Nieuwe aankopen 4

New in | Blauwe waterkoker, roze dekbed & kringloopvondsten

 • 13 augustus 2020
 • 18 Reacties
Categorieën: Lifestyle

De afgelopen tijd deed ik een aantal leuke (online) aankopen. Een paar waren bijzonder hard nodig; een paar – ahum – ietsje minder. Zo scoorde ik voor het eerst weer een paar kringloopkoopjes, kon ik mijn kapotte waterkoker vervangen door een nieuw exemplaar en deed ik een wel heel goede vondst bij Action waar ik mijn eigen DIY-project van maakte. Kijk je mee naar mijn nieuwe en tweedehands aanwinsten?

degusto waterkoker blauw retro

Het is blauw en het is…een waterkoker!

Een nieuwe waterkoker, joehoe! In mijn artikel over mijn grootste interieurmiskopen klaagde ik over mijn roze waterkoker die na een jaar zilveren stukjes verloor. Ik luisterde naar jullie advies en ging ermee terug naar de (web)winkel. Een slimme zet blijkbaar, want ik kreeg er een nieuwe waterkoker voor terug. Oké, ik moest twee tientjes bijbetalen omdat deze ietsje duurder was. Maar dan heb je ook wat! De nieuwe waterkoker is van DeLonghi, is vrolijk blauw gekleurd, schenkt heerlijk theewater én (het belangrijkste) geeft geen zilveren stukjes af. Thee drinken is weer een feestje.

action kruidenrek bamboe
action kruidenrek
action kruidenrek bamboe

Spotgoedkoop bamboe kruidenrekje

Zag je het al shinen achter mijn waterkoker? Mijn nieuwe kruidenrekje! Een tijdje geleden kwam ik deze bamboe kruidenrekjes tegen bij Action. Ik vind kruidenrekjes altijd wel culinair en gezellig staan in de keuken en zocht al tijden zoiets. Voor een paar euro per stuk kon ik deze rekjes niet laten staan bij Action. Ik heb er twee op elkaar gestapeld en hing in een creatieve bui labels met touw om de flesjes met kruiden. Altijd fijn om te voorkomen dat je de chilipoeder met iets anders verward!

Het was overigens een helse klus om alle kruiden in de potjes te krijgen. Laten we het erop houden dat mijn gootsteen daarna één grote kleurrijke boel was. Ach, een uur bezigheidstherapie voor mij en een beetje extra gezelligheid voor de keuken! Goede deal, toch?!

dekbedovertrek blokker roze
dekbedovertrek blokker roze

Roze dekbedovertrek met bloemen

Een aankoop waar ik spontaan tegen aanliep bij Blokker, is dit dekbedovertrek. Ik zocht al lange tijd een extra dekbedovertrek en was op slag verliefd op dit pastelroze exemplaar met bloemen. Over het algemeen heb ik een zwak voor veel te dure dekbedovertrekken, zoals die van Essenza. Dat is ook meteen de reden dat ik mijn zoektocht naar een extra dekbedovertrek al eens had gestaakt. Maar wie niet zoekt, die vindt blijkbaar. Dit dekbedovertrek past namelijk helemaal in mijn straatje én in mijn budget.

Overigens hoop ik mijn slaapkamer de komende tijd nog wat meer op te leuken. De fotolijstjes die al heel lang in mijn kast liggen te verpieteren, mogen binnenkort eindelijk een plekje aan de muur krijgen. Gevuld met mooie foto’s natuurlijk (foto’s uitzoeken – nog zo’n klusje dat ik steeds uitstel!). Daarnaast wil ik in een leeg hoekje een mooie nieuwe poef neerzetten. Ik heb mijn oog laten vallen op de mooie roze poef van Goossens Wonen, maar het rieten exemplaar uit hun webshop vind ik eigenlijk ook wel heel erg mooi. Hmm, interieurkeuzes maken blijft niet mijn sterkste kant.

fbrk bordje

Leuke woonaccessoires

Verder druppelden er de afgelopen tijd een aantal vrolijke woonaccessoires binnen. Een aantal zal ik binnenkort wat uitgebreider op mijn blog laten zien. Dit leuke bordje verdient nu alvast een plekje. Het is natuurlijk één grote vrolijke boel met al die apen, felle kleuren en bloemen. Juist daarom vond ik dit bordje helemaal bij mijn stijl passen. Het plantje ernaast is trouwens ook nieuw. Ik heb mezelf beloofd dat ik binnenkort weer wat plantjes mag uitzoeken (deels omdat een paar plantjes het helaas niet wisten te redden). Daar zie ik nu al naar uit!

we fashion oudroze blouse

Kringloopvondst 1: roze blouse met stippen

Ik ben ZO blij dat ik weer een paar kringloopvondsten heb gedaan. Na maandenlang geen kringloopwinkel van binnen te hebben gezien, is het echt een cadeautje dat ik op rustige momenten (lees: zondag om 12 uur) weer naar de kringloopwinkel kan. Ik ga tegenwoordig vaak naar deze grote kringloopwinkel in Hoofddorp. Ik tikte daar de afgelopen twee keer een paar geweldige dingen op de kop. Deze prachtige blouse van WE Fashion bijvoorbeeld. Hij is oudroze met piepkleine polka dots en heeft heel schattige knoopjes. De blouse is ook nog eens gemaakt van katoen in plaats van synthetisch materiaal. Superfijn voor wat koelere zomerdagen! Voor € 3,50 was-ie van mij.

zwarte jurk dept
zwarte jurk dept

Kringloopvondst 2: zwarte jurk van DEPT

Met mijn tweede kringloopaanwinst ben ik minstens zo blij. Dat is deze zwarte jurk van het merk DEPT met heel veel vrolijke knoopjes. De jurk is voor mijn doen vrij zwart, waardoor ik eerst even twijfelde in de kringloopwinkel of ik hem wel zou meenemen. Uiteindelijk ging ik toch overstag. Gelukkig maar! De jurk staat prachtig in combinatie met een vrolijk gekleurde blazer. Hij sluit mooi aan en is ook gemaakt van katoen. Superfijn en luchtig dus voor een warme zomerdag! Binnenkort staat er een outfitpost met deze jurk op de planning, dus stay tuned. Voor de jurk betaalde ik trouwens € 5,00.

blauwe mok met bloemen

Kringloopvondst 3: blauwe mok met madeliefjes

Mijn laatste kringloopvondst was een klein koopje: deze blauwe mok met madeliefjes. Ik heb een groot zwak voor vrolijke mokken en heb ze allemaal in mijn servieskast uitgestald tussen mijn Blond Amsterdam-servies. Voor dit fleurige exemplaar kon ik nog wel een plekje in mijn kast vinden. Tja, een nieuwe waterkoker vraagt ook om een nieuwe theemok natuurlijk. Wat jij?

Wat was jouw laatste (vrolijke) aankoop?

tekst

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 13 augustus 2020 op 6:54 am - Beantwoord

  Hele mooie items! Wat fijn dat je een nieuwe waterkoker hebt. Deze is ook heel leuk. En een roze poef lijkt mij ook wel wat.

 2. Audrey 13 augustus 2020 op 9:05 am - Beantwoord

  Echt leuk, die waterkoker! Ik vind kruidenrekjes altijd heel leuk staan, maar ik heb er ook gewoon wat te veel kruiden voor, vrees ik? En dat (bij)vullen is inderdaad niet iets waar ik me op zou verheugen, haha.

 3. Naomi 13 augustus 2020 op 9:12 am - Beantwoord

  Prachtige nieuwe aanwinsten. Echt fijn dat de verkoper met je meedacht over die nieuwe waterkoker. Past trouwens ook weer goed bij je nieuwe mok;).

 4. Meaghan 13 augustus 2020 op 10:34 am - Beantwoord

  Leuke spullen heb je weer allemaal binnen! Die blauwe waterkoker is echt tof. Zo goed dat je contact hebt opgenomen met de verkoper en dat deze oplossing er kwam. Oeh dat kruidenrekje is zo leuk geworden! Ik kan me voorstellen dat het even wat werk was, maar het resultaat mag er zeker zijn! En leuk weer al die kleding van de kringloop! Ben nu al benieuwd naar de outfit artikelen! 🙂

 5. Andre 13 augustus 2020 op 10:37 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je aanwinsten, ik vind die kruidenrekjes ook leuk staan maar als je de kruiden echt wil gaan gebruiken dan kan je ze beter droog en donker wegzetten want door het licht verkleuren de kruiden snel en gaat de kwaliteit qua smaak snel achteruit. Het is maar net of je het voor sier of echt wil gebruiken. Het staat wel echt mooi.

 6. Iris 13 augustus 2020 op 12:20 pm - Beantwoord

  Leuke aankoopjes! Ik vind je dekbedovertrek ook wel echt heel mooi!

 7. Charlotte Dona 13 augustus 2020 op 1:54 pm - Beantwoord

  Wat een fantastisch leuke aankopen! Het dekbedovertrek is heel mooi en die waterkoker is ook echt mijn ding! 🙂

 8. Marloes 14 augustus 2020 op 8:19 am - Beantwoord

  Die waterkoker is echt prachtig! En ik wist niet dat ze kruidenrekjes hadden bij de Action. Wat tof. Momenteel staan al onze kruidenpotjes op een wandplank. Maar misschien dat zo’n kruidenrekje een betere oplossing is, dan staat alles wat georganiseerder.

 9. Els 14 augustus 2020 op 9:14 am - Beantwoord

  Die blauwe mok is schattig :-). Wow, en van dat dekbed ben ik helemaal fan!

 10. Hanneke 14 augustus 2020 op 10:11 am - Beantwoord

  Oei, verwarD? In tegenwoordige tijd is het toch echt ‘..met iets anders verwarT’. 😉

 11. Giovanna Jansen 14 augustus 2020 op 10:54 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je een andere waterkoker hebt en een mooie ook! Heel leuk je kruidenrekje! Ik heb er helaas veel te veel kruidenpotjes voor vrees ik… Ik weet niet hoe je de potjes hebt gevuld, maar een tip: maak van een papiertje (bijvoorbeeld zo’n vierkant memoblok papiertje) een trechtertje die steek je in het potje en zo gaat er nog maar weinig naast.

 12. Anna 14 augustus 2020 op 11:34 am - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen! Ik vind je nieuwe waterkoker echt heel erg tof. En het kruidenrekje ziet er ook zo schattig uit! Ik ben heel benieuwd naar je outfit post met het jurkje!

 13. Karin 14 augustus 2020 op 10:03 pm - Beantwoord

  Ah ik vind het ook altijd zo moeilijk om foto’s uit te zoeken… Ik heb verschillende lijsten maar ook bij mij liggen ze leeg in de kast. Leuke kringloopvondsten! Toevallig ben ik vandaag ook weer eens geweest. Heb een grote soepjurk en een katoenen tafelkleed gescoord, beide om te refashionen met de naaimachine 😀

 14. Maaike 15 augustus 2020 op 10:17 pm - Beantwoord

  Heel leuke aankopen heb je weer gevonden 😀

 15. bychristiana 16 augustus 2020 op 9:35 am - Beantwoord

  Wat goed dat je terug gegaan bent met de waterkoker en helemaal super dat je een nieuwe gekregen hebt, al dan niet met een kleine bijbetaling;-) Ik ben zelf ook nog steeds zo blij met onze SMEG waterkoker, zeker als je een echte theeleut bent, is dat zo leuk. Wij hebben bijvoorbeeld ook een (best mooi, vind ik zelf) koffie zet apparaat, terwijl andre en ik allebei nooit koffie drinken. Het koffie zet apparaat is dus alleen voor bezoek, haha! Van die waterkoker heb ik tenminste zelf nog plezier;-)

 16. Lisa Heleen 16 augustus 2020 op 9:04 pm - Beantwoord

  Aaah die blauwe waterkoker en het kruidenrekje! Super leuk beide.

 17. Anouk 18 augustus 2020 op 9:09 pm - Beantwoord

  Ik heb niet zoveel spullen gekocht, wij zijn pas getrouwd en toen hebben we superveel nieuwe spullen gekregen en over twee weken ben ik jarig. Mijn favo cadeautje was overigens ook een nieuwe waterkoker, onze vorige deed er 10 minuten over om een liter water te koken en deze kan het in twee. echt geweldig!

 18. Saskia 27 augustus 2020 op 9:14 pm - Beantwoord

  Leuke aankoopjes en tof hoor, die blauwe waterkoker<3

Recente blogs

Vrolijke anekdote | Een verrassend gesprek op een yogamatje

4 maart 2020|Persoonlijk, Positiviteit|

Nietsvermoedend liep ik afgelopen maandag de pilatesles in. Meestal is mijn binnenkomstrategie simpel: ik ga in de hoek helemaal achteraan op een matje zitten. Geen pottenkijkers. Lekker rustig. Maar dit keer liep dat even anders. Terwijl ik het laatste blauwe matje uit de kast pakte, zag ik vanuit een ooghoek een andere pilatesdeelnemer naar me glimlachen. Ze lag naast mijn vaste hoekplaatsje en ik vond dat ik het me niet kon veroorloven dit keer een ander plekje uit te zoeken. Glimlachend legde ik mijn matje naast het hare. "Hoi!", mompelde ik terug. Niet wetende dat een bijzonder gesprek zou volgen.

6x Wat ik leerde over buiten je comfortzone gaan!

26 juni 2018|Persoonlijke groei|

Je comfortzone is veilig en vertrouwd en voelt vaak fijn. Van alles binnen je comfortzone weet je immers dat je het kunt. Toch is het soms goed om dingen te doen die buiten je comfortzone liggen en die je je misschien wél angstzweet, knikkende knieën en klotsende oksels bezorgen. Ook ik heb me de afgelopen jaren gewaagd aan dingen die (soms zelfs mijlenver) buiten mijn veilige zone lagen, variërend van mijn allereerste Tinderdate tot spannende autoritten of onlangs mijn switch van baan. In dit artikel deel ik 6 lessen die ik leerde door juist de grenzen van mijn comfortzone op te zoeken.

10 leuke/grappige herinneringen aan de middelbare school

28 september 2018|Persoonlijk|

Voor mijn gevoel is mijn diploma-uitreiking op de middelbare school hooguit 2 jaar geleden. En in werkelijkheid? Tja, dan is het toch echt al een sprong van 7 jaar terug in de tijd dat ik mijn felbegeerde vwo-diploma in ontvangst nam. Gelukkig kon ik me laatst alsnog even in de wereld van een middelbare scholier wanen tijdens een werkafspraak met mijn oude decaan. Tientallen leuke, vrolijke en grappige herinneringen schoten door mijn hoofd. Daarom in dit artikel 10 middelbare-schoolmomenten waar ik met een glimlach aan terugdenk. Welke herken jij?