nieuw11 1 1

New in! | Gele jas, streepjestrui & plantenkind

 • 11 november 2019
 • 30 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Ik ben zo iemand die vaak één specifiek item in haar hoofd heeft en daar dan het hele internet voor afspeurt. Zo blij als een kind ben ik als ik daadwerkelijk iets vind dat op het idee uit mijn hoofd lijkt. De afgelopen maanden kocht ik een aantal felbegeerde items, zoals dé okergele winterjas die ik zo graag wilde. Ook vond ik de prachtige streepjestrui waar ik al een tijdje naar op zoek was en tikte ik (alweer) een nieuwe plantenaanwinst op de kop, die stiekem totaal ongepland in mijn winkelmand belandde.

voorraadblikken lidl

Blauwe voorraadblikken van Lidl

Ben ik zo’n huismu(t)s die vol trots haar nieuwe voorraadblikken laat zien? Yep, blijkbaar wel! Deze felgekleurde blikken wisten direct mijn hart te stelen toen ik bij Lidl rondliep om boodschappen te doen. Levensgevaarlijk zijn de non-food-bakken bij Lidl. Mede door die bakken ben ik inmiddels onder andere een roze mixer en een fruitschaal rijker, die ik overigens beide toevallig wel echt nodig had. Dit keer bleef ik dus bij de voorraadblikken iets te lang kijken. Deze blauwe blikken passen perfect bij de rest van mijn servieskast en komen goed van pas voor mijn speculaasjes. Vond ik twee legitieme redenen om ze mee te nemen!

ikea peperomia polybotyra

Een nieuw plantenkindje

Waar ik ooit de plantenafdeling bij Ikea straal voorbijliep, kon ik het afgelopen weekend niet laten een kijkje te nemen tussen alle groene moois. De plant op de foto is de Peperomia Polybotrya en is familie van de pannenkoekenplant (mijn lievelingsplant). Ik vind het een schatje en ben nu al blij met mijn nieuwe plantenkindje. Hopelijk gaat hij het net zo goed doen als mijn gezellige pannenkoekenplant. Nu nog een mooie plantenpot op de kop tikken bij de kringloopwinkel, zodat hij beter tot zijn recht komt.

ansichtkaarten hortus botanicus leiden

Wenskaarten van de Hortus Botanicus

Toen ik laatst met Iris aan het shooten was bij de botanische tuin in Leiden, trok het rek met prachtige wenskaarten in de winkel bij ons allebei de aandacht. Ik koop eigenlijk nooit wenskaarten, omdat ik mijn kaarten altijd zelf maak. Maar bij het zien van deze mooie kaarten kreeg ik acuut allerlei goede (vond ik zelf!) ideeën over ingelijste kaarten aan de muur. Ik rekende de bovenstaande drie kaarten af en ben nu volop aan het brainstormen waar ik deze leuke kaarten als een drieluik ga ophangen.

okergele winterjas louche

Dé okergele winterjas

De okergele winterjas mocht in mijn Blije Lijstje al zijn entree maken op mijn blog. Ik kon het alleen niet laten de jas ook nog op de foto te laten zien. Deze week volgt een outfitpost op mijn blog, maar de jas is ook liggend op een flatlay al een plaatje, al zeg ik het zelf. Ik vind de kleur geweldig en ben zo blij dat ik – na heel lang twijfelen en zelfs wat aanmoedigende woorden van onder andere een collega – de jas toch heb besteld. Het is precies de vrolijke, maar toch zakelijke en warme jas die ik zocht. Hopelijk heb ik er nog vele winters plezier van.

geruite sjaal c&a

Een nieuwe sjaal voor bij de jas

Aangezien ik welgeteld één sjaal heb en die ook nog eens lilakleurig is, vond ik dat bij mijn nieuwe jas ook een nieuwe sjaal hoorde. Een lila sjaal met een okergele jas leek me niet de meest flatteuze combinatie. Een geruite sjaal in warme kleuren past dan een stuk beter. Dolblij ben ik met dit betaalbare exemplaar van C&A. Past precies, staat mooi en is lekker warm. Voor mij geen koude nek deze winter.

rood oranje gestreepte trui
rood oranje gestreepte trui
Met de groetjes van Pippa – ook fan van deze trui!

Oranje-rood-wit gestreepte trui

Omdat mijn winkelmandje bij C&A toch al gevuld was met de sjaal, besloot ik ook een kijkje te nemen tussen de truien. Ik zocht voor de winter een nieuwe écht warme trui die ook mooi genoeg is om naar mijn werk aan te trekken. Bij het zien van deze vrolijke gestreepte trui stopte ik acuut met scrollen. Dit was ‘m! De trui komt uit de duurzame collectie van C&A, is lekker vrolijk (zo zie ik truien graag!) en ook nog eens heerlijk warm. Enige nadeel is dat hij nogal kriebelt, maar een beetje kriebel in mijn nek heb ik graag over voor deze leuke trui. Wie mooi wil zijn, moet blijkbaar pijn jeuk lijden. Een beetje dan!

Heb jij de laatste tijd nog leuke kleding voor de winter gekocht?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 11 november 2019 op 6:36 am - Beantwoord

  De jas vind ik heel mooi! Ik hou van okergeel. En het plantje vind ik ook erg leuk, daar ga ik eens naar kijken bij het tuincentrum.

 2. Edith-Sofia 11 november 2019 op 6:59 am - Beantwoord

  Oh heel herkenbaar! Ik heb bij de Lidl ook al heel wat spulletjes bij de non-food afdeling gekocht. Soms nodig, soms totaal niet, maar vond ik het gewoon leuk. Kleine cactussen bijvoorbeeld. Wat een mooie combi je nieuwe jas en sjaal, love it!

  • Romy 12 november 2019 op 10:54 pm - Beantwoord

   Dank je! En leuk om te horen dat jij ook regelmatig slaagt voor non-foodproducten bij Lidl! Die bakken met spullen blijven gewoon heel leuk én verleidelijk.

 3. Saskia 11 november 2019 op 7:18 am - Beantwoord

  Leuke nieuwe aankoopjes! Hou altijd zo van de sfeer die je foto’s uitstraalt <3 Altijd een feestje om naar te kijken.
  Fijne nieuwe week lieve Romy!

  • Romy 12 november 2019 op 10:54 pm - Beantwoord

   Wat een lief compliment! Dank je wel! <3
   Voor jou ook een mooie week!

 4. Naomi 11 november 2019 op 8:13 am - Beantwoord

  Prachtige aankopen. Ik blijf het zo leuk vinden om te zien dat je alles wat je koopt echt ‘jou’ is. En nee hoor, je bent niet de enige die voorraadblikken trots wil showen. Bij mij gaat alles wat non-food is (oké, toegegeven, extreem lekkere food ook;)) rechtstreeks via de app naar m’n zusje ter keuring;).

  • Romy 12 november 2019 op 10:55 pm - Beantwoord

   Haha, heerlijk toch om je nieuwe aankopen zo snel mogelijk even met iemand te delen! Ik geniet daar ook van. Gelukkig vindt mijn vriend het ook niet erg om elk nieuwe plantje te moeten bewonderen 😉
   Leuk om te horen dat je de aankopen echt ‘mij’ vindt. Ik vind het ook altijd een sport om iets in de winkel te vinden dat helemaal past bij wat ik in mijn hoofd heb.

 5. Anouk 11 november 2019 op 9:05 am - Beantwoord

  Ik heb laatst bij de kringloop een geweldige donkergroene herfstjas gescoord, zo blij mee. Die bakken bij de lidl zijn inderdaad levensgevaarlijk, er ligt vaak zoveel leuks.

  • Romy 12 november 2019 op 10:56 pm - Beantwoord

   Wat tof, een donkergroene jas! Ook een prachtige kleur, vind ik, zeker in combinatie met jouw haarkleur 🙂

 6. Audrey 11 november 2019 op 9:17 am - Beantwoord

  Die jas is zoooo tof! En die voorraadblikken ook. Het is maar goed dat ik die non-food-bakken altijd mijd.

 7. Meaghan 11 november 2019 op 9:37 am - Beantwoord

  Hele leuke aankopen heb je weer gedaan! Wat goed dat je toch die mooie jas hebt gekocht. Als ik die zie denk ik ook dat hij helemaal Romy is! De sjaal die je erbij hebt gekocht matcht ook wel goed. En ook die voorraadblikken vind ik heel leuk. Zelf heb ik nog geen nieuwe winterkleding gekocht, omdat ik vorig jaar al best veel heb ingeslagen. Ik heb hooguit nog een extra warme trui nodig.

  • Romy 12 november 2019 op 10:57 pm - Beantwoord

   Ik ben ook zo blij dat ik de jas uiteindelijk toch maar heb besteld. Ik heb er nu al zo veel plezier aan beleefd, zeker sinds ik er een bijpassende sjaal bij heb 🙂
   Hopelijk kun jij ook nog slagen voor een warme trui. Altijd fijn om er daar een paar van te hebben liggen voor als het echt koud wordt!

 8. Mariska 11 november 2019 op 10:00 am - Beantwoord

  Die voorraadblikken zijn inderdaad wel heel erg leuk! Zo jammer dat er geen Lidl hier in de buurt is 🙁 mis het wel vanaf mijn oude dorp.

 9. Ilona Wielinga 11 november 2019 op 10:21 am - Beantwoord

  Ik heb zelf ook een gele winterjas, en ik hou er van. Die voorraadblikken zijn trouwens ook echt wel heel erg leuk!

  • Romy 12 november 2019 op 10:58 pm - Beantwoord

   Superleuk dat jouw winterjas ook geel is! Zo’n toffe kleur, vind ik. En weer eens wat anders dan anders!

 10. Marije 11 november 2019 op 10:23 am - Beantwoord

  Mooie jas en leuk in combi met de sjaal.

 11. Giovanna Jansen 11 november 2019 op 11:01 am - Beantwoord

  Wat een leuke nieuwe aanwinsten! De jas had ik al op een foto bij je aan gezien, staat je erg mooi! Ook je trui is erg mooi.
  Ik heb laatst, online een nieuwe vest en matching gympen gekocht, beide met een streepje roze erin, heel blij mee.

  • Romy 12 november 2019 op 10:59 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Zeker met die jas ben ik ook heel erg blij.
   Wat leuk dat jij nu de trotse eigenaar van een nieuw vest en gympen bent. Alleen al dat streepje roze klinkt goed 🙂

 12. Lianne 11 november 2019 op 11:07 am - Beantwoord

  Die jas staat je erg goed! Fijn dat je er blij mee bent 🙂 Ik heb nog geen winteraankopen gedaan, omdat ik een beetje op mijn uitgaven moest letten. Toch kan ik ook wel een nieuwe wintergarderobe gebruiken!

  • Romy 12 november 2019 op 11:00 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Hopelijk kun jij binnenkort ook toch nog wat leuke items voor je wintergarderobe scoren. Wie weet kun je tweedehands nog iets moois voor weinig geld op de kop tikken 🙂

 13. Suzanne 11 november 2019 op 11:53 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen! Ik heb de afgelopen tijd weinig geshopt, maar als ik naar mijn rekening kijk, lijkt dat wel… Veel cadeautjes al aan het inslaan voor de feestdagen!

  • Romy 12 november 2019 op 11:00 pm - Beantwoord

   Ook leuk natuurlijk, cadeautjes scoren voor anderen! Leuk dat je al volop aan het kerstshoppen bent 🙂

 14. Hermien - KouweKleren 11 november 2019 op 12:24 pm - Beantwoord

  Plantjes, altijd leuk! Geef deze neit te veel water (een keer per week een espressokopje is genoeg) dan zal ‘ie zeker floreren.

  • Romy 12 november 2019 op 11:01 pm - Beantwoord

   Dank je voor de tip! Dat ga ik in gedachten houden bij mijn plantverzorgingsroutine. Ik heb tot nu toe helaas eerder de neiging planten te veel dan te weinig water te geven…

 15. Josephine 11 november 2019 op 9:30 pm - Beantwoord

  Dag Romy,

  Regelmatig lees ik jouw posten, altijd prachtig verzorgd met heel veel goede tips en wijsheden.
  Bij deze post geniet ik om al jou nieuwe aankopen te zien. Nu lees ik dat de mooie en lekkere
  warme trui een beetje kriebelt en dat probleempje is heel snel op te lossen.

  Je stopt de trui in een plastic zak in de vriezer en laat het daar 24 uur liggen. Het klinkt
  misschien wat vreemd maar nu kriebelt de trui NIET meer. En ik denk dat je best blij bent met deze TIP.

  Lieve groet,
  Josephine

  • Romy 12 november 2019 op 11:03 pm - Beantwoord

   Wat een ontzettend handige tip om het kriebelen van de trui tegen te gaan. Onwijs bedankt! Dat ga ik zeker proberen dit weekend 🙂 Ik ben heel benieuwd.
   Ook bedankt voor je mooie compliment trouwens. Daar werd ik dan weer vrolijk van.

 16. Amy 11 november 2019 op 9:53 pm - Beantwoord

  Die trui is écht een Romy trui, zo te zien! Je jas is ook een hele goede aankoop, benieuwd naar de outfit post. Ik heb zelf afgelopen weekend een groen bloesje gekocht en een okergeel vest. Eigenlijk moet ik nog een echt dikke winterjas hebben, want ik hoopte dat die van de afgelopen jaren nog mee kon maar hij is gisteren kapot gegaan (en was al een keer gerepareerd). Dus ik ga maar even rond kijken! 🙂

  • Romy 12 november 2019 op 11:04 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Jouw aankopen van dit weekend klinken ook erg leuk trouwens. Zowel groen als okergeel zal jou ongetwijfeld prachtig staan. Hopelijk kun je ook een mooie nieuwe winterjas op de kop tikken. Altijd jammer als een fijne jas kapot gaat.

 17. Nikita 13 november 2019 op 10:14 am - Beantwoord

  Toffe aankopen! Bij alles kan ik alleen maar denken ‘Ja hoor, dit is Romy’. Die jas is echt geweldig. Ik ga trouwens binnenkort ook op jassenjacht. Mijn jas gaat al vier jaar mee, maar de rits begint te haperen. Ik kreeg ‘m ooit van een buurmeisje en hij is zwart, maar wel lekker warm. Maar ik denk dat ik nu op zoek ga naar een kleurrijker exemplaar. Dus we will see welke het wordt. Ik moet wel zeggen dat ik okergeel echt wel ben gaan waarderen door jouw blog trouwens. Vroeger was ik niet zo’n fan van die kleur, geen idee waarom. Maar nu ben ik erdoor geprikkeld en ik vond een lange tijd geleden een okergeel shirt met een tekst op die ik geweldig vond. En toen kwam ik op m’n werk en zei mijn collega ook dat die kleur me echt goed staat. Dus happy me. Al is mijn eigen mening natuurlijk wel de belangrijkste. Ik heb wel laatst een trui gekocht, toevallig ook bij C&A en toevallig ook gestreept. Ik maak geen grapje haha. Maar de mijne is wit met donkerblauw. En heel fluffy. Ik was een beetje bang dat het model me niet zou staan, maar ik heb hem op dit moment aan en hij is zo fijn! Zo geen spijt van die aankoop. Verder heb ik ook een heel schattig hoesje van Stitch (van Disney) gehaald voor mijn telefoon. Dus mijn telefoon is beschermd nu, en in mijn geval is dat een must #onhandig

  • Romy 20 november 2019 op 10:11 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je de aankopen echt bij mij vindt passen. En heel tof dat je op jassenjacht gaat voor een meer kleurrijk exemplaar. Dat kan ik niet anders dan heel hard aanmoedigen natuurlijk 😉 Ik ben benieuwd welke het wordt. Wie weet kom je met een okergeel exemplaar terug. Een prachtige kleur, die ik – net als jij – ook de afgelopen tijd steeds meer ben gaan waarderen.
   Je nieuwe trui klinkt trouwens ook geweldig. Streepjes zijn altijd goed en blauw met wit is ook een heel mooie kleurencombinatie.

Recente blogs

Origineel kerstcadeau: 36 leuke cadeau-ideeën voor onder de kerstboom

28 november 2022|Lifestyle|

De winkels staan er alweer vol mee: kitscherige kerstballen, wijnflessen en standaard kerstpakketten met van die blauwaderkaas waar je zelf ook helemaal niets aan vindt. Een kerstcadeau geven is leuk, maar zelf kijk ik liever wat verder dan de standaard ideeën die de gemiddelde winkel je voorschotelt. In langs duizenden producten op bol.com scrollen heb ik zelf ook nooit zo'n zin. Dus maakte ik voor mezelf - en voor jou - een lijstje met cadeau-ideeën die je misschien nog niet vorig jaar (en dat jaar ervoor) al had gegeven. Dit zijn 36 opties voor een wél origineel kerstcadeau.

Thuiskantoor inrichten | 21 items voor een sfeervolle werkkamer

7 november 2023|Interieur|

Eén van mijn favoriete onderdelen van ons verhuisavontuur is dat ik straks een heuse werkkamer heb. Geen plek aan de eettafel met 23 kabels meer, maar een apart thuiskantoor met een eigen deur. Wat een luxe! De muren zijn alvast van een terra cotta en roze kleur voorzien, waardoor ik me zelfs zonder vloer en meubels al helemaal thuis voel op mijn nieuwe schrijfstek. Maar nóg leuker vind ik het om te fantaseren over mijn thuiskantoor inrichten. Wegdromen bij hoe het er straks met meubels, vazen, Nijntje-etuis, vogelposters en meer van dat uitziet. Ik neem je graag mee in mijn thuiskantoor-moodboard met 21 items in romantische stijl die op mijn kantoor-wishlist staan.

Meer zelfcompassie (zelfs als je even baalt van jezelf) – 9 tips

22 februari 2024|Zelfliefde, Persoonlijke groei|

Hoe vaak betrap jij jezelf erop dat je een berg aan zelfkritiek over jezelf heen stort? Hoe vaak focus jij op dingen die je niet aanspreken in je spiegelbeeld? Hoe vaak zit jij er vier uur later nog mee dat je baas die ene tekst van jouw hand écht ondermaats vond? Zelfcompassie is het tegenovergestelde van jezelf een (onterechte) trap na geven. Maar ja, zelfcompassie klinkt meteen zo gezapig en met een hoog jezelf-pamperen-met-een-maskertje-en-chocola-gehalte. Nee hoor, echte zelfcompassie gaat daar niet over. En zelfcompassie is ook nog eens heel belangrijk. Voor je levensplezier, voor je zelfvertrouwen én om juist je fouten onder ogen te komen. Dit zijn 9 tips die mij helpen om meer zelfcompassie te voelen.