar alles op staat wat mee moet op vakantie of op reis. Natuurlijk is niet alles altijd van toepassing bij iedere vakantie of reis. Maar ik ga wel altijd met een gerust hart op vakantie. En nog een gratis tip: ik maak namelijk ook extreem veel foto’s op vakantie. Als je toch een verkeerde inschatting hebt gemaakt qua grootte van je geheugenkaart en je denkt halverwege oei, het gaat snel. Kijk dan even naar je instellingen van de beeldkwaliteit en beeldformaat. De meeste mensen hebben die ingesteld op hoog. Maar als je die instelt op middel bijvoorbeeld, heb je nog altijd erg goede foto’s maar kun je er véél meer maken. Natuurlijk heeft dit geen zin meer als je nog maar 1 foto kunt maken. Fijne vakantie!!

  • Romy 29 juli 2018 op 2:14 pm - Beantwoord

   Wat een slim idee, die Excel-sheet! Niets gênants aan; dat is juist hartstikke handig. Ik maak zelf ook wel vaak lijstjes voor het inpakken en dat helpt inderdaad best wel. Het probleem zit hem bij mij vaak in de dingen die ik pas op het allerlaatste moment kan inpakken (pyjama, tandenborstel, etc.). Misschien moet ik daar ook maar eens een kleine checklist voor opstellen 😉
   Slimme tip trouwens van het formaat van de foto’s op reis! Tot nu toe heb ik nog nooit te weinig kaartruimte gehad voor het aantal foto’s dat ik maakte, maar ik houd het even in mijn achterhoofd voor als ik toch iets te enthousiast fotografeer 🙂

 6. Sandra 29 juli 2018 op 11:03 am - Beantwoord

  Haha, mijn vriend en ik nemen ook altijd thee mee van thuis! Wij hebben echt zo’n gewoonte dat we elke dag op vakantie ’s avonds, na zo’n lange dag met veel indrukken, lekker bijkomen op bed met thee. Dan gaan we alle foto’s en video’s van die dag bekijken, hihi. Fijne momenten! Verder herken ik ook wel meer van je lijstje. Zo check ik ook 300 keer of alles in mijn handbagage tas zit en ben ik ook blij om dingen van het thuisfront te horen. En een tip voor je geheugenkaartje probleem: neem een externe harde schijf mee. Ik koop bij elke ‘grote’ vakantie een nieuwe zodat alle foto’s verspreid staan op verschillende harde schijven (en die vul ik dan natuurlijk uiteindelijk ook nog met andere dingen, zoals dingen voor mijn blog etc.). 🙂

  • Romy 29 juli 2018 op 2:17 pm - Beantwoord

   Haha, oh echt?! Gelukkig maar dat ik niet de enige ben die thee ook op vakantie lekker vind en zelfs nog theezakjes van huis meeneemt. Ik vind het inderdaad ook héérlijk om zo’n kopje thee te drinken aan het einde van een reisdag.
   En slimme tip trouwens van de externe harde schijf! Misschien is dat ook wel een handig idee. Ik zat er ook aan te denken om de foto’s voor de zekerheid via WeTransfer naar mezelf te sturen. Mijn SD-kaart had laatst wat kuren en ik vind het wel een geruststelling dat ze dan nog ergens anders opgeslagen staan 🙂

 7. Haha, ik ben één van die handbagage-mensen die je niet begrijpt 😉 Hij zit wel altijd véél te vol (als in twee kilo te veel, maar ze wegen dat toch niet, haha), maar zeker op een kortere trip kan ik geen geld aan extra bagage geven haha!

 8. Evelyne 29 juli 2018 op 2:14 pm - Beantwoord

  Ik ging enkele jaren terug naar Parijs met mijn vriendin. Omdat we een heel eind van elkaar vandaan wonen en zij dichter bij Brussel woonde ging ik de avond voordien bij haar slapen om ’s ochtends samen te kunnen vertrekken. Mijn moeder hielp met mij mee om mijn valies te pakken. Ahum.. toen ik bij mijn vriendin aankwam besefte ik dat mijn valies dubbel zo groot was als de hare 😀 Je had me eens moeten zien sleuren, met mijn cameratas nog eens mee.

  • Romy 29 juli 2018 op 2:18 pm - Beantwoord

   Haha, knap hoor dat je dat redt! Voor drie dagen zou alleen handbagage me nog wel lukken, maar voor een hele week lijkt me dat knap lastig 😛 Nu deel ik op zich wel een koffer met mijn moeder, dus het is niet zo dat ik in mijn eentje 20 + 10 kilo bagage heb, maar toch 😉 Complimenten voor jouw inpakskills!

  • Romy 29 juli 2018 op 2:20 pm - Beantwoord

   Haha, arme jij om met zo’n zware koffer te moeten sjouwen op reis! Dat is inderdaad op dat moment zelf niet zo’n pretje 😉 Wat een grappig woord overigens, ‘valies’. Ik moest het even googelen om erachter te komen dat het een typisch Vlaams woord voor ‘koffer’ is 🙂 Weer wat geleerd!

 9. Romy 29 juli 2018 op 2:18 pm - Beantwoord

  Haha, knap hoor dat je dat redt! Voor drie dagen zou alleen handbagage me nog wel lukken, maar voor een hele week lijkt me dat knap lastig 😛 Nu deel ik op zich wel een koffer met mijn moeder, dus het is niet zo dat ik in mijn eentje 20 + 10 kilo bagage heb, maar toch 😉 Complimenten voor jouw inpakskills!

 10. Romy 29 juli 2018 op 2:20 pm - Beantwoord

  Haha, arme jij om met zo’n zware koffer te moeten sjouwen op reis! Dat is inderdaad op dat moment zelf niet zo’n pretje 😉 Wat een grappig woord overigens, ‘valies’. Ik moest het even googelen om erachter te komen dat het een typisch Vlaams woord voor ‘koffer’ is 🙂 Weer wat geleerd!

 11. Johanne 29 juli 2018 op 3:48 pm - Beantwoord

  Geweldig! Ik ben wel een hele andere vakantieganger dan jij bent, haha. Ik maak van tevoren altijd wel een lijstje, maar ben niet per se heel bang dat ik iets vergeet. Behalve mijn telefoon, paspoort en portemonnee! De rest kan ik altijd daar kopen, denk ik altijd maar.

  Dat van het lezen in het vliegtuig herken ik dan wel weer heel erg goed. Ik heb altijd bijna (bijna!) zin in vliegen, gewoon omdat ik dan 2+ uur kan lezen. Maar helaas raak ik al na 5 minuten half bewusteloos. Terugvliegen vind ik heel dubbel. Ergens vind ik het fijn om weer terug te zijn (al is het alleen voor Buttons), maar vaak ben ik nog niet heelmaal klaar voor het echte leven. Heb trouwens ooit écht Hello Goodbye gezien bij aankomst! 😀

  • Romy 29 juli 2018 op 9:25 pm - Beantwoord

   Wel een goed punt inderdaad dat dingen als een tandenborstel altijd ook nog wel op vakantie te koop zijn. Iets vergeten (op een paspoort, telefoon of camera na) is dus gelukkig nog niet zó erg 😉
   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die in het vliegtuig al snel zit te knikkebollen. Het gekke is overigens dat ik dan weer niet écht kan slapen in het vliegtuig. Toen we vanuit New York middernacht naar huis vlogen, heb ik zelfs met twee valeriaantabletjes op geen oog dicht kunnen doen. Knikkebollen en half slapen gaat me dan weer wel heel goed af in het vliegtuig 😉
   En hoe gaaf dat je ooit de crew van Hello Goodbye bij aankomst zag staan! Het lijkt me alleen al heel tof om die romantische taferelen van dichtbij te zien 😉

 12. Johanne 29 juli 2018 op 3:48 pm - Beantwoord

  Geweldig! Ik ben wel een hele andere vakantieganger dan jij bent, haha. Ik maak van tevoren altijd wel een lijstje, maar ben niet per se heel bang dat ik iets vergeet. Behalve mijn telefoon, paspoort en portemonnee! De rest kan ik altijd daar kopen, denk ik altijd maar.

  Dat van het lezen in het vliegtuig herken ik dan wel weer heel erg goed. Ik heb altijd bijna (bijna!) zin in vliegen, gewoon omdat ik dan 2+ uur kan lezen. Maar helaas raak ik al na 5 minuten half bewusteloos. Terugvliegen vind ik heel dubbel. Ergens vind ik het fijn om weer terug te zijn (al is het alleen voor Buttons), maar vaak ben ik nog niet heelmaal klaar voor het echte leven. Heb trouwens ooit écht Hello Goodbye gezien bij aankomst! 😀

 13. Saskia 29 juli 2018 op 4:28 pm - Beantwoord

  3, 9 en 19 haha. Ja zeker wel herkenbaar. Vooral de thee meenemen. Maar ook weer thee mee terug uit andere landen.

 14. Saskia 29 juli 2018 op 4:28 pm - Beantwoord

  3, 9 en 19 haha. Ja zeker wel herkenbaar. Vooral de thee meenemen. Maar ook weer thee mee terug uit andere landen.

  • Romy 29 juli 2018 op 9:25 pm - Beantwoord

   Oeh, dat is ook wel een goed punt! Wie weet kom ik in Italië nog lekkere thee tegen om mee naar huis te nemen 🙂

 15. noor 29 juli 2018 op 5:14 pm - Beantwoord

  Ikzelf maak nooit een lijstje, word er alleen maar gek van. Een tip: rol je kleren op in je valies i.p.v. alles netjes te plooien. En als je het toch plooit en er is geen plaats meer kan je bepaalde items oprollen en er tussen proppen. Zelf steek ik al mijn kleren in een zak, zo geraakt er niets door elkaar en vind ik alles direct terug. En aan toilettasjes doe ik niet meer. Ik heb echt een giga grote nodig waar alles, maar dan ook alles, in kan en heb deze nog niet gevonden. Tenzij ik een rugzak neem haha. Ik neem een grote zak en daar zet ik alles in 🙂

  Fijne reis alvast!

 16. Janne 29 juli 2018 op 7:44 pm - Beantwoord

  Lekker vrolijk artikel, je krijgt er meteen voorpret van voor de vakantie.
  Ik ben mezelf een paar van de inpak-eigenaardigheden af aan het leren. Zo stop ik gewoon een extra tandenborstel in mijn tas zodat ik hem niet pas de ochtend zelf in moet pakken. Ik googel niet meer naar hoe het OV ter plekke zal werken, dat vind ik daar wel uit. Outfits denk ik niet over na, want ik ken mezelf en in de praktijk loop ik toch de hele week in mijn lievelingsshirt. 😀 Maar eerst deed ik dat allemaal dus wel meer zoals jij dat doet 😀
  Ik heb een week Kopenhagen geboekt voor eind deze zomer trouwens! Jeeeej! Wel voor werk, maar dan houd ik 2/7 dagen over om de stad te verkennen. Ik heb er nu al zin in. <3
  Veel plezier in Italië alvast, Romy 🙂

  • Romy 31 juli 2018 op 9:02 pm - Beantwoord

   Slim idee, die extra tandenborstel! Misschien moet ik dat ook gewoon eens doen. Zo duur is een tandenborstel nu ook weer niet 😉 Zo te horen heb jij al iets meer rust gekregen met het inpakken. Ideaal! Ik heb ook in de loop der jaren wel wat vooruitgang geboekt. Wie weet is gewoon vaak op vakantie gaan wel hét medicijn 😉
   Heerlijk trouwens, zo’n week Kopenhagen! Ik ben er een paar jaar geleden geweest en mijn broertje was er toevallig afgelopen week. Het is en blijft een heel leuke stad. Een leuke tip is trouwens om daar fietsen te huren. Ze hebben in Kopenhagen heel wat fietspaden aangelegd, waardoor je de stad heel mooi op de fiets kunt verkennen 🙂

   • Janne 31 juli 2018 op 9:09 pm - Beantwoord

    Goede oplossing, vaker op vakantie gaan 🙂

    Ik heb afgelopen herfst in Kopenhagen gewoond, dus ik ken het er al, maar alsnog bedankt voor de tip! Ik ga zeker een fiets huren voor die week. Dat is veel goedkoper dan de metro en de bus, en je kunt overal komen. Gek genoeg is het universiteitsterrein namelijk best heel slecht bereikbaar met de metro, je moet dan nog een behoorlijk stuk lopen. Ik moet nog even nadenken over wat ik wil doen in Kopenhagen, want ik heb de meeste dingen natuurlijk al gezien. Waarschijnlijk ga ik gewoon rondfietsen en zie ik wel 🙂

    • Romy 2 augustus 2018 op 12:03 am - Beantwoord

     Oh ja, volgens mij had je inderdaad een keer verteld dat je in Kopenhagen hebt gewoond. Dan ken je de stad vast als je broekzak 🙂 Leuk dat je de stad vooral op de fiets gaat bekijken. Ik ben benieuwd of je nog leuke, nieuwe plekken ontdekt. Ik ontdek zelf bijvoorbeeld nog elke keer nieuwe plekken in Amsterdam als ik door de stad loop of fiets, ook al kom ik bijna elke week wel een keer in het centrum 🙂
     Veel plezier alvast!

 17. Justine 29 juli 2018 op 9:30 pm - Beantwoord

  Hahah ik moest wel even lachen om dit lijstje. Ik herken een hele hoop dingen dus totaal niet, maar 4-10-15-16-17-20 juist weer wel heel erg. veel dingen heb ik inmiddels (zoals die dingen die je bij de douane niet mee mag hebben) wel onder controle. Mag ook wel, na zoveel reizen haha.

  • Romy 31 juli 2018 op 12:15 am - Beantwoord

   Haha, ik kan me voorstellen dat je inpakskills en vakantievoorbereidingen al een stuk beter worden naarmate je vaker reist. Dat vind ik eigenlijk wel een mooi excuus om ook wat vaker mooie reizen te maken 😉

 18. Nikita 29 juli 2018 op 9:33 pm - Beantwoord

  Ik reis niet vaak, maar dat wil ik wel doen. Ik krijg reiskriebels van deze blogpost! Ik ben benieuwd of ze later herkenbaar zijn haha.

  Mijn werkdag ging overigens niet zo vlotjes, maar dat is oke. Ik mocht door vermoeidheid eerder naar huis en in plaats van blij te zijn was ik boos op mezelf. Ik vond mezekf een opgever. Maar dat is veel te hard voor mezelf. Ik merk ook dat ik weer op die rem moet trappen, want ik ben mezelf aan het voorbij lopen. Toen mijn baas vroeg of ik in augustus nog steeds vijf dagen per week wilde werken, heb ik voor vier gekozen. Werken is goed en de inkomsten zijn handig. Maar ik heb ook tien maanden alles gegeven en gewerkt. Ik heb ook mijn zomervakantie verdiend. Dus ik heb mezelf vanaf augustus een extra dag vrij gegund om leuke dingen te doen, mezelf ruimte te geven en om heel veel toffe dingen te doen met mijn zusje! 🙂

  • Romy 31 juli 2018 op 12:16 am - Beantwoord

   Wat goed dat je uiteindelijk toch voor jezelf hebt gekozen door aan te geven dat je liever overgaat naar vier dagen werken. Je hebt groot gelijk! Je hebt al zo hard gewerkt dit schooljaar dat het nu tijd is om ook aan jezelf te denken en tijd te nemen voor ontspanning. Geniet van die extra dag vrij en van de leuke dingen. Dat heb je méér dan verdiend! <3

 19. Hermien - KouweKleren 30 juli 2018 op 6:01 am - Beantwoord

  Dit keer herken ik het meeste niet – ik ben zo’n handbagagetype dat zich juist verbaasd afvraagt of mensen hun hele huis in die koffer hebben zitten – maar ik ben nu wel héél benieuwd hoe die nietmachine in je tas kwam! Moest erg lachen bij de gedachte aan jouw creatieve geweldsdelicten. Fijne vakantie vast!

  • Romy 31 juli 2018 op 12:19 am - Beantwoord

   Haha, ik moet nodig een keer op inpakcursus komen bij jou zo te horen 🙂 Ik kan nog wel wat handige inpakskills gebruiken, alhoewel het me nu al beter afgaat dan een paar jaar geleden toen ik echt mijn hele inboedel meesjouwde 😉 Die nietmachine zat trouwens toevallig in mijn etui, die ik een paar jaar geleden meenam. Niet bepaald een broodnodig item om mee te nemen op reis dus, haha.

 20. Anja - Minimalist Dutchie 30 juli 2018 op 9:54 am - Beantwoord

  Hahaha, jij moet echt m’n artikel van vandaag lezen (over vakantietroep). Ik moest erg lachen om wat je schrijft en herken het ook wel een beetje. Maar het lukt mij al aardig om minimalistisch in te pakken – reis zoveel voor werk dat dat een makkie geworden is.

  • Romy 31 juli 2018 op 12:40 am - Beantwoord

   Oeh, dat klinkt als het perfecte artikel dat ik nog snel voor mijn vakantie móet lezen 🙂 Ik ga morgenochtend meteen even een kijkje nemen. Ben benieuwd naar jouw inpaktips als minimalist op reis. Daar kan ik vast nog wat van opsteken 🙂

 21. Meaghan 30 juli 2018 op 10:59 am - Beantwoord

  Wat een grappig lijstje! Heel herkenbaar ook! Vooral dat alles 1000x checken, blij zijn dat het vliegtuig is geland en op het vliegveld even denken aan de Hello-goodbye of all you need is love taferelen. Haha, ik grap dan ook regelmatig: zouden ze nu voor mij ook bloemen, ballonnen en spandoeken hebben om mij een warm welkom te heten (terwijl ik vaak niet langer dan een week wegga, haha!).
  Erg leuk lijstje! Een andere eigenaardigheid van mij is dat ik altijd vooraan in de rij wil staan bij het vliegtuig, zodat ik als een van de eerste kan instappen. Vaak weet je al van te voren welke stoel je krijgt en waar je moet gaan zitten, maar ik vind het gewoon prettig om op tijd te zijn en om als eerste in te stappen, zodat ik rustig kan gaan zitten en niet hoef te wachten op alle mensen die aan het klungelen zijn met hun handbagage of de zoektocht naar hun stoel. Meestal blijven die mensen dan vet lang in het gangpad staan, waardoor je niet bij je eigen stoel kunt. Ik kan daar gewoon niet zo goed tegen en wil daarom altijd lekker vroeg zijn!

  • Romy 31 juli 2018 op 1:06 am - Beantwoord

   Haha, precies wat jij omschrijft over Hello Goodbye heb ik ook. Het zou toch bijzonder zijn als iemand mij na 5 dagen stedentrip met spandoeken opwacht 😛 Maar ja, wie weet ooit 😉
   Eigenlijk wel slim trouwens dat je vaak als eerste in het vliegtuig wilt kunnen zitten. Daar heb je uiteindelijk ook meer aan dan te moeten wachten op iedereen die zijn koffers in de bagagerekken probeert te stoppen. Zo had ik er nog nooit naar gekeken 🙂

 22. Mariska 31 juli 2018 op 7:29 am - Beantwoord

  Haha die eerste! Doet me denken aan Ibiza in mei met mijn collega’s. We mochten een stuk handbagage meenemen, maar iedereen had een koffer en er was een extra koffer voor bijvoorbeeld stijltangen enzo. Ik had alleen een kleine tas en niemand begreep hoe ik het zo redde haha!

  • Romy 31 juli 2018 op 7:49 am - Beantwoord

   Haha, wauw! Stijltangen en föhns neem ik dan nog net niet mee, maar met één kleine tas op reis gaan lijkt me wel een flinke uitdaging 😉

 23. Jenn 31 juli 2018 op 1:06 pm - Beantwoord

  Haha, sommige zijn heel herkenbaar, leuk lijstje. Ik ben ooit twee weken op vakantie geweest met alleen handbagage. Toegegeven, ik heb wel een handwasje gedaan toen.

  • Romy 31 juli 2018 op 7:21 pm - Beantwoord

   Wauw, 2 weken met alleen handbagage? Dat doe ik je niet na, hoor! 😉 Wat knap!

 24. Elisabeth 3 augustus 2018 op 4:18 pm - Beantwoord

  Het eindeloos checken van mijn spullen doe ik ook altijd. En ik vergeet altijd mijn haarborstel.

  • Romy 3 augustus 2018 op 8:23 pm - Beantwoord

   Haha, dat is inderdaad ook echt zoiets om te vergeten, omdat je dan ‘s ochtends thuis nog snel even je haren wilt borstelen. Ik zie mezelf dat ook nog weleens vergeten ☺️