In reisgidsen, op internet en op social media zie je vaak de mooiste foto’s van vakantiegangers. Idyllische plekjes, perfecte hotspots en uitgeruste gezichten. De een gaat winkelen in New York, de ander gaat de Chinese Muur bekijken en weer een ander boekt een safari in Kenia. Ik kijk mijn ogen alleen al uit bij het zien van de foto’s en krijg daar acute wanderlust van. Ook zelf heb ik al mooie reizen en vooral stedentrips mogen maken. Maar niet altijd is alles wat het lijkt op vakantie. Ik geef je graag een eerlijk inkijkje in mijn misschien niet zo fabulous vakanties, die eigenlijk juist daardoor vaak onvergetelijk en leuk zijn.

mijn niet zo fabulous vakantie

Overvolle koffers en vergeten tandenborstels

Vakantie vind ik echt geweldig, maar voor het reizen op zich ben ik niet echt in de wieg gelegd. Het begint op het moment dat ik mijn enorme berg ‘broodnodige’ bagage in mijn koffer probeer te krijgen. Optimistisch als ik ben, prop ik 3 boeken in mijn al overvolle koffer voor een stedentrip van 4 dagen (want ja, keuze is altijd fijn!). Ook trek ik 6 kledingsetjes uit de kast en neem ik een halve nagellakverzameling mee. Tja, je weet nooit hè. Misschien ontmoet ik juist op vakantie wel die perfecte zongebruinde vakantieliefde aan het strand. Voordat we weggaan, check ik ook altijd minstens 10 keer of ik echt mijn camera mét SD-kaart bij me heb. Om me bij de bushalte één ding te realiseren: “Oeps, tandenborstel vergeten!”. Tja, mijn eerste bestemming op een reis is vaak de supermarkt om de vergeten bagage alsnog in te slaan.

Verkeerde afslagen en omgedraaide plattegronden

Die eerste stappen uit het vliegtuig op de plaats van bestemming zijn vaak magisch. Meestal komt een heerlijk on-Hollands zonnetje me tegemoet en kan ik niet wachten om op een aanlokkelijk bed neer te ploffen na mijn reis. Mijn reizen beginnen alleen vaak met omgedraaide plattegronden (werkt echt!), een bezweet hoofd en de te zware rolkoffer die me op alle “Oeps, verkeerde afslag!”-routes vergezelt. Er is vaak niets fabulous aan gestuntel met plattegronden, anderstalige beschrijvingen op het ticketapparaat en appartementeigenaren die standaard met een zuid-Europees extra halfuurtje rekenen. Allemaal geen fotowaardige momenten die in het plakboek belanden, maar wel de onderwerpen waar ik later met een glimlach aan familie over vertel.

Bergwandeling op sleehakken

Toch heb ik de beste herinneringen aan de meest klunsige momenten op reis. Ik denk nog graag terug aan de vakantie waarin we 2 uur in een afgelegen dorp in Frankrijk stonden te wachten op een trein of die keer dat ik mijn slipper liet vallen vanuit een kabelbaan de Oostenrijkse berg af. Om niet te vergeten de vakantie naar Zwitserland waarin ik alleen sleehakken meehad en daar een bergwandeling op liep (een prestatie op zich!). En dan die keer dat ik in de supermarkt in Rome stond en wanhopig naar de vleesvervangers vroeg, waarna de verkoopster me bloedserieus op een zak met paprika’s wees. Allemaal geen heel handige momenten, maar achteraf toveren ze nog steeds een glimlach op mijn gezicht en zijn ze goed geweest voor heel wat gezellige verhalen.

Picture perfect

Al die verdwaalroutes, onhandige momenten en het koffergeklungel heeft achteraf gezien toch ook wel wat. Zelfs die wegafzetting in Oostenrijk (lees: 4 uur stilstaan voor een plotselinge barricade) bleek onvergetelijk. En weet je, al die dingen zijn niet eens zo erg als je ze beleeft in een buitenlandse omgeving, dromend van het ongetwijfeld geweldige hotel waar je straks binnen stapt. Juist doordat ik voor reizen niet ben weggelegd en op vakantie de nodige bloopers bega, ben ik altijd weer trots en blij als ik ’s avonds op het bed in het appartement kan neerploffen. Er ontsnapt dan even een diepe zucht uit mijn mond, maar die maakt snel plaats voor een glimlach. Nu eerst een tandenborstel kopen, mijn camera uitpakken, mezelf opfrissen en dan eropuit in de hoop toch nog een paar picture perfect Instagramwaardige foto’s te maken. Tja, niets is wat het lijkt.

Life doesn’t have to be fabulous to be good.

Wat is jouw grappigste vakantieverhaal?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. yvonne 2 september 2017 op 6:33 am - Beantwoord

  Herkenbaar dit… Achteraf kun je er meestal wel om lachen. 😉

 2. Lisette 2 september 2017 op 7:22 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke momenten hihi. En het grappige is juist hieraan, dat je juist die momenten gaat onthouden. Dat vind ik het leuke aan dat het niet zo perfect loopt!

 3. Loes 2 september 2017 op 7:48 am - Beantwoord

  Poeh, een bergwandeling op sleehakken, dat moet pittig zijn geweest! Ik herken wel wat dingen ja haha, zeker door mijn gebrek aan richtingsgevoel..

 4. Neverdullmoments 2 september 2017 op 7:56 am - Beantwoord

  Hahaha die sleehakken, geniaal! :’D leuke rubriek dit!!

 5. Sarah 2 september 2017 op 7:57 am - Beantwoord

  Haha. Herkenbaar! Gestuntel met plattegronden? Daar ben ik een held in. Enkele weken geleden liep ik nog rond in Praag met mijn mama en zus en bleek dat we gewoon allemaal geen kaart konden lezen. Hilarisch. Verloren lopen? Check! Zweet op voorhoofd? Check! We leken wel drie gekke, kakelende kippen die geen idee hadden wat te doen. Haha.

 6. Sylvia 2 september 2017 op 8:01 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar. Heel leuk geschreven! Slipper uit de kabelbaan laten vallen. Ik hoop voor je dat je daarna niet ver of Veel moest lopen (net zoals op je sleehakken?)

 7. Marije 2 september 2017 op 8:07 am - Beantwoord

  Hahaha .. ik neem ook altijd teveel boeken mee ?

 8. Els 2 september 2017 op 8:17 am - Beantwoord

  Achteraf is het altijd een leuk verhaal ;-). Mijn vriend en ik waren ook eens een tandenborstel en tandpasta vergeten. We waren alleen op rondreis en de winkels waren zondag dicht. 2 dagen niet kunnen poetsen… oeps.

  • Romy 2 september 2017 op 7:12 pm - Beantwoord

   Haha, oeps! ‘Gelukkig’ konden jullie in ieder geval geen van tweeën poetsen en is het niet zo dat de ene zich stoort aan de adem van de ander 😉

 9. Darina 2 september 2017 op 8:34 am - Beantwoord

  Leuk geschreven! Dat van die overvolle koffer is heel herkenbaar 🙂

 10. evelien 2 september 2017 op 9:01 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar, ik neem ook altijd veels te veel mee en sta inderdaad vaak bij de supermarkt dingetjes kopen die ik ben vergeten!
  En ik heb ook wel eens op niet fijne schoentjes een bergwandeling gemaakt, verschrikkelijk haha.
  Liefs,
  Evelien

 11. Anne - Ditisanne 2 september 2017 op 9:03 am - Beantwoord

  Oeps, die sleehakken lijken me redelijk heftig voor een bergwandeling!!

  Ik moet eigenlijk toegeven niet echt hele shockerende misstappen te hebben tijdens vakanties. Gelukkig maar…!! ?

  • Romy 2 september 2017 op 7:13 pm - Beantwoord

   Haha, die sleehakken waren inderdaad wel een uitdaging. Wat goed dat jij op vakantie niet zoveel bloopers hebt. Misschien moet ik eens een lesje bij je volgen 😉

 12. Jessica 2 september 2017 op 9:59 am - Beantwoord

  Haha geniaal om een bergwandeling op sleehakken te doen, respect! Ik heb dat ook eens gehad in Spanje, met laarsjes waar een sleehak in zat. Het waren de enige schoenen die ik op dat moment bij me had en ik dacht dat er normale wandelpaden zouden zijn, maar uiteindelijk bleek het een rotsachtig pad te zijn waar je constant over rotsen, takken en boomstronken moest klimmen.. Niet heel handig :’)

 13. Maaike 2 september 2017 op 10:18 am - Beantwoord

  Haha, die slipper! Ik zie het gewoon voor me! Dit zijn toch leuke verhalen hoor, ik hou daar wel van. Het leven wordt misschien juist wel wat leuker met een beetje klunzigheid. Ik ben een keer de laatste bus misgelopen omdat ik niet goed de tabel had bekeken. Dan maar lopen dacht ik. Vervolgens kon ik toch met iemand mee rijden en volgden er leuke gesprekken. Ik heb trouwens op de eerste vakantie dag in Dublin foto’s gemaakt zonder dat er een rolletje in mijn camera zat! We zijn toen naar een paar plekken terug gelopen om de foto’s opnieuw te doen. Als ik die foto’s zie moet ik daar altijd aan denken. En ik check nu heel vaak of de Sd card er in zit!

  • Romy 2 september 2017 op 7:17 pm - Beantwoord

   Ja, juist dat soort klunzige momenten zijn achteraf vaak leuk en goed voor een lach. Oh, dat voorval met jouw camera zonder rolletje is dus echt mijn grote angst. Maar eigenlijk kun je inderdaad ook gewoon teruggaan om de foto’s opnieuw te maken. En dat levert in ieder geval leuke gesprekken op! 🙂

 14. Josephine 2 september 2017 op 10:26 am - Beantwoord

  Hahaha, leuk om te lezen! Ik geef die verkoopster met haar paprika’s groot gelijk, haha, wat een droge reactie. Ik hoop wel dat je nog iets lekkers hebt kunnen eten?

  Qua spullen inpakken begin ik altijd vroeg, dus ben ik volgens mij nog nooit iets vergeten. Maar wat bij ons wel een aantal keer is mis gegaan, is het inschatten van wandelingen. Wij zijn beide slecht ter been, en zoeken dus bijvoorbeeld wandelingen uit die ‘geschikt zijn voor met een kinderwagen’. Niet, dus. Daar sta je dan met je slechte evenwicht op een rotsblok op 50 meter hoogte, met aan het eind een afrond…en dan gaat er ook nog een wesp aan de binnenkant van je bril zitten. Ik dacht echt “dit was het dan!” Gelukkig zijn we ‘gered’ door andere wandelaars. 😛

 15. Linda 2 september 2017 op 10:44 am - Beantwoord

  Oh heerlijk! Dit had zo een column kunnen zijn uit een populair blad. En ik zal zo graag eens met jou op trip gaan, ik weet zeker dat ik mij goed zal vermaken haha! 🙂 Ik ben namelijk ook best een kluns, al begin ik nu wel van mijn ‘fouten’ te leren en dat scheelt enorm. Dat ‘ik hoop dat ik niets vergeten ben’ paniek momentje heb ik gelukkig niet zo vaak meer 🙂

 16. Rianne 2 september 2017 op 11:01 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar allemaal! Mijn vakanties zijn meestal ook niet zo #goals en vaak houdt ik aan 3 weken reis naar 5 leuke foto’s over voor Instagram. Maar inderdaad, het zijn juist die grappige, klunzige momenten die je vakantie ook z’n unieke herinneringen geven 🙂

 17. Madelon 2 september 2017 op 11:43 am - Beantwoord

  Haha herkenbaar, ik neem ook altijd veel te veel mee en kaart lezen is al helemaal niet mijn ding. Een grote vakantiefaal werd echter door mijn vader gemaakt, toen we drie jaar geleden naar Kroatië gingen. We zouden daar voor drie weken heen gaan en het was elke dag minstens 35 graden. Alleen mijn vader was door alle vakantiestress helemaal vergeten om korte broeken in te pakken. Hij had maar één korte broek en één zwembroek mee. Dus de hele vakantie waren wij op zoek naar nieuwe zomerkleding, maar nergens konden we iets goeds vinden. Gelukkig konden we er toen al om lachen!

  • Romy 2 september 2017 op 7:21 pm - Beantwoord

   Haha, ik geloof dat vegetarisch eten in veel zuid-Europese landen niet helemaal ingeburgerd is 😉 Volgens mij heb ik die vakantie steeds gezonde nootjes gegeten in plaats van vleesvervanger, maar het blijft een beetje behelpen in sommige landen.
   Wat lastig dat sommige wandelroutes zo slecht omschreven staan in de informatie vooraf. Bij een route voor met de kinderwagen zou je inderdaad niet een uitdagende route met rotsblokken verwachten. Gelukkig liep het toch nog goed af dankzij de andere wandelaars. En achteraf kun je zelfs om dat soort dingen vaak nog wel lachen 😉

  • Romy 2 september 2017 op 7:23 pm - Beantwoord

   Haha, wat leuk om te horen om te horen dat jij ook best wel een kluns kunt zijn, maar wel langzaamaan leert van je fouten. Het is al heel wat dat je nu niet vaak meer spullen vergeet. Ik heb ook hoop dat ik mijn reisskills nog kan verbeteren in de loop der jaren 😉

  • Romy 2 september 2017 op 7:24 pm - Beantwoord

   Haha, wat omschrijf je dat leuk! Gelukkig zijn die mooie herinneringen en goede verhalen met een lach achteraf vaak veel meer waard dan talloze Instagramwaardige foto’s 😉

  • Romy 2 september 2017 op 7:25 pm - Beantwoord

   Haha, geniaal! Een korte broek is inderdaad wel een must-have bij zulke temperaturen en dan zal je altijd zien dat je nergens een goede kledingwinkel kunt vinden 😉 Maar juist dat soort verhalen zijn achteraf vaak goed voor een lach gelukkig.

 18. Mike 2 september 2017 op 2:05 pm - Beantwoord

  Haha, wat super leuk om te lezen. We kunnen wat dat betreft echt elkaar een hand geven. Na aankomst een tandeborstel kopen en plattegronden niet begrijpen. Zo dacht ik een keertje eventjes van het hotel naar de eifeltoren te lopen… (niet dus) Na een dag lopen had ik de eifeltoren nog niet gevonden. Dit zijn en blijven wel de leukste en onvergetelijkste vakanties!

  • Romy 2 september 2017 op 7:26 pm - Beantwoord

   Haha, het is best wel knap als je de Eiffeltoren mist die overal bovenuit komt 😉 Maar dat is inderdaad zo’n blooper die ook mij nog met een plattegrond erbij zou kunnen overkomen 😉 En wie weet zie je tijdens die verkeerde route ook nog leuke dingen die je anders niet zou zijn tegengekomen.

 19. Loes | Gewoon iets met Loes 2 september 2017 op 2:28 pm - Beantwoord

  Haha, heerlijk geschreven! Inderdaad, het levert wel de leukste verhalen op. Ik vergeet ook in 95% van de gevallen mijn tandenborstel (of make-up remover), maar vind het stiekem ook gewoon leuk om dat soort dingen op de plek van de bestemming te kopen 🙂 Als souvenir, zeg maar!

 20. Anna 2 september 2017 op 3:24 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Ik ben ook best wel een kluns. Ik ben zelfs een keer mijn portemonnee vergeten, haha! En een wandeling maken op sleehakken zou mij ook kunnen overkomen, soms heb je gewoon zo de verkeerde kleding bij je :’). Die zak paprika’s is wel erg hoor haha, ik ben blij dat ik als vegetariër in Nederland leef!

 21. Charel 2 september 2017 op 7:05 pm - Beantwoord

  Zo fijn om dit te hebben! Heerlijk om dit soort momenten te kennen toch!

 22. Wendy (B) 2 september 2017 op 7:12 pm - Beantwoord

  Ondergoed vergeten: oeps!
  Ik was dan nog tiener en de mama moest met mij naar de winkel op vakantie 🙂

  • Romy 2 september 2017 op 7:30 pm - Beantwoord

   Haha, oeps, ondergoed is inderdaad ook wel essentieel op vakantie 😉 Ik kan me voorstellen dat dat even een awkward moment was.

 23. Odetta 2 september 2017 op 8:40 pm - Beantwoord

  Rob beloofde vandaag voor ons een lekker stukje vlees bij het eten klaar te maken. Op de verpakking stond “langue de porc” vermeld. Rob dacht dat het varkenshaasjes waren en vond het al heel erg goedkoop. Dus hij gooide het vlees in de pan en het vlees krulde enorm op, het was varkenstong. Rob die normaal avontuurlijk is, hij had vandaag al crêpe met varkensmaagworst gegeten, ging dit te ver. Sorry, wij slaan de varkenstong over, wij halen zo pizza, hahaha!
  In Bretagne gebruiken ze namelijk alles van het varken.

  • Romy 3 september 2017 op 9:23 am - Beantwoord

   Haha, oh jee, varkenstong klinkt inderdaad niet erg smakelijk! Ik kan me voorstellen dat jullie toen maar naar de pizzeria zijn uitgeweken 😉 IN ieder geval is het wel weer een leuk verhaal voor later, haha.

 24. Nikita 2 september 2017 op 8:47 pm - Beantwoord

  Toen je vertelde over de verkeerde afslag nemen moest ik lachen. Ik ben samen met mama en zus verdwaald geweest in Brugge na mijn proclamatie. Was wel niet in een vakantie maar ik moest er alsnog aan denken. En vakantie hoeft niet perfect te zijn om ervan te genieten trouwens 🙂

  • Romy 3 september 2017 op 9:24 am - Beantwoord

   Klopt! Juist zo’n perfecte vakantie lijkt me eigenlijk maar ‘eng’ en saai 😉 Wat grappig dat jullie in Brugge zijn verdwaald! Het is ook wel een lastige stad met al die kleine straatjes trouwens. Ik kan me voorstellen dat je daar snel een verkeerde afslag neemt 😉

 25. Evelyne 2 september 2017 op 9:08 pm - Beantwoord

  3 jaar geleden ging ik samen met mijn vriendin naar Parijs. Alles verliep goed en aangekomen in Gare Le Nord gingen we op zoek naar ons hotel, die niet ver van het station lag. Maar.. welke kant moesten we nu op? Na enige tijd hadden we door dat de straat gewoon recht voor het station lag, maar dan hadden we het hotel nog niet gevonden. Dat duurde toch wel even.. We zijn er zowat 2 à 3 keer voorbij gelopen alvorens we beseften dat we er gewoon recht op liepen HAHA

  • Romy 3 september 2017 op 9:40 am - Beantwoord

   Haha, geweldig als iets zo dichtbij is, maar je er toch straal voorbijloopt. Dat heb ik zelf ook regelmatig en gelukkig kan ik dan altijd wel om mezelf lachen 😉

 26. Nesrin 2 september 2017 op 9:36 pm - Beantwoord

  Hahaha, deels herkenbaar. Mijn grappigste vakantieverhaal is toen ik 16 jaar was en ergens boven in de Eiffeltoren op de trap stond, ik gleed uit en mijn hak brak af.
  Ik mocht de sneakers van mijn neefje lenen en liep de rest van de trip door Parijs met te grote sneakers. Mijn neefje liep een behoorlijk stuk op sokken en die bleven nog aardig wit aan de onderkant 😉

  • Romy 3 september 2017 op 9:42 am - Beantwoord

   Haha, geweldig dat soort bloopers! Ik zie je al lopen op de te grote sneakers en je neefje op zijn sokken ernaast. Het zal in ieder geval vast iets meer comfortabel hebben gelopen dan de hakken 😉

 27. Katrien 2 september 2017 op 10:04 pm - Beantwoord

  Een overvolle koffer en terug thuis komen met de helft van mijn kledij ongedragen. Elke keer opnieuw, ik leer het niet ;-). Super leuk artikel!!

  • Romy 3 september 2017 op 9:43 am - Beantwoord

   Haha, dat is inderdaad nog het erge! Dat je je steeds voorneemt om het de volgende keer anders te doen en dan toch weer net zoveel kleding meeneemt 😉

 28. Roelina 2 september 2017 op 10:37 pm - Beantwoord

  Enorm herkenbaar, haha. Die sleehakken en die bergwandeling. Zou ook zo mij kunnen overkomen. Of geen jas meenemen ofzo en er achterkomen dat het toch niet zo heel mooi weer is.

  • Romy 3 september 2017 op 9:45 am - Beantwoord

   Haha, dat met de jas zou mij ook zo kunnen gebeuren inderdaad. Dan stop je je koffer propvol met kleding en ben je het meest belangrijke vergeten 😉

 29. Kim 3 september 2017 op 9:15 am - Beantwoord

  Hahaha oh heerlijk dit soort verhalen!

 30. Yanine 4 september 2017 op 2:16 pm - Beantwoord

  Haha leuk geschreven,ik heb eens na 2,5 week backpacken al onze fotos gewist toeb ik ze op een usb wou zetten.. eenmaal thuis kon een vriend de meeste nog terughalen gelukkig, maar was echt zoo in paniek geweest?

  • Romy 4 september 2017 op 10:15 pm - Beantwoord

   Oh jeetje, ik kan me je paniek na het wissen van alle foto’s goed voorstellen. Wat fijn dat een vriend je nog kon helpen om alles terug te krijgen!