aankopen20

New in! | Tweedehands kleding, Ikea-vondst & bijzondere kaarten

 • 2 april 2020
 • 29 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Van uitgebreid shoppen is het de laatste tijd uiteraard niet gekomen. Wel heb ik tussen de bedrijven door een paar geweldig leuke dingen (online) gekocht. Zo scoorde ik nog vóór de coronacrisis een paar nieuwe kledingkoopjes bij de kringloopwinkel en tikte ik het allerschattigste koffiekopje ooit op de kop. Ook kwam ik in de Ikea-webshop een aankoop van € 2,- tegen die nu al dé life-hack van het jaar bleek. En ik scoorde een paar mooie interieuritems voor een nieuw project. Kijk je mee naar mijn nieuwste aankopen?

kopje met rozen

Tweedehands koffiekopje

Oh wat verlang ik naar de tijd dat ik weer kan kringloopshoppen! Totdat het zover is, geniet ik maar extra van de kringloopkoopjes die al in mijn huis staan te pronken. Nog vóór alle coronamaatregelen ging ik een laatste keer naar de kringloopwinkel. Daar kocht ik onder andere dit schattige koffiekopje met roos. Is het niet een plaatje? Hij zou zo in mijn oma’s servieskast kunnen staan, maar staat nu dus bij mij als echte blikvanger in mijn nachtkastje te schitteren.

jurk met bloemen en kant

Tweedehands jurk met bloemen

Ook tweedehands scoorde ik dit mooie pastelroze zomerjurkje. Aangezien ik een groot zwak heb voor kant en ruches, kon ik dit jurkje onmogelijk voorbijlopen. Het bleek precies te passen en moest voor de prijs van maar € 3,00 absoluut mee naar huis. Echt een plaatje vind ik de jurk met de prachtige bloemen, het kant en de lieve pastelroze tint. Het zomerweer laat dan misschien nog een tijdje op zich wachten, maar met een vest eroverheen heb ik dit jurkje toch al een paar keer kunnen aantrekken.

jasje met vogels

Tweedehands jasje met vogels

Mijn laatste kringloopvondst van vóór de hele coronasituatie is dit leuke flinterdunne jasje. Warme armen krijg je er zeker niet van op een frisse dag, maar warm werd ik wel van het mooie printje. Ik werd er zelfs een beetje verliefd op. De vogels, de takjes, de vrolijke kleuren… ja, dit is echt zo’n jasje dat ik met liefde op een neutrale top of jurk draag.

fotolijstjes ribba ikea

Ikea-fotolijstje

Of ik drie fotolijstjes bij Ikea heb besteld? Nee hoor, het zijn er tien (!) geworden. Ik heb namelijk grootse plannen en wil in mijn slaapkamer heel wat fotolijstjes aan de muur ophangen. Bij Ikea klikte ik daarom enthousiast op de winkelwagenknop bij deze zwarte en goudkleurige fotolijstjes. Met een flinke stapel lijstjes tot gevolg dus! Nu alleen nog bepalen wat ik er precies in ga doen, zodat ik daarna een mooi plan voor mijn gallery wall kan maken.

new in kaarten

Ansichtkaarten voor in de fotolijstjes

Met de inhoud van mijn fotolijstjes gaat het ook helemaal goed komen. Toen ik voor een jarige vriendin online een paar knutselspullen bestelde, wisten ook twee ansichtkaarten al snel hun weg naar mijn winkelmandje te vinden. Het werden deze Hollandse kaart en een dromerige kaart van een meisje met rood haar. De kaart van Holland doet mij denken aan Amsterdam en de vele bijzondere (leuke en minder leuke) dingen die ik daar heb meegemaakt. De rechterkaart staat voor mij voor blijven doorgaan en altijd groots dromen, zelfs als er een hele berg voor je ligt. Dat het meisje op de kaart ook rood haar heeft, maakte de kaart extra toepasselijk.

Deze twee kaarten krijgen dan ook een speciaal plekje in mijn gallery wall. Nu de rest van de lijstjes nog zien te vullen met foto’s en mooie betekenisvolle dingen.

ikea spiegel op nachtkastje

Staande spiegel

Mijn Ikea-bestelling begon allemaal met nieuwe nachtkastjes (die ik je morgen uitgebreid laat zien, woohoo!), maar uiteraard bleef het daar niet bij. Als je toch aan het bestellen bent… Zo zocht ik ook de mooie houten spiegel uit die je op de foto hierboven ziet. Die kon meteen een plekje krijgen op mijn nachtkastje dus!

ikea telefoonhouder bamboe

De ultieme Ikea-aankoop van € 2,-

En een van mijn meest handige Ikea-aankopen ooit is dit simpele ding. Kostte me maar € 2,- en is dat geld dubbel en dwars waard! Het is een telefoonhouder waarin ik mijn telefoon voortaan tijdens werktijd kan neerzetten. Scheelt heel wat keren mijn nek buigen om weer te kunnen kijken naar een notificatie. En ook heel handig als ik aan het videobellen ben of iets op mijn telefoon wil kijken. Heb ik mooi mijn handen vrij voor andere dingen! Ik ben fan. En ben dat vast nog lange tijd wel.

Zo zie je maar: soms kun je voor € 2,- levensveranderende spullen kopen. Of nou ja, overdrijven is ook een kunst natuurlijk… 😉

Heb jij de afgelopen weken nog (online) iets leuks gekocht?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 2 april 2020 op 7:41 am - Beantwoord

  Wauw, die spiegel is prachtig! En die printjes van jouw tweedehands kleding, zo leuk!

  • chucky1012 2 april 2020 op 7:50 am - Beantwoord

   Prachtige aankopen had je gedaan in het Zweedse woonwarenhuis!
   Vooral de fotolijsten….

   Xoxo

 2. Anna 2 april 2020 op 7:49 am - Beantwoord

  Wat een mooie spullen Romy! Dat jasje, die mok en zelfs het telefoonstandaardje! Haha, super leuk! Ik heb zelf ook weer zin om tweedehands te gaan shoppen, maar zodra het weer kan zal het dan ook extra leuk zijn! Liefs

 3. Naomi 2 april 2020 op 8:09 am - Beantwoord

  Stuk voor stuk prachtige items, maar favoriet bij mij is het jasje. Echt heel mooi! Die telefoonstandaard lijkt me een handig ding.

 4. Audrey 2 april 2020 op 8:53 am - Beantwoord

  Leuke aanwinsten! Ik ging niet eens zo vaak naar de kringloopwinkel, maar ik heb er ook echt weer zin in. Zeker een van de eerste dingen die ik straks ga doen als alles voorbij is.

  Ik heb heel weinig gekocht de laatste tijd. Ik ben alleen deze week gezwicht voor een boeken-bestelling. Deels om te lezen, en deels wat creatieve boeken. Altijd goed, toch?

  • Romy 14 april 2020 op 11:45 pm - Beantwoord

   Oeh leuk hoor! Ik ben heel benieuwd naar de creatieve boeken én natuurlijk naar de creatieve dingen die je ermee gaat maken 🙂

 5. bychristiana 2 april 2020 op 9:13 am - Beantwoord

  Haha, die telefoonhouder is echt geniaal. Die ga ik onthouden! Verder ben ik heel erg benieuwd naar je gallerywall natuurlijk! Ik heb toevallig vorige week een heel mooi nieuwe lamp voor op de slaapkamer gekocht bij Westwing now;-)

 6. Daenelia 2 april 2020 op 9:25 am - Beantwoord

  Hmmm… misschien inspireert je me wel om Romy-proof illustraties te maken voor fotolijstjes. Om uit te printen. Hmmm. Jemig jij inspireert me iedere keer! My muse!

  • Romy 14 april 2020 op 11:45 pm - Beantwoord

   Ha, nu ben ik natuurlijk héél benieuwd naar het resultaat van de illustraties 🙂

 7. Meaghan 2 april 2020 op 9:45 am - Beantwoord

  Leuke spulletjes hoor! Fijn om nieuwe dingen in huis te hebben en jezelf nieuwe kledingstukken te gunnen. Ik vind vooral dat jasje met vogels leuk!

 8. Darina 2 april 2020 op 11:07 am - Beantwoord

  Wat een mooie spullen. Het jasje vind ik echt geweldig!

 9. Tamara 2 april 2020 op 12:08 pm - Beantwoord

  Dat houdertje van de Ikea is zo handig inderdaad! Ik gebruik hem in huis altijd en moet eerlijk bekennen dat het zelfs in de koffer mee op reis gaat. Ik ben erg benieuwd wat je gaat doen met die 10 fotolijstjes!

  • Romy 14 april 2020 op 11:47 pm - Beantwoord

   Haha, leuk om te horen dat jij net zo gek bent op dat telefoonhoudertje als ik. Dat zijn nog eens twee heel goed bestede euro’s 🙂

 10. Kimberley 2 april 2020 op 12:17 pm - Beantwoord

  Ik vind het vogeljasje, de staande spiegel en de telefoonhouder het tofst! Dat jasje zou fantastisch staan op een roodkleurig jurkje, maar ook op een spijkerbroek, echt heel handig. En ja, je armen worden er niet warm van, maar fashion! 😉 En die lamp die je naast je spiegel hebt staan is ook al tof (ookal had je ‘m al, haha).

 11. Rosanne 2 april 2020 op 1:18 pm - Beantwoord

  Ik vind die spiegel echt heel mooi! En dat jasje met die vogels, geweldig!

 12. Mariska 2 april 2020 op 3:31 pm - Beantwoord

  Ja ik heb die standaard ook gezien bij Ikea en twijfelde steeds om hem mee te nemen. Hij is inderdaad wel erg handig en het geld niet.

 13. Simone 2 april 2020 op 4:21 pm - Beantwoord

  Die telefoonhouder van de Ikea staat ook nog op mijn lijstje, maar ik ben niet zo erg van online shoppen (tenzij noodzakelijk). Dus ik wacht nog wel even tot ik weer naar de Ikea kan haha! En dat met die fotolijstjes, brengt me ook tot een leuk idee. Alvast bedankt dus daarvoor 🙂

  • Romy 14 april 2020 op 11:48 pm - Beantwoord

   Oeh leuk om te horen! Ik ben heel benieuwd naar jouw plannen met fotolijstjes. Wat betreft de telefoonhouder, inderdaad wel handig om daarmee te wachten totdat je weer bij Ikea langs kunt gaan. De bezorgkosten van Ikea staan anders helaas niet helemaal in verhouding tot de telefoonhouder, vrees ik 😉

 14. Wendy 2 april 2020 op 5:54 pm - Beantwoord

  Hahaha, toevallig voelde ik vandaag voor het eerst het gemis van iets-om-mijn-telefoon-in-te-zetten-tijdens-het-bellen, dus fijn om te zien dat zo’n simpel plankje van 2 euro al volstaat om dat probleem op te lossen. 🙂

  • Romy 14 april 2020 op 11:48 pm - Beantwoord

   Haha, voor dat soort issues is deze houder inderdaad dé oplossing – en dat voor maar 2 euro 🙂

 15. zwartraafje 2 april 2020 op 6:38 pm - Beantwoord

  Ik spotte een Forever Friends beertje in je nachtkastje. Die ben ik op mijn 9 jaar beginnen sparen en eigenlijk heb ik er nog steeds een zwak voor. Een aantal van mijn pluche beren zijn dan ook doorheen het huis verspreid. Momenteel zit er ook eentje op de vensterbank aan het raam zodat voorwandelende kinderen een extra beer kunnen spotten tijdens hun berenjacht. Vlak ernaast staat het blauwe beertje dat ik bij mijn geboorte cadeau kreeg. Ik vind het altijd enorm fijn om jouw tweedehandse vondsten te bewonderen. Zo fijn dat je telkens opnieuw heel wat fijne dingen tegenkomt. Ik ben in deze periode weer wat extra kaarten aan het verzenden en vermits ik vond dat we nu best wel wat vrolijke kaarten konden gebruiken die meteen een glimlach op je gezicht toveren zodra je ze ziet bestelde ik er een aantal bij Studio Schatkist. Mocht je hen nog niet kennen is het misschien eens de moeite om hun aanbod te bewonderen. Leuke notitieblokjes, stickers, inpakpapier, kaartjes, … ik vermoed dat jij net als ik nog vrolijker zal worden van hun leuke prints.

 16. Simone 3 april 2020 op 10:23 am - Beantwoord

  Wat ben jij toch goed in de leukste spulletjes bij elkaar verzamelen, love it!

 17. Tamara 3 april 2020 op 11:50 am - Beantwoord

  Ik vind die spiegel echt geniaal, heb die nog nooit zien staan in de Ikea. En totaal irrelevant: maar ik ben ook gek op die eenvoudige retro lamp die erbij staat. Ik zou echt graag eens jouw huis helemaal willen zien!

 18. Saskia 3 april 2020 op 12:17 pm - Beantwoord

  Grappig die telefoonhouder. Van al dat video bellen tegenwoordig krijg ik bij m’n handen ;’)

 19. Iris 3 april 2020 op 3:21 pm - Beantwoord

  Leuk, ik vind dat vestje van New look heel leuk, lekker lente-achtig!

 20. Hermien - KouweKleren 4 april 2020 op 10:50 am - Beantwoord

  Wauw, die Ikea-telefoonhouder vind ik echt een lifehack met al dat videobellen van nu. En hij is nog mooi ook! Ik raak stiekem wel benieuwd naar een overzicht van al jouw tweedehands jurkjes en jasjes. Volgens mij heb je echt een waanzinnige collectie inmiddels. Of gaat er ook wel eens wat de deur weer uit?

 21. Dana 5 april 2020 op 4:42 pm - Beantwoord

  Hele leuke spullen heb je gescoord! Ik vind dat jasje met vogeltjes print echt geweldig, een item dat ik zelf ook zo dragen 🙂

 22. Maaike 7 april 2020 op 9:58 pm - Beantwoord

  Je bent echt goed in leuke dingen kopen. Heel toffe items weer <3

 23. Giovanna Jansen 9 april 2020 op 8:45 am - Beantwoord

  Wat een prachtige jurk zeg!! Wat leuk dat je een gallery wall gaat maken, ben heel benieuwd. En wat handig die telefoonstandaard, ik zit altijd te hannesen tijdens videobellen (van je afhouden en lamme armen krijgen, of tegen een stapel boeken overeind proberen te houden…)

Recente blogs

28 jaar op de teller

25 mei 2021|Persoonlijk|

Terwijl ik dit typ, staat rechts van me de taart die ik uit alle macht (tot vanavond) probeer te weerstaan. Links van me staat een fleurig cadeautasje van mijn ouders. Bart heeft al aangekondigd dat zijn "aanhangwagen vol cadeaus" (grapjas!) straks aankomt en de thuisbezorgbestelling bij het restaurant op de hoek is al geplaatst. Dat alles kan maar één ding betekenen: ik ben jarig. 28 jaar staat er dit keer op de teller. Opnieuw zonder feestje, kringgesprekken en uitgebreid familiebezoek. Maar wel een typisch introverte verjaardag waar ik enorm van ga genieten.

5x Welke wijze raad heb ik geleerd van mijn broers?

26 november 2018|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Toen ik bijna twee jaar oud was, kwamen er in een klap twee jongens in mijn leven bij. Mijn broers! Vroeger kon ik ze regelmatig achter het behang plakken. Vaak waren er daarbij snoepjes en speelgoed en (later!) puberhormonen in het spel. Maar inmiddels ben ik - wat puberhormonen armer - vooral heel blij dat ik ben opgegroeid met twee geweldig leuke jongens die ik toevallig mijn broers mag noemen. Bovendien hebben ze me regelmatig wijze lessen geleerd en bleek hun mannenvisie soms meer dan welkom. Dit zijn dan ook 5 wijze lessen die ik heb geleerd van mijn broers.

Blij Lijstje #23 | Harry in de diepvries & het tandpasta-effect

29 april 2020|Persoonlijk|

De afgelopen weken gebeurden er weer genoeg dingen die goed waren voor een glimlach. Zo barstte ik in lachen uit door een binnenpretje over ene Harry, liet ik mijn vriend een uitdaging aangaan en ontdekte ik wat de term 'tandpasta-effect' precies inhoudt. Daarnaast deed ik een jarige een hele lading pindakaas cadeau én trakteerde ik mezelf op een veel te dure vega-snack. Al die fijne momenten (en meer) heb ik weer verzameld in dit Blije Lijstje.