vloerkleed 14

Mini-upgrade van mijn woonkamer | Nieuw vloerkleed

 • 15 januari 2020
 • 31 Reacties
Categorieën: Interieur

Een huis is nooit af. Die cliché uitspraak kan ik inmiddels niet anders dan beamen. Ook ik blijf maar schuiven met spullen in huis. Zo nu en dan verdwijnt er tijdelijks iets naar de berging. En het volgende moment haal ik juist weer iets uit de kast tevoorschijn of staat de pakketjesbezorger met een gloednieuwe aanwinst op de stoep. Ook de afgelopen weken waren mijn “Ik wil het allemaal anders!”-kriebels niet mis. Ik laat je graag mijn mini-upgrade van mijn woonkamer zien. Met als grote trots mijn nieuwe vloerkleed dat me nu dagelijks warme voeten bezorgt!

kleur in je interieur

Je interieur groeit met je mee”

Het leukste aan bezig zijn met interieur vind ik dat je interieur met je meegroeit, ook al klinkt dat ongetwijfeld als een citaat uit een zweverig woonmagazine. Niet alleen neemt het aantal planten in mijn huis met de maand toe (de teller staat inmiddels op 17!), maar ook krijg ik zo nu en dan de veranderkriebels. Dan wil ik nu (en dan ook echt nu!) alles anders. Daarbij daag ik mezelf graag uit om zonder uitgebreid te hoeven woonshoppen iets moois te creëren met wat ik al heb liggen.

Zo was ik laatst mijn volle aanrecht opeens helemaal zat en besloot ik voor iets minimalistischer te gaan. Tegelijkertijd kwam er op de bank juist een gezellig blauw kussen bij dat wel een prominentere plek verdiende. Of de gemiddelde bezoeker van mijn huis verschil ziet, betwijfel ik. Maar ach, ik word er zelf blij van en ben weer even van de straat.

hoogpolig vloerkleed van volero

Mini-upgrade van de woonkamer

Maar ik deed ook wat drastischere veranderingen die je ook zonder oplettend oog moet kunnen spotten. Zo haalde ik eindelijk een nieuw vloerkleed in huis. Mijn oude vloerkleed vind ik nog steeds prachtig, maar was helaas vreselijk aan het pluizen. Elke dag haalde ik er heel wat stofpluizen uit. Niet ideaal! Zeker niet in combinatie met een kat en gezien mijn behoefte om ook nog wat anders met mijn avonden te doen dan alleen maar stofzuigen. En dus haalde ik een nieuw vloerkleed in huis dat niet pluist, zachter is en ook nog eens meer sfeer geeft.

Het oude vloerkleed:

kleurrijke woonkamer blauwe muur

Met het nieuwe vloerkleed:

hoogpolig vloerkleed volero
hoogpolig vloerkleed van volero
hoogpolig vloerkleed met ruiten

Nieuw vloerkleed

Het vloerkleed mocht ik uitzoeken bij de webshop Volero. Een webshop met zo’n ruim assortiment aan vloerkleden dat het maken van een keuze nog niet makkelijk was. Nadat ik eerst een wat te donker kleed had uitgekozen (dat ik heel netjes mocht terugsturen en omruilen!), viel ik voor dit mooie hoogpolige kleed met een subtiel patroon. Het voelt heerlijk zacht aan mijn voeten, is vrolijk maar toch neutraal en past qua kleuren helemaal in mijn interieur. Ik vind zelf dat dit kleed veel meer sfeer in de kamer brengt dan het kleed dat eerst onder mijn salontafel lag. En – ook niet geheel onbelangrijk – van pluisjes heb ik geen last meer!

Volero: webshop voor vloerkleden

Ben je nog op zoek naar een mooi vloerkleed? Dan kan ik je het ruime assortiment aan vloerkleden van Volero.nl van harte aanbevelen. Van hoogpolige vloerkleden tot Oosterse tapijten en prachtige rozenkelims met bloemenpatronen – er is van alles te vinden.

Mijn kleed heet trouwens ‘Grand Lines Crème/Blauw’ en is van het merk FRAAI. Ik heb zelf de variant van 120 x 170 centimeter, mocht je benieuwd zijn.

hoogpolig vloerkleed volero

En nog meer nieuws!

Naast het vloerkleed, haalde ik ook een nieuw krukje in huis. Ideaal voor een kopje thee voor de gelukkige persoon die mijn roze stoel weet in te pikken. Ook gaf ik de rieten mand een nieuwe plek en is die inmiddels gevuld met een fleece plaid. Niet het veel te dure grofgebreide plaid in oudroze (ik ben totaal niet kritisch, hoor!) dat ik op het oog heb, maar een twintig keer zo voordelig exemplaar van Action. Ach, wie weet gaat mijn plaiddroom ooit nog in vervulling. Of zal ik toch eens zelf een breicursus overwegen?

kleurrijk wonen

Een huis is nooit af…

Of ik voorlopig klaar ben met veranderingen in mijn interieur? Ja hoor. Voor de komende maand dan. Ik heb zo’n vermoeden dat het weghalen van de kerstboom in januari voor mij reden genoeg zal zijn om opnieuw aan het verschuiven te slaan. Ik heb mijn vader plechtig beloofd de verfrollers en -potten voorlopig te laten voor wat ze zijn in plaats van alweer een nieuwe kleur op de muur te mikken. Ook qua vloerkleden ben ik inmiddels wel voorzien. Maar ik sluit niet uit dat ik daarnaast nog wel een tijdje aan het upgraden en verschuiven blijf. Een huis is immers nooit af.

Heb jij ook een vloerkleed in je woonkamer liggen?

Het vloerkleed heb ik ontvangen van Volero.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Neverdullmoments 15 januari 2020 op 6:19 am - Beantwoord

  Dat staat mooi zeg! De bank komt nu nog wat sprekender uit door die blauwe lijnen, vind ik. Je hebt een tijdschriftwaardige woonkamer! 🙂

 2. Darina 15 januari 2020 op 6:34 am - Beantwoord

  Een heel mooi kleed, deze had ik ook wel uitgekozen. Hij staat prachtig!

 3. Naomi 15 januari 2020 op 6:58 am - Beantwoord

  Heel mooi, dat nieuwe vloerkleed! Ziet er ook lekker warm uit. Ik heb gelukkig nooit zo’n last van verander-kriebels, maar nu ik niet werk, merk ik wel dat ik er meer ‘last’ van heb. Ach, na acht jaar mag ik heus wel nieuwe eettafelstoelen, en lekker leesstoel, enz;).

  • Romy 20 januari 2020 op 11:35 pm - Beantwoord

   Haha, ik vind dat je na acht jaar inderdaad álle reden hebt om eens wat anders met je interieur te doen. Ik ben nu al benieuwd naar je nieuwe eettafelstoelen en leesfauteuil die er vast gaan komen 😉

 4. bychristiana 15 januari 2020 op 8:06 am - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk Romy. Mooie kleuren en het geheel oogt zo heerlijk fris! Ik kan me voorstellen dat je blij bent met deze mini make-over. Ik moest wel lachen dat je schreef: ‘Zo was ik laatst mijn volle aanrecht opeens helemaal zat’. Ik ben precies zo. Ik kan op een dag wakker worden of ergens naar kijken en besluiten dat het direct anders moet, liefst dezelfde dag nog. En nee, dit houdt nooit meer op, ben ik bang;-)

  • Romy 20 januari 2020 op 11:37 pm - Beantwoord

   Haha, oh jee, dat worden vast nog vele veranderingen in mijn interieur dan de komende jaren 😉 Grappig om te horen dat jij ook het liefst acuut dat soort veranderingen uitvoert. Ik kan daar zelf ook enorm van genieten. Niets zo leuk als lekker schuiven met dingen in huis.

 5. Jacqueline 15 januari 2020 op 8:41 am - Beantwoord

  We hebben ooit het vloerkleed opgegeven toen er steeds bekers drinken overheen gingen. Denk dat mijn man er wel één zou willen, maar voor mij is dat niet praktisch. Binnenshuis loop ik nog (buitenshuis gebruik ik mijn rolstoel) en ik zou alleen maar struikelen over zo’n kleed.

  • Romy 20 januari 2020 op 11:41 pm - Beantwoord

   Ah ja, dan is een vloerkleed inderdaad niet ideaal. Ik moet toegeven dat ik ook niet weet of ik het met kinderen (inclusief felgekleurde limonade) zou aandurven om een kleed neer te leggen. Tot nu toe blijft de schade beperkt tot af en toe wat troep van Pippa die op het kleed belandt 😉

 6. Audrey 15 januari 2020 op 9:01 am - Beantwoord

  Heel leuk! Hier geen vloerkleed. Mijn vriend zou er waarschijnlijk wel een willen, maar ik vind het toch onpraktisch (en te veel gedoe met schoonmaken).

  • Romy 20 januari 2020 op 11:43 pm - Beantwoord

   Een vloerkleed valt me op zich mee qua onderhoud. Nu moet ik wel zeggen dat Pippa bijna nooit op het kleed ligt, dus dat scheelt heel wat haren 😉 Maar verder ben ik meestal met de vloerkleedstand op de stofzuiger snel klaar qua onderhoud.

 7. Jessica J. 15 januari 2020 op 9:21 am - Beantwoord

  Heel erg mooi! Je woonkamer lijkt nu haast nóg levendiger! Wij hebben nergens vloerkleden, we zijn namelijk allebei allergisch aan alles wat een vacht heeft (nemen we wel medicatie voor, dus we hebben er geen last van), waardoor ik extra vacht- en huidschilferverzamelplaatsen liefst zo veel mogelijk vermijd. Puur laminaat stofzuigt bovendien ook gemakkelijker.

  • Romy 20 januari 2020 op 11:44 pm - Beantwoord

   Hmm, dan is een vloerkleed inderdaad geen al te best idee. Maar elk nadeel heeft z’n voordeel: zonder vloerkleed ben je inderdaad met stofzuigen wel ietsje sneller klaar 😉

 8. Anouk 15 januari 2020 op 9:28 am - Beantwoord

  Ik heb een schapenkleedje liggen dat mijn schoonouders overhadden. Verder niet veel spannends, ik hoop ooit nog wel een echt kleed aan te schaffen.

 9. Janne 15 januari 2020 op 9:47 am - Beantwoord

  Ik heb een puur wollen kleed dat meer dan dertig jaar oud is: mijn tante kocht het toen ze “op de flat” ging wonen, voor het eerst op zichzelf. Ze deed toen een opleiding tot binnenhuisarchitecte en deed dus ook echt veel moeite om goede kwaliteit en stijlvolle meubels uit te zoeken. Ik heb ook de eettafel die zij toen had, die had ze van een van haar tantes doorgeschoven gekregen en is massief teakhout in verschillende tinten. Het kleed heeft een geometrisch patroon in donkerblauw, lichtblauw en grijs. Ik heb het laten reinigen (dat kan met wollen kleden en kost een kleine 100 euro) en nu is het nog zachter dan het al was. Je ziet er niet aan af dat het ouder is dan ik! Een goed kleed is echt de moeite waard, je kamer ziet er dan veel knusser en warmer uit.

  • Romy 20 januari 2020 op 11:50 pm - Beantwoord

   Dat is nog eens een mooi kleed, dat door het verhaal erachter alleen maar nóg mooier wordt. Heel gaaf dat jij het kleed en haar tafel nu hebt liggen en staan. Je boft maar met een tante met een achtergrond in de interieurarchitectuur 🙂

 10. Iris 15 januari 2020 op 10:33 am - Beantwoord

  Ja dit kleed staat perfect! Super leuk gestyled zo. Vloerkleed zijn altijd zo lastig om te kopen, omdat je niet weet hoe het er uiteindelijk uitziet. Maar je hebt dit goed gedaan!

  • Romy 20 januari 2020 op 11:48 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je leuke compliment! Ja, het blijft lastig om een vloerkleed te kiezen, zeker met online bestellen. Ik ben blij verrast dat het zo goed heeft uitgepakt.

 11. Ilona Wielinga 15 januari 2020 op 11:04 am - Beantwoord

  Aah dit staat wel echt leuk zo!

 12. Suzanne 15 januari 2020 op 4:03 pm - Beantwoord

  Wat staat dit leuk! Ik kan altijd genieten van dit soort mini upgrades!

 13. Saskia 15 januari 2020 op 7:44 pm - Beantwoord

  Leuk kleed! Kan een hoop doen he, in een huiskamer. Hadden wij ook van een zwart naar een lichter vloerkleed. Nog steeds blij mee <3

  • Romy 20 januari 2020 op 11:45 pm - Beantwoord

   Ja, bijzonder hè hoeveel effect een kleed kan hebben? Ik heb ook een keer een donker kleed geprobeerd en merkte dat mijn woonkamer daar in één klap totaal anders van werd.

 14. Els 16 januari 2020 op 8:05 am - Beantwoord

  Wow, wat een mooie nieuw kleed. Erg mooi! Wij hadden eerst ook een beige kleed, maar helaas werd die snel vies door visite. Ik vind dat nog steeds super mooi!

  • Romy 20 januari 2020 op 11:53 pm - Beantwoord

   Ah balen dat het kleed door visite niet lang mooi bleef! Wat dat betreft heb ik, geloof ik, mazzel met mijn visite. Maar misschien moet ik dat even afkloppen 😉

 15. Tineke 16 januari 2020 op 11:37 am - Beantwoord

  Wat een gezellige woonkamer heb je toch, dat kleedje maakt het echt helemaal af. Ik twijfel hier ook wel eens over een mooi vloerkleed. Ik heb er nog nooit een gezien die ik echt heel mooi vond en bij ons interieur past.

  • Romy 20 januari 2020 op 11:58 pm - Beantwoord

   Ah dank je wel! Wat leuk om dat te horen!
   Als je het lastig vindt om een kleed te kiezen, zou je eens met fotobewerkingsprogramma’s wat kleden kunnen uitproberen. Volgens mij kun je met sommige (gratis) programma’s best makkelijk een kleed in een foto van je woonkamer plaatsen om te zien hoe het staat. Zelf heb ik trouwens ook veel gekeken naar voorbeeldfoto’s met kleden op Pinterest. Altijd leuk om zo wat inspiratie op te doen voor wat wel of niet mooi staat!

 16. Nikita 16 januari 2020 op 11:02 pm - Beantwoord

  Jouw inrichting is echt zo schattig! Het past helemaal bij je. En ik vind je nieuwe vloerkleed ook mooier dan het vorige trouwens. Wij hebben in huis nergens een vloerkleed, maar ik wil later als ik op mezelf woon wel eentje. Ik wil echt een schattig en knus huisje. Ik ontdekte afgelopen tijd ook nog iets. Twee nieuwe soorten stiften en een verf die ik wil uitproberen. En toen bedacht ik me dat als ik ooit op mezelf ga wonen, dat ik maar beter net als jij gewoon een knutselkamer kan voorzien. Ik moest wel lachen om mezelf toen ik dat bedacht vandaag. Maar ja, creatief zijn is dan ook een heerlijke hobby. Ik zou het niet kunnen missen en ik denk jij ook niet.

  • Romy 21 januari 2020 op 12:30 am - Beantwoord

   Ik ben nu al heel nieuwsgierig naar jouw toekomstige schattige huisje. Een hobbykamer kan ik je zeker aanraden. Er is echt niets zo fijn als een ruimte hebben waarin je alle plek hebt voor je hobbyspullen en daar uitgebreid tussen kan rondneuzen. Ik zou ook niet meer zonder kunnen 🙂

 17. Truusje - De Sandwichformule 17 januari 2020 op 10:59 am - Beantwoord

  Wat een leuke kleurrijke huiskamer heb je! Mooi kleed! Ik heb zelf een vintage vloerkleed in de kamer liggen. Ben er erg blij mee. Had allerlei mooie, lichte kleden in een woonwinkel gezien. Maar die waren megaduur en voor ons niet praktisch. Want we hebben twee honden, dus vandaar dat ik lekker voor vintage ben gegaan. En gelukkig ook maar, want onze honden hebben al heel vaak overgeven op het kleed, haha. Kunnen ze ook niets aan doen en ik ben ondertussen elke keer weer blij dat ik niet voor zo’n loeiduur crèmekleurig exemplaar ben gegaan. 😉

  • Romy 21 januari 2020 op 12:23 am - Beantwoord

   Haha, huisdieren en kleden blijft een uitdaging. Pippa heeft pas één keer op het kleed overgegeven en dat kon ik gelukkig snel wegvegen, maar het blijft inderdaad een gok om een kleed in huis te halen als je honden of katten hebt.
   Ideaal dus dat je voor een vintage kleed hebt gekozen! Dat soort kleden kunnen trouwens ook prachtig zijn.

 18. tapijtenkelim 30 juli 2020 op 12:03 pm - Beantwoord

  You have such a amazing taste in design. It would be an honor if you visit https://www.tapijtenkelim.nl/product-category/vloerkleed-wol/ for more rugs.

Recente blogs

6 luisterboeken die ik in komkommertijd beluisterde (+ mijn oordeel erover)

8 augustus 2023|Lifestyle|

Ja, ook ik merk het: er is bar weinig te zien op tv. Ik ken de lyrische verhalen van veel mensen over B&B Vol Liefde, maar ik kom er niet doorheen en ben al bij aflevering 1 afgehaakt. Gelukkig heb ik mijn andere liefde: Storytel. Daarmee kom ik zelfs de komkommertijd wel door. Ik heb het luisterend lezen helemaal ontdekt. Eerder bleef mijn gelezen-boeken-teller vaak steken bij hooguit 5 boeken in een jaar, maar opeens verbreek ik dat persoonlijk record moeiteloos in een paar weken tijd. Dit waren de 6 boeken die ik de afgelopen tijd beluisterde: van een boek vol anekdotes om van te smullen tot zelfhulpboeken om een traantje bij weg te pinken. Er zitten een paar mega-aanraders bij én een boek waarbij ik al trots was dat ik tot pagina 50 wist te komen...

15 tips tegen de middagdip | Zo kom je ervan af (ook zonder siësta)!

27 juli 2022|Carrière en ondernemen, Lifestyle|

Het Cup-a-Soup-moment, de after-lunch-dip of ook wel gewoon de middagdip. Wie kent ‘m niet? Helaas. Je hebt er net een paar productieve uren op zitten en dan opeens ben je niet meer vooruit te branden. Of het nu is omdat je darmen de broodjes van de lunch nog moeten verteren of omdat je gewoonweg moe bent van alle vervelende tussendoordingen op het werk, de middagdip is serieus rot. Ik had er jarenlang veel last van, maar de laatste tijd komt de middagdip bij mij nauwelijks nog voor mij. Dit zijn 15 tips die voor mij succesvol werken tegen de middag-inkakker. 

Mijn blogjaar: Vaker Vrolijk jaaroverzicht 2017

31 december 2017|Persoonlijk|

Hopelijk ben je mijn terugblikken op 2017 nog niet zat. Op de allerlaatste dag van 2017 heb je er namelijk nog één van mij tegoed. Dat is het Vaker Vrolijk-jaaroverzicht, waarin ik aan de hand van lijstjes (want ja, ik houd van lijstjes!) terugblik op mijn afgelopen blogjaar. Ik tel af van 9 naar 1 in lijstjes. Wat waren mijn 9 populairste Instagram-foto's? Op welke 5 artikelen ben ik het meest trots? Welke 2 artikelen werden het minst gelezen? En wat is dat ene blogdoel dat ik meeneem naar 2018?