Cadeau1

10 (handige én onhandige!) verborgen talenten van mij

 • 17 april 2018
 • 32 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Verborgen talenten hebben we allemaal wel. Misschien heb je een stem als een nachtegaal of kun je geweldig mooi tekenen. Over die twee talenten beschik ik zelf niet, maar gelukkig heb ik een aantal andere dingen waar ik naar eigen zeggen best goed in ben. Bereid je voor: even nuttig zijn die verborgen talenten niet allemaal. Sterker nog, sommige talenten was ik liever kwijt dan rijk geweest. Toch leek het me leuk om 10 dingen te benoemen waar ik ongemerkt een talent voor heb ontwikkeld.

mijn verborgen talenten

 1. Namen onthouden. Om een of andere reden vergeet ik bijna nooit namen. Als ik mijn klassenfoto van groep 4 bekijk, kan ik bijvoorbeeld nog steeds benoemen wie wie is. En wanneer ik op verjaardagen allemaal vreemden zie, weet ik vaak een jaar later nog de namen van degenen die zich aan mij hadden voorgesteld. Dan is het alleen nog de kunst om niet als een stalker over te komen natuurlijk…
 2. De wandelende agenda uithangen. Regelmatig ben ik een soort wandelende agenda of verjaardagskalender. Niet alleen namen, maar ook verjaardagen en afspraken onthoud ik meestal wel. Het was zelfs zo erg dat ik ooit in een relatie de agenda van mijn ex beter kende dan hij die van zichzelf. Ik was dan degene die bij het maken van afspraken moest zeggen “Maar dan is je nicht toch jarig?!”.
 3. Tweedehands koopjes scoren. Het lukt me steeds beter om bij tweedehands shoppen door de oude meuk heen te kijken. Zo kan ik regelmaig bij de kringloopwinkel of bij de IJ-hallen pareltjes tussen de “zooi” vinden. Een verborgen talent waar ik zelf maar al te graag van profiteer!
 4. Inparkeren. Oké, nu is het niet zo dat ik dolenthousiast word van een krappe parkeerplek. Maar ik vind zelf dat achteruit inparkeren en fileparkeren me best goed afgaan. Zeker als je het vergelijkt met mijn nogal bedroevende inparkeeracties tijdens mijn rijlessen, heb ik zeker wel een paar stappen vooruit gemaakt.
 5. Supersnel typen. In groep 7 nam ik mijn typcursus bloedserieus en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Nog steeds zijn mensen weleens verbaasd over hoe snel ik typ op mijn laptop. Typen op mijn mobiele telefoon is dan weer een ander verhaal. Dat doe ik nog steeds met één vinger in een aanzienlijk lager tempo dan de meeste anderen.
 6. Lopen alsof ik de bus moet halen. Ken je die inschattingen van OV9292 voor hoe lang je gemiddeld over een bepaalde afstand loopt? Ik maak er graag een sport van om het net iets sneller te doen. Sowieso ben ik nogal een snelle loper. Met anderen samen houd ik me netjes in. Maar als ik in mijn eentje loop, doet mijn tempo altijd vermoeden dat ik straks de bus moet halen.
 7. Filosoferen, dromen en fantaseren. Ik kan uren dagdromen over hoe mijn leven er over een paar jaar uitziet. Daarbij laat ik mijn fantasie nog weleens de vrije loop. Ook vind ik het leuk om te filosoferen over lastige vragen. Hoe zit dat precies? Wat zou er gebeuren als…? Ik kan dan helemaal in mijn gedachten opgaan.
 8. Rustig blijven (ook als ik héél boos ben). Oké, soms is dit handig, soms ook niet. Er zijn namelijk momenten waarop een vurige discussie of een flink boze reactie wel zo effectief is. Maar op sommige momenten heb ik er zeker baat bij dat ik dingen vaak rustig uitleg in plaats van in woede uit te barsten.
 9. Een kletskous zijn. Over het algemeen ben ik best wel rustig. Maar als ik me helemaal op mijn gemak voel bij iemand en nogal enthousiast ben, dan kan ik veranderen in een enorme spraakwaterval. Op zo’n moment kan ik maar al te goed de oren van je hoofd praten en van de hak op de tak springen.
 10. Onverwachte korting scoren. Ik ben niet echt een koopjesjager die de folders met aanbiedingen van voor tot achter doorspit. Toch scoor ik regelmatig aanbiedingen, vaak zonder dat ik het door heb. Dan heb ik bijvoorbeeld net tomaatjes nodig op het moment dat die in de aanbieding zijn of kom ik er bij de kassa achter dat ik een paar euro bonusvoordeel heb. Score! Een verborgen talent? Tja, misschien wel!

Wat zijn jouw grootste verborgen talenten?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Hennie 17 april 2018 op 6:19 am - Beantwoord

  Hahaha, prachtige lijst. Ben jaloers op je inparkeren!

  Ik kan:
  – mijn neusvleugels bewegen
  – heel diplomatiek zijn (kun je heel ver mee komen…)

  Meer kan ik niet. 🙂

  • Romy 17 april 2018 op 9:16 pm - Beantwoord

   Haha, je neusvleugels bewegen is nog best een leuk talent! Dat kan ik niet, hoor 😉 En diplomatieke antwoorden geven kan je inderdaad wel heel wat opleveren.

 2. Darina 17 april 2018 op 6:28 am - Beantwoord

  Heel leuk om te lezen. Knap van het inparkeren en al die namen onthouden! Ik kan goed organiseren haha. Mijn werk of een feest, ik draai er mijn hand niet voor om 🙂

  • Romy 17 april 2018 op 9:16 pm - Beantwoord

   Wat een mooi talent! Daar kun je ook absoluut veel aan hebben in allerlei situaties 🙂

 3. Loes 17 april 2018 op 7:12 am - Beantwoord

  Hahhaha ‘lopen alsof ik de bus moet halen’, dat talent heb ik ook. Mijn vriend vraagt ook regelmatig grappend ‘moet je de trein/bus nog halen?’ wanneer we ergens lopen.. Ik zou willen trouwens dat ik je inparkeerskills had, die heb ik helaas niet echt haha..

  • Romy 17 april 2018 op 9:26 pm - Beantwoord

   Haha, het heeft bij mij ook wel even geduurd voordat het inparkeren iets beter ging 😉 Voor ons thuis moet ik wel fileparkeren om de auto kwijt te kunnen, dus dat heeft wel geholpen, haha.
   En gelukkig maar dat ik niet de enige snelwandelaar ben! 😉

 4. Nikita 17 april 2018 op 7:13 am - Beantwoord

  Ik ben goed in quotes memoriseren. Voor iedere situatie weet ik wel een quote. Maar dat is niet nutteloos want ik word altijd blij of rustiger van quotes. Soms kan ik een quote herinneren in het diepste van wanhoop en zo mezelf kalmeren. En dat van dat typen herken ik ook trouwens! Als we in de les Nederlands al mogen beginnen aan een schrijfopdracht krijg ik van de klas zo vaak de opmerking dat ik zo snel kan typen. Dan kan ik er altijd met trots aan toevoegen dat dat het leven van een blogger is. Ook wandelende agenda ben ik in de klas. Als de klas wil weten wanneer we een taak of toets hebben of wat we moeten doen komen ze het altijd aan mij vragen. Gelukkig komen ze niet enkel daarom hoor. Ik vind het altijd een compliment want dat betekent dat de klas mij ziet als iemand die altijd netjes in orde is en goed oplet. Soms zijn die verborgen talenten zo slecht nog niet 😉

  • Romy 17 april 2018 op 9:46 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat quotes je zo veel kunnen doen! Dan is het natuurlijk al helemaal mooi als je je zo’n quote goed kunt herinneren 🙂
   Leuk dat jij ook zo snel kunt typen! Toch een mooie bijkomstigheid van graag schrijven en bloggen inderdaad! Je hebt ook helemaal gelijk dat het best een compliment is dat mensen voor data en afspraken naar jou toe komen. Toch fijn dat ze bij jou zeker weten dat je alles op orde hebt 🙂

 5. Iris - Thebeautymagazine.nl 17 april 2018 op 7:46 am - Beantwoord

  Haha wat leuk! Dat vlug naar de bus lopen ken ik wel. Maar dat inparkeren herken ik weer helemaal niet. Haha! Ik vind ook dat je altijd veel leuke koopjes scoort!

 6. Aneta 17 april 2018 op 8:03 am - Beantwoord

  Snel typen: dat zou ik wel willen eigenlijk. Daar loop ik namelijk wel tegenaan in Mn.l nieuwe werk. Ik denk dat ik ook wel een wandelende agenda ben. Ik weet altijd altijd en vergeet niets hihi

 7. Sofie 17 april 2018 op 8:08 am - Beantwoord

  Hihi, ik herken er wel wat, zoals heel snel typen, rustig blijven en namen van vroeger onthouden.

 8. Sandra 17 april 2018 op 8:25 am - Beantwoord

  Snel typen daar ben ik ook pro in! Ik heb ook op de basisschool een typecursus gedaan, hihi. Namen onthouden kan ik ook heel goed, rustig blijven ook. Filosoferen, dromen en fantaseren is ook een talent van mij. Dat doe ik heel de dag door, haha! Leuk idee dit voor een blog! 🙂

 9. Anna 17 april 2018 op 9:52 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! In punt 1 en 2 herken ik me totaal niet, haha – wat dat betreft ben ik een stuk chaotischer :p. Ik loop trouwens ook altijd super snel, geen idee wat dat is! En wat super handig dat je vaak onverwacht korting scoort, dat is altijd mooi meegenomen :-).

  • Romy 17 april 2018 op 9:48 pm - Beantwoord

   Haha, heerlijk hè om de hele dag te dromen en fantaseren? Ik ben daar in ieder geval dol op 🙂 En wat goed dat jij ook zo snel kunt typen! Ik vind het in ieder geval echt een uitkomst, vooral bij het schrijven van blogartikelen natuurlijk 😉

  • Romy 17 april 2018 op 9:49 pm - Beantwoord

   Haha, dat van de kortingen is inderdaad soms best wel handig 😉 Ik ben er in ieder geval blij mee. Grappig dat jij ook vaak zo snel loopt! Ik word er bijna zenuwachtig van als ik heel langzaam wandel 😉

 10. marije 17 april 2018 op 9:53 am - Beantwoord

  Mooi lijstje!

  Wat jij met namen hebt, heb ik met routes .. als ik ergens 1x ben geweest, ken ik de route al

  • Romy 17 april 2018 op 9:49 pm - Beantwoord

   Dat vind ik dan weer knap, want met routes heb ik een verheugen als een vergiet. Ik kan zo na drie keer nog fout lopen, haha.

 11. Lianne 17 april 2018 op 11:07 am - Beantwoord

  Wat grappig, al die verborgen talenten van iemand! Sommigen zijn niet altijd even nuttig, maar wel leuk om te benoemen, en ach, sowieso zijn talenten hebben altijd goed! Dat van die namen onthouden en snel wandelen herken ik wel. Inparkeren ben ik ook steeds beter in geworden!

 12. Inge | Monsieur Mango 17 april 2018 op 4:26 pm - Beantwoord

  Hahaha! Ik loop ook vrij snel en ik onthoud ook veel (meestal de dingen die niet belangrijk zijn!). Ik ben een soort wandelende agenda + encyclopedie. Ik ben niet bepaald een shopper en als ik de winkel uitloop dan loop ik steevast in de richting waar ik vandaan kwam.. verder is mijn richtingsgevoel top, maar als ik uit winkels kom ben ik het kwijt. :’)

  • Romy 17 april 2018 op 9:54 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige snelle wandelaar die tegelijkertijd graag als een agenda op pootjes fungeert 😉 Grappig dat je in de winkel vaak per ongeluk de verkeerde kant op loopt. Ik ben in winkelstraten vaak ook wel een beetje gedesoriënteerd trouwens. Dan moet ik altijd een paar keer heen en weer kijken voordat ik weer naar de juiste volgende winkel loop 😉

 13. Charel 17 april 2018 op 7:21 pm - Beantwoord

  Wat goed dat je rustig kan blijven in boze situaties! Ik kan dat echt niet haha! Ik zou het wel echt graag willen hoor. Dat van het snel lopen komt me wel bekend voor hoor haha, ik ben ook echt een snelwandelaar.

 14. Evelyne 17 april 2018 op 7:30 pm - Beantwoord

  Leuke lijst! Ik kon tot voor kort heel goed verjaardagen onthouden. Helaas is dat al heel wat geminderd, maar de belangrijkste weet ik wel nog en gelukkig bestaan er kalenders 😉

  • Romy 17 april 2018 op 9:57 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je verjaardagen vaak wel kunt onthouden! Ik vind dat in ieder geval zelf wel vaak een nuttig “talent” 😉 En inderdaad, er bestaan ook nog kalenders voor die paar verjaardagen die je misschien niet uit je hoofd kent.

 15. Irene 17 april 2018 op 9:06 pm - Beantwoord

  Namen kan ik normaal ook vrij goed onthouden en onze agenda’s ook! Vind ik zelf wel handig want mijn vriend is er niet zo goed in :p

  • Romy 17 april 2018 op 9:58 pm - Beantwoord

   Haha, ideaal! Dan vullen jullie elkaar toch maar mooi aan 🙂

 16. Maaike 17 april 2018 op 10:21 pm - Beantwoord

  Leuke talenten, ik ben ook net een lopende agenda 😛 Wat wel heel fijn is eigenlijk.

 17. Eline 17 april 2018 op 10:33 pm - Beantwoord

  Ik ben juist enorm slecht in het onthouden van namen, wat echt enorm onhandig is als fotograaf. (“Hey, jij daar, kan je een stapje naar links doen?”) Vaak weet ik na een shoot nog precies wat mijn model of klant studeert, wat ze graag in hun vrije tijd doen, en dat ze thuis een hondje of een cavia hebben, maar namen onthouden vind ik echt super lastig!

  • Romy 19 april 2018 op 7:19 am - Beantwoord

   Haha, dat is inderdaad niet altijd even handig als fotograaf! Ach ja, vaak kun je het met een grapje vast wel een beetje weglachen, zeker als je daarnaast veel andere details over je klanten wel onthoudt 😉

 18. Hilly Nicolay 18 april 2018 op 8:43 am - Beantwoord

  Aan je lijstje moet je zeker toevoegen dat je creatief bent!
  Dat talent heb ik ook:)

  • Romy 19 april 2018 op 7:36 am - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt! Dankjewel! 🙂 En datzelfde compliment heb jij ook absoluut verdiend!

Recente blogs

AliExpress shoplog: pennen en notitieboekjes

10 maart 2017|Lifestyle|

Jarenlang durfde ik niets in het buitenland te bestellen. Ik was bang voor torenhoge invoerrechten, oneerlijke verkopers of producten van slechte kwaliteit. Maar na talloze shoplogs van andere bloggers te hebben gezien, kon ik niet anders dan ook eens rond te neuzen op AliExpress. Als een kind in een snoepwinkel keek ik mijn ogen uit naar alle mooie stationery items die ik tegenkwam, zoals mooie pennen en prachtige notitieboekjes. De afgelopen weken werd ik regelmatig verrast door interessante pakketjes met Chinese tekens. In deze AliExpress shoplog laat ik je zien wat er zoal in die pakketjes zat.

April 2019 | Theeleutstruggles, trappenhuisontmoetingen & tekstschrijven

2 mei 2019|Persoonlijk|

Wat?! De maand april is alweer achter de rug. Een hectische en tegelijkertijd mooie maand waarin ik mijn appartement omtoverde tot een waar huis, worstelde met een gigantisch theeprobleem (ahum!) en bevestigd kreeg dat ik er na tien jaar nog hetzelfde uitzie. Ook overwoog ik een beugel en bracht ik heel wat uren door met wasjes draaien, bezoekjes brengen aan Ikea en mijn huis inrichten. Wat ik nog meer uitspookte in april? Ik praat je bij in dit maandoverzicht.

Millennialkwesties | Bewijsdrang als starter of millennial

3 mei 2018|Persoonlijke groei|

Bewijsdrang is een vervelend iets. Toch is het menig millennial (en ook menig niet-millennial!) waarschijnlijk niet vreemd. Misschien heb je de drang om jezelf te bewijzen qua werk, als zelfstandig ondernemer, als koper van een huis of bij het maken van lastige keuzes. Ook ik wil graag een prachtig cv opbouwen, mezelf van mijn beste kant laten zien op het werk, maatschappelijke betrokkenheid tonen in mijn vrije uurtjes en ook mijn sociale leven up & running houden. Goh, dat is bij elkaar nog best vermoeiend! Daarom vond ik het tijd om mijn millennialbrein over deze kwestie te kraken. Bewijsdrang dus!