1 1 12

Wat mag niet ontbreken in mijn koffer?

 • 2 augustus 2018
 • 29 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Op het moment dat jij dit leest, ben ik misschien wel al onderweg van ons (niet zo koude) kikkerlandje naar het nóg zonnigere Italië. En dat doe ik niet met lege handen, maar met een koffertje vol spullen. Ik besloot mijn koffer tijdens het inpakken even ondersteboven te kieperen en zette een paar items op de foto. Benieuwd wat er zoal van mij in het vliegruim en in mijn handbagage zit? Ik laat je (een bescheiden deel van) mijn kofferinhoud zien. Kun je op de achtergrond ook onze waakkat spotten, die ondertussen thuis het fort bewaakt?

mee op vakantie in mijn koffer

 • Een “stapeltje” boeken. Vakantie = leestijd. Althans dat is mijn plan. Een tikkeltje ambitieus misschien, maar ik besloot 5 boeken in mijn koffer te mikken. Twee dunnetjes en drie iets dikkere boeken. Al is het alleen al voor het geval dat een van de boeken toevallig tegenvalt. Ik ging onder andere voor Nooit meer te druk (dat boek wil ik eindelijk uitlezen!), Fuck the Quarterlife Crisis en The Happiness Project. Kan ik hopelijk helemaal blij, uitgerust en zonder quarterlife crisis terugkomen van de reis (grapje!).
 • Nóg meer leesvoer. Tijdschriften zijn een van mijn guilty pleasures. Zelf koop ik ze niet vaak, maar ik profiteer graag mee van de tijdschriften (vooral LINDA.’s) die mijn moeder tweede- of derdehands van anderen krijgt. Helemaal ideaal is dat je ze dan ook makkelijk weer op je vakantiebestemming kunt achterlaten!
 • Mijn camera met alles erop en eraan. Uiteraard wijkt mijn camera geen moment van mijn zijde op vakantie. Ook twee sd-kaarten en drie extra lenzen zijn ingepakt in mijn handbagage. Ik kan nu al niet wachten om qua foto’s helemaal “los te gaan” in onder andere Venetië en Burano, mijn droombestemmingen als liefhebber van kleur en romantiek!

mee op vakantie in mijn koffer

 • Eerste hulp bij zonneschijn! Mijn witte huidje verbrandt razendsnel in de zon, dus ik heb standaard zonnebescherming met minimaal factor 30 in mijn tas zitten. Dit keer neem ik deze zonnebrandcrème van Kruidvat (#gekregen) mee. Als beste getest door de Consumentenbond en in een handige sprayverpakking. Ik ben benieuwd!
 • Theezakjes?! Een beetje gek misschien, maar ik neem altijd mijn favoriete Nederlandse theesmaakjes mee van huis. Nee hoor, ik ben niet zo iemand die pakjes hagelslag in haar tas stopt en in het buitenland bij de enige Hollandse patatkraam uithangt, maar deze thee van thuis vind ik te lekker om thuis achter te laten. Vooral lekker voor een rustige avond na een lange dag gevuld met fijne, nieuwe herinneringen.
 • Zonnebril op sterkte! Nu ik sinds kort een zonnebril op sterkte in mijn bezit heb, moet ook die natuurlijk in mijn tas mee op reis. Aangezien ik niet bepaald fris weer en regen verwacht in Italië, is een zonnebril vast geen overbodige luxe. De outfit die ik in dit artikel draag en dit knalgele jurkje zitten overigens ook al ingepakt in mijn koffer. Samen met nog een paar zomerse jurkjes uiteraard!

mee op vakantie in mijn koffer

 • Sneakers. Gelukkig heb ik tegenwoordig niet meer de illusie dat hakken ideaal zijn voor een dag wandelen door de stad. Tijdens eerdere vakanties (ahum, ik heb ooit door de Zwitserse bergen gewandeld op sleehakken!) moest ik dat regelmatig met pijn in mijn voeten toegeven na 15.000 stappen te hebben gezet, maar nu ben ik goed voorbereid. Een paar lage hakjes en een paar sneakers it is!
 • Laptop. Ik weet dat er heel wat te zeggen valt voor een laptopvrije vakantie, maar ik vind het juist fijn om ’s avonds op het terras bij het appartement te bloggen (niet omdat het moet, maar omdat ik daar zin in heb!) en mijn vakantiefoto’s via WeTransfer alvast veilig te stellen. Perfect om te doen bij die kop thee!

mee op vakantie in mijn koffer

 • Mini’s. Qua toiletspullen valt het mee wat ik meesjouw. Ik stop eigenlijk alleen de producten in mijn koffer die ik dagelijks gebruik. Traditioneel neem ik daarnaast een paar mini’s die ik bijvoorbeeld voor mijn verjaardag heb gekregen, mee op reis. Handig! Ook het parfum van The Master Perfumer in een klein meeneemflesje is ideaal om mee te nemen.

mee op vakantie in mijn koffer

 • Kruidvat Natures-producten. Omdat ik normaal mijn gezicht schoonmaak met een te grote fles reinigingsmelk en daarna insmeer met crème uit een flinke glazen pot, stopte ik wat kleinere alternatieven in mijn koffer. Het werd de 100% natuurlijke Natures-lijn van Kruidvat. Van een persbureau ontving ik een tijdje terug onder andere de facial cleansing wipes, een oogcrème en een dag- en nachtcrème. Een ideaal formaat voor op reis en ik heb er al positieve reviews over gelezen. Tijd om ze zelf te testen!
 • En even voor de zekerheid: ook de broodnodige spullen als mijn paspoort gaan uiteraard mee. Het enige wat thuisblijft op deze foto’s? Paco! Die mag ons huis beschermen tegen ongewenste indringers. Uiteraard niet in zijn eentje, maar samen met mijn vader en broertje die hem voorzien van het krachtvoer dat hij nodig heeft om zijn serieuze taak als waakkat te volbrengen.

Laat de vakantie maar beginnen! Wij gaan lekker genieten.

Wat mag er niet in jouw koffer ontbreken op reis?

De zonnebrandcrème en Natures-producten van Kruidvat heb ik ontvangen van een pr-bureau.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 2 augustus 2018 op 7:32 am - Beantwoord

  The happiness project is een super leuk boek. Sowieso sleep ik mij altijd suf aan leesvoer als ik op vakantie ga. Bang dat ik zonder kom te zitten.

 2. Sandra 2 augustus 2018 op 8:41 am - Beantwoord

  Mijn camera en accessoires mag niet ontbreken in mijn koffer! (Eigenlijk handbagage, want ik zou hem never nooit in mijn koffer doen haha). Ook is een creditcard iets wat mee moet. Zonder vertrek ik niet meer en zéker niet als ik buiten Europa op vakantie ga! Hoe jij je koffer vol stipt met boeken, heb ik dat net puzzelboekjes hihi. Ik vind het zó fijn om lekker te puzzelen op vakantie! Echt mijn ultieme manier van ontspanning. 🙂

  • Romy 2 augustus 2018 op 10:34 am - Beantwoord

   Oeh ja, mijn camera zou ik ook absoluut nooit in mijn ruimbagage stoppen. Die zit netjes in mijn handbagagekoffer 🙂 Een creditcard is vaak ook wel slim inderdaad. Ik heb ooit met mijn moeder in New York gestaan, waar je taxi’s alleen maar met een creditcard kon betalen. Heel toevallig had mijn vader zijn creditcard aan mijn moeder meegegeven, maar anders hadden we wel even een probleem gehad 😉 Nu nemen we ook standaard een creditcard mee.
   Haha, puzzelen is ook heerlijk! Ook een manier om lekker je verstand op nul te zetten en gewoon te ontspannen 🙂

 3. evelien 2 augustus 2018 op 8:54 am - Beantwoord

  Wat nooit kan missen is mijn camera, een goed boek en leuke zomerse outfitjes. <3
  Liefs,
  Evelien

 4. Linda 2 augustus 2018 op 9:09 am - Beantwoord

  Wat een fijn rijtje met spullen! Zelf heb ik het meenemen van boeken maar opgegeven omdat ik daar nooit de tijd voor heb of neem en als ik savonds even iets voor mijzelf wil doen, dan sla ik de laptop even open om foto’s in te laden 🙂 Dus ik ben ook zeker team laptop mee. Zelfs tijdens een weekendje weg hah! Hele fijne vakantie lieve Romy!

  • Romy 2 augustus 2018 op 10:35 am - Beantwoord

   Leuk! Ook stuk voor stuk dingen waar ik niet zonder zou kunnen op reis 🙂

  • Romy 2 augustus 2018 op 10:37 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig maar dat er nog iemand team laptop is 🙂 Vaak verklaren mensen me voor gek dat ik inderdaad zelfs voor een weekendje weg mijn laptop meesjouw. Maar ik vind het nu eenmaal héérlijk om ’s avonds op mijn laptop rustig te bloggen, foto’s te bewerken of mijn mailbox bij te houden. Gelukkig heeft mijn moeder haar laptop ook mee, waardoor het niet “ongezellig” is voor mijn reisgezelschap als ik ga bloggen 😉
   Dankjewel voor je lieve reactie! <3

 5. Charel 2 augustus 2018 op 9:14 am - Beantwoord

  Ik neem eigenlijk nooit thee mee haha! opzich wel een goed idee inderdaad

 6. Darina 2 augustus 2018 op 10:16 am - Beantwoord

  Tijdschriften, boek, camera, notitieboekje, leuke outfits….ik neem altijd teveel mee 🙂 Fijne vakantie!

  • Romy 2 augustus 2018 op 10:39 am - Beantwoord

   Haha, herkenbaar! Mijn koffer is ook altijd nét niet te zwaar 😉 Groot gelijk heb je om die dingen ook allemaal in je koffer te stoppen. Stuk voor stuk dingen waar ook ik niet zonder zou kunnen op reis 🙂

 7. Lianne 2 augustus 2018 op 10:47 am - Beantwoord

  Haha, herkenbaar! Ik heb mijn laptop ook meegenomen voor die paar daagjes Londen. Hij paste maar net in Stefans rugzak en de hele reis heb ik met die zware tas lopen sjouwen, maar hè, ik moet wel kunnen bloggen toch? Ik neem hooguit maar twee boeken mee, omdat ik weet dat ik vaak toch alleen ’s avonds lees. Camera, mini’s en zonnebril zijn bij mij ook echt must-meenemers! Goede reis naar Italië en laat maar weten wanneer je veilig aangekomen bent 🙂

  • Romy 2 augustus 2018 op 11:13 am - Beantwoord

   Haha, precies! Soms verklaren mensen me voor gek dat ik mijn laptop meeneem, maar voor mij is het dat extra gewicht aan bagage meer dan waard. Heerlijk vind ik het om op het vliegveld en in het appartement ’s avonds of ’s ochtends nog even aan mijn blog te werken en mijn mail bij te houden 🙂
   Wel slim om niet al te veel boeken mee te nemen. Ik ben benieuwd hoeveel ik er uiteindelijk kan uitlezen, haha. Er zitten wel een paar “dunnetjes” tussen, dus het moet vast lukken om die in ieder geval uit te krijgen.

   Dankjewel voor je lieve bericht! Ik zal je vanavond een appje sturen als we veilig zijn aangekomen en gesetteld zijn in het appartement <3

 8. Iris - Thebeautymagazine.nl 2 augustus 2018 op 12:18 pm - Beantwoord

  Oh ik heb gelijk zin om op vakantie te gaan! Ik neem ook altijd een boek mee.

  • Romy 2 augustus 2018 op 4:28 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Boeken zijn ook gewoon bijna onmisbaar ?

 9. Ivon 2 augustus 2018 op 7:45 pm - Beantwoord

  We hebben dezelfde boeken smaak haha! The hapiness project en quarterlife crisis wil ik ook zeker nog lezen!
  Nooit meer te druk heb ik al uit, maar heeft mij ook lang geduurd. Gek he dat zo een boek dan toch zoveel moeite juist kost om het uit te lezen…. Leuke foto’s heb je gemaakt, lekker vrolijk kom er helemaal van in de vakantiestemming!
  En ik moest erg lachen om je sleehakken in de zwitserse bergen verhaal hahah!
  Hele fijne vakantie gewenst! Liefs

  • Romy 3 augustus 2018 op 8:42 am - Beantwoord

   Oh wat leuk dat we dezelfde smaak qua boeken hebben! 🙂 Ik hoop het boek ‘Nooit meer te druk’ ook snel helemaal uit te kunnen lezen.
   Dankjewel voor je leuke reactie! 🙂

 10. Zo simpel is dan geluk 2 augustus 2018 op 9:09 pm - Beantwoord

  Geniet lekker van je vakantie!

 11. Jess 2 augustus 2018 op 9:52 pm - Beantwoord

  Ik vind het altijd zo leuk om te zien wat andere mensen inpakken op vakantie! En ik snap het van de thee helemaal! Italianen zijn volgens mij ook niet echt theedrinkers. Fijne vakantie alvast!

  • Romy 3 augustus 2018 op 8:43 am - Beantwoord

   Klopt! Echt veel lekkere thee heb ik nog niet zien staan hier tussen de vele Italiaanse koffie ? Dankjewel voor je leuke reactie!

 12. Dinja 3 augustus 2018 op 12:28 pm - Beantwoord

  Heel veel van jouw lijstje neem ik ook mee op vakantie, vooral de boeken en tijdschriften (waarvan ik ALTIJD teveel mee neem maar het telkens blijf doen).
  Theezakjes neem ik ook vaak mee, net als zakjes soep (opkikkertje van knorr) en zakjes oploskoffie 🙂

  • Romy 3 augustus 2018 op 8:21 pm - Beantwoord

   Haha, helemaal herkenbaar! Ik leer het ook echt nooit om eens wat minder boeken in mijn koffer te stoppen ?
   Gelukkig ben ik niet de enige die theezakjes meeneemt op reis ? En best een slim idee eigenlijk, die zakjes met soep!

 13. Nikita 4 augustus 2018 op 7:14 am - Beantwoord

  Als ik op reis ga, neem ik altijd boeken mee. Net iets teveel voor de tijd dat ik weg ben. Maar beter een boek teveel dan eentje te weinig toch? En daarnaast neem ik niet zo heel veel bijzondere dingen mee. Maar ik wil wel meer zelfhulpboeken lezen! Heb vorige keer dat ik vrij had dat boek over sociale media gelezen. Was heel dun en klein, maar je moet ergens beginnen toch? Ik ben er wel bewuster door geworden!

  • Romy 5 augustus 2018 op 12:08 am - Beantwoord

   Precies, zo denk ik er ook over wat boeken betreft. Je kunt maar beter te veel boeken mee hebben dan dat je uiteindelijk tekort komt 🙂
   Wat leuk trouwens dat je meer zelfhulpboeken wilt gaan lezen. Ik lees die zelf altijd met veel plezier en vind het fijn om echt iets van zo’n boek op te steken 🙂 In ieder geval heel fijn dat het boekje over social media al zo leerzaam was!

 14. Saskia 5 augustus 2018 op 11:21 am - Beantwoord

  Nog een aantal weekjes dan gaan wij ook lekker weg! In mijn koffer? Ook een stapel boeken, zonnebril, eigen thee van thuis en mijn telefoon om foto’s te maken<3 Oh en deze keer weer een zak met pinda's voor de eventuele eekhoorntjes 😉

  • Romy 6 augustus 2018 op 9:28 am - Beantwoord

   Oeh leuk! Hopelijk komen jullie inderdaad schattige eekhoorns tegen om te voeren ? Zou leuk zijn!

 15. Sabine 5 augustus 2018 op 7:57 pm - Beantwoord

  Leuk zo’n spiekblogje. Ik neem ook alijd thee mee! Ik ben in een paar landen geweest waar thee drinken niet vanzelfsprekend is en waar je het ook niet makkelijk koopt. Sindsdien altijd thee mee. Can’t live without ?

  • Romy 7 augustus 2018 op 7:06 am - Beantwoord

   Gelukkig ben ik niet de enige die altijd theezakjes bij zich heeft, een week lang geen thee drinken in een land waar ze dat niet gewend zijn? Dat lijkt me ook helemaal biets. Dan maar wat Nederlandse theezakjes mee op reis ?

Recente blogs

29 situaties waarin ik me een 29-jarige Young Granny voel

6 januari 2023|Persoonlijk|

Op Nieuwjaarsdag waren we bij mijn opa en oma op bezoek. 80 en 81 jaar oud zijn ze. Enthousiast vertelde mijn oma dat ze de avond ervoor tot half vier waren opgebleven. Een tikkeltje gegeneerd gaf ik daarna toe dat ik al trots was dat ik het tot twaalf uur had geschopt. In het half uur voor klokslag twaalf uur glipte er zeker eens per minuut een gaap uit mijn mond. Was het al bijna tijd? En tja, die neiging om maar liever niet na middernacht op bed te liggen is niet mijn enige neiging tot "young granny" zijn. Dit zijn nog 29 situaties waarin mijn innerlijke oma naar boven komt:

Rust zacht, lieve opa en oma!

4 april 2022|Persoonlijk|

Zonder woorden zit ik achter mijn scherm. Normaal weet ik moeiteloos een brij aan woorden in WordPress te krijgen via mijn toetsenbord. Maar dit keer is het stil in mijn hoofd. Deze week is er één waarin mijn hart soms in tienduizend stukjes uit elkaar lag, en het op andere momenten de herinneringen waren die al die stukjes weer aan elkaar lijmden. Omdat schrijven mijn fijnste therapie is, besloot ik in de wilde weg woorden op papier te zetten. Misschien ongestructureerd, maar dat past. De korte samenvatting: dag lieve opa en oma, rust zacht. Voor altijd samen, maar niet meer op aarde.  (Let op: heb je zelf veel verdriet om een dierbare, zit je midden in de rouw of kun je om een andere reden verdrietig nieuws nu niet gebruiken? Sla dit artikel dan over. Dat is helemaal oké. Ga na wat voor jou goed voelt.)

Vegan ontbijt | Mijn 10 favoriete ontbijtrecepten zonder zuivel

26 augustus 2022|Recepten|

"Slaap is als een tijdmachine naar het ontbijt." Die bekende quote had zo een uitspraak van mij kunnen zijn. Het ontbijt is zonder enige twijfel mijn favoriete eetmoment van de dag. Ik ga nooit zonder de deur uit, en ook als ik de deur niet uit hoef sla ik de eerste maaltijd van de dag nooit over. Er was een tijd dat ik standaard met broodjes hummus en pindakaas ontbeet. De laatste tijd gooi ik het over een creatievere boeg omdat ik heb ontdekt dat het nog veel lekkerder kan. Smoothie bowls, havermout uit de pan, pannenkoekjes - er komt van alles voorbij. Het leek me leuk om mijn favoriete ontbijtrecepten voor je op een rij te zetten. Wie weet haal je er inspiratie uit voor je eigen vegan ontbijt. Elk van de recepten is namelijk 100% plantaardig.