nieuw 9 1

New in! | Xenos-bestelling, plantenpotten & decoratiespul

 • 14 mei 2020
 • 18 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Stiekem ben ik helemaal niet zo’n online shopper. Vaak haak ik tijdens het online rondneuzen al snel af en laat ik mijn volgegooide winkelmandje toch maar voor wat het is. Toch werd er laatst een Xenos-pakketje bij mij bezorgd. Ik bestelde daar een Moederdagcadeau en kon het niet laten meteen wat andere woonaccessoires in mijn mandje te mikken. En dat was niet het enige – oeps! – er belandden nog vóór corona ook een paar Action-accessoires in mijn mandje. Tijd voor een mini-shoplog om je mijn bescheiden lijstje met aankopen te laten zien.

Gouden fotolijstje

Lekker kitsch is dit fotolijstje zeker, maar onwijs mooi vind ik het ook. Ik had mijn oog er al maanden geleden op laten vallen en mocht het van mezelf nu eindelijk bestellen. Het lijstje kost maar € 5, maar ik vind het er zo chic uitzien. Zie het eens shinen in mijn open kast! Nu alleen nog het standaard plaatje met tijgers vervangen door een mooie foto. Eens zien of dat me eerder lukt dan het vervangen van de batterijen in mijn klokjes die nu al een jaar standaard op tien over tien staan…

Potjes voor mijn Groene Kneusjes

Verder vond ik het de hoogste tijd om mijn nieuwste plantjes uit mijn Groene Kneusjes Box een goed onderkomen (oftewel: een vrolijk plantenpotje) te geven. Alweer een tijdje geleden waren mijn vriend en ik al vroeg in de ochtend in het tuincentrum te vinden om zonder drukte nieuwe plantenpotjes en manden te kunnen scoren. Al mijn niet-zo-kneuzige kneusjes hebben inmiddels een vrolijk potje of een mooie mand gekregen. Vooral het gele potje vind ik geweldig, maar ook met de grijze mand en de goed groeiende dieffenbachia die daarin staat ben ik nogal in mijn nopjes.

Het scheve plantenmandje

Aangezien mijn plantenfamilie maar blijft groeien, bestelde ik bij Xenos nog een extra mandje om weer een plant in kwijt te kunnen. Beetje jammer dat het mandje haast zo scheef was als de Toren van Pisa. Ook Pippa was er niet over te spreken, zoals je ziet. Xenos moest vast gedacht hebben “Kneuzige plantjes horen thuis in een kneuzig potje”. Gelukkig heeft mijn vriend het mandje zonder al te grof geweld inmiddels weer enigszins in vorm gekregen. Kan ik er toch nog een plantje in kwijt.

Oud-Hollandse theedoeken

Verder toverde ik uit de grote Xenos-doos deze Delfts blauwe theedoeken tevoorschijn. Die had ik hard nodig, maar ik zou ik niet zijn als ik ze wel in een bepaalde kleurencombinatie wilde hebben. Je raadt het al: die waren online nergens te vinden, tenzij ik € 20,- voor twee doeken zou neertellen. Gaat me een beetje te ver voor doeken waarmee je alleen maar je vaat droog maakt! Gelukkig slaagde ik bij Xenos toch nog met deze twee oud-Hollandse theedoeken. Staan heel gezellig op mijn theedoekenladder én doen goed hun werk. Dat laatst is natuurlijk, naast het patroontje, óók heel belangrijk…

Hippe kaarshouders voor een prikkie

Verder kocht ik een hele tijd terug bij Action (nog voor corona) twee nieuwe waxinelichthouders van rotan. Ik vind ze zo leuk! De laatste tijd ben ik helemaal gek op alles van riet, rotan en andere natuurlijke materialen. Deze houders passen dan ook perfect in mijn straatje. Ze staan nu in mijn vensterbank, maar ik denk dat ik ze binnenkort een plekje op tafel ga geven. Moet ik alleen nog een mooi dienblad voor erbij zien te vinden!

Een fotolijst voor…?

Tijdens datzelfde Action-bezoekje kocht ik ook een grote fotolijst. Fotolijsten zoeken vind ik dus nog best lastig, zeker voor een fijn prijsje (en al helemaal als een Ikea-bezoekje even niet lukt). Wat een mazzel dat ik bij Action deze lijst tegen het rechthoekige lijf liep! Best een mooi en stijlvol ding en precies de juiste maat. Wat ik in de lijst ga stoppen, kan ik nog niet laten zien. Dat is namelijk een verrassing voor iemand die dit artikel waarschijnlijk ook leest. Mooi wordt het in ieder geval!

Dé hartjesblouse

Ten slotte deed ik mezelf via Vinted deze hartjesblouse van Fabienne Chapot cadeau. Een tweedehands exemplaar, maar wel zo goed als nieuw én – het allerbelangrijkste – onwijs mooi. Ik ben er enorm blij mee en heb er ook al veel leuke reacties op gekregen. In dit outfitartikel kon je de blouse al wat uitgebreider bewonderen, mocht je benieuwd zijn hoe hij staat.

Verder bestonden mijn aankopen de laatste tijd eigenlijk alleen maar uit supermarktspul, broodnodige badkamerspullen en cadeautjes voor andere mensen. Ook hard nodig! Valt best mee met mijn uitgaven in coronatijd, toch?! Moet ik alleen Vinted maar even laten voor wat het is, voordat er nog meer mooie Fabienne Chapot-items in mijn mandje belanden…

Wat was jouw laatste leuke aankoop voor jezelf?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 14 mei 2020 op 6:54 am - Beantwoord

  Hele leuke items. Ik ben ook fan van rotan en heb al inmiddels de nodige accessoires aangeschaft. Blijft een heel mooi materiaal.

 2. Naomi 14 mei 2020 op 8:56 am - Beantwoord

  Stuk voor stuk weer prachtige aankopen. En zo te zien doen je groene kneusjes het heel goed.
  Mijn laatste aankoop is op dit moment onderweg naar de locatie waar ik het straks af kan halen: kunstplanten voor in de vensterbank. Helemaal blij mee!

 3. Audrey 14 mei 2020 op 9:27 am - Beantwoord

  Ik ben net als jij niet zo’n online shopper, maar ik heb de laatste tijd toch wel wat geshopt hier en daar. Net als jij had ik niet genoeg potjes voor alle Groene Kneusjes die ik kreeg. Dus de plantjes waren goedkoop, maar ik heb toch een klein kapitaal uitgegeven aan bijbehorende potjes. Ik heb waaaaaanzinnig leuke gevonden bij Intratuin en Dille en Kamille (allebei online besteld). Ook bij beide winkels een heel leuke gele gekocht waar ik echt direct verliefd op was.

  • Romy 23 mei 2020 op 3:02 pm - Beantwoord

   Oh jee, na het lezen van jouw comment krijg ik ook acuut zin om eens in de webshop van Dille en Kamille rond te kijken. Voor de potjes, maar ook voor alle andere leuke dingen die ze verkopen.
   Heel herkenbaar trouwens van de dure potjes! Voor je het weet heb je drie keer zo veel aan potjes uitgegeven als aan planten 😉

 4. Irene 14 mei 2020 op 9:46 am - Beantwoord

  Dat gouden kadertje vind ik echt super mooi! Dat zou ik zelf ook kopen als ik het hier in de winkel zou tegen komen. Ik hou wel van een beetje kitsch maar ik vind het bij dit nog meevallen 😉 En het prentje dat er in zit is op zich ook al tof dus het zou niet zo’n ramp zijn als je er geen foto in stopt :p

  • Romy 23 mei 2020 op 3:01 pm - Beantwoord

   Hihi, dat vond ik ook! Het prentje is al zo leuk dat het lijstje zonder foto niet eens zou misstaan.

 5. N8W8 14 mei 2020 op 11:32 am - Beantwoord

  Tip: doe in de plantenmand een (oud) bord of (oude) schotel.
  Het voordeel is dat je mand door het gewicht van bord/schotel rechter op blijft staan én het aller grootste voordeel is dat als je water geeft/morst het op het bord terechtkomt en niet direct op het plastic in de mand want na verloop van tijd gaat het plastic toch doorlekken en kunnen je mooie spullen ongezien toch waterschade krijgen wat je misschien niet direct in de gaten hebt.
  Neem voor je het bord aanschaft eerst de diameter onderin van je plantenmand op. Het moet niet te strak tegen de mand aan zitten!

  Leuk die theedoeken, passen mooi bij je pannenlappen!
  Ik heb jaren geleden ook thee- en handdoeken bij Xenos gekocht, weliswaar met een ander dessin, ze hadden er toen ook bijpassende schorten bij.

  • Romy 23 mei 2020 op 2:59 pm - Beantwoord

   Wat een goede tip van die oude schotel! Dank je wel! Dat ga ik zeker eens proberen! alleen al handig om de mand weer recht te krijgen 🙂

 6. Giovanna Jansen 14 mei 2020 op 1:13 pm - Beantwoord

  Mooie plantenpotten heb je gekocht! Die vaas op de eerste foto vind ik ook super trouwens, hoewel die geloof ik niet nieuw is. Mooi sjiek fotolijstje!
  Mijn laatste leuke aankopen waren (o.a.) een paar mooie houten fotolijstjes van Ikea. Geïnspireerd door jouw blog een paar weken geleden over bestellen bij Ikea, waarbij het volgens mij als eerste ging over de telefoonstandaard (die kocht ik trouwens ook ;-)). Ondertussen met de houten lijstjes een mooie gallery wall gemaakt in onze computerkamer. 🙂

  • Romy 23 mei 2020 op 2:58 pm - Beantwoord

   Hihi, leuk dat je ook die houten standaard voor je telefoon hebt gekocht! Hopelijk bevalt hij goed. Je reactie doet me eraan denken dat ik ook snel met mijn gallery wall aan de slag moet gaan. Het is hoog tijd nu de lijstjes alweer een tijdje leeg in de voorraadkast liggen 😉

 7. bychristiana 14 mei 2020 op 3:02 pm - Beantwoord

  Haha, dat mandje;-) Gelukkig kon hij nog wat opgeknapt worden! Owwww, ik vind het ook zo belangrijk dat theedoeken goed ‘ werken’. Ik heb wel eens theedoeken gehad die helemaal geen vocht opnamen, ook niet na een wasmachinebeurt. Even denken, het laatste wat ik voor mezelf gekocht heb? Volgens mij was dat het kunstgras voor in de tuin, haha, is eigenlijk meer voor ons alle drie (Sketch is ook dol op gras, ik denk niet dat het haar veel uitmaakt of het echt of nep is;-))

 8. Jessica 14 mei 2020 op 4:10 pm - Beantwoord

  Leuke items heb je gevonden!
  Wat mijn laatste aankoop was? Niet heel bijzonder. Een korte zwangerschapsbroek voor een prikkie om met mooi weer de laatste weken te kunnen genieten.
  Deze maand heb ik een no-buy welke ik tot nu toe goed weet vol te houden!
  Voor de maand juni staat er wel wat op het lijstje, een online cursus die LifebyRosie verzorgd. 🙂

  • Romy 23 mei 2020 op 2:55 pm - Beantwoord

   Wat tof dat je de cursus van Life by Rosie wilt gaan volgen! Ik volg haar op Instagram en las er laatst iets over. Lijkt me echt een heel waardevolle cursus 🙂

 9. Bettie 14 mei 2020 op 9:51 pm - Beantwoord

  Aah wat een leuke dingetjes heb je onlangs gekocht. Ik vind die gele plantenpot ook mooi!! Ik heb onlangs eigenlijk niets gekocht maar ik ga komende zaterdag even boeken voor mezelf kopen. Ben over 11 dagen jarig en groot feest wordt het helaas niet. Dus ik trakteer mezelf op iets leuks.

  • Romy 23 mei 2020 op 2:02 pm - Beantwoord

   Goed idee om jezelf een paar mooie boeken cadeau te doen! Een leuk cadeautje voor jezelf!
   Trouwens, volgens mij zijn we op dezelfde dag jarig. 25 mei is ook mijn verjaardag 🙂

 10. Danielle 14 mei 2020 op 10:14 pm - Beantwoord

  Wauw mooie aankopen! Ik ben ook gek op dat riet/rotan. Gisteren bij de Blokker een heel mooi dienblad gekocht, met een rand van bamboe/riet/zo’n natuurlijk materiaal, of wat het ook is haha

 11. Lekker kitsch zo’n lijstje, maar inderdaad wel heel leuk! En al die plantenpotjes zijn ook erg leuk!! Jammer dat er eentje bij zat die zo scheef is.

 12. Mariska 17 mei 2020 op 8:11 pm - Beantwoord

  Zelf heb ik ook al heel wat bij Xenos besteld en vind het een hele fijne webwinkel. Super leuke spullen ook!

Recente blogs

Mijn 5 favoriete, vrolijke hoekjes in ons nieuwe huis

8 februari 2024|Interieur|

Na bijna een half jaar verbouwen kon ik niet wachten op dit moment: de eerste inkijkjes in ons nieuwe huis. Hoewel er nog geen enkele kamer écht af is, komen wel steeds meer hoekjes er zo goed als af uit te zien. Dat leek me een goed moment om trots wat eerste inkijkjes in onze verbouwde woonkamer en nieuwe keuken te geven. Uiteindelijk is werkelijk álles aan de woonkamer aangepakt. Van een uitbouw tot nieuwe vloeren, nieuw stukwerk, een verlaagd plafond en een nieuwe keuken. Het was een enorme klus (en we blijven nog wel even klussen). Maar als ik nu het resultaat zie, ben ik zó blij dat we dit grote verbouwavontuur zijn aangegaan. Ik laat je de eerste (bijna) "af" verklaarde hoekjes zien.

Outfit | Paarse rok, witte blouse & vrolijke arm candy

8 juni 2022|Outfits|

Soms ontdek je een outfitcombinatie die je het liefst elke dag zou dragen. Dat had ik bij deze combi, waarin ik me helemaal chic maar toch mezelf voel. Tot aan de bijpassende sieraden aan toe. Het is mijn ultieme outfit voor werkafspraken, maar stiekem ook gewoon voor een doodnormale dag die om een "voel ik me fijn in"-outfit vraagt. Waarom niet elke dag iets dragen waar je je lekker zelfverzekerd in voelt?! Ik laat je met veel plezier mijn extra lange paarse rok met vogels, mijn favoriete tweedehands vondst en mijn nieuwste setje armbanden zien.

Inkiekje #27 | Privéshoppen, pap-grappen & Pippa-bombs

8 maart 2021|Persoonlijk|

De afgelopen week was een fijne. Ik werkte knetterhard (soms iets te hard), maar kon wel genieten van heerlijk vermaak op de stoel naast me, geweldige post en een hilarische woordgrap van mijn havermoutmaker. Verder werd ik getrakteerd op een enorme thuismaaltijd, bezocht ik na één jaar weer mijn lievelingskringloopwinkel en fotografeerde ik heel veel heerlijk eten. Kortom: een paar dagen om in te lijsten. En om jou via een nieuwe lading foto's van te laten meegenieten.