Smaak is natuurlijk zo veranderlijk als maar kan zijn. En van sommige spullen zie je ook pas na een tijdje of ze de beste aankoop van het jaar of juist een gigantische miskoop waren. Mijn beste aankopen bewaar ik nog even voor een ander artikel. Laat ik eerst eens de ergste miskopen in mijn interieur op een rij zetten. Geïnspireerd op dit artikel van Styled by Sabine trouwens, waardoor ik meteen leerde dat ik (gelukkig!) niet de enige ben die een aantal niet zo handige aankopen heeft gedaan. Van gammele kasten tot pluizige kleden – dit zijn 7 aankopen die ik je niet zou aanraden.

De scheve keukenplank

Laten we beginnen met de categorie ‘leuk maar scheef’. Daarin hoort dit keukenplankje zeker thuis. Met alle spullen die op het plankje staan (stuk voor stuk kringloopvondsten!) ben ik nog steeds erg in mijn nopjes. Het plankje zelf hangt alleen zo scheef dat mijn vriend me laatst op het hart drukte mijn meest dierbare spullen maar ergens anders neer te zetten. Zeker als ik er meer dan alleen een hoopje scherven van wil overhouden… En inderdaad, het ziet er nu al een paar maanden naar uit dat dit plankje elk moment een flinke snoekduik kan gaan maken. Misschien toch maar eens vervangen!

inrichting boekenkast

De scheve kast

Over scheef gesproken, dat woord is op deze kast ook zeker van toepassing. Helemaal weg was ik van deze kast van het merk Woood toen ik hem 1,5 jaar geleden op internet zag staan. Een stevig ding van massief hout met een wit kleurtje en heel veel opbergruimte. Móest ik hebben! Mijn vader was al iets minder gecharmeerd van deze aankoop toen we ontdekten hoeveel schroeven en losse plankjes er in het pakket zaten. En het jammere is dat de kast na al die uren zweten zo gammel als wat bleek. En dat ligt dus niet aan mijn vaders klustalenten, maar echt aan de kast. De lades vallen haast uit de kast als je ze ook maar een beetje opentrekt. En als de lades dicht zijn, sluiten ze voor geen meter op elkaar aan. Volgende keer toch maar weer een oude vertrouwde Billy halen bij IKEA!

roze waterkoker

De roze waterkoker (duurkoop is goedkoop?)

Superblij was ik vorig jaar toen ik na een flinke zoektocht deze roze waterkoker op de kop had getikt. Mijn grote trots in de keuken! Helaas bleek het toch niet zo’n goede aankoop voor de € 70,- die ik eraan heb besteed. Het handvat is gemaakt van kunststof met een plastic zilverkleurig laagje dat niet tegen hitte kan. Dat laatste is natuurlijk ideaal bij een waterkoker die gloeiend heet wordt. Not! Oftewel, heel wat zilverfolie is er inmiddels afgebladderd. Ik heb zelfs weleens zilverkleurige schilfertjes uit mijn thee moeten vissen. Eens kijken of ik er nog garantie op heb! Kan ik een andere (roze?) waterkoker uitzoeken die wél heel blijft.

slaapkamer met kleed van sukhi
Mijn oude Ikea Selje-nachtkastjes.
ikea nordkisa nachtkastje
Mijn nieuwe nachtkastjes van bamboe.

IKEA Selje-nachtkastjes

Zoals je ziet, heb ik inmiddels twee bamboe nachtkastjes van IKEA staan. Een van mijn beste aankopen! De voorgangers van deze nachtkastjes vond ik daarentegen geen groot succes. Ik had eerst witte metalen nachtkastjes van Ikea staan. Ze kostten net iets meer dan een tientje per stuk en waren prima voor eventjes, maar na een tijdje begon ik me er flink aan te ergeren. Als ik iets van het nachtkastje pakte ’s nachts, begon het kastje flink te trillen. Ook de lade ging enkel met heel wat getril en herrie open. Gelukkig staan ze inmiddels via Marktplaats bij een andere eigenaar te pronken, die hopelijk wél tegen het trillen kan.

miskopen in huis

Het zwarte tafeltje uit de sale

Nope, de roze stoel hierboven is absoluut geen miskoop. Die zou ik niet snel wegdoen. Het tegenovergestelde geldt voor het zwarte tafeltje dat ernaast staat. Toen ik mijn huis aan het inrichten was, kon ik het perfecte bijzettafeltje voor deze hoek maar niet vinden. Uiteindelijk nam ik dit tafeltje mee in de sale bij Loods 5. Het was door een paar beschadigingen niet meer moeders mooiste, maar zag er toch oké uit. Inmiddels ben ik er alleen flink op uitgekeken en vind ik het maar een onding. Ik zou hier liever iets van hout of een wat hoger retro-achtig tafeltje neerzetten. Heeft geen haast, hoor! Totdat ik ooit hét tafeltje heb gevonden, vind ik het geen probleem om nog even tegen dit tafeltje aan te kijken. Staat toch verstopt in de hoek!

rek voor theedoeken

De ladder waar zaagsel uit komt

Deze houten ladder doet dienst als theedoekhouder. Ziet er best leuk uit, vind ik zo! En is ook nog eens heel functioneel. Het enige jammere is dat uit de ladder elke dag houtsnippers/zaagsel (of hoe je dat ook noemt) op de grond valt. Bijna dagelijks ben ik met stoffer en blik in de weer om het hoopje op te vegen. Tja, het blijft een Xenos-ding van € 20. Iemand een tip voor hoe je die snippers kunt voorkomen (behalve de ladder buiten uitschudden)?

mini woonkamer make-over

Mijn bolletjesvloerkleed

De oplettende lezer (of kijker?) zal vast weten dat ik inmiddels een ander vloerkleed heb liggen dan dit exemplaar met bolletjes. Zie de foto hieronder. Hoe leuk ik het bolletjeskleed ook vond, met een kat bleek dit vloerkleed één groot drama te zijn. Pip bleef regelmatig in het kleed hangen met haar nagels en het kleed ging al na drie maanden enorm pluizen. Sommige bolletjes gingen zelfs een beetje kapot. Bovendien zie je natuurlijk álles op een wit kleed, waaronder alle haren van je grijze kat. Had ik niet over nagedacht! Inmiddels heeft dit kleed dan ook plaatsgemaakt voor een fijn hoogpolig kleed. Dat bevalt zowel Pip als mij een stuk beter.

hoogpolig vloerkleed van volero
vilten kattenmand action

Nog meer interieurmiskopen

 • Goed geld investeren in kattenmandjes? Niet doen! De kans is groot dat je eigenwijze kat er toch niet in gaat liggen. Dat heb ik inmiddels wel ervaren. Het blijft pijnlijk dat poeslief liever in de bol.com-verpakkingsdoos ligt dan in het mooie mandje dat je met al je kattenliefde voor haar hebt uitgekozen. Gek beest!
 • Nog een miskoop: de rietpluimen die bij ontvangst zo’n 1,5 meter lang bleken te zijn en ook nog eens continu pluisjes verliezen. Oeps, daar was mijn vaasje van 25 centimeter hoog niet zo geschikt voor. Iemand nog op zoek naar pluizende rietbomen? Gratis op te halen!

Ach, gelukkig valt het aantal miskopen voor in huis verder mee! Op die ene scheve kast na staat er geen enkel meubel in mijn huis waar ik spijt van heb. Van heel veel spullen weet ik zeker dat ik er nog lange tijd (misschien zelfs hierna in een eventueel volgend huis) plezier van ga hebben. Gelukkig ben ik tegenwoordig ook iets beter opgewassen tegen miskopen. Ik check voortaan hoe groot de spullen zijn die ik online bestel en denk eigenlijk altijd wel een paar dagen na voordat ik iets nieuws aanschaf. En nieuwe kattenmandjes? Die laat ik maar gewoon aan mijn (en Pips) neus voorbijgaan.

Wat was jouw grootste miskoop van het afgelopen jaar?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 10 juli 2020 op 7:55 am - Beantwoord

  Mijn eerste waterkoker was ook een miskoop. Omdat hij in het zicht stond, wilde ik een mooie. Dat werd uiteindelijk een mooi maar goedkoop ding van de Makro. Het was onmogelijk om water in te schenken zonder te knoeien. Ik dacht eerst dat het aan mij lag – ik ben niet zo handig, maar mijn visite sprak meerdere keren uit wat voor onding het was.

  • Romy 25 juli 2020 op 4:14 pm - Beantwoord

   Wat balen zeg! Maar op zich wel fijn om de bevestiging te krijgen dat het aan de waterkoker en niet aan jouw inschenkskills lag natuurlijk 😉

 2. Hermien - KouweKleren 10 juli 2020 op 8:19 am - Beantwoord

  Zeker teruggaan met de waterkoker! Hoort echt niet, zelfs als de garantie verlopen is, mag je beter verwachten. Ik heb geloof ik niet veel miskopen, vooral omdat we ons huis stap voor stap hebben ingericht (alles meegenomen en langzaam cervangen) waardoor we goed na konden denken over wat we zochten en konden sparen voor duurzame kwaliteit. Want ja, ook bij ons geldt: de enige dingen die inmiddels vervangen zijn, waren goedkoop-is-duurkoop. Een supergammel plankje. En van onze kledingkast heb ik geen spijt -toen snel een betaalbare passende gekozen – maar zou ik nooit meer kopen. Hij is met name wat laag, waardoor lange jurken en jumpsuits er niet netjes in kunnen hangen. En het niet-passende goedkope rolgordijn is nu uiteraard ook weg. Zonde, maar een wijze les. Liever sparen dan te weinig spenden, haha.

  • Romy 25 juli 2020 op 4:17 pm - Beantwoord

   Precies! Dat is ook waar ik inmiddels achter ben gekomen. Soms kun je maar beter iets meer uitgeven dan snel een budgetproof aankoop te doen die later toch niet je van het blijkt. Die les heb ik door deze paar miskopen inmiddels ook wel geleerd.

 3. Darina 10 juli 2020 op 8:42 am - Beantwoord

  Zeker teruggaan met de waterkoker, dat loslaten van zilverdeeltjes mag echt niet gebeuren. Ik heb een beetje spijt van onze kledingkast met van die grote schuifdeuren. De kleur is niet echt mooi en je kunt heel moeilijk bij het midden komen. Ik zou het liefst een kast met openslaande deuren willen. Wie weet ooit…

  • Romy 25 juli 2020 op 4:22 pm - Beantwoord

   Wat balen van de grote schuifdeuren voor de kast! Soms kom je er pas als je een item gebruikt achter dat iets toch niet zo ideaal of mooi is als gedacht.
   Met de waterkoker ben ik inderdaad ook maar teruggegaan. Nu maar hopen dat ik het geld nog kan terugkrijgen.

 4. Audrey 10 juli 2020 op 8:45 am - Beantwoord

  Ooo, zeker die waterkoker is echt zonde! En inderdaad wat Hermien al zegt: ook buiten de garantieperiode is dit echt niet oke, want het is gewoon niet veilig met die schilfertjes ook.

  Een van mijn miskopen van het laatste jaar is gelukkig maar een kleine, maar toch. Ik kocht kleine glaasjes bij de Action die ik als dessertglaasjes wilde gebruiken. Ze hebben alleen een versmallinkje halverwege, waardoor het echt een ramp is om ze te vullen.

  • Romy 25 juli 2020 op 4:24 pm - Beantwoord

   Hmm, die dessertglaasjes klinken inderdaad niet ideaal. Wel balen! Toch jammer dat je soms pas in de praktijk merkt dat bepaalde producten helemaal niet zo handig zijn.

 5. Naomi 10 juli 2020 op 9:02 am - Beantwoord

  Nouja zeg, dat van die waterkoker zou je toch niet verwachten. Heel erg balen. Ik zou zeker even kijken of je daar nog iets mee kunt bij de verkoper.
  Mijn laatste miskoop voor in huis valt mee. Twee windlichten bij de Action waarvan ik dacht dat ze geweldig zouden staan op tafel. Ze bleken te klein. Maar goed, ze waren gelukkig niet duur en staan inmiddels in de slaapkamer;).

  • Romy 25 juli 2020 op 4:26 pm - Beantwoord

   Ik heb inderdaad toch maar even een mailtje gestuurd naar de fabrikant van de waterkoker. Ik ken waterkokers die een stuk minder kosten maar wel een stuk beter zijn.
   Jammer dat jouw windlichten ook niet zo’n succes bleken. Gelukkig kun je er dan vaak toch wel een andere leuke plek voor vinden.

 6. Sabine 10 juli 2020 op 9:12 am - Beantwoord

  Hier ook nachtkastjes die echt vervelend zijn. Het klinkt alsof er houtworm in de ladder zit trouwens. Weet niet wat de oplossing daarvoor is, maar vriend Google weet het vast.

  • Romy 25 juli 2020 op 4:26 pm - Beantwoord

   Thanks voor je tip over de houtworm! Superfijn dat je het zegt. Ik heb hem vorige week maar weggedaan voordat de houtworm ook in mijn mooie houten kast gaat zitten.

 7. Evelien 10 juli 2020 op 9:21 am - Beantwoord

  Teruggaan met die waterkoker maar belangrijker: gooi dat houten laddertje weg!
  Als er na zo’n tijd nog zaagsel uit valt, betekent dat vaak dat het ding vol zit met houtworm, iets dat vaker voorkomt bij houten artikelen van low-budgetwinkels..
  Voor je laddertje is dat niet zo erg misschien, maar als je het in de rest van je duurdere houten meubels krijgt. Daar word je niet heel blij van gok ik..

  • Romy 25 juli 2020 op 4:27 pm - Beantwoord

   Superbedankt voor je tip over de houtworm! Daar had ik nooit bij stilgestaan, maar ik heb de ladder nu maar acuut weggegooid. Al is het inderdaad maar om te voorkomen dat de houtworm ook de weg naar mijn massieve houten kast weet te vinden.

 8. Anouk 10 juli 2020 op 9:39 am - Beantwoord

  Zit er geen houtworm in die ladder? Het lijkt me niet normaal dat er spontaan zaagsel uitvalt eerlijk gezegd. Ik heb nog nooit echt een miskoop gedaan, alhoewel ik mijn (hele goedkope) kledingkast niet weer zou kopen want erg stevig is hij niet. Hij doet echter wel wat hij doen moet en ziet er prima uit dus echt een miskoop is het niet.

  • Romy 25 juli 2020 op 4:28 pm - Beantwoord

   Thanks voor je tip! Ik ben meteen even aan het googelen geslagen en ontdekte inderdaad dat het laddertje een geval houtworm was. Balen! Heb de ladder toch maar meteen weggegooid!

 9. Tamara 10 juli 2020 op 9:45 am - Beantwoord

  Ik heb zelf zo’n waterkoker die je op het vuur moet zetten (zo eentje dat je vooral gebruikt voor koffie met zo’n mooie schenktuit). Die werkt wel goed en ik vind hem zelf ook mooi om te zien. Dat bijzettafeltje vind ik persoonlijk de max maar ik begrijp je! Wij hebben echt een heel erg mooie salontafel maar toen ik hem kocht, had ik helemaal niet door dat hij eigenlijk niet matcht met mijn andere meubeltjes. Dus nu heb ik ook zo’n haat-liefde verhouding met die salontafel want op z’n eentje is hij wel prachtig.

  • Romy 25 juli 2020 op 4:32 pm - Beantwoord

   Klopt! Soms is een item op zich heel mooi, maar past het gewoon net niet zo goed bij de rest van je interieur. Dat is denk ik ook waar ik met dit tafeltje tegenaan liep. Het past gewoon net wat mooier in een industrieel interieur dan in mijn kleurrijke interieur.

 10. Meaghan 10 juli 2020 op 9:55 am - Beantwoord

  Wat zonde van die prachtige roze waterkoker! Ik zou inderdaad even contact opnemen met het de fabrikant of het bedrijf waar je het hebt gekocht, want het lijkt me niet helemaal de bedoeling dat je waterkoker niet tegen hitte kan! Een vriendin van mij heeft deze waterkoker: https://www.grandado.com/products/waterkoker-roze-1800-w-2l-explosiebestendig-glas-voor-huishoudketel?variant=15898531528798
  Weliswaar in het blauw, maar ik zag dat hij ook in het roze beschikbaar was! Zij is erg tevreden ermee en ik drink ook regelmatig thee bij haar hihi. Zij had hem destijds bij bol.com gekocht, maar daar is hij volgens mij niet meer verkrijgbaar.
  En wat stom ook van die kastjes en plankjes die scheef zijn! Lijkt me soms heel frustrerend. Qua meubels heb ik zelf nog geen miskopen gedaan, maar wellicht komt dat volgend jaar wel, mochten we een huisje hebben. 😉 Keep you posted haha!

  • Romy 25 juli 2020 op 4:34 pm - Beantwoord

   Oeh wat een leuke waterkoker is dat zeg! Dank je wel voor de tip! Als het lukt om het geld voor mijn waterkoker terug te krijgen, zou dat zeker een goede kanshebber zijn als alternatief. De blauwe vind ik ook erg leuk trouwens 🙂
   Haha, hopelijk blijven de miskopen jou bespaard als je jullie toekomstige huis gaat inrichten. En anders zijn die miskopen in ieder geval goed voor een paar wijze lessen, heb ik inmiddels gemerkt, haha 😉

 11. Haydée 10 juli 2020 op 10:10 am - Beantwoord

  Oh, die kattenmandjes… Ik heb ooit €50 neergeteld voor een soort kattenbal/mand. Design dat heel goed in mijn interieur past. Helaas heeft mijn kat er nooit naar omgekeken. Geen één keer.

  • Romy 25 juli 2020 op 4:35 pm - Beantwoord

   Haha, eigenwijze beesten zijn die katten ook… Zo jammer dat je kat minder over de bal/mand te spreken was als jij zelf. Zal je helaas altijd zien!

 12. johanna 10 juli 2020 op 11:23 am - Beantwoord

  Nu veel is al gezegd, houtworm, kattenspeelgoed, etc. Houtworm is erg moeilijk te bestrijden, dus als het geen belangrijk en duur object is, zou ik het maar wegdoen, voordat de diertjes zich ook in andere meubels uitbreiden. Kattenspeelgoed, valt in de categorie self-help-books, die zijn er alleen om omzet te genereren, en niet om te gebruiken (Pippa weet dat, de mens is dommer). Dat Pippa blijft haken, kan ook met te lange nagels te maken hebben. Bij een woningspoes slijten de nageltjes te weinig, en dan gaan ze haken, of nog erger ingroeien of ze lopen met opgetrokken teentjes. Wij knippen de nagels van onze poes (met halve toestemming) elke 5 of 6 weken. Als je daarover tips wil hebben, geef ik ze je graag. Ik heb ook veel gezocht om de juiste info te krijgen, en nu loopt het “gesmeerd”.
  Mijn miskopen….. vooral dekbedovertrekken met te veel kleur, waar ik dan allergisch voor ben, en niet rustig slaap, ook na 1x wassen. Gewoon te goedkoop. Badhandoeken die pluizen, ook te goedkoop (helaas waren beiden van de zelfde winkel) En verder vooral onrijpe maar mooi uitziende groenten en fruit (tomaten , meloenen…)

  • Romy 25 juli 2020 op 4:39 pm - Beantwoord

   De ladder heb ik inderdaad maar weggegooid. Volgende keer toch maar investeren in een wat duurdere ladder die beter bestand is tegen houtworm.
   Dank je voor de tip over de kattennagels trouwens! Pippa is wel vrij actief bezig met haar kattenkrabpaal om haar nageltjes te scherpen en de dierenarts was tevreden, maar ik zal een volgende keer toch eens aan de dierenarts vragen of haar nagels knippen misschien een slim plan is. En even kijken of Pip dat zelf wel tolereert, want mevrouw heeft nogal een eigen wil 😉

 13. Anna 10 juli 2020 op 12:09 pm - Beantwoord

  Wat balen, ik heb ook zo’n hekel aan miskopen! Zou het helpen om het houten laddertje te voorzien van een doorzichtige lak laag, of komen de snippers echt van binnenuit? Haha, katten zijn ook zo heerlijk eigenwijs. De kat van een vriendin van mij ligt het liefst in een verdwaalde thuisbezorgd-tas, die hebben we toen maar expres laten liggen in de woonkamer :p. Ik heb ook wel een paar scheve meubels, maar waar we in Groningen vooral last van hebben is scheve vloeren en muren door aardbevingsschade… Vooral oude huizen hebben hier erg veel last van.

  • Romy 25 juli 2020 op 4:42 pm - Beantwoord

   De snippers bleken helaas echt van binnenuit te komen. Er zat blijkbaar houtworm in de ladder, iets wat ik nooit had ontdekt. Balen! Maar ja, dan maar een keer op zoek gaan naar een iets minder budgetproof ladder 😉
   Wat balen trouwens van de aardbevingsschade! Scheve vloeren lijken me echt geen pretje. Wel grappig van die Thuisbezorgd-tas trouwens. Katten worden volgens mij gewoon uit principe blij van goedkope of gratis dingen in plaats van kattenspeeltjes, haha.

 14. Tamara 10 juli 2020 op 2:35 pm - Beantwoord

  Al jouw miskopen zien er zo goed uit, maar pas als je het verhaal leest snap ik je helemaal! Wat een domper met je waterkoker! Daar moeten ze toch al meer klachten over hebben gehad, dus zou zeker even kijken of je nog garantie hebt. Je tip van de kattenmand sluit ik mij helemaal bij aan; mijn moeder kocht ooit een kattenmand van 120 euro (oké het was eigenlijk een hondenmand, maar ze vond hem zo leuk), en de kat heeft er werkelijk nog nooit in gelegen! In tegenstelling tot de lege schoenendozen, dat is wel haar favoriete plekje.

  • Romy 25 juli 2020 op 4:46 pm - Beantwoord

   Haha, katten en kattenspul ook altijd. Mijn ervaring is ook dat ze bijna altijd gratis spul leuker vinden dan wat duurdere spullen die je met zo veel zorg uitkiest. Toch jammer dat katten daarin zo heerlijk eigenwijs zijn! 😉

 15. N8W8 10 juli 2020 op 5:52 pm - Beantwoord

  Mijn enige miskoop in 60 jaar tijd is een lap roze katoenen stof gekocht op de Albert Cuyp.
  (K wilde er een deel van een dekbedovertrek/slopen van maken. Voor de bovenkant had ik een bijzonder fleurige print die exact past bij de roze stof)).
  Ik heb de lap eerst gewassen voor het naaien, vanwege eventuele krimp.
  Hij was iets gekrompen maar ook de roze kleur was verdwenen want ik viste een witte lap stof uit de wasmachine.
  Fijn weekend!

  • Romy 25 juli 2020 op 4:48 pm - Beantwoord

   Ah wat jammer zeg! Dat was dan wel heel slechte textielverf. Hopelijk heb je daarna alsnog een goede stof gevonden om de kussensloop en het dekbedovertrek van te maken.

 16. Irene 10 juli 2020 op 7:37 pm - Beantwoord

  Haha ik vind dit echt een toffe post! Wel zuur van die waterkoker. Voor dat geld verwacht je toch een goed uitgedacht ding in huis te halen. Ik heb een heel klein waterkokertje (er past maar een halve liter in) maar ik gebruik het niet vaak en het is eigenlijk perfect voor 1 persoon. Heb het ooit in de Aldi gekocht. Als ik bezoek heb is het natuurlijk iets minder handig maar dat komt niet vaak voor 🙂 Qua interieur vind ik het bij ons wel meevallen met miskopen. Er is in mijn huis niet echt iets waarvan ik denk ‘oei dat had ik beter niet gekocht’. Ik heb dat wel vaker met kleren :p

  • Romy 25 juli 2020 op 4:49 pm - Beantwoord

   Juist wel leuk, zo’n schattige kleine waterkoker! En met z’n tweeën is een halve liter eigenlijk ook wel prima. Ik giet zelf eigenlijk nooit meer dan 500 ml in mijn waterkoker, dus dat zou best prima zijn.
   Gelukkig maar dat in jouw huis nog niet echt miskopen te bekennen zijn. Ik heb van de mijne ook wel geleerd, haha.

 17. Corine N 10 juli 2020 op 10:19 pm - Beantwoord

  Onze kledingkast. Enorm ding met schuifdeuren in wit, grijs en zwart. Supermooi in eerste instantie en best prijzig maar de lades zijn kapot waardoor ik mijn ondergoed en sokken weer in mandjes doe, de hanggedeeltes ( roedes)zijn categorie “mwoahh” qua stevigheid en de bovenste planke.n heb ik een trapje voor nodig om er bij te kunnen. Bij een makeover van de slaapkamer (geen prio) moet er wel een andere kast komen, ik heb het er echt voor over.

  • Romy 25 juli 2020 op 4:51 pm - Beantwoord

   Wat balen van de kapotte lades! Het klinkt zeker niet als een ideale kast. Hopelijk komt die nieuwe en betere kast er nog eens. Zo’n fijne kast is inderdaad echt het geld waard. Ik ben zelf superblij met mijn Pax-kast van Ikea. Zeker een aanrader wat mij betreft en ook helemaal naar je smaak in te delen 🙂

 18. Dinja 10 juli 2020 op 11:37 pm - Beantwoord

  Hihi wat leuk om te lezen (al is het voor jou natuurlijk niet zo leuk, al die miskoopjes…)
  Ik heb dit jaar nog niet veel gekocht, maar vorig jaar kocht in een houtbrander bij Action. En tja. Hij ligt nog steeds netjes in de verpakking te wachten tot hij gebruikt gaat worden.

  • Romy 25 juli 2020 op 4:51 pm - Beantwoord

   Oh echt? Zo’n houtbrander is best tof om mee aan de slag te gaan, hoor 🙂 Ik heb er zelf ook eentje en heb er bijvoorbeeld weleens houten spatels mee gebrand. Heel leuk om te doen en ook een leuk cadeautje om te geven.

 19. bychristiana 12 juli 2020 op 12:49 pm - Beantwoord

  Wat erg van die waterkoker! Dat vind ik ook echt niet kunnen inderdaad. Wij hadden eerst een pastelblauwe SMEG waterkoker en daar viel op een gegeven moment een letter af. Dat viel onder de garantie dus die is netjes gemaakt. Later kregen we bij de aankoop van onze nieuwe SMEG koelkast een gratis waterkoker, en ondertussen hebben ze die letters er op een andere manier opgezet, want ze zitten er nu veel steviger (en mooier) op. Ik heb toevallig laatst een nieuw vloerkleed voor boven gekocht maar ik vind hem toch een beetje zo-zo, maar gelukkig kan ik hem makkelijk retourneren.

  • Romy 25 juli 2020 op 4:54 pm - Beantwoord

   Gelukkig maar dat SMEG dat goed heeft opgelost. Die waterkokers zijn ook vrij prijzig, dus dan wil je ook niet dat de waterkoker direct kapot gaat. Gelukkig is het probleem inmiddels blijvend gefixt. Ik heb zelf ook een zwak voor de waterkokers van SMEG. Wie weet koop ik er ook nog eens één. Dan ook een pastelblauwe, denk ik zo.

 20. Justine 12 juli 2020 op 9:06 pm - Beantwoord

  Zo herkenbaar! Ik heb de eerste keer toen ik uit huis ging ook zoveel miskopen gedaan. Nog steeds wel eens hoor, maar gelukkig weinig grote uitgaven. Ik heb veel geleerd van die miskopen, haha!

  Mijn laatste miskoop is een huishoudelijk iets.. Zo kocht ik online een stoommandje om mee te koken.. Bleek dat echt een mini ding, paste nog geen portie broccoli in! Was wel ruim 10 euro… Oeps.

  • Romy 25 juli 2020 op 4:59 pm - Beantwoord

   Haha, ik heb gelukkig ook wel weer wat geleerd van mijn miskopen. Zo word je toch steeds wat wijzer 😛
   Jammer van het stoommandje! Zoiets lijkt mij ook best ideaal, maar als er niets in past kun je er inderdaad weinig mee.

 21. Josephine 13 juli 2020 op 8:09 am - Beantwoord

  Haha, ik heb op mijn vroege ochtend echt even hard moeten lachen. Hoe herkenbaar! Ik kan me voorstellen dat je over sommige aankopen echt wel teleurgesteld bent, zoals de waterkoker die niet tegen hitte kan. Een tip voor de ladder: in de blanke lak zetten?

  Een gevalletje ‘rietpluim’ had ik ook deze zomer. Ik wilde een mooie grote gieter kopen, maar bij aflevering bleek het een mini-gieter, haha.

  • Romy 25 juli 2020 op 5:04 pm - Beantwoord

   Haha, een gieter die kleiner uitvalt dan gedacht, is inderdaad ook niet ideaal. Wat dat betreft is online winkelen toch niet altijd ideaal 😉

 22. Giovanna Jansen 13 juli 2020 op 12:52 pm - Beantwoord

  Oh balen zeg dat dat witte kastje zo wiebelig is en de laden slecht sluiten. Hij ziet er wel erg leuk uit en met veel praktische opbergruimte. Maar zo heb je er natuurlijk ook niet veel plezier aan. Wat is dat trouwens voor zwart apparaat (Big Shot) naast je boekenkast? Even nieuwsgierig. 😉
  Onze miskoop zijn twee tuinstoelen van gelakt metaal, die toch iets van €80,- per stuk hebben gekost, en die na minder dan een jaar erg roesten op het onderstel (terwijl daar amper regen op kan komen) en ook nog eens helemaal niet lekker blijken te zitten. Ook klappen ze amper nog uit tot een soort ligstand, de ene doet dat met een vreselijk piepend geluid… De dure kussens erbij zijn binnen no time van kleur verschoten en ogen al aardig versleten (na minder dan een jaar gebruiken dus). Het bijpassende tafeltje is al net zo’n ramp… We zitten er nog maar even een zomer mee uit, anders is het ook zo zonde. Maar een absolute miskoop!

  • Romy 25 juli 2020 op 5:15 pm