mini momentjes voor jezelf 6

39 mini momentjes voor jezelf (van max. 30 minuten)

 • 22 september 2020
 • 9 Reacties
Categorieën: Zelfliefde

Neem jij weleens de tijd om echt even iets voor jezelf te doen? Dat hoeft echt niet veel tijd te kosten. Ik ben ook niet iemand die elke avond volledig zen een paar afleveringen van een serie bingewatchet. Maar mini momentjes voor jezelf zijn ook een prima optie, weet ik inmiddels. Het voordeel is: daar heb je dus geen vrije middag, auto voor de deur of dikke portemonnee voor nodig. Dit zijn 39 mini momentjes voor jezelf waar jij jezelf vandaag nog op kunt trakteren. Wat zeg ik? Nu zelfs!

39 mini momentjes voor jezelf

 1. Jezelf trakteren op iets lekkers uit de supermarkt (en dan bedoel ik dus niet een stuk komkommer of een appel) en de tijd nemen om dat op je gemak op te eten.
 2. Een extra speciale lunch voor jezelf maken. Gewoon omdat het kan. Ook midden in de week.
 3. Een kop thee pakken en daar echt even rustig voor gaan zitten in plaats van hem tijdens het werken vlug-vlug-vlug achterover te klokken.
 4. Tijdens een douchebeurt niet alleen je favoriete douchegel, maar je hele verzameling douchespul erbij te pakken. Daar kan geen welness tegenop!
 5. Zet je wekker een keer niet en blijf liggen zolang als je wilt (wat meestal niet heel lang is in mijn geval, maar je kunt het proberen!).
 6. Je vakantiekiekjes van afgelopen jaar terugkijken. Niet snel scrollend door je telefoon, maar echt met aandacht.
 7. Je kledingkast met een frisse blik bekijken en nieuwe outfitcombinaties bedenken.
 8. Je mooie serviesverzameling opnieuw indelen in de kast, zodat het weer mooi kan shinen in de kast.
 9. Nagels lakken. En daar dan een keer écht de tijd voor nemen in plaats van met je natte nagels alweer aan het computeren en scrollen door Instagram te slaan.
mini momentjes voor jezelf
mini momentjes voor jezelf

Mijn mini moment voor mezelf: nagels lakken

Waarom ik dat laatste punt benoemde? Omdat ik me niet eens meer de laatste keer kan herinneren dat ik mijn nagels van een kleurtje heb voorzien. Nee, mijn flauwe smoes luidt dat ik niet lang genoeg kan stilzitten om de nagellak goed te laten drogen. Ik vind het al best lastig om niet na 5 minuten naar mijn telefoon te grijpen of alvast iets op te ruimen. Daarom daagde ik mezelf uit: lang genoeg stilzitten om dat mini-momentje voor mezelf te pakken.

Trots dat ik ben op mijn nagellakcreatie! Niet omdat ik iets spectaculairs heb weten te maken, maar wel omdat ik daadwerkelijk 20 minuten heb stilgezeten. Zoals je ziet, geen beschadigingen! Weer een mijlpaal bereikt in mijn ooit-ga-ik-zen-worden-avonturen.

Wil je je, net als ik, wat vaker aan die nagellakuitdaging wagen, surf dan zeker eens naar Blisso.nl. Daar kun je heel wat mooie nagellak kopen. Van fluorescerend groen tot roze met glitters. Zo’n nieuw potje nagellak is meteen een goede reden om vaker een nagellakmoment voor jezelf te plannen. Ik ga er zelf ook weer wat vaker werk van maken.

nagels lakken paars roze
 1. Een kwartiertje door de catalogus van je favoriete kledingwinkel bladeren. Kijken, kijken, niet kopen is vaak ook al heel leuk.
 2. Luister naar een inspirerende podcast. Ik vind bijvoorbeeld de podcasts van Celine Charlotte en Damn Honey heel interessant.
 3. Lees één hoofdstuk uit het boek dat op je nachtkastje ligt.
 4. Ga naar de website van je favoriete tijdschrift en lees daar een aantal artikelen die je aanspreken. Je hebt geen abonnement nodig om elke dag nieuw leesvoer te hebben.
 5. Je planten stekken om je huis van wat extra groen te voorzien. Of je eerste planten in huis halen. Groene vingers zijn niet nodig! Deze makkelijke planten kun je ook zonder talent voor groen levend houden.
 6. Neem een kwartier de tijd om na te denken wat jij heel graag eens in je leven wilt doen. Stel een bucketlist op (bekijk hier wat leuke ideeën!) of bedenk concrete doelen die je dit jaar al wilt waarmaken.
 7. De nieuwste vlog kijken van een YouTuber die je volgt (bekijk hier mijn favoriete YouTubers). Niet om iets van te leren, maar gewoon voor de leuk.
 8. Of sta stil bij de mooie doelen die je al hebt waargemaakt. Maak er een reversible bucketlist van. Altijd leuk om nog eens met gepaste trots naar te kijken!
 9. Geef één kamer in je huis een mini make-over door wat accessoires van plek te verwisselen.
 10. Doe een kwartiertje yoga of pilates. Daar staan genoeg leuke filmpjes voor op YouTube.
 11. Speel weer eens een ouderwets spelletje op je telefoon. Bubble Game is hier nog steeds favoriet.
flatlay foto met stationery
 1. Loop een blokje om, en laat je telefoon en je huisgenoten thuis. Gewoon even alleen jij en je gedachten.
 2. Of neem juist je telefoon mee, zet je internet uit en maak foto’s van alle mooie dingen die je tegenkomt. Van een strakblauwe lucht tot te gekke graffiti-kunst.
 3. Struin rond op Pinterest en maak een moodboard aan voor jouw droominterieur.
 4. Of ga juist op zoek naar mooie plekken in eigen land die je nog eens wilt ontdekken. Stel een lijst op met je 5 favoriete bestemmingen (of doe in dit artikel wat inspiratie op).
 5. Luister naar je favoriete nummer en maak er een dansje op. Kan gewoon. Ook als je niet de beste dansmoves hebt.
 6. Verras jezelf met een lekker ontbijt op bed. Maak er het lievelingsontbijt van zoals alleen jij dat kunt maken. Donuts, een appeltaartontbijt, een semi-gezond chocoladetaartje… het is allemaal geoorloofd.
 7. Ga naar de winkels en haal een mooie bos bloemen voor jezelf.
 8. Neem een gezichtsmasker. Ja, zo’n fout masker in pandavorm mag ook.
 9. Bak een taart. Niet voor een feestje, niet voor visite. Gewoon voor jezelf! En vooruit, misschien mogen je huisgenoten ook een stukje.
 10. Neem een momentje voor jezelf en voor je favoriete hobby. Wedden dat je daar al veel te lang geen tijd aan hebt besteed!
 11. Of probeer een nieuwe hobby. Op Pinterest heb ik een bord met leuke DIY-ideeën voor een vrij half uurtje. Deze 15 ontspannende hobby’s kan ik je trouwens ook aanraden.
momentje voor jezelf

Nog meer mini-momentjes voor jezelf

 1. Nodig je huisdier uit voor een kroelsessie. Of laat je huisdier gewoon zichzelf uitnodigen om bij je te komen zitten. Zoals je ziet, is Pippa voorstander van het laatste.
 2. Lees eens niet de krant, maar een paar blogs met vrolijker nieuws.
 3. Ga op receptenjacht en bedenk iets lekkers voor vanavond. Meestal haal ik zelf lekkere receptideeën bij Chicks Love Food en bij Lekker en Simpel vandaan.
 4. Kijk een inspirerende TED talk over persoonlijke ontwikkeling. Daarna gaat het vast bruisen van de ideeën.
 5. Maak een visionboard waarop je jouw mooiste dromen voor de komende 2, 5 of 10 jaar laat zien in de vorm van online plaatjes. Geen Photoshop nodig. PowerPoint, Canva en Paint zijn hier ook prima voor.
 6. Doe een middagdutje. Of je nu 16 bent of 84 of alles daartussenin, er is niets mis met een beetje extra slaap.
 7. Gun jezelf tijd voor je ultieme guilty pleasure. Say Yes To The Dress kijken is helemaal geoorloofd. Net als dat ene blokje chocolade, die te dure Starbucks-koffie en het pandavormige gezichtsmasker, die precies zijn waar deze situatie om vraagt.
 8. Last but not least in deze lijst met deze mini momentjes voor jezelf: maak een lijstje met dingen waar jij vandaag dankbaar voor bent. Oefenen met dankbaarheid is nooit een verkeerde bezigheid.

Welke van deze mini momentjes voor jezelf is jouw favoriet?

nagellak

moment voor jezelf

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 22 september 2020 op 7:21 am - Beantwoord

  Een heel fijn artikel! Ik vind het heel leuk en ontspannend om met mijn interieur bezig te zijn, Pinterest, mijn kledingkast uitmesten en combi’s maken en lekker met een kop thee lezen. Zo fijn!

 2. Audrey 22 september 2020 op 9:01 am - Beantwoord

  Nummer 5 zit er voor mij voorlopig niet in met die puppy, haha! Maar ik kan ‘m wel vervangen door gewoon een tijdje kijken en genieten naar een slapende of juist spelende puppy. En voor kroelen heb ik nu natuurlijk twee harige liefhebbers in huis!

 3. Naomi 22 september 2020 op 9:15 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke ideeën! Mijn favoriete momentje voor mezelf is toch wel iets creatiefs doen of een boek lezen, maar hier zit veel tussen waar ik ook eens mee aan de slag kan en wil.

 4. Lianne 22 september 2020 op 10:38 am - Beantwoord

  Mooie tips! Ik pak dagelijks momentjes voor mezelf. Altijd standaards ’s ochtends yoga en meditatie en wat in mijn notitieboek schrijven. Als het mooi weer is ga ik lekker wandelen, en ik probeer elke dag een boek te lezen (nee, niet een heel boek, haha, maar wel een aantal hoofdstukken). Gaat me heerlijk goed af! Ik lak om de week mijn nagels, maar dan wel met gellak. Dan neem ik er meteen een middag de tijd voor omdat die onder de UV-lamp moeten. Is ongeveer 1,5 uur werk, maar het resultaat kan een paar weken blijven zitten. Ideaal!

 5. Lotte 22 september 2020 op 11:28 am - Beantwoord

  Leuke tips! Ik haal sinds kort tijdschriften uit de bibliotheek (gratis als je toch al lid bent en veel keuze!). Vind het dan echt heeerlijk om even een half uurtje lekker op de bank in een tijdschrift te bladeren. 🙂 Het is toch net wat minder inspannend dan lezen, maar het zorgt er wel voor dat ik een half uur even niet aan het (doelloos) scrollen ben.

 6. bychristiana 22 september 2020 op 11:36 am - Beantwoord

  Haha, nummer 32; doen we elke dag! Als ik zo jouw artikel lees heb ik eigenlijk regelmatig al van dit soort momentjes, dus ik ben goed bezig;-) Echt ‘niets’ doen kan ik dus echt niet, maar ik heb dus gelukkig wel genoeg dingen om te ontspannen.

 7. Anna 23 september 2020 op 10:22 am - Beantwoord

  Wat een leuke ideeën! Knuffelen met huisdieren is mijn favoriet, dit doe ik standaard om mijn dag af te sluiten haha :D. Een ontbijt op bed maken voor jezelf vind ik ook een heel tof idee, misschien ga ik dat dit weekend maar eens doen.

 8. Else-Marie 23 september 2020 op 12:53 pm - Beantwoord

  Super leuk artikel. Nr 37 komt regelmatig voor nu ik zwanger ben. Heerlijk even slapen, al is het maar 20 min.

 9. Saskia 28 september 2020 op 1:20 pm - Beantwoord

  Hele fijne momentjes die je hier deelt. Eigen tijd is schaars, vooral als je moeder bent. Ik probeer er echt balans in te krijgen maar de ene dag is lastiger dan de andere. Geeft niet, wat het is nu eenmaal zoals het is 🙂

Recente blogs

Review vleesvervangers | Boon vegan saté, Beyond Meat-worst en meer

28 oktober 2022|Lifestyle, Groen doen|

Er gaat geen week voorbij dat ik niet met een vleesvervanger in mijn boodschappentas de supermarkt uit kom. Als er iets nieuws in het vega-schap te bekennen is, ben ik al helemaal een vrolijk mens. Helemaal leuk vind ik het om regelmatig mijn tanden in iets voor mij bekends te zetten. Na een paar maanden nieuwe dingen proeven is het weer tijd voor een review-artikel. Met dit keer onder andere de kritische spotlights op de nieuwe Boon vegan saté, de vegan worsten van Beyond Meat (zijn ze écht zo goed?) en knakworstachtige worstjes uit het Albert Heijn-schap. Welke vleesvervangers zijn een succes en welke niet?

Outfit | De extravagante verenjurk & mijn teddy-jasje

2 november 2023|Outfits|

Soms heb ik zin in een tikkeltje over the top. Gewoon omdat het kan! En oké, misschien ook doordat ik tijdens deze klusperiode waarin ik al genoeg tijd in kluskloffies doorbreng extra snak naar mezelf uitbundig optutten. Voor en na het klussen loop ik er dan ook heel graag extra feestelijk bij. Bijvoorbeeld in deze lichtelijk extravagante verenjurk met oneindig veel ruches, die ik een tijdje geleden tweedehands kocht bij de IJ-hallen. Ik gooi dan graag mijn lievelings teddy-jasje eroverheen voor een outfit die me op en top gelukkig maakt. Ik laat hem je zien!

6 favoriete items in de roze spotlights

14 maart 2017|Lifestyle|

Wat hebben een set stiften, een flesje parfum en een invulboek met elkaar gemeen? Hun welverdiende plekje in dit artikel met favorieten! Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om een aantal producten in het zonnetje te zetten. Dat varieert dus van mascara tot DIY-producten en van boeken tot parfum. Het zijn stuk voor stuk items die me vrolijk maken of die gewoon hartstikke handig zijn. Laat ik verder niet te veel verklappen... Deze 6 favorieten zet ik vandaag in de (roze) spotlights.