1 5 6

Net afgestudeerd? | 7x wat ik toen niet wist en later leerde

 • 17 augustus 2018
 • 31 Reacties

Alweer twee jaar geleden mocht ik mijn masterdiploma in ontvangst nemen. “Net afgestudeerd, en nu?”, was de eerste gedachte die door mijn hoofd schoot. Ik was niet alleen een masterpapiertje rijker, maar ook een flinke dosis onzekerheid. Als ik twee jaar later terugkijk, zou ik mezelf graag met terugwerkende kracht een paar lessen willen influisteren. Dit zijn 7 lessen die ik leerde sinds mijn afstuderen, maar waar ik op mijn diplomauitreiking nog geen flauw benul van had. Misschien herkenbaar voor wie ook net (of al iets langer) afgestudeerd is.

net afgestudeerd tips

De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Claire.

1. Het maakt niet uit als je niet weet wat je wilt.

Na de diploma-uitreiking voelde het best wel even raar dat mijn scriptie was ingeleverd en mijn studie er officieel op zat. En nu? Die vraag stelde ik mezelf, maar kreeg ik ook van veel mensen in mijn omgeving. Het antwoord was alleen voor mij net zo’n groot vraagteken als voor andere mensen die geïnteresseerd waren in mijn toekomstplannen. Nu pas besef ik dat het helemaal niet erg was dat ik niet precies wist wat ik wilde. Ik heb er juist veel van geleerd om gaandeweg te ontdekken wat wel en niet bij me past. Een uitgestippeld plan voor je carrière en privéleven bestaat namelijk helemaal niet.

2. Neem even rust als je net afgestudeerd bent.

Achteraf zou ik mijn afgestudeerde wel willen zeggen dat het niet nodig is om direct een baan te zoeken. Ik rolde zelf direct in een paar bijbaantjes en een onderzoeksproject om me vooral wel “nuttig” te blijven voelen. Nergens voor nodig eigenlijk! Je hebt als pas afgestudeerde net een geweldige prestatie geleverd door je diploma te behalen. Dat is wel wat vreugdedansjes, champagne en confetti waard! Als ik iets zou mogen zeggen tegen mijn pas afgestudeerde ik, dan is het dus wel om tijd voor jezelf te nemen. Maak een mooie reis, zoek een creatieve uitlaatklep of ga desnoods 2 weken Netflix kijken. Je hoeft niet direct na je laatste studiedag in een baan te rollen.

3. Houd vol met solliciteren!

Bij de een gaat solliciteren makkelijker dan bij de ander. Vaak is het een kwestie van simpelweg mazzel of pech hebben. Maar één ding heb ik wel geleerd: geef vooral niet op! Ik weet nog hoe ik vol goede moed begon met solliciteren. Ik schreef een paar brieven voor functies die “iets” te hoog gegrepen waren en zag mezelf al helemaal zitten als studieadviseur of ervaren tekstschrijver. Je raadt het al: die banen kreeg ik niet. Ik moest simpelweg nog leren solliciteren. Juist door soms fouten te maken en mezelf te blijven verbeteren, kon ik leren hoe ik het een volgende keer beter kon aanpakken. Houd dus vooral vol en verlies nooit het vertrouwen in jezelf.

4. Begin gewoon ergens.

Samenhangend met het vorige punt: als pas afgestudeerde vind je vast niet meteen een droombaan met een dito salaris. Is jou dat wel gelukt? Mazzelaar! Ik had vlak na mijn studie een paar freelance klussen en had daarnaast een werkervaringsplek waar ik welgeteld €80 per maand mee in de wacht sleepte. Nee, daar kun je inderdaad niet lekker van op vakantie gaan. Maar hé, je moet ergens beginnen en die ervaring heeft me later wel mijn eerste échte baan opgeleverd. Soms moet je eerst een stapje terug doen om daarna vooruit te komen, zowel qua werk en verantwoordelijkheden als qua salaris.

net afgestudeerd tips

5. Je eerste baan is niet altijd meteen je droombaan.

Echte bofkonten zijn de starters die in één keer hun perfecte baan vinden. Niet iedereen vindt immers meteen de baan waar hij nog jarenlang blijft werken, maar daar is niets mis mee. Ook ik besloot na iets meer dan een jaar rond te kijken naar een andere baan. Ik besefte dat een eerste baan ook een manier is om te leren wat wel en niet bij je past én om steviger in je schoenen te staan. Dus maak je zeker geen zorgen als je baan niet zo perfect is als gehoopt. Je kunt zeker nog wel een andere kant op en je steekt bovendien altijd wel iets op van een eerste baan. Ook als je niet meteen op je plek zit, komt die fijne baan uiteindelijk wel.

6. Werken is ook leuk!

Tijdens mijn studietijd leek eeuwig studeren me veel leuker dan aan het werk gaan. Maar eerlijk? Het werkzame leven bevalt me nu heel goed. Ik zou mijn pas afgestudeerde ik wel willen zeggen dat werken ook heel leuk kan zijn. Het voelt verrassend goed om een fulltime salaris binnen te harken, je mannetje te leren staan en je eigen boontjes te doppen. Bovendien leer je je hele carrière nog heel veel, dus uitgeleerd ben je zeker nog niet als je je studie hebt afgerond. Ook krijg je er meer vrijheid, (hopelijk) leuke collega’s én een fatsoenlijk koffiezetapparaat in plaats van te dure automaatthee met schuim voor terug! Het werkzame leven is zo slecht nog niet.

7. Geloof in jezelf, ook als je net afgestudeerd bent!

En ten slotte: vergeet niet om te geloven in jezelf. Na je studie zal je vast voor uitdagingen komen te staan. Misschien moet je leren jezelf te verkopen, bijvoorbeeld tijdens sollicitatiegesprekken, voorstelrondes of bij potentiële opdrachtgevers. Dat vond ik in het begin (en soms nog steeds) nogal moeilijk. Pitchen, wat is dat? Zeggen wat ik kan, waarom? En onderhandelen over salaris, dat kan toch helemaal niet? Maar bedenk je eens dat jij wel mooi een papiertje op zak hebt. Je hebt jarenlang hard gewerkt om te staan waar je nu staat. Een beetje vertrouwen in jezelf is dus zeker wel op z’n plaats. Blijf geloven in jezelf. Jij komt er wel!

Wat voor opleiding volg jij of heb jij gevolgd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Femke 17 augustus 2018 op 6:15 am - Beantwoord

  Ohhh dit is allemaal helemaal waar. Mij leek werken dan altijd weer leuker, ik had niet zo veel met studeren – zeg maar gewoon niks. Ik ben gewoon netjes binnen 4 jaar afgestudeerd, maar ik hoefde hier gelukkig niet zo veel voor te doen.. ik was altijd al liever aan het werk. Dat je niet meteen weet wat je wil en de kans heel groot is dat je niet meteen je droombaan hebt mogen mensen wel wat meer voor zich houden. Het is juist een mooie route die je naar je uiteindelijke fijne baan oplevert, waarin je heel veel leert en groeit.

  • Romy 17 augustus 2018 op 6:56 pm - Beantwoord

   Precies! Het is juist heel leerzaam en mooi dat je gaandeweg leert wat wel en niet bij je past qua werk. Ik heb vooral op persoonlijk vlak alleen al in de afgelopen twee jaar heel veel geleerd van mijn eerste baantjes. Ooit dacht ik meteen mijn droombaan te vinden, maar nu ben ik juist blij dat ik dit proces heb doorgemaakt 🙂

 2. Marije 17 augustus 2018 op 6:25 am - Beantwoord

  Begin gewoon ergens is een mooie. Ineens ligt de wereld open en komt er zoveel op je af. Zo heb ik het ook gedaan en uiteindelijk heel veel ervaring op gedaan.

  • Romy 17 augustus 2018 op 6:58 pm - Beantwoord

   Mooi om te horen dat ook jij veel hebt geleerd van gewoon ergens beginnen. Ik heb er zelf ook het meeste van geleerd door juist gaandeweg te leren wat ik wel en niet fijn vind qua werk (ook door mijn allereerste bijbaantjes net na mijn afstuderen).

 3. Darina 17 augustus 2018 op 6:31 am - Beantwoord

  Na mijn afstuderen (office management) ben ik ook begonnen en gaandeweg zoveel geleerd wat ik niet had willen missen. Momenteel werk ik alweer 14 jaar bij mijn huidige baas waar ik ook de mogelijkheid kreeg om hogerop te komen.

 4. bychristiana 17 augustus 2018 op 7:42 am - Beantwoord

  Ik herken heel veel dingen die je schrijft. Ik had het er laatst met een stagair over dat het eigenlijk heel raar is dat je rond je 17e / 18e (ik was zelf 17 toen ik mijn middelbare school diploma haalde) ‘moet’ bepalen wat je gaat studeren en welke werk-richting je eigenlijk op wilt. Ik ben na mijn studie iets totaal anders gaan doen, en ik hoor dat ook vaak van mensen van mijn leeftijd om me heen. Ik was toen zo jong en inderdaad; ik dacht dat ik wist wat ik wilde, maar wel nee. Maar ach, uiteindelijk toch wel op mijn pootjes terecht gekomen!

  • Jacqueline 17 augustus 2018 op 1:00 pm - Beantwoord

   Dat zie ik ook zoveel bij mijn oudklasgenoten, maar weinig zijn in hetzelfde werkveld gebleven.

  • Romy 17 augustus 2018 op 6:59 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat je huidige werkgever je de kans heeft gegeven om hogerop te komen! En juist die periode waarin je nog leert wat wel en niet bij je past, is heel waardevol 🙂

  • Romy 17 augustus 2018 op 7:03 pm - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Het is best lastig om al op zo’n jonge leeftijd een lastige studiekeuze te moeten maken. Ik heb zelf die keuze ook maar een beetje op gevoel gemaakt toen. Achteraf is mijn studie heel goed bevallen en wist ik zeker dat ik hier nog in verder wilde gaan, maar dan nog blijven er heel veel opties over qua werk 😉
   Wel mooi dat je na je studie juist iets heel anders bent gaan doen. Ik kan me voorstellen dat dat ook heel leerzaam kan zijn.

 5. Iris - Thebeautymagazine.nl 17 augustus 2018 op 7:47 am - Beantwoord

  Af en toe zou ik het nog wel leuk vinden om de tijd terug te draaien en weer even op school te zitten. Het was ondanks de toetsen toch wel echt heel relaxt.

  • Romy 17 augustus 2018 op 7:06 pm - Beantwoord

   Daar kan ik me ook wel in vinden. Stiekem heeft het ook wel wat om tijdens je studie steeds te weten waar je aan toe bent, bijvoorbeeld door de deadlines en tentamens. Ik vond studeren zelf ook wel echt heel fijn trouwens 🙂

 6. Anja - Minimalist Dutchie 17 augustus 2018 op 8:43 am - Beantwoord

  Als ik jongerensite zou mogen adviseren is het: dit is je beginstation, waar de reis heen gaat is echt nog onbekend. Ik ben begonnen in het toerisme maar wist vrij snel na mn diploma dat dat het niet was. Overgestapt naar voeding waar ik met veel plezier heb gewerkt, om erachter te komen dat ik echt iets wilde doen met mij gevoel voor taal en mijn creatieve kant wilde ontwikkelen. Overgestapt naar gezondheidscommunicatie om daar weer carrière te maken naar het managen ipv schrijven. En vervolgens een blog te beginnen om weer mn creatieve ei kwijt te kunnen. En dat in minder dan 15 jaar… It’s an interesting journey.

 7. Meaghan 17 augustus 2018 op 9:05 am - Beantwoord

  Wat sta je mooi op die foto’s! 🙂
  Ik ben pas net afgestudeerd (hbo-human resource management) en ik had ook meteen het gevoel dat ik mezelf nuttig moest maken en mij in een vakantiebaan moest storten of continu bezig zijn met dingen waar ik normaal niet aan toe kwam (maar die wel moeten gebeuren), tot mijn ouders en mijn vriend mij halt riepen. In september begin ik aan mijn pre-master (sociologie) aan de universiteit en daarom mocht ik echt wel mijn rust pakken. Ik had maanden lang aan een scriptie gewerkt en dat mocht echt wel beloond worden met rust. Aan het begin van mijn vakantie vond ik het lastig om stil te zitten, maar nu vind ik het heerlijk en kan ik nog twee volle weken genieten voor ik weer aan de slag ga!
  De reden dat ik een master wil gaan doen, is voornamelijk wat jij benoemd: ik heb nog geen zin om te werken en ik vind studeren erg leuk. Ik zie mijzelf nog niet fulltime aan het werk. Maar ook denk ik dat er nog veel meer potentie in mij zit en dat ik mijzelf nog verder kan ontwikkelen! Vandaar dat ik ook die meer wetenschappelijke en theoretische verdieping nog wil, na vier jaar voornamelijk praktijk. Ik ben benieuwd hoe ik hier tegenaan kijk nadat ik mijn master heb gehaald en of ik dan weer terecht kom bij deze blog om mezelf weer op weg te helpen en mezelf meer te gunnen 🙂

  • Romy 17 augustus 2018 op 7:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Met dank aan Claire voor de foto’s 🙂
   Wat goed dat je vriend en ouders je een halt toe hebben geroepen, zodat je niet meteen van je studie in allerlei baantjes bent gerold. Het is juist heel waardevol om even rust te nemen. Superfijn dat je toch van je welverdiende vakantie hebt kunnen genieten en dat nu nog twee weken kunt doen.
   Het klinkt alsof de keuze voor je master een heel goede is geweest. Ik heb zelf destijds voor een tweejarige master gekozen om min of meer dezelfde reden: ik had het idee dat ik nog genoeg kon leren en wilde liever nog even studeren dan aan het werk gaan. Daar heb ik achteraf zeker geen spijt van gehad en ik kijk nog altijd met heel veel plezier terug op mijn master. Ik wens jou ook alvast heel veel plezier toe bij je master. Maar voor nu eerst: geniet nog even lekker van je vakantie! 🙂

 8. Jessica J. 17 augustus 2018 op 9:13 am - Beantwoord

  Ohh, wat een mooi artikel. Ik ben het helemaal met je eens. Solliciteren vond ik ook echt een hel, voornamelijk omdat haast iedere werkgever iemand met ervaring wil. En als je dan gaat voor een functie onder je diploma, krijg je te horen dat je te hoog opgeleid bent. Die hoge dosis doorzettingsvermogen was heel erg nodig. 🙂
  Soms mis ik mijn studententijd wel, maar het werkende leven is uiteindelijk ook best oké. 😉

  • Romy 17 augustus 2018 op 7:17 pm - Beantwoord

   Het is precies dat inderdaad. Een baan vinden als starter is nog best een uitdaging, ook omdat bedrijven vaak verwachten van starters dat ze wel al heel lang ervaring hebben. Gelukkig is het ons allebei toch gelukt om een baan te vinden, mede door die flinke dosis doorzettingsvermogen 😉

 9. Femke 17 augustus 2018 op 10:44 am - Beantwoord

  Ik ben ontzettend blij dat ik toch een tussenjaar heb genomen, want zo heb ik me meer kunnen focussen op schrijven, ik heb meer ervaring gekregen op de werkvloer en ik heb toch een goede opleiding gevonden die mij me past. In plaats van hotel de botel naar Arnhem verhuizen voor een opleiding die ik echt zou haten maar dacht van te houden.

  • Romy 17 augustus 2018 op 7:21 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je met zo veel plezier terugkijkt op je tussenjaar. Het is heel waardevol om de tijd te nemen om te ontdekken wat wel en niet bij je past en om jezelf ook te ontwikkelen als werknemer. Dat helpt vast om straks veel bewuster en meer weloverwogen aan een opleiding of baan te beginnen 🙂

 10. Neverdullmoments 17 augustus 2018 op 11:49 am - Beantwoord

  Mooie tips, zal voor sommigen zeker rustgevend zijn om dit als eye-opener zo te lezen. Zelf ben ik eigenlijk vrij snel in een baan gerold, omdat mijn uiteindelijke studie tot docent Frans natuurlijk 1 op 1 aansluit met banen. Voordat ik begon, bleef ik nog even bij mijn bijbaan werken, heerlijk vond ik die tussenfase! Toen ik eenmaal ‘echt’ werkte, vond ik daardoor het heel leuk!

 11. Lianne 17 augustus 2018 op 12:16 pm - Beantwoord

  Dat rustiger aan doen na je diploma-uitreiking had ik misschien ook wel moeten doen. Ik had meteen een baan maar het bleek al meteen niet de goede te zijn, en in de zomerperiode was het daar enorm druk waardoor ik dus meteen – hoppa – mijn papiertje had en er tegenaan moest, soms wel twee weken aan een stuk achter elkaar. Dat had me genekt en na drie maanden was ik daar alweer gestopt. En dat voelde echt als falen. Daarbij was ik ook bezig met verhuizen naar het eerste appartementje voor mezelf en toen zat ik daar dus, werkloos en alleen. Achteraf had ik misschien toch liever een tussenjaar willen nemen om misschien te gaan reizen met Stefan, of om de baan of opleiding/cursus te vinden die wél bij me paste. Maar uiteindelijk ben ik nu ook op mijn plek gekomen. Het is inderdaad allemaal niet te plannen hoe het loopt. Ik zou ook niet weer fulltime in de schoolbanken willen zitten want dat is op het mbo echt verschrikkelijk, maar een leuke cursus of parttime opleiding zou ik nog best eens kunnen overwegen! Hopelijk wordt mijn afstudeertijd dan wel iets specialer als toen, haha!

  • Romy 17 augustus 2018 op 7:22 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat de keuze voor een baan in jouw geval iets logischer was, aangezien je met een lerarenopleiding natuurlijk direct wordt opgeleid tot docent 😉 Wat mooi dat het echte werken al snel zo goed beviel! En zo’n tussenfase lijkt me eigenlijk ook wel fijn 🙂

  • Romy 17 augustus 2018 op 7:37 pm - Beantwoord

   Ah jeetje, dat klinkt echt heel heftig! Wat een heftig begin van je werkzame leven. Ik kan me voorstellen dat je met een naar gevoel terugkijkt op die periode en dat het er flink in heeft gehakt om in die tijd tegelijkertijd een heel drukke baan te hebben én op jezelf te gaan wonen.

   Ik ben zelf direct na mijn studie met meerdere bijbaantjes begonnen op het gebied van redigeren en deed toen een onderzoeksproject voor de universiteit. Allemaal wel heel leuk om te doen, maar het was alles bij elkaar wel iets te druk. Toch kijk ik er nu met een goed gevoel op terug, omdat ik er heel veel van heb geleerd om zo een beetje van alles te “proeven” en daardoor kon ik ook daarna makkelijker aan een vaste baan komen. In die zin is iets als een bijbaantje of een tussenjaar om te ontdekken wat je echt wilt, zeker geen slecht idee. Werken kun je je hele leven nog en een jaar is niets vergeleken met een mensenleven 🙂

   Wie weet komt zo’n leuke cursus of parttime-opleiding er nog eens van. Zou superfijn zijn als je op die manier wél echt kunt genieten van een studie of cursus die goed bij je past! ❤

 12. Jacqueline 17 augustus 2018 op 1:02 pm - Beantwoord

  Ik heb mijn hbo (pedagogiek) en later master (leren & innoveren) in deeltijd gedaan, naast werk en gezin. Af en toe ben ik weleens jaloers op de ‘echte’ studenten. ?

  • Romy 17 augustus 2018 op 7:39 pm - Beantwoord

   Dat klinkt inderdaad wel als een heftige combinatie. Knap hoor, dat je je hbo en master toch allebei hebt weten af te ronden náást je werk en gezin!

 13. Lizzy 17 augustus 2018 op 1:15 pm - Beantwoord

  Dit is zo herkenbaar allemaal! Ik had zelf mijn scriptie een maand voor de deadline ingeleverd en ben toen meteen full-time gaan werken bij het bedrijf waar ik tijdens mijn master werkte. Ik had nul rust en nul tijd om eens te bedenken wat ik echt wilde. Achteraf heb ik daar ontzettend spijt van, maar uiteindelijk is alles op zijn pootjes terecht gekomen 🙂

 14. Johanne 17 augustus 2018 op 7:19 pm - Beantwoord

  Toen ik zeven jaar geleden begon te werken na mijn studie communicatie had ik ook nog geen flauw idee wat ik echt wilde. En het is precies wat je zegt: dat geeft helemaal niets! Gaandeweg kom je erachter wat je wilt en niet wilt. In mijn geval veelal wat ik niet wilde :p. Eigenlijk ben ik er nog steeds niet helemaal uit, maar dat komt allemaal wel.

  • Romy 17 augustus 2018 op 7:41 pm - Beantwoord

   Gelukkig is het allemaal uiteindelijk goed gekomen! Maar inderdaad best heftig om meteen na je studie al fulltime aan het werk te gaan. Het is soms best verleidelijk om van het een in het ander te rollen, zeker als je een baan aangeboden krijgt, terwijl even rust ook zeker niet verkeerd is 😉

  • Romy 17 augustus 2018 op 7:44 pm - Beantwoord

   Ook leren wat je vooral niet wilt, is gelukkig heel waardevol! 😉 Gelukkig staan we allebei nog aan het begin van onze carrière, dus we hebben nog meer dan genoeg tijd om precies te ontdekken wat we willen 😉 Dat komt vast nog wel!

 15. Nikita 18 augustus 2018 op 10:28 pm - Beantwoord

  Ik zal altijd diep vanbinnen student blijven en altijd willen leren. Maar dat hoeft geen ramp te zijn. Ik ga later gewoon heel vaak cursussen doen. Mijn leergierigheid is gewoon iets voor het leven. Ik ben net afgestudeerd van de middelbare en ik weet prima wat ik wil doen volgend jaar. En als dat toch niet mijn droom blijkt te zijn, zie ik dat dan nog wel. Uiteindelijk komt alles toch op zijn pootjes terecht.

  Trouwens, war betreft lief zijn voor mezelf. Ik denk dat ik gewoon in de knoop lig met mezelf. Om wie ik ben. Ik denk veel te veel na en dat is niet goed. Ik lig vooral in de knoop met het perfectionistische gedeelte van mezelf. En daarbij moest ik aan de woorden van mijn vertrouwenspersoon denken. Hij zei ooit dat mijn perfectionisme me maakt wie ik ben en dat ik dat helemaal niet moet verdringen. Dat het mij siert. Maar dat ik gewoon moet zorgen dat het me niet blokkeert. Het goeie is dat ik de afgelopen dagen lief ben geweest voor mezelf. Op tijd in mijn bed na het werk, veel lezen. Vanmorgen had ik me overslapen, en normaal zou ik vol stress naar mijn werk schieten zonder ontbijt. Vanmorgen heb ik eerst ontbeten, om daarna als de bliksem mijn tram te nemen. Eerst mijn selfcare, daarna werk!

  • Romy 19 augustus 2018 op 9:27 am - Beantwoord

   Ik geef je groot gelijk, hoor. Leren is namelijk ook heel erg leuk. Gelukkig kun je altijd cursussen volgen en mijn ervaring is dat je ook op het werk zelf nog héél veel zult leren 🙂 Gelukkig maar! Jij komt er wel, dat weet ik zeker.

   Wat goed dat je gisterochtend al een beetje lief voor jezelf kon zijn! Ik vind de uitspraak van je vertrouwenspersoon trouwens heel mooi. Perfectionisme is op zich niet alleen een slechte eigenschap, zolang het je inderdaad maar niet in de weg zit. Op naar een nieuwe dag waarin je hopelijk ook een beetje lief voor jezelf kunt zijn!

Recente blogs

Maandoverzicht januari 2017: how's life?

1 februari 2017|Persoonlijk|

How's life? Die vraag stel ik mezelf eerste dag van de nieuwe maand. Gewoon om even stil te staan bij de maand die net voorbij is. Het jaar 2017 begon voor mij met een reis naar Barcelona, maar ook met een aantal spannende veranderingen. Zo begon ik aan mijn stage en maakte ik een eerste begin met mijn doelen voor 2017. Wat is daar tot nu toe van terechtgekomen? En hoe zit het met die geheimzinnige stage? Vandaag vertel ik je er meer over.

Feestontbijt challenge | Elke dag een feestje van mijn ontbijt maken

24 februari 2021|Lifestyle, Recepten|

Voor een leuke uitdaging ben ik altijd wel in. En voor deze uitdaging al helemaal! Toen ik laatst tot mijn grote teleurstelling een akelig leeg schap zonder diepvriesmango aantrof, besloot ik er een gevalletje "omdenken" van te maken. Niet sippen dat ik een week mijn standaardontbijt van kwark met mango moest missen, maar dan maar elke dag een feestontbijt op tafel zetten. Pannenkoekjes, havermout uit de oven en kleurrijke bowls - alles kwam voorbij. Ik heb ervan genoten in elke zin van het woord. En ik laat je graag meegenieten (figuurlijk dan, hapjes nemen niet toegestaan!).