Collage mooiste plekken

De 7 mooiste plekken die ik heb bezocht

 • 26 mei 2018
 • 33 Reacties
Categorieën: Op reis

Een wereldreiziger ben ik niet, maar mooie plekken heb ik zeker wel gezien in mijn leven. Ik heb misschien niet met een rugzak over mijn schouder de hele wereld ontdekt en met zeilboten langs tropische eilanden gevaren. Ook een abonnement op KLM staat nog niet op de planning, maar desondanks heb ik zeker wel prachtige stukjes van de wereld gezien. En daar wil ik vandaag eens op focussen. Geïnspireerd door een artikel van Anna zet ik de 7 mooiste plekken op een rij die ik heb gezien in mijn leven.

mooiste plekken die ik heb bezocht
 1. Sprookjesachtig Sintra. Als je mijn artikel over Sintra hebt gelezen, dan begrijp je vast wel wat deze bestemming op de eerste plaats in dit rijtje doet. Een prachtig gekleurd kasteel bovenop een berg met uitzicht over de hele bergachtige omgeving van Lissabon en dan ook nog eens midden tussen de mooie tuinen? Daardoor voelde het alsof ik me als Disney-prinses in een sprookjeswereld waande.
 2. Nieuwerwets New York. En zo gaan we van een magisch mooi kasteel naar een wereldstad aan de andere kant van de wereld: de Big Apple. Een stad die ik niet zozeer mooi vond, maar vooral heel indrukwekkend. New York is als een filmdecor met de talloze wolkenkrabbers, de vele toeterende taxi’s, de take-away-koffiecultuur die dag en nacht doorgaat en natuurlijk de Broadway-musicals die op Times Square niet te missen zijn. En niet te vergeten ook Central Park natuurlijk, waar ik daadwerkelijk de ene na de andere filmsetting kon herkennen. Een onvergetelijke ervaring die ik al twee keer mocht meemaken.
  Overigens is het wel nodig om een ESTA-aanvraag te doen om New York of een andere Amerikaanse stad te bezoeken. Gelukkig is dat niet heel ingewikkeld. Zo kun je tegenwoordig online al binnen een paar minuten een visum voor Amerika aanvragen. Daarmee houd je mooi tijd over om aan het uitstippelen van je reis te besteden.
 3. Romantisch Rome. Een openluchtmuseum maar dan in het echt, dat is hoe ik me Rome herinner. Van schattige terrasjes met geruite tafelkleedjes tot de indrukwekkende fonteinen en de overblijfselen op het Forum Romanum die ik tot dan toe alleen uit mijn lesboeken voor Latijn kende. Daarmee heeft de Italiaanse hoofdstad heeft absoluut een onuitwisbare indruk bij mij achtergelaten. Ik zou niets liever willen dan nóg een keer in mijn zomerjurk langs de oevers van de Tiber lopen en voor de camera poseren in het Colosseum onder de Italiaanse zon.
 4. Onvergetelijk Oostenrijk. Aan onze gezinsvakanties van jaren geleden naar Oostenrijk koester ik warme herinneringen. Het landschap met bergen, beekjes, grazende koeien en een strakblauwe en schone lucht is me altijd bijgebleven. Net als de kabelbanen de berg op (waar ik ooit een slipper in het ravijn verloor, maar dat terzijde!), de spannende ritten over bergweggetjes met haarspeldbochten en de geweldige rodelbanen waar ik maar al te graag nog eens als een blij kind van af zou willen gaan. Helemaal bijzonder vond ik het stuwmeer bij Kaprun. Hier was ik helaas nog voordat ik de digitale camera ontdekte, maar op internet kun je met eigen ogen zien hoe mooi dit stuwmeer is om te zien.
 5. Top Texel. Ook ons eigen land heeft mooie plekjes, waarvan Texel absoluut mijn favoriet is. Wie heeft er een tropisch eiland nodig als je ook een paar kilometer van Den Helder af een mooi eiland met prachtige stranden, talloze meeuwen, weilanden vol schapen, duinen en knusse boerderijtjes kunt vinden?! De mooiste fietstochten in eigen land kun je wat mij betreft door de Texelse duinen maken. Ook een wandeling over de heide daar geeft mij direct het gevoel helemaal zen te zijn.
 6. Schitterend Stockholm. Ooit wil ik nog meer van Zweden zien, maar ik koester in ieder geval al prachtige herinneringen aan mijn bezoekje aan de hoofdstad Stockholm met de talloze kleine eilandjes, het heldere water en de vele bruggetjes. Maar ook de Scandinavische cultuur, de vele schattige boetiekjes (hallo, Søstrene Grene!) en de fijne sfeer spreken me aan. Ik hoop dan ook nog een tweede keer naar dit mooie Scandinavische land af te reizen.
 7. Vrolijk Valencia. Ik heb sowieso iets met Spaanse steden, maar Valencia heeft me al helemaal verrast. Vooral het Turia-park in Valencia is absoluut de moeite waard. Het is een prachtige combinatie van moderne architectuur met mooie natuur. Je kunt er zelfs – als echte Nederlander – fietsen door het park. Heerlijk als het Spaanse zonnetje ook een beetje schijnt! Ook buiten het park is er in Valencia overigens genoeg te beleven, van een kleurrijke markt met vers fruit tot leuke winkelstraatjes en sinaasappelbomen. In deze stad is het zeker prima vertoeven.

Wat is de mooiste plek die jij tot nu toe hebt gezien?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 26 mei 2018 op 6:03 am - Beantwoord

  Mijn mooiste plek is Saba. Een mooi groen artistiek eiland

  • Romy 26 mei 2018 op 12:45 pm - Beantwoord

   Ik heb het even gegoogeld en wat een prachtige plek is dat inderdaad. Echt een mooi tropisch eiland met prachtige stranden ook!

 2. Darina 26 mei 2018 op 7:50 am - Beantwoord

  Prachtige plekken heb je bezocht! Mijn mooiste plek (moeilijk kiezen hoor!) is sowieso Parijs, maar ook het kunstenaarsdorp Saint Paul de Vence in Zuid-Frankrijk.

  • Romy 26 mei 2018 op 12:46 pm - Beantwoord

   Ik had al zo’n vermoeden dat Parijs jouw favoriete plek is 🙂 Dat blijft ook gewoon een mooie plek!
   Saint Paul de Vence ziet er inderdaad (in ieder geval op Google) ook prachtig uit trouwens. Wat een idyllisch dorpje!

 3. Saskia 26 mei 2018 op 7:59 am - Beantwoord

  wij gaan uiteraard bijna naar Oostenrijk en ben zo benieuwd<3
  Mijn mooiste plek is uiteraard Londen.

  • Romy 26 mei 2018 op 12:47 pm - Beantwoord

   Ja, zo leuk dat jullie bijna naar Oostenrijk gaan! Ik ben benieuwd naar al je verhalen en foto’s achteraf 🙂 En Londen blijft ook gewoon een heel toffe plek om naartoe te gaan!

 4. Anna 26 mei 2018 op 10:10 am - Beantwoord

  Oostenrijk staat ook zeker in mijn top 3! Natuurlijk heb ik een enorme liefde voor Finland (mijn tweede thuis) en ben ik echt fan van Italië! Al dat lekkere eten haha! Liefs

  • Romy 26 mei 2018 op 12:50 pm - Beantwoord

   Mooie plekken noem je op! In Italië heb ik alleen nog maar Rome gezien, maar ik zou graag een keer naar een plek met wat meer in de natuur of naar een ander leuk stadje in Italië op vakantie gaan. Het is daar volgens mij zo mooi. Naar Finland ben ik nog nooit geweest, maar ik kan me voorstellen dat dat ook een heel bijzonder land met prachtige landschappen is 🙂

 5. Maaike 26 mei 2018 op 10:40 am - Beantwoord

  Och wat een leuk artikel! En wat heb je leuke tussenkopjes gebruikt om de plekken mee aan te duiden! Lijkt mij leuk om ook eens zo’n artikel te schrijven dus ik ga m even opslaan. Ik kan namelijk niet één mooiste plek noemen. Behalve dan heel cliché: de mooiste plek is bij de liefste mensen.

 6. Lianne 26 mei 2018 op 11:33 am - Beantwoord

  Wat heb jij een mooie plekken bezocht! Ik vond New York en Rome ook zo fantastisch mooi, en laatst op Bali keek ik ook mijn ogen uit naar al die prachtige natuur! Waarschijnlijk zijn er nog heel veel prachtige plekken die de moeite waard zijn te bezoeken 🙂

  • Romy 26 mei 2018 op 12:51 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik moet zeggen dat het ook heel leuk was om dit artikel samen te stellen 🙂 Ik vind jouw eerste ingeving voor de mooiste plek ook prachtig trouwens. Je hebt eigenlijk helemaal gelijk dat de dierbare mensen om je heen een plek ook vaak al heel mooi kunnen maken, waar je ook bent.

  • Romy 26 mei 2018 op 12:52 pm - Beantwoord

   Absoluut! Er zijn altijd nieuwe mooie plekken om te ontdekken en juist dat is zo leuk! 🙂 Wat gaaf dat jij ook in New York en Rome bent geweest. Bali lijkt mij ook zo’n prachtige, bijna magische, plek!

 7. Johanne 26 mei 2018 op 12:53 pm - Beantwoord

  Veel mooie plekken heb je al bezocht! Ben van je lijstje alleen nog maar naar New York en Stockholm geweest. Sintra, Rome en Oostenrijk zijn ook plekken waar ik graag nog een keertje heen wil. Eén van de mooiste plaatsen (is niet echt een plaats, maar toch) waar ik ooit ben geweest is het eiland Islas Cíes, legt niet heel ver van de kust van Vigo (Spanje) vandaan en je waant je echt op een onbewoond eiland. Zo mooi. Maar dan met veel toeristen ;p. Gelukkig mogen er dagelijks maar zoveel mensen op het eiland komen, dus het is er nooit te druk. Sardinie vond ik ook heel mooie en ben mega fan van Italiaanse steden in Toscane (Siena, Florence).

  • Romy 27 mei 2018 op 9:33 am - Beantwoord

   Wat ziet dat eiland bij de Spaanse kust er inderdaad prachtig uit! Die stranden en het heldere water zijn op zich al mooi en het is al helemaal gaaf dat het officieel een onbewoond eiland is (of nou ja, een eiland met een beperkt aantal toeristen dus). Die Italiaanse steden zou ik ook heel graag nog eens bezoeken. Het lijkt me heerlijk om daar rond te slenteren.

 8. Shirley 26 mei 2018 op 3:02 pm - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje. Je hoeft geen wereldreiziger te zijn om mooie plekken te zien. Maar toch, als ik 1 plek moet kiezen, kies ik voor Petra in Jordanië, zo mooi en bijzonder.

  • Romy 27 mei 2018 op 9:34 am - Beantwoord

   Wat gaaf dat je in Jordanië bent geweest! Ik herinner me je blogartikel nog inderdaad. Het ziet er daar echt heel mooi uit en ik kan me voorstellen dat het alleen al vanwege de totaal andere cultuur een bijzondere plek is om eens naartoe te gaan.

 9. Marloes 26 mei 2018 op 4:29 pm - Beantwoord

  Ik ben nog nooit op Texel geweest maar ik hoor er zo veel leuks over! New York lijkt mij ook echt heel bijzonder. Rome en Stockholm ben ik ook geweest, ik zou zo graag meer van Zweden willen zien. Ik vind het lastig om een mooie plek te noemen, aangezien zo veel mooi is, haha. Maar Oost-Europa vind ik zelf echt een aanrader 🙂

  • Romy 27 mei 2018 op 9:35 am - Beantwoord

   Texel is zeker een aanrader! Je zit er redelijk snel, maar het is echt bijna een ander land. Ik krijg in ieder geval meteen een vakantiegevoel als ik op de boot naar Texel zit.
   Zo te horen heb jij ook heel wat mooie plekken gezien! Gaaf dat je Oost-Europa noemt als je mooiste bestemming! Je hoort niet vaak mensen die daarnaartoe op reis gaan, terwijl er volgens mij heel mooie plekken in Oost-Europa te ontdekken zijn.

 10. Amy 26 mei 2018 op 10:49 pm - Beantwoord

  Hee, wat leuk om Stockholm in dit lijstje terug te zien! Het is by far mijn favoriete plek op aarde en teruggaan zou ik je zeker aanraden haha! Ik wil heel graag ooit nog terug naar Zion National Park in de VS. Het is zo magisch mooi daar! <3

  • Romy 27 mei 2018 op 9:37 am - Beantwoord

   Zo’n national park in de VS lijkt mij inderdaad ook heel erg gaaf! Volgens mij kijk je je ogen uit daar. En teruggaan naar Stockholm wil ik zeker nog eens doen. Ik kan me wel voorstellen dat dat ook jouw favoriete plek op aarde is 🙂

 11. Odetta 26 mei 2018 op 11:28 pm - Beantwoord

  Barcelona, vanwege de gebouwen van Gaudi.

  • Romy 27 mei 2018 op 9:38 am - Beantwoord

   Barcelona is inderdaad ook een geweldige stad. Vooral het Gaudi-park vond ik daar zo mooi en bijzonder.

 12. Marielle 27 mei 2018 op 3:14 pm - Beantwoord

  Wat heb je al veel mooie plekken bezocht!

 13. Ik val in herhaling, maar bij mij is dat echt Zuid-Afrika, haha. Ik ben absoluut een stadsmens en geen dorpsmeisje, maar die natuur daar was echt nergens mee te vergelijken. Sintra, New York, Rome, Valencia en Stockholm heb ik al bezocht, naar Wenen wil ik ook heel graag eens 🙂

  • Romy 28 mei 2018 op 12:24 am - Beantwoord

   Wat gaaf dat je naar Zuid-Afrika bent geweest! Ik kan me voorstellen dat dat ook een geweldige bestemming is. Een safari door Zuid-Afrika lijkt mij ook geweldig. En Wenen is ook echt een mooie stad! Vooral Schloss Schönbrunn vond ik daar prachtig 🙂

 14. Nikita 28 mei 2018 op 6:52 am - Beantwoord

  Door jouw blog krijg ik echt reiszin! Je wakkert mijn verlangen om de wereld te zien aan haha. Maar de mooiste plek die ik ken is Parijs. Al had je dat wel verwacht denk ik. Die stad was zo mooi! Echt, Parijs heeft mijn hart gestolen. En op tweede plek, maar zeker niet onverdiend, staat Brugge. Ik ga al drie jaar in die stad naar school en door uitstappen en buitenschools lunchen over de middag zie ik wel het een en het ander. Maar Brugge is zo mooi!!! De gedachte dat ik er volgend jaar niet meer elke week zal zijn, doet stiekem wel pijn

  • Romy 28 mei 2018 op 8:44 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je de stad waar je nu bijna dagelijks komt een van de mooiste plekken vindt die je kent. Dat is toch een goed teken 🙂 En Parijs is inderdaad ook een prachtige stad! Ik moet zeggen dat de Franse hoofdstad ook wel in mijn top 10 staat.

 15. Anna 28 mei 2018 op 8:28 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je mijn blog nog even noemt! En wat heb je al een hoop mooie reizen mogen maken. Super gaaf dat je naar New York bent geweest! Valencia lijkt me ook een prachtige stad, daar wil ik zo graag naartoe!

  • Romy 28 mei 2018 op 9:04 pm - Beantwoord

   Jij bedankt voor de inspiratie! 🙂 Ik vond het zo leuk om over mijn mooiste bestemmingen na te denken. En Valencia is zeker een aanrader! Het is tot nu toe mijn favoriete Spaanse stad die ik heb bezocht.

 16. Hermien - KouweKleren 28 mei 2018 op 4:09 pm - Beantwoord

  Leuke lijst! Ik vind Valencia ook geweldig en zou graag meer van Oostenrijk willen zien dan Wenen, hoewel ik dat alleen al een geweldige bestemming vindt. Ook met de wijngaarden in de omgeving.

  • Romy 28 mei 2018 op 9:19 pm - Beantwoord

   Wenen is inderdaad een geweldige stad! Maar ook andere gebieden in Oostenrijk zijn prachtig. Ik vind de natuur daar zó mooi!

 17. Britt 30 mei 2018 op 9:40 am - Beantwoord

  De mooiste plek is voor mij Curaçao, maar ook Ribeauville in Bretagne was echt sprookjesachtig mooi!

  • Romy 30 mei 2018 op 11:36 pm - Beantwoord

   Curaçao lijkt mij ook zo’n geweldige plek. Daar zou ik heel graag nog eens naartoe willen. Ribbeauville heb ik net opgezocht en ziet er inderdaad schitterend uit. Wat een mooie huisjes hebben ze daar!

Recente blogs

Recept knapperige tofu in zoete saus met rijst en wokgroenten

4 januari 2023|Recepten|

Zo’n blok met tofu, wat moet je daar nu mee? Dat heb ik me ook jarenlang afgevraagd. Ik liep de tofuverpakkingen altijd straal voorbij en greep liever naar kant-en-klare vleesvervangers. Ook niets mis mee, maar met tofu kun je zoveel meer dan ik dacht. De juiste bereiding blijkt dé truc te zijn. Mede dankzij de fantastisch tofu-tips van broerlief heb ik de laatste tijd een paar tofu-toppers ontdekt. Het recept voor deze knapperige tofu móest ik delen. De tofublokjes smaken crispy, zoet, een tikkeltje kruidig en gewoon héél lekker. Een geslaagde combinatie met rijst en veel groenten!

Recept glutenvrij bananenbrood met blauwe bessen (simpel & gezond)

11 mei 2022|Recepten|

Iets lekkers op tafel hebben staan voor de lunch, is altijd goed. Maar niet altijd (lees: meestal niet) heb ik zin om daarvoor ingewikkelde bakcapriolen uit te halen. Bananenbrood is dan ook mijn favoriete bakrecept. Je mengt wat ingrediënten bij elkaar tot een beslag, giet ze in een cakevorm en hoeft dan alleen nog maar te wachten totdat de oven je oppiept. Dit glutenvrij bananenbrood met blauwe bessen is heerlijk zoet en luchtig, en ziet er door de bessen ook nog vrolijk uit. Oh ja, en je kunt er met wel 12 plakjes uit één brood lekker lang van genieten! 

Q&A antwoorden: wie is de persoon achter Vaker Vrolijk?

9 april 2017|Persoonlijk|

Heb je altijd al van mij willen weten wat mijn favoriete vakantieland is? Of wat ik wel en niet mooi vind aan mezelf? Vorige week mochten jullie mij vragen stellen voor een Q&A. Ik kreeg zoveel vragen dat ik er wel 2500 woorden over had kunnen schrijven. Hartstikke leuk! Omdat ik jullie een mega-artikel met feitjes over mij wilde besparen, heb ik een aantal leuke vragen uitgekozen. Klaar voor een toch nog best wel uitgebreid artikel? Neem een flinke slok thee, adem diep in en uit... Oké, daar komen mijn antwoorden.