Unsuccessful adulting? | 10x Niet zo volwassen aan mij!

Vanaf je 18e ben je in Nederland officieel volwassen. Gelukkig is die grens niet zo strikt en krijg je ook na je 18e verjaardag nog alle tijd om te wennen aan het volwassen leven. Of beter gezegd: gelukkig mag ik mijn hele leven lang de nodige onvolwassen trekjes hebben. Dat maakt het leven wel zo leuk toch?! Anna tagte mij laatst voor de Unsuccessful Adulting-tag. Ik besloot er mijn eigen draai aan te geven en noem 10 dingen die niet zo volwassen zijn aan mij. Meer weten over mijn passie voor fluffy konijnensloffen en mijn stiekeme YouTube-favoriet? Lees dan snel verder.

unsuccessful adulting tag

 1. Don’t judge a book by its cover. Als het op boeken aankomt, dan zijn het vaak de boeken met de leukste kaft die mij aantrekken. Mooi verhaal of niet, een boek met een felgekleurde kaft wint het bij mij toch al snel van een cover die er grauw en serieus uitziet. Dat had ik als kind al, maar heb ik nu nog steeds. 
 2. Geen keukenprinses. Mijn keukenprinsessenskills laten absoluut te wensen over. Er zijn niet zo veel gerechten die ik zonder recept kan maken en ik heb helaas ook niet echt gevoel voor bijzondere combinaties die verrassend lekker smaken. Daarbij vertrouw ik liever op kookfanaten die er letterlijk meer van bakken dan ik.
 3. Kinderlijke guilty pleasures. Sommige kinderprogramma’s hebben nog steeds een speciaal plekje in mijn hart. Staat er bijvoorbeeld per ongeluk Spongebob Squarepants op? Dan kijk ik stiekem met een half oog mee. Niet omdat ik het zelf zo leuk vind, hoor. Heus niet. Ook vind ik sommige vloggers geweldig die eigenlijk voor een iets jeugdiger publiek zijn bedoeld. De video’s van Dylan Haegen zijn bijvoorbeeld mijn guilty pleasure. Ik vind ze net zo leuk als mijn nichtje van elf… Oeps!
 4. Gevonden voorwerpen. Ik ben over het algemeen wel een gestructureerd persoon, maar ik kan toch nog weleens dingen kwijtraken. Mijn haarborstel, OV-kaart en portemonnee staan op de eerste plaats. Hoe vaak is het al niet voorgekomen dat ik een bus later had, omdat ik die dingen op het laatste moment nergens meer kon vinden…?!
 5. Verslaafd aan emoji’s. Ik ben gek op emoji’s. Als ik niet oplet, stuur ik zo appjes en Facebook-berichtjes met wel vijf lachende gezichtjes naar vriendinnen. Ik maak er nu zelfs een gewoonte van om voor het versturen altijd even te checken of het aantal lachende smileys niet iets te overdreven is. Op mijn werk let ik er overigens iets meer mee op ;)
 6. Gek op schattigheid. Ik heb een zwak voor eenhoorns, fluffy konijnensloffen en al het andere wat schattigheid uitstraalt. Zo blijf ik nog steeds even kijken bij de leuke knuffeltjes en grappige beeldjes in de winkel die ik 15 jaar geleden ook leuk vond. Meestal laat ik dat soort dingen braaf liggen, maar eigenlijk smelt mijn hart.
 7. Verlegenheid. Als het op jongens aankomt, ben ik ontzettend verlegen. Ik weet plotsklaps niets meer te zeggen als ik een jongen leuk vind, kraam voornamelijk onsamenhangende onzin uit en weet me totaal geen houding te geven. Ik hoop dat er ooit een jongen is die dat verlegenachtige misschien op een of andere manier als flirtgedrag weet te interpreteren. Geheel bewust natuurlijk!
 8. De ballen verstand. Van een aantal volwassen dingen heb ik echt nul verstand. Dat wordt nog wat als ik het huis uit ga. Hoe sluit je bijvoorbeeld het gas aan en af? Wat moet je allemaal verzekerd hebben? Hoe zit het met je pensioen? En waar moet je allemaal op letten als je een huis koopt? Ehm, ja…
 9. Super! Ooit was ‘zeg maar’ mijn stopwoord. Nog steeds floept dat woord er regelmatig uit, maar inmiddels heeft ‘Super!’ een welverdiende tweede plaats op mijn lijstje met stopwoorden veroverd. Ik betrap mezelf er steeds op dat ik dit woord er te pas en te onpas tussendoor gooi.
 10. Niet in mijn maat. Het komt regelmatig voor dat ik in webshops kleding tegenkom die ik oprecht graag zou kopen, maar die dan maar tot maat 128 verkrijgbaar blijkt te zijn. Zelfs poederroze tutu’s die voor baby’s verkrijgbaar zijn, zou ik in mijn maat nog wel leuk vinden. Misschien is het wel een stukje zelfbescherming dat die dingen alleen in kindermaatjes te koop zijn. Iets met nu al jonger geschat worden…

Zeg eens, wat is er niet zo volwassen aan jou?

Volg:
Deel:

33 Reacties

 1. 21 december 2017 / 06:24

  Mijn moeder van 70 sluit elk whatsapp bericht met een emoji af. Vindt ze leuk zegt ze dan ???
  Marije blogde over…Opgeruimd 2018 in

  • Romy
   Auteur
   22 december 2017 / 07:14

   Haha, geweldig! Ik merk het ook weleens bij oudere mensen op Facebook dat ze dan bij alles van die bewegende smileys meesturen, haha.

 2. Hennie
  21 december 2017 / 06:31

  Leuke tag! En ik herken veel dingen! Zo ben ik ook geen keukenprinses. Ik denk dat het goed is dat we allemaal wat kind blijven van binnen. Houdt de boel vaker vrolijk. :)
  Hennie blogde over…Mijn nieuwe hoofdkussen | + Winactie!

  • Romy
   Auteur
   22 december 2017 / 07:19

   Precies! Het is alleen maar fijn om ook ‘op latere leeftijd’ nog een beetje kind in je te hebben :)

 3. 21 december 2017 / 06:41

  Heerlijk om te lezen. Ik denk dat veel mensen stiekem minder volwassen zijn dan je denkt. Ik hou zelf nog steeds van kinderdingen. Laatst las ik een kinderboek van Carry Slee. Ik vind High School Musical een superleuke film (ik was er al te ‘oud’ voor toen hij uitkwam). Ik huppel nog steeds wel eens, maar niet op kantoor.
  Shirley blogde over…Een dag in Valletta

  • Romy
   Auteur
   22 december 2017 / 07:20

   Zeker weten! Zelfs de meest volwassen ogende mensen hebben vast nog wel kinderlijke trekjes. En dat is juist alleen maar leuk! Leuk om over een paar van jouw kinderlijke trekjes te lezen. High School Musical moet ik ook echt nog eens zien. En lang leve huppelen als je vrolijk bent! :)

 4. Darina
  21 december 2017 / 06:43

  Leuk! Ik herken het een en ander wel :) Ik ben ook geen keukenprinses maar het gaat al ietsje beter. En van sommige dingen in huis heb ik ook geen verstand van. Maar het komt goed :)
  Darina blogde over…10 Redenen Waarom ik van Amsterdam Houd

  • Romy
   Auteur
   22 december 2017 / 07:20

   Haha, zeker weten! ‘Super’ is in ieder geval wel een heerlijk vrolijk woord ;)

 5. 21 december 2017 / 09:12

  Haha, leuk om jouw niet zo volwassen trekjes te leren kennen! Ik denk dat iedereen ze wel heeft. Ik heb ook echt een zwak voor schattig uitziende dingen als fluffy konijnensokken enzo. De meest gekke pantoffels vind ik ook fantastisch. :’) Ik leef mezelf altijd uit met de kinderen van mijn zus. Kan me zeg maar prima gedragen als een klein kind, dus dat matcht perfect. Gekke stemmetjes opzetten… Hahaha!
  Sandra blogde over…Oostenrijk | Kaunertaler Gletscherstraße, Piburger See & Highline179

  • Romy
   Auteur
   22 december 2017 / 07:22

   Haha, heerlijk toch, dat soort fluffy pantoffels en niet al te volwassen sokken! Het lijkt mij ook zo leuk om met kleine kinderen om te gaan, alleen al omdat je dan even geoorloofd het kind in jezelf naar boven kunt laten komen, haha ;)

  • Romy
   Auteur
   22 december 2017 / 07:23

   Wat leuk dat je de knuffels uit je kindertijd hebt bewaard! Ik heb er inderdaad ook nog een aantal ergens opgeborgen. En lang leve de felgekleurde sokken! Die zijn ook gewoon heel erg leuk, kinderlijk of niet :)

 6. 21 december 2017 / 10:18

  Haha, die boeken van Francine Oomen las ik zó graag vroeger! Iedereen zei ook altijd dat ik Rosa was, haha. Ik heb inderdaad ook echt nog veel te weinig verstand van volwassen zaken i.v.m. huizen en zo, haha, maar ik probeer er wel wat aan te werken voor als ik volgend jaar alleen ga wonen. Koken haat ik ook echt, bah, verschrikkelijk. En verder denk ik ook nog iets te vaak “we zien wel, ik doe het gewoon even”, maar dat draait ook effectief vaak goed uit, dus vind ik nog niet zo’n slechte eigenschap ;-)
  Sam – singlereadytomingleblog blogde over…Rambo’s double standards

  • Romy
   Auteur
   22 december 2017 / 07:25

   Haha, wat leuk om te lezen dat ik niet de enige ben die niet van alles evenveel verstand heeft en die niet zo handig is met koken. En als het werkt om soms de dingen maar gewoon te laten gebeuren, dan is dat nog best prima, toch? :)
   Grappig dat je altijd met Rosa werd vergeleken vroeger! Ik heb de ‘Hoe overleef ik?’-serie zo’n 12-13 jaar geleden echt verslonden.

 7. Maaike
  21 december 2017 / 11:42

  Haha, ook zo’n fijn stopwoordje! Ik zeg op moment heel veel ‘top’ . Een nieuw jaar, misschien een nieuw stopwoord?
  Maaike blogde over…Shoplog: Spulletjes voor kerst

  • Romy
   Auteur
   22 december 2017 / 07:25

   Haha, een nieuw stopwoord is misschien nog best een super/top voornemen inderdaad ;)

 8. Patricia (Mommy Stories)
  21 december 2017 / 13:55

  Haha wat grappig om te lezen. Je bent zo oud als je je voelt sluit goed aan bij deze blog. En ik kijk ook wel eens mee met de tekenfilms van mijn kinderen. Vooral buurman en buurman is favoriet.
  Patricia (Mommy Stories) blogde over…Billendoekjes..? Waar gebruik ik ze niet voor!

  • Romy
   Auteur
   22 december 2017 / 07:27

   Haha, ik kan me voorstellen dat je als moeder soms ook wel kunt genieten van de series die de kinderen kijken. Dat is dan toch het perfecte excuus om even mee te kijken :)

 9. Nikita
  21 december 2017 / 13:41

  Ben nu twintig, en mijn leerkrachten zeggen dat ik een heel volwassen houding heb en heel veel wijsheid. Ent dat vind ik een geweldig mooi compliment! Maar daar stopt het ook wel. Ik herken me in bijna alle puntjes die jij noemt. En laten we mijn springende hart niet vergeten als K3 weer eens op tv is haha. Je bent maar zo oud als je je voelt toch? En dat ik met alles lach (oke, niet met de serieuze dingen) maar met de meest flauwe grappen en uitspraken, maakt mij ook kinds. Maar ik hou van lachen, dat is wie ik ben. Dan maar wat kinderlijker! Ik ben er trots op! :) Tof artikel ook! Zo toon je maar weer dat je als twintiger niet perse supervolwassen bent en dat geeft hoop voor mij. Ik wil namelijk geen serieuze volwassene zijn die alles serieus neemt en niet kan lachen. Ik wil dat meisje dat ik nu ben blijven :)
  Nikita blogde over…The Power of Music

  • Romy
   Auteur
   22 december 2017 / 07:27

   Dat is zeker een heel mooi compliment! En alleen maar fijn dat je daarnaast ook nog kanten hebt waarin je juist nog een beetje kind kunt zijn. Moet ook kunnen, toch? :) Om alles lachen vind ik overigens alleen maar een mooi teken. Kinds of niet, je maakt daarmee wel jouw leven en dat van anderen iets leuker :)

 10. 21 december 2017 / 15:00

  Oh, geweldig lijstje Romy! Ik herken best veel van mezelf erin, haha. Super is ook mijn stopwoord en overal tussendoor woord. Als Spongebob Squarepants op is blijf ik toch even hangen en emoji’s en mooie boeken zijn ook echt mijn ding. Met mijn vriend en sommige van mijn vriendinnen kan ik ook echt nog een kinderstemmetje opzetten en als ik mijn zin niet krijg….oei ;-).
  Johanne blogde over…Wishlist: 5x de ultieme chilloutfit (+kerstpyjama)

  • Romy
   Auteur
   22 december 2017 / 07:28

   Haha, geweldig om over een paar van jouw kinderlijke trekjes te lezen! Gelukkig ben ik niet de enige die alles super vind en een zwak heeft voor Spongebob Squarepants! En de rare stemmetjes vind ik stiekem ook wel leuk. Het leven moet ook niet al te serieus zijn, toch? :)

 11. 21 december 2017 / 22:49

  Wat een geweldig leuk artikel is dit! Haha. Ik heb hem echt met een glimlach gelezen. “De ballen verstand” komt mij ook zeer bekend voor. Als mensen het hebben over hypotheekdingen enzo dan denk ik ook: ehhh, oke?! Of beleggen. Nog zo’n “volwassen” onderwerp waar ik echt he-le-maal niets van begrijp en ook never ever iets van wil begrijpen. Dat interesseert me gewoon echt niet.
  Sara | MevrouwMiauw blogde over…Fair and fashionable outfit & update met Matt & Nat rugzak

  • Romy
   Auteur
   22 december 2017 / 07:29

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die helemaal niets begrijpt van sommige volwassen dingen. Beleggen is ook zoiets wat voor mijn gevoel echt mijlenver bij mij vandaan staat. Ik haak eigenlijk meteen een beetje af als een gesprek over zo’n onderwerp gaat ;) Oeps!

  • Romy
   Auteur
   23 december 2017 / 09:57

   Haha, precies! Soms is het ook prima om ergens niets van af te weten en die dingen leren kan gelukkig altijd nog ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge