Mijn vrolijkheidscocktail | 15x zo maak je mij áltijd vrolijk!

23 mrt 2018 | Persoonlijk, Positiviteit | 20 reacties

Iedereen heeft wel een aantal ultieme opvrolijkers. Van die dingen waar je eigenlijk altijd wel blij van wordt, zelfs op een dag waarop alles tegen lijkt te zitten. Ook ik heb zo’n “medicijn” voor vrolijkheid. Of beter gezegd: een cocktail met 15 ingrediënten waarmee je mij altijd vrolijk maakt, bestaande uit onder andere liters thee, warme pyjama’s, lieve mensen en een fijne douche. Benieuwd naar de andere ingrediënten in mijn vrolijkheidscocktail? Ik geef je graag het recept dat voor mij goed werkt.

mijn vrolijkheidscocktail

 1. Een vrolijk kind. Doe mij maar een recht-door-zee-opmerking zoals alleen een kind die kan maken of een kinderlijke schaterlach om een kietelbui. Instant vrolijkheid gegarandeerd bij mij met een vrolijk kind in mijn buurt! Alleen al een guitige lach, bolle wangen en kleine pretoogjes doen mijn vrolijkheid goed.
 2. Kattenknuffels en gekke kattencapriolen. Katten hebben soms een bijna therapeutische werking op mij. Of ze nu lief liggen te spinnen of juist door het dolle heen zijn en allerlei gekke capriolen uithalen, ik word gewoon altijd blij van die gezellige en grappige beestjes.
 3. Mijn geliefde Canon-camera. Door fotografie heb ik meer oog voor alle mooie details, wat al een blijmaker op zich is. En wanneer ik mijn SD-kaart in de computer steek en een foto ontdek die verrassend goed gelukt is, kan mijn dag al helemaal niet meer stuk.
 4. Blogtijd. Zet mij neer voor een toetsenbord met een leeg WordPress-document en een glimlach verschijnt vanzelf op mijn gezicht. Mijn hersenen kraken over een creatieve insteek, zoeken naar woorden en vervolgens mijn vingers razendsnel over het toetsenbord laten gaan – bloggen, ik word er vrolijk van!
 5. Vriendinnengezelschap. Met een groepje meiden samen is alles leuker. Ik vind het heel fijn om met vriendinnen te kletsen, te lachen of juist frustraties en verdriet te delen. Waar zou je zijn zonder een paar lieve mensen om je heen?!
 6. YouTube-humor. Inmiddels ben ik redelijk verslingerd aan een aantal YouTubers wiens filmpjes nu niet bepaald over politieke discussies gaan. Hoe flauw ook, ik kan echt in een deuk liggen om sommige nogal – ahum! – laagdrempelige vlogs.
 7. Een loeihete douche. Tja, ik kan er wel omheen draaien, maar een warme (lees: loeihete!) douche aan het einde van de dag maakt ook deel uit van mijn vrolijkheidscocktail. Het moment dat ik weer onder de douche vandaan kom, zou ik daarentegen liever skippen.
 8. Liters (en liters) thee. Of het nu buiten ijskoud is of juist hartje zomer, met een (bij voorkeur enorme!) mok thee kun je mij altijd verblijden. Vooral als ik daar – als theesnob – een theezakje in een van mijn favoriete smaken in kan hangen, is mijn dag meteen nóg leuker.
 9. Series waar je voor thuis blijft. Voor spannende series als Flikken Maastricht en Moordvrouw máák ik graag tijd. Even ter geruststelling: ik mag dan vrolijk worden van geacteerde moordpartijen, maar houd er verder geen verontrustende ideeën op na, hoor! ;)
 10. Charmante pyjama’s bij thuiskomst. Het moment waarop ik na een lange dag ’s avonds thuiskom en mijn nette kloffie en hoge hakken verruil voor mijn pyjama, is goud waard. Er gaat niets boven de deur niet meer uit hoeven.
 11. Zonnestralen. En het regen zonnestralen… Was dat maar iedere dag zo! Met een heerlijk zonnetje en een strakblauwe lucht maak je mijn dag namelijk meteen een stuk mooier.
 12. Plekken om bij weg te dromen. Zet mij neer op een prachtige locatie met mooie natuur (denk aan Texel, de Veluwe of het magische Giethoorn) en ik word meteen een stuk blijer. Ook op de Amsterdamse grachten (mét een zonnetje) breng ik mijn tijd graag door.
 13. Te lieve complimentjes. Van complimentjes of gewoon een blijk van waardering kan ik altijd opfleuren. Directe vrolijkheid gegarandeerd wanneer ik bevestiging krijg dat ik iets goed heb gedaan, er leuk uitzie of iets voor een ander kan betekenen.
 14. Te vrolijke jurkjes. Wanneer ik me in een zomerjurkje heb gehuld, stijgt mijn vrolijkheid meteen een paar stappen. Ook van zomerjurkjes kopen die precies in mijn straatje passen, word ik (misschien wel iets té) blij.
 15. Liedjes die (zelfs!) ik ken. En wil je mij echt vrolijk hebben? Dan zet je een liedje op dat zelfs ik – als niet-muziekkenner – kan meezingen. In gedachten gooi ik dan mijn heupen flink los om vrolijk mee te swingen. In werkelijkheid pak ik dat iets minder uitbundig aan, maar vrolijk word ik er zeker van.

Wat mag niet ontbreken in jouw ‘vrolijkheidscocktail’?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

20 Reacties

 1. Marije

  Thee, goede boeken en mooie notitieboekjes staan op mijn lijstje.

  Antwoord
 2. Darina

  Van boeken (en notitieboekjes!), mijn favoriete gerecht, thee, vrije tijd, de zon en Parijs word ik heel vrolijk :)

  Antwoord
 3. Femke

  haha jaaaaaa pyjama’s bij thuiskomt, I love it! Enne mij maak je ook blij met lekker eten, yamm :-).

  Antwoord
 4. evelien

  Ik kan ook echt ontzettend happy worden van lieve vriendinnen, en complimentjes vind ik ook altijd zo leuk om te krijgen.
  Krijg ik direct een grote big smile van op mijn gezicht!
  Liefs,
  Evelien

  Antwoord
 5. Kim

  Herkenbaar!! Nieuwe (bestelde) pakketjes uitpakken, zon, de zee of een mooi meer, foto’s maken en pyjama dagen maken me erg blij!

  Antwoord
 6. Loes

  Heel herkenbare dingen! Ik vind een hete douche na een lange dag echt ultiem, daar kan ik zo van genieten. En ik schattig, lachend kind kan ik ook heel blij van worden.

  Antwoord
 7. Anna

  Wat een heerlijk lijstje! Ik kan ook zo erg genieten van een heerlijke warme douche <3 En ja, bloggen natuurlijk ook! Morgen ga ik een aantal nieuwe make-up producten fotograferen en testen voor een review, daar kijk ik nu al naar uit :-).

  Antwoord
  • Romy

   Wat een heerlijk vooruitzicht! Ik kan me voorstellen dat je van zo’n review en van het fotograferen van de producten ook echt blij wordt. Flatlays maken vind ik zelf ook altijd een feestje :)

   Antwoord
 8. Johanne

  Uit jouw lijstje kan ik zo een paar punten jatten voor mijn eigen cocktail! Wat een geluk, he. Wat mij ultiem gelukkig maakt (als het buiten koud is) is de combinatie van een warm dekentje, Netflix op de buis, Buttons op schoot, snacks (heel veel) en gewoon nul gedachten in mijn hoofd. In de zomer maak je me echt ultiem gelukkig als ik een luchtig jurkje aan kan, met een deken op het strand kan zitten en muziek luister of een boek lees.

  Antwoord
  • Romy

   Dat klinkt als een perfecte gelukscokctail :) Heerlijk om zo’n rustige dag te hebben mét een kat erbij! En naar die zomerse dagen met een mooi jurkje aan en een uitwaaisessie op het strand zie ik ook nu al heel erg uit.

   Antwoord
 9. Vivian

  Aahh ja, zo’n fijn lijstje! Dat lekker warm douchen aan het eind van de dag en daarna je pyjama aantrekken en dan gewoon he-le-maal niets meer hoeven en al uitkijken naar een avondje lezen of televisie kijken… dat vind ik zo heerlijk!

  Antwoord
 10. Lianne

  Heerlijk! Ik herken me helemaal in jouw lijstje :) Blijmakers gegarandeerd! Vooral die katten, de zon, douchen en de deur niet meer uit hoeven, heerlijk! Ook iets wat roze is en ergens uit eten (en dan vooral sushi) is bij mij een ultieme blijheid-factor!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen waar jij allemaal ultiem blij van wordt :) Roze dingen kunnen mij ook echt opvrolijken. Als het roze is, zit je volgens mij bij ons allebei altijd wel goed ;)

   Antwoord
 11. Simone

  Wat een fijne cocktail om vrolijk van te worden. Bij mij mag mijn hondje en vriend absoluut niet ontbreken.

  Antwoord
 12. Judith

  Heel herkenbaar zeg! Eigenlijk word ik van alles wat je genoemd hebt ook heel vrolijk :) Fijn weekend alvast!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je zo veel herkent van mijn lijstje! Ik wens jou ook alvast een mooi weekend toe met hopelijk heel wat van deze vrolijke ingrediënten :)

   Antwoord
 13. Sheila

  Wat een fijn lijstje. Leuk om te lezen dat je vrolijk wordt van blij kinderen. Dat lees ik niet vaak :)

  Antwoord
 14. Nikita

  Als ik een keer opsta en voel dat het een wankele dag gaat worden of ik er geen zin in heb, dan neem ik Jacqueline (ons vogeltje) eventjes uit zijn kooi en knuffel ermee. Mijn dag start gegarandeerd beter. Knuffelen met een vogel klinkt gek, weet ik. Maar we zijn zodanig close en hij vertrouwt me zodanig dat ik alleen dag mag :) Maar jouw blijmakers zijn heel herkenbaar hoor!

  Ik heb trouwens een lastige tijd door die angst, perfectionisme. Daar komt stage bij en daar wil ik nog meer perfectionistisch zijn dus ik heb veel meer energie nodig om mezelf mentaal stabiel te houden. Ik ben echt moe, dus de gedachte aan vakantie (en hopelijk veel zon) en boeken houdt me overeind en doet me doorbijten :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat mooi dat je vogel jou kan opvrolijken en dat je echt iets aan haar hebt op zo’n moment!
   Ik vind het wel heel rot om te horen dat je de afgelopen dagen zo veel last hebt van je perfectionisme. Ik kan me voorstellen dat dat juist bij je stage heel erg gaat opspelen. En wat moet dat naar zijn als je al in zo’n spannende tijd zit :( Maar inderdaad nog even doorbijten, probeer lief te zijn voor jezelf en houd die fijne vooruitzichten van vakantie en boeken lezen in gedachten! Het komt écht goed! ♥

   Antwoord
 15. Nesrin

  Een heerlijke lijst Romy. Een heerlijke nieuwe pyjama, liters thee en een warm huis vind ik een gouden combinatie.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs