New in! | Xenos-bestelling, plantenpotten & decoratiespul

Stiekem ben ik helemaal niet zo’n online shopper. Vaak haak ik tijdens het online rondneuzen al snel af en laat ik mijn volgegooide winkelmandje toch maar voor wat het is. Toch werd er laatst een Xenos-pakketje bij mij bezorgd. Ik bestelde daar een Moederdagcadeau en kon het niet laten meteen wat andere woonaccessoires in mijn mandje te mikken. En dat was niet het enige – oeps! – er belandden nog vóór corona ook een paar Action-accessoires in mijn mandje. Tijd voor een mini-shoplog om je mijn bescheiden lijstje met aankopen te laten zien.

Gouden fotolijstje

Lekker kitsch is dit fotolijstje zeker, maar onwijs mooi vind ik het ook. Ik had mijn oog er al maanden geleden op laten vallen en mocht het van mezelf nu eindelijk bestellen. Het lijstje kost maar € 5, maar ik vind het er zo chic uitzien. Zie het eens shinen in mijn open kast! Nu alleen nog het standaard plaatje met tijgers vervangen door een mooie foto. Eens zien of dat me eerder lukt dan het vervangen van de batterijen in mijn klokjes die nu al een jaar standaard op tien over tien staan…

Potjes voor mijn Groene Kneusjes

Verder vond ik het de hoogste tijd om mijn nieuwste plantjes uit mijn Groene Kneusjes Box een goed onderkomen (oftewel: een vrolijk plantenpotje) te geven. Alweer een tijdje geleden waren mijn vriend en ik al vroeg in de ochtend in het tuincentrum te vinden om zonder drukte nieuwe plantenpotjes en manden te kunnen scoren. Al mijn niet-zo-kneuzige kneusjes hebben inmiddels een vrolijk potje of een mooie mand gekregen. Vooral het gele potje vind ik geweldig, maar ook met de grijze mand en de goed groeiende dieffenbachia die daarin staat ben ik nogal in mijn nopjes.

Het scheve plantenmandje

Aangezien mijn plantenfamilie maar blijft groeien, bestelde ik bij Xenos nog een extra mandje om weer een plant in kwijt te kunnen. Beetje jammer dat het mandje haast zo scheef was als de Toren van Pisa. Ook Pippa was er niet over te spreken, zoals je ziet. Xenos moest vast gedacht hebben “Kneuzige plantjes horen thuis in een kneuzig potje”. Gelukkig heeft mijn vriend het mandje zonder al te grof geweld inmiddels weer enigszins in vorm gekregen. Kan ik er toch nog een plantje in kwijt.

Oud-Hollandse theedoeken

Verder toverde ik uit de grote Xenos-doos deze Delfts blauwe theedoeken tevoorschijn. Die had ik hard nodig, maar ik zou ik niet zijn als ik ze wel in een bepaalde kleurencombinatie wilde hebben. Je raadt het al: die waren online nergens te vinden, tenzij ik € 20,- voor twee doeken zou neertellen. Gaat me een beetje te ver voor doeken waarmee je alleen maar je vaat droog maakt! Gelukkig slaagde ik bij Xenos toch nog met deze twee oud-Hollandse theedoeken. Staan heel gezellig op mijn theedoekenladder én doen goed hun werk. Dat laatst is natuurlijk, naast het patroontje, óók heel belangrijk…

Hippe kaarshouders voor een prikkie

Verder kocht ik een hele tijd terug bij Action (nog voor corona) twee nieuwe waxinelichthouders van rotan. Ik vind ze zo leuk! De laatste tijd ben ik helemaal gek op alles van riet, rotan en andere natuurlijke materialen. Deze houders passen dan ook perfect in mijn straatje. Ze staan nu in mijn vensterbank, maar ik denk dat ik ze binnenkort een plekje op tafel ga geven. Moet ik alleen nog een mooi dienblad voor erbij zien te vinden!

Een fotolijst voor…?

Tijdens datzelfde Action-bezoekje kocht ik ook een grote fotolijst. Fotolijsten zoeken vind ik dus nog best lastig, zeker voor een fijn prijsje (en al helemaal als een Ikea-bezoekje even niet lukt). Wat een mazzel dat ik bij Action deze lijst tegen het rechthoekige lijf liep! Best een mooi en stijlvol ding en precies de juiste maat. Wat ik in de lijst ga stoppen, kan ik nog niet laten zien. Dat is namelijk een verrassing voor iemand die dit artikel waarschijnlijk ook leest. Mooi wordt het in ieder geval!

Dé hartjesblouse

Ten slotte deed ik mezelf via Vinted deze hartjesblouse van Fabienne Chapot cadeau. Een tweedehands exemplaar, maar wel zo goed als nieuw én – het allerbelangrijkste – onwijs mooi. Ik ben er enorm blij mee en heb er ook al veel leuke reacties op gekregen. In dit outfitartikel kon je de blouse al wat uitgebreider bewonderen, mocht je benieuwd zijn hoe hij staat.

Verder bestonden mijn aankopen de laatste tijd eigenlijk alleen maar uit supermarktspul, broodnodige badkamerspullen en cadeautjes voor andere mensen. Ook hard nodig! Valt best mee met mijn uitgaven in coronatijd, toch?! Moet ik alleen Vinted maar even laten voor wat het is, voordat er nog meer mooie Fabienne Chapot-items in mijn mandje belanden…

Wat was jouw laatste leuke aankoop voor jezelf?

Volg:
Deel:

18 Reacties

 1. 14 mei 2020 / 08:56

  Stuk voor stuk weer prachtige aankopen. En zo te zien doen je groene kneusjes het heel goed.
  Mijn laatste aankoop is op dit moment onderweg naar de locatie waar ik het straks af kan halen: kunstplanten voor in de vensterbank. Helemaal blij mee!
  Naomi blogde over…‘Ik weet niet wat ik moet zeggen…’

 2. 14 mei 2020 / 09:27

  Ik ben net als jij niet zo’n online shopper, maar ik heb de laatste tijd toch wel wat geshopt hier en daar. Net als jij had ik niet genoeg potjes voor alle Groene Kneusjes die ik kreeg. Dus de plantjes waren goedkoop, maar ik heb toch een klein kapitaal uitgegeven aan bijbehorende potjes. Ik heb waaaaaanzinnig leuke gevonden bij Intratuin en Dille en Kamille (allebei online besteld). Ook bij beide winkels een heel leuke gele gekocht waar ik echt direct verliefd op was.
  Audrey blogde over…Recept: zelf vegan loempia’s uit de oven maken

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 15:02

   Oh jee, na het lezen van jouw comment krijg ik ook acuut zin om eens in de webshop van Dille en Kamille rond te kijken. Voor de potjes, maar ook voor alle andere leuke dingen die ze verkopen.
   Heel herkenbaar trouwens van de dure potjes! Voor je het weet heb je drie keer zo veel aan potjes uitgegeven als aan planten ;)

 3. 14 mei 2020 / 09:46

  Dat gouden kadertje vind ik echt super mooi! Dat zou ik zelf ook kopen als ik het hier in de winkel zou tegen komen. Ik hou wel van een beetje kitsch maar ik vind het bij dit nog meevallen ;) En het prentje dat er in zit is op zich ook al tof dus het zou niet zo’n ramp zijn als je er geen foto in stopt :p
  Irene blogde over…22 vragen aan 22 vrouwen • Nikita

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 15:01

   Hihi, dat vond ik ook! Het prentje is al zo leuk dat het lijstje zonder foto niet eens zou misstaan.

 4. N8W8
  14 mei 2020 / 11:32

  Tip: doe in de plantenmand een (oud) bord of (oude) schotel.
  Het voordeel is dat je mand door het gewicht van bord/schotel rechter op blijft staan én het aller grootste voordeel is dat als je water geeft/morst het op het bord terechtkomt en niet direct op het plastic in de mand want na verloop van tijd gaat het plastic toch doorlekken en kunnen je mooie spullen ongezien toch waterschade krijgen wat je misschien niet direct in de gaten hebt.
  Neem voor je het bord aanschaft eerst de diameter onderin van je plantenmand op. Het moet niet te strak tegen de mand aan zitten!

  Leuk die theedoeken, passen mooi bij je pannenlappen!
  Ik heb jaren geleden ook thee- en handdoeken bij Xenos gekocht, weliswaar met een ander dessin, ze hadden er toen ook bijpassende schorten bij.

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 14:59

   Wat een goede tip van die oude schotel! Dank je wel! Dat ga ik zeker eens proberen! alleen al handig om de mand weer recht te krijgen :)

 5. 14 mei 2020 / 13:13

  Mooie plantenpotten heb je gekocht! Die vaas op de eerste foto vind ik ook super trouwens, hoewel die geloof ik niet nieuw is. Mooi sjiek fotolijstje!
  Mijn laatste leuke aankopen waren (o.a.) een paar mooie houten fotolijstjes van Ikea. Geïnspireerd door jouw blog een paar weken geleden over bestellen bij Ikea, waarbij het volgens mij als eerste ging over de telefoonstandaard (die kocht ik trouwens ook ;-)). Ondertussen met de houten lijstjes een mooie gallery wall gemaakt in onze computerkamer. :)
  Giovanna Jansen blogde over…Als je graag een boek wilt schrijven, maar dit al heel lang uitstelt…

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 14:58

   Hihi, leuk dat je ook die houten standaard voor je telefoon hebt gekocht! Hopelijk bevalt hij goed. Je reactie doet me eraan denken dat ik ook snel met mijn gallery wall aan de slag moet gaan. Het is hoog tijd nu de lijstjes alweer een tijdje leeg in de voorraadkast liggen ;)

 6. 14 mei 2020 / 15:02

  Haha, dat mandje;-) Gelukkig kon hij nog wat opgeknapt worden! Owwww, ik vind het ook zo belangrijk dat theedoeken goed ‘ werken’. Ik heb wel eens theedoeken gehad die helemaal geen vocht opnamen, ook niet na een wasmachinebeurt. Even denken, het laatste wat ik voor mezelf gekocht heb? Volgens mij was dat het kunstgras voor in de tuin, haha, is eigenlijk meer voor ons alle drie (Sketch is ook dol op gras, ik denk niet dat het haar veel uitmaakt of het echt of nep is;-))
  bychristiana blogde over…Jo Malone geurkaars Wild fig & cassis (groen, houtig en fruitig!)

 7. 14 mei 2020 / 16:10

  Leuke items heb je gevonden!
  Wat mijn laatste aankoop was? Niet heel bijzonder. Een korte zwangerschapsbroek voor een prikkie om met mooi weer de laatste weken te kunnen genieten.
  Deze maand heb ik een no-buy welke ik tot nu toe goed weet vol te houden!
  Voor de maand juni staat er wel wat op het lijstje, een online cursus die LifebyRosie verzorgd. :)
  Jessica blogde over…Financien

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 14:55

   Wat tof dat je de cursus van Life by Rosie wilt gaan volgen! Ik volg haar op Instagram en las er laatst iets over. Lijkt me echt een heel waardevolle cursus :)

 8. 14 mei 2020 / 21:51

  Aah wat een leuke dingetjes heb je onlangs gekocht. Ik vind die gele plantenpot ook mooi!! Ik heb onlangs eigenlijk niets gekocht maar ik ga komende zaterdag even boeken voor mezelf kopen. Ben over 11 dagen jarig en groot feest wordt het helaas niet. Dus ik trakteer mezelf op iets leuks.

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2020 / 14:02

   Goed idee om jezelf een paar mooie boeken cadeau te doen! Een leuk cadeautje voor jezelf!
   Trouwens, volgens mij zijn we op dezelfde dag jarig. 25 mei is ook mijn verjaardag :)

 9. Danielle
  14 mei 2020 / 22:14

  Wauw mooie aankopen! Ik ben ook gek op dat riet/rotan. Gisteren bij de Blokker een heel mooi dienblad gekocht, met een rand van bamboe/riet/zo’n natuurlijk materiaal, of wat het ook is haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge