zakelijke doelen als ondernemer
Foto gemaakt door Iris Zaagman.

Het jaar 2020 is alweer een week onderweg. De oliebollen zijn op, de meeste kerstbomen zijn inmiddels weggedaan of opgeborgen en de feestjurkjes hebben weer plaatsgemaakt voor alledaagse werkoutfits. Kortom, een nieuw werkjaar is begonnen. Daarom vond ik het hoog tijd om mijn zakelijke doelen voor dit jaar te delen. Mijn persoonlijke doelen kregen op de eerste dag van dit jaar al een speciaal plekje op mijn blog. Nu de eer aan mijn zakelijke doelen. Ik zal je niet met alle cijfertjes en details lastigvallen, maar deel wel globaal een paar dingen die ik in 2020 als tekstschrijver hoop te bereiken.

1. Een zakelijke blog opzetten en bijhouden

Nóg een blog? Jazeker! Ik wil op RomyVeul.nl een aparte blogpagina openen, waarop ik schrijf over schrijven. Van het idee alleen al word ik blij. Op die blog wil ik bijvoorbeeld taalfeitjes en schrijftips delen die ik in mijn werk als tekstschrijver toepas. Minimaal één keer per maand wil ik een artikel online zetten. Moet vast lukken! Ik heb zo’n vermoeden dat dit een heel leuk doel wordt om te realiseren.

2. Minimaal 1 tijdschriftpublicatie

Als klein meisje al had ik een grote droom: voor een tijdschrift schrijven. Het lijkt me nog steeds geweldig om een keer met mijn naam naast een artikel in een tijdschrift te verschijnen. Het is me overigens al een paar keer gelukt in Tekstblad. Maar in het kader van “Groots dromen mag!” droom ik lekker verder over een publicatie in een mooi blad als Santé, Psychologie Magazine, Linda of Viva. Een paar concrete ideeën voor pitches heb ik inmiddels al uitgewerkt. Sterker nog, ik heb zelfs al een spannende e-mail de deur uitgedaan. Wie weet levert dat iets op. En anders heb ik nog heel wat dagen over om met dit doel aan de slag te gaan.

3. Minimaal 2 cursussen volgen

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je professionele ontwikkeling. Geen straf, want mezelf ontwikkelen en nieuwe dingen leren doe ik graag. In het nieuwe jaar wil ik minimaal 2 cursussen volgen waar ik in mijn werk echt iets aan heb. Zo staat het op mijn planning om via Google een aantal certificaten te halen, en lijkt het me geweldig om een meer salesgerichte cursus te volgen. Dankzij het coachingstraject dat ik volg, staan er daarnaast een paar interessante masterclasses op de planning. Uitgeleerd zal ik niet snel zijn.

4. Meer proactief klanten benaderen

Als ondernemer vind ik het soms best spannend om proactief mogelijke opdrachtgevers te mailen. Want waarom ik? En wat nu als ik ‘nee’ te horen krijg? Inmiddels ben ik gelukkig zover dat ik dat soort gedachten kan parkeren en er toch voor durf te gaan. Ik mail natuurlijk alleen als ik een in mijn ogen goed voorstel heb en zorg er altijd voor dat ik een match zie. Tja, wat heb ik dan te verliezen? In het ergste geval krijg ik een afwijzing. Ook geen ramp. De eerste e-mail is inmiddels de deur uit en dat smaakt naar meer. Ideeën heb ik genoeg. Zelfs al wat concrete plannen. Het is tijd om die te bundelen met een gezonde dosis lef en het gewoon te proberen.

5. Leren beleggen

Verder wil ik me serieus gaan verdiepen in beleggen. Een spaarrekening levert tegenwoordig bijzonder weinig op, dus beleggen is zeker een interessante optie. Mijn beleggerservaring is alleen tot nu toe precies nul, dus daar is nog winst te behalen (letterlijk en figuurlijk!). Hoog tijd om me dit jaar – met wat hulp van mijn vader a.k.a. financieel handig persoon – goed in de mogelijkheden te verdiepen.

6. Actiever zijn op LinkedIn

Voor mijn blog plaats ik bijna dagelijks berichten op Facebook en Instagram. Iets over mezelf plaatsen op LinkedIn vind ik daarentegen gek genoeg nogal spannend. Eigenlijk zonde, want LinkedIn is natuurlijk hét medium om connecties te maken. En ik vind het nog een leuk platform om op te zitten ook. Daarom wil ik me dit jaar meer in LinkedIn gaan verdiepen en daar ook wat vaker mijn gezicht laten zien. Of nou ja, alleen mijn gezicht levert vast weinig op. Met een interessante tekst erbij dus.

7. Mijn omzet van 2019 verdubbelen

In 2019 behaalde ik een omzet waar ik best wel trots op was. Die heb ik met hard werken en soms flink buiten mijn comfortzone treden bereikt. Omdat ik nu meer tijd in mijn onderneming kan steken, hoop ik daar nog een bescheiden schep bovenop te doen. Is het heel ambitieus als ik zeg dat ik mijn omzet graag wil verdubbelen? Groots dromen mag, toch?!

En buiten dat alles om hoop ik vooral te blijven genieten van het tekstschrijven. Ik vind het geweldig om voor opdrachtgevers passende teksten te mogen schrijven. De ene keer zijn dat teksten voor een hypotheekaanbieder, de andere keer webteksten voor een ondernemer en weer een andere keer een creatief blogartikel. Geweldig vind ik die afwisseling. Elke opdracht is een feestje. Ik hoop dan ook in 2020 nog heel wat van dit soort werkfeestjes vanachter mijn laptop te mogen vieren.

Heb jij ook werkgerelateerde doelen voor 2020?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. dorien 8 januari 2020 op 6:05 am - Beantwoord

  Chapeau, hoop dat t allemaal lukt ; succes .

 2. Darina 8 januari 2020 op 6:37 am - Beantwoord

  Hele mooie doelen! Het lijkt mij ook geweldig om een artikel in een tijdschrift gepubliceerd te hebben. Het gaat jou zeker lukken! En de andere doelen ook. Succes!

  • Romy 9 januari 2020 op 11:22 pm - Beantwoord

   Wat lief, dank je wel! Hopelijk kun jij dit jaar ook heel wat mooie doelen (waaronder misschien ook die tijdschriftpublicatie) verwezenlijken.

 3. Anouk 8 januari 2020 op 6:57 am - Beantwoord

  Wat een mooie doelen! Als er iets van jou in zo’n tijdschrift komt zou ik hem zeker kopen om het te lezen!

  • Romy 9 januari 2020 op 11:23 pm - Beantwoord

   Ah wat lief! Superleuk om dat te horen! 🙂

 4. Shirley 8 januari 2020 op 7:04 am - Beantwoord

  Mooie doelen. Aan het einde van dit jaar open je misschien het artikel en kun je er een aantal of ze allemaal afstrepen. Veel succes, maak er een mooi ondernemersjaar van.

  • Romy 9 januari 2020 op 11:32 pm - Beantwoord

   Thanks! Ik hoop het ook. Voor jou ook een heel mooi jaar, ook met je nieuwe baan natuurlijk!

 5. Naomi 8 januari 2020 op 7:08 am - Beantwoord

  Mooie, ambitieuze, maar ook haalbare doelen. Die blog die je op je zakelijke site wilt maken, lijkt me heel interessant. Er valt nog heel veel te leren op dat gebied. En ik heb vast een idee voor een artikel… In mijn blog van vandaag moet ‘betekent’ echt met een t, in de titel. Zie dat zó vaak fout gaan (zelfs in boeken, tot mijn grote ergernis), dat ik bijna bang ben dat mensen nu denken dat ik het niet weet;). Vraagt dus om uitleg;).

  • Romy 9 januari 2020 op 11:30 pm - Beantwoord

   Haha, dat herken ik wel! Sommige dingen worden zo vaak fout geschreven dat mensen soms zelfs lijken te geloven dat je het anders zou moeten schrijven. Ik ga eens nadenken over een rijtje met van die dingen die standaard verkeerd worden geschreven. Misschien een leuk blogidee op zich!

 6. bychristiana 8 januari 2020 op 7:58 am - Beantwoord

  Wat een fantastische doelen heb je voor jezelf gesteld. En jou een beetje kennende….gaat veel (waarschijnlijk alles!) je absoluut lukken. Ik heb niet echt doelen, wel stiekem wel een wensje. Ik zou ons huis wel graag eens in een tijdschrift zien. Want ja, groots dromen mag, toch? Toen ik net met Andre samenwoonde heeft ons huis eens in de Yes gestaan, ons oude huis dus, dat bestaat natuurlijk al lang niet meer (de Yes dus, dat oude huis staat er nog gewoon;-)), maar dat was zo ongelofelijk leuk. Voor nu kijk ik alvast uit naar jouw zakelijke blog. Daar heb ik zelf vast en zeker ook iets aan.

  • Romy 9 januari 2020 op 11:27 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je mooie woorden! Jouw doel of wens is trouwens ook heel tof. Ik duim heel hard met je mee dat die publicatie in een tijdschrift er misschien dit jaar eens van komt. Wat mij betreft is jullie prachtige interieur in ieder geval hartstikke tijdschriftwaardig 🙂

 7. Audrey 8 januari 2020 op 8:45 am - Beantwoord

  Mooie doelen! Leuk, die zakelijke blog. Ik ben dol op taalfeitjes 🙂

  • Romy 9 januari 2020 op 11:24 pm - Beantwoord

   Ha leuk! Ik had al zo’n vermoeden dat we elkaar wat betreft die voorliefde voor taalfeitjes de hand kunnen schudden 😉

 8. Daniëlle 8 januari 2020 op 9:50 am - Beantwoord

  Wat een mooie doelen! Ik ben heel benieuwd naar je taalblog! En wat een leuk doel om iets in een tijdschrift te publiceren!

  • Romy 9 januari 2020 op 11:23 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Zodra ik een artikel op mijn zakelijke blog online heb staan, zal ik er zeker wat van delen op Vaker Vrolijk en op mijn social media.

 9. Ilona Wielinga 8 januari 2020 op 10:08 am - Beantwoord

  Wat een onwijs mooie doelen! Leuk ook dat je ook zakelijk wilt gaan bloggen. Ik vind het knap dat je het allemaal weet bij te houden. Ik heb een tijdje geprobeerd dagelijks te bloggen, in de hoop dat het mijn blog een boost zou geven. Dat deed het zeker, alleen met al het werk wat ik vanuit mijn onderneming had lukte het me het simpelweg niet om het bij te houden. Maar het is natuurlijk ook een goed teken dat ik het zo druk had met mijn onderneming. Ik hoop dat 2020 wat dat betreft ook weer een mooi jaar mag gaan worden. Wel een jaar wat ik eventjes rustig aan begin, want dat mag soms ook.

  • Romy 9 januari 2020 op 11:38 pm - Beantwoord

   Helaas is het inderdaad niet altijd haalbaar om alles tegelijk te doen. Hoe fijn zou het soms zijn om gewoon 30 uren in een dag te hebben! 😉 Maar wel een heel goed teken dat je als ondernemer zo’n goed jaar hebt gehad vorig jaar! Hopelijk brengt dit jaar je minstens zo veel moois én kun je even van je meer dan welverdiende rust genieten.

 10. Mirjam 8 januari 2020 op 10:17 am - Beantwoord

  Wat een toffe doelen heb je opgesteld. Ze zien er ook allemaal wel haalbaar uit, ik ben heel benieuwd wat dit jaar je allemaal gaat brengen.
  Ik heb dit jaar best wel veel verschillende doelen, maar de twee belangrijksten zijn wel een boek te publiceren en om te gaan vloggen over schrijven.

  • Romy 9 januari 2020 op 11:36 pm - Beantwoord

   Jouw doelen klinken ook heel tof. Wat gaaf dat je wilt gaan vloggen over schrijven! Ik ken nog niemand die dat doet en ben alleen al daarom nu al razend benieuwd 🙂

 11. Lenneke 8 januari 2020 op 10:52 am - Beantwoord

  Leuk, leuk, leuk! Denk dat we elkaar wel de hand kunnen schudden! Veel plezier dit jaar. 🙂

  • Romy 9 januari 2020 op 11:35 pm - Beantwoord

   Thanks! Voor jou natuurlijk ook een heel mooi jaar, als ondernemer en ook privé! 🙂

 12. noor 8 januari 2020 op 11:00 am - Beantwoord

  Wayw, ik voel in dit artikel aan hoe blij en gelukkig je bent! Ook dit artikel inspireert me om ook een ”wat-wil-ik-bereiken-doelenlijst” te maken. Na de examens toch maar eens naar Action gaan om schriften te kopen en mijn doelen concreet opschrijven.

  • Romy 9 januari 2020 op 11:35 pm - Beantwoord

   Ah wat tof om te horen! Ik vind het alleen al heel motiverend werken om mijn doelen ergens op te schrijven. Hopelijk geeft jouw doelenlijst je ook dat gevoel 🙂

 13. Laurine 8 januari 2020 op 11:53 am - Beantwoord

  Mooie doelen heb je daar! Ik kijk al uit naar je blog over schrijven, lijkt me heel interessant!

 14. Lianne 8 januari 2020 op 1:33 pm - Beantwoord

  Wat een mooie en leuke doelen heb je! Supergaaf dat je over schrijven wilt bloggen en in een tijdschrift wilt komen te staan. Ik weet nu al dat dat jou zeker gaat lukken! Lijkt mij ook wel gaaf om ooit in een tijdschrift te staan, maar eerst wil ik andere dingen doen 🙂 Ik wil mij meer gaan focussen op (passieve) inkomsten vanuit mijn blog en genoeg klanten zien te werven dat ik aan het eind van dit jaar 2 dagen minder in de thuiszorg hoef te werken.

  • Romy 9 januari 2020 op 11:41 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik ben heel benieuwd wat dit jaar ons allebei zal brengen – zowel zakelijk als privé natuurlijk 🙂 Jouw doelen voor dit jaar zijn ook heel mooi trouwens. Ik duim heel hard met je mee dat die werkelijkheid worden, maar daar heb ik nu al alle vertrouwen in.

 15. Jantine 8 januari 2020 op 3:46 pm - Beantwoord

  Mooie doelen! Veel succes en plezier!
  Groetjes
  Jantine

 16. Patricia 8 januari 2020 op 3:49 pm - Beantwoord

  Mooie doelen en ik denk dat je ze wel gaat behalen. Ben benieuwd naar je blog op je zakelijke site. Die er overigens prachtig uit ziet. Succes!!!

  • Romy 9 januari 2020 op 11:38 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je mooie woorden en succeswens! Voor jou natuurlijk ook een heel mooi, gelukkig én succesvol nieuw jaar!

 17. Amanda 8 januari 2020 op 8:35 pm - Beantwoord

  Dromen mag je zeker, sterker nog: het is een must om te blijven groeien! De zakelijke doelen die je omschrijft vind ik helemaal bij jou passen. Geheel nieuwe doelen, maar ook doelen als aanvulling op iets wat je al doet. Een mooie combinatie en zeker haalbaar. Dat al je doelen/dromen in vervulling mogen gaan!

  • Romy 9 januari 2020 op 11:40 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Inderdaad, dromen helpen je om te blijven groeien. En dan kun je soms maar beter groots dromen om jezelf te blijven uitdagen.
   Ik wens jou natuurlijk ook een heel mooi én succesvol nieuw jaar toe, waarin je hopelijk ook veel van jouw persoonlijke en zakelijke doelen kunt verwezenlijken.

 18. Evelyne 8 januari 2020 op 8:39 pm - Beantwoord

  Waauw! Heel veel succes hiermee!!

 19. Giovanna Jansen 8 januari 2020 op 9:14 pm - Beantwoord

  Wat een gave doelen! Heel veel succes met ze te behalen!
  In een tijdschrift gepubliceerd worden stond vorig jaar op doelenlijst, geprobeerd, maar helaas nog niet gelukt. Dus dit jaar opnieuw proberen.
  Een workshop gaan geven staat bij mij ook hoog op het doelenlijstje.

  • Romy 9 januari 2020 op 11:42 pm - Beantwoord

   Wat een mooi doel, een workshop geven! En wat betreft de tijdschriftpublicatie, zeker de moed niet opgeven! Wie weet brengt dit jaar je mooie kansen in dat opzicht. Ik duim hard met je mee 🙂

 20. Els 9 januari 2020 op 3:00 pm - Beantwoord

  Goede doelen. En ik denk dat je er veel gaat halen :-). Sowieso vind ik je schrijfstijl heel fijn :-).

 21. Nikita 10 januari 2020 op 9:57 am - Beantwoord

  Mooie doelen! Ik ben wel benieuwd naar je blogs over schrijven eigenlijk. Ik schrijf zelf ook heel veel (zowel op mijn blog als daarbuiten) en dus kan ik altijd wel wat bijschaving gebruiken. Je bent nooit te oud of te ‘ervaren’ om niet meer te leren. Niet dat ik mezelf als ervaren schrijver zie, ik heb het idee dat ik op schrijfgebied nog heel veel te leren heb. Mijn doel is wel om tegen het eind van het jaar een manuscript af te hebben voor mijn boek. Of dat dan al de gecorrigeerde versie is of niet, dat zie ik dan wel. Ik wil eerst eventjes bekijken hoe het schrijven zelf loopt. Als dat heel vlot loopt en ik tegen het eind van het jaar een versie heb die af is voor de uitgeverij, ben ik daar heel blij mee. Maar de eerste versie van mijn manuscript is mijn hoofddoel. Want ik wil heel graag een eigen boek uitbrengen, maar dat boek gaat zichzelf niet schrijven natuurlijk. Maar goed ook, want ik hou te veel van schrijven daarvoor 😉

  • Romy 15 januari 2020 op 10:27 pm - Beantwoord

   Dat is nog eens een prachtig doel voor het einde van dit jaar! Alleen al als een stok achter de deur om te doen wat je zo graag doet, schrijven. Ik hoop oprecht dat je dat doel kunt waarmaken. Maar belangrijker nog dan dat er concreet een perfect manuscript ligt, is dat je heel veel plezier aan het schrijven hebt beleefd 🙂

 22. Anna 13 januari 2020 op 10:27 am - Beantwoord

  Wauw, wat een mooie doelen! En wat leuk dat je ook gaat bloggen op je nieuwe website, ik ben heel benieuwd! Heel veel succes met het realiseren van je doelen 😀

Recente blogs