nieuw7

Gekocht & gekregen! | Vrolijke werktas, sieraden & streepjesbroek

 • 23 maart 2019
 • 36 Reacties
Categorieën: Lifestyle

De afgelopen tijd heb ik een paar toffe aankopen gedaan die ik absoluut een plekje op mijn blog waard vond. Echt veel spullen kopen doe ik niet, nu ik al een volledige inboedel moet aanschaffen. Maar een paar producten had ik óf hard nodig óf hadden volledig mijn hart gestolen en nam ik daarom mee. Ik zet die paar gekochte en gekregen spullen maar al te graag in het zonnetje op Vaker Vrolijk. Zo laat ik je de nieuwe werktas en een toffe broek zien waarvan ik de kersverse eigenaar ben. Ook show ik vol trots de mooie minimalistische sieraden die ik heb gekregen.

essenza werktas
essenza werktas

Nieuwe werktas van Essenza

Nog net niet met tranen in mijn ogen moest ik een tijdje geleden afstand doen van mijn Oilily-werktas. Ik kocht de tas twee jaar geleden van mijn eerste salaris (lees hier over dit bucketlist-moment!) en het is een van mijn beste aankopen ooit geweest. Helaas heeft de tas het na twee jaar intensief gebruik toch echt begeven. De handvatten waren versleten, de sluiting werkte niet meer en er waren nogal wat beschadigingen te bespeuren. Tijd voor een nieuwe werktas dus! Die moest alleen wel van goeden huize komen om aan de Oilily-tas te kunnen tippen. En hij moest er vrolijk uitzien, dat zeker. Na een lange online zoektocht heb ik gekozen voor een werktas van Essenza, het merk waarvan ik de dekbedovertrekken zo mooi vind. De tas is fleurig, opvallend en ook nog eens praktisch. Ik ben er flink mee in mijn nopjes.

flared broek met strepen

Flared broek van Lola Liza

Als je mij kent of al een tijdje volgt, weet je ongetwijfeld dat broeken en ik over het algemeen geen goede match zijn. Niet alleen maken broeken me vaak onzeker, maar ook overleven maar weinig broeken mijn kieskeurigheid. Het mag dan ook een wonder heten als ik een keer een broek tegenkom die ik wél kan waarderen. Aan dit pareltje de eer! Ik was direct weg van de fleurige strepen, die mijn benen ook nog eens oneindig lang laten lijken. Ha, niet verkeerd! Ik ben nog in afwachting van het door mij bestelde lenteweer, maar kan niet wachten om deze broek binnenkort te dragen. Ik kocht hem bij Lola Liza tijdens een gezellig dagje shoppen met Johanne in Utrecht.

oudroze jurk met polka dots

Roze jurk met polka dots

Eigenlijk heb ik de afgelopen maanden nauwelijks nieuwe kleding gekocht, op de flared broek na dan. Veel kleding koop ik tweedehands of laat ik aan me voorbijgaan. Maar dit jurkje kon ik niet laten hangen! Het heeft mijn favoriete oudroze kleur en is ook nog eens voorzien van polka dots, mijn favoriete motiefje. Dankzij het ceintuur kun je er eenvoudig een taille bij creëren. Het jurkje komt van Primark, een winkel waar ik eigenlijk haast nooit voor kleding slaag tot nu dus! Ik heb het de afgelopen weken al heel wat keren met plezier gedragen. Een aankoop die zijn waarde nu al bewezen heeft!

kaya sieraden minimalistische sieraden
ketting met vogel kaya sieraden
kaya sieraden ketting met egel
kaya sieraden ketting met egel

Minimalistische sieraden van Kaya Sieraden

Deze prachtige kettinkjes heb ik niet gekocht, maar gekregen. En wat ben ik er blij mee! Bij Kaya Sieraden mocht ik diverse sieraden uitzoeken. Een waar feestje! Kaya Sieraden is een prachtige webshop waar je onder andere mooie sieraden vindt om aan een dierbare cadeau te doen. Bijvoorbeeld een armbandset waarbij je een exemplaar zelf kunt houden en het andere exemplaar aan je moeder kunt geven. Maar ook voor jezelf zijn er in deze mooie webshop genoeg prachtige sieraden te vinden. Van minimalistische kettinkjes tot prachtige armbanden met een persoonlijke tekst. Extra mooi is dat Tanja, de eigenaresse van Kaya Sieraden, een deel van het betaalde bedrag per sieraad doneert aan Eduki. Per verkocht sieraad kan één kind in Gambia een week naar school. Een prachtig initiatief!

kaya sieraden verpakking
kaya sieraden oorbellen met bijtjes

Het was nog best een opgave om uit de vele prachtige sieraden mijn favorieten te kiezen. Uiteindelijk koos ik voor een aantal pareltjes uit de rubriek met minimalistische sieraden. Ik ging voor twee schitterende kettinkjes in rosé goud. Ze zijn simpel en juist daardoor chic, elegant en schattig. Aan de ene ketting hangt een egeltje, aan de andere ketting een kleine vogel. Daarnaast ontving ik een setje oorbellen met bijtjes eraan in dezelfde kleur. Zijn ze niet schattig? In het vierde cadeaudoosje zit een armbandje dat ik voor een jarige vriendin bestelde. Ze heeft het nog niet ontvangen, dus de inhoud van dat doosje houd ik voorlopig nog even geheim.

mintgroene vaas

Mintgroene vaas

Iets totaal anders, namelijk een aanwinst voor in huis, is deze prachtige vaas. Tijdens mijn bezoekje aan Groningen een paar weken geleden stond deze vaas in een etalage van een boetiekje te stralen. Ik vind het altijd extra leuk om woonaccessoires te kopen in kleine winkels die worden gerund door ambitieuze ondernemers met een grote passie. Alleen al omdat de aankoop van de vaas meteen aanknopingspunt was voor een leuk gesprek met de winkeleigenaresse over mijn huisje. De vaas is perfect voor een bos (kunst)bloemen of decoratieve takken. Ik hoop hem binnenkort een mooi plekje in een van mijn vensterbanken te geven.

schilderijen met herten van ikea
schilderijen met herten van ikea

Schilderijen van Ikea

De laatste aankoop die ik je niet kan onthouden, zijn deze schilderijen. Hoe bizar dat ik ze bij Ikea op de kop heb getikt. Ik had nooit verwacht daar nog eens “kunst” te vinden die in mijn straatje past. In een van de showroomkeukens wees mijn moeder me op de twee schilderijen in een van de eetkamers in Ikea. Hoe langer ik ernaar keek, hoe mooier ik de schilderijen begon te vinden. De kleuren zijn perfect voor mijn woonkamer, ik vind de herten prachtig geschilderd en de schilderijen hebben ook nog eens een vrolijk en artistiek tintje. Ik ben groot fan! En uiteraard haal ik het plastic met de Ikea-sticker’s, die op de foto’s nog zichtbaar zijn, van de schilderijen af zodra ze hangen. Geen zorgen! 😉

Wat is jouw favoriete aankoop van de afgelopen tijd?

De sieraden heb ik ontvangen ter review.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. chucky1012 23 maart 2019 op 7:18 am - Beantwoord

  Wat erg van je bag….
  Maar fijn dat je een nieuwe had geshopt.
  Wist niet dat dit merk dat beddengoed verkoopt ook tassen maakt.
  Prachtige broek.
  Schitterende jewels.

  Een heel fijn weekend 😉

  • Romy 24 maart 2019 op 7:15 pm - Beantwoord

   Gelukkig heb ik een goede vervanger voor mijn vorige tas gevonden. Ben er helemaal blij mee!
   Hopelijk heb jij ook een heerlijk weekend gehad 🙂

 2. Darina 23 maart 2019 op 7:49 am - Beantwoord

  Hele mooie items. De tas vind ik geweldig, ik wist niet dat zij deze ook verkopen.

  • Romy 24 maart 2019 op 7:14 pm - Beantwoord

   Gaaf hè?! Ik kende Essenza ook alleen van de dekbedovertrekken, maar was direct verliefd op deze tas.

 3. Laura 23 maart 2019 op 7:53 am - Beantwoord

  Wow, die schilderijen zijn supermooi, die zou ik ook niet bij Ikea verwachten!

  • Romy 24 maart 2019 op 7:14 pm - Beantwoord

   Bizar hè?! Ik was ook blij verrast. Ik vind ze zó mooi en ze waren ook echt vriendelijk geprijsd. Nooit verwacht nog eens zoiets bij Ikea tegen te komen!

 4. bychristiana 23 maart 2019 op 8:12 am - Beantwoord

  Wat mooi jouw Essenza tas! Ik heb zelf dekbedovertrekken van het merk en die zien er ook nog allemaal prachtig uit. Heel mooie kwaliteit is het, wist je trouwens dat ik helemaal niet wist dat ze ook tassen in de collectie hebben?

  • Romy 24 maart 2019 op 7:26 pm - Beantwoord

   Grappig hè dat Essenza ook tassen verkoopt?! Ik wist ook helemaal niet dat het merk meer dan alleen dekbedovertrekken aanbiedt. Ik vind hun dekbedovertrekken prachtig en was direct verliefd toen ik dit motiefje ook op een tas van dit merk zag staan. Die tas móest ik hebben! 🙂

 5. Tineke 23 maart 2019 op 8:16 am - Beantwoord

  Die tas is zo leuk, net als het vogelkettinkje! Jij weet echt altijd hele mooie vrolijke dingen uit te zoeken.
  Liefs

  • Romy 24 maart 2019 op 7:22 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben er ook zó blij mee. De tas was wel een kwestie van goed zoeken. Ik kwam vooral veel zwarte en bruine werktassen tegen. Bij deze tas met bloemen was het dan ook liefde op het eerste gezicht 🙂

 6. Naomi 23 maart 2019 op 8:47 am - Beantwoord

  Prachtige aanwinsten! De tas is er wel echt één om verliefd op te worden.
  En ik had dus ook lenteweer besteld, maar de bezorging wordt steeds weer uitgesteld… 😉

  • Romy 24 maart 2019 op 7:23 pm - Beantwoord

   Haha, toch jammer van het weer, hè?! Misschien moet ik PostNL eens bellen waar de bezorger van lenteweer blijft 😉

 7. Audrey 23 maart 2019 op 9:08 am - Beantwoord

  Die vaas is echt tof! Altijd leuk om iets met een verhaal te kopen.

 8. Ilona Wielinga 23 maart 2019 op 9:29 am - Beantwoord

  Leuk weer om te zien. Vind het echt een toffe broek en wat een schattig kettinkje ook!

 9. Meaghan 23 maart 2019 op 9:45 am - Beantwoord

  Leuke spulletjes allemaal! Super jammer dat je tas van Oilily helemaal versleten is! Ik kan me voorstellen dat daar een emotionele waarde aan zit, omdat je die tas van je eerste salaris hebt gekocht, dus logisch dat je het lastig vind om daar afstand van te doen! Die broek ziet er mooi uit, maar lijkt me toch wel spannend om te dragen. Hoewel ik denk dat het je prachtig gaat staan hoor. Die sieraden vind ik ook heel erg mooi! Ik zoek nog een leuk cadeautje voor een vriendin, dus ik ga vanmiddag zeker even een kijkje nemen op die website.
  Ooh en dat schilderij van Ikea, love it! Sowieso hebben ze bij Ikea altijd wel hele mooie schilderijen!

  • Romy 24 maart 2019 op 7:25 pm - Beantwoord

   De broek is inderdaad best wel heftig, maar ik vond hem toch wel heel tof. Ik vind het zo nu en dan wel leuk om eens iets uit te proberen qua kleding wat ik gaaf maar ook lastig vind om aan te trekken 🙂
   Tof om te horen dat je ook een kijkje gaat nemen bij Kaya Sieraden! Ze hebben daar echt mooie dingen, ook zeker om cadeau te geven.

 10. Linda 23 maart 2019 op 11:50 am - Beantwoord

  De oorbellen, ik ben verliefd!

  • Romy 24 maart 2019 op 7:28 pm - Beantwoord

   Wat zijn ze mooi, hè?! Ik ben ook helemaal weg van die oorbellen <3

 11. Laurine 23 maart 2019 op 12:23 pm - Beantwoord

  Jammer dat je oude tas versleten is, maar een goed excuus voor een leuke vervanging. Wat een fleurige tas! Ik had nog nooit van het merk gehoord, maar ik denk dat ik eens een kijkje ga nemen! 🙂

  • Romy 24 maart 2019 op 7:30 pm - Beantwoord

   Leuk! Ik was meteen enthousiast toen ik de tassen van Essenza zocht. Ze hebben echt mooie exemplaren. En de tassen van dit merk zijn ook nog eens iets voordeliger dan die van merken als Oilily 🙂

 12. Anouk - Reading Traveller 23 maart 2019 op 1:45 pm - Beantwoord

  Wauw, die broek is fantastisch! En wat een leuke sieraden!

  • Romy 24 maart 2019 op 7:31 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook zó blij met de broek en de sieraden zijn ook helemaal mijn ding.

 13. Amy 23 maart 2019 op 2:34 pm - Beantwoord

  Wat een vrolijke nieuwe tas heb je gescoord, echt een Romy tas! En die broek vind ik echt helemaal te gek! Ik kom zelden bij Lola Liza, maar misschien ga ik toch eens even kijken..

  • Romy 24 maart 2019 op 7:32 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Leuk om te horen dat je de tas zo goed bij mij vindt passen. Met de broek ben ik ook helemaal blij. Ik kende de winkel Lola Liza nog helemaal niet, maar ze verkopen er best leuke dingen. De broek is best wel een geval ‘you either love it or hate it’, maar ik vond hem helemaal te gek.

 14. Jantine 23 maart 2019 op 3:49 pm - Beantwoord

  Wat jammer dat je oilily-tas versleten is…is dat alweer 2 jaar geleden?? De tijd vliegt!
  Maar dit is ook een mooie! Ik vind de sieraden heel mooi en fijntjes en je schilderijen zijn super!
  Groetjes
  Jantine

  • Romy 24 maart 2019 op 7:42 pm - Beantwoord

   Ik herinner me mijn aankoop van de tas ook nog als de dag van gisteren. Bizar hoe snel de tijd gaat! Maar ook met mijn vervanger van de Oilily-tas ben ik gelukkig heel blij.

 15. Lianne 23 maart 2019 op 7:33 pm - Beantwoord

  Mooie foto’s! Alleen al vanwege die prachtige roze verpakkingen van Kaja sieraden zou je ze al willen bestellen 🙂 Dat jurkje met die polkadots vind ik ook erg leuk! Die broek vind ik een erg gewaagd item. Ik zou hem nooit aantrekken, maar dus vind ik het des te stoer dat jij dat wel doet! Ik weet zeker dat hij jou prachtig zal staan 🙂 Lola Liza is inderdaad een erg leuke winkel! Helaas hebben ze hem niet in het noorden van het land. Ik moet toch maar weer eens naar Utrecht of Eindhoven!

  • Romy 24 maart 2019 op 7:46 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! De verpakkingen van Kaya zijn inderdaad al een cadeautje op zich. De broek vond ik zelf ook wel wat anders dan anders, maar ik vind het wel leuk om eens wat voor mij spannends te proberen. Ik hoop hem binnenkort een keer in een outfitpost te laten zien als ik hem aan heb 🙂
   Lola Liza is echt een toffe winkel. Ik kende de winkel eigenlijk nog helemaal niet, maar we liepen er in Utrecht spontaan tegenaan. Ik ga daar zeker nóg een keer een kijkje nemen.

 16. Mevrouw Marloes 23 maart 2019 op 9:15 pm - Beantwoord

  Oooooh, die broek is zo mooi! En dat jurkje ook. Die sieraden zien er ook echt tof uit. O ja, en die vaas is heel leuk, hahah!

  Liefs,
  Marloes

  • Romy 24 maart 2019 op 7:46 pm - Beantwoord

   Haha, dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! 🙂

 17. Evelien 24 maart 2019 op 10:34 pm - Beantwoord

  Wat is alles leuk, maar die ssieraden van Kaya Sieraden vind ik echt het allerleukste 🙂 Vooral die met dat vogeltje, zo delicaat! De schilderijen van Ikea zouden hier ook in huis kunnen hangen, LOVE them! Geniet van al je mooie, nieuwe spulletjes <3

  • Romy 25 maart 2019 op 4:00 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je heerlijk enthousiaste reactie! 🙂 Ik ga zeker genieten van alle nieuwe spulletjes.

 18. Giovanna Jansen 25 maart 2019 op 12:13 pm - Beantwoord

  Wat een gave dingen heb je gekocht en gekregen. Ik ben dol op minimalistische kettinkjes en wat mooi dat een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat. Ik ga er gauw eens op de website kijken.
  En je schilderijen zijn echt gaaf! Hoe leuk dat je die gewoon bij Ikea vandaan hebt. Blijft een ge-wel-dige winkel!

  • Romy 26 maart 2019 op 12:29 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook helemaal blij met de mooie kettinkjes. En wat een vondst hè, die schilderijen?! Ik was al fan van Ikea, maar was toch blij verrast toen ik daar opeens deze mooie schilderijen tegenkwam.

 19. Eveline 25 maart 2019 op 12:32 pm - Beantwoord

  Zo grappig dat jij hetzelfde hebt met broeken als ik! Ik voel me ook altijd heel onzeker erin, waarom vind ik altijd lastig te zeggen. Als ik een jeans aan heb voel ik me veel minder vrouwelijk, misschien is dat het! Maar leuke broek heb je gekocht, misschien moet ik dat ook eens proberen. En die schilderijen zijn ook gaaf! Ik vind herten zulke mooie dieren, heb er zelf ook een canvas van hangen!

  • Romy 26 maart 2019 op 12:33 am - Beantwoord

   Grappig om te horen dat jij dat gevoel bij broeken deelt! Ik weet zelf ook niet precies waar die onzekerheid aan ligt, maar (vooral strakke) broeken halen die onzekerheid altijd een beetje in mij naar boven. Met pantalons heb ik dat al wat minder, ook omdat die er met een paar hakken eronder nog steeds heel vrouwelijk uitzien. Misschien is zo’n broek ook wat voor jou 🙂 Je ziet ze tegenwoordig in veel winkels wel hangen.
   Tof dat jij ook een canvas met een hert hebt hangen! Sowieso prachtige dieren om te zien, al helemaal vereeuwigd op een canvasdoek.

Recente blogs

Hoera, een winactie voor jou! | 2 jaar Vaker Vrolijk

13 september 2018|Lifestyle|

Hoera, Vaker Vrolijk bestaat 2 jaar! Ik vind het nog steeds een bizar idee dat het alweer twee jaar geleden is dat ik op het goede idee kwam om mijn eigen blog te lanceren. Nu, twee jaar later, kan ik me bijna geen leven zonder bloggen meer voorstellen (niet dramatisch bedoeld!). Dit jubileum kon ik natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan, dus heb ik een leuke winactie voor je in petto. Heb jij wel zin in een feestelijk (roze) pakket om Vaker Vrolijk van te worden? Doe dan mee en maak kans op dit pakket!