“Goh, wat heb jij gedaan dit weekend?” Na die vraag luister ik graag oprecht geïnteresseerd naar verhalen over spannende weekendjes weg, feestjes tot in de vroege uurtjes en roadtrips langs dé hotspots van Nederland. Mijn weekenden zijn vaak iets minder avontuurlijk. Even naar de winkel, werken aan mijn blog of weer eens een poging doen tot opruimen. Natuurlijk spreek ik ook af met vrienden en kom ik regelmatig bij familie over de vloer. Maar alles bij elkaar ben ik gewoon best wel een huismus en vermaak ik me prima met niet al te spannende bezigheden. Soms vraag ik me af: maakt dat mij niet saai? Of een tikkeltje vreemd?

niet zo'n avonturier

In pyjama op de bank

Mijn kampeerervaringen gaan niet verder dan het kamp in de vierde klas. Verre reizen vind ik vaak net iets te spannend en ik sjouw liever met een grote koffer dan met een avontuurlijke backpack op mijn rug. Ik heb nog nooit een wereldreis gemaakt en ben ook niet op de bonnefooi naar Duitsland gaan liften. Ik dans niet op de bar en ik ga liever naar een musical dan naar een club. Op vakantie ga ik vaak nog mee met mijn ouders en mijn weekenden plan ik graag niet te vol met afspraken. Kletsen doe ik onder het genot van een kop thee en op vrijdagavond zit ik gerust in mijn pyjama aan de knutseltafel. En weet je, ik vind al die dingen nog leuk ook!

Huisje boompje beestje to the max

Soms lees ik spannende verhalen van mensen die naar het buitenland verhuizen. Mensen die hun baan opzeggen en een naaktcamping beginnen. Of mensen die hun hart volgen door die lang gekoesterde droomreis naar Afrika te maken. Al die mensen bewonder ik om hoe avontuurlijk ze zijn en hoe ze volledig gaan voor wat ze willen. En toch gaat er bij mij bij zo’n verhaal niets kriebelen. Ik zie mezelf over tien jaar wel wonen in het dorp waar ik nu woon. Nog met dezelfde baan, schrijvend voor dezelfde blog en in dezelfde eeuwige jurkjes als die ik nu draag. Op de bank met een kop thee. Mijn ideale toekomstbeeld is dus huisje boompje beestje to the max. Inclusief familievakanties met een volgeladen stationwagen en avondjes bankhangen na werk.

Maakt dat me niet saai?

Aan de andere kant maken de avonturen van anderen me soms een beetje onzeker. Haal ik eigenlijk wel alles uit mijn twintigerjaren? Zou ik niet nu helemaal los moeten gaan en om vier uur ’s ochtends thuis moeten komen? Gewoon om later te kunnen zeggen dat ik alles uit mijn jeugd heb gehaald. Zou ik niet spijt krijgen als ik dertig ben van alles wat ik niet heb gedaan? Elke keer stel ik mezelf dan weer de vraag: “Ja maar, word ik daar gelukkig van?”. En ja, ik word gelukkig van mijn leven zonder living on the edge. Maar wel mét mooie stedentripjes en een reis naar New York. Ik gun anderen alle plezier en avontuur van de wereld, maar mij maak je nu eenmaal gewoon blij met al die dingen die ik net heb genoemd (en een avontuur(tje) op zijn tijd). Een ander mag het saai of suf vinden, maar ik geniet er volop van.

Of komt het nog?

Soms bedenk ik me opeens dat het natuurlijk ook nog ooit zou kunnen komen. Misschien word ik over 3 jaar wel een enorm feestbeest. Of beland ik op mijn 40e in een midlifecrisis en dans ik dan tot in de vroege uurtjes in de disco. Wellicht krijg ik ooit een vriend die me meeneemt naar grote feesten en me laat zien hoe leuk een verre reis met backpack in de middle of nowhere wél kan zijn. Ik sluit niets uit. Voor nu ben ik alleen best blij met het leven dat ik leid. Misschien in de ogen van een ander niet altijd spannend genoeg, maar in mijn ogen een heerlijk bestaan. En dat is waar het om gaat!

Ben jij avontuurlijk of houd je ook meer van rust? Of een combinatie van beide?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Sofie 20 juli 2017 op 7:11 am - Beantwoord

  Niets mis met graag thuis zijn of gewone leuke dingen doen! De maatschappij geeft zo dat idee dat het nooit spannend en leuk genoeg kan zijn en door social media krijg je dat beeld ook wel meer vind ik. Minder kans dat iemand zichzelf deelt in pyjama op de bank dan als ie iets heel bijzonders aan het doen is.

 2. Shirley 20 juli 2017 op 7:24 am - Beantwoord

  Ik ben saai. Laatst zei iemand nog: ‘ik zou willen dat ik me vermaakte met zulke saaie dingen als jij. Ik heb constant prikkels nodig, erg vermoeiend.’ Compliment of belediging? Ik vatte het op als compliment. Ik ben graag thuis en bij vlagen ben ik vaker weg dan ik zou willen. Ik heb trouwens wel een periode gehad waarin ik veel uitging en op stapvakantie ging. Maar guess what: die activiteiten vind ik nu saai. Afspreken met vriendinnen doe ik bij iemand thuis, waar je elkaar verstaat. Sommige dingen zijn misschien iets avontuurlijker, toen ik 10 dagen naar Jordanië ging net daar een huurauto vonden sommige anderen dat wel avontuurlijk van mij, haha. Maar waar sommige mensen op reis gaan, ga ik gewoon op vakantie: met koffer, ruim budget en voor korte periode.

 3. Neverdullmoments 20 juli 2017 op 7:26 am - Beantwoord

  Wat een mooi en open artikel 🙂 Ik kan ook echt heel blij worden van vroeg naar bed op zaterdag, lekker op tijd eruit op zondag ‘want dan heb je nog iets aan je dag.’ Uitgaan? Feesten in een club? Moah, zo een keer per kwartaal vind ik het prima haha. Wat betreft gekke uitstapjes en random avonturen: daar word ik wel echt blij van. Ik was nu op kamp mee naar de Ardennen en ik genoot daar echt van . (Eerlijk is eerlijk: vooraf dacht ik wel: waarom blijf ik niet gewoon lekker thuis op de bank?) Achteraf vind ik gekke dingen tussendoor echt heel leuk, ook om de vervolgens over te bloggen! Voor mij een combi dus!

  • Romy 20 juli 2017 op 11:35 pm - Beantwoord

   Heerlijk juist, die combinatie, lijkt me! Zeker als je daar ook over kunt bloggen 😉 Ik herken het ook wel een beetje trouwens. Ik houd bijvoorbeeld best wel van mooie stedentrips op z’n tijd. Daar zie ik dan van tevoren soms nog tegenop ook (ja echt, het kan ;)), maar uiteindelijk geniet ik er enorm van (en blog ik er ook graag over).

 4. Maaike 20 juli 2017 op 7:33 am - Beantwoord

  Tevreden zijn is een groot goed. Ik herken het wel een beetje. Ik hou wel van verre reizen en backpacken maar ik had dat gevoel altijd met uitgaan. Ik kende genoeg mensen die zo drie of vier keer per week uit gingen. Ik had daar geen behoefte aan, vond thuis zijn heerlijk. En deels vond ik het ook zonde van het geld. Af en toe gezellig op stap gaan vond ik prima. Maar ben je dan normaal? Ik ben het er mee eens, zoals hierboven ook gezegd wordt, dat het een kwaliteit Is wanneer je niet zoveel prikkels nodig hebt.

 5. marije 20 juli 2017 op 7:33 am - Beantwoord

  Lekker doen waar jij je goed bij voelt. Ik heb fases gehad en uiteindelijk kom ik nu tot de conclusie dat ik het veel fijner vind om een huismus te zijn

 6. Susan 20 juli 2017 op 7:44 am - Beantwoord

  Haha ik ben ook niet zo’n avonturier hoor! Herken me wel in wat je zegt.

 7. Iris 20 juli 2017 op 8:02 am - Beantwoord

  Ik herken mijzelf ook in jouw verhaal. Ik vind het heerlijk om een huismus te zijn. Maar ik wissel het wel af met “avontuurlijke” uitjes.

 8. Sandra 20 juli 2017 op 8:08 am - Beantwoord

  Thuis ben ik ook niet zo avontuurlijk. Maar zodra ik op vakantie ben ga ik los, haha. Ik hou van ver weg van huis zijn en de spanning dat reizen met zich mee brengt. En ja, daar zoek ik dan echt grenzen op en ik ga er overheen. Zoiets doe ik thuis veeeel minder snel. Dan denk ik 10x na voordat ik iets doe. Maar dingen als uitgaan enzo, daar houd ik ook echt niet van. Als ik een weekend lang niks bijzonders doe dan vind ik dan juist vaak alleen maar fijn, haha!

 9. Darina 20 juli 2017 op 8:22 am - Beantwoord

  Een heel mooi artikel waar ik veel in herken. Ik hou ook van lekker thuis rommelen, maar ik vind het ook wel heel fijn om wat langer van huis te zijn. Niet dat ik hele avontuurlijke vakanties heb, helemaal niet, maar de verandering van omgeving vind ik heel fijn en even geen verplichtingen te hebben.

 10. Mariska 20 juli 2017 op 8:22 am - Beantwoord

  Ik denk dat je vooral moet doen en blijven doen wat je leuk vindt en niet wat anderen doen. Iedereen wil iets anders en vindt iets anders leuk natuurlijk 🙂 Zo avontuurlijk zijn is ook niet altijd geweldig 😉

  • Romy 20 juli 2017 op 11:38 pm - Beantwoord

   Precies, het heeft zeker ook wel wat moois om niet altijd geprikkeld te hoeven worden met de meest spannende dingen. Dat met het uitgaan herken ik ook wel, zeker omdat ik nu ‘die leeftijd heb’. Zelf zit ik veel liever met mijn laptop op schoot op de bank of met een kop thee bij een vriendin thuis, maar ik merk dat veel leeftijdsgenoten daar heel anders tegenaan kijken.

  • Romy 20 juli 2017 op 11:41 pm - Beantwoord

   Wat grappig om te horen dat het bij jou zo verschilt tussen thuis zijn en op reis zijn! Ik vind jouw reizen ook echt zo gaaf. Het lijkt me diep vanbinnen ook wel heel gaaf om zoiets mee te maken, maar er is dan ook iets wat me tegenhoudt. Ach ja, wie weet komt het er nog eens van. Juist de balans tussen soms spannende reizen maken en het thuis lekker rustig aan doen is volgens mij wel fijn voor de afwisseling 🙂

  • Romy 20 juli 2017 op 11:41 pm - Beantwoord

   Herkenbaar wat je zegt! Juist de combinatie van af en toe iets ‘spannends’ doen en dan weer thuis lekker rustig aan doen kan zo fijn zijn.

  • Romy 20 juli 2017 op 11:42 pm - Beantwoord

   Haha, klopt inderdaad! Als je altijd maar naar avontuur op zoek bent, moet dat ook na een tijdje heel vermoeiend zijn. En inderdaad, het belangrijkste is dat je vooral doet wat jij fijn vindt, of andere mensen dat nu doen of niet.

 11. Nesrin 20 juli 2017 op 8:32 am - Beantwoord

  Ik houd van beide maar ben nooit de student geweest die lekker ging stappen (sterker nog dit mocht ik niet), maar weg van huis vond en vind ik nog steeds lekker zo af en toe. Ik kan mij prima dagenlang in huis vermaken.

 12. Aneta 20 juli 2017 op 8:32 am - Beantwoord

  Ieder mens is gelukkig op zijn eigen manier. Daar is helemaal niks mee. Zelf ben ik in alle markten thuis. Ik ben gek op avondjes thuis zitten, vooral in de winter. Maar ik ga ook net zo goed een terras pakken in de zomer, drink een wijntje en probeer alle borrelhapjes die op de kaart staan.

  • Romy 20 juli 2017 op 11:44 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat jij van zowel het rustige als het avontuurlijke wel wat hebt! Het beste van beide kanten eigenlijk 🙂 En inderdaad, het belangrijkste is dat je vooral gelukkig bent met hoe jij je leven inricht.

 13. jonna@burgertrutjes 20 juli 2017 op 8:40 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar hoor, en nee is absoluut niet saai. Gewoon doen waar je zelf gelukkig van wordt. Ik ben inmiddels een echte huismus, maar dat was vroeger wel anders.

 14. Marieke 20 juli 2017 op 8:49 am - Beantwoord

  Ik herken me in allebei. Ik was vroeger wel erg avontuurlijk, met verre reizen, minimaal 2x per week stappen tot diep in de nacht, alle festivals afgaan, weekendjes weg, studievertraging, enz. Naarmate ik ouder word, word ik steeds rustiger. Het hele onstuimige is er inmiddels (gelukkig!) wel van af. Ik heb geen spijt van de dingen die ik heb gedaan, maar ik vraag me wel regelmatig af hoe mijn leven eruit zou zien als ik destijds andere keuzes had gemaakt.

 15. Danielle 20 juli 2017 op 8:53 am - Beantwoord

  Ik zit er een beetje tussenin, ik houd in principe wel van avontuur maar heb ook veel rust nodig. Ik doe dus zeker niet elk weekend allemaal spannende dingen!

 16. Danique 20 juli 2017 op 9:01 am - Beantwoord

  Ik ben net zoals jij geen avonturier. Ik houd ervan om me vast te houden aan het ‘gewone’ en aan hetgeen wat ik ken en vertrouw. Als het op die manier fijn voelt, waarom zou je dan iets anders gaan doen? Daarnaast vind ik het de grootste onzin dat je in je twintiger jaren aan een soort stereotype zou moeten voldoen. Die druk voel ik ook heel erg, mensen kijken mij raar aan als ik zeg dat ik niet van uitgaan houd. Achja, zolang ik er zelf maar achter sta. Lekker doen wat je zelf wil, veel belangrijker!

 17. Loes 20 juli 2017 op 9:28 am - Beantwoord

  Haha ik herken dit super erg. Ik ben ook niet echt een avonturier! Ik vind het super leuk om op reis te gaan en op die manier nieuwe dingen te ontdekken, maar ik wil het wel goed plannen allemaal vantevoren, haha. Mij zul je niet gaan zien backpacken! En ook doordeweeks zit ik inderdaad graag op de bank (het liefst met thee en een dekentje) en ik kan ook ultiem genieten van burgerlijke momenten. Ach, prima toch, niet iedereen kan een avonturier zijn!

 18. Johanne 20 juli 2017 op 9:39 am - Beantwoord

  Herkenbaar hoor! En ik vind dat helemaal niet saai. Jij vult je leven in zoals jij dat wilt en als dat niet avontuurlijk is, is dat toch net zo heerlijk? Ik ben ook een echte huismus en vind het heerlijk om mijn weekenden thuis door te brengen. Ik zit nu in mijn eentje op het vliegveld te wachten op mijn vlucht richting Spanje en ik vind het niets aan. Zou bijvoorbeeld nooit alleen reizen haha. En ik mis Buttons nu al ?.Wereldreis hoeft voor mij ook niet, maar verre vakanties houd ik van. Ik probeer wel wat meer open te staan voor dingen. En dat doe ik ook wel. Maar vind het doodeng. Geef mij maar zekerheid!

  • Romy 20 juli 2017 op 11:48 pm - Beantwoord

   Wat grappig eigenlijk hoe die behoefte aan spanning bij jou toch een beetje is afgenomen in de loop der jaren. Ik kan me voorstellen dat je soms wel benieuwd bent hoe dingen anders hadden kunnen lopen. Dat vraag ik me ook weleens af: wat als ik heel veel feestjes zou zijn afgelopen of alle festivals van het land zou afgaan? Maar aan de andere kant ben ik blij met hoe alles is gelopen en denk ik dat dit gewoon op dit moment bij me past.

  • Romy 20 juli 2017 op 11:50 pm - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Het belangrijkste is dat je je zelf fijn voelt bij je levensstijl. Ik herken me heel erg in wat je in je reactie zegt. Ik krijg soms echt vreemde blikken als ik zeg dat ik een rustig weekend met een beetje rommelen thuis heb gehad, terwijl dat voor mij eigenlijk prima is. Maar inderdaad, vooral doen wat voor jou goed voelt! Je bent andere mensen geen verantwoording schuldig voor hoe jij je leven inricht. Als je je daar zelf maar gelukkig bij voelt 🙂

  • Romy 20 juli 2017 op 11:51 pm - Beantwoord

   Alleen maar fijn om te horen dat ik blijkbaar niet de enige niet-avonturier ben. En op de bank zitten met thee én een dekentje? Er is niets heerlijkers dan dat 🙂

  • Romy 20 juli 2017 op 11:55 pm - Beantwoord

   Oeh, ik kan me voorstellen dat je die reis alleen best wel een ding vindt. En inderdaad, de katten en je huis achterlaten is dan ook best een ding. Wel heel gaaf dat je zo van verre reizen houdt, ondanks dat je verder een echte huismus bent. En alleen maar goed dat je tegen je angsten ingaat door soms ook spannende dingen te doen. Dat is ook wel iets wat ik wil proberen. Soms zijn mijn dromen wel iets spannender dan het huismusplaatje, maar durf ik al die spannende dingen niet écht te ondernemen 😉 Ach ja, dat komt vast wel vanzelf wat meer. Voor nu geniet ik lekker van mijn bestaan dat niet altijd even avontuurlijk is 🙂 Heel veel plezier in Spanje!

 19. amke 20 juli 2017 op 9:51 am - Beantwoord

  “Mensen die hun baan opzeggen en een naaktcamping beginnen” ?? Ik denk dat ik wel iets avontuurlijker ben, zoals jij dat noemt, maar de ambitie om een naaktcamping te beginnen hebt ik niet :). Het gaat er vooral om waar je blij van wordt, toch? De één wordt dat van dansen op de bar, en de ander wordt dat van lekker huismussen. Daar is helemaal niets mis mee!

  • Romy 20 juli 2017 op 11:56 pm - Beantwoord

   Haha, die naaktcamping was ook wel een heel extreem voorbeeld 😉 Ik heb te veel ‘Ik vertrek’ gekeken, haha. Maar inderdaad, het gaat er vooral om dat je doet waar je zelf blij van wordt, ongeacht wat anderen doen of daarvan zouden kunnen vinden.

 20. Linda 20 juli 2017 op 10:02 am - Beantwoord

  Niet spannend en lekker burgerlijk, don’t you worry, daar is helemaal echt helemaal niets mee! En ik kan je vertellen: ik ben eind 20 en ga na jaren lang waarin veel te grote en zware koffers heb meegenomen volgend jaar voor het eerst backpacken. Iets waarvan ik altijd dacht dat het niets voor mij zou zijn hahaha!

  • Romy 20 juli 2017 op 11:56 pm - Beantwoord

   Oh wat gaaf dat je volgend jaar gaat backpacken en zeker als je dat helemaal niet gewend bent. Ik ben zo benieuwd hoe je het vindt! En inderdaad, wie weet komt dat bij mij ook nog eens 😉

 21. marleen 20 juli 2017 op 11:23 am - Beantwoord

  Ik denk dat het voor iedereen anders is. Maar waarom zou je gaan feesten of op avontuur gaan als je dat helemáál niet ziet zitten?
  Ik ben zelf op mijn 23e een paar maanden naar het buitenland gegaan en ik moet zeggen, daardoor heb ik zoooveel geleerd op sociaal vlak. Ik ben veel meer open en blij met mezelf geworden daardoor!

 22. Bente 20 juli 2017 op 12:23 pm - Beantwoord

  Ga er maar van uit dat het ook niet meer komt 😉 Hoewel ik af en toe iets wilds leuk vind ben ik ook een redelijke huismus, niks om je voor te schamen!

  Laatst werden Michael en ik burgerlijk genoemd, en dat was negatief.. Nou, ik ben ook burgerlijk en daar heb ik helemaal geen problemen mee. Mensen die er problemen mee hebben zoeken het maar lekker uit 😉

  Heerlijk toch, dat wij enorm kunnnen genieten van thuis zijn en niet elk weekend een nieuw avontuur MOETEN beleven om het naar ons zin te hebben?

  • Romy 21 juli 2017 op 12:02 am - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Wt een stomme opmerking van diegene over dat burgerlijk stom zou zijn. Als jij maar gelukkig bent met je leven, dat is het belangrijkste! Zelf vind ik het ook eigenlijk alleen maar positief als je je ook met niet te spannende dingen goed kunt vermaken 🙂

 23. Vivian 20 juli 2017 op 12:50 pm - Beantwoord

  Poeh, herkenbaar haha! Ook ik vind het heerlijk om gewoon lekker thuis te blijven en zo af en toe eens naar de bioscoop te gaan, maar dat is het dan ook wel. En ik heb hetzelfde als wat jij zegt: als we daar gelukkig van worden, is er helemaal niets mis mee. Maar ook ik vraag het me wel eens af: mis ik niet iets, laat ik het niet aan me voorbij gaan? Dat is ook de reden dat ik rond het najaar een keer mee uit ga als mijn zus en zwager gaan stappen, gewoon omdat ik graag eens wil ervaren hoe dat is en of ik het leuk vind 🙂

  • Romy 21 juli 2017 op 12:04 am - Beantwoord

   Wat een goed idee om eens mee te gaan met stappen! Zo kun je het in ieder geval eens proberen inderdaad. Misschien dat ik het ook op die manier eens wil uitproberen. Wat fijn om te horen trouwens dat ik niet de enige ben die verder lekker geniet van thuis blijven. Heerlijk is het om soms een beetje een huismus te zijn 🙂

 24. Annika 20 juli 2017 op 12:57 pm - Beantwoord

  Ik ben ook een huismus, altijd al geweest. Mijn idee van een avond uit is een restaurant en daarna de bioscoop. En daar is natuurlijk niets mis mee. We zijn allemaal anders, en waarom zou je spijt krijgen van dingen die je eigenlijk toch al niet zo leuk vindt? Een festival trekt me bijvoorbeeld helemaal niet. Moet ik er dan toch heen om maar te kunnen zeggen dat ik een festivalganger ben?

  En dat je interesses niet spannend zijn, who cares, als jij maar gelukkig bent. Daar draait het uiteindelijk om, toch? Zoveel mogelijk geluksmomenten uit het leven halen.

  • Romy 21 juli 2017 op 12:07 am - Beantwoord

   Precies! Het zou ook eigenlijk nog veel stommer zijn als je al die spannende dingen onderneemt vanuit de gedachte dat je dan kunt zeggen dat je het hebt gedaan. Je eigen geluk is ook echt het allerbelangrijkste, zo ervaar ik het ook. Als je maar doet wat jou blij maakt, wat anderen daar ook van vinden 🙂

 25. Lianne 20 juli 2017 op 1:22 pm - Beantwoord

  Ik snap wat je schrijft, en het is helemaal niet saai! Ik doe ook liever bankhangen dan dat ik swingend en zuipend om 4:00 eens de kroeg uit kom rollen. Ik vind uitgaan op z’n tijd wel leuk, maar het elke week feesten zoals sommigen mensen van mijn leeftijd graag doen of hebben gedaan, heb ik nooit zo erg gehad. Ik geef er niet zoveel om. Vroeger dacht ik ook wel dat ik eigenlijk best wel saai was en dat ik inderdaad niet het maximale uit mijn jonge leven haalde. Maar nu denk ik van, wat maakt het uit? Ik ben niet het type om elke week de hele nacht in de club/kroeg/disco door te brengen, op bootcamp te gaan of te gaan backpacken. Lekker rustig met een serie of boek op de bank, daar is ook niks mis mee! Ik beleef mijn twintigerjaren op mijn eigen manier en ik geniet er net zoveel van 🙂 Heel herkenbaar wat je schrijft!

  • Romy 21 juli 2017 op 12:09 am - Beantwoord

   Wat verwoord je dat mooi! Er is zeker niets mis mee om niet elke week uit te gaan en met een boek op de bank te liggen. Je bent maar één keer twintig en ook dít is een geweldige manier om je twintigerjaren te besteden. Als we maar gelukkig zijn, dat is het allerbelangrijkste 🙂

 26. Florentine 20 juli 2017 op 3:07 pm - Beantwoord

  Ik vind het zo leuk dat je zo bent en je daar zo goed bij voelt.! Daar zouden veel mensen een voorbeeld aan moeten nemen. Doe gewoon dát waar jij je goed bij voelt en trek je niks aan van hoe anderen het doen. Daar zouden veel mensen een voorbeeld aan moeten nemen. En nee, dat maakt jou absoluut niet saai! Leuk artikel heb je geschreven.
  Veel liefs

  • Romy 21 juli 2017 op 12:39 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie en compliment 🙂

 27. Joanne 20 juli 2017 op 6:27 pm - Beantwoord

  Ik begrijp je helemaal! Ik zit ook zo vaak met m’n laptop thuis op de bank, terwijl ik op snapchat beelden van de meest wilde feestjes voorbij zie komen, haha! Op dat moment vraag je je wel eens af of je dat ook niet ‘hoort’ te doen. Maar het is ook prima om andere interesses te hebben en dicht bij jezelf te blijven. 🙂

  • Romy 21 juli 2017 op 12:41 am - Beantwoord

   Haha, zo herkenbaar! Social media geven ook wel soms een beeld van dat het allemaal maar spannend hoort te zijn, volgens mij. Maar inderdaad, het belangrijkste is dat je jezelf blijft en doet wat jij leuk vindt!

 28. Evelyne 20 juli 2017 op 6:54 pm - Beantwoord

  Ik ben geen avonturier qua kamperen enzo. Ik heb dat zelfs nog nooit gedaan.. Ik ga wel eens graag op daguitstap of citytrip. Ookal is dat redelijk vermoeiend voor mij. Ik ben nogal een innerlijke stresskip bij dergelijke reizen, waardoor ik door de stress vaak ziek word (hoofdpijn, overgeven, ..) Maar ik wil zo graag de wereld zien, mijn God, wat is dat moeilijk.

  • Romy 21 juli 2017 op 12:43 am - Beantwoord

   Wat lastig dat je zoveel last hebt van stress rondom het reizen. Ik kan me er wel iets bij voorstellen, maar het lijkt me heel frustrerend in combinatie met de reiszin die je wel heel erg hebt. Ik hoop dat het misschien in de toekomst toch iets beter gaat met de stress, zodat je echt van een mooie reis of eeen dagje weg kunt genieten.

 29. Nikita 20 juli 2017 op 7:27 pm - Beantwoord

  Romy, allereerst bedankt voor dit artikel. Want dit is iets waar ik al een eindje mee struggelde. En het stomste van al is dat het gewoon komt door iemand van buitenaf. Voordien was ik prima tevreden met hoe ik vakanties doorbracht. Meestal ging ik hier en daar weg met familie en vrienden, ging een paar keer naar het strand en de zee om daar te genieten van de zon en natuurlijk het kind uit te hangen in de zee. En de dagen dat er niks gepland was? Deed ik comfortabele en lichte kleding aan en ging ik in de zon lezen. En ik verslond boek na boek. En dat doe ik nog steeds. En natuurlijk ook de dingen die bij een vakantie horen: opruimen, relaxen, tijd voor mezelf maken, gamen (in mijn geval de sims dan). Voor de vakantie nog zei iemand tegen mij: Weet je, dat lezen enzo is leuk maar dat moet je loslaten zodat je meer van de wereld meemaakt. En sindsdien pieker ik daar constant over. Mijn klasgenoten doen jobstudent, gaan op reis, feesten tot een gat in de nacht en doen het ene concert na het andere. En deze week begon ik het bij mezelf te beseffen, ik had zoiets van, wat maakt het de rest van de wereld uit of jij nu fuift en uitgaat en de wereld verkent of hele dagen in de zon leest en huismus speelt; het is toch ik die tevreden moet zijn met wat ik doe en daar gelukkig van moet worden?

  Ik weet wel trouwens dat ik later iets van de wereld wil zien (eerst sparen natuurlijk) en mijn dromen wil waarmaken. Maar al die wilde fuiven en uitgaan en avonturen? Nee, die hoeven voor mij niet. Ben prima tevreden als huislijke booknerd en daar ben ik trots op 🙂

  Maar ik vond het stiekem toch wel leuk om dit artikel te lezen, want zo blijkt maar weer eens dat ik niet de enige ben die zich zo voelt of zo is en dat geeft ergens wel een geruststelling

  • Romy 21 juli 2017 op 12:49 am - Beantwoord

   Jeetje, wat ontzettend rot om te horen dat iemand zoiets tegen je zei! Ten eerste, waar bemoeit diegene zich mee. Als jij maar gelukkig bent, toch?! En als jij blij wordt van thuis zijn en lekker een boek lezen, dan is dat genoeg reden om daar lekker mee door te gaan en van te genieten.
   Ik vind het alleen maar leuk om te horen dat je je in mijn artikel herkent en dat het een beetje een geruststelling is dat je niet de enige bent die niet zo dol is op enorme avonturen. Geweldig toch juist dat je je ook thuis prima kunt vermaken?! En die mooie reizen? Ik weet zeker dat die er van gaan komen 🙂

 30. Yvonne 20 juli 2017 op 7:51 pm