unnamed file 92

Mini Action shoplog: spullen voor (kerst)kaarten

 • 29 oktober 2016
 • 16 Reacties
Categorieën: DIY

Ook deze winter wil ik weer al mijn kerstkaarten zelf maken. Dat is altijd een flinke klus, maar gelukkig begint mijn stapeltje kerstkaarten inmiddels aardig te groeien. Vaak vind ik het vooral met kerstkaarten zonde om veel dure materialen te gebruiken. Maar gelukkig kun je tegenwoordig ook met budgetspullen een heel eind komen. Gisteren bracht ik weer eens een bezoekje aan de Action om nieuwe spullen voor (kerst)kaarten te scoren. Vandaag laat ik je zien wat ik allemaal kocht.

action papierpakket

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het papier van de Action eerst nooit zo geslaagd vond. Het was vaak dun en er zaten in dit soort pakketten meestal maar een paar vellen die ik écht leuk vond. Toch begin ik daar nu langzaam van terug te komen. Zo zwichtte ik direct voor dit mooie, chique papier. De vellen hebben winterse tinten en patroontjes en zijn daarmee perfect voor zowel kerst- als winterkaarten.

action papierpakket

In totaal zitten er 24 dubbelzijdig bedrukte vellen in de paper pad, waarvan 12 verschillende vellen. Je krijgt dus 24 verschillende dessins. Genoeg om heel veel kaartjes of andere creaties mee te maken! Ook is het papier van dikke kwaliteit. Dat was ik niet gewend van de Action, maar vind ik wel ontzettend fijn. Je kunt het daardoor gemakkelijk zonder iets in te scheuren uit de paper pad halen.

action papierpakket

Voor deze paper pad betaalde ik €1,99, wat ik voor zo’n grote paper pad echt een hele lage prijs vindt. Voor paper pads van bekende scrapbookmerken betaal je namelijk al snel zo’n €15,- tot €20,-.

Van de houten figuurtjes van Action ben ik groot fan, vooral van deze doosjes met veel verschillende soorten. Ik had er al een aantal staan, maar het doosje met zomerse figuurtjes ontbrak nog in mijn verzameling. Ik twijfelde even of ik het zou kopen, omdat ik de reddingsboei en zon niet zo leuk vind, maar kon het toch niet laten liggen. De kerstfiguurtjes kocht ik (hoe verrassend) voor mijn kerstkaarten. Vooral het speculaaspoppetje vond ik te leuk. De doosjes bevatten ieder 32 figuurtjes, waardoor je er echt wel even mee vooruit kunt. Ze kosten €0,99 per doosje.

Misschien lijkt tape niet zo’n leuke aankoop om te doen, maar je wilt niet weten hoe blij ik was toen ik deze rollen weer in het schap zag liggen. Ik had ze namelijk al maanden niet meer gezien bij de Action en begon inmiddels aardig door mijn voorraadje heen te raken. Dit is absoluut mijn favoriete dubbelzijdige tape, dus ik heb flink ingeslagen. Je kunt de tape gemakkelijk met je vingers scheuren, hij plakt goed en is heel fijn in gebruik. Ideaal dus! De tape kost €0,32 per rol.

 

action sterren

Verder kocht ik deze vrij grote houten sterren. Ze zijn ongeveer 5 centimeter doorsnee, wat op zich misschien zelfs wel te groot lijkt voor een kaart. Maar ik ben van plan om ze in het midden van een kaartje te verwerken zonder het hangertje en er wat bling en andere figuurtjes op te plakken. Zo kun je er echt een blikvanger op je kaart van maken. Ik betaalde volgens mij €0,99 voor zes van deze sterren. Deze sterren lagen overigens tussen de kerstdecoratie bij onze Action, omdat ze eigenlijk bedoeld zijn als kersthangers.

action bladeren

Ik geloof dat ik iets heb met houten figuurtjes, want ook deze houten blaadjes belandden in mijn winkelmandje. De blaadjes zijn mooi dik en zijn zo’n 3,5 centimeter lang. Ik vind ze onwijs leuk voor bijvoorbeeld herfstkaarten. Maar wellicht zie je de blaadjes ook nog eens op mijn blogfoto’s terug. Volgens mij doen ze het namelijk ook als foto-attribuut erg goed. Ik betaalde voor dit zakje met 10 blaadjes €0,87. Overigens waren deze blaadjes ook verkrijgbaar in rood, groen en geel.

Zoals je kunt zien, kan ik weer even vooruit, vooral met de kerstkaarten. Heerlijk, want er gaat echt niets boven een uurtje knutselen en ondertussen een fijne serie kijken op de laptop. Ik hoef me de komende weekenden niet te vergeten!

Maak jij ook weleens zelf kaarten?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Monique | WritingMonique 29 oktober 2016 op 8:19 am - Beantwoord

  Wat een leuke spullen! Ik vind de houten figuurtjes zó leuk!

  • Romy 29 oktober 2016 op 12:14 pm - Beantwoord

   Ja, leuk zijn die hè? Ik was er zelf ook helemaal weg van.

 2. Lieke - Life As Lieke 29 oktober 2016 op 11:51 am - Beantwoord

  Leuke spulletjes! Ik maak ook weleens zelf kaarten, echt leuk 🙂

  • Romy 29 oktober 2016 op 12:14 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Ik vind het zelf altijd echt genieten om lekker te knutselen.

 3. Iris 29 oktober 2016 op 2:06 pm - Beantwoord

  Wat een leuke spulletjes! Jij kan de eerste tijd wel vooruit! 😀

 4. Anne-Marije 29 oktober 2016 op 5:33 pm - Beantwoord

  Heerlijk om die leuke spulletjes te zien! Ik houd ook van knutselen en dan maak ik vaak kaarten, maar ik heb er nu bijna geen tijd meer voor.. Ik ben wel van plan om 1 avond/middag per week gewoon alles te laten zitten en even lekker te gaan knippen en plakken.. Dat werkt zo ontspannend!

  • Romy 29 oktober 2016 op 6:31 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat je er de laatste tijd minder aan toekomt. Het lijkt me zeker een goed idee om er gewoon tijd voor vrij te maken. Ontspanning is ook zo belangrijk 🙂

 5. Cindy 30 oktober 2016 op 1:43 am - Beantwoord

  Heel leuk Romy,

  Ik ga er ook maar weer eens gauw naar de Action, bedankt voor de tip! Hihi
  Xx

 6. Simone 30 oktober 2016 op 6:13 pm - Beantwoord

  Wat leuk allemaal! Ik ben nog bezig met mijn kerstkaarten. Geloof dat ik nu op de helft ben.

 7. Bertine 30 oktober 2016 op 6:37 pm - Beantwoord

  wat veel tape rolletjes haha! jaren geleden maakte ik ook zelf kerstkaarten maar inmiddels gaat mijn vrije tijd volledig naar het bloggen. ben benieuwd wat je ervan gaat maken, mooie spullen hoor!

  • Romy 31 oktober 2016 op 1:29 am - Beantwoord

   Haha, ja het zijn er nogal wat 😉 Jammer dat je niet meer aan kerstkaarten maken toekomt. Maar gelukkig is bloggen ook een creatieve en leuke hobby, toch?

 8. Diana (Gek op Nagellak) 2 november 2016 op 9:16 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen 🙂 Was gezellig om dit met je bij elkaar te shoppen! Ik liet dit artikel ook even aan mijn moeder zien en die is zo enthousiast geworden dat ze ook het papier en de houten kerstfiguurtjes gaat halen, haha.

  • Romy 3 november 2016 op 11:09 am - Beantwoord

   Haha, wat leuk om te lezen! Wens haar maar veel knutselplezier van mij toe 🙂

 9. Leinie 1 december 2016 op 9:26 pm - Beantwoord

  Hi Romy,

  Ik vind die blokken van de action ook echt heel mooi. Ik heb er 40 doosjes met daarin zelfgemaakte kruidnoten van gemaakt.

  Helaas ben ik al drie keer tevergeefs bij de action geweest om te kijken of ze dit blok hebben voor de kerstballen die ik wil maken. Weet jij (of iemand anders die dit leest) misschien of ze nog in de winkel liggen of waar ze nog meer verkocht worden?

  Liefs,
  Leinie

  • Romy 1 december 2016 op 10:35 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat je het blok niet meer hebt kunnen vinden! Ik heb het zelf een paar weken geleden gevonden op de kerstafdeling. Het verraderlijke is dus wel dat het papier niet tussen de knutselspullen ligt, maar op de kerstafdeling. Misschien zou je daar nog eens kunnen kijken. Anders zou ik het helaas niet weten.
   Wat een leuk idee trouwens om doosjes met kruidnoten te maken! Daar heb je vast 40 mensen heel blij mee gemaakt 🙂

Recente blogs

Geloven in jezelf | Jij kunt het wél!

7 januari 2018|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Oké, je kunt misschien niet zonder vleugels vliegen, een marathon lopen met een gebroken been of reizen naar de maan. Maar heb je een andere mooie droom of een prachtig doel en ben jij zelf jouw enige hobbel op de weg? Omdat je niet gelooft dat je het kunt? Of omdat je bang bent om te falen? Een baan vinden bijvoorbeeld, de wereld rondreizen, op jezelf wonen of misschien een grote angst aangaan? Dan wil ik je graag motiveren om te geloven in jezelf. Ik wil je iets zeggen en je moed inspreken. Jij kunt het namelijk wél!

10 mooie, gênante en grappige ontdekkingen na 1 week klussen

9 maart 2019|Persoonlijk|

Mijn eerste week klussen in mijn eigen huis zit erop. Een hele gewaarwording voor iemand met als enige kluservaring één keer behang van de muur krabben. Toch heeft het wel wat om van mijn woning zelf (met veel hulp van mijn vader!) een paleisje te maken dat bij mij past. Ik zal je de foto's van mijn niet al te stijlvolle klusoutfit besparen. Wel geef ik je graag een inkijkje in mijn klusweek. Dit door middel van 10 leuke, grappige of gênante ontdekkingen die ik deze week deed.

Mensen teleurstellen, zo erg is dat niet! (is zelfs nodig soms)

7 april 2021|Persoonlijke groei|

Mensen teleurstellen? Mijn hobby is het niet. Tja, die van wie wel? Het allerliefst zou ik het voor iedereen geweldig goed doen. Maar soms kun je er niet onderuit en moet je wel. Door tóch 'nee' te zeggen tegen je veeleisende buurvrouw, door je grenzen aan te geven als je agenda dichtgeslibd is of door ongevraagde adviezen niet op te volgen maar lekker je eigen plan te trekken. Het is niet erg om mensen teleur te stellen. Soms is het zelfs hard nodig. Dit zijn een paar gedachten die misschien helpen om wél die afwijzing over je lippen te krijgen.