Action foamtape 2 3

Unsuccessful adulting? | 10x Niet zo volwassen aan mij!

 • 21 december 2017
 • 33 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Vanaf je 18e ben je in Nederland officieel volwassen. Gelukkig is die grens niet zo strikt en krijg je ook na je 18e verjaardag nog alle tijd om te wennen aan het volwassen leven. Of beter gezegd: gelukkig mag ik mijn hele leven lang de nodige onvolwassen trekjes hebben. Dat maakt het leven wel zo leuk toch?! Anna tagte mij laatst voor de Unsuccessful Adulting-tag. Ik besloot er mijn eigen draai aan te geven en noem 10 dingen die niet zo volwassen zijn aan mij. Meer weten over mijn passie voor fluffy konijnensloffen en mijn stiekeme YouTube-favoriet? Lees dan snel verder.

unsuccessful adulting tag

 1. Don’t judge a book by its cover. Als het op boeken aankomt, dan zijn het vaak de boeken met de leukste kaft die mij aantrekken. Mooi verhaal of niet, een boek met een felgekleurde kaft wint het bij mij toch al snel van een cover die er grauw en serieus uitziet. Dat had ik als kind al, maar heb ik nu nog steeds. 
 2. Geen keukenprinses. Mijn keukenprinsessenskills laten absoluut te wensen over. Er zijn niet zo veel gerechten die ik zonder recept kan maken en ik heb helaas ook niet echt gevoel voor bijzondere combinaties die verrassend lekker smaken. Daarbij vertrouw ik liever op kookfanaten die er letterlijk meer van bakken dan ik.
 3. Kinderlijke guilty pleasures. Sommige kinderprogramma’s hebben nog steeds een speciaal plekje in mijn hart. Staat er bijvoorbeeld per ongeluk Spongebob Squarepants op? Dan kijk ik stiekem met een half oog mee. Niet omdat ik het zelf zo leuk vind, hoor. Heus niet. Ook vind ik sommige vloggers geweldig die eigenlijk voor een iets jeugdiger publiek zijn bedoeld. De video’s van Dylan Haegen zijn bijvoorbeeld mijn guilty pleasure. Ik vind ze net zo leuk als mijn nichtje van elf… Oeps!
 4. Gevonden voorwerpen. Ik ben over het algemeen wel een gestructureerd persoon, maar ik kan toch nog weleens dingen kwijtraken. Mijn haarborstel, OV-kaart en portemonnee staan op de eerste plaats. Hoe vaak is het al niet voorgekomen dat ik een bus later had, omdat ik die dingen op het laatste moment nergens meer kon vinden…?!
 5. Verslaafd aan emoji’s. Ik ben gek op emoji’s. Als ik niet oplet, stuur ik zo appjes en Facebook-berichtjes met wel vijf lachende gezichtjes naar vriendinnen. Ik maak er nu zelfs een gewoonte van om voor het versturen altijd even te checken of het aantal lachende smileys niet iets te overdreven is. Op mijn werk let ik er overigens iets meer mee op 😉
 6. Gek op schattigheid. Ik heb een zwak voor eenhoorns, fluffy konijnensloffen en al het andere wat schattigheid uitstraalt. Zo blijf ik nog steeds even kijken bij de leuke knuffeltjes en grappige beeldjes in de winkel die ik 15 jaar geleden ook leuk vond. Meestal laat ik dat soort dingen braaf liggen, maar eigenlijk smelt mijn hart.
 7. Verlegenheid. Als het op jongens aankomt, ben ik ontzettend verlegen. Ik weet plotsklaps niets meer te zeggen als ik een jongen leuk vind, kraam voornamelijk onsamenhangende onzin uit en weet me totaal geen houding te geven. Ik hoop dat er ooit een jongen is die dat verlegenachtige misschien op een of andere manier als flirtgedrag weet te interpreteren. Geheel bewust natuurlijk!
 8. De ballen verstand. Van een aantal volwassen dingen heb ik echt nul verstand. Dat wordt nog wat als ik het huis uit ga. Hoe sluit je bijvoorbeeld het gas aan en af? Wat moet je allemaal verzekerd hebben? Hoe zit het met je pensioen? En waar moet je allemaal op letten als je een huis koopt? Ehm, ja…
 9. Super! Ooit was ‘zeg maar’ mijn stopwoord. Nog steeds floept dat woord er regelmatig uit, maar inmiddels heeft ‘Super!’ een welverdiende tweede plaats op mijn lijstje met stopwoorden veroverd. Ik betrap mezelf er steeds op dat ik dit woord er te pas en te onpas tussendoor gooi.
 10. Niet in mijn maat. Het komt regelmatig voor dat ik in webshops kleding tegenkom die ik oprecht graag zou kopen, maar die dan maar tot maat 128 verkrijgbaar blijkt te zijn. Zelfs poederroze tutu’s die voor baby’s verkrijgbaar zijn, zou ik in mijn maat nog wel leuk vinden. Misschien is het wel een stukje zelfbescherming dat die dingen alleen in kindermaatjes te koop zijn. Iets met nu al jonger geschat worden…

Zeg eens, wat is er niet zo volwassen aan jou?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 21 december 2017 op 6:24 am - Beantwoord

  Mijn moeder van 70 sluit elk whatsapp bericht met een emoji af. Vindt ze leuk zegt ze dan ???

  • Romy 22 december 2017 op 7:14 am - Beantwoord

   Haha, geweldig! Ik merk het ook weleens bij oudere mensen op Facebook dat ze dan bij alles van die bewegende smileys meesturen, haha.

 2. Hennie 21 december 2017 op 6:31 am - Beantwoord

  Leuke tag! En ik herken veel dingen! Zo ben ik ook geen keukenprinses. Ik denk dat het goed is dat we allemaal wat kind blijven van binnen. Houdt de boel vaker vrolijk. 🙂

  • Romy 22 december 2017 op 7:19 am - Beantwoord

   Precies! Het is alleen maar fijn om ook ‘op latere leeftijd’ nog een beetje kind in je te hebben 🙂

 3. Shirley 21 december 2017 op 6:41 am - Beantwoord

  Heerlijk om te lezen. Ik denk dat veel mensen stiekem minder volwassen zijn dan je denkt. Ik hou zelf nog steeds van kinderdingen. Laatst las ik een kinderboek van Carry Slee. Ik vind High School Musical een superleuke film (ik was er al te ‘oud’ voor toen hij uitkwam). Ik huppel nog steeds wel eens, maar niet op kantoor.

  • Romy 22 december 2017 op 7:20 am - Beantwoord

   Zeker weten! Zelfs de meest volwassen ogende mensen hebben vast nog wel kinderlijke trekjes. En dat is juist alleen maar leuk! Leuk om over een paar van jouw kinderlijke trekjes te lezen. High School Musical moet ik ook echt nog eens zien. En lang leve huppelen als je vrolijk bent! 🙂

 4. Darina 21 december 2017 op 6:43 am - Beantwoord

  Leuk! Ik herken het een en ander wel 🙂 Ik ben ook geen keukenprinses maar het gaat al ietsje beter. En van sommige dingen in huis heb ik ook geen verstand van. Maar het komt goed 🙂

 5. Loes 21 december 2017 op 7:52 am - Beantwoord

  Haha, wat een leuk lijstje! ‘Zeg maar’ is ook enorm lang mijn stopwoordje geweest en nog steeds betrap ik me er regelmatig op. Super is wel een leuke vervanging haha, lekker vrolijk tenminste.

 6. Sandra 21 december 2017 op 9:12 am - Beantwoord

  Haha, leuk om jouw niet zo volwassen trekjes te leren kennen! Ik denk dat iedereen ze wel heeft. Ik heb ook echt een zwak voor schattig uitziende dingen als fluffy konijnensokken enzo. De meest gekke pantoffels vind ik ook fantastisch. :’) Ik leef mezelf altijd uit met de kinderen van mijn zus. Kan me zeg maar prima gedragen als een klein kind, dus dat matcht perfect. Gekke stemmetjes opzetten… Hahaha!

  • Romy 22 december 2017 op 7:20 am - Beantwoord

   Haha, zeker weten! ‘Super’ is in ieder geval wel een heerlijk vrolijk woord 😉

  • Romy 22 december 2017 op 7:22 am - Beantwoord

   Haha, heerlijk toch, dat soort fluffy pantoffels en niet al te volwassen sokken! Het lijkt mij ook zo leuk om met kleine kinderen om te gaan, alleen al omdat je dan even geoorloofd het kind in jezelf naar boven kunt laten komen, haha 😉

 7. Josephine 21 december 2017 op 9:34 am - Beantwoord

  Haha, wat een grappig artikel! Ik vind het eigenlijk wel meevallen, en de praktische punten uit punt 8 leer je vanzelf als je op jezelf woont. Ik heb zelf nog een rijtje knuffels van vroeger staan (nee, niet op mijn bed) en ik heb een zwak voor felgekleurde sokken!

  • Romy 22 december 2017 op 7:23 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je de knuffels uit je kindertijd hebt bewaard! Ik heb er inderdaad ook nog een aantal ergens opgeborgen. En lang leve de felgekleurde sokken! Die zijn ook gewoon heel erg leuk, kinderlijk of niet 🙂

 8. Charel 21 december 2017 op 9:58 am - Beantwoord

  Ik ben dol op dit artikel haha! Ik kan ook soms heel kinderachtig doen hoor! Ik houd van cutie dingen haha!

 9. Sam - singlereadytomingleblog 21 december 2017 op 10:18 am - Beantwoord

  Haha, die boeken van Francine Oomen las ik zó graag vroeger! Iedereen zei ook altijd dat ik Rosa was, haha. Ik heb inderdaad ook echt nog veel te weinig verstand van volwassen zaken i.v.m. huizen en zo, haha, maar ik probeer er wel wat aan te werken voor als ik volgend jaar alleen ga wonen. Koken haat ik ook echt, bah, verschrikkelijk. En verder denk ik ook nog iets te vaak “we zien wel, ik doe het gewoon even”, maar dat draait ook effectief vaak goed uit, dus vind ik nog niet zo’n slechte eigenschap 😉

  • Romy 22 december 2017 op 7:25 am - Beantwoord

   Haha, wat leuk om te lezen dat ik niet de enige ben die niet van alles evenveel verstand heeft en die niet zo handig is met koken. En als het werkt om soms de dingen maar gewoon te laten gebeuren, dan is dat nog best prima, toch? 🙂
   Grappig dat je altijd met Rosa werd vergeleken vroeger! Ik heb de ‘Hoe overleef ik?’-serie zo’n 12-13 jaar geleden echt verslonden.

 10. Maaike 21 december 2017 op 11:42 am - Beantwoord

  Haha, ook zo’n fijn stopwoordje! Ik zeg op moment heel veel ’top’ . Een nieuw jaar, misschien een nieuw stopwoord?

  • Romy 22 december 2017 op 7:25 am - Beantwoord

   Haha, een nieuw stopwoord is misschien nog best een super/top voornemen inderdaad 😉

 11. Evelyn 21 december 2017 op 1:22 pm - Beantwoord

  Wat een leuke tag, ik herken mij in zoveel dingen. Vooral in het keukenprinses gedeelte.

 12. Nikita 21 december 2017 op 1:41 pm - Beantwoord

  Ben nu twintig, en mijn leerkrachten zeggen dat ik een heel volwassen houding heb en heel veel wijsheid. Ent dat vind ik een geweldig mooi compliment! Maar daar stopt het ook wel. Ik herken me in bijna alle puntjes die jij noemt. En laten we mijn springende hart niet vergeten als K3 weer eens op tv is haha. Je bent maar zo oud als je je voelt toch? En dat ik met alles lach (oke, niet met de serieuze dingen) maar met de meest flauwe grappen en uitspraken, maakt mij ook kinds. Maar ik hou van lachen, dat is wie ik ben. Dan maar wat kinderlijker! Ik ben er trots op! 🙂 Tof artikel ook! Zo toon je maar weer dat je als twintiger niet perse supervolwassen bent en dat geeft hoop voor mij. Ik wil namelijk geen serieuze volwassene zijn die alles serieus neemt en niet kan lachen. Ik wil dat meisje dat ik nu ben blijven 🙂

  • Romy 22 december 2017 op 7:27 am - Beantwoord

   Dat is zeker een heel mooi compliment! En alleen maar fijn dat je daarnaast ook nog kanten hebt waarin je juist nog een beetje kind kunt zijn. Moet ook kunnen, toch? 🙂 Om alles lachen vind ik overigens alleen maar een mooi teken. Kinds of niet, je maakt daarmee wel jouw leven en dat van anderen iets leuker 🙂

 13. Patricia (Mommy Stories) 21 december 2017 op 1:55 pm - Beantwoord

  Haha wat grappig om te lezen. Je bent zo oud als je je voelt sluit goed aan bij deze blog. En ik kijk ook wel eens mee met de tekenfilms van mijn kinderen. Vooral buurman en buurman is favoriet.

 14. Johanne 21 december 2017 op 3:00 pm - Beantwoord

  Oh, geweldig lijstje Romy! Ik herken best veel van mezelf erin, haha. Super is ook mijn stopwoord en overal tussendoor woord. Als Spongebob Squarepants op is blijf ik toch even hangen en emoji’s en mooie boeken zijn ook echt mijn ding. Met mijn vriend en sommige van mijn vriendinnen kan ik ook echt nog een kinderstemmetje opzetten en als ik mijn zin niet krijg….oei ;-).

  • Romy 22 december 2017 op 7:27 am - Beantwoord

   Haha, ik kan me voorstellen dat je als moeder soms ook wel kunt genieten van de series die de kinderen kijken. Dat is dan toch het perfecte excuus om even mee te kijken 🙂

  • Romy 22 december 2017 op 7:28 am - Beantwoord

   Haha, geweldig om over een paar van jouw kinderlijke trekjes te lezen! Gelukkig ben ik niet de enige die alles super vind en een zwak heeft voor Spongebob Squarepants! En de rare stemmetjes vind ik stiekem ook wel leuk. Het leven moet ook niet al te serieus zijn, toch? 🙂

 15. marleen 21 december 2017 op 3:34 pm - Beantwoord

  Hahahahahaha ik herken zo veel! Te leuk he. Ik denk ook dat het hartstikke belangrijk is om altijd (in elk geval een béétje) kind te blijven! 🙂

 16. Irene 21 december 2017 op 8:13 pm - Beantwoord

  Haha dat van die boeken heb ik ook! 😀

 17. Evelyne 21 december 2017 op 8:40 pm - Beantwoord

  Haha, enkele dingen zijn wel zo herkenbaar. Maar mijn meest onvolwassentrekje is toch de drama-queen uithangen 😉

 18. Nesrin 21 december 2017 op 10:15 pm - Beantwoord

  Hele leuke tag! Poeh mijn meest onvolwasssentrekje is toch echt dat ik mijn lieveling koekjes niet wil delen met een ander haha.

 19. Sara | MevrouwMiauw 21 december 2017 op 10:49 pm - Beantwoord

  Wat een geweldig leuk artikel is dit! Haha. Ik heb hem echt met een glimlach gelezen. “De ballen verstand” komt mij ook zeer bekend voor. Als mensen het hebben over hypotheekdingen enzo dan denk ik ook: ehhh, oke?! Of beleggen. Nog zo’n “volwassen” onderwerp waar ik echt he-le-maal niets van begrijp en ook never ever iets van wil begrijpen. Dat interesseert me gewoon echt niet.

  • Romy 22 december 2017 op 7:29 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die helemaal niets begrijpt van sommige volwassen dingen. Beleggen is ook zoiets wat voor mijn gevoel echt mijlenver bij mij vandaan staat. Ik haak eigenlijk meteen een beetje af als een gesprek over zo’n onderwerp gaat 😉 Oeps!

 20. Anna 22 december 2017 op 3:11 pm - Beantwoord

  Hahaha, wat leuk dat je deze tag ook een soort van hebt ingevuld! 🙂 Ik ben ook dol op alles wat schattig en fluffy is, oeps. Ik heb ook echt geen verstand van heel veel ‘volwassen’ dingen haha, maar goed, je kan niet alles hebben toch? 😉

  • Romy 23 december 2017 op 9:57 am - Beantwoord

   Haha, precies! Soms is het ook prima om ergens niets van af te weten en die dingen leren kan gelukkig altijd nog 😉

Recente blogs

Wat ik meeneem en achterlaat uit 2018?

27 december 2018|Persoonlijk, Outfits|

Zijn jullie mijn terugblikken al zat? Hopelijk niet! Ik heb er namelijk weer een voor je in petto. Onlangs ontving ik een geweldig mooie rugzak van Gaston Luga. Die rugzak inspireerde me om eens na te denken wat ik aan het einde van 2018 in mijn rugzak mee wil nemen naar volgend jaar en wat ik juist graag achterlaat in het afgelopen jaar. Dan heb ik het over wijze lessen en keuzes die ik graag vasthoud, maar ook over een aantal onhandige eigenschappen of trekjes die ik juist graag met een vuurpijl de lucht in schiet bij het inluiden van 2019. Welke dat zijn, lees je in dit artikel. En natuurlijk laat ik je ook graag mijn nieuwe rugzak zien!

Recept vegan nacho bowl met bonen, (nep)gehakt & veel groenten

7 juni 2023|Recepten|

Nacho's serveer ik vooral op verjaardagen. In een chipsbakje, met een lekkere dipsaus ernaast. Maar wist je dat ze ook perfect zijn voor een feestelijk hoofdgerecht of een lekkere lunch? Nacho bowls ken je misschien wel van de lekkere afhaalrestaurants in texmex-stijl. Maar je kunt er ook heel eenvoudig zelf één maken. Deze vegan nacho bowl ziet er kleurrijk uit, barst van de groenten en peulvruchten en smaakt uiteraard extra lekker door er flink wat Dorito's bij te serveren. Lees verder om te ontdekken hoe je dit vrolijke gerecht maakt.

Vegan zoete-aardappel-curry met kikkererwten & pinda’s

20 maart 2024|Recepten|

Een lekkere curry is nooit verkeerd op een frisse dag, toch? Stiekem ben ik zelfs zo verzot op curry's dat ik ze gerust ook op snikhete zomerdagen nog eet. Maar hét curryseizoen is nu en daar maak ik dankbaar gebruik van door lekker vaak een stomende en heerlijk geurende curry te serveren. Deze vegan zoete-aardappel-curry bijvoorbeeld! Hij zit tjokvol groenten, is heerlijk smeuïg, barst van de eiwitten én is lekker simpel te maken. Oh ja, en er zit een vleugje pindakaas in. Need I say more? Lees hoe je de curry zelf maakt in maar 30 minuten.