Mini-upgrade van mijn woonkamer | Nieuw vloerkleed

Een huis is nooit af. Die cliché uitspraak kan ik inmiddels niet anders dan beamen. Ook ik blijf maar schuiven met spullen in huis. Zo nu en dan verdwijnt er tijdelijks iets naar de berging. En het volgende moment haal ik juist weer iets uit de kast tevoorschijn of staat de pakketjesbezorger met een gloednieuwe aanwinst op de stoep. Ook de afgelopen weken waren mijn “Ik wil het allemaal anders!”-kriebels niet mis. Ik laat je graag mijn mini-upgrade van mijn woonkamer zien. Met als grote trots mijn nieuwe vloerkleed dat me nu dagelijks warme voeten bezorgt!

kleur in je interieur

Je interieur groeit met je mee”

Het leukste aan bezig zijn met interieur vind ik dat je interieur met je meegroeit, ook al klinkt dat ongetwijfeld als een citaat uit een zweverig woonmagazine. Niet alleen neemt het aantal planten in mijn huis met de maand toe (de teller staat inmiddels op 17!), maar ook krijg ik zo nu en dan de veranderkriebels. Dan wil ik nu (en dan ook echt nu!) alles anders. Daarbij daag ik mezelf graag uit om zonder uitgebreid te hoeven woonshoppen iets moois te creëren met wat ik al heb liggen.

Zo was ik laatst mijn volle aanrecht opeens helemaal zat en besloot ik voor iets minimalistischer te gaan. Tegelijkertijd kwam er op de bank juist een gezellig blauw kussen bij dat wel een prominentere plek verdiende. Of de gemiddelde bezoeker van mijn huis verschil ziet, betwijfel ik. Maar ach, ik word er zelf blij van en ben weer even van de straat.

hoogpolig vloerkleed van volero

Mini-upgrade van de woonkamer

Maar ik deed ook wat drastischere veranderingen die je ook zonder oplettend oog moet kunnen spotten. Zo haalde ik eindelijk een nieuw vloerkleed in huis. Mijn oude vloerkleed vind ik nog steeds prachtig, maar was helaas vreselijk aan het pluizen. Elke dag haalde ik er heel wat stofpluizen uit. Niet ideaal! Zeker niet in combinatie met een kat en gezien mijn behoefte om ook nog wat anders met mijn avonden te doen dan alleen maar stofzuigen. En dus haalde ik een nieuw vloerkleed in huis dat niet pluist, zachter is en ook nog eens meer sfeer geeft.

Het oude vloerkleed:

kleurrijke woonkamer blauwe muur

Met het nieuwe vloerkleed:

hoogpolig vloerkleed volero
hoogpolig vloerkleed van volero
hoogpolig vloerkleed met ruiten

Nieuw vloerkleed

Het vloerkleed mocht ik uitzoeken bij de webshop Volero. Een webshop met zo’n ruim assortiment aan vloerkleden dat het maken van een keuze nog niet makkelijk was. Nadat ik eerst een wat te donker kleed had uitgekozen (dat ik heel netjes mocht terugsturen en omruilen!), viel ik voor dit mooie hoogpolige kleed met een subtiel patroon. Het voelt heerlijk zacht aan mijn voeten, is vrolijk maar toch neutraal en past qua kleuren helemaal in mijn interieur. Ik vind zelf dat dit kleed veel meer sfeer in de kamer brengt dan het kleed dat eerst onder mijn salontafel lag. En – ook niet geheel onbelangrijk – van pluisjes heb ik geen last meer!

Volero: webshop voor vloerkleden

Ben je nog op zoek naar een mooi vloerkleed? Dan kan ik je het ruime assortiment aan vloerkleden van Volero.nl van harte aanbevelen. Van hoogpolige vloerkleden tot Oosterse tapijten en prachtige rozenkelims met bloemenpatronen – er is van alles te vinden.

Mijn kleed heet trouwens ‘Grand Lines Crème/Blauw’ en is van het merk FRAAI. Ik heb zelf de variant van 120 x 170 centimeter, mocht je benieuwd zijn.

hoogpolig vloerkleed volero

En nog meer nieuws!

Naast het vloerkleed, haalde ik ook een nieuw krukje in huis. Ideaal voor een kopje thee voor de gelukkige persoon die mijn roze stoel weet in te pikken. Ook gaf ik de rieten mand een nieuwe plek en is die inmiddels gevuld met een fleece plaid. Niet het veel te dure grofgebreide plaid in oudroze (ik ben totaal niet kritisch, hoor!) dat ik op het oog heb, maar een twintig keer zo voordelig exemplaar van Action. Ach, wie weet gaat mijn plaiddroom ooit nog in vervulling. Of zal ik toch eens zelf een breicursus overwegen?

kleurrijk wonen

Een huis is nooit af…

Of ik voorlopig klaar ben met veranderingen in mijn interieur? Ja hoor. Voor de komende maand dan. Ik heb zo’n vermoeden dat het weghalen van de kerstboom in januari voor mij reden genoeg zal zijn om opnieuw aan het verschuiven te slaan. Ik heb mijn vader plechtig beloofd de verfrollers en -potten voorlopig te laten voor wat ze zijn in plaats van alweer een nieuwe kleur op de muur te mikken. Ook qua vloerkleden ben ik inmiddels wel voorzien. Maar ik sluit niet uit dat ik daarnaast nog wel een tijdje aan het upgraden en verschuiven blijf. Een huis is immers nooit af.

Heb jij ook een vloerkleed in je woonkamer liggen?

Het vloerkleed heb ik ontvangen van Volero.

Volg:
Deel:

31 Reacties

  • Romy
   Auteur
   20 januari 2020 / 23:34

   Thanks! Wat een mooi compliment!

 1. 15 januari 2020 / 06:58

  Heel mooi, dat nieuwe vloerkleed! Ziet er ook lekker warm uit. Ik heb gelukkig nooit zo’n last van verander-kriebels, maar nu ik niet werk, merk ik wel dat ik er meer ‘last’ van heb. Ach, na acht jaar mag ik heus wel nieuwe eettafelstoelen, en lekker leesstoel, enz;).
  Naomi blogde over…Acute blabla

  • Romy
   Auteur
   20 januari 2020 / 23:35

   Haha, ik vind dat je na acht jaar inderdaad álle reden hebt om eens wat anders met je interieur te doen. Ik ben nu al benieuwd naar je nieuwe eettafelstoelen en leesfauteuil die er vast gaan komen ;)

 2. 15 januari 2020 / 08:06

  Wat ontzettend leuk Romy. Mooie kleuren en het geheel oogt zo heerlijk fris! Ik kan me voorstellen dat je blij bent met deze mini make-over. Ik moest wel lachen dat je schreef: ‘Zo was ik laatst mijn volle aanrecht opeens helemaal zat’. Ik ben precies zo. Ik kan op een dag wakker worden of ergens naar kijken en besluiten dat het direct anders moet, liefst dezelfde dag nog. En nee, dit houdt nooit meer op, ben ik bang;-)
  bychristiana blogde over…Zó kom je echt tot rust in je slaapkamer

  • Romy
   Auteur
   20 januari 2020 / 23:37

   Haha, oh jee, dat worden vast nog vele veranderingen in mijn interieur dan de komende jaren ;) Grappig om te horen dat jij ook het liefst acuut dat soort veranderingen uitvoert. Ik kan daar zelf ook enorm van genieten. Niets zo leuk als lekker schuiven met dingen in huis.

 3. 15 januari 2020 / 08:41

  We hebben ooit het vloerkleed opgegeven toen er steeds bekers drinken overheen gingen. Denk dat mijn man er wel één zou willen, maar voor mij is dat niet praktisch. Binnenshuis loop ik nog (buitenshuis gebruik ik mijn rolstoel) en ik zou alleen maar struikelen over zo’n kleed.

  • Romy
   Auteur
   20 januari 2020 / 23:41

   Ah ja, dan is een vloerkleed inderdaad niet ideaal. Ik moet toegeven dat ik ook niet weet of ik het met kinderen (inclusief felgekleurde limonade) zou aandurven om een kleed neer te leggen. Tot nu toe blijft de schade beperkt tot af en toe wat troep van Pippa die op het kleed belandt ;)

  • Romy
   Auteur
   20 januari 2020 / 23:43

   Een vloerkleed valt me op zich mee qua onderhoud. Nu moet ik wel zeggen dat Pippa bijna nooit op het kleed ligt, dus dat scheelt heel wat haren ;) Maar verder ben ik meestal met de vloerkleedstand op de stofzuiger snel klaar qua onderhoud.

 4. 15 januari 2020 / 09:21

  Heel erg mooi! Je woonkamer lijkt nu haast nóg levendiger! Wij hebben nergens vloerkleden, we zijn namelijk allebei allergisch aan alles wat een vacht heeft (nemen we wel medicatie voor, dus we hebben er geen last van), waardoor ik extra vacht- en huidschilferverzamelplaatsen liefst zo veel mogelijk vermijd. Puur laminaat stofzuigt bovendien ook gemakkelijker. 🙂
  Jessica J. blogde over…Dit scoorde ik tijdens de Lush Sale!

  • Romy
   Auteur
   20 januari 2020 / 23:44

   Hmm, dan is een vloerkleed inderdaad geen al te best idee. Maar elk nadeel heeft z’n voordeel: zonder vloerkleed ben je inderdaad met stofzuigen wel ietsje sneller klaar ;)

 5. Janne
  15 januari 2020 / 09:47

  Ik heb een puur wollen kleed dat meer dan dertig jaar oud is: mijn tante kocht het toen ze “op de flat” ging wonen, voor het eerst op zichzelf. Ze deed toen een opleiding tot binnenhuisarchitecte en deed dus ook echt veel moeite om goede kwaliteit en stijlvolle meubels uit te zoeken. Ik heb ook de eettafel die zij toen had, die had ze van een van haar tantes doorgeschoven gekregen en is massief teakhout in verschillende tinten. Het kleed heeft een geometrisch patroon in donkerblauw, lichtblauw en grijs. Ik heb het laten reinigen (dat kan met wollen kleden en kost een kleine 100 euro) en nu is het nog zachter dan het al was. Je ziet er niet aan af dat het ouder is dan ik! Een goed kleed is echt de moeite waard, je kamer ziet er dan veel knusser en warmer uit.

  • Romy
   Auteur
   20 januari 2020 / 23:50

   Dat is nog eens een mooi kleed, dat door het verhaal erachter alleen maar nóg mooier wordt. Heel gaaf dat jij het kleed en haar tafel nu hebt liggen en staan. Je boft maar met een tante met een achtergrond in de interieurarchitectuur :)

 6. 15 januari 2020 / 10:33

  Ja dit kleed staat perfect! Super leuk gestyled zo. Vloerkleed zijn altijd zo lastig om te kopen, omdat je niet weet hoe het er uiteindelijk uitziet. Maar je hebt dit goed gedaan!

  • Romy
   Auteur
   20 januari 2020 / 23:48

   Dank je wel voor je leuke compliment! Ja, het blijft lastig om een vloerkleed te kiezen, zeker met online bestellen. Ik ben blij verrast dat het zo goed heeft uitgepakt.

 7. 15 januari 2020 / 19:44

  Leuk kleed! Kan een hoop doen he, in een huiskamer. Hadden wij ook van een zwart naar een lichter vloerkleed. Nog steeds blij mee <3

  • Romy
   Auteur
   20 januari 2020 / 23:45

   Ja, bijzonder hè hoeveel effect een kleed kan hebben? Ik heb ook een keer een donker kleed geprobeerd en merkte dat mijn woonkamer daar in één klap totaal anders van werd.

  • Romy
   Auteur
   20 januari 2020 / 23:53

   Ah balen dat het kleed door visite niet lang mooi bleef! Wat dat betreft heb ik, geloof ik, mazzel met mijn visite. Maar misschien moet ik dat even afkloppen ;)

 8. 16 januari 2020 / 11:37

  Wat een gezellige woonkamer heb je toch, dat kleedje maakt het echt helemaal af. Ik twijfel hier ook wel eens over een mooi vloerkleed. Ik heb er nog nooit een gezien die ik echt heel mooi vond en bij ons interieur past.

  • Romy
   Auteur
   20 januari 2020 / 23:58

   Ah dank je wel! Wat leuk om dat te horen!
   Als je het lastig vindt om een kleed te kiezen, zou je eens met fotobewerkingsprogramma’s wat kleden kunnen uitproberen. Volgens mij kun je met sommige (gratis) programma’s best makkelijk een kleed in een foto van je woonkamer plaatsen om te zien hoe het staat. Zelf heb ik trouwens ook veel gekeken naar voorbeeldfoto’s met kleden op Pinterest. Altijd leuk om zo wat inspiratie op te doen voor wat wel of niet mooi staat!

 9. 16 januari 2020 / 23:02

  Jouw inrichting is echt zo schattig! Het past helemaal bij je. En ik vind je nieuwe vloerkleed ook mooier dan het vorige trouwens. Wij hebben in huis nergens een vloerkleed, maar ik wil later als ik op mezelf woon wel eentje. Ik wil echt een schattig en knus huisje. Ik ontdekte afgelopen tijd ook nog iets. Twee nieuwe soorten stiften en een verf die ik wil uitproberen. En toen bedacht ik me dat als ik ooit op mezelf ga wonen, dat ik maar beter net als jij gewoon een knutselkamer kan voorzien. Ik moest wel lachen om mezelf toen ik dat bedacht vandaag. Maar ja, creatief zijn is dan ook een heerlijke hobby. Ik zou het niet kunnen missen en ik denk jij ook niet.

  • Romy
   Auteur
   21 januari 2020 / 00:30

   Ik ben nu al heel nieuwsgierig naar jouw toekomstige schattige huisje. Een hobbykamer kan ik je zeker aanraden. Er is echt niets zo fijn als een ruimte hebben waarin je alle plek hebt voor je hobbyspullen en daar uitgebreid tussen kan rondneuzen. Ik zou ook niet meer zonder kunnen :)

 10. 17 januari 2020 / 10:59

  Wat een leuke kleurrijke huiskamer heb je! Mooi kleed! Ik heb zelf een vintage vloerkleed in de kamer liggen. Ben er erg blij mee. Had allerlei mooie, lichte kleden in een woonwinkel gezien. Maar die waren megaduur en voor ons niet praktisch. Want we hebben twee honden, dus vandaar dat ik lekker voor vintage ben gegaan. En gelukkig ook maar, want onze honden hebben al heel vaak overgeven op het kleed, haha. Kunnen ze ook niets aan doen en ik ben ondertussen elke keer weer blij dat ik niet voor zo’n loeiduur crèmekleurig exemplaar ben gegaan. ;)

  • Romy
   Auteur
   21 januari 2020 / 00:23

   Haha, huisdieren en kleden blijft een uitdaging. Pippa heeft pas één keer op het kleed overgegeven en dat kon ik gelukkig snel wegvegen, maar het blijft inderdaad een gok om een kleed in huis te halen als je honden of katten hebt.
   Ideaal dus dat je voor een vintage kleed hebt gekozen! Dat soort kleden kunnen trouwens ook prachtig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge