unnamed file 92

Mini Action shoplog: spullen voor (kerst)kaarten

 • 29 oktober 2016
 • 16 Reacties
Categorieën: DIY

Ook deze winter wil ik weer al mijn kerstkaarten zelf maken. Dat is altijd een flinke klus, maar gelukkig begint mijn stapeltje kerstkaarten inmiddels aardig te groeien. Vaak vind ik het vooral met kerstkaarten zonde om veel dure materialen te gebruiken. Maar gelukkig kun je tegenwoordig ook met budgetspullen een heel eind komen. Gisteren bracht ik weer eens een bezoekje aan de Action om nieuwe spullen voor (kerst)kaarten te scoren. Vandaag laat ik je zien wat ik allemaal kocht.

action papierpakket

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het papier van de Action eerst nooit zo geslaagd vond. Het was vaak dun en er zaten in dit soort pakketten meestal maar een paar vellen die ik écht leuk vond. Toch begin ik daar nu langzaam van terug te komen. Zo zwichtte ik direct voor dit mooie, chique papier. De vellen hebben winterse tinten en patroontjes en zijn daarmee perfect voor zowel kerst- als winterkaarten.

action papierpakket

In totaal zitten er 24 dubbelzijdig bedrukte vellen in de paper pad, waarvan 12 verschillende vellen. Je krijgt dus 24 verschillende dessins. Genoeg om heel veel kaartjes of andere creaties mee te maken! Ook is het papier van dikke kwaliteit. Dat was ik niet gewend van de Action, maar vind ik wel ontzettend fijn. Je kunt het daardoor gemakkelijk zonder iets in te scheuren uit de paper pad halen.

action papierpakket

Voor deze paper pad betaalde ik €1,99, wat ik voor zo’n grote paper pad echt een hele lage prijs vindt. Voor paper pads van bekende scrapbookmerken betaal je namelijk al snel zo’n €15,- tot €20,-.

Van de houten figuurtjes van Action ben ik groot fan, vooral van deze doosjes met veel verschillende soorten. Ik had er al een aantal staan, maar het doosje met zomerse figuurtjes ontbrak nog in mijn verzameling. Ik twijfelde even of ik het zou kopen, omdat ik de reddingsboei en zon niet zo leuk vind, maar kon het toch niet laten liggen. De kerstfiguurtjes kocht ik (hoe verrassend) voor mijn kerstkaarten. Vooral het speculaaspoppetje vond ik te leuk. De doosjes bevatten ieder 32 figuurtjes, waardoor je er echt wel even mee vooruit kunt. Ze kosten €0,99 per doosje.

Misschien lijkt tape niet zo’n leuke aankoop om te doen, maar je wilt niet weten hoe blij ik was toen ik deze rollen weer in het schap zag liggen. Ik had ze namelijk al maanden niet meer gezien bij de Action en begon inmiddels aardig door mijn voorraadje heen te raken. Dit is absoluut mijn favoriete dubbelzijdige tape, dus ik heb flink ingeslagen. Je kunt de tape gemakkelijk met je vingers scheuren, hij plakt goed en is heel fijn in gebruik. Ideaal dus! De tape kost €0,32 per rol.

 

action sterren

Verder kocht ik deze vrij grote houten sterren. Ze zijn ongeveer 5 centimeter doorsnee, wat op zich misschien zelfs wel te groot lijkt voor een kaart. Maar ik ben van plan om ze in het midden van een kaartje te verwerken zonder het hangertje en er wat bling en andere figuurtjes op te plakken. Zo kun je er echt een blikvanger op je kaart van maken. Ik betaalde volgens mij €0,99 voor zes van deze sterren. Deze sterren lagen overigens tussen de kerstdecoratie bij onze Action, omdat ze eigenlijk bedoeld zijn als kersthangers.

action bladeren

Ik geloof dat ik iets heb met houten figuurtjes, want ook deze houten blaadjes belandden in mijn winkelmandje. De blaadjes zijn mooi dik en zijn zo’n 3,5 centimeter lang. Ik vind ze onwijs leuk voor bijvoorbeeld herfstkaarten. Maar wellicht zie je de blaadjes ook nog eens op mijn blogfoto’s terug. Volgens mij doen ze het namelijk ook als foto-attribuut erg goed. Ik betaalde voor dit zakje met 10 blaadjes €0,87. Overigens waren deze blaadjes ook verkrijgbaar in rood, groen en geel.

Zoals je kunt zien, kan ik weer even vooruit, vooral met de kerstkaarten. Heerlijk, want er gaat echt niets boven een uurtje knutselen en ondertussen een fijne serie kijken op de laptop. Ik hoef me de komende weekenden niet te vergeten!

Maak jij ook weleens zelf kaarten?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Monique | WritingMonique 29 oktober 2016 op 8:19 am - Beantwoord

  Wat een leuke spullen! Ik vind de houten figuurtjes zó leuk!

  • Romy 29 oktober 2016 op 12:14 pm - Beantwoord

   Ja, leuk zijn die hè? Ik was er zelf ook helemaal weg van.

 2. Lieke - Life As Lieke 29 oktober 2016 op 11:51 am - Beantwoord

  Leuke spulletjes! Ik maak ook weleens zelf kaarten, echt leuk 🙂

  • Romy 29 oktober 2016 op 12:14 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Ik vind het zelf altijd echt genieten om lekker te knutselen.

 3. Iris 29 oktober 2016 op 2:06 pm - Beantwoord

  Wat een leuke spulletjes! Jij kan de eerste tijd wel vooruit! 😀

 4. Anne-Marije 29 oktober 2016 op 5:33 pm - Beantwoord

  Heerlijk om die leuke spulletjes te zien! Ik houd ook van knutselen en dan maak ik vaak kaarten, maar ik heb er nu bijna geen tijd meer voor.. Ik ben wel van plan om 1 avond/middag per week gewoon alles te laten zitten en even lekker te gaan knippen en plakken.. Dat werkt zo ontspannend!

  • Romy 29 oktober 2016 op 6:31 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat je er de laatste tijd minder aan toekomt. Het lijkt me zeker een goed idee om er gewoon tijd voor vrij te maken. Ontspanning is ook zo belangrijk 🙂

 5. Cindy 30 oktober 2016 op 1:43 am - Beantwoord

  Heel leuk Romy,

  Ik ga er ook maar weer eens gauw naar de Action, bedankt voor de tip! Hihi
  Xx

 6. Simone 30 oktober 2016 op 6:13 pm - Beantwoord

  Wat leuk allemaal! Ik ben nog bezig met mijn kerstkaarten. Geloof dat ik nu op de helft ben.

 7. Bertine 30 oktober 2016 op 6:37 pm - Beantwoord

  wat veel tape rolletjes haha! jaren geleden maakte ik ook zelf kerstkaarten maar inmiddels gaat mijn vrije tijd volledig naar het bloggen. ben benieuwd wat je ervan gaat maken, mooie spullen hoor!

  • Romy 31 oktober 2016 op 1:29 am - Beantwoord

   Haha, ja het zijn er nogal wat 😉 Jammer dat je niet meer aan kerstkaarten maken toekomt. Maar gelukkig is bloggen ook een creatieve en leuke hobby, toch?

 8. Diana (Gek op Nagellak) 2 november 2016 op 9:16 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen 🙂 Was gezellig om dit met je bij elkaar te shoppen! Ik liet dit artikel ook even aan mijn moeder zien en die is zo enthousiast geworden dat ze ook het papier en de houten kerstfiguurtjes gaat halen, haha.

  • Romy 3 november 2016 op 11:09 am - Beantwoord

   Haha, wat leuk om te lezen! Wens haar maar veel knutselplezier van mij toe 🙂

 9. Leinie 1 december 2016 op 9:26 pm - Beantwoord

  Hi Romy,

  Ik vind die blokken van de action ook echt heel mooi. Ik heb er 40 doosjes met daarin zelfgemaakte kruidnoten van gemaakt.

  Helaas ben ik al drie keer tevergeefs bij de action geweest om te kijken of ze dit blok hebben voor de kerstballen die ik wil maken. Weet jij (of iemand anders die dit leest) misschien of ze nog in de winkel liggen of waar ze nog meer verkocht worden?

  Liefs,
  Leinie

  • Romy 1 december 2016 op 10:35 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat je het blok niet meer hebt kunnen vinden! Ik heb het zelf een paar weken geleden gevonden op de kerstafdeling. Het verraderlijke is dus wel dat het papier niet tussen de knutselspullen ligt, maar op de kerstafdeling. Misschien zou je daar nog eens kunnen kijken. Anders zou ik het helaas niet weten.
   Wat een leuk idee trouwens om doosjes met kruidnoten te maken! Daar heb je vast 40 mensen heel blij mee gemaakt 🙂

Recente blogs

5 (niet cliché) levenslessen die ik leerde van Disneyfilms

26 oktober 2017|Persoonlijke groei|

Van Doornroosje tot Tarzan en van Frank & Frey tot Knorretje. Boven mijn bed heb ik inmiddels een plank vol met Disney-dvd’s staan. Ik ga dan ook maar al te graag 1,5 uur op in een getekende sprookjeswereld van glazen muiltjes, pratende konijnen en prinsen op witte paarden. Bijkomend voordeel is dat je van Disney-films vaak ongemerkt ook nog heel wat levenslessen kunt opsteken. Wees gerust, dit wordt geen artikel met cheesy quotes. Ik laat de Hakuna Matata's en Let it góóóó's even buiten beschouwing. Wel wil ik graag stilstaan bij 5 mooie lessen over het leven die je van Disney-films kunt leren.

Persoonlijk | Over klein blijven en volwassen worden

20 september 2017|Persoonlijk|

"Hoe wil jij je pensioen beleggen?" Die vraag moest ik laatst even laten bezinken toen een adviseur op het werk mij dit vroeg. Begin twintig zijn is soms best wel een uitdagende tweestrijd. Aan de ene kant voel ik me een meisje dat pas net om de hoek komt kijken. Met mijn diploma vers op zak en nog een bucketlist vol met dromen om ooit waar te maken. Aan de andere kant kom ik stapje voor stapje terecht in een toch wel heel volwassen wereld. Zou nu dan officieel de tijd zijn aangebroken van serieuze beslissingen nemen, nadenken over een hypotheek, praten over politiek, mijmeren over mijn pensioen en vooral Spongebob Squarepants voor eeuwig de rug toekeren?

Inkiekje #24 | Kleuterfoto, koukleumen & kleine make-over

25 januari 2021|Persoonlijk|

Koukleumend wandelen door een mooi winterlandschap, lachen om een kleuterfoto van mijn 4-jarige ik, en nieuwe salontafels scoren - het gebeurde allemaal de laatste anderhalve week. Net als dat ik schoorvoetend Bart gelijk moest geven, in een willekeurige tuin iets aantrof waar ik héél blij van werd en met iets heel tofs bezig was qua werk. Kortom: de hoogste tijd om je in beeld en tekst weer een inkiekje in mijn leven te geven.

Ga naar de bovenkant