Mijn 5 favoriete items

 • 12 september 2016
 • 4 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Het leek me leuk om mezelf hier voor te stellen aan de hand van een lijstje met mijn 5 favoriete items. Over het algemeen ben ik niet echt iemand die uren doorbrengt in winkels en helemaal uit haar dak gaat vanwege een leuk shirtje of gave ketting. Maar toch zijn er wel een aantal dingen waar ik onwijs blij mee ben.

vaker_vrolijk_vintage_tas

1. Mijn vintage tas van Top Vintage

Een tijdje geleden won ik €100 shoptegoed bij de webwinkel Top Vintage. Naast superleuke jurkjes hebben ze daar ook prachtige vintage tassen te koop. Door de dikke stof is de tas erg stevig en de binnenkant is mooi afgewerkt. Ook vind ik de kleuren en de leuke strik op de voorkant gewoon heel erg leuk. Over het algemeen zal je mij met mijn niet-zo-stijlvolle-maar-oh-zo-handige Eastpak-rugzak tegenkomen, maar dit tasje is ideaal als ik wat minder spullen mee hoef te sjouwen.

vaker_vrolijk_blond_amsterdam

2. Mijn Blond Amsterdam verzameling

Mijn verzameling is ooit begonnen met twee oranje Blond Amsterdam mokken, die ik voor mijn verjaardag kreeg. Heel onschuldig dus! Het leek me wel leuk om daar ook nog een theepot en schoteltjes bij te hebben. Dat stond zo leuk. Dus kreeg ik die het jaar daarna voor mijn verjaardag. En van het een kwam het ander. Mensen kwamen erachter dat ik meerdere dingen had van Blond Amsterdam en nu krijg ik bijna elk jaar wel iets om mijn verzameling uit te breiden. Als ik het huis uitga, heb ik in ieder geval een groot deel van mijn servies compleet. Mijn pronkstuk is een Blond Amsterdam bordje met New York erop. Dat kreeg ik net nadat ik met mijn moeder naar de Big Apple was afgereisd.

vaker_vrolijk_disney_dvd

3. Mijn Disney dvd’s

Ook wat betreft dvd’s van Disney-films ben ik een echte hoarder. Ik besloot ooit dat het me wel leuk leek om later de bekendste Disney-klassiekers op een rijtje te hebben staan. En dus ging ik op zoek! Ik heb er inmiddels een echte sport van gemaakt om de dvd’s zo goedkoop mogelijk op te kop te tikken en ga ernaar op zoek in kringloopwinkels en op Koninginnedag. Inmiddels heb ik al aardig wat films op mijn plank staan. Grappig detail is dat ik de films eigenlijk zelf nooit kijk. Ik vind het gewoon leuk om ze te hebben en misschien later ooit met mijn eigen kinderen te bekijken.

vaker_vrolijk_sorteerdoos

4. Mijn sorteerdozen met knutselspullen

Om een of andere reden heb ik echt een zwak voor sorteerdozen. Naast dat ze heel handig zijn, vind ik ze er gevuld met uitgesorteerde dingen ook gewoon heel leuk uitzien. Aangezien ik heel wat scrapbookspullen heb, zijn ook de sorteerdozen soms niet aan te slepen. Wist je trouwens dat sorteerdozen ook een therapeutische werking kunnen hebben? Eens in de zoveel tijd kiep ik een aantal van de dozen weer eens leeg en begin ik opnieuw met sorteren. Een heel leuk klusje voor op een druilerige zondag 😉

vaker_vrolijk_gebreide_kussens

5. Het kussen dat mijn oma heeft gebreid. Als knutselaar kan ik zelfgemaakte cadeaus altijd erg waarderen. Dit kussen maakte mijn oma een paar jaar geleden voor mijn verjaardag en het heeft nog steeds een speciaal plekje op mijn bed. Ik hoorde later van iemand dat de kabelsteek die ze heeft gebruikt, ook nog best lastig is. Extra lief dus dat ze dit kussen speciaal voor mij heeft gebreid!

Dit waren de vijf items waar ik echt niet zonder kan. Als ik dit lijstje zo bekijk, geef ik eigenlijk toch meer om spullen dan ik dacht. Misschien niet zozeer om dure kleding en schoenen, maar ik ben best wel een verzamelaar en ben gewoon dol op leuke hebbedingetjes om neer te zetten.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Diana 12 september 2016 op 6:29 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Ik vind je tas heel mooi. Het verzamelen klinkt herkenbaar, haha. Ik kan er ook wat van wat betreft nagellak, oorbellen, dvd’s, enzovoort 😛

 2. Nicole 16 september 2016 op 9:44 am - Beantwoord

  Dat kussentje van je oma is erg mooi!

 3. Mariëlle 21 september 2016 op 8:57 am - Beantwoord

  Van je knutsel ‘stash’ zou ik ook blij worden hihi en Blond Amsterdam blijft vrolijk!

  • Noëlla De Keersmaeker 5 september 2021 op 4:20 pm - Beantwoord

   Hey, heel mooie foto’s, die maak ik ook heel veel van mijn superlieve hond, en dvd’s heb ik massa’s, écht massa’s films, altijd een leuke tip om films uit te wisselen en ofcourse terug te brengen, zeker nu de herfst en winter er sowieso aankomt. Ik voel me soms zo enorm eenzaam ook al heb ik m’n maatje Runa(m’n lieve hond), toch heb ik me heel recent ingeschreven om terug te leren rolschaatsen, altijd 1 van mijn favorite hobby’s geweest toen ik 12 was, ik w.er nu 55, dus een leuke uitdaging hoopk ik weldra 🙂

Recente blogs

Snel beter in je vel zitten? 33 fijne dingen die kunnen helpen!

23 december 2021|Positiviteit, Zelfliefde|

Ben je al een paar dagen uit je hum zonder aanwijsbare reden? Merk je dat je bij het zien van het lege koekjesschap in de supermarkt al haast in tranen uitbarst? Of dat je op een werkdag moeite hebt om wakker te blijven, terwijl je niet eens dodelijk saaie urenlange calls gepland hebt staan? Soms helpt iets simpels al om snel beter in je vel te zitten. Een braindump, een dansje door de kamer of een nieuwe uitdaging zijn een paar van mijn snelle life-savers op bleh-dagen. Hieronder vind je ze alle 33.

Borden opmaken | 15 tips om eten à la restaurants op te maken

30 september 2022|Lifestyle, Recepten|

Wat sterrenrestaurants kunnen, kun jij ook. Die Pinterest-waardig opgemaakte borden kun je ook gewoon zelf creëren. Sinds Bart hier woont, beleef ik steeds meer lol aan borden opmaken. Niet gewoon een kwakje eten op het bord kieperen, maar er met blaadjes basilicum, sausjes en mooi servies iets kunstigs van maken. Met een paar simpele trucs kun je zelfs de meest simpele salades en standaard gerechten er meer restaurantwaardig uit laten zien. Iedereen kan een verpletterende eerste indruk maken met een bord. Dit zijn 15 tips waarmee ik borden iets kunstiger opmaak.

Handletteren: mijn eerste poging op canvas

21 maart 2017|DIY|

Al een tijdje roep ik dat ik zo graag een keer wil handletteren. Toch kwam het er tot nu toe steeds niet van. Ik maakte dan ook een klein vreugdedansje toen ik een wel heel leuk bericht in mijn mailbox ontving. Ter gelegenheid van Wereldpoëziedag mocht ik voor Viking aan de slag om een gedicht te handletteren. Met veel plezier en een klein beetje gestuntel deed ik een eerste poging tot handletteren op canvas.

Ga naar de bovenkant