aaa 5

Mijn niet zo fabulous doordeweekse ochtend

 • 16 september 2017
 • 44 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Persoonlijk

De ochtend is met stip op één mijn favoriete onderdeel van de dag. Echt fabulous zijn mijn ochtenden alleen niet. Moeite met opstaan? Check! Niet toonbaar kapsel? Check! Toch weer haasten? Check! En dat terwijl ik op Instagram vaak ochtendfoto’s zie van mensen in hun meest charmante nachtjapon, met perfect gevouwen dekens, een elegante knot op hun hoofd, een fotogeniek ontbijtje in de ene hand en een tijdschrift in de andere. Elke keer vraag ik me alleen maar af: hoe dan?! Mijn ochtendroutine heb ik al eens van minuut tot minuut beschreven. Maar vandaag geef ik je graag een inkijkje in hoe het er vaak niet geheel fabulous aan toe gaat bij mij in de ochtend.

mijn niet zo fabulous doordeweekse ochtend

Kinderachtige pyjama’s en ontplofte vogelnesten

Tien voor half zeven. Is het alweer zo vroeg laat? Hoezeer ik ook een ochtendmens ben, om dat tijdstip hoop ik doordeweeks toch meestal dat het ongemerkt alweer zaterdag is. Ik knipper een paar keer met mijn ogen als het felle licht van mijn lamp me bijna verblindt. Oh ja, dat ding moet ik nog steeds een keer vervangen! Gekleed in mijn iets te kinderachtige knalroze pandapyjama (no way dat die op Instagram gaat!) hijs ik me uit bed. Ik knijp één oog dicht als ik in de spiegel kijk. Zou het? Nee hoor, geen good hair day vandaag. Ik zal eerst dit vogelnest op mijn hoofd even moeten fatsoeneren. Oh, en deodorant is ook geen overbodige luxe, bedenk ik me daarna. Hoe doen die ogenschijnlijk perfecte mensen dat toch?

Go, go, go!

De ochtend is mijn favoriete onderdeel van de dag. De hele dag ligt nog voor me en ik begin mijn dagen standaard met een klein blogrondje. Er gaat niets boven de kop thee waarvan ik flinke slokken neem terwijl ik geniet van nieuw leesvoer op een paar favoriete blogs. In mijn ideale scenario zou ik wel een uur blogs lezen, door tijdschriften bladeren en onder mijn warme deken genieten van een rustige ochtend. Helaas wordt die droom vaak bruut verstoord als ik een blik werp op de tijd. Op zo’n moment zou ik willen dat mijn privéjet voor me klaarstond om me in no time naar werk te brengen, maar helaas moet ik het met de bus doen die alleen te laat komt op momenten dat ik juist een keer op tijd bij de bushalte sta. Mijn niet zo fabulous ochtenden bestaan dan ook standaard uit persoonlijk records vestigen in fietsen naar de bushalte. Go, go, go!

Last minute struggles

Ik zie vaak de meest uitgebreide make-uproutines voorbijkomen. Ik zou mezelf ook graag zo’n routine een eigen maken, maar mijn make-uprondje is ’s ochtends meer een race tegen de klok dan een uitgebreid verwenmoment. Op het moment dat ik dan klaar sta om de deur uit te gaan, komt er bijvoorbeeld altijd een ‘probleem’ bovendrijven. Mijn ochtenden beginnen steevast met “Ik ben iets vergeten, maar wat?”. Zo heb ik weleens op het punt gestaan in mijn pyjamabroek de deur uit te gaan of met ongekamde haren op de fiets te stappen (gelukkig kon ik me daar net op tijd voor behoeden!). En mijn OV-chipkaart? Joh, hoe vaak ik die al niet op het allerlaatste moment niet meer kon vinden. Je kunt je vast voorstellen hoe blij ik ben dat er bij ons om de 5 minuten een bus komt…

En toch zou ik de ochtend niet willen missen!

Mijn ochtend bestaat niet uit een relaxed bad, een uitgebreide verzorgingsroutine, oneindige knuffelsessies met de kat en thee drinken totdat ik een ons weeg. Nee, onze katten moeten het helaas doen met een paar aaitjes. En die lik crème mik ik in een paar seconden op mijn gezicht. Soms zit net die ene legging in de was, staat mijn bus in de file, komt er een metro niet opdagen of wil ik ’s ochtends nog snel een mailtje sturen als mijn computer blijkbaar net dán wil updaten. Maar mijn ochtenden bestaan ook uit een lieve kat die me vanaf mijn voeteneinde slaperig aankijkt als ik wakker word, uit weer een nieuwe outfit uitkiezen voor de werkdag en uit een busrit waarin ik me altijd prima vermaak met mijn laptop of een goed boek. Elke ochtend begin ik toch weer met een lach: tijd voor een nieuwe dag! Hoe geweldig niet-fabulous mijn ochtenden ook zijn, ik zou dit dagdeel voor geen goud willen missen.

Life doesn’t have to be fabulous to be good.

Is er ook iets ‘niet zo fabulous’ aan jouw doordeweekse ochtenden?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 16 september 2017 op 7:47 am - Beantwoord

  Leuk artikel! Ik heb ’s ochtends ook geen tijd voor uutgebreide ontbijtjes oid. Wel doe ik een blogronde tijdens het ontbijt maar voor de rest is het gewoon douchen, aankleden, ontbijten, lunch maken en gaan 🙂

  • Romy 16 september 2017 op 2:10 pm - Beantwoord

   Dat klinkt ook als een drukke ochtend! Wel fijn dat je tussen alles door nog een klein blogrondje kunt maken 🙂

 2. Jonna@Burgertrutjes 16 september 2017 op 9:23 am - Beantwoord

  Haha heel herkenbaar. Mijn ochtendroutine is ook niet zo instawaardig. En heb altijd dezelfde routine en het liefst sta ik alleen op. Niets zo slecht voor je humeur als vriendlief in de weg loopt of je routine verstoort hahaha

  • Romy 16 september 2017 op 2:11 pm - Beantwoord

   Haha, ik begrijp je helemaal! Ik vind het ook altijd fijn om het eerste half uur even alleen beneden te zitten. Gewoon even zelf alles voorbereiden zonder dat er iemand tegen je aanpraat of in de weg loopt 😉

 3. Claire 16 september 2017 op 9:41 am - Beantwoord

  Hahah wat leuk om te lezen! Ik heb geen Instagramwaardige routine maar wel een paar dingen die ik ’s ochtends standaard doe. Zo loop ik naar beneden voor een mok (zwarte!!) koffie om wakker te worden om daarna in 20 minuten mijn gezicht te fatsoener met een hoop make-up. Daarna lekker ontbijten en hup op de fiets! Wat meestal niet zo fabulous is dat ik altijd weer wat vergeet en regelmatig mijn unicorn sokken nog aanheb, oeps!

  • Romy 16 september 2017 op 2:13 pm - Beantwoord

   Fijn dat je een paar van dat soort routinemomentjes hebt ’s ochtends! Het lijkt me best fijn om ’s ochtends uitgebreid de tijd te nemen om je op te frissen en make-up op te doen. Daar moet ik ook ’s ochtends eens wat tijd voor vrijmaken in plaats van het snel in de bus te doen 😉 Ik moest wel lachen om je unicornsokken trouwens. Valt in ieder geval lekker op 😉

 4. Marije 16 september 2017 op 9:51 am - Beantwoord

  Mijn ochtendroutine ziet er precies zo uit. Ben wel eens zondet bril de deur uit gelopen.

  Die perfecte insta foto’s worden vast goed voorbereid en in de middag geschoten 😉

  Fijne zaterdag!

  • Romy 16 september 2017 op 2:15 pm - Beantwoord

   Haha, dat met de bril heb ik ook weleens gehad. Niet handig als ik er dan bij de bushalte opeens achterkom dat ik het bord niet meer kan lezen, haha.
   En je hebt helemaal gelijk met de perfecte Insta-foto’s. Ik vermoed ook dat die in alle rust en perfect gestyled ’s middags worden gemaakt 😉

 5. Josephine 16 september 2017 op 10:04 am - Beantwoord

  Hahaha, leuk om te lezen! Serieus, bijna in je pyamabroek weggaan? Haha! Ik ben zelf een enorme planner dus leg ik vaak in de avond spullen klaar. Ik moet er niet aan denken om in de ochtend zo te moeten haasten, dan zou er ook wel het één en ander mis gaan. 😉

  • Romy 16 september 2017 op 2:18 pm - Beantwoord

   Haha, als ik haast heb, vergeet ik zoiets als een pyjamabroek inderdaad nog weleens. Gelukkig was dat zoiets opvallends dat ik er nog net op tijd achterkwam 😉
   Wat knap dat je de dag altijd al goed voorbereid begint! Ik probeer dat de laatste tijd ook wat vaker te doen en merk dat een goede voorbereiding al zoveel scheelt. Als ik de avond van tevoren alvast alles heb klaargelegd, haal ik de bus meestal wél op mijn gemak 😉

 6. Madelon 16 september 2017 op 10:11 am - Beantwoord

  Hahaha oooh een pandapyjama, hoe tof! Mijn ochtenden zijn ook alles behalve fabulous. Meestal moet ik mij haasten en vergeet ik de helft van mijn spullen.

 7. Nikita 16 september 2017 op 10:12 am - Beantwoord

  Ik heb ’s ochtends een halfuur om me klaar te maken, meer niet. Anders haal ik mijn bus niet. En mijn ochtenden zijn niet perfect, maar ik heb net als jij een huisdier dat blij is als ik wakker ben! En dat maakt je ochtend net iets beter. Wel heb ik altijd zin in de dag en dat had ik vroeger amper dus dat is zeker een verbetering! Niet alleen door positief denken, maar ook gewoon omdat ik nu een veel leukere tijd heb op school dan vroeger.

  • Romy 16 september 2017 op 2:19 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je altijd opstaat met frisse zin in de dag 🙂 Dat is misschien wel het allerbelangrijkste! Zo fijn dat je het nu wel echt naar je zin hebt op school.
   En je in een half uur helemaal klaarmaken om te gaan?! Wauw, dat doe ik je niet na 🙂

 8. Maaike 16 september 2017 op 10:26 am - Beantwoord

  Pfff hier gaat het ongeveer net zo. Ik denk vaak dat ik ruim in de tijd zit en wel even de krant kan lezen. Vervolgens wordt het weer haasten! Ik ben wel eens met mijn ongekamde haren de deur uit geweest. Nu kijk ik standaard gauw even in de spiegel voordat ik naar buiten ga.

 9. Irene 16 september 2017 op 10:31 am - Beantwoord

  Superleuk artikel! Ik sta altijd om 7u omdat ik dan nog een uur en een kwartier heb om me klaar te maken en dat heb ik nodig. Niet als in: ik heb zoveel make-up aan te brengen en perfecte ontbijtjes te maken, maar meer als in: ik wil lekker rustig aan doen. Haha. Ik gebruik sowieso niet meer dan mascara dus daar ben ik al geen tijd aan kwijt. Mijn computer blijft uit maar ik neem er wel graag een boek bij als ik ontbijt.

 10. Justine 16 september 2017 op 11:11 am - Beantwoord

  Haha herkenbaar. Ik ben zelf alleen totaal géén ochtendmens. Doordat ik liever slaap dan opsta heb ik s ochtends dan ook altijd haast wat ook vaak stom uitpakt. (of grappig, voor anderen dan haha)

 11. Joanne 16 september 2017 op 12:30 pm - Beantwoord

  Ik ben totáál geen ochtend mens. En trouwens, niet mis met een kinderpyjama. Ik heb ook een ontzettend leuke bambi broek hahaha!

  • Romy 16 september 2017 op 2:21 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die zich ’s ochtends nog weleens in dingen kan verliezen om dan weer te moeten haasten. Ik kan me voorstellen dat het ook wel verleidelijk is om ’s ochtends eigenlijk net iets te lang met de krant te blijven zitten.

  • Romy 16 september 2017 op 2:22 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je bewust de tijd neemt om ’s ochtends rustig te kunnen opstarten. Ik kan me voorstellen dat het heerlijk is om met een boek erbij van je ontbijtje te genieten. Zelf sta ik ook altijd meer dan een uur van tevoren op, maar toch is het nog vaak een beetje een race tegen de klok 😉

  • Romy 16 september 2017 op 2:24 pm - Beantwoord

   Haha, ik kan me voorstellen dat het niet altijd allemaal perfect verloopt als je ’s ochtends zoveel haast hebt. Zeker in de winter is opstaan ook niet mijn hobby en ligt mijn bed nog weleens net iets te lekker 😉 Maar als ik er eenmaal uit ben, ben ik gelukkig wel echt een ochtendmens.

  • Romy 16 september 2017 op 2:24 pm - Beantwoord

   Haha, lang leve de Bambibroeken en pandapyjama’s! Ik vind dat soort pyjama’s gewoon altijd te leuk!

 12. Evelyne 16 september 2017 op 2:00 pm - Beantwoord

  Ik ben eerder een avondmens. Alhoewel ik toch wat aan het veranderen ben in een ochtendmens sinds ik fulltime werk. Zo gek eigenlijk. Ik kan niet meer zo lang opblijven en uitslapen lukt mij ook niet meer zo goed. In het weekend en op vrije dagen probeer ik toch iets later dan tijdens een werkdag op te staan. En ’s avonds doe ik mijn best om iets later in mijn bed te kruipen dan doordeweeks. Doch kon ik vroeger slapen tot de middag en tv-kijken tot midden in de nacht, dat is nu allemaal voorbij.

  • Romy 16 september 2017 op 10:30 pm - Beantwoord

   Wat apart eigenlijk hoe je slaapritme en slaapbehoefte heel erg kunnen veranderen in de loop der jaren. Ik merk ook dat ik niet meer kan uitslapen sinds ik werk, gewoon omdat dat niet meer in mijn ritme zit 😉 Maar gelukkig lukt het nog wel om in het weekend iets langer te blijven liggen dan tot half zeven, zoals doordeweeks 😉

 13. Saskia 16 september 2017 op 2:13 pm - Beantwoord

  Mijn ochtend hebben veel ritueel, gezien ik erg vroeg op werk moet zijn. Ik kleed me aan, doe mijn make-up, geef de katten eten en doe hun bak. Maak mijn eten voor de gehele dag en stap in de auto. Ik ben daarnaast door mijn werktijden wel een ochtend mens 🙂

 14. Sam - singlereadytomingleblog 16 september 2017 op 4:23 pm - Beantwoord

  Ik heb iets met ochtenden als ze om 11h beginnen, haha. Doordeweeks sta ik zo laat mogelijk op, haast ik me in mijn kleren, en gris ik nog snel een koffie mee voor ik weer wegga. Misschien iets te gehaast, maar ik kan ’s ochtends echt geen slaap opgeven voor iets anders, oeps!

 15. Johanne 16 september 2017 op 6:14 pm - Beantwoord

  Ochtenden. Nee, ik sta er niet voor open haha ;-). Vind het zo knap dat jij echt een ochtendmens bent! En vind het vooral knap als mensen inderdaad bijna insta-waardig opstaan. Never nooit niet dat ik iets van mijn ochtendritueel laat zien, haha. Het enige waar ik de laatste tijd wel tevreden over ben is mijn haar (gaat ze weer…). Beetje haarspray, beetje kamen en klaar! Zul je zien dat het morgen weer belabberd is, maar ja.

 16. yvonne 16 september 2017 op 6:52 pm - Beantwoord

  Klinkt voor mij als een vrij normale ochtend 😉

 17. Els 16 september 2017 op 6:54 pm - Beantwoord

  Wat enorm leuk geschreven :-). Ik heb wel een vaste routine en kom altijd goed uit :-). Mijn make up routine is trowuens alleen mascara ;-). Doe ook al veel in de avond, zoals douchen en kleding klaar leggen :-).

  • Romy 16 september 2017 op 10:35 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie! Zo te horen heb je een hele fijne planning. Wat goed! En alleen mascara op hoeven doen, scheelt inderdaad ook al wat tijd. Zelf gebruik ik ook alleen concealer, mascara en lipstick. Lekker snel klaar met de make-up dus 🙂

 18. Nesrin 16 september 2017 op 9:49 pm - Beantwoord

  Mijn ochtenden zijn ook niet fab. Ik heb met een man (lees groot kind haha) en twee kinderen te maken en als het lukt prop ik tijd voor mezelf er in.

  Heel leuk geschreven weer Romy!

  • Romy 16 september 2017 op 10:36 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 En met kinderen zijn de ochtenden waarschijnlijk al helemaal niet fabulous. Ik kan me zo voorstellen dat de dag dan met heel wat hollen, vliegen en rennen begint.

 19. Neverdullmoments 17 september 2017 op 12:08 am - Beantwoord

  Zoveel respect dat jij elke ochtend je blogrondje maakt! Hoe vaak ik wel niet s ochtends denk: okee nog even snooze. Snooze. Snooze… Haast! Inderdaad altijd dat shirtje niet kunnen vinden, haar dat niet wil zitten en het beleg dat net op is. Toch voel ik me altijd wel goed in de ochtend. Of het fabulous is? Nou nee, haha. Leuk rubriekje dit!

  • Romy 17 september 2017 op 4:53 pm - Beantwoord

   Haha, wat een gedoe altijd ’s ochtends, hè? Achteraf kan ik er wel om lachen dat juist bijna alles lijkt mis te gaan als je haast hebt ’s ochtends. Eigenlijk grappig dat de ochtend ondanks alle perikelen toch mijn favoriete dagdeel is 😉

 20. Oui Nathalie 17 september 2017 op 6:26 am - Beantwoord

  ooooh, ik wou ook elke ochtend weer dat er een privé taxi voor de deur stond haha!
  Vaak vergeet ik ook helemaal de tijd en moet ik echt racen tegen de klok om de trein te halen.
  Soms zou een autootje ook wel eens fijn zijn!

  Liefs, Nathalie

  • Romy 17 september 2017 op 4:54 pm - Beantwoord

   Ja, een eigen auto staat ook echt hoog op mijn lijstje. Dat zou zo ideaal zijn 🙂

 21. Katrien 17 september 2017 op 12:38 pm - Beantwoord

  Wakker worden, opstaan en me klaar maken duren heel lang en dan kan ik helemaal geen stress of te veel prikkels rondom mij verdragen. Mijn partner weet dit ook maar soms kijk ik hem eens heel streng aan als hij té enthousiast aan de ontbijttafel zit 😉

  • Romy 17 september 2017 op 5:06 pm - Beantwoord

   Haha, gelijk heb je! Soms kun je de dag het beste gewoon even alleen beginnen om rustig wakker te worden. Er gaat ook eigenlijk niets boven nog even uitgebreid de tijd hebben om op te starten ’s ochtends.

 22. Anna 18 september 2017 op 12:04 pm - Beantwoord

  Wat een leuk en herkenbaar artikel! Toen ik nog stage liep ging het er bij mij ook altijd zo aan toe. En ik vergat altijd wel iets. Nu werk ik ’s nachts en hoef ik niet per se meer vroeg op (heerlijk, nooit meer stressen over dat ik me misschien verslaap!), maar ik probeer wel weer meer ritme in mijn leven te krijgen. Zodat ik ook meer tijd heb voor mijn blog en andere freelance opdrachtjes. Die mooie ‘ontbijt’ foto’s op Instagram worden gewoon ’s middags gemaakt haha, vaak ook door influencers voor wie Instagram hun baan is, dus daar kan ik met mijn bakje yoghurt met druiven in de ochtend niet tegenop 😉

  • Romy 19 september 2017 op 6:58 am - Beantwoord

   Haha, je hebt helemaal gelijk wat betreft die ontbijtfoto’s inderdaad. Daar kun je niet tegenop als je overdag gewoon verplichtingen hebt en nog in het donker je bakje druiven opeet 😉
   Wat fijn dat je werk nu wat meer rust hebt ’s ochtends, maar ik kan me voorstellen dat het inderdaad ook wel fijn is om dat ritme een beetje aan te houden. Ik vind het toch best knap, hoor. Het lijkt me best pittig om steeds in de avonduren te werken.

 23. Mike 21 september 2017 op 10:22 pm - Beantwoord

  Vorige week zag ik zo’n mooi voorbeeld, ik moest meteen denken aan je fabulous verhalen. Ik stond te wachten op de metro. Aan de andere kant van het perron kwamen drie damens. Ze waren een beetje aan het kibbelen, ze hadden zo wie zo niet een bepaald goed humeur. Na een paar minuten besloten ze een foto met zijn drieën te maken. Ze waren super lang ermee bezig, volgens mij puur om de perfecte glimlach op de foto te krijgen. Dus zo zie je maar weer, eigenlijk is die ene perfecte foto meer dan alleen maar een foto…

  • Romy 22 september 2017 op 12:01 am - Beantwoord

   Haha, wat een grappig verhaal! Inderdaad perfect voor deze ‘niet zo fabulous’-rubriek. Eigenlijk grappig hoe ver mensen soms gaan om perfect over te komen, terwijl ze buiten de schijnwerpers weer vrolijk verdergaan met hun niet zo perfecte leven 😉

Recente blogs