Van Erica, een merk dat 100% natuurlijke producten op de markt brengt, kreeg ik een leuk Moederdagpakket toegestuurd. Enthousiast sloegen mijn moeder en ik aan het testen. Maar tijdens het testen schoot er nog veel meer door mijn hoofd dan alleen mijn mening over de producten. Ik besefte hoe leuk ik het eigenlijk vind om zoiets met mijn moeder te doen en hoe blij ik met haar ben. Daarom geef ik in dit artikel niet alleen onze eerlijke mening over de producten van Erica, maar zet ik ook op een rijtje waarom mijn moeder voor mij zo bijzonder is. Waarschuwing: dit artikel kan zoetsappigheden bevatten, maar zelfs de meest cheesy uitspraken zijn welgemeend.

moederdag moeder erica producten

1. Anders, maar ook hetzelfde

Dat mijn moeder en ik qua uiterlijk op elkaar lijken, hebben we inmiddels zo’n 138.875 keer gehoord (als het al niet vaker is). Ik schreef er zelfs ooit een artikel over op mijn blog. Wat ik zelf zo leuk vind, is dat mijn moeder en ik aan de ene kant heel erg op elkaar lijken, maar aan de andere kant ook heel verschillend zijn. We zijn allebei wel een beetje een huismus, hebben een passie voor taal en zijn gek op vrolijke kleuren en op dieren. Aan de andere kant kan ik soms iets meer de kat uit de boom kijken dan mijn moeder, houd ik meer van reizen dan zij en maken we ons vaak om totaal verschillende dingen druk. Zelf vind ik juist die verschillen zo leuk, omdat het ook regelmatig voor goede gesprekken of een discussie hier en daar zorgt.

2. Belangstelling en begrip

Als er iemand is die altijd geïnteresseerd is in wat er in mijn leven gebeurt (hoe saai ook!), dan is het mijn moeder wel. Als ik een presentatie of een sollicitatiegesprek heb, vind zij dat misschien nog wel spannender dan ik. Ook als ik iets heel leuks heb meegemaakt, zit ze vaak al een tijdje in spanning te wachten totdat ik thuis kom en kan vertellen hoe het was. Bovendien heeft mijn moeder altijd begrip voor de keuzes die ik maak. Ook als ik van de standaard paden afwijk, zal ze mij altijd steunen om te doen waar ik me goed bij voel. Sommige dingen zou zij misschien anders hebben aangepakt dan ik, maar ze zal haar eigen keuze nooit aan mij opdringen. Dat is iets wat ik erg in mensen kan waarderen.

3. Samen dingen ondernemen 

Toen het uit ging met mijn vorige vriend, was mijn moeder de eerste die me meesleurde naar een gezellig koffietentje. Maar ook wanneer er juist iets leuks gebeurt, zal mijn moeder als eerste in feeststemming klaarstaan om samen iets te doen. We hebben al heel wat zondagen samen in de bioscoop doorgebracht en hebben samen talloze winkels bezocht. Onze reizen met z’n tweeën naar Stockholm en vorig jaar naar New York zijn nog steeds twee mijn twee bijzonderste momenten samen. Maar ook gewoon thuis met een kop thee en een leuke serie aan kunnen we ons prima samen vermaken. Of zet ons samen op een terrasje: non-stop kletsen gegarandeerd!

moederdag moeder erica producten

4. Een voorbeeld 

Eerder schreef ik een artikel over de levenslessen die ik van mijn moeder heb geleerd. Dat zijn er heel wat, omdat mijn moeder regelmatig degene is die me bijstaat met wijze raad. Ook is mijn moeder voor mij een voorbeeld door hoe zij omgaat met de tegenslagen die ze te verwerken heeft gekregen. Ik zal niet in details treden, maar mijn moeder heeft het nodige voor haar kiezen gekregen. Desondanks is ze altijd positief ingesteld en grijpt ze elke kans aan om er het beste van te maken. Ze doet bovendien heel erg veel vrijwilligerswerk en zet zich daar ook met hart en ziel voor in. Dat is iets waar ik graag een voorbeeld aan neem.

5. Leren over beautyproducten

Van mezelf ben ik niet bepaald een beautyqueen. Sterker nog, ik smeer bijvoorbeeld pas sinds een paar maanden trouw elke avond crème op mijn gezicht. Daarvoor ging ik met mascara, foundation en de hele mikmak op mijn gezicht naar bed. Mijn moeder is wat dat betreft een beter voorbeeld. Zij maakt netjes haar gezicht schoon en weet welke producten wel en niet voor haar werken. Wat ik weet over beauty, weet ik bijna allemaal dankzij mijn moeder. Thanks mam, voor je hulp en adviezen! Ik was dan ook erg blij dat ik met mijn moeder een paar producten van Erica mocht testen. Hieronder lees je onze eerlijke mening over een paar 100% natuurlijke verzorgingsproducten van Erica.

moederdag moeder erica producten

Onze mening over de producten van Erica

Samen met mijn moeder testte ik de volgende producten (allemaal dierproefvrij en 100% natuurlijk):

De lavendel douchegel zit overigens in een gezellig Moederdagpakket samen met een zakje lavendel. Het pakket is ook in een variant met rozengeur beschikbaar.

moederdag moeder erica producten
moederdag moeder erica producten moederdagpakket

Erica lavendel douchegel

Over de Erica lavendel douchegel zijn mijn moeder en ik beide erg enthousiast. De heerlijke geur van de douchegel neemt je mee naar de Provence, net als de prachtige lila flacon. De douchegel ruikt vrij sterk en blijft ook best wel een tijdje hangen, dus je moet wel echt van lavendelgeur houden. Gelukkig zit je met die geur bij ons wel goed. Deze douchegel is dan ook door ons beide helemaal goedgekeurd.

erica magnesium olie tea tree reinigingsschuim abrikozen gezichtspeeling

Erica Tea Tree reinigingsschuim, magnesium olie & abrikozen gezichtspeeling

Het Erica Tea Tree reinigingsschuim is bedoeld om de vette en onzuivere huid te reinigen. Het ruikt, zoals de naam al doet vermoeden, naar Tea Tree. Mijn moeder was daar niet echt fan van; ik vind het zelf best lekker en fris ruiken. Verder schuimt het product inderdaad goed en vonden we beide dat je huid er zacht en fris door aanvoelt. Het is een fijn product om aan te brengen.

De Erica magnesiumolie spray heeft alleen mijn moeder getest, omdat ik (gelukkig) nooit echt last heb van spierpijn. Mijn moeder gaf alleen eerlijk aan niet echt verlichting te voelen van de pijn in haar knieën. Wel vond ze het fijn dat de spray geurloos is in tegenstelling tot veel niet-natuurlijke sprays. Ook vond ze de spray fijn in gebruik en leuk om eens te testen. Maar voor het effect ervan zou ze de Erica magnesiumolie spray dus niet snel kopen.

Ten slotte testten we allebei de Erica abrikozen gezichtspeeling met bijenwasparels. Hier zijn we beide erg over te spreken. Ik gebruik bijna nooit peelings, maar ben erg enthousiast over deze milde peeling. Hij ruikt heerlijk (naar abrikozen uiteraard!) en er zitten dus hele fijne pareltjes in die hun werk doen met het peelen. Mijn gezicht voelt na een paar keer gebruik daadwerkelijk iets zachter aan, maar vooral de geur van dit product vond ik een feestje.

Conclusie

Al met al zijn de abrikozen gezichtspeeling, het reinigingsschuim en de douchegel zeker aanraders. De magnesiumolie spray is volgens mijn moeder niet echt aan te bevelen. De andere producten zijn fijn in gebruik, ruiken heerlijk en doen voor ons echt hun werk. Leuk om zelf te gebruiken of om aan je moeder cadeau geven. Vooral de Erica abrikozen gezichtspeeling is wat ons betreft een aanrader. Dankjewel, mama, dat je de producten met mij wilde testen! Het was zo leuk om dit samen te doen en ik ben blij dat jij mijn moeder bent ♥

Wat maakt jouw moeder voor jou bijzonder? 

De producten van Erica hebben wij ontvangen om te reviewen.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 28 april 2017 op 6:13 am - Beantwoord

  Wat mooi geschreven over de band met je moeder en wat fijn dat die zo goed is. Lekker koesteren!

 2. Claire 28 april 2017 op 7:16 am - Beantwoord

  Wat heb je een mooie en bijzondere band met je moeder! Echt heel erg leuk om te lezen hoe close jullie zijn (: Wat erg dat je met al je make-up op nog ging slapen haha. Voelde dat niet vervelend? Ik ben altijd blij als alles eraf is. Leuk ook dat jullie samen de producten hebben getest. Ik ben zelf ook weg van die peeling.

  • Romy 28 april 2017 op 9:30 pm - Beantwoord

   Haha, achteraf vind ik het ook een beetje dom dat ik elke keer met make-up ging slapen. Soms kreeg ik zelfs mascaravlekken op mijn hoofdkussen, haha. Ben nu ook blij dat ik ’s avonds gewoon met een schoon gezicht naar bed ga! 😉

 3. Darina 28 april 2017 op 7:33 am - Beantwoord

  Wat heb je de band met je moeder mooi omschreven! Koester deze mooie band xx

  • Romy 28 april 2017 op 9:30 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, koesteren doe ik onze band zeker 🙂

 4. Susan 28 april 2017 op 7:51 am - Beantwoord

  Wat een mooie producten heb je mogen testen! Lief artikel ook over je moeder 🙂

 5. Lisette 28 april 2017 op 7:59 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je zo mooi schrijft over je moeder. En natuurlijk gezellig dat je de producten samen mag testen. De doucheschuim lijkt me heerlijk. Ze boft maar met zo een dochter?

  • Romy 28 april 2017 op 9:30 pm - Beantwoord

   Wat lief, je reactie! Dankjewel! Het was zeker heel gezellig om samen aan het testen te slaan 🙂

 6. Amy 28 april 2017 op 8:27 am - Beantwoord

  Wat mooi dat je zo’n hechte band hebt met je moeder en super leuk om dit samen te testen!

 7. Josephine 28 april 2017 op 8:32 am - Beantwoord

  Aw, wat een superleuke​ manier om je moeder in de schijnwerpers te zetten en samen die producten te testen! Je lijkt inderdaad erg op je moeder (tsja, ik kan toch moeilijk iets anders beweren 😉 ) , en wat leuk dat ze voor de foto ook iets roze heeft aangetrokken. 😀 Heel mooi om te lezen dat jullie zo’n goede band hebben.

  Die lavendel douchegel lijkt me wel wat. Misschien heb ik er overheen gelezen, maar waarvoor zijn de lavendelknopjes die ook in het pakket zitten? (Nee, niet om een discussie over thee of geurzakjes te starten :p, ik ben gewoon echt nieuwsgierig, want ik hou van lavendel.)

 8. Jenn 28 april 2017 op 8:48 am - Beantwoord

  Wat mooi om te lezen!

 9. Sylvia 28 april 2017 op 9:12 am - Beantwoord

  Mijn moeder is heel belangrijk voor me. Ze is half haar leven al ziek dus heel veel belangrijke moeder dochter momenten heb ik moeten missen (eerste bhtje etc) . Dus dat is sowieso niet makkelijk voor haar en mij. Maar dat compenseerde ze wel weer op meer aandacht en goede gesprekken. Ik mis haar enorm als ik met mijn gezin in het buitenland zit en bel haar dan ook elke dag even!

 10. Klaske 28 april 2017 op 10:27 am - Beantwoord

  Ik vind dat je zo lief over je moeder praat! Jullie band vond ik (toen ik jullie ontmoette, voor zover ik dat kon zien, haha) ook heel erg mooi. Hoe leuk is het dat jullie samen een review doen. Die peeling klinkt echt goed, daar ben ik heel benieuwd naar. 🙂

 11. Barbera 28 april 2017 op 10:58 am - Beantwoord

  Dank je wel dat jij mijn dochter bent. Ik had het niet beter kunnen treffen, echt waar!!

  • Romy 28 april 2017 op 9:36 pm - Beantwoord

   Haha, ja, mijn moeder trok zelfs uit zichzelf een roze jasje uit de kast 😉 Dankjewel voor je lieve reactie!
   Ik heb het voor de zekerheid nog eens nagezocht en de lavendel is te gebruiken als thee of in bijvoorbeeld een kussen of geurzakje. De discussie van mijn moeder en mij is dus inmiddels helemaal opgelost, haha.

  • Romy 28 april 2017 op 9:37 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend naar om te lezen dat je moeder al zo lang ziek is! Dat lijkt me heel heftig voor jou ook om mee te maken. Wat lief dat ze wel altijd in is voor een goed gesprek en zo mooi dat jullie zo’n bijzondere band met elkaar hebben!

  • Romy 28 april 2017 op 9:38 pm - Beantwoord

   Wat lief en mooi om te horen dat je dat ook bij de fotoshoot al merkte 🙂 Dankjewel voor je lieve reactie!

  • Romy 28 april 2017 op 9:38 pm - Beantwoord

   Zo lief! Dankjewel, mam <3

 12. Johanne 28 april 2017 op 11:04 am - Beantwoord

  Wat een mooie band hebben jullie zeg. Wat kun je goed omschrijven wat je moeder voor jou betekent. Ik weet wat mijn moeder voor me betekent, maar ik weet niet of het iets is wat ik onder woorden kan brengen. Waarom weet ik eigenlijk niet zo goed. Er is één ding dat me de laatste tijd is opgevallen en dat is dat mijn moeder mij al-tijd steunt. Wat mijn keuze ook is, zij zal altijd zeggen: doe je best Johanne! Ook al zijn het soms dingen die moeilijk zijn voor haar (zoals steeds verder weg verhuizen), ze vindt het alleen maar fantastisch dat ik die stappen neem en dat ik probeer zoveel mogelijk uit mijn leven te halen. Daarbij maakt het niet uit of ze het er mee eens is of niet.

  • Romy 28 april 2017 op 9:42 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie compliment! Wat ontzettend mooi om te lezen dat je moeder jou altijd zo steunt bij elke keuze die je maakt! Dat is zo belangrijk en ik kan me voorstellen dat het jullie band alleen maar heel erg heeft versterkt 🙂

 13. Janneke 28 april 2017 op 11:20 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je zo’n bijzondere en goede band hebt met je moeder! Leuk ook dat jullie samen de producten hebben getest. x

 14. irene 28 april 2017 op 11:35 am - Beantwoord

  Hee even een berichtje voor je moeder: Wat een topmoeder bent u! En wat is het leuk dat jullie zoveel leuke dingen samen kunnen ondernemen!

 15. Nina Simplynspecial 28 april 2017 op 12:16 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te zien dat jullie dit samen hebben getest 🙂 Een keer anders dan anders! Erica heeft hele fijne producten.

 16. Sarah 28 april 2017 op 12:56 pm - Beantwoord

  Wauw, wat gelijken jij en je moeder hard op elkaar. Heel mooi om te zien. Ook de band die jullie hebben… op de één of andere manier spat het van het scherm. Ofzo 🙂 Heel speciaal. Om voor eeuwig en altijd te koesteren. Fijn dat jullie samen zo hebben kunnen genieten van het moederdagpakket, En helemaal top dat het nog eens dierproefvrij is ook!!!

  • Romy 28 april 2017 op 9:43 pm - Beantwoord

   Namens mijn moeder: dankjewel voor je lieve reactie! Ze kreeg er spontaan blosjes van op haar wangen 🙂

 17. Lianne 28 april 2017 op 1:55 pm - Beantwoord

  Wat fijn dat je zo’n geweldige band hebt met je moeder! Ik zie mijn moeder heel weinig maar als we elkaar zien maken we er ook een gezellig dagje shoppen en beauty van. Helaas is mijn moeder de enige vrouw ter wereld die naar science fiction in plaats van vrouwenfilms kijkt, dus een bioscoopje wordt het niet gauw, maar andere dingen zijn ook leuk om te doen. Leuk dat jullie die producten samen hebben getest! Geloof me, voordat ik schoonheidsspecialiste ging doen had ik er ook 0 verstand van. Make-up van mijn gezicht halen deed ik dan nog net wel, haha! 🙂

  • Romy 28 april 2017 op 9:46 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk, zo’n dagje winkelen of make-uppen samen! En een moeder die van science fiction houdt? Wauw, die kom je inderdaad niet vaak tegen! Wat grappig! En gelukkig ben ik niet de enige die begon zonder enig verstand van make-up. Nog steeds is het best wel een ontdekkingstocht voor mij, haha, maar ik leer steeds weer iets bij 🙂

 18. Stephanie 28 april 2017 op 2:25 pm - Beantwoord

  Wat lief geschreven! 🙂
  Die producten klinken ook heel fijn, wil ik direct ook hebben hahaha

 19. Mariëlle 28 april 2017 op 2:26 pm - Beantwoord

  Naaa dit is zo lief! Wat een mooi artikel heb je er van gemaakt 🙂

 20. Charel 28 april 2017 op 2:47 pm - Beantwoord

  Meid wat leuk dit artikel! Ben helemaal fan van je schrijfstijl! <3

 21. marleen 28 april 2017 op 3:10 pm - Beantwoord

  Aaah wat lief! Ik heb ook een goede band met mijn mams! <3
  En die producten zien er heerlijk uit!

 22. Neverdullmoments 28 april 2017 op 4:18 pm - Beantwoord

  Wat een lieve blogpost! En wat leuk dat jullie de producten samen hebben getest!

 23. Margo 28 april 2017 op 7:18 pm - Beantwoord

  Wat een superlief artikel en wat een lieve foto’s van jou en je moeder! Je kan heel goed merken wat voor band jullie samen hebben. Dat is heel speciaal, koester dat <3 En heel tof om met je moeder zoiets te testen. Erica is een fijn merk!

  • Romy 28 april 2017 op 9:47 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dankjewel!

  • Romy 28 april 2017 op 9:47 pm - Beantwoord

   Zo lief! Dankjewel!

  • Romy 28 april 2017 op 9:49 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! IK ben inderdaad zo blij met onze band – echt heel waardevol en bijzonder! Het was een feestje om samen wat producten te testen 🙂

 24. Benthe 28 april 2017 op 9:24 pm - Beantwoord

  Wat een ontzettend lief artikel dit ?! Leuk om zo samen een artikel voor te bereiden ?, was heel leuk om te lezen.

  • Romy 28 april 2017 op 9:49 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Zo leuk om te horen dat je het artikel met plezier gelezen hebt 🙂

 25. wendy 28 april 2017 op 9:51 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artkel aan de fotos te zien was het voor jullie beide geslaagd , want jullie stralen allebij.
  Maar er zijn leuke fotos van jullie gemaakt, een dankje wel voor de maker die jullie heeft gefotografeerd.
  Ik hoop dat je vaker zo een leuk artikel kan maken samen met je moeder. Bedank je moeder maar voor het mee doen aan je artikel.
  Groetjes Wendy.

  • Romy 29 april 2017 op 8:20 pm - Beantwoord

   Wat een lieve en enthousiaste reactie. Ik word er helemaal blij van! Ik zal mijn moeder namens jou bedanken voor het artikel 🙂 Het was inderdaad echt een feestje om dit artikel samen te stellen.

 26. Danique 29 april 2017 op 10:40 am - Beantwoord

  Wat een superleuk artikel! Erg leuk om te lezen hoe goed de band met je moeder is.

 27. Mariska 29 april 2017 op 2:27 pm - Beantwoord

  Wat fijn dat je zo’n goede band hebt met je moeder en wat ontzettend waardevol dat je dit op deze manier vast hebt kunnen leggen. Je moeder is vast een een beetje (of heel erg) trots!

  • Romy 29 april 2017 op 8:11 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Mijn moeder was inderdaad blij verrast en heel trots toen ze het artikel las 🙂

 28. Irene 29 april 2017 op 4:37 pm - Beantwoord

  Wat mooi dat je zo’n fijne band hebt met je moeder! De liefde straalt er af! 🙂 En fijne eerlijke review ook.

 29. Mike 30 april 2017 op 12:17 am - Beantwoord

  Wat een super mooie band heb je met je moeder en wat een leuk artikel. Op de foto is echt te zien dat jullie het super leuk hebben gehad om de producten te mogen testen.

  • Romy 30 april 2017 op 7:22 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat leuk om te horen dat het echt van de foto’s afstraalt! We vonden het inderdaad erg leuk om dit samen te testen 🙂

 30. Sheila 2 mei 2017 op 2:44 pm - Beantwoord

  Mooi om te lezen dat je moeder zo belangrijk is voor je. En dat ze zo betrokken is. Met mijn moeder heb ik helaas niet zo’n band. Dat vind ik wel jammer. Het lijkt me geweldig om een moeder te hebben die écht wil weten hoe het met je gaat of vraagt hoe iets is geweest.

  • Romy 2 mei 2017 op 9:55 pm - Beantwoord

   Wat jammer om te horen dat jij niet zo’n goede band hebt met je moeder. Ik ben me er ook heel erg van bewust dat ik echt bof met mijn moeder.