Nieuwe telefoon | De investering die ik mezelf gunde

review motorola one zoom

Ik ben vast niet de enige die niet zomaar een dure aankoop doet. Dat ik dagenlang kan dubben voordat ik een paar honderd euro uitgeef, merkte ik al toen ik mijn huis aan het inrichten was. Ook toen mijn iPhone het steeds vaker liet afweten, vond ik het nog niet makkelijk om mijn zuurverdiende spaargeld aan een vervanger uit te geven. Hoe hard die vervanger ook nodig was! Maar toen ik laatst besefte dat een leven zonder batterijstress én met betere foto’s ook wat waard is, was ik om. En dus heb ik nu een gloednieuw pareltje in mijn handen liggen: de Motorola One Zoom. Klaar voor een batterijstressloze toekomst samen!

Crappy iPhones en batterijperikelen

De batterijstress is dus de reden dat ik zonder pijn in het hart afscheid nam van mijn crappy iPhone. Ik heb hem twee jaar geleden gloednieuw gekregen van mijn vorige werkgever (en vervolgens overgekocht). We waren vanaf dat moment zeker wel een tijdje beste vrienden, de iPhone en ik. Maar vorig jaar begon onze relatie wat scheurtjes te vertonen. Ook letterlijk, want door een valpartij is mijn telefoon al een tijdje van een flinke barst voorzien. Het was alsof Mr. iPhone het vanaf dat breukje liet afweten. Zit je op de fiets met 35% batterij, zet je je telefoon aan, valt hij zomaar uit. Oftewel, geen navigatie en geen mogelijkheid om iemand daarvan op de hoogte te stellen. Hoe deden mensen dat vroeger toch?

Dé foto die de emmer deed overlopen

Na verloop van tijd kreeg ik al spontane paniek als ik met “maar” 40% batterij op straat liep. Mijn oplaadkabel week geen moment van mijn zijde en ik wist inmiddels precies op welke plekken stopcontacten en USB-poorten te vinden zijn (zelfs in de bus!) om mijn telefoon van stroom te voorzien. Toen ik tijdens een dagje Leuven een foto wilde maken (mijn telefoon was net opgeladen!) en mijn telefoon ook dat te veel moeite vond, was de maat vol. “Het is best wat geld waard om je hier niet meer druk over te hoeven maken”, fluisterde iemand me in. Daar zat wat in! Daarom verklaarde ik de telefoonklopjacht voor geopend.

De zoektocht naar dé telefoon

Maar waar begin je als niet-telefoonkenner? Goed, een deel van de telefoons viel al af. Ik ben een van die mensen die liever geen € 800 voor een telefoon betaalt. Van veel technische eigenschappen heb ik de ballen verstand en ik hoef echt niet het nieuwste van het nieuwste. Zolang ik maar een beetje kan bellen, appen, mailen en de hulp van mijn persoonlijke wegwijzer Google Maps kan inschakelen, ben ik al blij. Het liefst zonder dat de batterij steeds leeg is. Mijn enige harde eis was een steengoede camera. Als mijn spiegelreflexcamera veilig thuis ligt en er opeens een spectaculaire zonsondergang te zien is, wil ik op mijn telefoon wel een mooie camera paraat hebben. In ieder geval betere camera dan op mijn oude telefoon (die lat lag overigens bijzonder laag!).

And the winner is… de Motorola One Zoom

Chinese telefoons vertrouwde ik niet vanwege de boycot, het merk van de appeltjes vond ik te prijzig en ook het prijskaartje aan veel Samsung-telefoons was me te flink. Na een uitgebreide speurtocht op het web naar de smartphones met de beste camera’s stuitte ik op de Motorola One Zoom. Vriendlief en ik testten hem uitgebreid in de winkel en waren direct fan. Deze telefoon maakte écht mooie foto’s en het prijskaartje is niet eens de helft van de nieuwste telefoon met het appeltje achterop. En dus overtuigde ik mezelf dit weekend: sommige investeringen zijn het zuurverdiende spaargeld waard. Een investering in een batterijstressvrij leven is geen slecht idee, toch?!

review motorola one zoom
review motorola one zoom
review motorola one zoom
Deze foto is zelfs drie keer ingezoomd.

Motorola One Zoom review

Hoe mijn Motorola One Zoom tot nu toe bevalt? Nogal goed! De kwaliteit van de foto’s is honderd keer beter dan ik gewend ben. De telefoon heeft 4 (!) camera’s en is zelfs bij een paar keer inzoomen nog superscherp. Bereid je dus maar voor op nog meer Pippaspam, bloemenfoto’s en misschien zelfs een verdwaalde selfie hier en daar. De vijf foto’s hierboven zijn allemaal met mijn nieuwe telefoon gemaakt en zijn onbewerkt. Wat een goede kwaliteit hè?! En ook niet onbelangrijk: na 24 uur intensief gebruik is mijn batterij nog steeds 60%. Hallelujah! Daar kan ik wel aan wennen.


Deze link is een affiliate link.

Dure aankopen doen vind ik geen makkie. Maar áls ik ze doe, voelen ze juist daardoor wel geweldig goed. Hier ga ik vast nog jarenlang plezier van hebben. Aan de barstjes zal het in ieder geval niet liggen, want mijn telefoon is al verwend met zowel een (roze!) hoesje als een glasbeschermer. De eerste barstjes blijven onze relatie dus nog lange tijd bespaard.

Wat voor telefoon heb jij?

Volg:
Deel:

44 Reacties

  1. 13 februari 2020 / 06:17

    Die foto’s zijn echt mooi! Bij mij is een goede camera ook echt een vereiste als ik een nieuwe telefoon koop. Ik gebruik namelijk alleen de camera van mijn telefoon, blijkt in de praktijk. Ik heb nog wel een andere camera, maar die gebruik ik tegenwoordig niet meer. En herkenbaar, dat je lang twijfelt over zo’n dure aankoop. Maar batterijstress is inderdaad drama en ook bij mij meestal de reden om op zoek te gaan naar een nieuwe telefoon.
    Naomi blogde over…Juffenmodus aan/uit

  2. 13 februari 2020 / 08:03

    Leuk en ik vind het ook altijd erg belangrijk dat hij goede foto’s maakt. Ik heb een LG G7 Thinq. Erg blij mee :-)

    • Romy
      Auteur
      17 februari 2020 / 23:43

      Yes, de spiegelreflex blijft ook nog altijd mijn favoriete fotografiegerei. Hoe goed mijn telefoon ook is voor snapshots, niets kan aan mijn Canon-camera tippen :)

  3. 13 februari 2020 / 08:06

    Wat maakt ‘ie mooie foto’s! Ik heb al meer dan twee naar mijn huidige Huawei, daarvoor had ik een ander model van dit merk en daarvoor vaak Samsung. Alleen gingen die telefoons altijd net na de twee jaar garantie kapot. Mijn telefoon vertoont nog geen kuren (gelukkig), maar anders vind ik Motorola na deze post wel een telefoon om te overwegen!
    Marloes blogde over…De tijd is daar: ik ben kaal

    • Romy
      Auteur
      17 februari 2020 / 23:46

      Goed om te horen dat jij met Huawei ook goede ervaringen hebt! Het blijft toch eigenlijk gek dat juist wat duurdere telefoons soms niet bepaald lang meegaan. Hopelijk heb ik van mijn Motorola ook langer plezier dan van mijn oude iPhone.

    • Romy
      Auteur
      17 februari 2020 / 23:44

      Wat goed om te horen! Ik hoop echt dat mijn batterij ook zo lang goed blijft. Dat zou ideaal zijn.

    • Romy
      Auteur
      17 februari 2020 / 23:50

      Dat doe je goed! Ik hoop ook echt dat ik een jaar of drie/vier met deze fijne nieuwe telefoon zal kunnen doen. Dat zou ideaal zijn.

    • Romy
      Auteur
      17 februari 2020 / 23:51

      Precies! Een investering in jezelf is soms best het geld waard! :)
      Haha, ik vond die foto van Pippa ook zo schattig. Ik kan de deur van de servieskast nooit opendoen zonder dat Pippa even van heel dichtbij een oogje in het zeil houdt.

  4. 13 februari 2020 / 10:07

    Fijn dat je een nieuwe telefoon hebt. Ik vind telefoons ook altijd belachelijk duur en wil er ook nooit te veel geld aan uitgeven. Toen mijn Samsung vorig jaar echt aan vervanging toe was (na vier jaar intensief gebruik), heb ik ook heel lang lopen wikken en wegen welke telefoon ik, voor een niet al te grote prijs, zou willen. Uiteindelijk ben ik voor een wat ouder model van de Iphone gegaan en daar ben ik nu al bijna een jaar heel erg tevreden mee. Niet zo duur als een gloednieuwe en misschien ook niet met de allerbeste functies, maar dat hoefde voor mij ook helemaal niet. Ik hoop gewoon dat hij sowieso nog een aantal jaar meegaat! Ik ben er in elk geval erg zuinig op.
    Prachtige foto’s maakt je nieuwe telefoon trouwens!
    Meaghan blogde over…Culinair uit eten bij Herberg de Kop van ‘t Land in Dordrecht

    • Romy
      Auteur
      17 februari 2020 / 23:50

      Slim om voor een wat ouder model van de iPhone te gaan. Dat scheelt inderdaad al flink in de kosten. Hopelijk kun jij ook nog een heel tijdje met deze telefoon vooruit.

  5. N8W8
    13 februari 2020 / 10:12

    Al jaren en jaren heb ik ook een Motorola. Nu X4.
    Hij werkt fantastisch, mooie foto’s en is makkelijk in gebruik!
    Ik heb hem nu ruim 2 jaar en nog geen krasje op het scherm.
    Tegelijk met de aanschaf van de X4 heb ik wel een siliconen hoesje bijgekocht van Motorola zelf.
    En wat ook bijzonder fijn is, hij heeft een turbo-oplader. Binnen 15 minuten zit hij voor 60 % vol.
    Screenshots maken is ook een makkie: met 3 vingers (tegelijk) op je scherm tikken en je screenshot is gemaakt.
    Geen idee of jouw toestel dat ook heeft. Ik krijg altijd complimenten over mijn foto’s, helemaal over de kleur rood, die natuurlijk wordt weergegeven en niet naar knalroze verspringt. En ik heb maar 2 camera’s op mijn toestel.
    Ergens wil ik de Motorola Razr-klaptelefoon, € 1.600,- . Heeeeel erg duur en het scherm (uitklapbaar) kan hobbels en bobbels krijgen dus ik wacht wel tot ze die problemen de wereld uit geholpen hebben én die telefoon een stuk goedkoper is.
    Ik hoop dat we veel mooie bloemen- en poezenfoto’s van je te zien krijgen!
    Dit lijkt wel een reclame maar nee, ik heb totaal geen commerciële banden of wat dan ook met Motorola.

    • Romy
      Auteur
      17 februari 2020 / 23:53

      Wat goed om te horen dat jij ook zo tevreden bent over Motorola! Dat geeft goede hoop dat ik ook lange tijd veel plezier van mijn telefoon zal hebben. Na een week ben ik er in ieder geval nog steeds onwijs blij mee.
      Dank je voor de tip voor de screenshots trouwens! Toevallig zat ik me gisteren nog af te vragen hoe je die met deze telefoon maakt, dus goed om dit te weten voor een volgende keer :)

    • Romy
      Auteur
      17 februari 2020 / 23:54

      Precies! Ik kon de kosten voor mijn telefoon daardoor ook als aftrekpost voor mijn tekstschrijfbedrijf opvoeren. Ideaal! Dat scheelt nog best veel :)

  6. 13 februari 2020 / 10:15

    Wat telefoons betreft ben ik echt een beetje simpel, haha;-) Ik heb er weinig verstand van en eigenlijk interesseert het me ook serieus niet waar ik mee bel, als ik maar kan bellen. Maar ik had op een gegeven moment hetzelfde probleem als jij, de batterij liep heel snel leeg, en dat vond ik vreselijk vervelend. Uiteindelijk heb ik voor een prikkei een ‘appeltje’ van een vriend van Andre overgenomen en daar ben ik super blij mee.
    bychristiana blogde over…7 Gouden tips voor het verzorgen van je kamerplanten

    • Romy
      Auteur
      17 februari 2020 / 23:55

      Ideaal dat je zijn telefoon kon overnemen! Inderdaad, niets zo vervelend als batterijstress. Dan kun je jezelf maar beter een nieuwe (of tweedehands) telefoon cadeau doen.

  7. 13 februari 2020 / 10:40

    Dat klinkt echt als een super toestel, Romy! Ik hou het in mijn achterhoofd voor moest ik een nieuwe willen kopen…

    Maar intussen ben ik dus nog zo’n uitzondering zonder smartphone en heb ik een paar weken terug een nieuwe batterij gekocht voor mijn 13 jaar oude basisgsm. Die begon zich qua batterij namelijk als een smartphone te gedragen ;). Nu raak ik makkelijk weer een week verder zonder opladen.
    Met dat ik 95% van mijn tijd gewoon thuis werk en de pc op mijn bureau staat met internet, zie ik niet direct veel meerwaarde aan zo’n slimme telefoon. (Behalve dat ik wellicht in mum van tijd verslaafd zou raken eraan ;)). En oké, de camera, dat lijkt me wel handig. Maar voor nu doet het aparte fototoestel het minstens even goed, alleen aan denken om het mee te nemen dus.

    • Romy
      Auteur
      18 februari 2020 / 22:50

      Wauw, al dertien jaar met dezelfde telefoon? Dat doe je goed! En eigenlijk wel heel tof dat je het nog steeds bewust zonder smartphone doet. Ik kan me best voorstellen dat in jouw geval een smartphone helemaal niet per se nodig is.

  8. 13 februari 2020 / 12:29

    Wat een toffe foto’s kun je maken met die telefoon! Ik heb nu al bijna 4 jaar een iPhone SE. Maar nu begint hij toch echt bejaard te worden hoor. Hij is niet trager dan anders ofzo, maar hij is wel heel snel leeg en dat begint irritant te worden. Later dit jaar mag ik een nieuw abonnement kiezen (heb nu simonly) en dan ga ik weer voor een abo met telefoon. Ik denk de iPhone 8.
    Simone blogde over…Ondernemerspraat #1 | Netwerkstruggles

    • Romy
      Auteur
      18 februari 2020 / 22:51

      Fijn dat je niet meer heel lang hoeft te wachten op een nieuwe telefoon. Ik ben benieuwd hoe de iPhone 8 je zal bevallen. Altijd vervelend als je telefoon het steeds meer laat afweten.

  9. 13 februari 2020 / 13:14

    Ik ben echt een Apple fan in hart en nieren maar wauw, ik ben echt onder de indruk van deze foto’s en de bijbehorende prijs van het toestel. In april loopt mijn abonnement af en ik ga maar alvast ook eens even op onderzoek uit!
    Simone blogde over…On My Mind #6

    • Romy
      Auteur
      18 februari 2020 / 22:52

      Ha wat leuk om te horen! Zelfs mijn vriend (ook een groot Apple-fan) vond de camera op mijn telefoon heel geslaagd, dus dat is een goed teken.

  10. 13 februari 2020 / 13:46

    Wauw, die foto’s zijn prachtig! Je ziet gewoon bijna geen verschil tussen je spiegelreflex camera en de camera van dit telefoontoestel. Zelf heb ik altijd een iPhone en ben ik ‘bang’ voor een ander besturingssysteem. De IOS software snap ik na al die jaren eindelijk dus overstappen zal ik niet meer zo snel doen haha
    Tamara blogde over…Duurzame jeans: zo shop je je denim milieubewust

    • Romy
      Auteur
      18 februari 2020 / 22:53

      Ik was ook een beetje bang voor de overstap naar Android, maar ik moet zeggen dat ik al binnen een dag gewend was. Het is even wat dingen uitvogelen, maar dat gaat sneller dan je denkt :)

  11. 13 februari 2020 / 14:07

    Wauw, dat zijn inderdaad mooie foto’s en voor een fijn prijsje vind ik. Zo’n nieuwe telefoon is toch altijd een grote brok geld hé? Kan me wel inbeelden dat je er blij mee bent en ‘m nu extra vaak tevoorschijn tovert voor een foto, hihi :D Ik heb een Huawei Mate 20, via mijn werk. Ik had de keuze uit 3 telefoons (ook een Iphone en een Samsung) en koos voor deze ook omwille van de camera én de batterij! Die gaat bij normaal gebruik ook 2 dagen mee en als ik heel rustig aan doe zelfs drie dagen. Echt, wat een luxe eigenlijk, haha. Ik had hiervoor ook een Iphone en na een jaar waren we ook geen al te beste vrienden meer.
    Irene blogde over…Het is hier wat stiller maar het gaat eigenlijk best goed.

    • Romy
      Auteur
      18 februari 2020 / 22:55

      Jouw telefoon klinkt ook ideaal! Wat fijn dat je batterij het zo lang volhoudt en dat je telefoon ook nog mooie foto’s maakt. Ik dacht altijd dat een iPhone je van het zou zijn, maar ik moet zeggen dat ik niet weet of ik ooit nog een iPhone zal nemen ;)

  12. Roger
    13 februari 2020 / 23:31

    Hoi, kun je ook iets vertellen over hoe foto’s in avond/weinig licht zijn?

    • Romy
      Auteur
      16 februari 2020 / 23:43

      Bij mij zijn de foto’s ook bij weinig licht nog goed, in ieder geval beter dan met de iPhone van mijn vriend. Bij heel weinig licht worden de foto’s wel wat korrelig, maar dat heb ik tot nu toe bij elke telefooncamera gehad. Maar als er nog een beetje licht is, vind ik de foto’s echt nog verrassend scherp.

    • Romy
      Auteur
      18 februari 2020 / 23:02

      Dat is nog eens leuk om te horen! Dank je! Aan plezier met deze telefoon vast geen gebrek :)

  13. 14 februari 2020 / 10:41

    Wat een prachtige foto’s zeg, wauw! En die batterijduur klinkt mij ook wel als muziek in de oren, haha. Ik vind het echt belachelijk dat iPhones zo duur zijn, zeker gezien de kwaliteit. Ik hoor veel mensen erover klagen en toch kopen ze om de twee jaar weer een nieuwe iPhone, haha. Ik denk dat je een hele goede keus hebt gemaakt! Ik heb niet zoveel ervaring met Motorola, maar ik ben wel heel enthousiast geworden door je review. Jammer inderdaad dat Samsung telefoons ook zo prijzig zijn geworden. Dat was voor mij ook de reden om de Samsung Galaxy S8 nog een jaar (of twee) langer te houden. Hij maakt mooie foto’s en de batterij is na 2 jaar nog steeds goed.
    Anna blogde over…7 x Waarom ik bloggen na 7 jaar nog steeds zo leuk vind!

    • Romy
      Auteur
      18 februari 2020 / 23:03

      Echt hè?! Ik verbaas me er ook weleens over dat mensen voor iPhones zo veel geld neerleggen, terwijl heel wat mensen klachten hebben over de batterij. Ik ben wel blij dat ik inmiddels op een ander merk ben overgestapt.
      Hopelijk kun jij ook nog even van je Samsung-telefoon genieten!

  14. Marc
    14 februari 2020 / 12:45

    Voorop gesteld, zo’n Motorola is natuurlijk een prachtige telefoon waar je ongetwijfeld heel veel plezier aan zult beleven. Maarrr toch een paar kleine opmerkingen. Die batterijstress zal uiteindelijk terugkeren helaas. Dit is het gevolg van het feit dat de huidige Li-ion batterijen na zoveel laadbeurten steeds minder zullen worden, sneller ontladen. Dit probleem geldt dus voor alle telefoons, is niet zozeer de schuld van Apple per se. Tenminste totdat er betere batterijtechnieken geintroduceerd worden. En verder ben ik bang dat je met die Moto toch een Chinees model hebt. Motorola is onderdeel van Lenovo, wat net zo Chinees is als Huwaei… Realiteit is dat het overgrote deel van de mobiele telefoons of in Chinese fabrieken worden gebouwd (Apple bijv.) of volledig Chinees zijn.

    • Romy
      Auteur
      16 februari 2020 / 23:41

      Goed dat je het zegt! Ik wist oprecht niet dat Motorola ook in Chinese handen is. Zeker iets om voor een eventuele volgende telefoon in gedachten te houden.
      Ik probeer wel om wat netter met mijn batterij om te gaan dan bij mijn vorige telefoon (pas opladen als de batterij bijna leeg is). Hopelijk helpt dat al een beetje voor de levensduur van mijn batterij (en telefoon).

  15. 14 februari 2020 / 21:11

    Wow, ziet er goed uit! Mooie telefoon en wat een goede foto’s maakt ie :-D

  16. 23 februari 2020 / 22:38

    Ik had nog nooit van jouw telefoon gehoord om eerlijk te zijn. Maar het belangrijkste is dat je er blij mee bent natuurlijk. En met vier camera’s moet hij ook wel echt goeie foto’s maken. Die foto’s zijn trouwens echt prachtig! Mijn vorige telefoon heeft ook een paar maand batterijproblemen gehad. Dus ik ken je ‘batterij-stress’ en het is heel irritant. Vooral omdat je bij ons in België ook een berichtje kan sturen naar de OV-maatschappij en zo je busrit kan betalen (voor een uurtje, dan is het afgelopen en heb je een nieuwe nodig) en ik had nog geen abonnement toen. Als je dan geen geld meehebt en je batterij is bijna leeg heb je een probleem. Ik heb hem uiteindelijk laten vervangen omdat dat beter uitkwam op dat moment en sindsdien heb ik nooit echt meer problemen gehad.

    Ik heb zelf een tijd terug ook een nieuwe telefoon gehaald en bij mij is het wel een iPhone. Ik wilde gewoon heel graag terug overstappen naar Apple omdat ik dat gewoon een heel fijn merk vind. Ik heb er natuurlijk wel veel voor gespaard en daardoor andere dingen die ik graag wilde gewoon eventjes laten schieten. Het is niet dat ik mijn geld over balken gooi en ik heb er ook wel over nagedacht. Maar ik ben niet zoals de gemiddelde Apple-fan die dan om het jaar een nieuwe telefoon wilt omdat er een nieuwe telefoon is. Ik doe met mijn iPhone tot hij kapot is. De vorige was een 5C en die heb ik ook gehad tot hij kapot was. Ik was aan het wachten op mijn bus naar huis (was toen nog schoolgaand) en ik had een duw gekregen waardoor hij op de grond is gevallen. Hele scherm in barsten natuurlijk. Hij was net een jaar oud zonder barsten dus dat deed best wel pijn. Een jaar later was hij nog eens hard gevallen en toen heeft hij het begeven. Nu heb ik een goed hoesje (met een eigen tekening op!) en een goed beschermglas. En als er daar een barstje in zit dan laat ik hem vervangen. Ik ben heel blij met mijn telefoon en dat is het belangrijkste natuurlijk. Maar ik merk wel dat ik hem de laatste tijd heel vaak links laat liggen en dat is ook iets wat me wel gelukkig maakt. Niks beter dan het offline leven, daar kan geen enkele smartphone tegenop.

    • Romy
      Auteur
      29 februari 2020 / 23:54

      Juist als je lange tijd hebt gespaard voor een telefoon, kun je er daarna enorm van genieten als je hem eindelijk in huis hebt. Tenminste, dat ervaar ik zo :)
      Wat balen dat je vorige telefoon het na die val heeft begeven. Maar gelukkig heb je inmiddels een fijne iPhone ter vervanging waar je hopelijk nog heel lang plezier van zult hebben. Naast het offline leven natuurlijk, dat inderdaad ook heel veel waard is op zich :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge